- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #42592 üzenetére
Mindenki mast monda. Az USDA szerint egy literben van 65 gramm mig ezen oldal szerint meg 108 gramm Eselyes, hogy az utobbi jobban helytallo.
"That one soda (dobozos kola) per day adds 150 calories every day. 150 calories * 365 days equals 54,750 calories each year. Since there's 3500 calories per pound, that one soda per day adds 15.64 pounds per year. If you weren't already fat, you will be soon."
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #42580 üzenetére
KFC - Mega jug - 64 oz - 1.9 liter - 0.5 gallon, de lehet venni benzinkuton uresen aztan toltogeted regeelente
7 Eleven Mega Jug 50 ounce
Mcdonalds pohara talan 42 ounce ami meg mindig tobb mint 1 liter -
Integra
titán
válasz
concret_hp #42508 üzenetére
szerintem teljesen logikus, hogy miért lett és van rá kereslet és amit mondasz a legkevsébé sem zárja ki azt, amit mondtam, pont, hogy amit mondasz, az annak lett egyenes következménye, amit írtam.
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #42496 üzenetére
Ennél már csak az a szebb, amikor csak azért dudál, hogy jelezze, hogy megjött, mert lusta elmenni a kaputelefonig. Aztán egy percre még egyszer, jó hosszan, mert elsőre nem hallotta meg a csaja a hatodikon. Ő meg ugye nem szállhat ki, mert egyrészt tilosban parkol, másrészt most megy a kedvenc tuctucos rész a jól felhangosított autós fejegységén.
Opsza, a holló is közben módosított, látom, nem vagyok egyedül a problémával. Az etnikai utalást meg annyival egészíteném ki, hogy manapság már számomra egyáltalán nem a bőrszín, vagy a tényleges etnikai hovatartozás határozza meg, hogy ki egy utolsó suttyó péniszfej.
p
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #42496 üzenetére
Attól még, hogy a dudáló fél lenne a hibás koccanáskor, dudálhat, hogy figyelmeztessen a bajról.
Egyébként egyet tudok érteni.Te sem vagy teljesen normális, hogy Pesten bicikli.
u.i.: A romák rendszeresen a (többszöri) dudával jelzik csengő helyett, hogy megérkeztek hőn szeretett ismerősükhöz/családjukhoz.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #42494 üzenetére
Valahol jogos. Én viszont egyre többet használom, mert manapság már a villogást észre se veszik sokszor.
-
válasz
concret_hp #42484 üzenetére
Azt mondtak itt a helyi gettoban, hogy nem kell nekem semmi patika, zsamo tezsvírekhez, ok sukar jogyerekek, adnak tablettat nefeljek, jolesz!
-
Mawyx
őstag
válasz
concret_hp #42289 üzenetére
Köszönöm
Ha tudtam volna, hogy nem lesz gipsz, akkor én is be tudtam volna bugyolálni, de nagyon kedvesek voltak.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #42279 üzenetére
a kerdesem a masik hozzaszolasodra vonatkozott
(#42269) concret_hp válasza bobsys (#42262) üzenetére
de ott nincs is hosszú hétvége ?Vagy nemertem mire vonatkozott a kerdes
Itt csak akkor van hosszu hetvege ha az unnep pentekre vagy hetfore esik, nem szorakoznak, hogy 4th of July az kedd tehat a hetfot ledolgozod az egyik szombaton es akkor majd hetfo-kedd munkaszuneti nap
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #42269 üzenetére
miert lenne?
-
válasz
concret_hp #42273 üzenetére
Inkább lusta
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #42209 üzenetére
Azért akárhányszor fordulok meg templomban, általában 85% fölött van a helykihasználtság.
Mondjuk a templomi esküvők jelentős részén olyan újdonsült házaspárok vannak, akik a hiszekegyet sem tudják fejből, ami azért gáz. -
ladybug
őstag
válasz
Egy olyan formális része a házasságkötésnek, amit, ahogy bobsys is írta, már csak a külcsín miatt tartanak. Egyszerűen nem értem én sem, hogy miért van rá szükség, ha nem járnak előtte és utána sem templomba.
Amúgy nem volt más alternatíva a házasságkötésre, mint a városházán és a templomban. De szerintem ezt lassan kiszorítja az Amerikából átvett szokás, hogy a szabadban - kerben, tó mellett stb - kössék össze az életüket. Nagyon hangulatosan meg lehet ezeket szervezni. -
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #42211 üzenetére
ooo, a valasz 42
-
bobsys
veterán
válasz
1. Mer az olyan szep
2. Mer az olyanromantikus
3. Mer a falu elvarja / mit szol a falu ha nincs templomi -
DeFranco
nagyúr
válasz
concret_hp #42185 üzenetére
en azt a funkciot hasznalom amikor nem egy kis chat ablakban irsz levelet hanem egy egesz ablakos elougro layeren. az egesz jo.
-
Winner_hun
félisten
válasz
concret_hp #42094 üzenetére
Pl. Hősök tere.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Hajdúszoboszlóra jössz befelé Debrecen felől. A városhatár tábla környékén egymás után 5-6 kép felváltva hol verőfényes nyári napsütés, hol kegyetlen szürke ködös esős novemberi idő.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Legjobb az utcalányok esetében volt. Egyik képen kabátban, másikon fürdőruhában.
-
válasz
concret_hp #42078 üzenetére
+1, gondolom "hozzánk" jönne, ami szvsz hosszabb távon sem fizetésügyileg, sem pedig szakmai fejlődés terén sem jelentene akkora előrelépést mint a versenyszféra.
szóval legyen az A és összeszorított foggal bírjátok ki azt a 3-4 hónapot amíg lesz verda
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #42061 üzenetére
A kedvencem, hogy ahogy mentés gomb sincs, úgy elvetés gomb sincs.
Ha véletlenül beklikkelsz a válaszdobozba alevél alján, akkor egyből úgy veszi, hogy levelet írsz, és egyből menti is. Ha visszatérsz a beérkező levelek mappához, akkor úgy fogod látni, hogy piszkozatot írtál a levélhez, amit ugyanakkor nem tudsz elvetni, ha belemész a levélbe, csak úgy tudod elvetni, hogy bemászol a piszkozatok mappába, és ott jobbklikkel el tudod vetni a levelet.Logikus.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #42053 üzenetére
írtam nekik feedback-et, hogy ez így borzasztó. Írjál Te is, hátha lesz valami foganatja.
A beállítások gombnál van ez a menüpont.
Faszán be lehet jelölni vizuálisan, hogy mi zavar. Megmutattam nekik, hogy az zavar, hogy van egy 1920 pixel magas és 1080 pixel széles monitorom, és kurvára zavar, hogy a jobb alsó sarokban kapok egy durván 600 pixelszer 400 pixeles izét, ahol írhatok. És még odébb se rakhatom.
És nincsenek hasznos fícsörök, vagyis láthatatlanok. Nincs mentés gomb. A formázás külön klikkelésre bújik elő.
Borzalmas. -
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #42036 üzenetére
Igyekeztem kellemes mennyiségű iróniával fűszerezni...
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #41952 üzenetére
A szrmelyidegi jogaim vedelme erdekeben nem mosodonrl el, hogy mennyibel katok ;£
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #41894 üzenetére
van egy ilyen kislány az ismeretség körben...
(egyik jóbarátom gyermekes anyukánál csajozott be, így egyből kapott egy gyereket)
9,5 éves, de mindig azzal cukkoljuk, hogy igazából még csak kettő -
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #41868 üzenetére
ez szar
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #41804 üzenetére
ott nem lehet szingli kolleganoje?
-
kraftxld
félisten
válasz
concret_hp #41804 üzenetére
Néha vissza is lehet jönni nyaralni, mint ahogy mi voltunk most 9 hétig
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #41610 üzenetére
Hagyjad már, ne vegyük el tőle a tudatot, hogy Salgótarjánban magasabb a hőmérséklet.
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #41511 üzenetére
körbenézek és a környezetem több mint fele állandóan orvosnál van.. hogy mivel, azt nem tudom. de a fizikai állapotuk az katasztrófa.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #41488 üzenetére
Itt az ideje kiírni a "törjük fel Bleki légkondiját"-hacker kontesztet, nem igaz?
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #41370 üzenetére
Ez a sztori is jól mutatja, hogy mennyire elszakadt ez az egész ország a gazdasági racionalitásoktól.
EZelévesz szoliom.
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #41355 üzenetére
nemrég értem haza én is balatonról, hiába csinálok kereszthuzatot, ablakok, bejárati ajtó tárva-nyitva... nem nagyon akar hűlni a lakás
vízparti hosszú hétvége határozottan jobb volt
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #41341 üzenetére
Mondjuk nem teljesen értem, hogy aki füvezni akar, az miért nem mondjuk Hollandiába, Csehországba, vagy egy hasonlóan toleráns országba utazik fesztiválozni. Még közelebb is lenne.
-
válasz
concret_hp #41262 üzenetére
nem ezt kérdőjeleztem meg, hanem azt, hogy ennyi idősen pont nem érdekeltek a számítógépek, hanem rúgtam a bőrt, meg úsztam. volt otthon van valami fehér doboz, amin elfutott a heroes 2 meg 3
-
válasz
concret_hp #41249 üzenetére
najóvanám, szerinted a tizen egykét évesen én laptopokkal foglalkoztam?
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #41254 üzenetére
A #41252 nem is az eredeti kérdésre válasz.
-
válasz
concret_hp #41238 üzenetére
+1. sajnos még csak kisebbik rossz sincs, mert egy kutya mind.
-
saelin
veterán
válasz
concret_hp #41225 üzenetére
Szo-szo, van benne igazság. A példám inkább arra irányult, hogy van valami baj az oktatásban (vagy a diákokban?). Őszintén bevallom nincs diplomám, csak két építőipari szakmám, nehogy már egy érettségis ezeket ne tudja... Mire kapta azt a papírt? Ez a bosszantó benne. Néha úgy érzem más világban élek.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #41225 üzenetére
ja. meg hát arra is rámutat, hogy ha vlaki ismeri a webkettőt, meg van okostelefonja/ájpadja, attól se lesz okosabb, és attól még nem feltétlenül fogja tudni használni az elektronikus eszközöket munkára...
Holló: ennyire nem tetszik? én jót röhögtem a fotón... gondoltam, megosztom, hadd mosolyogj te is...
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #41126 üzenetére
És még azt is elszúrta! Ez ilyen, hallod!
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #41026 üzenetére
az asszony meg nem ember...
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #41026 üzenetére
Pontosan.
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #41015 üzenetére
Most nálunk odakint 19°, idebent 31°. Egész éjszaka csutin nyitott ablakokkal... MOST fogom a klímát átkapcsolni légkavarásról hűtésre... (Azt az agyatlan barmot, aki olyan lakást vett, aminek csak délre néző ablakai vannak..!
Ja, az én voltam...
)
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #40950 üzenetére
óóó újabb nyertesünk van klimatizálás ügyben
2 erkéllyel odébb elég jól láthatóan van kivezetve a klímának a csöpögtetője. alatta tényleg hatalmas tócsa, most is elég gyorsan csöpög. kint jelenleg 20 fok van -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #40956 üzenetére
Én szeretem a meleget, az utcán, a tóparton, a strandon, a szoknyák alatt.
De a munkahely az más. Ott gondolkodni kell, párszázezer eurós döntéseket kéne hoznunk megalapozottan, és csatakban úszva ez nehezebben megy.@: állandó hőhullámaim vannak. Hol 36,5, hol 36,7°C a testhőmérsékletem.
@Tim: Óránként 5 perc szünet javasolt, és én meg be is tartom, mert ülőmunkában mozogni kell, különben b.szhatjuk. Közben kimegyek a laborba, elhozom a hőmérőt, és mivel elég gyors, végigmérem a labortól az üzemen keresztül a folyosón, irodában, előtérben, kint. Ez nem több 5 percnél visszaúttal együtt sem.
@macsek: má' nem sokat..
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #40956 üzenetére
lehet, hogy már változó korba ért...
vagy most múlt el nála... -
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #40950 üzenetére
Nem bírja a huzatot. Én is attól kapok agyfrászt. Huzat van, és csapkodni fogja az ablakot meg ajtókat. Ki kell támasztani, az a nagy megoldás.
p
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #40940 üzenetére
ooo, akkor nekem 24 oraban aludnom kene
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #40938 üzenetére
es minek kelsz fel ilyenkor?
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #40936 üzenetére
amint latom nem is alszol miatta
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #40895 üzenetére
Nálam is már 29 fok van az amúgy hőszigetelt tégla kecóban. Ez van. Mégis simán alszom alapvetően. Lehet menekülni is a meleg elől vagy belemosolyogni az arcába és kurvára jókat edzeni 35-40 fokban, amikor a végén már félholtra kardiozod magad egy finom erőnlét fejlesztő edzés után. Éstudod, hogy ennél még többet is bírsz, csak akarni kell. Toljuk ki a határokat, jó dolog
A tested az elméd és a gondolataid irányítják, tanítani lehet.
Itt ez a dög meleg. És? Meg sem kottyan, 50 fokos aszfalton fullra beöltözve (páncél plusz bőr) húzom a gázt egész nap. Persze, énis megállok és döntöm magamba a vizet, de ennyi.
Erő, egészség, pozitív mentalitás és mosolygás van -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #40877 üzenetére
igazad van, reggel volt még....
esetleg még azt is hozzátenném, hogy popsiba engedi-e? -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #40870 üzenetére
Majd beállítok az új céges S8-assal, az elég lesz.
Olyan jó, hogy számíthatok az őszinte válaszaitokra.
u.i.: Európa egyik legdrágább városában orvos. Kérdezés nélkül is tudom, hogy kb. másfélszeresét keresi annak, amit én kapok.
De kivételesen vonatkoztassunk már el ettől. Elég volt nekem a hétvégén a sok anyagias lotyó. -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #40867 üzenetére
Az a helyzet, hogy neki több a fizetése.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #40867 üzenetére
csak ha lesz heppiending.... :-)
illetve, h. lenyeli-e -
7
addikt
válasz
concret_hp #40859 üzenetére
Hulhetne bizony. Ma is abban a csodalatos kanikulaban bicikliztem be a munkahelyemre.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #40847 üzenetére
Amikor először a munkára kérdeztek rá, akkor természetesen válaszoltam. Amikor a fizetésre kérdeztek először, akkor a munkám sem mondtam meg.
Harmadik kedvencem a "Te honnan jöttél?" volt. (Félreértés ne essék, ezzel a kérdéssel alapban nincs gond.)
Még mielőtt sikerült volna válaszolnom, megkaptam, hogy ha nem magyar, akkor román vagyok. Még akkor is, ha tagadom, de ha tagadom, akkor inkább román. -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #40820 üzenetére
de érted, 5:30-tól még külön dj lesz.
hát bazdmeg. menjetek már haza, vagy valami.tudom, nekem semmi sem jó...
Ui. de végre lokalizáltam a rendőröknek, mert már tegnap is beszéltem velük, már sokan hívták őket, de nem találtaák a zaj forrását.... most már csak meg kéne találniuk, meg a potmétert is.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #40814 üzenetére
Nagyjabol.
A biro vegig ment az osszes vadponton es megkerdezte a csokat, hogy bunosnek vallja-e magat vagy nem -
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #40808 üzenetére
Mert egyenkent van itelet es buntetes minden vadpontban, itt igy szokas es igy lehet kapni mondjuk 50-60 eveket siman
-
válasz
concret_hp #40808 üzenetére
Hogy a hűtött spermája se élje túl
.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #40752 üzenetére
ja + ha normálisan megcisnálták a rendszerüket, minimális emberi erőforrást igényel az egész, az se mindegy
-
Jhonny06
veterán
válasz
concret_hp #40738 üzenetére
Attól félek, hogy kint ugye a turistahelyeken nagyon lehúzzák az embert, meg azért font nélkül nem szívesen indulok el.
Szóval akkor ez nagyon nem érné meg?
-
Mawyx
őstag
válasz
concret_hp #40732 üzenetére
A francba, nem tudom leszedni ezt ami felmászott. Nem találom a kiterjesztéseknél se, kezdőlap is elvileg normál. Ez így biztosan nem gyári, nincs ott a fordító se meg a térkép se, képek se...
Sd kártyáról letöröltem véletlenül 2 képet, azt szerettem volna visszaállítani és felraktam jó sok ilyen programot (utána e is töröltem öket), de ez tegnapelött volt és tegnap semmi furát nem vettem észre a gépen.
chrome-ról van szó. Explorernél egy új mondhatni fül lett ezzel a színes ventilátor ikonnal. -
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #40728 üzenetére
rendes, meg 3 beugrós. de volt egy időszak amikor emellett még volt egy fordítás is, na akkor adtam fel
-
válasz
concret_hp #40721 üzenetére
Összefüggő kórházi gyakorlat, különböző osztályokon... pl.: ...most aug-ban kezdem egy Gyerekosztályt, 120 óra, az 10*12 óra gyak. De innentől off. Ha nem jön össze a fellebbezés akkor jövő tanévre 2*250k-t félre kell tenni.
Köszönöm tildy, látom (bár kicsit meglepődtem) nem felejtesz
. Amúgy most lesz uccsó év... ilyenkor kicsit több a gyakszi (+170 óra)
.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #40498 üzenetére
Ja, nekem is ennyi számít főként, hogy hűljön le éjjel...
Amúgy egyik kolléganőm hetek óta azon aggódik,hogy jó idő lesz-e a jövő hétvégén, az esküvőjén. Hát, az lesz.
Nincs is annál jobb, mint egy 40 fokos esküvő. -
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp #40485 üzenetére
Végre egy kis jó idő.Eddig kb 1 hetet volt igazán nyárnak nevezhető időjárás.
-
Integra
titán
válasz
helyes, nagyon helyes, kétszer ennyit fogok edzeni a következő két hétben
-
saelin
veterán
válasz
... és az allergia szezon is lassan itt van.
-
föccer
nagyúr
válasz
Jó kis strandidő. Asszonyság meg a gyerek örülni fog
üdv, föccer
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #40445 üzenetére
a barkácsolásig eljutottál anno?
egy ilyen cucc legyártása minimum hónapokban mérhető.
-
Winner_hun
félisten
válasz
concret_hp #40445 üzenetére
1 hét? Szerintem nyugodtan keress egy magas, két számjegyű szorzót
Helyes -
Integra
titán
válasz
concret_hp #40400 üzenetére
Ennyi a lényeg kb..
Csak rá kellene néznie arra a kib.. Google maps-re, mielőtt felemeli a telefont.. De a hr-es egy külön állat faj... Mindegy, hogy a világ mely szegletéből jön. -
venember83
nagyúr
válasz
concret_hp #40377 üzenetére
Értettem, köszönöm, én is így gondoltam.
-
Csyppa
senior tag
válasz
concret_hp #40272 üzenetére
Úgy tűnik ez egy gyilkos téma.
-
Csyppa
senior tag
válasz
concret_hp #40230 üzenetére
Én dícsértem, Szeged-BP távot eddig mindig másodosztályon tettem meg, most bevállaltam az IC-t +300 valutáért. Nem bántam meg.
De ha úgy jobban illik a topicba, akkor elmondhatom hányszor izzadtam/fáztam végig a vonatutamat pestről hazafele a több mint 4 órás vonatúton
-
Viszlát
addikt
válasz
Nem tudom a wifi mikor lett alap elvárás a vonatokon. Sem Angliában, sem a németeknél nem alap, akkor nálunk miért lenne az?
-
fokukac
nagyúr
válasz
És tedd hozzá, hogy kocsival ~másfél óra. Ha nem nyomod neki nagyon.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #40147 üzenetére
Hamarosan eljutunk erre a pontra is. VAgy legalábbis leverem a hangszórót kisbaltával...
Ja, és mindennek megkokronázásaként amikor bekapcsolják, illetve kikapcsolják (élesítik, hatástalanítják), azt is 110 decibeles vinnyogással jelzi (igaz, csak 2 mp-ig tart), ahelyett, hogy kettőt csippanna, mint minden normális riasztó.
Öröm az élet a lakótelepen, de most már lassan kitörök ebből a proli létből...
Ui. amúgy a boltos kiscsaj biztos örülhet, mert megkapta a 2 emeletről az őrült dohányos nyanyát, non-stop beszélgetőtársnak
Így jár, aki pórul. Kellett neki idejönni...
Uui. Amúgy nem tudom, emlékeztek-e, hogy onnan indult a dolog, hogy ne lehessen iskola közelében cigit árulni? Nos, kb. 100 méterre van az általános iskola. De lehet, hogy csak 60. -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #40147 üzenetére
szerinted nem azért megy a riasztó, mert valaki megtette kukac helyett?
nekem is vizelhetnékem támadt minden alkalommal, amikor elmentem egy dohányboltos doboz mellett Pécsett.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #40117 üzenetére
Naaa, az végképp bebaszna...
nincs ott felvétel?
najó, nem vagyok villanyos.de, ahogy Bődöcs szomszédja mondta: "Minek annyi villanyosmérnök... Hát alig jár már villanyos.."
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #40099 üzenetére
Én bérlő vagyok, és én fizetem a villanyszámlát. Mondjuk a közös költség, a víz, meg a fűtés benne van a bérleti díjban, azt a tulaj fizeti. Pont a villany az amúgy, amit jobb, ha a bérlő fizet, ha elmaradása van, úgyis kikapcsolják, a közös költséget, központi fűtést, vizet nem tudják olyan egyszerűen lelőni, ergo azt célszerűbb a tulajdonosnak ellenőriznie. A villanyhoz hasonló a helyzet a telefonnal és az internettel is (esetleg kábel-, vagy műholdas tévével, de az nekünk nincs), természetesen. Persze nálunk is számláról húzzák az összeget, nem csekkezünk.
Kukac kérdezte korábban az egyházi adót: igen, létezik ilyen, nem is kevés pénz, de bár nem tudom, hogyan, a keresettől is függ, hogy mennyit fizetsz (mivel a családban egy kereső van, mi pl szinte semmit nem fizetünk). Egyszerűen ki lehet jelentkezni amúgy, szólsz, hogy nem kívánsz az adott egyházhoz tartozni, ők meg adnak egy igazolást, hogy rendben, kihúztak, és ezt bemutatod az adóhivatalnál. Cserébe semmilyen egyházi szolgáltatás (esküvő, temetés, keresztelő) nem jár, bár én ezzel személy szerint együtt tudnék élni. A másik oldala, hogy nagyon sok oktatási és egészségügyi intézmény egyházi fenntartásban van, itt pl a munkaerőfelvételnél követelmény, hogy valamelyik egyháézhoz tartozz (egymást általában elfogadják, tehát pl katolikus dolgozhat az evangélikusoknál). Katica is egyházi fenntartású szervezetnél dolgozik pl, ezért nem opció nekünk sem, hogy kilépjünk. Megint másik kérdés, hogy állami bértábla szerint kapja a fizuját, + a szervezetnek van egy saját szociális rendszere (évente kapnak egy kuponfüzetet), amivel támogatják az iskolakezdést, költözést, egészségügyi ellátást, van benne segélykassza, extra szabik vehetők ki a gyerekek után, ilyesmik. Tehát amit esetleg befizetnél egyházi adóba, gyakorlatilag annak is megkapod az ellenértékét. Amúgy nem követelnek meg rendszeres hitéletet, annyi, hogy főétkezéseknél van egy asztali áldás a gyerekekkel közösen, ami érthető, tekintetbe véve, hogy elvileg az adott felekezethez tartozó gyerekek járnak hozzájuk. Persze ezt sem nézik túl szigorúan, a lényeg, hogy az egyházi adót fizesd be - roppant pragmatikus az egész, mint az alapelveik ellenére a modern egyházak úgy általában.
Bandus: Külföldi munkaadó értelemszerűen nemzetközileg elfogadott nyelvvizsgát fog csak elfogadni. Ha sikerül olyat letenned, ami nem ilyen, akkor kint vizsgázhatsz még egyszer. Magánszférában egyébként nem érdekes, hogy van-e papírod, állami szférában, vagy ilyen besorolásnál viszont követelmény. Pedagógusoktól pl minimum B1-es, vagy B2-es szintet kérnek Németországban, a normál besorolásukhoz pedig C1-et.
p
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #40104 üzenetére
Semmiert. Minden honapban ott a kezeben a csekk, hogy be van fizetve, akkor mirol beszelunk?
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #40099 üzenetére
Miert is "risky", hogy a berlo fizesse a szamlakat? Mi is szinte mindig mi fizettuk, kovetkezo honapban meg adtuk le a a csekket.
Egy hely volt, ahol nem mi fizettuk, ott pedig oraallast irtunk allandoan, es az alapjan adtuk oda a tulajnak ra a penzt.
-
válasz
concret_hp #40065 üzenetére
Hm, Taleb nem volt ennyire kategorikus, ha jol emlekszem:
"The black swan theory or theory of black swan events is a metaphor that describes an event that is a surprise (to the observer), has a major effect, and after the fact is often inappropriately rationalized with the benefit of hindsight."
"An event or occurrence that deviates beyond what is normally expected of a situation and that would be extremely difficult to predict. This term was popularized by Nassim Nicholas Taleb, a finance professor and former Wall Street trader. "
Amit black swannak nevez az ujabbik konyveben, az alatt a regebbiben (Fooled by Randomness) altalaban a nagyon ritka, 'elhanyagolhato' de utolag nagy publicitast kapo/jelentosegu esemenyeket erti.
Lehet, hogy van, aki ugy erti, ahogy te, en - Taleb nagy rajongojakent - a fentire gondoltam.
-
válasz
concret_hp #40063 üzenetére
Mire gondolsz?
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #39998 üzenetére
Na, ezen is túl vagyunk. Phew.
p
-
parandroid
félisten
válasz
2
-
parandroid
félisten
válasz
1
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #39934 üzenetére
Áááá, nem. Nem vagyok túl jó színész.
De jól összekarcoltam a kocsija elejét.
-
föccer
nagyúr
válasz
concret_hp #39842 üzenetére
Nem -0,01?
üdv, föccer
-
fokukac
nagyúr
válasz
ügyes... így fizettetik ki a zöldséges zacskó árát...
Amúgy, Tildy: már megint itt van a legmelegebb ojrópában.
-
gaborbol
őstag
válasz
A legkisebb is számít... TESCO
(meresi hibahatarba boven belefer) -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39809 üzenetére
ja igen, a cégtár szerint a cím is stimmel...
Komoly cég. Látszanak a dubai milliárdok...
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39809 üzenetére
sirály
Ui. tényleg, miért nem sirály a neve?
Uuui. meggugliztam a cégtárban. Aszongya, hogy
A cég tevékenységi köre(i)
9/195 3030'08 Légi, űrjármű gyártása (Főtevékenység)
Bejegyzés kelte: 2013.02.03.
Hatályos: 2013.02.03. - ...sírok
meglássátok, felépítjük hamarost a Halálcsillagot is... -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39773 üzenetére
mik vagytok ti, valami csajok, hogy összezárt combokkall mászkáltok..??
Egy rendes embert ebben megakadályoz egy bizonyos testrésze... :-) -
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #39765 üzenetére
Fenyes femfeluletek polirozasara is pompasan megfelel, meg meg ezer mas dologra
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #39714 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest