- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Youtube Prémium és ChatGPT
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Mobil flották
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Nekem is ez volt az egyik fő bajom az összes szikvízzel. Büdös, olajos, fémes szagú/ízű volt sokszor sok palack, vagyis az abból kinyomott szóda. Nemtudom, mit tudnak ennyire elcseszni gyártástechnológiailag, de hogy valamit nagyon, az biztos. Sokszor volt emiatt gusztustalanul büdös és rossz ízű a szóda. És ez szinte bármelyik szikvizüzem termékére igaz, mindegyiknél belefutottam ebbe. A másik idegesítő dolog az az volt, hogy nem lehet mindig mindegyik palackot teljesen kinyomni.
"Ja, és hideg szóda nem eCCerű vele."
Sodastreammal könnyű. Én vettem hozzá több palackot. Azok simán vízzel megtöltve pihennek a hűtőben. Mindig hidegvízzel teli palackba nyomom frissen a CO2-t. Kiveszek egyet a hűtőből, belenyomom a CO2-t, ez gyorsan általában el is fogy, megtöltöm ismét vízzel és megy a sor végére a hűtőben, a következő, már lehűtött palack jön előrébb és így tovább. Persze, ha egyszerre kell több liter szóda frissen, akkor utána kell idő, mire megint lehűlnek a palackok a hűtőben. De nálunk azért annyi nem fogy, most 3 palackom van, ezekkel simán elvagyunk úgy, hogy folyamatosan van hideg, friss szóda.
Aztán persze lehet játszani azzal is, hogy lehet a hűtőbe berakni mondjuk 5 L-es palackba pluszba hidegvizet és azzal lehet töltögetni a szódagép palackját.
Csak nekünk kicsi a hűtőnk
-
UHHH
őstag
Soros porttal terminálból szoktam beállítani.
Fajtája válogatja, ha már beállítottam, akkor már weben is és "neten át" is tudod/tudom bántani utána.
Egy kis kiegészítés: A 2960 az switch(és nem router).Ha van ilyen cuccotok, akkor rá tudok nézni és megcsinálni, hogy utána már nem csak "kövülettel" lehet hozzájuk férni!
-
UHHH
őstag
Szubjektív véleményünk következik:
Ajánlott:
Gerber Optika. 7621 Pécs, Ferencesek utcája 1.
A weblapjuk szar (legalábbis a php warningok nagyon "jók"), a szolgáltatás viszont a legjobb.
Villámgyorsan kész van a szemüveg, kedvesek az eladók és a dokik is. Van Hoya és Essilor is, mi más kellhet?Nem ajánlott:
Vision Express, Ofotért: Azt ígérték, hogy a saját márkás hiper-szuper legjobb lencséjük olyan jó, mint egy márkás lencse: Nem jó, valami eszméletlen szar a legjobbjuk is, rommá karcolódik, amikor vigyázol rá, akkor is. -
Exian
addikt
Igény nincs sok, lakható legyen, nem is állandó életvitelszerű ottlakásra kellene. Egyszobás garzon is már tökéletes.
Elsősorban kertvárosban lenne jó ha lakásról van szó, ha hétvégi ház szerűség akkor pedig Pécstől délre (Keszü, Gyód, Pellérd, Pogány, Harkány vonalban).
-
Exian
addikt
Alapból lehet, hogy igen, ahogyan a Digi is. Ám kérni kell/lehet, hogy rakjanak rendes IP mögé, arra kell hivatkozni, hogy pl. biztonsági rendszert (kamera, riasztó, stb) üzemeltetsz és be kell tudnod lépni távolról ezekbe. Diginél ez működik, nekem is kérnem kellett, mert egyszer beraktak NAT-olt IP mögé, de rögtön ki is szedtek, amikor megírtam nekik, hogy mi a helyzet (hogy nem tudok belépni a kamerás cuccomra).
-
-
-
-
-
-
-
-
Aby_2014
aktív tag
Nálunk falusi (Szederkény) környéken telekom-os szolgáltatás stabil -mármint ami a netet illeti- 1G/1G-s, szakadás lassulás nincs, játékok alatti ping is rendben,
A Telekom TV (Android box) ugyanazon problémákkal küzd, mit ami a Telekomos fórumban olvashatók, induláskor lassú betöltés, néha kidob kezdőképernyőre, csatorna váltás sem túl fickós
, HBO Max, Netflix (TV-s applikáció) röccenés mentesen fut.
-
-
A Kingston nem gyárt, csak brandel. Sandisket, Samsungot, de esetleg full gagyit is. (A San meg a Samu pl. gyártanak kártyát.)
Bunnie írt erről egy nagyon részleteset -
Exian
addikt
Én most vettem nemrég 512 GB-s Kingston MicroSDXC-t. Ez alap cucc, nekem Sony Walkmanba kellett, ott ugye totál mellékes az adatátviteli képesség/sebesség, bár nem rossz, 25-30 Mbyte/sec tempóval tudok rá írni. Egyszer megtömöm Flac és DSD zenékkel, aztán évekig hozzá se nyúlok nagyjából.
Videók rögzítésnél esetleg már számíthat a sebesség. Én Sandisk Extreme Pro-t néznék.
Viszont nagyobbat vennék, főleg a 32-es, de a 64-es is hamar megtelik.
Szerintem jobban jársz, ha rendelsz. Én Aqua.hu-ról rendeltem az 512 Gb-st 21-ért, helyben nem nagyon láttam 25e alatt, de inkább 30 körül.
-
blaca83
őstag
Szia,
A pontos típusát nem tudom megmondani, az enyém nem BWT.
2 éve újítottuk fel a lakást és nálunk gyakorlatilag a kerti slag és még egy konyhai vízvételi lehetőségen kívül az összes pontra a vízlágyítón átfolyó víz megy.Eddig meg vagyunk elégedve, mert szinte semmi sem vízkövesedik és gondolom a gépparknak is jót tesz a dolog.
A hátránya viszont, hogy havonta 4-5.000 Ft hozzá a 25kg só amit "megeszik" a rendszer.
@Ance:
Lehet, hogy tudok majd egy forrást, kb: 1 héten belül kiderül, hogy megéri-e nekik a dologgal foglalkozni.
Kereslek, ha pozitív választ kapok! -
BWT AQA Perla [link]
Talán a legfontosabb, hogy a viz, amit csinál, az nem ivásra való hosszú távon mert nincs benne ásványi anyag (főzésre meg kv. főzőhöz és hasonlókra tökéletes). Szóval nálunk alapvetően a melegvízre van kötve mindenhol, így a kazán nem lesz vízköves, mert oda ven bekötve elé, illetve a zuhanyzásnál úgy kell beállítani a kazánhőt, hogy főleg a melegvízet használd, így a kifolyó kevert vízolyan 10-15-ös keménységű lesz a családtagoknál, nálam 3-mas mert én csak azt a meleget nyomom magamra. Egyébként 22-es vizünk van. Ahol a mosógép van oda lágyan megy a hideg is, a vízkövet nem ismeri, a mosogatógép melegvízre van kötve, abba sem kell lágyító só. Az egyedüli hiba nálunk, hogy a WC tartályokba nem sikerült megoldani, akkor semmi gond nem lenne, így az bosszúság maradt.
Háztartási eszköz így vízköves nem lesz soha, a kvfőzőkön is csak kinyomom az értesítőt, mikor évente egyszer szól, hogy most már vízkőtelenítsem.
Legjobb akkor a rendszer, ha úgy építed már a házad, hogy tudod, az lesz. Akkor úgy vezeted a vizet, hogy előre átgondolod hogy fogod használni, de azért így is nagy könnyebbség. A só ára az évi vízkőtelenítési projektek (háztartási eszközök) és vízkő megelőzés (mosógép, mosogatógép) árából kiindulva lényegében megtérül, mellette rengeteg időt spórolsz. -
-
MZsoltee
veterán
Hungárián Melyik város felé? Urán, vagy bel??
A belváros felé, ott van parkolás, a másik irányba nincs.
Újhegyi vagyok, vagyis most költözöm vissza 5 év után. Szóval járok, jártam eleget a Zsolnay-n. Reggel a belváros felé tragédia ami van. Sok az autó és lassan haladnak emiatt a buszok. Araszolás van a Budai és Gyárváros között fixen, és a Balokány/Zsolnay domb és az Árkád között. Ezt lehetne orvosolni buszsávval. Kifelé kevésbé problémás jellemzően.Bár szerintem téged sofőr visz. Ezért érzed olcsónak a naftát.
Szerintem másképp tekintünk az autózásra. Szerinted alapjog és oda és akkor mész autóval ahová szeretnél. Szerintem nem. Szerintem például az inkább alapjog, hogy buszt amin tömegek vannak ne tarsanak fel autók, amikben jó ha 2 ember ül. Ha külön akar utazni, akkor fizessen ezért az idejével ha olyan helyre akar menni, ahová többen szeretnének és az út kapacitása nem bírja a forgalmat.
Azért érzem olcsónak a naftát, mert sokan vannak az úton. Többen, mint amennyi elfér. Ha emeljük az árát, akkor kevesebben fognak úton lenni, mert kevesebben tehetik meg. Ezt lehet nem csak az üzemanyag árával elérni, hanem behajtási engedéllyel, dugódijjal is.
Az is érdekes, hogy míg gyerekkoromban sokkal kevesebb autó volt és több busz mindenki el tudott intézni mindent, pedig a mobiltelefon, az internet és a HO nem volt még úgy elterjedve mint ma. Mára többen többet autózunk hiába a technológiai fejlődés...
- "... le kell szoktatni...."
"Igaz. Úgy tűnik a gondolkodásról már sikerült..."
Nagyon egyszerű logika mentén gondolkodom. A meglévő úthálózat nem bírja el az autókat és lassítja a tömegközlekedést. A kapacitást nem lehet bővíteni. Ha bővítenénk, akkor az autók száma is tovább nőne, mert könnyen és gyorsan lehet autóval közlekedni és megint tele leszünk autóval. Tehát nincs bővítés, így a meglévő helyet kell hatékonyabban kihasználni. Ezt úgy lehet megtenni, hogy azokat a járműveket részesítjük előnyben, amik több utast szállítanak.
Azzal messzemenőkig egyetértek, hogy kritikán aluli a közelekedési morál és a rendőrség nem tesz semmit. Pedig a rendőrök lazán kitermelnék a bérüket ha folyamat büntetnének. És az is igaz, hogy pont a hivatásos sofőrök azok, akik úgy gondolják nekik mindent szabad legyen az kamionos, buszos, vagy taxis és amikor ezt nem nézed el neki, akkor ő van a legjobban felháborodva. -
MZsoltee
veterán
A hatoson a Budai állomástól az Árkádig. A Siklósin pedig a temetőtől az Árkádig. A Hungáriána vásros felé a parkolás megtiltásával reggel 6 és 10 között. Valaki megáll lopósautó és komoly bünti.
Jogszerűen kijutni fél öt - öt között esélytelen
Így van, túl sok az autó. Több helyet nem lehet csinálni, nem is szabad. A megoldás, hogy le kell szoktatni az embereket az autózásról. -
Exian
addikt
A vásárcsarnokban? Vagy hol gondolod? Ott csak nagyon futtában mentünk múltkor végig, de nem láttam ilyesmit a halasnál... áhh, tuti nincs. Máshol viszont vettem, de az csak a szokásos bolti tálcás verzió volt.
MÁS: kellene nekem 1db 2GB-s vagy 4 GB-s DDR3 ram. Van esetleg valakinek eladó?
-
Exian
addikt
Múltkor szóba kerültek a pasztőrizálatlan sörök.
Ezt a cseh sört találtam ma a Siklósi úti Intersparban, 370 Ft-ért volt kirakva pár darab sárga címkés, amúgy 530 Ft a normál ára. Erre az van írva, hogy Nem pasztő-... rözött
-
Exian
addikt
Én EZT vettem régebben, ez könnyen hozzáférhető volt a Lidl-ben, de mivel már nem járunk Lidl-be, nem tudom, hogy még árusítják e. Annyit tudok, hogy egy csomó jó kis sör, ami volt régen a Lidl-ben, az már nincs. Pl régebben volt többféle üveges verziója is az Argusnak, de már azokat sem láttam, amikor még jártunk a Lidl-be. Nézd meg, hátha forgalmazzák még.
-
Tegla80
addikt
mobilarena teszt / Realme C25Y 4/128gb
Ennyi penzert ezt kaphatjuk....De a cikk is emliti, van olcsobb/dragabb is a palettan igy lehet valogatni kinek melyik kell es mit enged a buxtarca. -
-
-
Exian
addikt
Mecsekerdő nekem is eszembe jutott már, hoztam onnan már többször fát az intézményünk részére (szoktak támogatásként adni rendezvényeinkre pl. főzőversenyre ingyen), csak jah, messze van a célponthoz képest, nem tudom, a fuvar mennyi lenne, meg akkor még korrekt fuvarost is kellene találni. De lehet, hogy rákérdezek majd.
-
Exian
addikt
Köszi, közben kertvárosban is találtam másolót, ám az a gond, és valószínűleg a MicrOHM-ban is ugyanez a helyzet, hogy csak másolni tudnak meglévő biléta alapján. Nekünk viszont nincs 1db se, tehát újat kell csinálni. Úgyhogy a kaputelefonos fickó kell hozzá, az tud újakat programozni.
-
Exian
addikt
Én is lemezezek, ahogy CPT.Pirk, én is Pioneert vettem és én is a vásárban. Igaz az csak az átvétel helye volt, a parkolóban beszéltük meg, amúgy neten (Jófogáson) találtam az eladót, volt neki sok lemezjátszója. Egy karcmentes, újszerű példányt vettem tőle 18-ért, aztán 15-ért vettem még bele új Audio Technika hangszedőt, mert még a gyári Pioneer volt rajta, bár végül is újszerű, elraktam tartalékba.
Én azért vettem Pioneert, mert az egész szettem Pioneer, erősítő, tuner, deck, még az állvány is gyári Pioneer.
Ha tetszik neked is a Pioneer, mint márka, javaslom a PL-200 gépet, olcsó, de már elég korrektnek mondható. Aztán a NAD 5120 is egy olcsó, de jó masina, csak bűn ronda. Aztán jók még a Dual pörgetők is.
A szíjas gépek általánosságban jobbak, de több a hibalehetőség, nekem direkthajtású van, én ezt jobban szeretem.
Ha van barkács hajlamod és kedved, van egy felújítandó Dual lejátszóm. Ezek még fellelt állapotú képek, azóta annyit tettem, hogy megpucoltam, már szebb, csak azóta nem fotóztam.
-
Mi a kimenet? Hogyan lett jog adva?
Ha úgy, hogy a user bekerült az adott könyvtárra jogosult csoportba, akkor nyilván a csoport tagjait kéne kiíratni. A ls -la azt írja ki, hogy ki a tulaja annak a file-nak/könyvtárnak, ennyiben nem volt teljesen pontos, amit írtunk.groups usernév
kiírja, hogy az adott user milyen csoportokban van benne.cat /etc/group|grep usernév
kiírja, hogy adott user milyen csoportokban van.Ha ACL-en át kapott jogot, akkor meg a
getfacl filenév
(könyvtár is lehet) adja meg, hogy kinek mije van. -
-
Exian
addikt
Én is erre tippelek, vagyis erre is. Láttam olyan colos fűtéscsövet nálunk (munkahely), amiben annyira le volt rakódva a dzsuva és a vízkő, hogy egy kis ceruzányi vastagságú keresztmetszetben tudott a víz már csak "áromolni". Szerencsére nálunk megoldható, hogy extra nagy teljesítményű szivattyú járatja a vizet, de teljesen feleslegesen, így is éppenhogy langyosak vagy inkább hidegek a radiátorok nagy része. 30-40 éves a rendszer, cserélni kellene a komplett csövezést és a radiátorokat is, csak ez nem olcsó mulatság egy ekkora épületben.
-
-
Aham.
Full analóg tápegység, nem indul. Ugyanúgy nem biztos, hogy megtalálod, mi a baja, ha nem kiszáradt elkó. Nem a procitól lesz rosszabb.
(Fodtam ilyen Sony erőlködöt, amiben ugyan proci volt, hogy a hővédelem tiltott le, egyből bekapcsoláskor. Nem jöttünk rá, mi baja. Most akkor?) -
Exian
addikt
Nekem igazából egy modernebb erősítő kizárólag csak a házimozi miatt kellene (a projektorhoz jó lenne már egy sokcsatornás rendszer, ha már a kép "óriási" moziélményt nyújt, jó lenne hangban is hozzá igazítani a technikát), zenére egészvéletlenül sem kellene, arra csak analóg jöhet szóba nálam (mivel csak analóg forrásból hallgatok zenét (hanglemez + szalagos cuccok)), minél egyszerűbb, nem integrált, a Pioneer szettem marad még pár évtizedig szerintem...
-
Exian
addikt
Nem, az másik projekt, az működik, az SVHS Hifi sztereó magnóm az erősítőre van kötve, de van egy másik VHS magnóm, amit TV-re kellene kötnöm, bele kellene néznem egy millió kazettába, ki válogatni, hogy melyik kazettákat foghatom be zene célra.
Viszont az ötlet nem rossz, megpróbálom a TV-n behozni, mint analóg csatornát, ez régen a hagyományos TV-ken működött emlékeim szerint. Csak a minőség biztos rosszabb, mint közvetlenül kábellel össze kötve, igaz, nincs ezesetben jelentősége.
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autodesk - Revit
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bittorrent topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Windows 11
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest