- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tamas.nick #102944 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem mikor nagy táblákkal dolgozol és függvények számolnak, frissítenek be komplett oszlopokat meg hasonlók, ott a cellák frissülése van animálva, amitől az egész folyamat belassul. Elfogadom, hogy az ingyenes LO az kevesebbet tud, de cserébe ott nincs ilyennel probléma, a cellák azonnal frissülnek.
hcl: szerencséd van. Az ember úgy szokott járni, hogy ha egyszer kiszúrja a szemed az IPS glow-t, akkor azt utána mindig látni fogod... Volt régebben IPS-es monitorom, a Tomb Raider konkrétan játszhatatlan volt rajta az éjszakai részeknél, mert a fekete helyett szürke fátyolt tudott csak kirajzolni...
VA - viszont meglepően sok TV-t gyártanak vele, mert elég jó feketéket tud és maga a TV csak egy oled árának harmadába kerül kb. Szóval ilyen szegény ember oledje...
-
torma1981
veterán
válasz
tamas.nick #101919 üzenetére
Remélem jönnek a központba is. Eléggé kint van.
-
válasz
tamas.nick #101750 üzenetére
Köszi! Esélyesen ez lesz. Nagyobb, mint amit írnak a wikin, de akkor csak jóltáplált volt.
A lens-sel én is próbáltam, de nekem nem jött össze. Gondolom nem jól csináltam. -
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #101378 üzenetére
Hm, sötétben voltam már, meg rohantam is, akkor megnézem majd ismét jobban
Köszi!
-
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #101370 üzenetére
Hm, na ezt délután megnézem, itt lakunk pont mellette
2022. augusztusi utcakép alapján még ott van.
Köszönöm!
-
válasz
tamas.nick #100582 üzenetére
Szia!
A ventilátor teljes némítására nem találtam lehetőséget. halkan, de pörög folyamatosan. Nem zavaró. Remélem ez nem fog változni. Egyébként filmnézés közben 40-42 fokos így a proci, szóval szerintem nem kéne mennie.
Ettől függetlenül szuper a gép, iszonyat gyors, ehhez kell gondolom a folyamatos ventilátor. Nem állítottam vissza a beállításokat (pl.99%-on megy a proci, külső videokártya letiltva), mert így nagyon keveset is fogyaszt. Most meg a képernyő terhelése egy kicsit a pixelgari miatt, kb. 9 óra óta folyamatosan bekapcsolt, max fényerős képernyővel, filmmel (4 óra) most van az aksiban még 56% Még csak kétszer volt feltöltve, szóval ez még lesz jobb is.
-
válasz
tamas.nick #100574 üzenetére
A telepítéskor melegedett, azóta hűvös. Annyit érzek, hogy a billentyűzet kicsit melegebb, mint a körülötte lévő fém felület, ami elég jó teljesítmény, mert az hideg. Lefuttattam a 3 Atmos teszt videót, azután volt ilyen.
A venti megy. Ez van. Én elengedtem ezt a témát. A biosban átállítottam battery saver mode-ra, de akkor is megy. Annyit azért megjegyeznék, hogy a HP-mon nem megy a venti, de ha lefelé görgetek egy oldalt a böngészőben, vagy pörgetem a word doksit akkor elindul mint az állat, ami számomra sokkal zavaróbb. Ez tényleg nagyon halkan megy folyamatosan, ha a battery saver mode be van kapcsolva. Este hallom konkrétan, amikor minden csendes. Halk susi, nem több. Most azt mondom inkább ez, mint a felpörgések.
Még annyi, hogy van pár tipp, amit nem próbáltam. A biosban le lehet állítani a külső GPU-t, az lehet, hogy használ, illetve azt is olvastam, hogy a proci teljesítményét be kell állítani 99%-ra ("Create a power plan and set max processor usage to 99% (this disables the boost on processor"), de azt nem tudom egyelőre hogy kell. Ezeket még kipróbálom. A másodikat, ha valaki segít.
Pro tipp: ezen a Thinkbook-on nem fog elindulni a venti a kb. 15%-al lassabb, de alacsonyabb TDP-s i5 1240P proci miatt: [link] Sajnos ott az ára, hogy ez mennyibe kerül neked.
Exian: én nem félnék ettől, max attól, hogy nem tudom bővíteni, de elég lesz a 16GB szerintem. 36 hónap gari alatt ki fog derülni napi használattal, hogy bírja vagy sem. A tabletemben is fix memória van és használom 5 éve. Egyedi hiba ne tántorítson el, arra van a gari.
-
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #100570 üzenetére
"Tök szuper gép lenne számomra, ha nem lenne alaplapra forrasztva a RAM..."
Uhh, az komoly. Az én Dellem pont ramhiba miatt nem kapcsol be, tegnap kezdte, legalábbis azt villogja ki a ledje (kettő sárga, őt fehér). Pont nyaraláson vagyunk, persze kell picit home-officeolnom és persze nincs más gép nálam... Este telefonon kellett emiatt belépnem távolról gépekbe, marha kényelmes volt... Úgyhogy szedheten szét, hátha csak elmozdult a ram modul. Ha meg elszállt, max cserélem, de integrált rammal az jó móka lehet. A Balaton parton sem szereltem még laptopot
-
válasz
tamas.nick #100570 üzenetére
Végül Lenovo Ideapad 5 Pro 16 lett. (Intel Core i5-12500H (pC 4 x 2.50GHz / 4.50GHz, eC 8 x 1.80GHz / 3.30GHz, 18MB Cache, 4C/8C/16T), 16" (2560x1600) LED matt IPS 120Hz 350nits 100sRGB, 16GB DDR5 4800MHz, 512 GB m.2 PCIe NVMe SSD, Intel Arc A370M 4GB GDDR6).
Pár nap múlva írok róla. Nekem munkára kell, így csak abból a szempontból tudok értékelni. Ha valamit nézzek meg kifejezetten és nem kerül sok időbe, akkor megnézem neked.
-
válasz
tamas.nick #99315 üzenetére
Fehérváron pont nemrég lett online parkolóbérlet
Mondjuk itt helyből a forgalmit kell scannelni, azért ha azt hamisítja valaki, az már okirathamisítás -
válasz
tamas.nick #98848 üzenetére
Igen. Fordítsd magad felé.
-
IO.sys
őstag
válasz
tamas.nick #97921 üzenetére
Ripityára szedni és kifújni mindent és minden aljzatot izopropillal. Ha mákod van, nem döglött meg a SIO chip. Ha megdöglött, akkor nincs akkora mákod.
-
válasz
tamas.nick #97921 üzenetére
Érdemes, szétszedni, alkohollal lemosni az alaplapot, és hátha. Ritkán döglik meg ténylegesen ilyentől egy gép, többször van hogy benne marad a lötty, és az dolgozik tovább. Mer' úgyis kiszárad, azt' jóvanazúgy.
Mondjuk az is fura, hogy egyáltalán megállt tőle. Én egyszer a céges E6420-at köptem tele kávéval, annak csak a billentyűzete bánta, de a 6*** Dell-ek is olyanok, mint a Thinkpad-ek, hogy kifolyik alul, nem jut az alaplapra. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tamas.nick #97778 üzenetére
Nekem gyerekkoromban apám nyírta egy időben. Csak általában megitta a célzóvizet előtte, így egyszer beletolta a 0-ás gépet hátul a hajamba, egy másik esetben meg ollóval kicsípett egy darabot a fülemből, ma is ki tudom tapintani a helyét.
-
IO.sys
őstag
válasz
tamas.nick #97554 üzenetére
Tapasztaltam de nem mobilnettel hanem zusammen. Szerintem dns hiba vagy megint elrágta a kraken a tenger alján a netkábelt.
-
válasz
tamas.nick #97072 üzenetére
Siklósi úton a Shell kút mögött van egy. Teljesen korrektek és gyorsak.
Telefonszám: +36 72 526 560 -
IO.sys
őstag
válasz
tamas.nick #97069 üzenetére
Bárhova mész, azt valahogy nézd meg, hogy nem-e vált le közben a tetőn az antenna ragasztása, mert jön az eső, jól beázik és sehogy se magyarázod meg, hogy a tetőkárpit a műszaki vizsgától olyan csúnya foltos.
-
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #97069 üzenetére
Ha kertváros legdélibb csücske is megfelelő, akkor esetleg: Amreinracing Autószerviz Kft.
(Rózsadomb után a déli ipari parkban)
-
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #97024 üzenetére
Lidl az mindegyik borzalmas és elviselhetetlen számomra. Nem nekem való. Elsősorban nem is a parkolás miatt. Sokkal inkább mert nulla hely van a sorokban, ha megállok 5 másodpercre, már útban vagyok, letolnak, állandóan parkolnak mert ugye nincs idő normálisan rá, pénztár is agyrém. Én ha tehetem nagy ívben kerülöm. Az új ALDI viszont frankó a Gienger helyén, csak a körforgalom miatt macera sokszor. De az a bolt kényelmes, tágas sorokkal rendelkezik, jó pénztárak, remek parkolás, van fedett is alul, ahova lifttel lehet menni. Azt szeretjük.
-
IO.sys
őstag
válasz
tamas.nick #97024 üzenetére
DM-ből a Király utcai nagyon rendben van, ott a világ összes cuccát lehet kapni. Drogéria-Disneyland
-
IO.sys
őstag
válasz
tamas.nick #97021 üzenetére
Vajon hányezer ember lesz, inkább az a kérdés.
-
válasz
tamas.nick #97021 üzenetére
Együtt nyitnak mind.
-
válasz
tamas.nick #96344 üzenetére
" most meg mindenféle mesterség intelligenciával támogatott modellezéssek nem tudják megmondani"
Vagy csak változékonyabb az időjárás.
Amúgy lehet próbálkozni, mondjuk a sat24.com alapján megjósolni, hogy mikor süt ki a napTehát van olyan, hogy figyelem az Időkép radarján a vihargócot, jön délnyugatról Fehérvár felé, autó, ki a város melletti dombra, ahonnan látni is lehet majd (villámfotózás céljából).
Sehol semmi.
Telefonon megnézve látszott, hogy jött nyugatról egy másik, és odébb dobta, tehát kb. 45 fokot fordult kelet felé a két vihar, így a várostól délre haladt el.
Ezt ki mondja meg előre?
Csak annyi esik le, hogy nem is volt eső pedig aszontá'k.Ez tipikus tegnap du. 4-kor, hazamenetel előtt elkészített és ma reggel kiadott jelentés volt.@Ance : "Ez tipikus tegnap du. 4-kor, hazamenetel előtt elkészített és ma reggel kiadott jelentés volt. "
Ja, ért. Akkor félreértettem . Ezért érdemes több időjárás - szolgáltatót nézni. Tehát nem az volt, hogy ne lehetett volna előre jelezni, hanem valamelyiknél lusta volt az ügyeletes.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tamas.nick #96344 üzenetére
Régen ez is jobb volt... Azokon a területeken fák jú!
-
rnrn
aktív tag
válasz
tamas.nick #95517 üzenetére
Köszönöm szépen! Nem lett túl jó kedvem, munkába menet hallgattam. Majdnem visszafordultam...
-
zsolt19900
őstag
válasz
tamas.nick #95412 üzenetére
létezik "rejtett" is, ami a lökös belsejére ragasztódik fel és mágneses teret "gerjesztve" a kocsitól egy bizonyos távolságra tudja kiszámolni és jelezi, hogy mennyire van a tárgy
beszerelni sem valami nagy vásziszdász, adsz neki egy testet és a pluszt megblankolod a tolatólámpa pluszáról és kész kb
-
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #95412 üzenetére
Beszerelésre tudok szakit, de szerintem hozzá vinni kell, amit be akarsz szereltetni, ám az is igaz, hogy amikor nekem a riasztót+központizárat szerelte be, akkor ő szerezte be és azt raktuk be. De ez már régen volt. Amúgy profi beszerelő, mobil kihangosítókat, riasztókat, kp. zárakat, hifit szerel.
-
Utka
aktív tag
válasz
tamas.nick #94443 üzenetére
üDV!
#Bialetti
Mártírok-Szilágyi sarok.
Kávét is, lágyított vizet is kapsz. -
balintdavid
tag
válasz
Én a Danettiben láttam korábban
-
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #94445 üzenetére
Jah, bocsi, a készletről nincs infóm, már nem emlékszem, hogy melyik típusok voltak. De lehet, hogy nem mindig tökéletes a készlet jelző a neten, érdemes megnézni személyesen is. Illetve nem tudom, hogyan megy és mennyi idő, ha másik üzletből rendelik át, ha lehet ilyet.
-
Exian
addikt
válasz
Én a MediaMartkban személyesen is láttam, nézegettünk mi is, de még nem vettünk.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
tamas.nick #94260 üzenetére
Az nagyon jó ár, tudsz még kontaktot?
-
válasz
tamas.nick #94224 üzenetére
Mióta így használom, habos kávé jön ki a gépből.
-
válasz
tamas.nick #94220 üzenetére
Bemész a Danetti siklósi úti boltjába és veszel két víz lágyító zsákot.
Szűrőkancsóból kidobod a szűrőt, aljába beteszed az egyik zsákot.
Szűrőkancsót vízzel feltöltöd ahogy régen is max a műanyag elválasztó lapig, majd ezzel töltöd a kávégépet.
A kávégép víz tartályába pedig bedobod a másikat zsákot.
Szűrőkancsót szobahőmérsékleten tárolom, hidegben a kémia reakciók (víz lágyítás) csak korlátozott mértékben és lassabban megy végbe.
6-7 hónapig a vízkő probléma megoldva. -
aneda
senior tag
válasz
tamas.nick #94078 üzenetére
Ismerős mondja, hogy a mentőkben bemattult az óracsoport plexije, mállik a gumikéder, mattul az összes műanyag, fakul a kárpit...
Ezt okozza a napi többszöri fertőtlenítés. -
a2d2
addikt
válasz
tamas.nick #94081 üzenetére
Én ezt vettem kb egy hónapja: [link]
Itt az ózongenerátoros topikban több ember is ajánlotta.
A honlapon is 55 értékelésből 5 csillag szerte európából.
Nem űrtudomány egy ilyen szerintem. -
Exian
addikt
válasz
Kérdés, hogy milyen a gép. A kínai egyszerű, olcsó gépek jellemzően közel sem tudják azt, amit papíron tudnak. De ez a kisebb baj, max kb semmit sem ér, de a legfontosabb az előállítás módja. Ahogy írtam, én sajnos nem értek hozzá, de fogok még beszélni a sráccal, mert érdekel a téma. Elég meredek dolgokat mondott, hogy mi a gond a gépek túlnyomó részével, az előállítás során a sima ózonlapos gépek valami olyat is termelnek, ami nem okés, meg kikezdi azt is, amit nem kellene. Az illető 400-500e Ft-os gépeket fog rendelni közvetlenül az európai gyartótól, nem kínai cucc, amik helyi forgalmazónál akár duplája is lehet.
-
válasz
mindent lebont
-
válasz
tamas.nick #93697 üzenetére
Oje, az úgy valid
-
dunc
nagyúr
válasz
tamas.nick #93691 üzenetére
De édesek
.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
tamas.nick #93626 üzenetére
Na szuper, örülök.
-
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #93626 üzenetére
Köszi az infót! Neked végül is melyik tömítés kellett? Ami a víztartály alján van, vagy ami már valahol a gépben belül?
-
Lomha 8V
addikt
válasz
tamas.nick #93558 üzenetére
Én minden tömítést a Nikkel Kereskedőházban szerzek be. Ők tudják melyik hőálló, olajálló, akármi álló és eddig minden hülye, egyedi méretet beszereztek nekem.
-
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #93560 üzenetére
Amúgy én is azt mondom, hogy érdemes elnézni egy olyan boltba, ahol mindenféle méretű és kialakítású-formájú tömítést árulnak, hátha lehet találni olyat, ami pont passzol.
-
válasz
tamas.nick #93560 üzenetére
Szerintem az a lényeg, hogy méretében megfelelő legyen, és kibírja azt a hőmérséklet, ami ott szokott lenni (az sem árt, ha nem oldódik ki belőle semmi, bár ami bojlerekhez/melegvízhez/kávéfőzőhöz jó, azzal csak nem lesz gond).
-
válasz
tamas.nick #93558 üzenetére
Azonos méretű tömítés?
-
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #93464 üzenetére
Kérdezted végül az általam ajánlott boltot? Van náluk tömítő? Lehet, hogy nekem is kell majd, csak azért kérdezem.
-
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #93464 üzenetére
Kereskedők Házában a MicrOHM-ban kérdezd meg (72/326-026), sokféle kávéfőzőhöz van náluk mindenféle alkatrész.
Ilyenjük pl. van hozzá, ezt dobta csak ki a kereső a típusra, de hátha van tömítés is. Egy próbát megér.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tamas.nick #92481 üzenetére
Sokat tud, ugyanakkor találkoztam benne furcsa hibákkal tavaly. Én a magam részéről az MPC-HC után az SMPlayert választottam, az szintén nagyok sok mindent tud és multiplatform.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
tamas.nick #92079 üzenetére
Nem kell, hogy mindenkinek tessen, de ez a piac, nézz körül és írj mindenkinek aki ezt csinálja, hogy mennyire nem tetszik. Ez szimpla duzzogás, ha valakinek nem tetszik, azt ne itt, de főleg, ne így élje ki, én sem minősítek másokat, az, hogy egyetértesz a leírtakkal, Téged is minősít, mert azok finoman szólva sem illő dolgok.
Ne felejtsük el, hogy elárazott termék, megnéztem, feltették-e már, amúgy erősen sántít az érvelésed.Megkeseredett lehet, aki ezen rugózik még mindig. -
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #91303 üzenetére
Jártam már így apám kocsijával. Valahogy beleállt egy facsavar. Elkezdtem kicsavarni, elkezdett sziszegni
elgurultam Toldiékhoz a Táncsics úton, berakta valami gépbe a gumit, kapott valami spéci kezelést és azóta is jó, évekkel ezelőtt volt.
-
válasz
Simán. Húz bele egy szálat a gumis, teljesen jó lesz. Nekem nem egyet megmentettek már.
-
IO.sys
őstag
válasz
Eladó lesz fél flakon 5W40 szintetikus olaj, mert olajcsere után tájékoztatott a szerelő (a Tamás), hogy nem is ez való az autóba.
Eladó lesz egy szett 10 éves téli gumi, mert olyan profilmélysége van még mindig, hogy a gumis se hitte el, városba még jó, meg utánfutóra meg traktorra előre.Ez így szabályos volt?
-
Weareus
addikt
válasz
tamas.nick #91239 üzenetére
köszike, pont ezt nézegetem.
-
válasz
tamas.nick #89006 üzenetére
Praktiker is árul Grohe-t és kuponnapokon 20%-kal csökkentve el lehet hozni. Én az összeset úgy vettem.
-
Aby_2014
aktív tag
válasz
tamas.nick #89006 üzenetére
Csempediszkont... úgy tudom ott is értékesítenek GROHE -t.
-
Laca1212
őstag
válasz
tamas.nick #87720 üzenetére
Csatlakozó levesz. A gumi porvédőt leszeded a műanyag keretről eztán óvatosan az égő nyakáról. Az égőt befogó drótot kiakasztod. Égő kijön.
Új égő nyakára még kinn tedd fel a porvédőt és azzal együtt tedd vissza, mert ha az égő a helyén van, akkor nehéz rendesen rájátszani.
Türelem, jó kézügyesség vakon és hosszú ujjak kellenek. 😊
-
zsolt19900
őstag
válasz
tamas.nick #87713 üzenetére
a tartósságát pedig a megfelelő odafigyeléssel tudod növelni: indítózás előtt nem kapcsolod fel a tompit pl.
+nekem azért tart ki sokáig bármely ilyen termék, mert nappal és az időjárási viszonyoknak megfelelően a menetfényem működik, utána kell csak tompítottat kapcsolnom -
dunc
nagyúr
válasz
Nekem is az van, semmi baja nem lesz, nem fog megolvadni semmi.
-
válasz
Szerintem parasztvakítás az a videó, nem kell hozzá kiszedni az egész lámpaburát.
-
Laca1212
őstag
válasz
Volt ilyen Yarisom. Simán cserélhető bontás nélkül az izzó. Igaz vakon, extra kis hely van hozzá, de megoldható. Nem egyszer cseréltem jobb és bal oldalt is.
Teljesen jó az Osram Night Breaker. Semmi baja nem lesz a lámpának tőle.
-
válasz
tamas.nick #87710 üzenetére
Asszem csak 2 csavart kell kitekerned, a lökhárító marad a helyén.
De ha Yaris facebookos csoportba bemész, valószínű találsz pécsit aki segít kicserélni pár perc alatt. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
tamas.nick #87710 üzenetére
Azért ez röhej!
Egyszerűbb a dugattyúkat újragyűrűzni, mint izzót cserélni... -
Sir Riccio
addikt
válasz
tamas.nick #87663 üzenetére
Én úgy tudom, hogy tíz éve övék a telek (meg az Auchan-é a másik), csak eddig nem volt közmű az ipari parkban ezért nem jöttek. Aztán, hogy ebből mi igaz...
-
XboxGamePass
senior tag
válasz
tamas.nick #86984 üzenetére
Úúú szuper csak 2 percig rabolnám az időd. Jövő héten leszek újra Pécsett, kereslek.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
tamas.nick #86846 üzenetére
Nem szivacsot, hanem bitumen alapú lapokat szoktak felrakni. Autóhifis szakival konzultálj.
-
Exian
addikt
válasz
tamas.nick #86739 üzenetére
Én csak olyan klímást tudok, akit az ellenségemnek sem ajánlanék... Már ha lennne. Ellenségem. Ellenben korrekt, lelkiismeretes, nem pancser klímás engem is érdekelne.
-
Visormail
addikt
válasz
tamas.nick #86739 üzenetére
A bolt által ajánlott beszerelő cég emberei nálunk is ezt csinálták, utána egyszer hívtunk egy másikat azóta ő jön, mindig szétszedi "fél órát" pucolja és ugyanannyit fizetünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged