- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- HMD Skyline - jó szerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
Az, hogy ennyit keresel, egy dolog. Bérelsz lakást, fenntartasz autót, élsz, esetleg él melled valaki más, aki nem (nagyon) keres, és nem marad azért olyan sok. Nyilván normálisan meg lehet belőle élni, de ez azért nem luxus. Arról nem is beszélve, hogy ha 2 gyereket kell valakinek bruttó 500-ból etetni, úgy, hogy anyuka mondjuk még otthon van gyesen valami nevetséges összegből, és emellett megtenni a fentebbieket (mondjuk nem bérli a lakást, de pl. fizeti rá a hitelt), akkor kiderül, hogy tényleg nem is olyan sok ez.
Amiért Bandus mellé kell állnom, hogy nem támogatnám az szja emelést, az a következő: minden évben lehet olvasni az szja statisztikákat, hogy a munkavállalók felső 4-5%-a fizeti be az SZJA jelentős részét (negyedét mondjuk), és ez olyan bruttó 5M/év fölötti jövedelmet jelent. És ebből már látszik is a gáz. Mert hogy ebben benne vagyok, meg szerintem itt a topicban azért vagyunk néhányan, akik keresünk ennyit, és világosan látszik: bőven nem ennyien élnek ennyiből, vagy ennél többől az országban. Mert azt látom, hogy ennyiből hogy lehet élni úgy, hogy nincs se gyerekem, nincs se frankhitelem, stb. És ebből bizony nem lesz új BMW, de még új Mazda is csak neccesen, sok idő alatt. És ha az ember kimegy az utcára, nagyon jól látszik, hogy sokan élnek ennél bőven többől. Pl. láttam egy új GT86-ot ma is, meg pénteken is.
Az SZJA emelésnek addig pedig nincs értelme, ameddig a társadalomnak egy jelentős része nem fizet bele semmit, vagy csak nagyon minimálisat. Akkor már inkább a 27%-os áfa, amivel pedig az a probléma, hogy erősen csökkenti a versenyképességet. De legalább egy nagyjából igazságos adónem, amelyet hellyel-közzel az alapján fizetünk, amit fogyasztunk. Tehát amilyen színvonalon élünk.
Szóval lehet itt a multikat szidni, meg lázadozni ellenünk, de ameddig a drága nőgyógyászaink többször annyit keresnek, mint egy multi középvezetője, és mindebből még pofátlanul nem is adóznak semmit, addig talán először itt kellene rendet tenni...
-
Az a baj, hogy itt Mo-on soknak számít, az hogy van 160-ezres hitele, az azt jelentené, nem kevés pénzt vett fel, de mire ?
Havi 300 nettóból azért tudnék félretenni simán egy 100-ast, persze nem luxusban élnék, mert arra tény nem elég még ez a pénz se. Viszont számoljuk azt, hogy 2-en keresik ugyanezt a pénzt (azért így nézzük már), így már összejön fél milla, abból tud lakást venni, mégha hitelre is, meg gyereket vállalni, de ha szerinte nem, akkor szerintem hagyja is az egészetFehérHolló: Miért is az ? mire költené a pénzét, ha nem arra, hogy legyen saját lakás/ház, ahova hazamehet, ahol felnevelheti a gyerköcöt ...
-
fokukac
nagyúr
Az OTP már 10 éve is a legdrágább bank volt, de viszont az árfolyamaikban ők voltak a legjobbak, emlékszem, hogy dollár és auró esetén is max 2-2,5 Ft volt a deviza vételi-eladási között a marzs.
Aztán az elmúlt években a bankadó és egyebek ügyesen megoldották ezt is, momentán 6,5 Ft a marzs az euró esetén, és 5 a dollár esetén. A többi banknál pedig ennél is több, ha jól emlékszem, a leggecibb a Citibank (19 forintos euró-marzs), de persze a CIB is jól vált (12 forintos euró-marzs)
IGazából az a baj, hogy az unortodoxia miatt a pénzügyi szektorunk egyértelműen a használhatatlanság irányába fejlődik már évek óta. Zombibankrendszert sikerült kinevelni, ami ugyan nem hitelez (mert nincs kinek, nincs mire, nincs miből) de viszont minden egyes tranzakcióval lehúz.
Mert a hivatalos kormány policy az, hogy "neazemberekfizessékmeg", de azért azt az évi 300-350 millliárdot beszedjük valahogy, és persze, a bankok a gecik. A 4 év alatt beszedett 1200-1300 milliárd Ft pedig elfolyt valahová a feneketlen zsákban.
És haladunk vissza az időben, jön az "ingyen" készpénz, postai sorbaállás, zsebbe fizetés.
Pénzügyi rezsicsökkentés, ahogy azt a magyarok igazán szeretik. -
-
Tim82
félisten
Édesapád rosszabbul van?
Ha nektek megoldható a budapesti kezeltetés, akkor tennék egy próbát a helyetekben az Irgalmasrendiek kórházával, hogy ők hajlandóak-e fogadni. Apám lábát 2010-ben ők mentették meg (mélyvénás trombózis, fel nem ismert/elhanyagolt cukorbetegség szövődményeként).
De amúgy sebészettel valóban ez megy. Háziorvost (amiről szó volt) azért könnyebb szabadon választani.
emvy: nem mintha bajom lenne a Lenovo-val, mint telefongyártóval, de azért a Gugli ezért is bekaphatja...
FehérHolló: nem szeretném védeni az országot, de szerencsére ilyen nagyon ritkán fordul elő, ha előfordul.
-
Tim82
félisten
Én elhiszem, hogy a gyakorlatban sok orvos valamiért nem hajlandó tudomásul venni, hogy a potenciális betegnek van választási lehetősége, ill. joga, de ahogy lentebb linkeltem, a jog adott (ráadásul kormányzati portál a forrás).
(Ügyeletes rendelés amúgy pont más tészta, az én tapasztalataim alapján is.)
-
tildy
nagyúr
Lemaradt egy nulla ele. 0.9%-ra gondolok pozitiv esetben is. Kivancsiva tettel.
concret_hp: ha folyamatosan beledrugtak gyerekkorodtol, meg a hatad mogott pusmogtak rendszeresen, iskolaban folyamatosan megalaztak, akkor te hogyan reagalnal ilyen helyzetet le? Igen, magamra veszem, olyankor is amikor nem kene. Ezert is koszonom, hogy figyelmeztettel, nem veszem eszre magamtol ugyanis, es nem tudok kulonbseget tenni, hogy velt /vagy valos .
-
concret_hp
addikt
én inkább csak arra gondoltam, hogy magadra veszel olyan dolgokat, amiket nem kéne és egy kicsit úgy állítod be a dolgot, mintha mindenki azt állítani, hogy valamit nem jól csinálsz vagy iylesmi, amikor valójában senki nem állítja azt. (kicsi tmintha figyelmen kívül hagynád a ha-akkor és hasonló feltételes dolgokat)
-
Egy oldalon (http://www.aspergerstestsite.com/) a tesztet random kitoltve az esetek tulnyomo tobbsegeben borderline aspergert diagnosztizal, 85-90% esellyel. Emellett az elofordulasi valoszinusege 2:10000 korul van. Feltetelezeseim szerint ezek a tesztek eleg sokat csalnak felfele, merthogy egy ilyen tesztben alig valakinek kellene pozitiv valaszt kapni (kozel kellene lennie a 2:10000-es aranyhoz, nemi torzitassal, mert a mintavetel nem egyenletes).
Szoval a meglatasom az, hogy addig, amig nem kapsz profi diagnozist, feltetelezd, hogy nem vagy Aspergeres.
Gondolom mindenki ismeri a klasszikus Bayes-peldat:
Van egy HIV-teszt, ami a valoban HIV+ szemelyeket teszteklve 90% esellyel pozitiv, 10% esellyel negativ eredmenyt ad. Ezenkivul a HIV negativ szemelyeknel 10% esellyel pozitiv, 90% esellyel negativ eredmenyt ad.
Letesztelnek egy szemelyt, es kijon, hogy pozitiv. Mennyi az eselye, hogy valoban pozitiv?(Ha bejon par tipp, akkor szepen ertelmezzuk majd az Asperger-tesztre is.)
-
Integra
titán
kíváncsiságból és tanulás céljából vettem anno iphone-t és wp-t is, tudni akartam első kézből mi a jó és mi a nem jó bennük és így lett valós összehasonlítási alapom is. tanulságos volt. nagyon gyorsan visszaváltottam androidra és megvettem a galaxy nexus-t, most az n4-et és szerintem pár hónap múlva szerzek egy n5-öt.
-
-
concret_hp
addikt
szerintem már ki volt tárgyalva vagy itt vagy a megtakarításos topicban, hoyg ez a credit rating rendszer is mekkora f@sság
de max emiatt lehet értelme, hogy a "nagy" hiteledet jobb kondícióval kapd meg, de ez meg egy elég erős torzító tényező.
kötekedő on:
de megint megmagyarázod egy kcisit, hoyg azt akarja valaki modnani, hoyg valamit nem jól csinálsz, úgy, hogy közben leírod, hoyg a kiinduló feltétel nem teljesül, de azért írsz egy hosszú hsz-t -
concret_hp
addikt
szerintem meg amit nem tudsz 1 összegben megvenni bármikor, abból nem a csúcsmodellt kell megvenni. egyébként itthon szerintem tipikusan azoknak okoz gondot ha hirtelen ki kell fizetni 30-40-50 ezer forintot valamire, akik a legújabb ájfónnal járkálnak. de megint odakanyarodunk, hoyg van egy réteg, aki kőgazdagnak akar látszani, miközben kőcsóró
lakás / ház az egyetlen kivétel talán, de annak nem is 2-3 év a max életciklusa, autó is csak bizonyos körülmények közt kivétel szerintem.
de nyilván mindenki arra költi a pénzét, amire akarja
Integra: amúgy rendszeresen misstypeolsz
-
concret_hp
addikt
de ha nem egyben fizeted ki, hanem még akár 0%thm, attól még ugyan annyiba kerül.
ha egy részletben nem engedheted meg magadnak, akkor 10ben sem, meg 20ban semazaz ez így hülyeség amit írtam, mindenkinek arra van pénze, amire akarja, ha 150K-s teló kell, akkor hajrá, csak ne sírjon közben, mert zsíroskenyeret eszik.
egyébként juteszembe, néha kurvára bevernék 2 szelet zsíroskenyeret, de a legkisebb kiszerelés az fél kiló (de még a negyed sem fogyna el sosem), erre van valakinek valami ötlete?
-
aztat nem ismerem.
stangli: persze, ennek akkor van jövője, ha egy irodaház patkolóját eleve így alakítják ki, illetve mondjuk az összes oda behajtó jármű audi, vagy legalább vw konszern és mindben ugyanaz a rendszer van. de attól még pofás
bár nekem egyelőre ez a párhuzamosan parkoló rendszer is nagyon hitech
-
tildy
nagyúr
Mufaj meg lemaradt: kartya es szerepjatekok kevesbe, leginkabb feszultseglevezetes, konnyed kikapcsolodas a cel. Szoval board game es ami max 1-2 oras. Ezert is vettuk azokat, amiket irtam.
A carcassone mondjuk szimpatikus, idobe belefer, es ahogy olvasom, a jatek stilusa is bejovos lehet.
-
Vannak a 'rendes' tarsasjatekok, meg az 'egyszeru' tarsasjatekok
. A 'rendes' tarsasjatekok beleposzintje a Carcassone, ami mar elegendoen sok bonyolultsagot hordoz magaban ahhoz, hogy sokaig lehessen elvezetesen jatszani. A Katan pl. meg nem uti meg ezt a szintet, azt nagyon konnyu szetjatszani. Ha meg kicsit feljebb akartok lepni, akkor pl. a Samurai Swords szuper, az kb. 3 ora jatekideju; a Britannia a vilag egyik legjobban kiegyensulyozott jateka (rendszeresen vannak vilagbajnoksagok, stb.), az stabilan 8 orasnak bizonyult nalunk. Az Axis and Allies verziotol fuggoen 4-12 oras, a lenti kepen a kombinalt 1940+Pacific verzio lathato, ami a legdurvabb, 180 centi szeles tablaval, 8 nemzettel.
Ami meg szuper tarsasagi jatek, az a Space Invaders, mert az kooperativ, ergo a csapatnak a jatekot kell megvernie, nem a 'gepet'.
En elegge rajta vagyok ezen a tarsasjatek-dolgon, tehat ha jatekidot/mufajt be tudja valaki loni, akkor tudok segiteni.
-
Nem veletlenul 170e font az a kertes haz, es nem 500. 500-ert se kapsz a varostol nem tul tavol, rendes kornyeken kertes hazat, max. sorhazat valami kis hatso kerttel. Thamesmead egyreszt szar hely, masreszt kint van a feneben.
Amikor lakast/hazat vasarolsz, elsosorban a kornyekert fizetsz, masodsorban magaert az ingatlanert. Egyszeruen nem latom, miert kene nekem egy kozepesen szar londoni sorhazban elnem mondjuk szazmillio forintert (ami 'csak' 300k font), ronda utcakon, gaz emberek kozott, napi 2x1.5 orat ingazva. Dragan vett nyomorusag. Csinalja, akinek ehhez van kedve. (Mas kerdes, ha nincs valasztasod, mert mondjuk olcson akarsz berelni. De bevandorlokent Londonban csak akkor telepednek le, ha nagyon-nagyon faszantosan keresnek, egyebkent csak ugrodeszkanak hasznalnam -- mint ahogy tettem is.)
-
Integra
titán
azt sosem értettem, hogy miért bélyegzik meg a szülők sok esetben a gyereket egy olyan névvel, amiért már ált. iskolában is szénné cikizik őket.. csak eszembe jutott, hogy ezt a névadási téma felmerült. a több névből álló nevek még nem is annyira, de az elképesztőbbnél elképesztőbb trendi, sosem létező nevek, amik nem igazi nevek.. szegény gyerek.. :-/
-
Ehh, akkor ez szisztéma, volt kolléganőm lánya összejött egy olasz pasival és született gyerekük kint. Persze, hogy a pasinak mégse kellett a csaj, haza is jött a kis Michelangelo Ronaldo Raffaello Tuttimuttielloval (valami ilyen szép neve van), és nem akarják egy éve megadni neki az állampolgárságot, semmit.
-
bobsys
veterán
Meg nem, majd ha itt jarnak a kovetsegtol akkor, nalunk az angol nevnek van magyar megfeleloje, de mintha lehetne a kulfoldit is kerni.
Meg is van itt nezd/nezzek meg a
Nyilatkozat születési helyről és utónév használatról dokumentumot. Abban van ilyen, hogy
Utónevét a magyarországi anyakönyvezéskor a következőképpen kérjük anyakönyveztetni:................…...............……….…….(max. 2 utónév)
eredeti írásmód szerint / magyar írásmód szerint
("ékezettel" / "ékezet" nélkül) -
Ha magyar állampolgárok olyan nevet szeretnének bejegyeztetni, amely nem található meg az MTA Nyelvtudományi Intézet honlapján levő női és férfiutónevek listájában, ezt a nevet hivatalos eljárásban a lakóhely vagy a születés helye szerinti illetékes anyakönyvvezetőnél vagy az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Anyakönyvi Osztályán kell kérvényezniük. Ők továbbítják a kérvényt az MTA Nyelvtudományi Intézetéhez. Itt a nyelvész (pl. névtanos, nyelvtörténész, pszicholingvista, szociolingvista) szakemberekből álló Utónévbizottság szakvéleményt készít a kérvényezett név bejegyezhetőségéről.
-
Ez nem realis ebben a formaban, ahogy a cikk irja, nehany dolog miatt:
- ez 135k brutto. Ez egy eleg top fizetes, 30 eves programozokent semmikepp nem atlagos, es nincs olyan kornyezet, ahol atlagos lenne. Elerheto, de kifejezetten a top 0.5%-nak
- azt emliti, hogy ennek 3x-osat is meg lehet keresni programozokent -- en sokmindent lattam, de biztos vagyok benne, hogy a felmillio fontos evi brutto beosztott programozokent nem realis sehol
- emellett havi 1300 fontbol el, ami rohej akkor, ha ennyit keresel, aki havi 6700 nettot keres, az nem ilyen korulmenyek kozott elHa ez a fizu brutto, akkor kb. minden stimmel, az 80k eves fizu, ami 30 evesen, penzugyben egy jo eros atlagos fizetes, es tenyleg van par ember, aki 200k folott keres. Es evi 80k bruttonal akar el is kepzelheto, hogy marad egy rezsivel kb. 1000 fontos lakasban valami alsokozepes kornyeken.
Bar lehet, hogy csak jól tud helyezkedni, avagy jól tudja eladni magát.
-
parandroid
félisten
Mivel egyedi példákról van szó, előfordulhat eltérés, ahogy nézem, kezdő, de jó helyen lévő mérnök 4k EUR körüli állást meg tud csípni, ami az általad fontban belőtt szint kb. A másik példa az orvos, ami nem stimmel, konkrétan ott pedig kicsit lefelé mutat a skála, bár mivel szakorvosjelöltről van szó, ez reális lehet. Szakorvosok viszont már kb a mérnöki fizetések körül kezdenek, tehát ott meg jóval feljebb lesz, ha meglesz a szakvizsgája a delikvensnek.
Dehát akinek ezek új információk, az nagyon nincs képben. Érdekes lehetne még egyébként a kékgalléros szakmák összehasonlítása is, mint hegesztő, lakatos, bútorasztalos, ács, burkoló, festő, hentes, vagy akár szolgáltatók, mint fodrász, kozmetikus, masszőr, gyógytornász, stb. Jellemzően ezek azok a területek, ahol az index által bemutatott lehetőségekkel ellentétben nyelvet nem, vagy először nem beszélő delikvensek próbálkoznak, pedig itt talán még nagyobbak a különbségek.
Nem is beszélve a gondozónőről és az óvónőről, a mi esetünknél maradva ugye, ahol ugyan a stabil nyelvtudás elengedhetetlen, viszont legalább akkora igény van rájuk, mint egészségügyi dolgozókra.
p
-
-
fokukac
nagyúr
á, a jobbak ma is keményen dolgoznak.
Többiek: köszi a válaszokat, le fogom tesztelni...
egy chieftec itx-es házban van a kicsike, a hozzátartozó táppal megy. Az lenne rossz?
CHIEFTEC FI-02BC 200W
Még arra gondoltam, hogy esetleg a kis házban a szellőzés rossz, és esetleg túlmelegszik, de ezt cáfolja, hogy a terheléses teszt közben nem fagy... -
Harom bankot neztem meg, mindharomnak fent volt...
http://www.cib.hu/maganszemelyek/aktualis/hirek/index?id=0ae902
https://www.raiffeisen.hu/hasznos/hirek/-/asset_publisher/R8vn/content/bankfiokok-unnepi-nyitva-tarta-2?redirect=https%3A%2F%2Fwww.raiffeisen.hu%2Fhasznos%2Fhirek%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_R8vn%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D2http://informaciok.eu/index.php/bulvar/1453-otp-unnepi-nyitvatartasa-2013-2014
-
fokukac
nagyúr
csak halkan megjegyzem, hogy
Már 10 éve is volt napon belüli átutalás, viber-nek hívták. 10000 forintba került.
Amúgy pedig minden nap az átutalás határideje 4 óra, akármi történik.
ha 4 óra előtt utaltad volna, még aznap átment volna.
Magyarország pedig leállt 6 napra ez tudható volt -
Winner_hun
félisten
Szerintem ez az egész itthoni utalásos szánalmasan lassú még a 4 órás húdejókvagyunkvazze üzemmódban is. Nem hiszem el hogy ne lehetne megoldani az azonnali utalást... csak ülni akarnak más pénzén, kicsit kamatoztatni.. na de mindegy, majd 20 év múlva lesz megint egy adag parasztvakítás amikor kitalálják hogy azonnal megkapd a pénzed..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Építő/felújító topik
- Akciókamerák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Diablo IV
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Milyen notebookot vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- HomeAssistant-hez ideális: Beelink N3450 PC, 6 / 128 GB, Foxpost az árban
- i7-13700 / Z790 / 16 GB DDR4 / 256 GB SSD / 4 TB HDD / RM750X félkonfig
- Dobozos Új gamer MSI Katana 15 /i7-12650H/16GB/1TB SSD/RTX 4070 8GB GB/144Hz/Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest