- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Kórház téri eurós OTP ATM tud NFC-t, tehát megy a mobilos érintéses fizetés is. Viszont ilyenkor (ha jól emlékszem) a telón is jóvá kell hagyni a tranzakciót, és van némi időkorlát a folyamaton, szóval legyen szabad kezed a telefon nyomkodáshoz.
igazság szerint, csak megpróbáltam felidézni hogyan csináltam legutóbb, nem nehéz a folyamat, csak én ritkán veszek fel pénzt ATM-ből, akkor is csak Euro-t. -
-
Bigemperor
senior tag
Én a szerbek elleni EB selejtezőnél a Baross tér környékén valamelyik kis utcában tettem le a kocsit,onnan gyalog átmentünk a stadionhoz. Addig még viszonylag kevesebb meccs volt a stadionban,a beléptető kapuknál teljes káosz volt,ahol be kellett volna mennünk,onnan elküldtek,majd miután közel az egész stadiont megkerültük,kiderült hogy először voltunk jó helyen. Na a hátitáskáknál is ugyanez a fejetlenség volt, összevissza adogatták ki őket,nagy nehezen meglett kifelé. Azóta azért sok idő eltelt, remélhetőleg profibban megy ez már.
-
Exian
addikt
Régen a kémesi Ormánsági Halászcsárda is jó volt. De már sok-sok éve voltam utoljára, tudja valaki, hogy mostanában milyen? Piszok jó halászléjük volt akkoriban, de van más kajájuk is persze.
-
Most már jó idő van. Ugorj át Horvátországba, kiülős helyre. Nem olyan lehúzósak az éttermek, mint nálunk és nagyon jók vannak. Pl. Park étterem Valpovóban. Van közelebb is, most nyíld Alsómiholjácon a Hotel In. Régen is étterem volt, most felújították. Még nem voltam. A másikban már sokszor. Kirándulásnak se rossz, be is vásárolhatsz Alsómiholjácon a Plodine-ben.
-
-
Gáz? Vegyél TN panelest, az a gáz
Hogy képtartalom nélkül, amikor csak a háttérvilágítás megy (tehát nincs vezérelve a LCD), mennyire látod a glow-t, az nem sokat számít. Nekem is IPS monitor, meg egy IPS-es laptop, teljesen jó a kép, pedig ugyanúgy bevilágít kép nélkül. De hát minden bevilágít, ami háttérvilágításos LCD.OLED beégés, a LCD is be tud égni. Amit írtál, hogy 5 évre terveztek, az alatt az OLED-nek se lesz baja, de cserébe valami brutál szép képet ad.
Illetve, ne told max. fényerőre. (Ahogyan a LED TV élettartama is hosszabbodik ettől.) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A hardverapró tele van ilyen szoftverboltokkal, azokat még nem nézted?
Btw, mióta valaki kitalálta, hogy az Excelben a cella műveletek legyenek animáltak, és ezt le sem lehet tiltani csak az egész oprendszer szintjén egy rakás másik animációval együtt, hát elég nehéz pénzt adni ezért a programcsomagért... Ráadásul az emberek többségét bőven kiszolgálják az ingyenes alternatívák is.
-
-
-
-
-
rnrn
aktív tag
Asus Vivobook S 14 Flip jön be (2-in-1 masina).
Itt DDR4 (3200 MHz) van még igazán széles körben.
Nagy gáz? Alap dolgokra kellene otthon a masina.Proci is fejvakarós, 13. gen i5 lesz.
Az Oled kijelzőről igyekeztek lebeszélni a szaküzletben, mert beéghet. IPS-t mondták, hogy az kell nekem.
Végül nem lesz olyan zsebbenyúlós a fentiek miatt, de heti 1-2 alkalmas használathoz talán túlzó is lenne 6-7-8 eFt-os gép.
-
-
-
blaca83
őstag
Szia!
Nekünk családon belül HP Envy x360 és HP Spectre x360 típusok vannak!
Ha esetleg tetszik vagy érdekel a dolog akkor írj rám, mert a HP-hez van kedvezményem...!
-
De akkor kihajthatót akarsz, vagy convertible-t?
Dell kihajtható és convertible gépek itt
(Mint kiderült, a convertible-k kb. mindenhol a MS Surface-re épülnekAmi amúgy nem gáz, bár a tápáramköre érdekes
)
A kihajtható gépek más kategória. Ott Lenovo Yoga meg HP x360-al van tapasztalatom, azok elég jófélék. Nekem nagyon bejött (előző munkahelyen) hogy ha hosszabbat kellett olvasni, akkor kihajtod, és sokkal kényelmesebben elvagy vele.
Viszont ezek nem bővíthetőek, tehát nem foglalatos a RAM sem, a SSD általában igen. Zsanér gondokat nem láttam a HP-kon (abból volt több a cégnél). -
-
Exian
addikt
Én évek óta fizetem a Youtube Premiumot. Ohne reklám, egy darab sincs semmilyen videónál/zenénél és vannak extra funkciók, amiket még szeretek. Így minden eszközömön, meg az összes otthoni TV-n és mindenhol reklámmentesek vagyunk. Egyszerre 10 eszközön használható, szóval elég bőkezű a dolog.
Ráadásul telefonon azért is jó, mert így a háttérben is tud menni, kikapcsolt kijelzővel. Ezt is nyútja a Premium.
Amúgy telefonon szerintem alap, hogy az alkalmazást célszerű használni.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Nekem sikerült egy ilyet abszolválni pár éve úgy, hogy egy méregdrága laptop volt a hátamon laptophátizsákban, átfutottak dolgok az agyamon amíg leértem a földre, és megpróbáltam úgy esni, hogy semmiképpen se a laptopra.
Megúszta. 1 hétig sajgott a karom meg a farcsontom.
-
-
a2d2
addikt
Igen, de az nem talált semmi előéletet és arra gondoltam biztos azért mert a német forgalmiban volt valami elírás (amit fent írtam), talán pont az alvázszám.
Ezért gondoltam hogy milyen jó hogy megvan a fényképen a régi német rendszám, hátha úgy felhoz valamit, de csak a magyar autodna fogad rendszámot azonosításra, a német nem. Gondolom GDPR miatt vagy nem tudom. De gyanítom hogy egyetlen másik német oldalnál sem megy akkor ez rendszám alapján. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jogtiszta Windows... Nem is tudom hány év telt el mire valahol láttam egy eredeti példányt... A Win7 korszakban még sok fős gyárban is kaptunk olyan kérést, hogy "meg kéne oldani a Windowst a gépeken okosba" (szörnyetegek voltunk mert visszautasítottuk, megvetettük velük arra a nyomorult 4 számítógépre).
Ehh régi szép idők... Még ma is tudom fejből az FCKGW... vlk kulcsot az XP-hez. Hárrr.
-
Exian
addikt
Szerintem jó választás, bár irodai célra kicsit sci-fi
De kategóriájában nézve jó áron volt, amik ennél olcsóbban vannak gépek, azok sem sokkal olcsóbbak, viszont hulladékok sok szempontból. De irodai, alap célokra azért ez extrém és felesleges szerintem.
Meg azért én már találkoztam megdöbbentő hibákkal az ASUS játékos gépeinél, ráadásul magasabb árfekvésben (ROG STRIX széria). Bár azokat nyúzták is, az igaz.
A Win11-et gondolom jó drágán sózták rád, én azt éppen ma vettem online digitális licensz formájában 2490 Ft-ért, a Pro verziót. De gondolom amit te vettél, az full hivatalos M$ licensz.
-
UHHH
őstag
SZERK.: Ó, pont lemaradtam, de azért itt hagyom tippnek másoknak!
Ráérős tuti tippem még korábban lett volna, amikor "ACER Aspire A315-24P-R11R Ezüst Laptop - AMD Ryzen 3 7320U, 15,6" matt 1920 × 1080, 8GB RAM LPDDR5, AMD Radeon Graphics, 512GB SSD, numerikus billentyűzet, USB 3.2 Gen 1, USB-C, Bluetooth, tömege 1,78 kg" volt két év garival 91 000 bruttóért az alza.hu-n.Nem ér rá a vétel(bár lejjebb írom, hogy holnapra elvileg kihozzák alzaboxba!)? Ma még alza napok vannak, ahol benyomhatsz kuponkódot és kapod olcsóbban a vasat. Ez is ddr5-ös konfig:
[link] 100 790 HUF a kóddal. "Lenovo V15 G4 AMN - Business Black Laptop - AMD Ryzen 3 7320U, 15,6" TN tükröződésmentes 1920 × 1080, 8GB RAM LPDDR5, AMD Radeon 610M, 512GB SSD, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 5, Bluetooth, tömege 1,65 kg, operációs rendszer nélkül"Volt nálam ilyen is és nagyon tetszett. Bőven elég irodai célra és spóroltál 150 000 HUF-ot.
DDR4-gyel ne vegyél semmit, haladj a korral.
"Éjfélig megrendeled, délelőtt* az AlzaBoxban leled!
Minden régió esetében a színkódnak megfelelően garantáljuk a szállítás gyorsaságát. Az AlzaPlus+ előfizetett szolgáltatással kombinálva az AlzaBoxba való szállítás ingyen van!
*másnap déli 12:00-ig" -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megfontolandó OS nélküli gépet venni és PH!-n venni LTSC Windowshoz kulcsot... Úgy bloatware nélkül és jóval hosszabb támogatási idővel kapod az OS-t, mint a normál verziót tele szeméttel.
Core i5 / Ryzen 5 proci alá nem mennék és én azt mondom, hogy ha lehet 16GB ram alá se, mert azért a Windowsnak vannak igényei... A 250e sajnos kicsit kevés ebből a szempontból, de ki lehet fogni 16GB rammal szerelt gépet így is, pl. az Acer kínálatában az MM-ben.
-
#TOTTI
őstag
Jó kijelző specre/szemre, masszív zsanér, jó anyaghasználat, jó szellőzés, lehetőleg minél frissebb konstrukció. Irodai munkára, ennyiből már ki lehet fogni jobbakat. Mediában tudsz olyan trükköt, ha találsz olyat ami tetszik, hogy rákeresel a webshopban néha lényegesen 20-30e olcsóbb mint a kitett ár és ott lefoglalod személyes átvétellel. Még oda is viheted a pulthoz, ennyit is segítesz.
-
IO.sys
őstag
Lehet, hogy meg fogsz lepődni, sok év tapasztalata alapján mondom, hogy ha megbízható gépet szeretnél, akkor gamer laptop kell. Azok nem döglenek meg, vagy csak ritkán. Nyüstölésre vannak kitalálva. Szép a képük. Ha nem fogsz játszani, nem kell erős GPU, de a körítés miatt megéri. Az üzletik meg csak túl vannak bonyolítva, nehéz őket szervizelni (szoftveresen), de ugyanolyan hibákkal szoktak megdögleni, mint a consumerek. Pl kiszakad a zsanért tartó csavar az alsó lemezből, mert kispórolták a fém keretet. Nagyon kevés olyan üzletit láttam, ami csak csinálta a dolgát és nem rohadt le valamilyen idegesítő hibával. NVMe tárral érdemes venni, az beteg, nagyon gyors. RAM min. 16 GB. Sok csati. Így hirtelen.
-
Ajándékok
aktív tag
Csak egy ötlet, nem tudom működik-e. Ha szánsz rá némi pénzt, miért nem keresel egy környékbeli autószerelőt, aki megnézi, leírja a látottakat és ezt le is számlázza neked. Messze van, de ha olyan gond van, amit látnia kellett volna...
Vagy a kereskedő vigye be egy neves szerviz műhelyébe. Ha Te fizeted a szervizt, szerintem hajlandó rá, ha csak nem rejteget valamit.
-
IO.sys
őstag
Az Árpádban nagyon kevés a tanító. 1 évig közelről láttam ott a dolgokat. Ex-nevelt ex-lányom tankönyvi példája volt az ADHD-nak, amit az osztályfőnöke nem ismert el. A beszélgetés alatt kiderült, hogy az övé is ADHD-s, de nem akarja beismerni magának. Ha valamit észre kell venni a gyereken, akkor nem szól, mert a sajátján is látja. WTF. Én TVT-be vagy ANK-ba íratnám az enyémet. Bunyókat én is láttam minden 2. héten az ANK-ban 30 éve, ott nem tudom, mennyivel másabb azóta a populáció. Vannak modernebb felfogású iskolák is a belvárosban, ha az szempont.
-
a2d2
addikt
Szia!
Illyésről személyes tapasztalat nincs, mert feleségem nem támogatta az SNI-sek miatt.
Nálunk mindhárom gyerek a TVT-be járt. Alapjában véve nem rossz, kivéve ha német nyelvet tanulna a gyerek, mert az nem túl acélos sajnos.
Lányom kifejezett német tagozaton volt, nyelvvizsgának még a közelébe sem ért. Fiamat és kisebbik lányomat már énekre írattuk a fentiek miatt, de szintén németre. Fiam felsőben is alig tud megszólalni németül, lányomnál pedig azt tanácsolták hogy annyira kevesen vannak a német csoportban és annyira gyenge gyerekek kerültek oda hogy az ő érdekében inkább irassuk át angolra. Ez viszont jobbnak tűnik, legalábbis sokkal többet tud mikor kikérdezem. -
balintdavid
tag
Egyéni vélemény, de hitelt én csak saját lakhatásra mernék felvenni, nem befektetésként. Van amúgy lakásos topik is ph-n, érdemes lehet ott is körbenézni. Nem egy kockázatmentes befektetés azért, a kilakoltatási moratóriumok, közműtartozások és egyebek miatt azért meg lehet szívni. Villanyórából lehet kérni "smart" feltöltőset, ahol ha nem fizetsz, akkor lekapcsol. Magyarországon sajnos a bérbeadásnak nincs normális kultúrája, eléggé meg lehet szívni mindkét oldalról.
-
Tommy77Hun
csendes tag
Az általános válasz erre az, hogy igen jó lehet. A kérdés az, hogy neked jó lesz-e?
Először is keress a neten egy szimpatikus (elhelyezkedés, méret, állapot stb.) lakást és nézd meg az árát, a mostani trendek szerint nagy alkuk ritkábban férnek bele, de azért egy 5%-ot levonhatsz belőle.
Második lépésként keress egy hitelkalkulátor oldalt és a fölös lóvéd mennyiségét figyelembe véve nézd meg, hogy mekkora hitelre van szükséged és az mekkora havi költséggel jár.
Harmadik lépésként nézd meg az általad választott lakáshoz hasonló ingatlanok kiadási árait, ezekből vonj le 15% személyi jövedelemadót és ebből még egy 10% körüli felújítási alapot a későbbi nagyobb egyszeri költségek biztosítására
Ebből kijön az alap matematika. Ezután jönnek a bizonytalan tényezők. Hosszútávon a kihasználtság biztosan nem lesz 100%-os, és minél gyakrabban cserélődnek a lakók, annál nagyobb lesz az amortizáció is. A nemfizetési kockázat is fennáll, nemcsak a bérleti díj, hanem a közüzemi díjak esetén is. A jelenlegi hazai jogszabályi környezet a használat jogát (ezt a bérleti szerződéssel átengeded) felsőbbrendűnek tartja a tulajdonjoggal szemben, így még szerződésszegés esetén is macerás kitenni a bérlőt főleg, ha kiskorúak is laknak vele. -
Bigemperor
senior tag
Vannak jogi megoldások a viszonylag biztonságos bérbeadásra,de sajnos egyik sem tökéletes. Ha olyan ingatlant tudsz vásárolni,ami megosztható több embernek,jó megoldás lehet a diákok, munkások részére való ágy kiadás is,nem olyan hosszú távú viszont elég rendszeresnek tekinthető az itteni bérleti piac miatt.
Garázs sem rossz befektetés,ahogy írta Exian kolléga.
A lakáspiac eléggé áll,mindenki panaszkodik és én is látom a saját gyakorlatomban,nem ördögtől való a vásárlás ötlete,de sokan nem látják reálisan a saját ingatlanuk értékét. -
Exian
addikt
Garázsokat vegyél! Én azt csinálnám. Sokkal kisebb rizikó, hosszú távon sokkal jobb buli. Remek megoldások vannak erre, oda sem kell menned megmutatni. Ismerős így csinálja: távolról nyitható telefonról az elektromos ajtó.
Odamegy az érdeklődő, telefonál, hogy ott van, kinyitja távolról neki az ajtót, megnézi, ha tetszik utalja a kauciót+első havi bérleti díjat, megkapja a nyitó kódot és kész.
Amikor már nem kell neki, tiltja a kódot és ennyi volt. Vannak bérlők, akikkel sosem találkozott.
Remekül működik neki.
Lakásnál elég, ha egyszer kifogsz egy olyan bérlőt, akit ki sem tutsz rakni. Garázsból bárkit bármikor, ott nem lakik senki életvitelszerűen.
Persze, ha ismerősi körben találsz megbízható bérlőt, aki fizet rendesen, az jó tud lenni, de lakásnál időnként kell felújítani, javítani ezt azt, garázsnál max évente kifestesz, ha nagyon muszáj. Filléres tétel.
Persze, ha amúgy is cél egy lakás (mondjuk gyereknek előre megvenni), és átmenetileg kiadni, az oké, de tényleg sok a buktató benne.
Nekem ha most lenne 20-30 misim, vennék 4-5 garázst. A havi bérleti díjak simán hoznak annyit, mint 1db lakás, tized annyi kockázattal és macerával. Lakásnál tényleg az van, ha úgy adódik, simán elmehet pillanatok alatt 1-2 évnyi beszedett bérleti díj.
Ja és egy garázs bármikor pillantok alatt eladható, ha netán más a terv, hatalmas hiány van, mondjuk emiatt nehéz is találni. De azért vannak.
-
-
Ajándékok
aktív tag
Szerintem, ha az áramszünet miatt ment tönkre, akkor a minősége volt rossz. Ehhez semmi köze a biztosítónak.
Ha az áramszünetet pl egy villám okozta és ez a villám tette tönkre, akkor fizet a biztosító. Sajnos aránylag sok tapasztalatom van, de csak 1 biztosítóval. De a kárszakértőnek a szerelő előtt kellene látnia.
Egyébként biztos, hogy tönkre ment? Nem elég egy reset? -
Még csak az se. Ekkora képre már nem így számolnak (szerintem) felbontást, és mindenképpen felskálázás van egy tizen-megapixelesról. Meg a DPI sem mindegy, ekkorában már nem 72 vagy 300 pixel van inchenként
. DTP-s emberkéket kéne kérdezned.
Gyors első találat : kb. 11000x8000-ből nyomtatnak hasonló méretűt. Ilyen felbontású meg egy áltagos panorámám is meg szokott lenni... Simán szerkeszthető. Házi feladat : hány DPI ez, ha 200cm...
-
rnrn
aktív tag
Mint kiderült, 314 megapixelről van szó, kb.
A ChatGPT szerint:Egy 314 megapixeles fotó elkészítése, szerkesztése és kezelése komoly kihívást jelent a legtöbb szoftver és hardver számára. Az alábbiakban néhány olyan szoftvert sorolok fel, amelyek képesek ekkora méretű fotók kezelésére:
### 1. **Adobe Photoshop**
- **Előnyök**: Az iparági szabvány képszerkesztő program. Képes rendkívül nagy felbontású képek kezelésére, és rengeteg fejlett szerkesztési eszközt kínál.
- **Hátrányok**: Nagy hardverigénye van, és a fájlok mérete miatt hosszú renderelési idők lehetnek. Előfordulhat, hogy a munka során sok memóriát használ.
### 2. **GIMP (GNU Image Manipulation Program)**
- **Előnyök**: Nyílt forráskódú és ingyenes, több platformon is elérhető. Képes nagy fájlok kezelésére is, bár bizonyos korlátozások lehetnek a teljesítmény tekintetében.
- **Hátrányok**: Teljesítménye nagy fájlokkal lassulhat, és nem annyira optimalizált, mint a Photoshop.
### 3. **Affinity Photo**
- **Előnyök**: Képes nagyon nagy felbontású képek kezelésére, és gyakran gyorsabban működik, mint a Photoshop. Szintén kínál fejlett szerkesztési funkciókat, és egyszeri vásárlás után használható (nincs előfizetési díj).
- **Hátrányok**: Nem annyira elterjedt, mint a Photoshop, és egyes funkciók hiányozhatnak, amelyeket a Photoshop kínál.
### 4. **Adobe Lightroom**
- **Előnyök**: Különösen alkalmas nagy mennyiségű fotó kezelésére és alapvető szerkesztésekre. Támogatja a nagy felbontású képeket, és integrálódik a Photoshop-pal.
- **Hátrányok**: Nem olyan erős a pixel-alapú szerkesztés terén, mint a Photoshop.
### 5. **Capture One**
- **Előnyök**: Professzionális fotószerkesztő szoftver, amely nagy méretű RAW fájlokat is jól kezel, és kiváló minőségű képszerkesztést biztosít.
- **Hátrányok**: Magas tanulási görbéje van, és erőforrásigényes.
### Hardverigények
A 314 megapixeles képek kezelése nagy számítási kapacitást és memóriát igényel. Érdemes olyan számítógépet használni, amely erős CPU-val (pl. Intel i7 vagy i9, AMD Ryzen 7 vagy 9), legalább 32 GB RAM-mal, és dedikált grafikus kártyával (pl. Nvidia RTX vagy AMD Radeon) rendelkezik.
Ha a képet nyomtatásra szánod, mindenképp győződj meg róla, hogy a fájlformátum és a felbontás megfelelő legyen a nyomtatási szolgáltató számára is.Szerintetek merre induljak?
-
Annyi a szivatás, hogy végig kell szorozni az ott írt mennyiséget. Sose lesz pontos, mert nem tudod mennyi a Mj értéke a gáznak, amit kapsz, csak utólag. Én végigszoroztam az ott megadott értékekkel, így megvan a kb. havi köbméter kedvezményes. Lefelé kerekítettem egészig, mert igazából úgy sem érdemes pontosra menni. Ez a vegyes fogyasztóké (fűtés/melegvíz) szerintem. Lehet a csak fűtésre más van.
Bocs az ákombákomért.
ez volt a régi:
-
-
Exian
addikt
Igazából nem nagy ügy ezt megcsinálni, szóval ez a hívószám hamisítás elég egyszerű történet és létezik.
Én is meg tudom csinálni, igaz, én csak úgy, hogy a saját számamimat tudom "meghamisítani", illetve bármilyen hívószámot, amihez egy SMS erejéig hozzáférésem van.
Utána pl. számítógépről, neten indítva a hívást úgy fogod látni, mintha mobilról hívnálak, miközben semmi köze a hívásnak sem a telefonomhoz, nem a SIM kártyához, de még a mobilszolgáltatóhoz sem.
Nyilván akik ezt profin csinálják, az SMS visszaigazolást valahogy megtrükközik.
Én a saját számaimat vittem így fel, így 1db telefonról/számítógépről tudok váltogatni a hívószámok között, hogy mit lásson a hívott fél. SIM kártya nem is kell a telefonba, csak net legyen rajta.
Ez nem a multiSIM vagy eSim dolog, azzal is lehet ilyesmit azt hiszem, de az egy teljesen másik történet.
-
McAdam6
aktív tag
Lehet, hogy rosszindulatú...Hívószám hamisítás
-
Exian
addikt
Grat!
Én emlékszem, '96-ban csináltam az első saját építésű NAS-omat, akkor még egy 386-os, 40 MHz-es PC-ből építettem
Linux-szal. Meg azt volt egyúttal a router is a lakásban lévő gépekhez még a modemes betárcsázós net megosztására, mivel nem igen léteztek akkor még földi halandó számára is beszerezhető routerek
még BNC-s hálózattal működött. kemény volt... persze, akkor wifi még nem kellett és nem is volt, csak kábelen osztottam az asztali gépeknek a netet.
Azóta is így NAS-ozok, csak annyit egyszerűsítettem / kicsinyítettem rajta, hogy már egy laptopból építettem egyet, az már döcög vagy 15 éve.
Próbáltam én is hardveres NAS-okat, de otthonra nem vált be, meg nekem egy csomó olyan plusz extra funkció kell, amire azok már kevesek, de sima fájlmegosztásra meg 1-2 apróbb, egyszerűbb alkalmazáshoz (pl. torrentezés) jó az is.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Töltsd le a REpont appot, számlaszám megadás után azonnal utal a számládra amikor végzel a gépnél. Van benne térképes kereső (ahhoz képest, hogy állami [köszönhetően a kevés funkciónak], nekem eddig elég flottul működik) is.
Kupak legyen az műanyag üvegen, alu doboznál nem nézi a fület. Üveget még nem vittem vissza így.Műanyagot kiszúrja és egyből tömöríti, alut simán tömöríti.
@Debilon
Ki fognak fogyni, mert a meghirdetett dátum után már csak azokat adhatják el enélkül, amit eddig legyártottak és lejárati időn belül vannak.
Kötelezettségük van jelenteni a termékeket új vonalkóddal a MOHU felé, hogy a gépek tudják azonosítani a termékeket (ja van vonalkód olvasós azonosító a REpont appban, hogy visszaváltós vagy sem [nem mintha az 50 Ft-os logó nem lenne látható a flakonokon]).@Samu
Király, hogy nálatok iható a csapvíz.
Én például még az ásványvízből sem tudom meginni a mentest. 1x egy héten úgyis el kell menni vásárolni általában, bedobálom őket amíg párom bemegy aztán megyek utána. -
samu2062
senior tag
Én is kerülöm. Olyannyira, hogy leszoktam a másfél-két literes ásványvízek vásárlásáról és áttértem a csapvízre. Vittem vissza néhányat már, én kiöblítettem őket, de nem tudom szükséges-e, mert amint beveszi a gép, összetömöríti őket. Az üveget is összetöri. A nagyobb üzletekben biztosan van mindenhol, legyen az Spar, Lidl, Penny stb.
-
-
rnrn
aktív tag
A Motorola telefonhoz jött egy ajándék vírus írtó.
Érdemes foglalkozni vele? -
Szerintem Samsung vagy Google Pixel. utóbbin 5-6 év support, az addig telefon + szerelhető is. Samsungokon 4 év.
Samsung A54-eket dobálunk mostanában usereknek, az korrekt (de az A34 is), felette meg akármi. S ofkoz, ha sok pénzed van. -
Exian
addikt
Az enyémben van GPS (Huawei Watch Fit), meg az azelőtti Huawei Band 4 Prom-ban is volt, de az csak akkor aktív (a GPS), ha valamilyen sport tevékenységet indítasz, tehát a sima lépésszámlálásban nem segít (edzés tevékenység indítása nélkül), sőt, abban szerintem GPS esetén sem, az csak az útvonal rögzítéshez van, nem gondolnám, hogy a lépésszámlálót befolyásolja, de persze lehet, hogy vannak típusok, amiknél igen.
De ha nem is annyira a lépésszám érdekel, hanem a megtett út, akkor persze mehetsz egész nap vele persze mondjuk séta tevékenységben, aktív GPS-szel és akkor szépen kirajzolja az útvonalat, én is szoktam így. Persze ilyenkor az akku sokkal jobban merül és nyilván csak szabadtérben működik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest