- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stranger2006
tag
Ugyan, semmi gond, nekem teljesen mindegy végül is, ki mit ír róla. Az is igaz, én nem nagyon szórakozok a hangerő gombbal, a főzőtt ROM kérdés meg eszembe sem jutna. Én csak használom, olvasok rajta, sakkozok, netezek stb. A tárhelybővítések is felmentek csont nélkül... Elismerem, biztos rohadt nagy szerencsém volt.
Az érdekelne, miért volt ennyi gond a tárhelybővítő dolgokkal, de azt meg csak élőben lehetne látni, mert eddigi tapasztalataim azt mutatják, amikor valaki azt mondja, hogy "pontosan úgy csináltam, ahogy le van írva..." hát :-D
De nem vitatom, lehet vele gond,bár szerintem inkább a különböző Windows-ok android driver kezelésére gyanakodnék így elsőre. De ez is csak tipp. -
RoundRobin
aktív tag
"Teljesen random, hogy épp mennyit ugrik, pedig mindig ugyanannyira nyomom meg a gombot. "
Nem random, csak annak tűnik. Ha a CPU terhelve van, akkor kisebb, ha nincs terhelve, akkor nagyobb a valószínűsége a túlvezérlésnek.
Tankönyvből másolom:
Perifériákról érkező adatok fogadása, feldolgozása:
A perifériákról érkező adatokat a processzornak fogadnia kell és feldolgozni azokat. Erre a legegyszerűbb módszer a polling. Ekkor a CPU adott időközönként ellenőrzi, hogy a kérdéses periféria küldött-e adatot. A módszer hátránya, hogy ha a periféria felől túl sok adat érkezik, akkor a CPU nem fogja mindet észlelni, illetve ha a vártnál ritkábban jelenik meg adat, akkor a CPU túl sok időt tölt fölöslegesen a periféria ellenőrzésével.---
Megszakításnál ilyen gond nincs, csak a megszakítás megállítja a CPU-t és elég sok ideig teszi ezt. Gondolom ezért van inkább polling, amely hosszú távon ugyan veszteségesebb, de ez a veszteség időben eloszlik. A linux így valósidejűbbnek tűnhet. -
fsdb
aktív tag
Nem értelek, ha maximalista vagy miért veszel ilyesmit.
Első tabletem, a képe mondhatni szép, egy régi program hajtott még csak el, ami kellett minden megy, root van hozzá. Az aksija egyelőre elfogadható, ráadásul használtan vettem, a Tescoban pont akkor nem volt, utána persze írogattak itt, hogy ott ahol néztem van még... A gyári kábelt lecseréltem, mert érintkezési hiba volt minden mozdításnál. Amiről írogatsz az a 70 ezer alatt nem érdemes venni kategória, és az sem biztos, hogy 100%-ban úgy működik ahogy kell.
Vargalex RoundRobin írta már: Nem fizikailag ragadnak be.
A linux pollingot használ a portok állapotának lekérdezésére, nem megszakítást és amíg te nyomsz egy gombot, addig a processzor kétszer ránéz a gombok állapotára. -
vargalex
félisten
Szia!
Nálunk 6 tab van a családban, mindegyikben jól működik a hangerő szabályozó gomb.
Én inkább a Bentley-Suzuki összehasonlítást úgy mondanám, hogy a Suzukiban inkább előfordulhat (vagy elfogadott lehet), hogy elromlik az ablaktörlő kapcsoló. Vagy mondjuk úgy, hogy gyári hibás. Ez nyilván garanciális probléma. Ha zavar a hangerő gomb nem működése, akkor miért nem viszed vissza gariba a tab-ot?Egyébként manapság nem tudom hogy van, de régebben az olcsóbb tab-okon nem volt hangerő szabályozó gomb. Így nem is tudott elromlani.
Ott a software-os hangerő szabályozás.
A kérdőívvel egy baj van: nem láttam sehol a kiértékelését. Persze lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet.
-
RoundRobin
aktív tag
A kolléga sztem azt hangsúlyozta volna, hogy a suzuki swift áráért balgaság volna elvárni egy bentley minőségét. TAB van 10 ezerért is és 300 ezerért is. Nyilván a két ár közötti különbség valahogy kifejeződik a minőségben, használhatóságban. Ezt kell tudomásul venni csak.
A minőséget egyébként megkapod bőven a tab sebességével, az 1 GB RAM-mal, a kijelző minőségével, a bluetooth-szal, a 8 collos képernyőmérettel és a fém házzal. Persze ezt az ócska tabot bármikor lecserélheted egy remek kis myaudio-ra!
-
RoundRobin
aktív tag
Nem fizikailag ragadnak be.
A linux pollingot használ a portok állapotának lekérdezésére, nem megszakítást és amíg te nyomsz egy gombot, addig a processzor kétszer ránéz a gombok állapotára.
Valószinűleg a kitkat forráskódjának ezen részéhez hozzá sem nyúltak, csak lefordították.ROM sem azért nincs, mert ez olyan rossz gép volna (egyáltalán nem rossz), hanem azért, mert nem milliós tételben gyártották ki, ahogy az LG vagy a Sony Ericcson telefonjait. Senki nem lesz hülye, hogy heteket szenvedjen, csak hogy pár tíz embernek kedvezzen, akinek esetleg igénye volna más ROM-ra.
Egyébként is, jó a ROM ami a készüléken van, a gép gyors, nincs inspiráló erő sem, amiért megérné vele piszmogni. Na meg, x86-os proci van a tabban, nem pedig ARM. -
A hangerőgombok ugyanis beragadnak, ennyi a titok, és mindenkinek, ugyanúgy.
A custom rom témához: a drivereknél is nagyobb probléma, hogy zárt a bootloader. Emiatt, ha lenne forráskód sem lehetne rá telepíteni semmit, ami nem gyári. A teclast rom, amit régen a helyreállításhoz használtunk is a csodával határos, hogy rámegy - nyilván azért, mert az op3ndott tabletet is a teclast gyártja. -
RoundRobin
aktív tag
(#3608) aryes
Jó, de amikor már közel fél évet ott porosodott a polcon és jött egy ajánlat. Hát, nem utasítottam vissza. A TAB nem is igen hiányzik, a cserébe kapott Laptopot meg használom nap mint nap. Most átgondoltam mélyebben az egészet és arra jutottam, hogy egészen jól megvagyok tab nélkül. Amiért mégis venni fogok, az az, hogy ha ügyfélnek mutatni kell valamit, akkor ne kelljen laptopot cipelni magammal, mert az nehéz. A 10 collos tab viszont már elég nagy ahhoz, hogy ne bélyegméretben kelljen mutogatni a dolgokat, ugyanakkor elég könnyű, hogy ne jelentsen terhet.
-
Fittboy
csendes tag
Tehát,ha esetleg valamit elrontok valamikor, ezzel vissza lehet állítani,ez egy teljes értékű firmware.
Köszönöm a tippeket és a segítséget
Az iPad mini tokot még nem próbálta senki? Azt látom,hogy a hangszóró helye nincs meg,de az egy kis faragással megoldható. A többi gomb helye passzol? Csak mert találtam hozzá olcsóbban és jobb minőségű Ipad mini tokot,mint a Teclasté.
-
LógaGéza
veterán
Milyen drivereket raktál fel? A tárhely-updatehez való driverek mások, mint amik a roothoz kellenek (bootloader vs ADB).
Rakd fel ezt a drivert, és kövesd ezt a leírást, ezzel nekem ment 8.1-en, és 10en is.
-
Még ennyi ökörséget. Itt egy jó leírás, de itt a mélyvíz topikban van egy csomag, egy klikkes cwm indítása, csak most nem találom.
Update: azt hiszem ebben a csomagban van az egyklikkes recovery, a végén, mikor a tablet belép a recoverybe, csak X-el ki kell nyomni a cmd ablakot, mert gombnyomásra újrakezdi az egészet. -
-
Milyen telefont?
A hiba valami általad feltett programban lesz, ugyanis nálam is, és a legtöbb tulajnál is egészen kivételesen magas rendelkezésre állási időt tud produkálni a tablet, mondjuk ha bekapcsolva félre teszem 100% akksival, egy hét múlva még mindig csak úgy 60%-ig merült. Talán érdemes egy gyári visszaállítást csinálni és figyeld meg utána, mit bír!
-
Semmi értelme a világon, mert semmi olyan nincs rajta, ami ramot vagy akksit fogyasztana, akkor meg minek? A gyári op3ndott alkalmazások indítóikonjai zavarhatnak legfeljebb optikailag, de azokat meg simán le tudod húzni a kezdőképernyőről, vagy ha mindenképp kell az a pár kbyte, amit talán elfoglal a data partíción, root nélkül is le tudod őket tiltani az alkalmazáskezelő menüből a beállításokban.
Nem értem ezt a takarításmániát pár embernél, ez egy majdnem teljesen szűz AOSP rom...
-
kenand
veterán
A tárhyel ymiatt érdemes átvariálni és akkor már roolt lesz...hacsak nem a "gyári" tárhely frissítést választod...
Teclast P89 mini nek majdnem megfelel a gép (annak csonkított/olcsósított változata) , de ott 16gb-s a tár és kicsit gyorsabb az Intel SOC. De annak a romja lehet kiindulás egy custom romnak (vagy ahhoz lehet, hogy van) -
oba
addikt
Na közben "bátor" voltam és win8.1 alatt neki láttam... és sikerült!
viszont nem 8 gb -ot ír a tab a tárhelynél hanem csak 4,59 -et... ez így normális? oké tudom a rendszer elfoglal egy kevés helyet... de ennyit?
Illetve pont most jelzett a tab, hogy van elérhető frissítés. Ráereszthetem nyugodtan, megmaradnak a partíciók ilyen méretűnek mint most?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged