Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
saelin
veterán
Nini, egy off topic.
Nem tudom mennyire vagytok otthon a házi praktikákban, de azért megkérdem; Adott egy (kedvenc) fekete póló, amire ráment egy csepp hígító vagy hippo. Nem kell mondjam, kiszívta azt egy pöttyben... Ezt a sárgás foltot kellene eltüntetni, mindenre vevő vagyok!
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
válasz fokukac #40474 üzenetére
Én gyalog vagy biciklivel járok mindenhova. Csak akkor, és csakis akkor járok busszal, ha piszok messzi van valami. A temető pont ilyen távoli hely nekem. Gondoltam kimegyek ma rendbetenni a rokonok sírját. Felgyalogoltam a nagyállomásra, vettem 2 jegyet (napi jegyet akartam, de az 1200 huf... a sima 300 huf), 2-es trolival oda, kertészkedés és miegymás. Visszafele megint troli a 2a, de gondoltam egyet és vettem még egy jegyet, hogy ne gyalogoljak már. Felszállok a buszra, venném elő a jegyet, de nincs meg! Voltam olyan tökhüle, hogy a telefon mellé tettem, így biztos kirántottam valamikor. Mondtam magamban, hogy engem meg nem büntetnek megint... igen, egyszer már "elkaptak"; Kb 5 éve még bérlettel jártam és rosszul volt ráírva a személyim száma, az öreg(!) ellenőr meg nem pont kiszúrta? De.
Szóval vettem a sofőrnél egy 400 huf értékű, szép színű, szagos jegyet.Számoljunk:
3*300 oda-vissza, és a hirtelen jött ötlet = 900 huf
+400 nem tudom a buszon miért drágább, talán büntetés mert feltartom a vásárlással... igen, ez logikus =1300 huf!Asszem máskor napijegyet veszek.
Szerk: Ja igen, és ez debrecen.
[ Szerkesztve ]
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
válasz concret_hp #40485 üzenetére
... és az allergia szezon is lassan itt van.
-
saelin
veterán
válasz Viszlát #40515 üzenetére
Jó neked/nektek, itt vagy 28 °C fok van. Én imádom a 15-25 °-ot, de itt nem akar annyi lenni az idő. Ami slussz poén, hogy nincs légkondi, vagy bárminemű ventillátor. Hál` istennek hűtő van, így hidegvíz is, azzal meg csak túlélem.
-
saelin
veterán
válasz Winner_hun #40519 üzenetére
Ó... és ezt most a swype-ra sem tudom fogni, mert gépről írtam. My bad.
-
saelin
veterán
Tanuljatok franchiát az nagyon voyou.
-
saelin
veterán
válasz Tothgera30 #40616 üzenetére
Csak ezt állam bácsi meg ne lássa! Menten jegyárat emelne...
-
saelin
veterán
válasz FehérHolló #41067 üzenetére
Csak nem a google önjáró autójában fogsz ülni?
-
saelin
veterán
válasz FehérHolló #41078 üzenetére
Ez komoly... mindig meglep az emberek hülyesége. Egyáltalán hogy gondolta?
1. Több ezer éve történt.
2. Már rég elhunytak a vádlottak.
3. A biblia nem lehet bizonyíték, ahoz túl kétséges ami benne áll.(Nem akarok vallási vitát szítani, úgyhogy úgy tessék kezelni a 3. pontot!)
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz ladybug #41109 üzenetére
Az allergia mocsok egy dolog! Nekem állandóan elmegy a hangom és kipirosodik összevissza a bőröm... cetirizint szedek rá, de már előttem is írták. Gyógyszer nélkül nyáron használatlan vagyok, pont előző hónapban volt, hogy nem volt pénzem kiváltani a gyógyszert. Jó ez, nettó hülyeség, csak azt hittem keményebb vagyok mint az allergiám... hát ne tudd meg milyen hangom volt! Kb mint a cukrosbácsinak (vagyis biztos ilyen pedofil jellegű lenne). Ebben csak az a vicces, hogy sosem szedtem rendszeresen gyógyszert, nem is voltam soha allergiás (najó, talán enyhe laktóz érzékenységem van: egy pohár tej és közelebbi viszonyba kerülök a wc-vel), de tavaj nyár óta szednem kell, mert kell... Nem tudom hogy alakult ki csak sejtem: keveset járok a természetbe.
Azt hiszem az utolsó mondatom furán hangzik, hisz építőiparban dolgozom... akkor passz. Örökség talán.(#41112) Integra
-
saelin
veterán
válasz EQMontoya #41140 üzenetére
Ne szívd mellre, az önképzavar már nem csak női betegség.
Nekem is vannak pillanataim amikor struccnak képzelem magam, olykor zsiráfnak. Nincs szégyellnivalód!(#41143) Integra
A mácsétés nagyon durva... ott nem röhögtem, meg amikor a tetőről a csaj leugrott.[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz bobsys #41207 üzenetére
Az de gáz. Elképzeltem a reakciódat amikor megláttad.
Más
Amin én kiakadtam! Idehaza az ember örülhet, ha tankönyv támogatást kap, USA-ban meg ipadot és notebookot osztanak a diákoknak. Ezért jó amerikának, hogy csomó nagynevű cége van. Itt max FÉG-es kávéfőzőt osztogathatnának, vagy - amit meg is tesznek, de azt bőkezűen - adót!Egy a cikkhez hozzá szóló kommentjét bemásolnám, ha nem baj:
Volt ra terv kb. 4 eve (meg az elozo kormany alatt), hogy egy olcso, strapbiro es tollal is hasznalhato magyar tervezesu tablet-et kapjanak a diakok, mindezt a hagyomanyos tankonyvek es munkafuzetek digitalizalt valtozataval kiegeszitve. (meg egy szoftvercsomagot dologzatirashoz es iskolan beluli kezi digitalizalashoz) Akkor a hivatalos valasz az volt a kormanyzat reszerol, hogy onkoltsegi aron legyartva nincs benne uzlet (ket evnyi tankonyvcsomag araba kerult volna). Mindezt egyebkent e papir alapon, hogy ne meruljon le olyan gyorsan."Azota sokminden valtozott, de erre allami tamogatast talalni azota sem sikerult, viszont a kinai tablet-ek arai mennek lefele. Szerintem a scanneljuk be a konyveket es a munkafuzeteket es onnantol minden menjen tablet-en otlet meg mindig jo, foleg ha tollal lehet rajuk irni. (egy dolgozat beadhato ocr nelkul is, sima tablet-es kezirassal, tehat a szoftver is minimalis, foleg ha az e tankonyvek is csak sima ocr mentes scan-ei lennenek a papir alapuaknak, sot igy meg firkalni is lehetne a lapokra /egy kulon mentett overlay-be/, ez utobbi jo mukafuzetek kitoltesere is)"
Itt van a concorde, a wayteq és a myaudio (?), mint magyar márka. Még nem is idehaza kellene legyártani az eszközöket... Látszik mennyire utánna néztek az állambácsik. Az hogy nincs rá pénz, meg baromság! Biztos gondoljátok, kiknek a fizetéséből kellene lecsippenteni.
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz bandus #41213 üzenetére
Igen tudom, nem egy szint, de azért lássuk be itthon is megvalósítható lenne, csak kellene hazai gyártás és minőségi márkák. Már nem egyszer felmerült bennem a kérdés, hogy miért nincs notebook, tv, hűtő brand-ünk...
-
saelin
veterán
válasz bandus #41216 üzenetére
Persze, hogy nem. Amit fent írtam, annak már meg kellet volna történnie. Hogy egy nagy(szájú) embert idézzek: " .... azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon."
(#41217) peterkeT
Jól mondod, az ember mindig is kíváncsi, hogy "mi lenne ha", vagy "nálunk miért nem". Meg valamivel muszáj összehasonlítani, most az USA-val sikerült.[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz parandroid #41220 üzenetére
Ezt jól példázza az, hogy ismerősöm munkanélküli lett. Több hónapig volt állás nélkül. Megkérdeztem keres e munkát, a válasza meg ledöbbentett: "Persze, havonta eljárok a munkaügyibe és olvasom az újságokat." Amikor meg megkérdeztem, miért nem keres neten, akkor azt mondta, hogy nem ért ő ahhoz... Csináltam neki egy tiszta mail-t, beregisztráltam neki és próbáltam tanítani, hogy máskor egyedül is menjen neki. Hát mit ne mondjak, elég emberpróbáló volt. A biztosíték ott pukkant szét, amikor önéletrajzot kellett volna írni! Azt sem tudta, hogy kell kezelni az office-t, de ennél még durvább volt az, hogy nem tudott önéletrajzot írni... Nem tudta hogy kell kinéznie formailag. Az illető 23 éves, aktív fécbúkos. Még diák korában csak nálunk látott pc-t és infó órán. Nyilvánvaló hogy ez okozta a "tehetetlenségét".
-
saelin
veterán
válasz concret_hp #41225 üzenetére
Szo-szo, van benne igazság. A példám inkább arra irányult, hogy van valami baj az oktatásban (vagy a diákokban?). Őszintén bevallom nincs diplomám, csak két építőipari szakmám, nehogy már egy érettségis ezeket ne tudja... Mire kapta azt a papírt? Ez a bosszantó benne. Néha úgy érzem más világban élek.
-
saelin
veterán
válasz Pttypang #46246 üzenetére
Ez most olyan mintha nekem szólt volna. Elmondom miért:
Ma kettő órakor elkapott a takarítási láz. Először porszívóztam aztán ablakot mostam. Itt meg is állhattam volna, de nem. Már legalább egy hónapja szúrta a szemem a kishíján sárga mosdókagyló (kb 3 óra lehetett ekkor), takarítsuk meg ezt gondoltam. Elkezdtem kefével súrolni, ami eltartott egy ideig, de végülis "kész" lettem vele... Vagy mégsem? A csap környékén nem tudtam hozzáférni ott még sárga maradt. Egye fene úgyis vízszerelő (igen tudom a vizet nem lehet szerelni, de a vízvezeték és víz készülék szerelő kicsit hosszú) vagyok és mint mondják gyakorlat teszi a mestert, vagy másik megközelítésből; ha meg tudom csinálni miért ne. Elzártam a sarokszelepeket és leszedtem a csaptelepet, aztán folytattam akadálytalanul a sikálást. De! Észrevettem hogy a melegvizes sarokszelep kicsit átereszt, úgyhogy inkább elzártam a vízóránál a vizet. Folytatódott a sikamika, az eredménye egy tiszta mosdókagyló és csaptelep. Visszaszereltem mindent, kinyitottam a sarokszelepet - csak a hideget, a meleget elfelejtettem - és végül a vízóránál is ráengedtem a nyomást. Visszamentem és ellenőrizni készültem a munkám, hogy csepeg e vagy valami. Kinyitottam a csapot és bámultam, hogy nem jön melegvíz. Jóvan, biztos nem nyitottam ki, leguggoltam és kombinált fogóval tekertem egyet rajta (a kupakot leszoktam róluk venni, hogy senki ne piszkálja)... Víz spriccelt a mellkasomra a sarokszelepen át! Próbáltam elzárni, de csak a spriccelés szűnt meg, attól még folyt tovább. Futás a vízórához és gyors mozdulattal elzártam a házban a vizet. Pár másodpercig csak töprengtem mit rontottam el, aztán belém nyilalt a válasz! Rossz a sarokszelep, kell egy új. Aham, de ma nincs nyitva egy bolt sem, úgyhogy nekem kell megnéznem mi a baja. Megpróbáltam kitekerni, de nem fértem hozzá rendesen... le kell szednem a mosdókagylót... Leszedtem (ekkor 4 óra végefele járt az idő). Mostmár ki tudtam szerelni a baj forrását. Tudtam hogy szét lehet szedni a sarokszelepet, csak egy kombinált fogó és egy lapos csavarhúzó kell (nekem legalábbis). Pár ütés a fejére és benyomódott a házába, innen csavarhúzó segítségével még tovább tudtam ütni, egészen amíg ki nem esett a fej. Egyből látszott mi a baj, mert ahogy kiesett jött vele a tömítés is, de darabokban. Próbáltam keresni belevaló tömítést, de nem volt. Fél megoldáshoz kellett folyamodom, tegyük bele azt ami kb jó... Találtam egy tömítőgyűrűt, ráhúztam és reméltem ez jó lesz legalább ideiglenesen. Összeraktam a "baj forrását", felkendereztem, behajtottam a csőbe, felraktam a mosdót és rákötöttem a bekötőcsöveket a sarokszelepekre. Kinyitottam a vizet mindenhol és hál istennek (Istennek? Inkább nekem.) nem spriccelt, nem csöpögött, de a fene sem fog hozzányúlni, csak a lélek tartja. Szóval elment az egész délutánom (este 7-re fejeztem be) és ennyi volt a munkaszüneti nap számomra... dolgoztam, ingyen, éhesen, mérgesen. Holnap meg megyek és folytatom a melót, ami egy épületnyi felrakandó mosdót, törölköző-szárítót és még wct jelent. Jó pihenést mindenkinek, így utólag.[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz Joker88 #47711 üzenetére
Nem semmi az biztos! Még megnézem vagy 2x.
Erről hirtelen az jutott eszembe, amikor hirtelen felindult állapotban (józanul ) megpróbáltam spárgába lemenni, és úgy begörcsölt a combom, hogy nem bírtam felállni vagy 2 percig. Respect az ilyen férfi-embereknek."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
válasz kraftxld #58582 üzenetére
Bicskát? Még aztán lazák a szabályok arrafelé. Gondolom mérethez kötött, hogy mekkorát vihetsz fel. Nehogy valaki a katanáját is felvigye, mert azt mondja rá, hogy bicska.
concret_hp
Az érdekes. Én úgy olvastam még régen, hogy enyhülnek a repülős szabályok a felvihető és használható tárgyak terén. Mintha azt is olvastam volna, hogy még a telefont sem kell kikapcsolni, sőt, használni is lehet.[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz Integra #58834 üzenetére
Ha ívvel hegesztesz akkor vicsoríts, hátha kifehéredik a fogad... vagy kirohad a bevonattól. Nem irigyellek, hogy egész nap az elektródákból szívod a gázokat. Tudom nem mérgező, de egy pár pálca után már az ember a torkában érzi az ízét... Ha meg dissous gázzal hegesztesz, akkor meg ott az irdatlan meleg. (Hála az égnek nekem csak gázzal kell tudnom hegeszteni, valahogy mindig is óckodtam az elektromos hegesztésektől.)
emvy
Nagyon?[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz concret_hp #58839 üzenetére
Nem tudom , de engem összezavartak. Inkább megyek aludni és holnap reggel elolvasom.
-
saelin
veterán
Bakker... Ilyen unalmas munkanapot még nem éltem át! Már 9 óra óta a kocsiban ülök, mert a főnök variál az építkezésen és addig stop van. Unalmamban levágtam a körmöm, ettem, ittam, fórumoztam (vagy még csinálom ), telefonáltam, zenét hallgattam és olvastam a neten ezt-azt... Legalább a pénzt megkapom... csak unatkozni kell érte.
-
saelin
veterán
Emberek én hulla vagyok... reggel negyed ötkor keltem, fél hétre beértem munkahelyre és onnan kocsival ki egy társasházhoz (előtte persze felvettük a cuccokat amiket be kell építeni). Egy konvektoros lakást alakítunk át, hogy legyen kazánja és radiátora. Ez eddig teljesen tiszta és egyszerűnek hangzik... De olyan hülye füstcsöve volt a kazánnak, hogy a belső égéstermék elvezetésre szolgáló cső szabadon tudott mozogni a külső csőben, ami meg a levegőt vezette be. 6 méter volt a tetőig, amit hat egy méteres füstcső adott ki. Azt egy kampóval engedtük le, de már reggel azt beszéltük, hogy pipázni fogunk vele a tagoltsága miatt. Úgy is lett! Hol a tömítő gyűrű csúszott be, hol a belső füstcső csúszott szét... annyi hely volt a kezemnek, hogy két újjal tudtam csak hozzáférni a leengedett csőhöz. Végül úgy felidegesítette a kollégát a tökölés, hogy a hiltivel mellé vésett egy nagyobbacska lyukat, így már befért rendesen a két kezem és tudtam végre a csövet pozicionálni. Kazán feltesz, füstcső csatlakoztat hozzá és minden happy. Erre hívott a főnök, hogy vágjuk már le a régi acélcsöveket, mert a tulaj nem akar látni vezetéket, vezessük alupexel (ötrétegű műanyag cső) a falban a vizet, a fűtést stb... Ott volt egy kőműves kolléga, akire rábíztunk a vésést (bárcsak ne...). Fel volt rajzolva hol, milyen szélesen, milyen hosszan vésse ki, addig el ugrunk a csőért és az idomokért. Visszatérve majd megütött a guta, de komolyan mondom! A kőműves kivéste ugyan a jelölés mentén, de sem a szélessége, sem a mélysége nem a megbeszélt méret volt. Lehetett utómunkázni rajta. (kontrázott erre a hilti, mert megadta magát: hol ütött, hol teljesen leállt.) Beszóltunk a főnöknek, hogy ma nem leszünk kész, majd hétfőn folytatjuk. De a főnök erre csak azt mondta, hogy hétfőn jön a tulaj megnézni, addigra legyen kész. Szóval jöjjünk be vasárnap is... Na tudod mikor! Mondta mindenki hangosan. Inkább ott dolgoztunk este kilencig, csak vasárnap ne kelljen bejönni...
Ilyen főnöke senkinek ne legyen. Pénteken szabin voltam, előtte kérdeztem meg, hogy van e valami sürgős munka, mert akkor maradok és megcsinálom. Mondja, hogy nincs semmi, de pénteken este nyolckor felhív, hogy hétvégén menjünk már be, mert akadt meló... Ezt mondom úgy, hogy hétvégén is ugyan annyi pénzt kapunk, mintha hétköznap dolgoznánk. Sebaj nem nyafogok tovább, végeztünk, lehet pihenni és sörrel lazítani az idegeket.
-
saelin
veterán
válasz EQMontoya #59673 üzenetére
A cégnél mindenki aláírta... De viszonylag így is kedvező, mert hétvégén ritkán dolgozunk és csak 6 órában, de nyolc órát fizetnek ki (+ túlóra). A probléma nem a fizetéssel van, azt csak mérgemben írtam. A vezetőség a problémás. Főként a munkásokhoz való hozzáállásuk, mert mozgó bankóknak nézik az embert és semmibe veszik a magánéletet. Csak az összeszokott brigád, a jó fizetés tart ennél a cégnél engem és mindenki mást. Nem egy állom munkahely, de még így is jobb, mint más helyek.
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
Anno irigyeltem a kocsmásokat mondván hogy egész nap ott állnak és pakolják az italt, feltörölnek stb. Ezt elkotyogtam becsípve a pultosnak aki felhomályosított. Reggeltől estig (6-22) bent vannak, a vendégek hülyesége lefárasztja őket (elalszik, össze hány mindent, verekedés, mentőt kell hívni) és erre jöttem én, aki irigyeli a munkáját. Sosem felejtem el amit mondott a drága: "Cseréljünk! Én viszem a maltert egész nap és te beállsz ide egy napot."
-
saelin
veterán
válasz BlacKSouL #59822 üzenetére
Őszintén? De! Ma kísértem el az egyik barátomat a debreceni klinikákra, mert úgy begyulladt az arcürege, hogy az valami szörnyű... Egy darabig sétáltunk, azután meg villamosoztunk. Neki ott kellett maradnia, én meg jöttem haza, de úgy folyt rólam a víz mint a fene. A nagyerdőn olyan volt mint a szauna: párás és fullasztó meleg. Hűsölésképp vettem egy jégkrémet 360 (!) Ft-ért, mert már az olcsóbbakat elkapkodták. A holnapi meló ilyen melegben kemény lesz.
Miért nem hentesnek mentem...
-
saelin
veterán
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz fokukac #60646 üzenetére
Akkor megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ilyen szerencsétlen... Anno a galaxy note-ot ejtettem az arcomba egy kicsit hasonló helyzetből fakadóan, csak én az időt akartam megnézni...
-
saelin
veterán
Mit találtam a piacon! Öszází az enyém lett. (Ahogy a kínai baba mondta.)
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- BestBuy topik
- Windows 10
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- Elektromos autók - motorok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest