- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
B1T3
addikt
Ha inspiráció, akkor mondjuk Satriani, Malmsteen.
Persze soha nem fogok még a
közelükbelátóvonalukba sem érni, de úgyis az a lényeg, hogy legyen plusz egy értelmes hobbim, ami önmagam szórakoztatására tökéletes.(#53032) Thrawn
Természetesen, kézbe veszem, és azonnal így fog menni. -
-
Mawyx
őstag
Nem hiszem, az borravaló nekem
upc hasít, nem úgy mint egy hete. Vártam pár órát, felhívtam öket, persze nem náluk van a hiba, zárjuk le a hibjegyet. Letettem a telefont, erre hopp, megjavult. Máskor is ez volt, nem náluk van a hiba, amikor leraktam a telefont, megjavult.
-
parandroid
félisten
Igen, most korrigálják a dízelek szarrá adóztatásával, meg az emberek kis lökettérfogatú, turbós, benzines autókra való átszoktatásával. Ez sem lesz egy sétagalopp, amikor a végletekig kihegyezett finom kis fűnyírómotorok tömegesen megelégelik majd az állandó turbósítást, vagy maga a turbó kezd el sztrájkolni.
p
-
> Szvsz architekturálisan gyakorlatilag az eniac óta nincs felmutatva semmi újdonság, csak szépen ki lett fényezve a cucc
Elnezest, de LOL
> Értem a profitciklus nyomását
Nem vagyok ebben biztos
. Boldogan optimalizalna mindenki teljesitmenyt, legalabbis szerintem nagyon szorakoztato munka, a problema az, hogy te, mint vasarlo, nem akarod kifizetni. A megbizhatosag ugyanez a teszta, az emberek szabadon valasztottak a Linux/Windows mondjuk a QNX helyett, az Androidot a Blackberry helyett, a 40 millio sorbol allo oprendszert a 100%-ig validalt kernellel rendelkezo egzotikumok helyett. Sirnak az emberek, hogy miert nem tesztelnek eleget, miert nem optimalizalnak eleget, aztan amikor elojon ket termek, az egyik gyorsabb es megbizhatobb, a masik pedig drasztikusan tobb feature-el rendelkezik, akkor az utobbit valasztjak. Az elso meg eltunik.
Szoval az tortenik, amit a felhasznalok akarnak.
Ja, es nagyon fontos: mernokkent a 'jo' == 'eleg jo', epp ellenkezoleg, mint ahogy irod. A dolgokat nem onmagukert hozzuk letre (altalaban), hanem azert, hogy megoldjanak egy problemat. Ha egy szolgaltatas megoldja a problemat, de nem tokeletes, akkor az jobb, mintha kozelebb van a tokeletesseghez, de soha nem keszul el. Szerintem.
Szerk.: amirol te beszelsz, az kozelebb van az R&D-hez. Egyebkent nezd meg, hogy ahol tenyleg szukseg van az optimalizaciora, ott megcsinaljak, nem veletlenul tortennek olyanok, mint pl. amikor a Facebook kitalalta, hogy vegulis csinal egy JIT-et PHP-ra (Hiphop), es lenyegeben ujragondoljak az egesz futtatokornyezetet. Mert szukseguk volt ra.
-
parandroid
félisten
Nyilván kellenek a szent őrültek, akik egy élet munkájával alapvetően változtatnak meg egy adott területet, és mindegyikük még csak nobel-díjat sem kap érte, de a mindennapi technológiát a sok kis eredmény- és profitorientált szorgos kis méhecske viszi előre, a saját kis 'rövidtávú' boldogulásuk érdekében.
p
-
concret_hp
addikt
azért tartok ott, hoyg 6 számjegy az mit jelent
de amikor így rendszeresen gyanús, hoyg ez a kód már volt (kicsit másként jegyzem meg a számokat, mint mások, ill. van hogy akaratlanul is jegyzek meg számokat), az egy banki rendszerben enm oké, de lehet h elkezdem felírogatni -
tildy
nagyúr
Ezt neztuk mi is, de elvileg csak akkor kapod meg, ha akkor koltozol, nem pedig, ha mar ott laksz. Tehat ha pl. videki vagy, es eleve a fovarosban laktal albiban korabban, akkor mar nem jar.
Plusz bevetelhez is kotott, plusz, plusz, plusz....
"Az eredeti tervek szerint az a (legalább három hónapja nyilvántartott álláskereső) kaphatna októbertől állami lakhatási támogatást, aki hajlandó rá, hogy az állandó lakóhelyétől 100 kilométernél messzebb vállaljon munkát. Feltéve, hogy a havi nettó jövedelme kevesebb a minimálbér kétszeresénél (ez nettó 120 ezer forint) és másfél éven belül nem éri el a nyugdíjkorhatárt. Pályakezdők is megkaphatják a támogatást."
"A lakhatási támogatás összege fix, amely hat havonta változik: az első hat hónapra 100 ezer, a másodikra 60 ezer, a harmadikra 40 ezer forint támogatás adható, amelyből a bérleti díj és a rezsiköltség finanszírozható, számlával igazolva."
-
Thrawn
félisten
-
A Catannal nekem az volt a bajom, hogy -- tenyleg igy volt, nem akarok nagyarcoskodni -- az elso 10-12 jatekot kivetel nelkul megnyertem, amikor a barataimmal jatszottam. Azutan eldontottek, hogy nem kereskednek velem, es kesz. Onnantol tokmindegy, mit csinalok. Szoval nem kedvelem azokat a jatekokat, ahol valahogy ki lehet zarni egy jatekost.
-
Integra
titán
most komolyan az én hibám, hogy szopatjátok magatokat? nekem mindig simán megvan és isteni. tudom, hogy mikor kell odamenni, ha meg tömeg időben megyek valamiért, akkor magamra vetek és max várok picit. a minőség absz nem túlértékelt, tényleg nincsen jobb hamburgeres messze földön jelenleg. a többi meg nem érdekel
trófea meg teljesen más történet étel szempontjából. de ott legalább nem szopatod ezek szerint magad, mert ott tudsz parkolni és nem kopik le a lábad egy kis gyaloglástól -
parandroid
félisten
Mostmér? A nők nem szenvedhetnek?
tildy: Szarják le, megmondhatják az ügyintézőnek, hogy éppen egy potenciális magyar állampolgárt szerettek volna anyakönyveztetni, aki esetleg később talán valami perverzióból a balkánra költözött volna, és ott keresett volna némi pénzt, meg fizetett vona adót, hogy legyen miből fizetni az addigra hatmillió nyugdíjast, de ha nem kell, hát nem kell.
Mondjuk én konkrétan kiskorú veszélyeztetéséért (nyilván tágabb értelemben, és a jövőjükre gondolva) is felelősnek éreztem volna magam, ha nem hozom el a gyerekeimet Mo-ról...
Néztem a sainsburys linket, az Apple Store, és a német Play Store után igazából örömteli, hogy végre az ebookok olcsóbbak, mint a papír alapú könyvek. Mondhattam volna az Amazont is, ott is durván elszállt árak vannak időnként.
p
-
BlacKSouL
addikt
Akkor ilyenbe beállítom úgy, hogy felvegye magába, kis idő után megrázom, kiöntöm, visszatöltöm, megint megrázom, és aztán jól átmosom párszor hogy kimenjen belőle a só.
Elég genyó, alul van két apró rács kétoldalt, meg egy középső, félig átmenő, félig szelepes, félig befelé nyitott lyuk. Belül meg a gyöngyök. Rázogatni kell meg megfújkálni, hogy kijöjjön a víz belőle.Inkább kicseréltetem, úgyis céges
-
BlacKSouL
addikt
kapszulás kávéfőző víztartályában lévő átfolyós vízszűrőben található 0,5 mm-es gyantagyöngyöket lehet valami módszerrel regenerálni feltételezve, hogy a műanyag tokjából az istennek nem lehet kiszedni, és átfolyatni sem annyira egyszerű rajta?
freelanced: csapvizet forrald fel kétszer. vagy háromszor
-
fokukac
nagyúr
Ja, gondoltam, beugrom, megnézem, megvan-e még a zongorám.
Amúgy szégyellem, hogy így néztem meg, de ha egyszer novemberben levették műsorról a magyar mozikban, egyszerűen nem maradt más választásom
@Nolf: a Honda mikor száll már be a turmix-bizniszbe? lehetne VTEC turmixgép, 30 ezre fordulattal
-
Mawyx
őstag
Nem buliztak ezek, hanem fogalmam sincs, rengeteg elméletet tudok gyártani, hogy mit csinálnak
Pl bútorgyáruk van, ezért ők tesztelik a bútorok kopását, hogy fél napokat tologatva meg a kinyitható ágyat a földhöz csapva mennyit birnak. Nem dolgoznak, állandóan sokáig fent vannak, én meg hajnalban kelek, ezért korán feküdnék le, de csak feküdni tudok, aludni nem hagynak. Tv nézés helyett is tologatják a bútorokat, minden este ez a program. Nyilván nem, de hogy mi adja ki ezeket a hangokat, arról fogalmam sincs, de néha fel tudok robbanni, mert egyszerűen fáradt vagyok.
Tegnap azt mondta a rádió, hogy már hosszabbodnak a nappalok
-
Integra
titán
13 év km mellett boxolok is egy ideje, igaz szakaszosabban, egyszerűen keresztbe kell edzeni, hiába építkezik a km boxra, a box kell külön, ha igazán jó akarsz lenni km-ben. nekem az a tapasztalatom, hogy a km-ben többet dolgozom állóharcnál kézzel és még hatékonyabban, értelem szerűen kevesebbet lábbal, de ha igen, akkor sokkal jobban tartok térdre, lágyékra, leszoktam a thai boxos időkben berögzült combosokat rugdosok dologról, nem sok értelme van
és alap km-es srácokhoz képest nagyon kijön a plusz boxedzések előnye.
a defendo meg érdekes egy dolog, de erről nem nyilatkozom, nem tisztem.
km-ben pont az egyik legjobb a mentáls terhelés, edzés végén is ugyanúgy kell védeni a botos és késes támadást, különben nagyon fog fájninem véletlenül szedték szét a 21 napos civil instruktori képzést anno 3 részre, mi is szinte megöltük már egymást a végére.
-
Mawyx
őstag
Most tojásban úsztatom, sűrűbb mint a víz.
Rohadjon meg ez durván fáj.
Megnézetem a kocsiban a poroltókat meg rakok bele egy kést, mindig is rettegtem az égéstől, ezért raktam egy automata oltót a motortérbe, kis kéziket az utastérbe meg a csomagtartóba is.
Johny walker + fájdalomcsillapito, megörülök rögtön, ez elképesztö, pedig annyira pici, de sajog töle az egész kezem, mintha öngyújtó lenne a kisujjam, a csontom is ég.
Müködö szerszám meg forró cucc után NEM nyúlunk, essen csak le, erre mit csinálok, egy nyomorult forró konyakmeggynek utánakapok.
Fekszek, mert ha megmozdulok, jobban lüktet.(#50031) fokukac: Ezt csináltam meg.
-
Integra
titán
ált. 2-3 órás intervallumot mondanak.
azt veszed észre, hogy a régi kártyáddal megszűnik a szolgáltatói kapcsolat és akkor már teheted is be az újat az pedig azonnal menni fog. erről mindig tájékoztatnak úgyis pontosan, mikor új szolgáltatónál ezt elintézed.minden hétköznap egyszer fut a batch, egyszerre történik az átállás a 24 óra alatt összegyűjtött telefonszámoknál.
-
Integra
titán
egy miatt jók ezek a magas parkolási díjjak, bármikor megyek be autóval, mert rohanni kell, sietek, van parkoló ott, ahol kell. és ez szuper.
mindig váltom, mikor hova mivel megyek, szerencsére legtöbbször már csak
innimulatni megyek be cimborákkal, így ilyenkor mindig bkv.. -
Lortech
addikt
-
Lortech
addikt
Miért? Egész jól működnek ezek a wmplayeren kívül.
Sokkal többet is tud, de csak a kérdés szempontjából érdekeseket említettem.
Kedvencem, hogy yatse beszinkronizálja a pi-re kötött háttértáron lévő médiatárat a telefonra, borítókkal, és a telóról lehet indítani filmet, zenét a tévén / hangrendszeren. HDMI-CEC-en keresztül akár be is kapcsolja a tévét a pi, a raspbmc menüjét a samsung tévém távirányítójával is lehet irányítani, meg persze majdnem mindenhonnan mindent le tudok játszani másik eszközön vagy másik eszközről lejátszatni a helyi eszközön mobil, pc, és a pi (-így tv) között - persze problémák mindig akadnak. Imádom, hogy két klikkel feliratot letölt a sorozathoz az xbmc (akár mobilról streamelt tartalomhoz is), zenék dalszövege is két kattintás.
Azóta annyira megtetszett, hogy a notikra is raktam xbmc-t, hogy tudjam távirányítani a lejátszást mobilról, ha csak ágyból nézünk valamit. -
Amit en akarok, az annyiban mas,mint ez, hogy en azt is szeretnem, ha a laptopon levo zenet is egy mozdulattal le lehetne jatszani. Tehat nem egy media servert akarok okos remote frtontenddel, hanem egy remote outputot.
Szerk.:http://www.ehomeupgrade.com/2008/11/04/windows-media-player-12-gets-network-streaming-mojo/ ilyesmi,csak wmptol fuggetlenul.
-
concret_hp
addikt
-
parandroid
félisten
Ottapont, télen a hó rengeteg uv-t visszaver, ráadásul a hideg miatt tényleg lassabban világosodik ki, ha utána bemész. Amúgy is vicces nyáron a tűző napról lemenni pl egy pincehelyiségbe. Mintha napszemüvegben botorkálnál a sötétben.
a másik kedvencem, hogy az autók fényszórói is elég sok uv-t tartalmazhatnak, ahogy észrevettem, az külön vicces, amikor az éjszakai vezetés közben sötétedik a lencse. Nem kritikus, de észrevehető, és azért néha zavaró. Ami még extrém sok uv-t termel, az a nyílt víztükör, néha eljutunk a Balatonra hajókázni, ha szépen süt a nap, akkor a lencse gyakorlatilag tökéletesen fekete. Más körülmények között még nem is látam olyannak. Mondjuk egy sítúra, vagy valami hasonló verőfényes napsütéses hóban botorkálás okozhat neki még hasonlót, gondolom.
Szerk.: Idén még, vagy jövőre minél előbb kinéz egy új szemüveg, erősen gondolkozom, hogy sötétedjen-e a lencse. Néha nagyon praktikus bír lenni, évek óta használom, de még így is bizonytalan vagyok a fentiek miatt.
p
-
azt nem mondtam, hogy mi jól keresünk, csak azt, hogy rálátásom van ezáltal az it-s bérekre
bár panaszkodni nem panaszkodom. a dink meg nem tudom micsoda
viszont amit a messze élő kecske úr mond, azt megfontolnám a helyedben! mókolsz napi 2 órát távolról egy tengerentúli szerveren és megduplázod vele a fizud
-
az elfogadható fizu alatt mit értesz? ez marhára szubjektív. az it-s fizukkal valamennyire tisztában vagyok az itteni ph-s jövedelem topikból, plusz a barátnőm is it iparban dolgozik. ezek alapján akár havonta is el lehetne menni nyaralni, a havi költségek fedezésén túl
szóval az, hogy it-s fizu, az marha általános, hiszen azért a programozók, rendszermérnökök, hálózatokkal foglalkozó emberek, adatbázisos emberkék (csak tippre mondtam párat), akiknek valós tudásuk van, azok igen jól meg vannak fizetve. ha nem, akkor meg nem elég talpraesettek hozzá, hogy megtalálják a helyüket. de manapság, amikor már lassan a nagymama korú emberek is értenek a géphez egy desktop üzemeltetői meló nyilván nem akkora kihívás, hogy agyon legyen fizetve az ember.
-
EQMontoya
veterán
Lehet, a kábelem azóta szar, mióta egyszer sikerült összecsattintani két csatlakozót úgy, hogy a másik kettő még autón volt a túloldalt. Megvolt a csillagszórás aznap estére.
Amúgy eleddig mindig úgy bikáztam, hogy töltögettem vele pár percig (5-10), aztán utána had menjen...
Mavyx: az viszont nem normális, hogy reggel mozgott a kocsi, este meg meg se moccan. Ha nem maradt rajta fogyasztó, akkor ott gáz van, fél nap alatt nem lenne szabad csutkára ennie az akkut. Lexus 6 hét állás után pöccre indult, télen. (Jó, a garázsban volt vagy 5 fok...) És nem voltak levéve a saruk, meg a riasztó is aktiválva volt.
-
fokukac
nagyúr
Hi!
Az apeh utána nézett, és nem találta az összeget az adóbevallásodban. Az mnb is kivizsgálta az ügyet, éspedig bűnösnek talált tiltott pénzzel való engedély nélküli portfóliókezelésbenA TEK már úton van feléd, szerintem menekülj...!
Ui. Remélem, a Jazzy már alkalmas a szökésre..!
uui. amúgy látszik, milyen fukar vagy. Igazán rászánhattál volna 20 dollárt is a projektre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- Kerékpársportok
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Linux kezdőknek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- Legolcsóbban Bivaly érintőképernyős Dell 7430 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb) laptopom eladó!!!
- Samsung Galaxy Watch Ultra + Trail Band
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest