Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz DeathAdder #48098 üzenetére
Adtál hozzá bankkártyát? Ha igen akkor állítsd GBP-re az alapértelmezettre és akkor az OTP váltja, felejtsd el a PP váltást, buksz rajta. Ha nincs bankkártya akkor fizetés előtt a forintot váltsd át az egyenlegek közti váltással fontra. De egyenleges fizetés esetén nem számít az OTP árfolyam.
Az OTP-nél a deviza 1 (a napi első jegyzés) az elszámolási árfolyam a mai 470,85 Ft , de az nem pontos ha GBP-t nézel, mert linkeltem ide az OTP elszámolási módszerét, a fontot a kártyatársaság átváltja EUR-ra és az OTP majd azt számolja forintra.[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Üdv
angliából vásárolnék pp-vel, 347.98 fontért [PP kép]
Ilyenkor az árfolyamot érdemes lehet átváltani euróról fontra? nem igazán világos mire menjek, OTP forintos bankszámlám van
OTP weboldalon a deviza árfolyamoknál azt írja a 348 font: 160.000 Ft
de ha euróban akkor 429 ami 169.000 Ftérdemes lehet a GBP pénznemet választani?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ne fogadják el a Wise bankszámlát, kiutalásnál nincs friends or family opció és megemelt kiutalás és fogadás díja lenne.
Ha pénzküldés van ahol friends or family opció él ott meg küldeni, név, felhasználói név,e-mail és mobiltelefonszám lehet a küldés célja, nem bankszámla.Amikor azt választod hogy
akkor a Xoom jön elő valójában, az utalást az végzi a PayPal egyenleg pénz forrásról,
nem egészen az hogy kiküldöm a hozzáadott USD bankszámlaszámra ami egy másik menüpont
ami lehet USD-s USA bankszámla
Nekem addig élt az USA számlára a kiküldés amíg a Wise nem változtatta meg a bankszámlaszámot, de akkor is többeknek nem fogadták el és én sem tudtam az új számlaszámot használhatóvá tenni ráadásul díja is lett az USD kiutalásnak, így amikor nem fogadták el a számlaszámot már nem is foglalkoztam vele tovább. Többet költök EUR-ban így a bejövő pénzek mennek EUR egyenlegre mert a USD->EUR PP keresztárfolyam ingadozása az egyenlegek közt nem olyan durva mint a forintos verziók. És olcsóbb a Xoom-os díj EUR esetén, majd dupla annyi a $ 0,99 € vagy 1,99 $ 100 deviza egység esetén.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz KaiotEch #48092 üzenetére
Ha USD-ben akarod hagyni az nem lehetséges Revolutra átutald. A PayPal csak USA-n belüli bankszámlaszámot fogad le, ez még nem is lenne gond de +díja van a kiutalásnak.
Említve lett a Wise de az ottani USD bakszámlaszámot sem fogadják el a PP-én és mindkét helyen PP és Wise pénzt kérnek az utalásért.
Egy költséghatékony javaslat és ami működik hogy csinálsz az egyenlegek közti váltással EUR-t belőle, azt a XOOM-al kiutaltatod a Wise EUR számládra (elméletben nincs korlátozás arra sem hogy a Revolut EUR számládra utal) úgy hogy a PayPal EUR egyenleged az utalás pénzforrása. Azután akár Wise, akár Revolut piaci árfolyamon csinálsz belőle USD-t vagy hagyod EUR-ban.
Itt írtam hogy mennyi díjjal lehet kalkulálni. -
Rick4
félisten
válasz KaiotEch #48092 üzenetére
nem kell neked huf, jó az usd is, nyitsz egy wise számlát, csinálsz benne usd egyenleget, ad usd utaláshoz szükséges adatokat, áttolod oda mint friends or family, onnan meg röptében átváltod huf-ra.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
nagyúr
Üdv. Srácok szeretnék segítséget kérni a következőben: Hogyan tudnám az USD-imet PP-ról a legkisebb veszteséggel(vagy nélküle) áttransferelni Revo-ra? Ahol szeretnék fizetni vele, már vagy még nem lehet PP-al fizetni. Sajna PP csak magyar bankot enged hozzáadni HUF currency-vel. USD számlát nem szeretnék ezért a bankomnál létrehozni. Köszönöm szépen!
#48093 Rick4 : Nem akarom HUF-ra váltani, ezt nem is írtam, maradjon szépen USD-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Természetesen az sem lehetséges. Ha ment volna, már kifizettem volna, de nem akarta... Igaz, elsődleges az usd, de többféle egyenleg van, és a wise kártyával a minap fizettem eurót, dollárt, múlt hónapban pedig nem egyszer forintos fizetés is volt mindenféle macera nélkül, szóval szerintem nem a paypal lesz a bibi...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
-
Topikgazda
Ha a kártya az alap fizetőeszköz és még az a deviza az alapértelmezett akkor nem kérne kártya adatokat. Lehet olyan beállítása az elfogadóhely által hogy csak hitelkártyákat fogad el. Ha nem megy az hogy a hozzá rendelt kártyával fizessék akkor megírom hogy adjanak másik fizetési lehetőséget, mert ez nem tűnik biztonságosnak.
Az sem stimmel hogy ha tartozik nekik valaki akkor nincs felszólítás hanem rögtön letiltanak. Az EU-s szabályok ebben is vonatkoznak a Metára,meg ők is emlékeim szerint ezt írják.
De az megoldás lehet hogy törlöd az FB-n a megadott fizetési módot, adsz rá pénzt a PP kártyára ha ellenőrzésként terhelnék és újból megadod.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Sziasztok! Letiltott a facebook marletplace részleg, lehet sok volt a hirdetésem, nem is foglalkoztam vele, mert nem volt időm erre, de most elkezdtem kotorászni, mi a nyűgje. Állítólag 4 évvel ezelőtt többször is fizettem párszáz forintos tételeket, és lógok még 200 forinttal, nosza, kifizetem, belépek a paypalra, 3 katintással, nade a paypalon kártyaadatokat kér, miközben 2009 óta van paypalom, sűrűn használom, hozzáadott kártyám is van, hetente többször fizetek vele, tegnap is fizettem, nem kellett semmit se megadni újra, a lejáratig maradhat a kártya, nem ez a szokásos belépési módszer, pláne nem kell kártyaszámokkal bíbelődni...
wise-on van eldobós virtuális kártyám, de azt a 200ft-ot se adom oda, ha ez valami kamu..
Na itt mi történik?
És itt van a marketplace rész, ahova a facebookról jutottam, tehát elvileg hiteles, itt csak kártyával, vagy ezzel a kártyabeírogatós pp-lal tudnék fizetni..[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Nem tudhatom, de eléggé gyanús, hogy mind a kettő az én olyan hsz-em után jött (majd tűnt el) amit te nem szeretsz, te a topikgazda, aki megteheti, egy olyan topikban ami nem pörög annyira, hogy valaki magasabb szintű az én látogatásaimnál gyakrabban figyelje (és meggodolja magát (4 napon belül kétszer.).. )// Emellett vagyok elég sok paypal-nak megfelelő topikban, hogy merjem kizárni a "valaki scammer-kedett" okot is... és nem ok más indok marad.
Emettett nekem 5 percem van rá, és a hsz-em nem törlődik ekkor, max a tartalma.Tudom, hogy hol az ÁSZF... de mégis melyik pontja az amit a #48079 sért? Vagy csak a saját szavadat szegted vele kapcsolatban meg? (előbbi tényleg érdekelne... de az utóbbira tippelek ) [hosszú távon úgy is kiderül]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Topikgazda
válasz ledgeri #48083 üzenetére
Nem tudhatod a törlések okát, így nincs mit számonkérned. Bárki meggondolhatja magát egy hozzászólás közzétételéről, akár te is.
Ezzel neked nem kell foglalkoznod és nem kell megjegyzéseket tenni. GFőlehg személyeskedő megjegyzést. Alul ott az ÁSZF linkje.
Köszönöm ha tudomásul veszed és nem várok reakciót rá, tényként közöltem.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
#48072... #48082. Remélem érted, hogy hogy néz ki és ilyen képet fest rólad, hogy beírsz valamit, de ki is törlöd.... értesítés róla még jön arról, hogy "jött új hsz".
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Látom nem megy ez, mint a korábbi "összefoglalásod"...
Ha azokat a szavakat látod, hogy " A menete volt bonylultabb mint a..." akkor ez nem azt jeleti, hogy ezen szavaka írója azt állítja, hogy ÍGY MEGY! Ezen szavak kérdeznek arra, hogy egy felvázolt (kitalált, gondolt) komplexitásu, már ismert/sejtett folyamathoz képest miben tapasztalt más a megkérdezett.
Ha valaki szól, hogy 2fa baja van, akkor őt azonosítani kell (első lépés kifejtve a második sorban), az egyéb hozzáférhetőségeit esetleg ellenőrizhetik, hisz másféle másodfaktort használt -ami elveszett (harmadik sor).
(negyedik) Általában ha valaki azt írja, hogy "teló gyári visszaállításnál figyelmetlenségből evesztettem a hozzáférésem a kétfaktoros hitelesítésemhez a fiókomhoz", akkor igen nagy százaléka a populációnak a TOTP kódos, appos megoldásra gondol, mivel -ismervén a weboldalt amiről beszélünk: az SMS megjön, mert az független a telefon memóriájától (ha esim, akkor meg másként lenne megoldandó), a "Kulcs" meg nagy eséllyel a külön fizikai dolog, amit be kell digni a gépbe, (a passkey meg nem 2fa), szóval kizárásos lapon marad a TOTP. Ami meg kb 95+%-ban úgy működik, hogy egy qr kód jelenik meg a képen amit be kell olvastani kamerával... és sokan nem is tudják, hogy másolhatós karaktersora is van az egésznek.Szóval, csak hogy válaszoljak is érdemben:
Semmi gond sincen (nálam legalábbis). Mindegy, hogy hogyan ment a dolog, de attól még érdekel, hogy hogyan is. Ő érte el őket, Ő most ment végig, az egészen, szóval Ő tudja mit csinált... ezért ment neki a kérdés ( hsz. kontextus.. volt már ez is.. ).
Nem írtam, hogy úgy megy ahogy írtam, nem állítottam, hogy csak úgy mehet.
Ha pl leírtad volna, hogy hogy ment "legutóbb", meg azt hogy az előtt, akkor előrébb lennénk már, de mindegy...
Az én esetem nem a 2fa reseten múllott, szóval irreleváns..., a normális lefojása ennek azért érdekel, hogy milyen a jellemző eljárás
Ha már felhoztad, hogy mit írtál, azt is írtad, idézvén téged: "én ezek után csak az ÁSZF betartását nézem a hozzáaszólásaidban, ha az rendben van akkor egy betűt nem írok neked"... ezt már másodjára szeged meg... (vagy kéném az idevágó ASZF-pontot!)!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Topikgazda
válasz ledgeri #48079 üzenetére
Mi gond? Nem mindegy hogy miként ment a dolog? Elérte őket és megoldódott a problémája.
De nem feltétlenül úgy megy mindenkinél ahogy te most leírtad, pl. nálam semmi QR kód téma nem merült fel legutóbb.
Már régebben írtam, hogy az amit nálad van az egyáltalán nem jellemző eljárás, többen 4-5 percen belül el tudjuk intézni a dolgainkat velük.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
A menete volt bonylultabb mint a:
név, cím, mailcím, telefonszám megadás szóban, mint ellenőrzés;
utóbbi kettőre egyszeri kód küldés, mint hozzáférés ellenőrzés
makd újra qr-kódozás?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Topikgazda
Működnek a telefonszámok, munkaidőben, felhívod őket és kikapcsoltatod a hitelesítést. Miután már be tudsz lépni akkor beállítod. De használd a biztonsági mentés, visszaállítás beállítást a hitelesítő alkalmazásban, már mindegyik képes ilyenre.
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók: -
Švejk
őstag
Sziasztok,
Picit kétségbeesett próbálkozás, de semmi mással nem jutottam semmire. Egy teló gyári visszaállításnál figyelmetlenségből evesztettem a hozzáférésem a kétfaktoros hitelesítésemhez a fiókomhoz, azóta pedig nem tudok belépni. Természetesen a megadott customer service telefonszámok nem működnek, írni nem lehet a supportnak belépés nélkül, szóval ha bárki járt hasonló cipőben, hogyan oldotta meg? -
Norti7
csendes tag
Sziasztok! (Az összefoglalóban nem találtam infót róla.)
Több weboldalam is van, ahol különböző reklámbannerek futnak automatizált hirdetési rendeszeken keresztül. Az egyik ilyen hirdetéskiszolgáló most variált, eddig simán küldte a kifizetést PayPalon keresztül, de most már ez nem opció, csak a PayPal Hyperwallet. Kérdésem, hogy oda, hogyan lehet regisztrálni? Egyszerűen nem jöttem még rá, hogy ott miként fogadhatok kifizetéseket. Valaki ismeri közületek, van bármi tapasztalat? Köszi, ha tudtok segíteni!képeim: http://www.flickr.com/photos/for3st3r/
-
slice14
veterán
A wise forint számlára való kiutaláshoz szólnék hozzá.
Egyik haveromnak problémája van az otp-s számlára való kiutalással, az okokat most hagyjuk. Így ajánlottam neki hogy utalja ki wise forint számlára és onnan mehet otp-re. És sikeresen át is ment a kiutalt pénz wise forint számlára.
Ez akkor változott a korábbiakhoz képest.Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
ledgeri
nagyúr
Ez is picit ejj ...
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz ledgeri #48030 üzenetére
Tizenkettedik hívás: 20 perc -már rutinkör- után, jött a " nem tudunk mit tenni" állapot. kinyomtam. újrahívtam.
Tizenharmadik hívás: Másképp kezdtem, elsőnek azt mondtam, hogy a letöltőlink nem működik... de szépen lépésenként el lett mondva minden lényeges dolog, mert valahogy érintve lett.
Persze jött, hogy a biztos megértés miatt küldjek már képet arról, hogy mit is mutat az üzenet... Lépjek be.
Be tudtam lépni úgy, hogy a korábbi dolgok (amik kiktatásával sem működött korábban) be voltak, vannak kapcsolva. Nem kaptam, és nem akadt meg capcha, stb.
Na akkor mi is a cím(url) amit kapok mint error, hogy legalább lássa... Rápróbálok a letöltős linkre a legutolsó pakkból: Működik ...Mondom hoho...
Rápróbálok a júniusi linkre, működik.
Rápróbálok a legutóbbi listában elérhető, 2023-as júliusi linkre működik.Rákérdeztem, hogy az aktuális emberke mit csinált, ő mondta, hogy semmi extrát, max annyit, hogy rábökött, hogy most mikor hívtam azonosítani tudott -gondolom ezt mindenki megcsinálta... de ha nem ... (És ami feltűnt, hogy ő először telefonszámot kért, nem nevet, és alapból a szám nem is sokszor merült fel...)
A tiltanak, mert filterek, kizárható.
A tiltanak, mert legutóbb így úgy próbáltam, kizárható.
Az elérhetetlen, mert fiók-státusz, kizárható.
A "megoldhatatlan" technikai probléma, kizárható.
A legesélyesebbnek a telefonos/SMS-est tartom, de tök jó a rendszer is, ha más kell a jelszóreset 2FA-sms-jez, meg más a belépési 2fa sms-hez, és az egyik vígan működik, ha a másik nem is.tud, mert rossz mezőt néz így errorra fut. Viszont ez még mindig nem magyarázza meg, hogy ha capcha-n is múllott akkor miért nem működött az korábban, míg most igen.(külön vicces még, hogy a 2-3 héttel ezelőtti belső üzenetet email-ben küldő emberke, mint csatolmány elküldte a csatolmányként ott lévő adatfelhasználási tájékoztatót, de magát az adatpakkot már nem... Érdekes döntések...)
-
Topikgazda
válasz Hegyirabló #48066 üzenetére
180 nap a vásárlástól az indítás, ha elindítod akkor van 19 napod egyezkedni az eladóval maximum és a 20. napon kérned kell a PayPal beavatkozását.
-
Hegyirabló
veterán
Szia!
Köszönöm szépen!
Pedig akartam írni, de végül csak elfelejtettem. Ez egy kis vállalkozás, itthon úgy hívnánk, hogy KKV. De rendes webshopról vettem, számlát kaptam, vámolva lett az áru, stb.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, bízom benne, hogy nem lesz gond. Ezt a húsz nap dolgot nem értem. 180 napig lehet, de ha a kereskedővel felvettem a kapcsolatot, akkor csak húsz napom van a PayPal felé jelezni?
Köszönöm!Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Topikgazda
válasz Hegyirabló #48064 üzenetére
Nem írtad hogy a kereskedő egy önálló valaki vagy valami platformon vásároltad. Ha ez utóbbi, akkor elsőként az ottani vásárlói védelemmel kell kezdeni.
Az sem mindegy hogy kereskedelmi tranzakcióval vagy személyes tranzakcióval fizettél, ez utóbb nincs vásárlói védelem és ha valaminek a vételárát fizetted így az PayPal szerződés szabályszegés.
Néhány információ az Összefoglalóban 8. PayPal Dispute és Claim indítás leírása.
A probléma jelzésre 180 napod van a vásárlástól, itt a magyar nyelvű leírás a probléma rendezésről „Jelentősen eltér a leírtaktól” reklamációk rész, bár a karcolások még adott esetben beleférnek az alap állapotba.
Magát a probléma rendezést a vásárlási tételsornál kell kezdeményezni, ott írják az igénybe vételi időt is.
Alul Segíthetünk rész és Probléma jelentése link vagy Need help és a Report a problem link[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget, elnézést a tudatlanságom miatt, de kezdő PayPalos vagyok.
Vettem valamit USA-ból, nem nagy összeg, 80 USD volt. De nagyon úgy tűnik, hogy használt terméket küldtek, más okát nem látom, hogy miért karcos. Jeleztem a kereskedőnek, aki hitetlenkedik, és kérte a kicsomagoló videót, amit el is küldtem neki, vitathatatlanul engem igazol. Én bízom benne, hogy ez alapján elfogadja a panaszomat, de azért szeretnék előre gondolkodni. Mit kell tennem, hogy ha még sem ismeri el? Mi a menete a pénz visszahívásnak, és mennyi időn belül kell kezdeményeznem? Két lépcsős jelzést kell tennem a PayPal felé, elsőnek azt, hogy vitám van a kereskedővel, és ha nem kártalanít, akkor kell indítanom a pénzvisszatérítést?
Köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Topikgazda
válasz doni11 #48060 üzenetére
Leírtam már hogy ha PayPal egyenlegről fizetsz akkor a drágább devizaváltás miatt sok pénzt buksz.
A PayPal GBP árfolyam most 485,89 Ft a Wise árfolyam meg 463,49 Ft.
Ha a valamid 100 GBP azért nem mindegy hogy 48589 Ft-ot vagy 46349 Ft-ot fizetsz.
Ha adtál bankkártyát a PayPal fiókhoz felejtsd el a PayPal egyenleget.
Azt viszont ne felejtsd el hogy ennek a PP kártyának a fizetés előtt GBP legyen az alapértelmezett devizája ha abban akarsz fizetni. Ez állítható
Kártyával fizetsz nincs itt semmi komolyabb idő tényező.
Az hogy mikor kapja meg az eladó azért úgy van hogy nem azonnal van nála a pénzt, hanem azt az értesítést kapja hogy ki van fizetve és az alapján adja át neked vagy juttassa el hozzád, mert a pénz valamikor a számláján lesz. Ez függ a vásárlási platformtól is.
Ezt azért úgy vesszük vevőként hogy a terméket kifizettük és nem érdekel hogy fizikailag mikor lesz a számláján, az mese hogy meg kell várni mire konkrétan könyvelik. Jól is nézne ki hogy addig -pár nap- ott állunk az Aldi kasszánál amíg megkapják a kártyás fizetési pénzt. -
-
doni11
tag
Azt hiszem jobb ha itt kérdezem meg. Hogyan lehet Wise számlámról a Paypal számlámra pénzt feltölteni? A Wise kártyát már hozzáadtam a Paypal-hez.
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Paypalra kapnék visszatérítést (szálloda), hogy lehet onnan a legolcsóbban kijuttatni az eurót?
-
Lordus
senior tag
köszönöm, ott már csak egy gondom van, hogy egyszerre a xoom csak 23XY eurót enged átrakni tehát 2x kell majd. de akkor azzal csinálom!
köszi!DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
sziasztok,
öregszem. és már nem tartom a lépést a digitalizációval, szóval elnézést a buta kérdésekért...
Röviden: Ki kellene fizetnem 2500 eurót. Lehetőleg "azonnal", helyben. Azonnal alatt azt értem, hogy az eladónál azonnal jelenjen meg az összeg, hiszen akkor tudom elhozni amit veszek tőle.Van Paypalom
Van Xoomom
Van német (N26) bankszámlám
Van eurós szlám (magyar, erste) és hozzá bankkártyám
term. van magyar forintos bankszámlám is, hozzá kártyával - ez van a paypalhoz rendelveHogyan tudom a leggazdaságosabban kifizetni neki ezt a pénzt?
Paypalnal term. mehet a friends and family, hiszen azonnal át is adja amit veszek. De ha jól tudom, ott nem tudok eurós szlát használni fizetéshez (sem), csak forintost? - na az nem nagyon éri meg, tekintve., hogy nincs forintom, csak euróm...
német banki utalásnál is úgy van, mint itthon, hogy azonnali?
egyéb megoldás?köszönöm előre is a segítséget!
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Topikgazda
Semmit ez esetek többségében. A vásárló védelem a PP ügyfeleknek jár ha a fiókon keresztül történik a fizetés és ezért a fizetési történetben ott a tranzakció. Lehet egy próbát tenni ha van PP fiókja, mert akkor befogadják a reklamációt, bár cégtől kellene vásárolni, a magánszemélyes eladót nem szoktak bevonni az ilyen egyedi vásárlói védelembe, leghatékonyabb a telefonos kapcsolat.
-
KOHO
senior tag
Sziasztok!
Barátnőm jóhiszeműen rendelt nekem 2 db pólót, instagramon látott egy "reklámot", felment a webshopra és Paypal vendégként fizetett, nincs számlája. Természetesen a pólok nem érkeztek meg. Milyen lehetőségeim vannak most? Szeretnénk valahogyan visszaszerezni a pénzt. Vendégként mit tudunk tenni? Megvan minden tranzakció azonosító. Paypal oldalán próbáltam a chatbotnak írni, használhatatlan. Nincs sehol semmi contact us form, ahol írni tudok nekik, folyamatosan FAQ kérdéseket dob fel, hányinger a customer service."Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
-
ledgeri
nagyúr
válasz jobarat01 #48043 üzenetére
Amíg ha két embert felhívok, és kettőt mond a kettő, addig még abban sem lehetek biztos, hogy elfogadjam az egyik "fiókommal van a baj" variációt a másik ellenében...
Egyébként meg azért folytatom, mert kíváncsi vagyok meddig húzódik, és mi lesz a verdict... a heti 1 órát, ami ingyen is van, rájuk szánom, és eddig valahogy mindig megcáfolták önmagukat, ami meg kész poén. Ha minden alkalommal valami minimum picit más, akkor szeretném kideríteni, hogy van-e valami közös tényező, vagy csak a semmibe vezet az egész. Amíg rá nem unok, és van esély megoldani addig próbálkozom.Opcióim online pénzkezelésre vannak. A szűrősdit azért is említettem, mert ez a cécó még abban is rossz, hogy nem egyértelmű az sem hogy a szűrőzés számít-e, és ez szűrőzőként jó tapasztalat lehet .
Annyit kérhetnék esetleg, hogy ha -történetem ismeretében merész vagy -, hogy kérd az adataid lekérését, majd hogy jegyezd fel, hogy mely domaineketet kéri be/éri el a rendszer, mikor letöltöd őket? (ez az a féle lekérés, aminek a végén kapsz egy üzenetet, amiben elsőként szövegként egy tájékoztató van, majd az alján két pdf (vagy valamennyi JSON) link).
Ha leglább az egyikük azt mondta volna, hogy olyan korlátozás van a fiókon, amivel ezt nem tehetem meg.... majd talán 20 hívásra... amit majd a 25. telibecáfol... eddigi tapasztalatok alapján...
-
jobarat01
tag
válasz ledgeri #48042 üzenetére
Olvastam hébe-hóba a kálváriádat.
Volt már szerencsém paypal supporttal nekem is, amikor a Wise számlát nem akarták hozzáadni a fiókhoz. Kb 5 support agent és /V tapasztalata kellett hozzá. Lutri az egész, szerintem csak a töredékük tudja, hogy egyáltalán hol dolgozik, vagy mit kéne csinálni.
Mivel a fiókoddal van baj, ezért nem látom értelmét ennyi variációt megpróbálni.
Nem akarlak megbántani, de talán a legegyszerűbb az lenne, ha nem stresszelnéd magad ennyit ezen, fogd fel úgy, hogy nem kell nekik a pénzed. (csak gondolj bele, hogy hány órát csesztél el kísérletezésre, van egy pont, ami felett már nem érdemes velük küzdeni, ráadásul, amikor ilyen inkompetens a support) Ahol használnád a paypalt ott biztos lehet kártyával is fizetni, pénzt küldeni pedig fiók nélkül is tudsz. Van rengeteg fintech megoldás ezen kívül, ahol tudsz virtuális kártyát generálni és azzal fizetni és ha kell a biztonság, csak annyit töltesz rá amennyi kell a fizetéshez.
Persze ha szeretnéd ezzel tölteni a szabadidőd, you are welcome to do so. Ki vagyok én, hogy megállítsalak?
A szűrős dologra nem reagáltam semmit, van pihole beállítva itthon, azt úgy veszem, hogy nem nekem írtad.
-
ledgeri
nagyúr
válasz jobarat01 #48040 üzenetére
Az időrendiségével van a probléma a kérdésednek: a szituáció az, hogy nem tudok belépni (úgy ahogy 24 órán belül előtte sikerült), így megyek tovább és máson próbálkozom , és nem hogy mindenhol belépek (vagy próbálok egy sikeres után a többin is), majd emiatt kizárnak.
Ha végignyitogatod a hsz-láncom, akkor látod, hogy miket kaptam válaszként a supporttól 11 hívás alatt.Onnantól, hogy csak valami miatt letiltottak de csak 2 nap, és biztos visszajutok, azokon át, hogy "ilyet még nem látott, továbbítja a technikusoknak, akik majd értesítenek" (nem tették) , hogy biztos, hogy nem tudok majd bejutni, mert olyan státuszba került a fiókom, odáig hogy újból beléphettem "mert a megadott, pw-resetnél is a rendszer által használt telefonszámot megint meg kellett adni, de csak ez volt a baj" (és most kétszer szerepel a fiókon) volt már minden...
Amit észrevettem, hogy a capcha-k (legyen az a google rechapcha, vagy a valaki másé, a Hcapcha) azok a paypalon valahogy másképp vannak integrálva, mint bárhol máshol, de úgy, hogy nem külsős webelemként, hanem valahogy mélyebben vannak , ami így nem jelennek meg akkori betöltésükkor, mint bármelyik szűrőmön fennakadó, így be nem tötődő elem, így nem tudok rászűrni magam oldalán, hogy ha nálam lenne a probléma, akkor minél van.
Viszont ha a lottón sorsolt aktuális supportos emberke, akiknél még hibajegy-szám sem létezik, így az újraelmondott történetre épp más véleményen van, mint az előtte lévő X, épp azt próbálja megoldani, hogy belépjek (amit a korábbi X megerősitett, mint nem működő funkció, vagy megértete, hogy a probléma megoldáshoz nem kellő funkció), akkor nem félkezes munka megkerülgetni a fenti dolgaimat (amik az internet tobábbi 99%-ánál nem okoznak ilyen szintű fennakadást), így lehet, hogy az, hogy egyszer éppen bejutok szűrten az kitilt arról mégegyszer bejuthassak... De persze bármilyen nemű (máshol egyébként elérhető) külső (nekem mutatott), vagy belső (accountomhoz, support által megerősíthetően visszajelezhető) indikátor nélkül történik minden, így esélyem sincs megtudni, hogy mi van...Jaj, miért kell "szűrőzni", meg ennyit?
: Ha ez a kérdés felmerül akkor neked még nem lett eleged abból, hogy minden weboldal tele van reklámmal, nem zavar, hogy egy adott oldalon lévő kb 10 sor szovegért tudja a twitter, a facebook, a google, a linkedin, meg a 8, 80, vagy 800 másik hogy ott jártál... meg az, hogy pl bármely programod kb ugyanezt csinálja, szóval az egy böngészőbe felrakott ublock origin nem elég.... meg kb minden eszközöd ugyan ezt csinálja, szóval a halózatba illesztett megoldás kellhet.
DE.
Erre szűrendő ki tudom venni a sorbol a külön routert amin fut az egyik, ki tudom lőni a progit, amin fut a másik, és tudok még egy böngészőt használni, hogy ne legyen az egésznek köze a harmadikhoz. Így inditottam pár alkalommal a 2 nap, két hét várakozás után az egész újrapróbát.... akkor nem ment... Azután megkaptam, hogy nem is fog mert fiók-státusz... erree tegnap előtt közvetlenül a szűrős után, szűrőtlenül ment... majd ugyanúgy nem.
Másfél éve szűrősen állítgathattam... egy éve meg csak odáig jutok, ahova tegnap is. (Ismétlem úgy, hogy minden más [bank, 4-5 féle email, egyéb kritikus dolgok, és minden más] vagy mennek, vagy egy vagy két oldal-frissítés kell (és nem paráznak emiatt), vagy minimum szólnak, hogy miért nem mennek, vagy én látom már, hogy mi az amit engedélyezni kéne.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz ledgeri #48030 üzenetére
Tegnap -mert hátha- megint lekértem a dolgokat, de most minden féle formátumban ahogy sak lehetett, hátha csak a "pdf-szerverrel" van gond....
A miheztartás végett, azóta megint nem tudok bejutni:
Ha elérek a capcha-n túlra, akkor jön megint az auth-erroros oldal, mind böngészőn, pc-n, mind android emulátoron, mind telefonon... ha elérek. PC direktben kötve bridge-módó modemre, router módu modemre (értsd alap routerem is megkerülve, telefon is ezen volt ekkor), vpn, még tor is próbálva (kizárandó a böngésző és weboldal közti bármilyen nemű akadályozó tényezőt!Cool stuff!
-
-
chris0000
őstag
válasz ledgeri #48033 üzenetére
hi. ctrl-shift-del-el töröltem minden előzményt, de nem dobta fel így se újra.
belül a paypalon van egy olyan, h beállítások-biztonság-eszközök, ott ki is írta, h a megnyitott böngészőt megjegyzi. nah mondom jó lesz, de nem jegyzi meg, mindig kéri az azonosítást. üdv.
vagy nem erre gondoltál? thx. -
ledgeri
nagyúr
-
chris0000
őstag
hi. ha belépek a paypalra, h tudom beállítani, h megjegyezze a gépet?
mikor próbáltam belépni feldobta, h megjegyezze-e, de én meg kivettem a pipát, most meg már nem dobja fel újra, csak az sms azonosítást.
be tudok lépni, de így minden belépésnél kér egy sms azinosítást. thx. üdv. -
ledgeri
nagyúr
válasz ledgeri #47983 üzenetére
Tizedik hívás: Elmondom, hogy mi volt eddig. Elmondom, hogy a koléga mit csinált multkor.
Emberkénk mondja megérti. Emberkénk belép, látja. Mondja elküldi emailben.
Mondom dejó.
Az emailben "a tájékoztató a mellékelt adatokról -információ" van (Fontos a következőhöz), a mellékelt adatok nem. Csatolva is az előbbi, csak PDF-ben.Tizeneggyedik hívás Mondom fél órája sem beszéltem kolegával, és nincs infóm abban a mailben amit küldtek...
"Jaj, de miért is kéne? / Jaj, de lépjek be, és ott elérem! / Jaj, deminden kérdés, ami az elmúlt 10 hívás alatt már tisztázódott....
"
Mondom oké, menjünk át rajta:
Be tudok-e lépni: Belépési oldal, google capcha töltve, következő oldal nem enged tovább.
Jelszóreset. Ugyanez.
-Ok A rendszer küldene SMS-t, de nem tud mire.. (mikor már jött üzenet márciusban). Rendben hozzáadta 3 sms visszaolvasós körben a telefonszámomat újra, úgy, hogy nekem be se kellett mondanom.Be tudok-e lépni: Belépési oldal, capcha nem tölt be...
Át kellett dugnom a modemembe a gépet diektbe, hogy működjön, és betöltse a HCapcha-t (más oldalon csak webelem... de már tudom, hogy a paypal.... más... az meg hogy az előbb ment a google capcha meg ne érdekeljen senkit...
Belépési oldal, capcha betölt, SMS 2fa megvan, enged belépni.
A kiscsaj a telefonban boldog, én mondom, hogy azért még ránéznék, hogy az alap probléma, hogy amikor rákattintok a gombra nem történik semmi, áll-e még:
Kikeresem az üzenetet amit a 10.ben elküldtek, és ott az alján a 2 link a PDF-ekhez, amik az összegyűjtött ifóimat már tartalmazzák!!!! Rákattintok, és nem enged tovább.A kiscsaj meg a következő 15 percben próbált alkotni valamit, meg állított olyanokat, amiknek az ellenkezőjét korábban már megkaptam, meg hogy "kérjek új adatlekérést"... miközben értette is gogy a gombra nem jön elő semmi....
Persze, amíg probléma megoldottunk kifutottam az ingyen óra kezdési blakomból, szóval bármit majd csak jövő héten tudok kérdezni legközelebb...
Egyre egyre jobb!
Közben jött egy email, hogy üzenet vár bent.
Megynitom az üzeneteket, a csaj által összeszedett adatok egy csv-ben csatova vannak... Rákattolok: LETÖLTI....
Szóval a hivatalos pdf-ek nem mennek, de az alap letöltés megy???// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Mostanaban tobbet hasznalom a PayPalt mert sokan rakaptak. (jobb is ez igy tan mindnekinek)
Viszont igy elojott egy dolog ami vagy user error vagy...
Mikent lehetne azt beallitani, h a telefonom faceID-ja az egy hitelesites legyen?
2 peldan keresztul tan egyszerubb elmondani mit is szeretnek elerni:
1) Ha telefonrol utalok akkor ne jojjon sms, legyen eleg a face ID es pont. (szerintem ha ApplePaynel eleg akkro itt is biztonsagos)
2) Ha geprol lepek be igazabol sms akkor sem kell. Jobban orulnek, ha itt is tudnam a telefont hasznalni face ID-val amolyan hitelesitokent.Ezek megoldhatoak esetleg vagy tul sokat szeretnek?
-
Ryder62
őstag
Sziasztok!
Tegnap este vásároltam neten, fizetésnél a PayPalt azon belül a Credit Card-ot választottam. Kitöltöttem a kártyaadatokat, át is ment a pénz. A levél is megjött, hogy PayPalon keresztül fizettem X összeget.
De a PayPal felületén belül nem jelenik meg tranzakcióként. Ez normális, hogy ennyit kell rá várni, hogy ott is látható legyen? Kb 12 óra telt el a vásárlás óta. -
Beni2360
félisten
Ez egy szép próbálkozás szeretet volna lenni ha az én nevem Tag. Beléptem a szokásos módon és semmi értesítés korlátozásról.
PayPal Logo
Tisztelt Tag!
Sajnálattal értesítjük, hogy PayPal-fiókját átmenetileg korlátoztuk. Ezt az intézkedést a közelmúltbeli tevékenység miatt hoztuk meg, amelyet ellenőrizni kell, hogy biztosítsuk fiókja és platformunk biztonságát.
Mit kell tennie:
Folytassa az alábbi gombbal
Kövesse az ellenőrzési utasításokat
Biztosítsa a fiókját
Megértjük, hogy ez kényelmetlen lehet, de ezek az intézkedések az Ön védelmét és szolgáltatásaink integritásának biztosítását szolgálják. Nagyra értékeljük az üggyel kapcsolatos gyors figyelmét, és várjuk a lehető leggyorsabb megoldást.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Topikgazda
válasz jozsohaver #48019 üzenetére
pár óra max 2 nap
-
Topikgazda
válasz jozsohaver #48017 üzenetére
Várj egy kicsit, ezt már 100 € esetén is írják. Még akkor is ha a PayPal fiókod teljesen hitelesített. (személyes okmányok, bankszámla, bankkártya megléte és a telefonszám, e-mail cím hitelesítés) Gondolom a Wise regisztrációd is nem azonnali volt.
[ Szerkesztve ]
-
jozsohaver
tag
Sziasztok! Xoom-os utalást akartam Wise-ra, de sajnos megakadtam,mert valamit tranzakciós ellenőrzés van. 700 valahány eurot küldtem. Érdemes várni, vagy inkább vonjam vissza az egészet ? Euro-ból utaltam a Wisre euróba.
Ez az üzenetet írja : Pénze megóvása érdekében végrehajtunk néhány biztonsági ellenőrzést. Elképzelhető, hogy további információért felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Harbinger85 #48015 üzenetére
Magyar fiók esetén csak egy kiutaláshoz szükséges adat a bankszámlaszám, feltölteni az egyenleget egy utalással a PayPal magyar forintos számlájára amit az Unicreditnél vezetnek nincs biztonsági kockázata, ingyenes legfeljebb a bankod utalási díja jön szóba.
Az mese hogy feltörik a PayPal rendszerét és megszerzik a bankszámlaszámot és azzal bármi visszaélést követnek el, szükségesek a banki adataid (azonosító, jelszó) ezek nem kerülnek a PayPalhoz.
De ha nem kártya a pénzforrás, hanem az egyenleg akkor a PayPal deviza árfolyama 5-14 Ft-al több mint amit eddig használtál banki árfolyam, szóval nem ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Régóta használok Paypal fiókot, de kártyával. Most meg kellett szüntetni a meglévőt és azt szeretném megkérdezni biztonságos a számlaszámom hozzáadni a Paypalhoz és úgy feltölteni a Paypal fiókom online fizetéshez? Valamint írja hogy ez költséggel jár, kb. mennyi. Mondjuk 10000 Ft feltöltésnél?
Biztos le van írva itt vagy valahol ,de sürgős is lenne és őszintén türelmem sincs, csak egy "butított" és rövid választ szeretnék! -
slice14
veterán
Úgy látom hogy a Standard csomag ára nem változott. Viszont bekerült egy Plusz opció (reklámmentes) tétel, ami a kedvezményemmel 400 Ft. Az emelésen nem lepődtem meg mert volt róla tájékoztatás, de hogy ezt így két tételben vonják le... Csak ezt furcsállom. De ha így, akkor így. Nekem aztán mindegy.
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
slice14
veterán
Azt tudom hogy ebben a hónapban vonják le az első emelt összeget. De mért két részletben? Vagy az automatikus kifizetés esetén a korábbi díj a maximális levonható, mert korábban annyi volt az előfizetési díj?
Mind két levonás forint egyenlegről történt.[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
jozsohaver
tag
Végül most két munkanap lett a szokásos egyből. Igen, amióta összeolvadt a takarék bankkal, meg nem tudom hány másikkal, azóta gyenge nagyon. Még régebben Fhb-s voltam, számlavezetési díj 200ft/hó , utalás díja 100ezer forintnál se volt több 100-200ft-nál , most számlacsomagot kellett módosítanom, mert szerintük ez régi és "lejárt". Módosítás után nagyjából minden díj a 3szorosára emelkedett, kivéve az éves kártya díj, az csak kétszeresére
-
Topikgazda
Azzal még lehet fizetni. Ha máshol tudsz a PayPal-on keresztül fizetni a kártyával?
Ha megnézed a Spotify oldalát ott adnak tippeket a PayPal fizetéshez és a sikertelen fizetésekhez, a végső megoldás az hogy nem PayPal hanem kártya náluk eltárolva. -
vacs
veterán
Igen töröltem!
Az lehet probléma, hogy a Paypal fiókban lévő kártya is lejár 2024/08 hónapban?
Spotify már mindig HUF-ban terhel sajnos![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
-
vacs
veterán
Sziasztok
Spotify előfizetésemnél lejárt a kártya, ezért szeretném a PayPalt beállítani.
A Spoty fiókból átdob a PayPal felületére, ahol kéri, hogy adjam meg a kártyám adatait!
Ezzel az a baj, hogy a kártyám hozzá van már rég adva a PayPal fiókhoz, be is van állítva elsődlegesnek, amikor átdob a spoty, akkor látom a sarokban a profilomat (tehát be vagyok jelentkezve), akkor miért kéri, hogy adjak meg kártya adatokat?(^)(>.<)(^)
-
Topikgazda
válasz KisApám #48001 üzenetére
Esetleg az Összefoglaló segít. De azt kell csinálnod hogy ha EUR-ban kell fizetni akkor a bankkártyának azt adod meg a kártya adatainál (Currency nem HUF hanem EUR) alapértelmezett devizának, ekkor fizetéskor eleve az EUR összeg megy bank felé, nincs PayPal váltás, nem kell a fizetéskor még ara is figyelni.
Ha ez a fizetés az eBay-en lenne ott mindig feladja hogy EUR vagy HUF közül válassz, ott is az EUR-ban kell tovább menni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest