Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
addikt
Vigyázzatok, mert csalók próbálják kiszedni a paypal adatokat az ügyfelektől!
Mos kaptam az alábbi levelet.
1. Nem is léptem ma be a paypal-re, ráadásul soha nem rontottam el.
2. A cím, paypal.hu, de a valódi link egészen más. (most itt nem linkeltem be.)
3. Nem is arra az email címre jött, ami regsiztrálva van a paypal-nél.A levél:
Dear Customer,
Within PayPal latest security checks, we recently discovered that today there were 3 incorrect login attempts to your account.
For your safety, PayPal set your account status to limited. For your account status to get back to normal, you will have
to Sign In correctly at: https://www.paypal.hu-login/webscr?hungary=_login-submitDue to our latest fraud attempts, the following IP adresses were recorded:
Invalid login from:
*.*.128.99 dells.ie
Invalid login from:
*.*.115.15 bitssh.ie
Invalid login from:
*.*.139.33 net.ieProtect Yourself from Fraud: Don't send money to someone you don't know. Find out how to help safeguard your transactions and your personal information to avoid online fraud.
This message is mandatory, if you do not complete it in less then 24 hours, your account may get deactivate.
Copyright 1999-2013 PayPal. All rights reserved.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
üzenetére
Én 4 nap után váltottam, itt kapott még az eladó 10 napot a reakcióra. Ez most jan. 1-el járt le.
Mivel azóta sem volt reakció az eladó részéről tegnap elvileg refund-olta PP a lóvét a kártyámra.A PP balance-om a vásárlás előtti 33 Ft-os egyenlegen van már, de a kártyára még nem érkezett meg a pénz.
5-7 napot ír PP ilyen esetekre, szóval várom, hogy megjelenjen... -
beg
veterán
Üdv!
PP fizetés után nagy noszogatásra kiderült, hogy pár hetet várni kell egy cuccra, mert nincs készleten. De ezt nem jelezték az elején, nekem meg sürgős lenne. Csak dispute után lehet végigvinni a cécót, vagy van egy gyorsabb verziója is, mivel meggondoltam magam? Előre is köszi.
-
TripleB
senior tag
Én akkor váltottam át a case-t escalate -é, mikor a kommunikáció teljesen megszakadt. Dec 8-án nyitottam a case-t és szilveszterkor raktam át. Érdekes módon egy órával később jött a refund.
-
törölt tag
Sziasztok, KB mennyi idő után változtassam escalating to a claim-é a disputot,ha az eladó nem válaszol. Dec.31-én nyitottam és semmi reakció.

-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Volt egy esetem már lassan 1 hónapja LINK, és azóta semmi nem történt, se nem válaszolnak az email-re, se nem küldik vissza a pénzt. Ilyenkor lehet bármilyen szervhez fordulni panaszért, vagy haverom bukta a pénzt? -
Kernel
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Annyi költsége van, amit a bankod elkér egy belföldi utalásért, az Unicredit Bank részére.
Nekem az Erste Bankból 16 órakor indítják, az éjfél után jelenik meg. Amit reggel indítanak, az jó esetben átérhet a délelőtt folyamán.
Vagy van még az Instant Top Up lehetőség is, egy cseh bankon keresztül, de az sem sokkal gyorsabb, legfeljebb garantáltabb valamivel, hogy ezt az időt nem lépik túl.
-
horvathd
aktív tag
válasz
freelanced
üzenetére
Az utalás idejétől függően 1-2 munkanap. Külön díja nincs, csak a belföldi utalás költége.
-
erik88
aktív tag
válasz
freelanced
üzenetére
szerintem azonnal rámegy a pénz
-
freelanced
addikt
Üdv! Ha PayPal-ra pénzt rakok az mennyi idő mire oda kerül? És van bármi plusz költsége?
-
axioma
veterán
válasz
erik88
üzenetére
Nagyon randa lenne, mivel kikuldeni ertelemszeruen (ne lehessen rola lenyulni) aktivalatlanul kuldik, es aktivalni csak magadat azonositva tudod. Arrol mar nem is beszelve, hogy a 3 jegyu (cvc) kodot a kartyan fizikailag felirva kapod csak meg, sehol mashol nem elerheto, pont ugyanezert.
-
erik88
aktív tag
sziasztok
mastercardom van az otp-nél de a kártya még nincs nálam így is tudok pay pallal fizetni ? -
TripleB
senior tag
Most volt ilyen tranzakcióm.
Ha direktben akartam utalni 130GBP -t PP közvetítéssel, akkor buktam volna több, mint kétezer forintot. Majdnem 4GBP lett volna a díjazás. Így először toltam pénzt a PP keretembe és még PP balence- szal is olcsóbban jöttem ki. Úgy nem volt egyéb költség felszámolva. Számszerűleg 49970 és 51684 Ft, van különbség ... -
bul07
nagyúr
Ingyenes küldéssel kapcsolatban lenne kérdésem
Mikkor ingyenes minkét félnek?Visszaolvasva én így gondolom , ha van a paypal-on pénz akkor az onnan ingyenesen átküldhető egy másik paypal fiókba(ugyanabban a valutában)
Jól gondolom? -
br.rak
őstag
Sziasztok!
Szeretnék PayPal accountot csinálni, de internetes bankkártya nélkül. Ez kivitelezhető?
Normál számlaszámról szeretnék rá utalni HUF-ot és ha veszek valami PP-on keresztül, akkor ők végzik a konverziót fontra vagy euróra.
Ez így lehetséges vagy bilibe lóg a kezem? -
Stanley-B.
őstag
válasz
highrise777
üzenetére
második opciót kell választanod és a szabály szerint HUF PayPal számlára csak forintot utalhatsz elviekben. (gyakorlatban lehet h megjönne vhogy az euro is, de nem kell feszegetni a rendszer határait)
-
Kernel
nagyúr
válasz
highrise777
üzenetére
Unicredit személyes befizetés csak egy szükségmegoldás azok részére, akik bankszámlával nem rendelkeznek.
Ha már sikeresen hozzárendelted a kártyát, akkor kézenfekvő a 2. lehetőség választása. Ha ez nem lenne, akkor is egyszerűbb és gyorsabb lenne a netbankos felületről átutalni a PayPal-re.
A PayPal ajánlása szerint ilyenkor forintot kell utalni, noha úgy rémlik, a topikban próbálkoztak már mással is, végül valahogy az is megérkezett. Hogy mennyivel lassabban, vagy milyen hátulütőkkel (pénz váltogatása közben oda-vissza?), erre pontosan már nem emlékszem.
-
TripleB
senior tag
Ebben az esetben szerintem is a második verzió az előnyösebb.
Belinkelnéd azt a biciklit? -
norbijo
újonc
válasz
highrise777
üzenetére
Szerintem a 2. verzioval jobban jarsz, de vard meg masok valaszat is

-
highrise777
csendes tag
Sziasztok! lenne egy fontos kerdesem, ami sokmindenkit erinthet, sehol nem talaltam meg ra a valaszt.
Szituacio a kovetkezo:
Nemetorszagbol akarok 500 Euroert biciklit venni.
Hogyan erdemes fizetni?
1. Bemegyek az OTP bankba 150 000 forinttal es megkerem hogy utaljak at a penzt a paypalra ami tulajdonkeppen egy budapesti Unicredit bank? A bicikliuzlet online kifizetesi vasarlaskor Paypal fizetest valasztok, majd a Paypal leveszi a 150 000Ft-ot a Paypal accountomrol?(Tehat nem az OTPs kartyamrol! hanem a Paypal szamlamrol)
vagy
2.Bemegyek a Bankba a 150 000Ft-al es az OTP-s bankszamlamra(forint alapu) utalom az osszeget (tehat nem az unicredites bankba). bicikli kifizetesekor Paypal lehetoseget vaalsztom, majd mivel nem a PayPalon van a penzem ezert a paypalhoz hozzarendlet OTP-s kartyamrol veszi le az osszeget.
szoval hogyan jarok jobban?
Paypal szamlamra tudok eurot atutalni magyar bankbol?
Tenyleg koszonom a vaalszt!
-
Stanley-B.
őstag
a PayPal buyer protection maximum mekkora összegig véd?
-
myk74
senior tag
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Van erről egy szájbarágós leírás valahol?Köszönöm
-
myk74
senior tag
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Melyik menüben kell kutakodnom ezért ?
Resolution Center? -
myk74
senior tag
Sziasztok.Nov 19.-én vásároltam egy telefont kínából.
A kijelzőjével vannak gondjaim.Írtam a boltnak hogy mi a hiba,jött a válasz küldjek képet.Elküldtem,várom a válaszukat.Jan 4.-én jár le a 45 nap.
Mit kell tennem a paypalnál?
Nem volt még ilyen gondom,biztosan vissza kell majd küldeni de azért szeretnék valami védelmet élvezni.
-
TripleB
senior tag
Most én is hasonló cipőben járok.
Egy 135 GBP-s tételt szeretnék átutalni, ha közvetlen a bankkártyáról akarom utalni, akkor 4,75 GBP "sikerdíjat" akarnak levonni. Ha feltölteném először a PP-ra és onnan utalnám, akkor annak nincs forgalmi díja, de ott a PP balance gondolom... Vajon a PP saját konverziójával jobban járnék?
-
atala
addikt
Én most vásároltam pár apróbb tételt. Volt amit a PP számlán lévő forinttal egyenlítettem ki, és volt amit bankkártyával dollárban. Felírtam, hogy mennyi volt akkor a PP által váltott dollár. Kíváncsi vagyok hogy hogyan járok jobban. Mert az igaz, hogy a PP szarul vált, de nekem a dollárt átváltják euróra, és azt váltja a bank forintra. Így már lehet, hogy jobb a PP váltása. Majd kiderül holnap.
-
trakto
csendes tag
A számlámról már aznap levonták a pénzt :/
Én a takaréknál vagyok és ott nem tudok ilyen tevékenységi naplóról. :/ -
Kernel
nagyúr
válasz
trakto
üzenetére
Az sem mindegy, hogy hétfőn záróra előtt vagy után indítottad. Nekem például a 16 óra előtt indított utalás éjfél utánra megjelenik a PayPal-en, annyi esély talán még lehetett volna. Egyébként, amikor zárva a bank, az utalás sem működik.
Pénteken indítottam egy átutalást, annak státusza jelenleg is "feldolgozás alatt", ezt például az Erste felületén a tevékenységnaplóban lehet megnézni.
Meg persze az is árulkodó, hogy az egyenleg azóta sem változott, nem vonták le a pénzt. Hétfőn reggel szokták ilyenkor elindítani.
-
trakto
csendes tag
Helló. Lenne egy kis gondom :/
Több mint 1 hónapja regisztráltam a Paypal-nél. És most 23-án hétfőn utaltam egy kis pénzt a Paypal-os számlámra. Mindent úgy csináltam ahogy azt kell.
Kezdeményezett neve: Paypal.
Összeg
számlaszámuk
Közleménybe meg a transfer ID kódot.
És azóta várok és semmi nem történt. Az ünnepek miatt lehet ekkora csúszás az utalásban vagy valamit én csesztem el.
Segítsetek!!!
Üdv trakto
-
norbijo
újonc
Lenne egy olyan kérdésem, főleg azokhoz a felhasználókhoz akik szintén CIB Internetkártyával intézik paypalos ügyes-bajos ügyeiket, hogy a bank account-hoz ti mit adtatok meg névnek, illetve a bank account számhoz azt a CIB Internetkártya-értesítő papíron feltüntetett 24 jegyű GIRO számsort kell-e megadni amit anno a kártyával együtt küldtek ki, vagy egy másik számot?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
norbijo
újonc
Igen azt a 4 jegyű debit kódot még akkor megadtam amikor már a még a visa kártyát adtam hozzá.
Szóval ennek értelmében már nem kell semmit se kitöltögetnem, kész teljesen az accountom ugye?
Status:Verified
A pénzt meg gondolom 30.-án fogják áttenni a paypal számlámra 1 USD-t vagy mennyit, mert az internetbanknál is azt írja hogy a dátum 12. 30. és hogy ez a kártyatranzakció fedezete.
Ha hülyeséget kérdezek vagy írok, akkor elnézést, first timer vagyok:9Ui: igazad volt, az volt a baj az internetkártyával, hogy nem volt rajta egy fitying se

-
norbijo
újonc
válasz
Winner_hun
üzenetére
Na megoldottam ezt, most már jó az internetkártya, a visa-t pedig eltávolítottam(remove)
Azt a pénzt amit most levontak tőlem, azt mikor fogják jóváírni a paypalomon? vagy attol a pénztől búcsúzhatok? 426 forint, mert ugyebár hozzáadtam az uj kártyát meg az adatát is frissítettem. -
norbijo
újonc
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem tudom hogy a Cib internetkártya MasterCard-on van-e limit vagy sincs mert csak beaktiváltam a banknál a kártyát, használni nem használtam, tehát nincs rajta pénz sem.
De ha a kártyát magát sem engedi hozzáadni a paypal accounthoz akkor gondolom nem a pénz kérdéssel van a probléma.
Feleslegesen meg nem szeretném rátenni azt a 10 ezer feletti összeget amivel vásárolni kivánnék, ha a kártya nem kompatibilis a paypal-lal.
Viszont akkor nem értem, hogy a Cibezz visa electron 3 jegyű kódjának megadása után miért veri ki a balhét a rendszer ha sikeresen elviekben már hozzá van adva a kártya az accounthoz és a 400 forint is a paypalomon van.
Ezzel a Visa-val pedig már több helyen is fizettem interneten. -
norbijo
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, paypalra felregisztráltam, elviekben a kártya hozzá is van rendelve az accounthoz(400ft is rajta van) de amikor a kártya adataihoz be szeretném írni a 3 jegyű kódot és rámegyek a Save-re akkor ezt írja ki felül: The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.A kártya CIBEZZ VISA electron kártya.
Internetkártyámat is bepróbáltam hozzáadni és ott is ugyanezt írja ki.
Valami ötlete van valakinek, hogy mi a probléma vagy ha már a 400 ft rajtavan a paypal számlán akkor nem kell aggódjak ha vásárolni kívánok az ebayről paypalon keresztül a bankkártyámról?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
válasz
laci06
üzenetére
És nem is von le semmit közvetlenül a bankszámládról.....
Ha regisztrált hozzá bankkártyát és van rajta fedezet, akkor a regisztrált bankkártyát terheli meg és arról egészíti ki, ha nincs regisztrálva más fizetési eszköz, akkor természetesen nem jön létre a vásárlás hibaüzenetet fog kapni.
-
vis.p
aktív tag
válasz
axioma
üzenetére
Ez a devizaváltó valós értékeket mutat? / a lapon, bal oldalon középen.
Szóval ez szerint 493000ft-ot kellene átutalnom, ahhoz, hogy 1380 font-ot kapjak.
De ha engedem, hogy a bankkártyámról húzza le akkor ennyit venne le:
1380 x valuta eladás 369-370ft+x összeg. Egy kicsit többet mint 510600ft.
Unicreditbank....
Bizonyíték:
Ezt vásároltam:87 font-ért
Ennyit vontak le:
Szóval tuti nem deviza középárfolyamon váltanak, és nem is az eladásin. -
Aakisan
senior tag
Sziasztok azt kérdezném ,hogy most vásárolnék paypalle de csak 500ft van rajta és amiot megvennék az 1500ft,nem akarom feltölteni.Ha megveszem akkor minusz lesz a paypal egyenlegem,vagy autómatikusan a bankszámláról vonja le az 1500ft ot?
-
axioma
veterán
Ha ilyen nagy osszegekrol van szo, nagysagrenddel olcsobb lenne hosszutavon egy normalisabb banknal vezetett kartya. De en is megneznem ujra a helyedben, hogy tuti jol gondolod-e, hogy melyik dragabb, valami 1 dollaros aprosagbol vegyel kulon 3-at, egyet a kartyadrol "Bill me..." opcioval, egyet a kartyadrol "Always..." opcioval (ez a pp valt vasarlasonkent), es egyet ugy, hoghy elore egyenlegbol atvaltod. Ehhez mindossza parszaz ft-ot kellene feltenni. Szinte kizart, hogy a "Bill me" legyen a legdragabb, de igy ha 1 oran belul lezavarod, akkor me'g arfolyammozgasi hatas se nagyon lesz. Arra figyelj, hogy ha van az adott devizaban egyenleged, akkor arrol fogja hasznalni... (marmint a kartyadrol "Always" az lehet hogy a forintos pp egyenleg terhere megy, de az mindegy, az mar forintalisan egyezni fog; valamint a "Bill me..." esetben ne legyen me'g/ma'r dollar egyenleged).
-
laci06
senior tag
Szia!
A PP borzasztóan vált, én nem tudom, hogy milyen banknál vagy, de szerintem csak rossz időpontban váltottál, és azért váltott nagyon szarul. De persze ebben nem vagyok biztos.
Ha van egyenleged a PP-n, akkor alapból azt fogja terhelni. Esetleg arra figyelj, hogy a PP-n is kétféleképpen lehet váltani. Lehet a vásárlás előtt, még az egyenlegedet átkonvertálni az adott devizára (amiben vásárolni szeretnél), illetve lehet a vásárlás során konvertáltatni az adott devizára. Utóbbi esetén rosszabb árfolyammal számol (kb +1% az eltérés), vagyis célszerű a vásárlás előtt közvetlenül átkonvertálni, és úgy indítani a vásárlást (ehhez hozzá kell adni az adott devizát az accountodhoz, de ha rámérsz a főoldalról a currency conversion-re, akkor simán hozzá lehet azonnal adni). Esetleg ha tényleg ennyire szarul vált a bankod, és egy nagyobb összeget feltöltesz, akkor ezzel lehet kicsit spekulálgatni is. Vagyis ha azt érzed, hogy most a forint erős, és az árfolyam ettől csak magasabb lesz, akkor az egész egyenlegedet átkonvertálhatod. De ha mindig csak vásárlás előtt konvertálsz, akkor is egy picivel jobban fogsz biztosan járni, mintha a vásárlás során konvertálod.
Bankkártya eltávolításra azért figyelj, mert ha nincsen hozzáadva bankkártya, akkor elég alacsony limitek vannak megszabva. Mármint nem tudsz korlátlanul utalgatni vele, és pénzt fogadni (mondjuk vásárolni azt hiszem akkor is lehet korlátlanul), és ha ilyen 500k-s nagyságrendben gondolkodsz, akkor ez később necces lehet, mármint lehet, hogy nem fogod tudni feltölteni az accountod, mert túllépnéd a limitet.
De ha van a PP-n feltöltésed, és van hozzáadva bankkártya is, akkor is az előbbit fogja addig fogyasztani alapból, ameddig el nem fogy. Aztán lehet, hogy ezt át lehet állítani, de az alapértelmezett ez.
-
laci06
senior tag
Szia!
Én egyszer töltöttem így fel, és ha nem is azonnal, de valóban nagyon hamar odaért, még aznap. Gondolom kis átfutási idő kell azért Neki, de tényleg sokkal gyorsabb volt, mintha csak simán ráutaltam volna, vagy befizettem volna.
Én nekem az rémlik, hogy maga a feltöltés ingyen volt. Nyilván az utalásért elkérnek valamit, mármint a bankod, de asszem a PP nem terhelt pluszban. -
Cheesus
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszönöm szépen

-
Cheesus
senior tag
Hali

Nekem is lenne egy kérdésem. Eddig úgy használtam a PayPal-t, hogy össze volt kötve a bankkártyámmal, de legutóbb, amikor egy ismerőstől fogadtam el pénzt véletlenül nem a bankkártyámra utaltam, hanem a PayPal fiókra. Ezt a kis összeget hogyan lehetne továbbküldeni a bankkártyára?
Válaszotokat előre is köszönöm

-
vis.p
aktív tag
Hello,
Segítségre lenne szükségem.
Eddig paypal-al úgy fizettem, hogy nem töltöttem fel pénzt a paypal számlámra, hanem közvetlen a bánkártyámról húzta le a pénzt.
Most úgy szeretnék fizetni, hogy előbb feltöltöm a megfelelő összeget.
Ha bárki kérdezné miért? A bankom nem a deviza közép árfolyamán vált, de nem is a deviza eladási árfolyamon. Még a valuta eladási árfolyamától is egy kicsit többért...
Szóval sokkal jobban járok a paypal konverzióval egy nagyobb összegnél.
Pl. a paypal-on is van 500k és a bankszámlámon is, melyikről fogja levonni?
Hogy kell fizetni ebay-on, hogy a paypal-ra feltöltött egyenleget használja?
Esetleg ez jó ötlet?
Miután feltöltöttem a megfelelő összeget, átváltom a kívánt devizára, és eltávolítom a bankkártyámat?
Nagyon köszönöm.
-
csdm
senior tag
Hali!
Paypalnál az instantly top up mennyibe kerül OTP s utalás esetén ?
Valóban azonnal megérkezik? Akár ma is? -
tonyrulez
őstag
válasz
aclandiae
üzenetére
Amikor fizetni akarsz akkor lesz ott egy link, ott lehet beállítani a pénzváltást. Egyszer elég beállítani, legközelebb ugyanazzal fog váltatni.
-
laci06
senior tag
válasz
barca222
üzenetére
Szia!
Szerintem nem lesz elég.
Illetve a bwin lehet, hogy nemzetközi, de arra amire Te szeretnéd használni alkalmatlan.
Vagy kell valamilyen bankkártya, nem feltétlen kell, hogy VISA legyen (de a legjobb az vagy egy Mastercard), ha pedig nem akarsz kártyát, akkor kell csinálni egy PP accountot, és azt fel tudod tölteni utalással/befizetéssel, de az is lehet, hogy oda ki tudod utalni bwin-ről is a pénzt. De közvetlenül azzal fizetni nem fogsz tudni!
Illetve az utalás és a netes fizetés között van egy kis különbség. Külföldi webshopok, ebay és társai nem fogja hagyni, hogy utaljál.
-
barca222
tag
Szia.Nem banknál vagyok hanem takaréknál ott pedig nem csináltattam kártyát,azért gondoltam bwinre mert az nemzetközi számla és onnan is egyből át tudnám utalni.Vagy mindenképp kell Wisa bankkártya?Nem elég a nemzetközi folyószámlaszámot beírni ami nekem is a számlaszámom és arról is kitudnám fizetni?
-
laci06
senior tag
válasz
barca222
üzenetére
Szia!
Ezt itt nem fogják tudni Neked megmondani.
Elvileg ahol kinézted, ott meg kellene találnod, hogy mikkel lehet fizetni. Általában bankkártyával, és PP-vel lehet. Nem kell netbank ahhoz, hogy tudjál fizetni, általában egy egyszerű VISA/Mastercard/Maestro kártya elég, és ha van bankszámlád, akkor valszeg van is egy kártyád.
Szinte kizártnak tartom egyébként, hogy bwin számlával lehessen fizetni egyébként. A bwinnek semmi köze szerintem a bankszámlákhoz, tök más célra van. De ha tévedek, akkor sry. -
laci06
senior tag
válasz
aclandiae
üzenetére
Szia!
Alapból nem tudom, hogy hol van, de ha vásárolsz valamit, akkor amikor fizetni akarsz, akkor mielőtt a "pay now"-ra kattintasz, ha jól tudom ugyanazon az oldalon ott lesz hogy milyen kártyával fizeted, milyen névre és címre rendelnél, illetve lesz egy olyan, hogy "other conversion options" (asszem így írják). Ha arra rámész, akkor feljön a két opció, ahol be lehet állítani, hogy a kártyát az forintba terheljék, és a PP váltson, vagy pedig a vásárlás devizanemében terheljék, és majd a bankod vált. Ott biztosan be lehet állítani, és tudtommal azt el is ment a PP a későbbiekben.
Remélem tudtam segíteni!

-
barca222
tag
Sziasztok.Kinéztem egy telefontokot az Ebayen és érdeklődni szeretnék hogy a bwines számlámról tudok e fizetni utalni róla mivel az is nemzetközi elvileg.Banknál nincs netbankom ezért gondoltam hogy talán a bwines számlával talán tudok fizetni.Köszönöm a segítséget.
-
aclandiae
senior tag
Volt itt egy hsz, amiben egy fórumtárs leírta, hogy kell beállítani a PP accoounton a pénzváltást (a bank váltson ne a PP). Ami eszembe jutott azzal mind rákerestem, de egyik sem dobta ki.
Ha megtalálod, légy szíves linkeld be! -
Kal-El
senior tag
válasz
K.ichigo
üzenetére
Ne haragudj! Csak nagyon pongyola volt a megfogalmazás. Az ilyen azért szemet szúr még nekem is. Pedig már kezdek hozzászokni a hibáktól hemzsegő helyesíráshoz. Ha rám hallgatsz, szánd rá azt a pár +másodpercet a megfogalmazásra, a pontok, vesszők és nagybetűk kitételére. Szerintem, ez azért nem olyan nagy dolog. Az én írásaimban is szokott lenni hiba, de legalább megpróbálom nagyjából helyesen és könnyen értelmezhetően leírni. Hidd el ez a te érdeked is, a kérdéseidre is több válasz fog érkezni. Peace!
-
K.ichigo
csendes tag
köszönöm a segítséget mindenkinek
-
AtHoS
nagyúr
Mivel nem érkezett érdemi segítség leírom a hozzám hasonlóan jártaknak, hogy elindítottam az "Escalate this dispute to a PayPal claim" eljárást ahol leírtam, hogy az eladó nem válaszol a megkeresésre.
A PayPal szintén megpróbál infót kicsikarni az eladótól, melyre az eladónak 10 nap áll rendelkezésére, tehát jan 1. a határidő. Ha addig sem reagál, akkor visszakapom a pénzt.
Remélem a 3 napos reagálásra várás nem fog visszaütni és lesz miből visszakapnom a pénzt
-
laci06
senior tag
válasz
petya1992
üzenetére
Jóvá fogják írni majd.
Ahogy már írták ilyenkor csak zárolják. Ezt a zárolást később vagy könyvelik (ha sor kerül a tranzackióra), vagy pedig feloldják, és újra látod majd a számládon. Utóbbinak van egy átfutási ideje, nem tudom meddig tartják zárolva, de pl nekem a CIB annó 1 hónapig zárolt egy tételt egy sikertelen tranzakció után.
De ha megnézed a számlatörténetet, akkor ott elvileg nem fogod majd látni, mert csak zárolva van. -
Sterilzona
senior tag
Sziasztok,
azt kérdezném, hogy van e valami határidő, vagy ilyesmi, hogy ha próbálkoztam, és nem sikerűlt paypalt csinálnom, akkor mennyi idő után lehet megint, vagy ha törlök akkor utána lehet még arról a bankártyáról, webkártyáról ?
nem tudok angolul, van e valaki olyan, aki a napokba esetleg tudna nekem segíteni ebben, tehát a paypal aktiválásban. ( akár itt fórumon, vagy egyébb közösségi oldalon gyors chatelve ) ?
Eddig kétszer próbáltam, nem ment. Tudom, le van írva, angolul, néhol magyarul. Akkor sem ment. -
Kernel
nagyúr
válasz
K.ichigo
üzenetére
Nem akartam már okoskodni, mivel az ember azt hinné, úgyis nyilvánvaló. Említettem is párszor a topikban. De amúgy van egyáltalán fogalmad, hogy mit jelent a rövidítés?
BofA re: = Bank of America recipient:
Azt is említettem már, hogy én ezt teljesen lehagyom, mert szerintem tök felesleges. Anélkül is megy az utalás.
Itt arról volt szó, hogy személyes befizetést végeztél az Unicredit bankban, amire ha visszakeresel a topikban, más is csinált már ilyet. Nekem úgy rémlik, hosszadalmasabb volt egy kicsit, mint a netbankos átutalás.
Nyugodt lehetsz, a banki ügyintéző szerintem tudja a dolgát. Fontosabb (de ez is már sokszor le volt írva), hogy a feladó neve egyezzen a PayPal-fiókban regisztrált névvel. Utóbbi lehetőleg fordított sorrendben (János Szabó formában). Bár nem tudom, személyes befizetés esetén hogyan kapnád vissza a pénzt, ha emiatt visszadobná a PayPal.
Elvileg elkérték a személyidet, ami csak a feladó azonosítását szolgálja, de azt ők nem tudják, hogy a PayPal-fiókban milyen néven szerepelsz.
-
Hintalow
senior tag
válasz
petya1992
üzenetére
Gondolom, elindult a tranzakció, ennek megfelelően (ha bankkártyát használtál) a bank zárolta is az összeget. Viszont ha nem történt meg a tényleges vásárlás, (gondolom azért cancelled a paypalon) akkor levonni nem fogják a számládról, netbankodban is valószinűleg látod zárolt tételek/könyvelésre váró tételek között.
Röviden attól, hogy eltünt az egyenlegedből, még nem jelenti azt, hogy eltünt (és el fog tünni) a számládról.
De a tuti válaszért kérdezd a bankod. -
petya1992
tag
Sziasztok!
Tegnap szerettem volna Ps storon vásárolni Paypalon keresztül de nem sikerült. De valaki mégis levett 14000FT és a payment statusba az van irva, hogy cancelled, valaki tudna ebben segíteni, hogy miért vette le a pénzt ha nem sikerült? -
K.ichigo
csendes tag
válasz
Kal-El
üzenetére
köszönöm az értelmes hozászolásod látom a sok tudatmódosító szer meg tette a hatását amit használsz jobb lenne le szoknod ja már késő
ez volt az első utalásom paypal számlámra kaptam egy bizonylatot és azon az a bank of america szarság volt nem a bofa paypal vacakság mi volt annyira földön kívüli a kérdéseimben ??????????????????? -
K.ichigo
csendes tag
ez a 3.nap és semmi kíváncsi leszek mi lesz hát a karácsonyi ajándékot nem abból fogom meg venni már látom annyi az egésznek a lényege hogy számla tulajdonos névnél nem BofA re: PAYPAL PTE LTD
hanem csak bank of america na cash manage ment más minden stimel számla szám 10918001-0000000115050684 és a Transfer ID is -
Hintalow
senior tag
válasz
hidroponi
üzenetére
az max bankon belüli számlaszámoknál működik, az hogy kinek a nevén van az adott számla nincs megosztva bankközileg.
Amúgy az utalás sikeressége szempontjából kb mindegy mit írnak a címzetthez, ha a számlaszám jó, célba fog érni.
Az, hogy a paypal a saját belső szabályzata alapján elfogadja e, az más kérdés. -
AtHoS
nagyúr
válasz
hidroponi
üzenetére
Helló!
Hasonló helyzetben vagyok, mint a "kolléga". Elindítottam a dispute-t, amire reagált is paypal az alábbi szövegezésű mail-ben:
Thank you for contacting PayPal regarding transaction XXXXXXXXXXXX.
Dear Attila, after reviewing your account I can confirmed that on the 18.12.2013 you opened claim against xxxxxxxxx@gmail.com.
If you’re unable to resolve your dispute, you can ask us to investigate by escalating the dispute to a claim. We will review the case and decide the outcome.
Here’s how to escalate a dispute to a claim:
1. Go to www.paypal.comand log in to your account.
2. Click ‘Resolution Center’ near the top of the page.
3. Click ‘View’ next to the dispute you want to escalate.
4. Click ‘Escalate this dispute to a PayPal claim’ near the bottom of the page.
5. Follow the instructions.
6. Click ‘Escalate to a claim.’
We will contact you if we need additional information. We will try to make a decision within 30 days. To check the status of your claim, log in to your account and visit the Resolution Center.Szóval nem vagyok túl jó angolból, de nekem az jön le ebből a szövegből, hogy ha nem sikerül saját erőmből megoldanom a vitát, akkor megkérhetem a paypal-t, hogy kivizsgálja az ügyet (you can ask us to investigate by escalating the dispute to a claim)
Keresztkérdés: mivel az eladó nem igen kíván válaszolni megkeresésre, így bizonyos, hogy nem fogom tudni magamtól lerendezni a vételár visszautalását, ezért is indítottam el paypal-on a folyamatot. viszont ezzel a folyamattal várhatok 20 napot, míg magától be fog zárulni.
Mi történik ilyen esetben, mikor magától bezárul és nem kaptam meg sem a vásárolt cuccot sem vissza a vételárat az eladótól, ráadásul nem is reagál az eladó?
Ha megkérem a paypalt (Escalate this dispute to a PayPal claim), hogy vizsgálódjon, akkor gyorsítható-e a folyamat? Félő, hogy mire lejár a 20 nap nem lesz miből visszakapnom a pénzem

-
A miértjét elég nehéz kideríteni, bármi előfordulhatott:
1, -a vásárló hazudott a bankjának
2,- ellopták/lefotózták a bankkártyáját
3,- saját ismerősi körében élt vele vissza valakinincs valami megerősítés, ami megelőzné az utalást
Pl. a hazai bankkártyák 99%-val bizonyos összeghatár alatt simán el lehet kezdeni vásárolni a neten, ha valaki megszerzi a kártyára írt adatokat. Olyan megerősítésről ami a hagyományos bankkártya netes vásárlása elé pin kódot/megerősítő SMS-t tesz, egyelőre csak a K&H-nál tudok. (Verified by Visa/Mastercard Secure Code a technológiák neve) -
K.ichigo
csendes tag
sziasztok
segítséget szeretnék kérni
ma utaltam paypal számlámraKedvezményezett neve BofA re: PAYPAL PTE LTD
Bank Unicredit Bank Hungary Zrt.., Budapest
Bankszámlaszám 10918001-0000000115050684
ide utaltam Transfer ID be írattam egyéb közleménybe
a lényeg amikkor haza értem akkor néztem meg a pénztári bizonylatot
ezen a bank of amarica na cash manage ment van számla tulajdonos ként nem a BofA re: PAYPAL PTE LTD
rossz helyre utaltam vagy jó így ? ha rossz helyre ment vissza kapom a pénzem
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

jó hát akkor majd várok !
mastercardom van az otp-nél de a kártya még nincs nálam így is tudok pay pallal fizetni ?

Ha megtalálod, légy szíves linkeld be!
V/