Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #31888 üzenetére
Mind a kettőtöknek köszi az összefoglalót, az elveket én is olvastam, de látom a gyakorlat is alátámasztja. De legalább örülök, hogy jól értettem, hogy hogyan működnek ezek.
Trotecet néztem én is, mondjuk itt annyival jobb a helyzet, hogy ha jól látom, az 50-es változat van 140, 75-ös változat olyan 150 EUR környékén, ami mondjuk kedvezőbbnek tűnik a magyar áraknál. Benézek még majd a környékbeli nagyáruházakba, hátha így január környékén akcióznak valamit.
Nekünk is a fürdés és a ruhaszárítás a fő probléma, a mosást nem igazán értem, mert a mosógép ugye kvázi zárt rendszer, a lefolyó vizet meg azonnal tolja a csatornába a fali csonkon. Teregetni az erkélyre szoktam, de hidegben csak nyirkosabbak lesznek a ruhák, úgyhogy estére általában kénytelenek vagyunk behozni őket, és onnét kezdődik a gond. A fürdőszobában ablak nincs, csak egy kb 15 centis átmérőjű elszívó van, de egyrészt így is érezhetően megnő a páratartalom a fürdőszoba környékén, másrészt rettenetesen hangos, harmadrészt ugyancsak szagproblémáink vannak vele - valószínű, hogy valamelyik szomszéd rendszeresen a trónon dohányzik... Gond még a főzés, bár azt igyekszünk nyitott konyhaablaknál intézni, de minusz sok fokban a fenének sincs ehhez kedve. Gondolkoztunk valami konyhaszekrény aljára erősíthető mini-elszívón is, de ahogy annak is utánanéztem régebben ott is inkább a fizikailag is elszívó (kivezetéses) daraboknak lenne értelme.
Szellőztetést reggelente szoktunk egy-egy intenzívebbet csinálni, kifelé nyíló szellőzést nem szívesen erőltetném, a műanyagablakon lévő szellőzőt is a hálóban le kellett ragasztanunk, mert fütyült benne a szél, aludni meg problémás úgy - penészesedik is az ablaktok belseje, ahogy kell. Nem vagyok büszke a megoldásra, de a 12. emelet már nagyon magasan van ahhoz, hogy folyamatos huzat (és az azzal járó hanghatás) jelentkezzen a legkisebb rések esetében is.
Mindenesetre egy normális belső hőmérőt is be fogok szerezni mielőbb, ami páratartalmat is mér.
p
-
-
válasz
BlacKSouL #31805 üzenetére
tenyleg csak rajtad all, hogy meddig ragaszkodsz meg egy sullyedo hajohoz. de ha nem eszmelsz idoben, akkor a vegen meg a szeretett autogyarad is kiveszik alolad, es akkor mihez kezdesz?
persze nem okoskodni akarok sokadjara, nem vagyunk egyformak, de sosem fogom megerteni, hogy egyesek miert ragaszkodnak foggal-korommel a szar dolgokhoz -
-
Dylen
senior tag
válasz
BlacKSouL #31589 üzenetére
Én úgy hallottam, hogy az életkor előrehaladtával az embereknek csökken a gyomorsav mennyisége.
Vagyis nem a megnövekedett savszint okozza a gyomorégést, hanem a cardia (gyomor és
nyelőcső közötti izomgyűrű) kitágulása. Amit pedig a megnövekedett hasüregi nyomás okoz.
Amit pedig gáz okoz. Amit pl elégtelenül emésztett szénhidrát és a baktériumok
felszaporodása okoz (amit a savlekőtők mégjobban elősegítenek, mert tovább csökkentik az amúgyis kevés savat).
A képződő gáz felnyomja a savat, ami már minimális mennyiségben is irritációt okoz.
Szerintem gyomorégésre inkább életmódváltás kell, mert ez így egy ördögi kör. -
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #31577 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy az azonnali fáradt gőzös kérdések topicban odáig jutott egy ilyen eszmecsere, hogy megkérdeztem egy dietetikus barátomat az igazságról. Ő a citromlé gyomorégés eseti jótékony hatását megerősítette.
(Mellesleg én előtte ellenkező véleményen voltam.) -
bobsys
veterán
válasz
BlacKSouL #31424 üzenetére
1,6 csak hogy pontosak legyunk. A legnagyobb amit lattam valami 75" 3000 dolcsiert.
fokukac: Kindle HD vagy a sima olvaso? Tevebol meg bementem az uzletbe, kivolt rakva csillio darab ez olcso volt es nem lattam a kulonbseget ez a plazma meg az $1300 kozott (ellenben lathato volt a kulonbseg a LED vs plazmanal)
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #31305 üzenetére
jaja, mert a bios alatt nagy terheléssel megy a proci.
Amúgy csak nem bírtam ki, gondoltam egyet, és raktam rá egy vindózt is. Kinyitottam az ablakot az installálás alatt, hogy ne legyen melege
Most már erről írok
így, vindózzal, terhelés nélkül 38-39 fokos a proci, úgy, hogy a nagy ventivel fújatom
kurvagyorsnak tűnik amúgy, de tényleg.
-
Viszlát
addikt
válasz
BlacKSouL #31188 üzenetére
A helyedben indítanék saját blogot Napi Sírás néven, aztán ott kedvedre nyomathatnád a folyamatos károgást. Persze itt is elfér, de úgy talán még pénzt is kereshetnél vele, MO-n nemzeti sport a panaszkodás, tuti lenne jó sok látogató. Ráadásul ki se kell mozdulnod érte, szóval kész főnyeremény...
-
ClayMore
aktív tag
válasz
BlacKSouL #31029 üzenetére
tárgyaltam már ázsiaiakkal (ázsiai multinál vagyok), bár japóval még nem. merevek, de amint megegyeztek h lazásra veszitek a figurát ők is egyből lerúgják a cipőt és meglazítják a nadrág szíjat
Franciákkal, hollandokkal, osztrákkal, németekkel, olaszokkal is ez volt a tapasztalatom. kivétel talán az arabok voltak, de ott is csak a középosztálybeliekkel volt bajom (lenézik az európaiakat).
-
Hujikolp
őstag
válasz
BlacKSouL #30967 üzenetére
Mondtam én, hogy köszönöm, nem kérem
Sajnos egyébként ilyen valóban
most a Walkmaxx Boots – gördülő talpú bakancs a "menő" náluk, de egyből 3-at(!) akartak rámsózni, hogy "teszteljem" ~48k, meg 13k-s Easy Magic Mop – felmosószett és akkor hozta példának a nagymamáját, hogy milyen jól tud vele takarítani, meg nem kell hajolgatni és nem fáj a háta... Egy jó drága valami palacsintasütő vagy mi. Mondtam neki, hogy nem használnám. Erre Ő, hogy de itt a karácsony, ajándéknak biztos jó lesz...
A sok fölösleges dolgot meg akarják vetetni az emberekkel. Ha kell nekik valami, akkor elmennek és vesznek.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #30929 üzenetére
Figyimár. Ha elmennél Győrbe / Kecskemétre / Esztergomba / Fehérvárra ugyanilyen melóra, szerintem minimum a dupláját keresnéd. Az autóipar a magyar gazdaság egészének állapotához képest még mindig prosperál, és ezt akár ki is használhatnád...
De, még ha nem autóipar lenne, hanem bármi más, akkor is lehet jól keresni egy stratégiai beszerzőnek pest környékén... Egyik haverom ugyanezt csinálja, csak más (élelmiszeripari) területen bruttó 600 + kocsi + laptop + telefon + kafetéria csomagért.
Hogyha ezt nettósítod, szerintem szép lakás jön ki belőle, még pesten is. De még ha 30-40%-kal kevesebbel számolsz is, abból is jobban élnél, mint ott fenn az örök tél birodalmában.
A példád jól szemlélteti, hogy nem vagy mobil, és annak ellenére, hogy nem becsül meg a céged, mégse teszel az ügyed érdekében semmit. Gyakorlatilag igazolod a HR-stratégiát.
Értsd meg: MAgyarország legszegényebb régiójában élsz, ahol ez a cég megteheti ezt.
Ha nem mozdulsz ki a komfort-zónádból, akkor nem lesz jobb. Az első lépést pont neked kéne megtenned, küldd el valahova az önéletrajzod, azon nem veszthetsz semmit. -
Lortech
addikt
válasz
BlacKSouL #30908 üzenetére
Ismerős. Amíg van egynéhány lelkiismeretes dolgozó (értsd: hülye vagy kiszolgáltatott), aki betanítja és pluszt is vállal a sajátján túl, hogy addig is jól menjenek a dolgok amíg beletanul a másik is, és amíg a vezetés ennek hátrányaiból nem lát semmit, illetve az emberek megtartását elősegítő plusz költséghez képest jelentős anyagi hátrányuk nem következik belőle, addig hajlamosak azt hinni, hogy mindenki fájdalommentesen pótolható, és jól csinálják, amit tesznek.
-
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #30689 üzenetére
Okos. Ez nyilván elvek és márkahűség kérdése, hogy egy alsó-középkategóriás autóból beüljön-e az ember egy másfélszer annyiba kerülő felső-középkategóriás autóba.
House, admit it, you're not good at changes!
ui. én is csak elvből nem cserélem a szuzukit egy passzátra!
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #30686 üzenetére
Gondolom te válllnád, hogy megadnád neki a törődést, amit igényel, ha neked adnák.
Nekem is a szívem szakad meg az autó miatt, pedig különösebben sosem vigyáztam rá, vagy óvtam/féltettem, használati tárgy volt, van rajta jó pár karcolás, itt-ott megverte a kavics, a jég, de eddig több, mint 5 évig mindig garázsban lakott. Olyan rossz nézni reggelente, ahogy tiszta dér szegény, eső veri, nap szíjja, ilyesmik.
p
-
válasz
BlacKSouL #30661 üzenetére
huh, koszonom az infokat, ezek mind,mind nagyon jol jonnek majd
egyben lesz jelen esetben a hr-es esca szakmai interjú is. nyelvvel, kommunikacioval csak akkor lehet gond, ha elizgulom, szakmailag nyilvan nem fog problemat okozni a dolog, elegge nekem talaltak ki ezt az poziciot, legfokeppen a hosszu tavu elkepzeleseimhez illeszkedik igazan jol
-
-
válasz
BlacKSouL #30597 üzenetére
Tegnap a flash player miatt nem töltött be az Internet Explorer. Startlap van beállítva a gépen kezdőlapnak, de betöltés közben megfagyott. Letiltottam a flash-t, majd újratelepítettem és jó lett. A probléma az, hogy már nem az 1. alkalom, hogy ilyet csinál.
Holnap új hét, új remények.
-
neduddki
nagyúr
válasz
BlacKSouL #30537 üzenetére
HI!
v. 10 eve devu bank, phd-t vedett a kollegina ennek oromere szabadsagott vett ki, mikor du 5 kor bement a mjunkahejjere fegyelmi varta az asztalon, hogy mit kepzel, hogy szabadsagakor csak du 5kor megy be a mukahjjra, na itt kell elkezdeni verni a fonokot:- (((
arra is kivancsi lennek, hogy 60ban a dajdongnal hany vagotszemut vertem volna ossze, ha en ott dogotam volna /nem sokaig/...udv
neduddki
-
válasz
BlacKSouL #30537 üzenetére
omg.. mondjuk japán cégről én még nem sok jót hallottam. egy korábbi főnököm az autóiparon belül egy másik japán cégtől került oda, ahol én voltam, akkor amikor én. gondolom nem nehéz kitalálni, ha elmondom, hogy fehérvári, meg d betűvel kezdődik
de jót én nem hallottam róluk, te is csak megerősíted, amit ő mondott, kihajtják a lelkét az embernek és cserébe szarba se nézik..
-
válasz
BlacKSouL #30529 üzenetére
Hát az a baj, hogy ez lassan bekövetkezik, mert ezek a bérek amik itt vannak, hát az vérlázító, és akkor jönnek az átlagbérrel, kérdem én, hol lehet annyiért dolgozni, mert megyek oda azon nyomban.
Péntek van végre, a kedvem a munkához konvergál az igen magas szintre, éphogy eléri a jól van megcsinálom, de csak ha kell állapothoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest