- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Felkészült a Redmi 15C
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Az egyik legjobb barátom öccse kint él Svédországban huzamosabb ideje, az ő tapasztalatai egybevágnak a tieddel. Bár szerinte kifejezetten bevándorlóknak nem szeretnek megnyílni, illetve a hátuk mögött meglehetősen megvetik/kibeszélik/lenézik őket. Dánok és norvégok hasonlóak, legfeljebb fokozati eltérésekkel. (Nem mondom, hogy nem érthető a részükről a dolog valamennyire.)
-
Tim82
félisten
Sajnos, az automata óráknál megvan ez tudtommal, az enyém is kb. fél percet késik naponta, ami heti szinten már 3 perc, tehát azért rendszeresen állítgatni kell. Márkaszervíz viszont jól be tudja állítani újabb 6-8 évre, nagyjából olyan időközönként rászánni pénzt és bevinni átnézetésre, ezt jól megtanultam nagyapámtól.
Amúgy gázos környéken meg az ember inkább az órájára nézzen, amikor köhöm, megkérdezik tőle az időt, semmint előhúzza a méregdrága okostelefont.
-
SimS
senior tag
Szia
Nem politizálok, de lehet, hogy köze volt valami költségcsökkentéshez, hogy bevezették. Akkortájt történt.
Egyébként nem rossz üzlet ez nekik, ha belegondolsz. A távolság alapú menetdíjat (sima menetjegy), ha emelik, az nem akkora biznisz, mert arra jár a szoc / üzletpol. kedvezmény, azaz százalékosan / fixárasan csökken (diák / fiatal / családi / etc.). Ez a felárakra (1. osztály különbözet, pót- és helyjegyek, gyorsvonati felár) nem igaz!
Továbbá ezt az utolsó mamókának is meg kell vennie.. főleg, hogy személyvonat már alig jár.Volt már róla szó, de lassan kb. 2-300 HUF-al több egy IC-re jegy mindenestül (ha jár arra).. talán már jobban megéri az - legalább van helyed.
SimS
-
-
Integra
titán
ha délután utalok a német euro számlámról, másnap reggel a magyar ft számlámra van írva. ez nincsen 24 óra sem. természetesen ez nem zárja ki azt, hogy hosszabb is lehet, bank és bank között, mint mondtam, a különböző interéfszek szinkronizálásától függ, illetve, hogy az adott országban a könyvelés hogyan megy.
-
tbs
addikt
A 60% már leánykorában is bruttó volt. Minden kormány, ha emelés van, akkor bruttót emleget, ha adónem jön akkor meg nettót... Mert úgy nagyobb a számok közötti különbség - a birkáknak meg ez kell...
Ennél sokkal viccesebb, hogy múlt hét szerdán hoztak egy határozatot, hogy a KLIK nem foglalkoztatja az oktatás "oktató" kisegítő személyzetét (iskolapszichológus, könyvtáros, szabadidőszervező stb. (A karbantartó személyzet sorsa (portás, "házmester") már tavasszal eldőlt)), amit pénteken este kihirdettek. Akik meg a fenti csoportból nem olvassák esténként a magyar köz(l)önyt, azok gyanútlanul bementek dolgozni hétfőn...............
-
gaborbol
őstag
Munkatarsam itt volt anno, nem tudom megoldottak-e azota, En meg Vegason is csodalkoztam, nem hogy Anglian.
-
FehérHolló
veterán
Komolyabbnak tűnő ajánlatoknál én rákérdeznék, hogy seniort is keresnek-e.
Amiket Angliában néztem, ott csak a minimum fizu volt kiírva, amit egy pár év tapasztalattal rendelkező kezdőnek fizetnek.Nálunk az FPGA-sok (IP-sek) vagy rengeteg FPGA tapasztalattal rendelkeznek (10 év+), vagy 5 évig erre specializálódtak az egyetemen, de 0 szakmai tapasztalat. Előbbinek mocskos sokat fizetnek, utóbbinak kevesebbet, mint a szoftvereseknek. Nem nagyon van középút, tehát mondjuk olyan, hogy 2-3 év tapasztalattal felvesznek valakit ilyen helyre, amikor 8 éve csak Javát fejleszt, és annyira kijött a gyakorlatból, mintha soha nem látott volna FPGA-t.
(VHDL vagy Verilog most teljesen mindegy, egyre megy.) -
FehérHolló
veterán
Beírja az ember a szívéhez épp közel eső, angol álláskereső portálra, hogy embedded developer, vagy embedded programmer és legalább 200 találatot kap.
Ahol épp nem autókról, repcsikről és ipari automatizálós dolgokról van szó, ott a Java mostanában kapósabb, mint a C.
Nagyon terjednek az ARM alapú mikrovezérlők, és a legtöbben már ott a natív Java támogatás is.
(Mondjuk soha nem értettem, hogy a garbage collectort hogy valósítják meg ezekben hardveresen, de ez most részletkérdés.) -
-
Sose értettem, minek fordítják le egyáltalán magyarra a címeket..
Nem esett le nekik ennyi idő alatt, hogy ami nem megy, azt nem kéne erőltetni?
Habár nem nézek túl sok élőszereplős sorozatot, azokat is inkább eredeti nyelven, angol felirattal ^^
Ezek szerint akkor lemaradtam pár "remek" magyar szinkronról(#42823) sdforlife
-
Az a baj, hogy nagyon a lesz@rom állapot van a fejekben, mert mit érdekel engem ezért a bérért, csinálja meg a fene rendesen, csak úgy hogy menjen, na meg a fönökök se tudnak normálisan gondolkodni, mert csak olcsó legyen, az nem számít, hogy 2x annyiba lesz hosszútávon.
Igen az összefogás nagyon hiányzik, az egyéni érdeket háttérbe kellene szorítani az össznépi jólét érdekében, de hát rohadt kapzsi a magyar, meg sz@revő, hát már nehogymá nekem ne legyen jó abban a pillanatban...
Na ja az egészségügy, inkább hagyjuk is. -
nem lesz az kicsike?
mi is gépet keresünk anyóséknak, de mi ezt a méretet el is vetettük. vagy monitorral használnák? amúgy a samsung tuti jó választás, mi is erre meg hp probookokra szűkítettük a dolgot, mondjuk ez utóbbihoz elég jó áron tudunk hozzájutni
az ipl készülék meg jó ötlet, barátnőm is szeretne, bár ő inkább eljárna kezelésre.
-
parandroid
félisten
Egy: Én aztán neked nem adok tanácsot, isten ments.
Kettő: Fogalmam sincs, UK-ben milyen lehetőségek vannak, különösebben nem is érdekel. Németeknél a használt gépek érdekes módon drágábbak, mint Mo-n, ha garancia, meg oprendszer is szóba kerül, akkor meg már bőven 300-500 EUR az alap.
Három: Fogalmam nem volt, mire kell, és milyen gép, de Tim-mel nem vagyok hajlandó egyetérteni, hogy átlagos felhasználónak bármi gondot jelentene egy C2D + 2GB RAM kombinációja. Simán átülök egy ilyen noti elé, és nem veszem észre internetezés közben a különbséget, sőt, egészen a közelmúltig asztali gépem is ez a platform volt, csak kicsit több RAM-mal. Pedig nekem is nyitva van alkalmanként tizenpár opera-ablak, bár az igaz, hogy flashblockerrel (illetve a 15-ös verziótól a beépített flash tiltással). Meg mellette azért még van pár program tálcán, de tény, hogy én nem vágok videót, általában fájlkezelő, szövegszerkesztő, esetleg pdf, no meg a wow megy rajta egyszerre.
Négy: Segítőkésznek lenni még akkor sem kifizetődő, ha nem tildyről van szó, mert a vége mindig az, hogy megöröklöd a delikvens problémáját. Én általában hagyom, hadd élvezze még egy kicsit.
p
-
bobsys
veterán
Ausztraliaban egy regi low-end fele Inspironom volt, 3 evesen vettem $200 es meg ment masik 2 evet, de tolem kapott rendesen, hurcolasztam egesz nap ugyfeltol, ugyfelhez, mocskos, poros gyarakban, raktarakban is hasznalva volt, nemreg halt meg valami benne. Elment a kep
, de nem neztem meg mi a baja, azota lett egy ceges Lenovo W520 meg egy T410 + feleseg olcso ultrabook szerusege
-
Tim82
félisten
Ha nincsen gondotok a Németországból való szállítással, akkor business class Lenovo-ügyben nézzetek el ide is. (Ez pont valamennyit használt, de tip-top állapotú, még bőven gyártói garanciával rendelkező gépeket forgalmazó cég, a Thinkpad-topikban jó tapasztalatok vannak velük.)
bobsys: vótmá'.
-
parandroid
félisten
Más kérdés, hogy fél év múlva a levetett gép fog jobban kinézni az imént említett kategóriánál, másrészt ha anya észreveszi, hogy ezek a gépek nem újak, akkor nem kicsit otthon van a témában, és eleve nem kellene neki segíteni, hartmadrészt meg, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.
Macről nem nyilatkozom (főleg a tartósságáról, meg az ergonómiájáról - kezdő felhasználót nyilván érdemes bekeverni egy ép ésszel kevéssé használható rendszerrel, amihez hasonlót sem látott még soha), mert flém lesz, az i3, i5 meg nyilván szempont, ha anya kétnaponta fordít kernelt, hetente megvágja a családi videókat, vagy sokat cadezik.
p
-
parandroid
félisten
50-60k HUF egy 1-2 generációval régebbi felújított, kitisztított, átnézett, jó akkus, 6 hónap garis business class noti Mo-n. C2D procival 2GB RAM-mal, 100GB körüli HDD-vel. Az igaz, hogy nem fényvisszaverős, csilivili, fésülködőasztal-tükör kijelzője van, viszont még 4-5 évig gép marad. Sosem értettem, hogy valaki ezekkel szemben veszi meg 100k+ HUF-ért a belépőkategóriás acer, asus, msi, de akár hp, lenovo, sony, mittudoménmilyen, vizipisztolyműanyagból készült, ide-oda nyeklő, pár hónap után zsanértörött (amire nincs garancia) szemeteket.
p
-
Tim82
félisten
Ebből a szempontból jelenleg a Dell-nek van a legjobb szervizháttere itthon. Nincs az UK-ben valamilyen Dell outlet, ahol lehet mondjuk renew vagy refurbished üzleti modelleket venni itthon is érvényesíthető NBD garanciával? (Azoknál feltételezhetően nem lenne összerakási probléma.)
Sőt, ha vidéken lakik a családtag, akkor a legjobb valamilyen hosszú időtartamú on-site gari lenne.
-
Lortech
addikt
+Vitatkoznak arról is, hogy néhány édesítőszer emeli-e az inzulinszintet és hogyan, ezzel hozzájárulva az inzulin rezisztencia kialakulásához.
Én azt javaslom, hogy édesítőszert -ha már muszáj- csak ételhez adva fogyassz, ne kávéban, teában, mindenféle üccsiben, pont ezek miatt. szerk: vagyis inkább semmit nem javaslok, hallgass az általad megbízhatónak ítélt szakemberre. -
Integra
titán
igazából el lehet játszani ezzel, de úgyis mindent kiderítenek rólad ha akarnak.
mivel mi nem csibészek vagyunk, teljesen mindegy. viszont nagyon durva adatvédelmi aggályokat vet fel szerintem. szapuljuk a magáncégeket, fb-t, google-t, ms-t etc, közben a hatalom konkrétan mindent tud ha akar. nincsenek határok ilyenkor, mindegy, hol vagy.amúgy nem usa függő az útlevél, csak oda már konkrétan ez a fajta kell, de nem kapsz ma már más útlevelet, csak ilyet, ez az egy van. akinek új kell, az ezt kapja. más országok is befogják vezetni. egyébként meg olyan szoftverek vannak amik a füledről azonosítanak be etc, az ujjlenyomat az utolsó ilyen, ami miatt aggódni kell, egyszerűen az ujjlenyomat jelenleg az általánosan elfogadott ilyen azonosító. később jön a szem, és amíg lescannelik, addig a füled is felvette a kamera
-
Integra
titán
értem is ezt az eltiltást, meg nem is. nem feltétlen értek vele egyet, ez biztos.
az úszás, a kettlebell, ezek mind ideálisak rekreációra. nekem van több olyan ismerősöm, aki szalag vagy hiányos térdszalag nélkül kettlebellezik, rettenetesen megerősödtek, futnak, úsznak, zumba, ugrálnak, felépültek.
nem gondolom azt, hogy a tiltás a megoldás. óvjuk, kíméljük magunkat, ugyanakkor pont emiatt nincsen fejlődés. fejlődés csak akkor van, ha forszírozzuk a testet, sokkoljuk és megtanítjuk arra, hogy mozgunk. minél inkább nem csinál az ember semmit, annál inkább meg is lesz az eredménye, elsatnyul, gyenge lesz, az izületek, a testfolyadék elfogy, és a mozgás is beszűkül. pont ellentétes eredményt vált ki a tiltás.
ezért kell a rekreáció, a gyógytorna, bármelyik, amelyik impulzust ad a testnek, hogy meginduljon a fejlődés utján.
két dologra figyelj. rkc/sfg instruktorhoz menj és közülük is olyanhoz aki már régi instruktor és jó referenciája van. a másik, hogy nagyon kicsi, és vagy a legkisebb súllyal kezdj és nagyon tanuld meg a pontos technikákat. hagyj magadnak időt, ne kövess másokat, mindent a magad tempójában. ha ez megy, idővel bika leszel. nálunk nagyon jól haladnak a lányok edzésen -
NoLF
veterán
Nem is terembe kell jarni, ilyen panaszokkal meg vegkepp nem. Ahogy mondta integra is: funkcionalis edzes, trx, bell, stb! A legjobb, hoy ezekhez terem es edzo sem kell csak eszkoz es youtube.
Uszastol eltiltva??? Annal kimelobb sport max talan a sakk lehet... Erdekes. Szedsz vmi porcetositot?
Ladybug: elszornyednel ha latnad mennyi mocskos kover ember van itt... S nem is fognak valtozni, a 3 eves kolokbe mar toljak a kolat meg a sult krumplit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux kezdőknek
- MIUI / HyperOS topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest