- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
IP1954
aktív tag
válasz
Necronom #8432 üzenetére
Öt asztali médialejátszóm van.
Az FX780-nak nincs problémája a legtöbb anyaggal, mig a többiek nem mindent kedvelnek.A tévé hálókártyája 100 Mibtes, az 5 GHz-es AC-s WiFi sem hoz össze lényegesen többet.
Hálózatos médialejátszóként ezért nem a legjobb.
A Panasonic azt válaszolta, hogy nem tervezi az újabb tévéknél sem a gigabites hálókártyát.
Ha tudsz olyan tévét amiben gigabites van, örömmel fogadom a javaslatokat.
Tegyük fel, hogy nagyobb bitrátákkal nem használjuk.
Kicsit problémás a megosztások felismerése is, mint írtam áramtalanítás után nézi meg, hogy mi elérhető, ami akkor nem látható, azt elég nehéz felvenni.A Samba (SMB vagy egyszerűen a windows-os) megosztásokat jól kezeli.
Feltétel:
Programok és szolgáltatások
Windows szolgáltatások be és kikapcsolásaHa egyszer a DLNA nem megy, miért kell erőltetni?
Ott van helyette az SMB, ami jól működik ...(SMB-nél olyan fájlneveket használhatsz amilyeneket csak akarsz.)
-
IP1954
aktív tag
válasz
Necronom #8430 üzenetére
Félreérted ...
Mindegyik modern Panasonic tévén így működik.
USB-ről kifejezetten jók a tévé médialejátszó képességei.
Nem helyettesít viszont egy profi hálózatos médialejátszót, már csak a 100 MBit miatt is.
SMB (Samba - normál windowsos) megosztásokat használok médialejátszókkal.
A DLNA-ról csak hallottam vagy olvastam valamit. -
IP1954
aktív tag
A WiFi egy árnyalattal gyorsabb, de legfeljebb 150 Mbit (800-ra képesek a rooterek, egy ősrégi táblagép is többet tud).
Japánban senki nem használ DTS hangot, nem akar 10-12 MB/Sec-nél nagyobb adatsebességű videót lejátszani hálózatról?
A Panasonic probléma valahol ott kezdődött amikor sok éve egy merevlemezes felvevőnél kitalálták, hogy legfeljebb 4 órát lehet felvenni, pedig ráfért volna egy teljes hónap anyaga is egyben.
-
-
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #8252 üzenetére
Update:
A W10 SMB 1.0 beállításai után felvehetőek és elérhetőek maradnak a megosztások, de a kék gombos keresővel továbbra sem találja.
Gépház
Alkalmazások
Programok és szolgáltatások
Windows szolgáltatások be és kikapcsolásaA linux alapú Asus Rooter (Samba / USB 3 / SSD) mini NAS-ok továbbra is csak vendégként jelszó nélkül érhetők el a Panasonic tévével. Próbáltam direktben felvenni, de nem sikerült, csak a kék gombos keresővel. Médialejátszókkal jelszavasan is elérhetőek. Erre esetleg valamilyen ötlet?
-
IP1954
aktív tag
Öt médialejátszót használok, mindegyik látja a megosztásokat.
A Panasonic tévé csak időnként.
A pontos okát nem találtam meg.Úgy tűnik, hogy csak áramtalanítás után bekapcsolva nézi át a lehetséges forrásokat.
A linux alapú (Asus router - USB 3 - SSD) jelszó nélküli megosztást többnyire látja.
-
IP1954
aktív tag
A dinamikus háttérvilágítás leegyszerűsítve úgy működik, hogy kikapcsolja azokat a területeket, ahol nincs fény. Így lesz valóban fekete a fekete. Amikor megjelenik egy újabb felirat, azon a részen visszakapcsolódik.
A háttérvilágítás szintjét is lehet állítani (nálam 20).
Az adaptív háttérvilágítás vezérlés a minimumon van.
A környezet érzékelő ki van kapcsolva.
Gamma BT.1886.Nekem nem feltűnő a háttérvilágítás ki/bekapcsolása.
Fényerő: 0
Képélesség: 50
Kontraszt: 70(A HDR mindezeket felülbírálja!)
-
IP1954
aktív tag
Pl. az FX780 „normál” beállítások mellett nem felhős. Alaposan megfigyelve annyit látni, hogy (teljesen) sötétre váltó kép estén a helyi háttérvilágítás minimumon is visszaveszi a „fényt”. Teljes kontraszt/élesség/gamma/háttérvilágítás/fényerő … beállításokkal felhőssé tudom tenni.
-
IP1954
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest