Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bjergerking
üzenetére
Erre nem tudok válaszolni. Csak tapasztalat, hogy PIN-t sose kérnek a webes dolgok, hanem mindig CVV-t.
-
bjergerking
tag
És esetleg meg tudod mondani mi teszi ezt indokolttá, hogy pin nélkül működik? Első kártyám és kicsit idegeskedek, ha utalásról van szó

Bár gondolom se a Spoti se a PayPal nem engem akar lehúzni, de ha esetleg más megtudja ezt a két adatot (kártyaszám és 3 számjegyű kód) akkor minden gond nélkül tud vele fizetni?

-
válasz
bjergerking
üzenetére
Igen.
-
bjergerking
tag
Sziasztok! Hozzáadtam a K&H-s kártyámat a PayPal fiókomhoz, és spotifyon előfizettem premiumra PayPalon keresztül. Viszont csak a kártyám számát meg a hátulján lévő 3 számjegyű bizt. kódot adtam meg de így is leemelte a kártyáról a pénzemet (vagyis csak zárolta?), ami nem probléma, csak kicsit furcsa, hogy a pin megadása nélkül letudta venni. Ez így normális?
-
Ezt fogod látni folyamatosan.
Nem azt jelenti amire gondolsz, nem ellenőrzi senki sem.
Az USA banki szóhasználat szerint alapvetően kétfajta bankszámla típus van:
1. Checking account (folyószámla)
2. Savings account (takarékbetét-számla)
Ezt látod kiírva, mert a magyar bankszámlák ebbe a fajtába tartoznak általában. -
A virtuális kártya, virtuális számlája nem adható hozzá, mert nem fogad kivülről pénzeket, nem önálló számla. A neve is adja.
Csak a pénzforgalmi számla adható hozzá, be és kimenő pénzek.
A névvel ne foglalkozz, first name az utónév, last name a családi név, így jó.
A probléma a kártyaszámla hozzáadás volt.
A kártya téma és a bankszámla téma külön fut. Közük nincs egymáshoz magyar fiók esetén.
Néhányan nem értették a pénzforgalmi számla megfogalmazást, mert ahhoz is van bankkártya és ez megkavarta őket, amikor azt írtam, hogy kártyaszámla nem adható hozzá, akkor azért cseszegettek. Kitöröltem. Beírom újból az Összefoglalóba.
Pár nap és visszakerül hozzád.De akkor egyértelműsítek. Csak a saját neveden lévő bankkártya és bankszámla rendelhető a fiókhoz, ha magyar fiók, akkor ezek forintos hátterűek lehetnek.
A banki kivonatokon (kártyaszámla, bankszámla) a lakcímnek meg kell egyezni a regisztrációnál megadott lakcímmel.
Mind az eBay-n, mind a PayPal-n lehet másik magyar címet megadni szállítási címként, lehet több cím a fiókokhoz rendelve. -
UserX
addikt
Sziasztok!
Bocs a 'lámaságom'-ért, nagyon kezdő vagyok a témában. És elnézést, ha már ezt sokszor megkérdezték. Az összefoglaló nagyon hasznos, sokat segített, köszönet a készítőjének (!)
, azonban, most mégis kérdeznem kell.A héten csináltam PayPal account-ot. Az OTP-nél van NET számlám, amihez egy virtuális web számla és kártya is tartozik. A regisztrációkor a virtuális kártya adatait elfogadta, le is kapta róla az összeget. Eladtam pár dolgot, aminek az ellenértéke rendben meg is érkezett. Az Ebay-en vásároltam, az is működött.
A problémám a Bank Account létrehozásával keletkezett, amikor is megpróbáltam az összefoglalóban írt leírás szerint a virtuális (web) számlámat hozzárendelni a PayPal accomhoz. Látszólag sikerült. Azonban, amikor utalni akartam, néhány nap múlva küldtek egy mailt, mely szerint: 'Invalid Bank Account Information'. A nevet ékezetekkel adtam meg, 16 jegyű számlaszámot írtam be, kötőjel nélkül. a bank neve: OTP Bank Nyrt.
Az utalni kívánt összeget -1.500 HUF bünti pénz levonásával visszatették.
Az nem lehet probléma, hogy angolszász területen 'fordítva' van a név megadva?
A last name pedig nem szerkeszthető.Vagy, ha nem ez a hiba, adjam hozzá a 'rendes' folyószámlaszámom??? Nem keveredik ez össze, azzal, hogy mások a hozzárendelt kártya adatai?
Jó lenne, ha jövő héten hozzájutnék az összeghez.

Előre is köszönöm a segítséget!

-
Hát igen nem vagyok angolos. Belépéskor jelez nincs megadva kártya, Itt "Link and confirm your card" megadom a kártya adatait majd küldés.
Hiba felül: "We have disabled the use of this card on PayPal . You can add a different card. If you'd still like to use this card with PayPal, send us some documents."Ott töltöttem fel a fotókat és ha jól emlékszem a legutóbbi vásárlásom visszaigazolását. Na most a név és a cím az bizony a számla esetében biztos nem jó, nem egyezik, mert elírtam a várost.
Az Ebay-os eladó nem volt hajlandó változtatni a postacímen, mert az védi őt. Kérdezte akkor törölheti az egészet, megveszem újra? Mondtam kell a cucc. És mert nem beszélem a nyelvet elég jól, mert talán félreértettem kicsit ezért újból meg akartam venni és csak rosszabb lett. Azt hittem ő kezeli a dolgokat nem az Ebay és kapok egy új bizonylatot javítva, majd ő helyre tesz mindent. Ehelyett vettem még egy db "mxm 3 vga"-t
De némi segítséggel végül megértettem vele mi a szitu. Igaz ő mondta vigyázzak, mert ezért lehet meg fognak büntetni.Jó akkor elküldöm nekik még egyszer, akár minden nap amíg oda nem figyelnek rám. Sőt készítek magamról is fotót, hogy lássák a bankkártya és tulajdonosa egy és ugyanaz a személy, nem lopott senki.

-
-
Sziasztok!
Nekem is hasonló gondom van mint az előttem szólónak. Letiltották a bankkártyámat. Már régóta vásárolgatok az Ebay-en és nem lett volna semmi gond, ha nem hibázok véletlen vásárláskor és nem kapkodok összevissza......nyaralás miatt változtattam a címemen és bent maradt egy hiba amit javítani akartam fizetés után, na de ez nem olyan egyszerű. Mindegy a csomagom úton, csak megkapom valahogy helyes irányítószám és utca mellett. Ennek talán nincs köze a dologhoz, bár új címet adtam az utalós kártyához utólag.
A lényeg 2 db kártyám volt jelen miből az egyiket töröltem(mostantól csak egy legyen jelen) később a másikat meg valaki vagy valami, egyszer csak az is eltűnt. Úgymond túl lett teljesítve az akció. Küldtem fotókat a bankkártyáról és személyiről több mint egy hete és még semmi visszajelzés. Már azon gondolkozom kérek egy új bankkártyát. Talán könyörgő írásos fogalmazás is kellene mellé, hogy rájöjjenek mi a célom?

-
válasz
Dzsuri89
üzenetére
Kár hogy most találtad meg a topikot. Az Összefoglalóban minden általad említett dologhoz van képekkel illusztrált leírás, azok segítettek volna.
5. pont pénzkiküldés bankszámlára (mint az előttem szóló említette magyar fiók esetén nincs kártyára küldés), 3. pont kártyahozzáadás
A kártya összevissza pakolást feltörési kisérletnek érzékeli a rendszer, ezért került letiltásra.
Nem tudom hol és hogy írtál, az üzenőfalon a bankkártya hozzáadás témát választva lehet ilyenkor kérni segítséget. GYIK 11. kérdés és a Tippek röviden 5.pont
Erre jön egy automata üzenet, arra válaszul küldött e-mailben kell leírnod a problémát és ezután fog ember foglalkozni ezzel a témával.( Így a kapcsolatfelvétel két lépcsősnek tekintendő.)
Az azonosítási adatok feldolgozása több nap, nem igazán lehet gyorsítani. -
Dzsuri89
őstag
Sziasztok!
Pár napja ki akartam utalni a bankkártyámra pénzt a PayPal-ról (még előtte sose csináltma ilyet), aztán valahogy sikerült addig elnyomogatni a dolgokat, mint kiderült utólag, hogy újra hozzá akartam adni azt a bankkártyámat, ami alapból be volt állítva az profilomhoz. Fantaszikusan tiltotta a kártyám a PayPal, ezáltal semmit nem tudok venni jelenleg Ebay-ről például.
Belemegy a bankkártya hozzáadás menüpontba, majd kitöltök minden adatot, akkor jön a hibaüzenet és ha tovább lépek a következő oldalra, akkor jön az a bizonyos kérés, hogy személyit meg bankszámlakivonat másolatot küldjek el nekik. Ezeket el is küldtem 3 napja, de még semmi reakció nem történt, még egy visszaigazoló email se, hogy írtam nekik és nyitottam egy ügyszámot vagy bármi... (ha jól rémlik 7-10 munkanapot írnak amúgy).Ti biztos találkoztatok már ilyen problémával és az a kérdésem, hogy miként lehetne meggyorsítani az ügyet? Alapból tuti engedélyezik majd idővel a kártyámat újra vagy más úton kell elérnem, hogy megint használatba vehessem?
Köszi a segítséget nektek!

-
hippodrom
csendes tag
Köszi az ötleteket.
A kártya volt a probléma neki.Érdekes mert anno nem kellett hozzá, elég volt a számlaszám is.
Na mindegy.
Sikerült a küldés, de ahhoz, hogy a kártyát véglegegesen érvényesítsem (confirm) majd még be kell írni vhova egy 4 jegyű kódot amit a kártyát kibocsátó bank fog küldeni, vagy valami ilyesmi...
Ez még kicsit homályos
-
Hogyan kell eljuttani? Van feltöltési lehetőség ehhez kapcsolódva a PayPal-n belül.
De erről, hogy személyesíteni kell a fiókot emlékeim szerint írtam neked, a fórumon biztos írtam már választ ilyen kérdésre. A keresés a topikban (gyyors keresés itt) jobb felső sarok.
De ilyesmiről beszélnek:
Itt meg az hogy milyen követelméyneknek kell az okmányoknak megfelelni, ez ugyan a régi feltöltési oldal képe, de előkerülhet még az is.

-
gerisz23
őstag
A pénzmosási törvény értelmében kérik,ha nem csinálod meg akkor jelentenek az adóhatóságnál.
Személyi,lakcímkártya,bankszámlakivonat kell-lehetőleg az utolsó.Nem tudod kijátszani mindenképp csináld meg.Én lefékyképeztem és elküldtem a képeket.Ha minden igaz jővő év elején ígyis úgyis elküldik az adataidat a hatóságnak,illetve azt nemtudom hogy az évest vagy csak az aktuális egyenlegedet. -
rukka
csendes tag
Hello,
Kaptam egy ilyet
Jun 21, 2017: You have received €1,800 or more in total payments to your PayPal account in this calendar year and are therefore approaching our annual receiving limit of €2,500. PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money Laundering regulations by collecting information from customers when they reach this limit. Please go to the Resolution Centre for more information on what you need to do.
Novemberig kérnek tőlem plussz infót, a Resolution Centerben sajnos nem derül ki, hogy mik ezek az infók és hogyan kellene eljuttatnom hozzájuk. Ha nem adom meg nekik ezeket az infókat akkor limited lesz az accountom, aminek azonban egyetlen következménye (ahogy látom a felsorolásban), hogy nem zárhatom be.
Kérdéseim:
-milyen infókat kérnek és hogyan kell ezt nekik eljuttatni? Egyáltalán aktuális ez most, vagy majd ha elérem a 2500 eur fogadást?
- (ilyen tartom a kezemben a személyimet és mosolygok bele a kamerába mint a Wanted posztereken dolgot nem igazán akarok csinálni, mi történik ha nem adok nekik plussz infót? A bankszámlaszámom verifikált, az alapján beazonosítható vagyok, ujjlenyomatot ne adjak?!)
- Ha december 31ig nem érkezik a PP számlámra több 2500 eurónál akkor is marad ez az infóbekérés+a számlakorlátozás novemberben?
-Mit csinálnak ezzel az infóval; valami EU-s pénzmosás elleni törvényre hivatkoznak; beadják a NAVnak, bekerülök valami nyilvános adatbázisba ilyesmi?Köszönöm!
-
válasz
Destloler
üzenetére
Még egyszer azt javaslom, hogy telefonon egyeztess velük, nem azt írtam, hogy nem hiszem el a kérésüket, de ha nincs számla, akkor ne az e-mailnek írj vissza. Emberrel kell beszélni. Külföldön a kereskedőknek nem kötelező számlát adni, ezt minden DHL-es ember tudja, ők sem adnak.
-
válasz
Destloler
üzenetére
Nem egészen azt kérik.
Kell a vásárlás igazolása onnan ahonnan vásároltál, amin látszik hogy mit és hogy te vetted, kell az adott banki kártyás fizetés tételének kivonata, ha a PayPal-n rákattintasz az adott fizetési sorra, az "lenyilik" és alul a Print details-ra kattintva ki lehet nyomtatni a PayPal tranzakció igazolásást.
Mind ezeket pdf-be "nyomtatva" csatolhatod az e-mailhez amit küldesz nekik, vagy ténylegesen kinyomtatod.
Ez a 3 dolog kell. -
hippodrom
csendes tag
Természetesen van a cégnek Paypal-ja.Már rendeltem tőlük (alkatrészekről van szó) máskor is - konkréten az utsó pénzküldés is nekik ment egy éve.
Nagyon úgy néz ki a dolog, hogy bankkártyát hiányol.Csak nem tudom az meg minek nek
Bankkártya nélkül nem tudok pénzt küldeni? Ez vicc komolyan... -
Destloler
tag
Sziasztok!
Hogyan tudok Paypal-on számlát lekérni a megvásárolt termékhez. A DHL kéri tőlem a hivatalos számlát a Vámkezeléshez.
Segítségeteket előre is köszönöm.Üdv.
Zoli -
válasz
Allien
üzenetére
Ha van raktári készleten akkor tényleg tartják az időt, de eddig én nem hallottam panaszt rájuk, legutóbb amikor kérdeztem valamit 24 órán belül válaszoltak.
De írj nekik újból, most nem működik a chat, -ott hamarabb reagálnak- viszont küldhetsz üzentet, most ezt próbáld ki. Jobb felső sarokban a Need Help? és Start Online Chat majd ez jelenik meg egy kis idő múlva -
válasz
Allien
üzenetére
Ide írtál nekik service@rcmoment.com és az üzenetben benne volt a vásárlás azonosítója és azt kérdezted, hogy miért nincs még elküldve?
De ezt olvastad: We usually need 2-5 days to restock these items. Ha épp kifogyott.
Usually = Általában, ez nem fix vállalás.A Processing az folyamatban, szerintem ez későbbi dolog, mint amikor még lehet kérni a a vásárlás törlését:
How can I cancel my order?
1. If the order payment status is “Pending”, you can contact us to help you to change it to “Cancelled”
2. If the order has already been paid but has not been shipped out yet, you can contact us to cancel the order to get a full refund.
3. If the order has already been sent out, we can not help you to cancel the order. You may choose to send back the unopened products after you've received them, and we will refund the money upon our receipt of the returnning item(s).Írj újból, mert épp nincs olyan ok ami miatt a PayPalhoz fordulhatnál.
Mielőtt a PayPal-on indítanál dispute-t (Összefoglaló, 9. PayPal Dispute és Claim indítás leírása) velük egyezkedjél előtte. -
Allien
veterán
Segítséget kérnék. Mivel ilyet nem csináltam még. A lényeg, adott egy oldal, www.rcmoment.com. Megrendeltem MJX Bugs 2C-t, az van oda írva, hogy "Usually will be shipped in 72 hours"! Order date: 2017-06-10 10:11:33, állapot meg Processing.
Írtam Nekik, de semmi válasz. Kérhetem valahogy a paypalt, hogy küldjék vissza a pízemet?
Ha igen, hogyan csináljam? (angol kevésbé megy, de azért translatte sok mindenre megteszi) 
-
Akkor csináld azt, amit MasterMark is javasolt, mivel 3 e-mail címet lehet hozzáadni a PayPal fiókhoz vedd fel azt, amire jött ez az értesítés és meg fog jelenni a pénz, az illető azt gondolta, hogy az, amiről írtál az PayPal cím és azért küldött rá. Egyszerűen félreértett.
-
rukka
csendes tag
Nem, nekem megerősített email címem van a PPre. Az üzenet nem is a PPon keresztül elérhető email címemre jött, hanem arra, amit egyetlenegyszer használtam Ebayes kontextusban; a refund problémával megkeresett eladóm kérte el a refundhoz tartozó üzenetekben, hogy arra megírja a visszaküldési címet. Ez egy több milliós visszajelzéssel rendelkező eladó akinek ebayen keresztül egyszerűen nem lehetett üzenetet küldeni, nem fogadta. Ezért -bár látom a domaint a linken és hullabiztos hogy PP-on belüli a történet- nem értem hogy miért erre az email címemre küldenek értesítést a refundról. Ez előtt soha nem volt hozzárendelve a PP számlámhoz, most megtettem ha már itt vagyok.
Vannak ilyen "kivételezett" eladók, netán a PP vagy az Ebay futtat belsős, saját eladókat is, vagy nekik van valami automatizált seller tooljuk erre és azért?
-
válasz
hippodrom
üzenetére
Milyen devizában akarod küldeni? Lehet, hogy az egyenlegen átkonvertálva arra már el tudod küldeni.
A 165000 Ft az 517.93 EUR a mai nap.
Viszont ha egy év eltelt folyamatos használat nélkül, akkor lehet, hogy személyazonosság ellenőrzés van a háttérben, bár azt jelezni szokták.
Inkább az első megoldásra gyanakszom. -
hippodrom
csendes tag
Köszi a tippet.Megnéztem a limitet és az 2500€/év.Az idén még nem használtam a paypalt (ncsak hébe hóba szoktam), tehát ez kilőve.
Ami a számlaszám hozzárendelést illeti, azt még a regisztrációnál megcsináltam.Utánna ment is a pénzlüldés több alkalommal is.Utoljára 1 éve küldtem róla pénzt.Azóta ott parkolt 20ezer HUF és most ahhoz utaltam még hozzá 145-öt.
Semmi olyasmit nem ír ami arra utalna, hogy kevés lenne a bent lévő 518€.Ezért nem értem most mi van.
-
válasz
hippodrom
üzenetére
Nem írta hogy esetleg lenne költsége és azt fedezi a 6 € különbözet?
Az Összefoglaló, Tippek rövidenben van link a limitek megnézésre a 2. pontban.
Gondolom számlát azt rendeltél az üzleti fiókhoz, célszerű lenne bankkártya is és fel vannak töltve az okmányok, adószámok stb. a fiókhoz. -
hippodrom
csendes tag
Sziasztok,
Pénzt szeretnék küldeni, de nem engedi.Ezt írja ki: Please add a funding source
Ha jól értem bankkártyát hiányol?
Minek, mikor ott a szükséges összeg?
Business accot csináltam.512€-t szeretnék küldeni és a számlán 518€ van.
Van limit vagy mi?
Ha igen az mennyi lehet business acc-al?Köszi előre is a segítséget.
-
MasterMark
titán
-
rukka
csendes tag
-
rukka
csendes tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi, nekem legitnek tűnt. Link https://www.paypal.com/myaccount/claim-money?em=énemailcímem@gmail.com (....) -ra, a refundot adó Ebayes eladó nevét helyesen jelölte meg, levélforrásban
Return-Path: <service@paypal.co.uk>
Received: from mx2.slc.paypal.com (mx1.slc.paypal.com. [173.0.84.226])
by mx.google.com with ESMTPS id v61si12235224plb.389.2017.06.20.05.18.39
for <énemailcímem@gmail.com>
(version=TLS1_2 cipher=ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256 bits=128/128);
Tue, 20 Jun 2017 05:18:39 -0700 (PDT)Szóval ez szerintem PP levél.
-
Azt tudod hogy ha kártyával fizettél akkor a PayPal egyenleged az 0 marad, de lenni kell egy bejövő zöld színnel írt összegű refund sornak a számlatörténetben.
Ezek a PayPal hivatalos e-mail címei:
service@paypal.com
service@intl.paypal.com
paypal@e.paypal.com, de ezt csak akkor használják, ha a felhasználási feltételek változnak.
Jöhet még felhasználói értesítés erről a címről: member@paypal.com -
rukka
csendes tag
Hello,
Ebayes rendelésből kaptam refundot, PP küldött nekem levelet, hogy "Claim your £10.33 GBP by 20 July 2017 or it will be returned to the sender." Amikor megkattintom a "Claim your Money" linket a fnév+jelszó oldalra visz, hiába vagyok már bejelentkezve. belépek, és nincs sehol a refund. Nem emlékszem hogy refund előtt mennyi pénz volt rajta így nem tudom, hogy jóváírták-e. További furcsaságok:
- kiírta a számlatörténetben, hogy £7.78at jóváírt (ez a rendelt áru+postaköltség. foggalmam nincs hogy mi ez a £10.33, semmilyen más refund kérelmem nincs és nem is volt hónapok óta, )
-viszont a számlámon csak USD és HUF van, pedig felvettem minden felvehető pénznemet köztük a GBP-t is, a PayPal balance Details-nél ki is írja, hogy GBP available: 0,00 GBPMi történt? Megkaptam a refundot csak átváltotta más pénzre? Kell valamit csinálnom?
-
MasterMark
titán
Illetve küldtem közvetlen linket is az aktiváló oldalra, azt is érdemes lehet betenni, az rögtön odavisz.
-
Itt van minden az előző hsz-ekben majd bedolgozom az Összefoglalóba megfelelő sorrendben.
Most még az ingyenességet keresem.
De ha ki akarod váltani az sms küldést erre, akkor csak azt kell tenni, hogy a letöltöd a Google Play-en a
Symantec VIP Access-t a telefonodra.
Vagy ha IOS-t használsz akkor a VIP Access for iPhone By Symantec
És telepíted.
Majd mivel már aktiváltad az SMS küldést, az Összefoglaló Tippek röviden 2. pontban a A SMS védelemi oldal elérése linken azt itt írt módon előcsalod a hsz-ben látható képernyőt és annak megfelelően aktiválod.
De ha új kódot választunk jön a telefonszám beviteli mező, ha ott Cancelt választunk, .....tényleg elő kerül ez a beviteli oldal
Elméletben ingyenes ez is. -
MasterMark
titán
szerk.: Ez pedig a token, de most nincs ahogy nézem.
Az app egyébként ugyanúgy jó, ha van egy okostelefonod.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ha már ezt így kibeszéltétek, még arról eshetne pár szó/link, hogy megfelelő tokent honnan lehet rendelni.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
A sms -is biztosította, itt inkább az a lényeg, hogy ezt használva nem kell mobilszolgáltatást -sms küldés-igénybevenni, ami néha nem működik.
-
MasterMark
titán
Nyilván valami kell ami a kódokat generálja.
Amit te fizetősnek néztél az pont ez, mert lehet kérni fizikai kis kártyát, vagy kulcstartót ami generálja a kódot. (Itt oldalt a kártya, és a token.) Persze nyilván akkor az is kell.
Valami mindenképp kell, ez a lényege a két faktoros autentikációnak.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ha ez hibátlanul működik, akkor elméletben az sms rendszer nem működése esetén is biztosítva van a belépés lehetősége védelmen keresztül. Ha díja sincs, akkor meg ideális. De a mobilra csak szükségünk lesz.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez így már világos, köszönöm szépen.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Van ez a belépésnél:

És ez

Gondolom ehelyett más van.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Rendben értem.
És erre A PayPal-re belépés lépései, ha ezt használja valaki. a konkrét lépések sokat segítenének, nem nekem, hanem a többieknek. -
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez nem a kérdésemre válasz, mert a PayPal topikban a PayPal-al kapcsolatos dologra lennék kiváncsi, itt hogy működik, nem a több faktoros azonosítás a nem világos. Remélem érthető a kérdésem ezután?
A PayPal-re belépés lépései, ha ezt használja valaki.
De köszönöm a fáradságodat. -
MasterMark
titán
Segítség:
szerk.: Nem értem a gúnyolodásod. Folyamatosan úgy csinálsz mintha tudnád mi történik, de közben meg nem tudod. Én sem sértegetni nem akarlak, sem semmi. A rang-nak meg pláne semmi köze semmihez, mivel itt Te vagy a Topikgazda, annál magasabb rang meg nincs.
Visszafele légyszíves ne szerkessz, ha már válaszoltak a hozzászólásodra.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Én ezt olvasom a PayPal anyagokban: VIP Security Credential made by Symantec (Verisign) és Go to the Symantec VIP Access website and follow és ez az oldal linkje: https://m.vip.symantec.com/home.v
Akkor, ha annyira nem értem a működését, megtennéd hogy elmagyarázod a csökött agyacskámnak?
-
MasterMark
titán
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi nem kell kép. Majd oszd meg a használat tapasztalait.
Részemről túlzásnak tartom, úgy hogy netkártyát használok 0 Ft alap pénzzel.
De ezzel így nem kell várni az ingyenes sms-re, ugye jól gondolom?
Helyből nem bizom a Symantecben egyébként, pénzügyeket meg nem bízok rájuk így sem. -
válasz
MasterMark
üzenetére
Természetesen megnéztem az anyagot amit linkeltél, azok a képernyők a magyar regisztrációnál nem láthatóak.
Belépve a fiókba nem ad lehetőséget a telefonos sms védelmen kivül másra.
De ha új kódot választunk jön a atelefonszám beviteli mező, ha ott Cancelt választunk, ami természtesen logikátlan, tényleg elő kerül ez a beviteli oldal:Igazad van, nem tudom miről beszéltél. Most már igen. Használd egészséggel.
De azért nem kell sértegetned, ha nagyobb is a rangod itt a PH-n. -
válasz
MasterMark
üzenetére
Szóval akkor most te ezt használod a magyar PayPal fiókodhoz belépésre?
Ha igen, akkor kiegészíteném az Összefoglalót ezzel is, ha kapok képeket az még jobb lenne és akkor nem fordul elő az hogy számonkéred rajtam az ismeret hiányt.
Én azt látom hogy ez nem lehetséges, így ez a megjegyzésed sértő: Ha nem érted hogy működik ez akkor miért akarod megmondani?
És a PayPal-n ezt hol igényelted, mert nekem csak az előzőleg feltett SMS oldal jön elő. -
MasterMark
titán
Ez nem Symantec, az csak az app amivel a példát mutatja. Ha nem érted hogy működik ez akkor miért akarod megmondani?
Épp most regisztráltam be ezzel az app-al. Ingyen.
Jó lett volna a saját Microsoft Authenticator-t használni, de nem ad titkosított kulcsot hozzá sehogy. Végülis ez is megfelele nekem.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát ez nem PayPal dolog, a neve adja Symantec VIP Access. De ez a VIP Acces a magyar regisztrációra nem áll rendelkezésre és ez az sms-el ellentétben fizetős ott is ahol van.
Nem tudom mi bajod pár mp-n belül mindig megkapom annyit tudok várni, néha ugyan van karbantartás és akkor nem jön, de az nagyon ritka.
Én örülök hogy egyáltalán elérhetővé tették tavalytól az sms-t, mert előtte nem volt két faktoros belépésünk, most meg van. -
válasz
yusukee
üzenetére
Az nem jó. Honnan vetted hogy fordítva kell megadni a regisztrációnál? Bármely fordító egyértelműen ezt adja a first name = keresztnév.
Volt aki nem cseréltette át a helyes sorrendre (úgy mint nálad is rossz) és úgy küldte ki a pénzt, nem jelzett vissza hogy megkapta-e.
Lehet felcseréltetni, de amikor a szig képét elküldöd meg kell magyráznia, hogy Mo-n fordított a névsorrend használata, mert néha olyanhoz kerül aki nem érti meg. -
MasterMark
titán
Egyrészt, hogy az SMS most pénzbe kerül vagy nem?
Másrészt máshol is olvasni, pl.: ezt most találtam, mindjárt megnézem.
Egyébként kényelmesebb lenne, mint az SMS-re várni mindig.
-
yusukee
aktív tag
Mikor be kell írni a számla adatokat, ott First name a családnév, Last name a keresztnév, de mikor visszaírja az adatokat ellenőrzésre, akkor a magyar sorrendben írja ki, tehát családnév keresztnév sorrendben (itt már nem írja, melyik melyik).
szerk: A beállítások oldalon viszont keresztnév családnév a sorrend, ezért nem tudom mi van

-
válasz
MasterMark
üzenetére
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Paypalról küldenék pénzt számlára. Nevet fordítva adtam meg regisztrációkor. Amikor hozzáadom a bankszámlát, akkor a vezetéknév módosítható, viszont amikor ellenőrizni kell az adatokat, akkor jó sorrendben írja ki a nevet (vezetéknév keresztnév). Így lehet visszaküldeni, vagy írjak supportnak, hogy változtassa meg?
-
válasz
MasterMark
üzenetére
-
MasterMark
titán
Üdv,
PayPal-en lehetséges SMS helyett mobil appot használni az két lépéses autentikációhoz? (pl.: Google Authenticator vagy ilyesmi.)
Az SMS-t beregisztráltam, de nem találom az app-osat, pedig valahol szerintem olvastam. Viszont most minden help-es oldalra azt írja hogy nem található amit google keresés alapján találok.
-
-
sanyus66
csendes tag
Köszönöm.
Egyrészt az ügyem még nyitott. Azt olvastam nem szabad a panaszt bezárni, mert azt úgy veszik, hogy megoldódott az ügy.
Másrészt a gmailes címemre, nem kaptam semmit, a paypalos hírekben meg claim-emre, csak azt az általános vevő/eladóvédelmi blabla-t kaptam, amit már előtte elolvastam. Az lenne az általad említett kapott mail? Vagyis a gmailemre kapok üziket, de csak azt, hogy írt a GB. De olyat, hogy köszi, tudomásul vettük a claimet, foglalkozunk vele, elindítottuk, nem.
Eddig minden üsz.-től kaptam olyat, hogy köszönjük, hogy ekkor jelentkezett, folyamatban van az ügye, meg esetleg egy számot. Nem csak küldtek egy általános tájékoztatót oszt pont.
Ez akkor a paypalnál így normális? -
válasz
Viking001
üzenetére
Csináltam egy regisztrációt a folyamat ellenőrzése miatt. A megerősítést 2 lépcsősre tették, logikátlan amit írnak, de annyira nem érdekes.
Megjön ez a szövegű e-mail:Welcome to PayPal
Hello XXX YY,
Congratulations! Your PayPal account has been successfully created. To complete your account setup, simply confirm your email.
Yes, this is my email erre kattintva beléptet az oldalra, ott az látszik a fogaskerék ikonnál hogy:
Primary, Unconfirmed és a link Confirm
Erre kattintva lesz lehetőségünk elküldetni egy e-mailt, amelyben benne lesz a Click to activate your account link.
Erre kattinva belépési oldal és mivel eltároltam a jelszót a böngészőben a feladott e-mail cím (mivel van már másik PP fiókom ezért választottam az újat) kiválasztása után a tárolt jeslszót behelyettesítve beléptetett és az e-mail címnél ez látszik: Email address confirmed
Firefox böngésző és felugró ablak engedélyezve. Ezeket a lépéseket a képekkel beépítettem az Összefoglalós leírásba. -
válasz
sanyus66
üzenetére
A a PayPal döntését kérted, azután már nincs miért levelezgetni.
Az Összefoglalóban lévő leírásból:
A claim esetén a PayPal általában 10-14 napon belül dönt, 30 nap a maximum idő, ha bonyolult lenne a tényállás.
Ha nem felel meg nekünk a PayPal döntése, akkor van lehetőség a lezárástól számított 10 napon belül felülvizsgálatot kérni.
A Resolution Center-ben megkeressük a lezárt case-t, majd a View button linkre kattintani az Action oszlopban, ott Appeal this claim-t választani és tovább.
A fontosabb határidőket tartalmazza a PayPal értesítő e-mailje.Nem illik zaklatni sem írásban, sem telefonon a PayPal Ügyfélszolgálatot, majd döntenek a szerződési feltételekben megadott időn belül.
Légy türelmes és minden kiderül. -
válasz
Viking001
üzenetére
Milyen böngészőt használsz és a felugró ablak engedélyezve van-e és nincs valami addblocker vagy a eset véletlenül nem kavar be.
Mobil appon kersztül is próbáld meg aktiválni az e-mailt.
Nincs más ötletem erre soha nem találkoztam még ilyen problémával.
Az üzenő falon kérj segítséget ha a böngésző rendben van. -
Viking001
csendes tag
válasz
Viking001
üzenetére
Hello!
A Welcome üzenet érkezett elsőként, de szinte vele majdnem azonnal a második üzenet is megérkezett. Az első üzenet mindig csak akkor érkezett amikor új regisztrálást csináltam. A fogaskerék menüben látom, hogy az email címem megerősítetlen. Amikor a Confirm -re kattintok ismét üzenetet küld és újból a jelszavam megadásával belépek a fiókomba, ahol továbbra is megerősítetlen marad az email címem. Az erre vonatkozó képet külön küldtem. Itt megáll a tudományom, mert nem tudom az email címet megerősíteni.
-
sanyus66
csendes tag
Sziasztok!
Engem is megpróbál lehúzni a Gearbest 200 Euróval. Először próbáltam az üsz-el egyezkedni (kb. 1 hét), aztán áttettem a Paypal-ra jún. 4-én. Ezen keresztül se láttam semmi fejlődést, csak időhúzásra játszottak, kérdésekre nem is válaszoltak stb. jún. 10-én beadtam a claim-et. A PayPal jún. 6-án küldött egy mailt, hogy jún. 23.-án zárják a vitát.
Kérdéseim: Claim beadása után is kell-e, szabad-e levelezni? (Gondolok arra, hogy ha nem írsz vissza, akkor az a vélemény, hogy Te nem tudtál mit mondani, tehát nincs ellenérved, ha meg visszaírsz, akkor nem is gondoltad komolyan a claimet és várjuk meg a határidőt)
A claim beadása után mikor várható vmi előrelépés, esetleg döntés? (Aznap kaptam egy automatikus választ, azóta semmi)
A claim beadásának napja számít, vagy a vita zárási határideje?
Van-e értelme telefonon zaklatni őket, gyorsít-e valamit? (tapasztalatom szerint a telefon csodákra képes)
Ha esetleg volt valakinek hasonló ügye, és megosztaná velem, az jó lenne. Én tapasztalatlan vagyok ebben. 10 éve használom aktívan a Paypal-t, de ilyen ügyem még nem volt. (Igaz ezzel a szemét Gearbesttel se voltam kapcsolatban.) -
válasz
Viking001
üzenetére
Akkor röviden az utolsó két képről beszélek ha Click to activate your account-ra kattintasz, akkor azzal minden rendben, érvényesítve és megerősítve az e-mail cím.
Ebben az e-mailben alul ez: You can also confirm your email address by logging in to your PayPal account at https://www.paypal.com . Click the "Confirm email address" link in the Notifications and then enter this confirmation number: arra vonatkozik, ha a link nem működne, mert a böngészőben tiltva lenne a felugró ablak vagy bármi.
Ez nem használandó, ha a linkre kattintva (Click to activate your account) működött.Azután honnan került elő az a Welcome......Yes, this is my email tartalmú?
Hol látod azt hogy nincs megerősítve? Írtam, hogy nem az ikon melleti felirat számít, meg a zöld pipa.
Megnézted hogy a belépés után a jobb felső sarokban a fogaskerékre kattintva a profil oldalon az e-mail cím alatt milyen szöveg van?
Egyébként meg esetleg tötölve a PayPal sütiket és a böngésző gyorsítótárat lehet, hogy mást fogsz látni.
De eddig mindenkinek sikerült a regisztráció, úgy ahogy leírtam. -
Viking001
csendes tag
Hello!
Bocsi, de az igyekezetem ellenére a képek egy része lemaradt. Nem mélyültem el az oldalra történő képek feltöltésének mikéntjében, ezért bénázok. Szóval ezek az email címemre érkezett üzenetek. Mindezek ellenére az előzőek szerint nem kapott megerősített státuszt az email címem. Ez a problémám. Köszi az eddigi fáradozást.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- Apple iPhone 15 128GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Te tényleg nagyon vágod a témát és segítőkész is vagy!!! Respect!!! 
A last name pedig nem szerkeszthető.
Az Ebay-os eladó nem volt hajlandó változtatni a postacímen, mert az védi őt. Kérdezte akkor törölheti az egészet, megveszem újra? Mondtam kell a cucc. És mert nem beszélem a nyelvet elég jól, mert talán félreértettem kicsit ezért újból meg akartam venni és csak rosszabb lett. Azt hittem ő kezeli a dolgokat nem az Ebay és kapok egy új bizonylatot javítva, majd ő helyre tesz mindent. Ehelyett vettem még egy db "mxm 3 vga"-t