- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #52910 üzenetére
Számlának érdeklődj utána, mert míg ÜFSZ-on melóztam, számtalanszor volt belőle probléma az előfizetőknek, és a cég hozzáállása az volt, hogy "..az előfizetőnek kötelessége a számla meg nem érkezését megreklamálni az ÜFSZ-on, hogy mi lehet az oka, ez esetben a szolgáltató újraküldi a számlát/csekket..."
Tehát aki nem fizetett, mert nem kapott számlát, csekket, és nem is szólt, annak nagyon nem nézhettük el az elmaradást, aki szólt, annak megnéztük, újraküldtük.Persze azért jó tudni, hogy kivételes esetben volt hatalmunk felülbírálni a dolgokat, szóval ha úgy ítéltük a dolgot (pláne a vége felé, mikor már kihúzták alólunk az ÜFSZ helyi irodáját) akkor az előfizető megelégedettségét néztük, és nem feltétlen a 100-200 Ft-nyi késedelmi kamatot, vagy a szolgáltatás korlátozás feloldási költségét, stb.
(Nyilván, ha ki sem ment a számla, akkor céges hiba volt, de ez 0,1%-ban fordult elő. Olyan viszont volt, hogy a postás kutyája megrágta, beleesett a vizeshordóba, stb, tehát kiküldve ki lett, meg viszont már kvázi nem kapta, vagy begyújtott vele, stb.)
-
válasz
fokukac #52910 üzenetére
Maga a megelhetes szerintem sem "veszes" havi szinten. Nalam 15k rezsi, 15k a kozos bevasarlasok. Van telefonszamla 6k-ert, meg ugye 9,5k a berlet. Ezen kivul kajara elfogy meg a 20k erzsike meg a 12500 szep kartya, de nyilvan ha ezek nem lennenek, akkor kp-bol nem koltenek ennyit. Ebben azert benne van, hogy alig eszek otthon keszitett kajat. Ez olyan 80k mondjuk. De jelen esetben ugye meg 40k elmegy albira is, es emellett azert megtakaritani is kell. Plusz nincs benne ebben egy ruha, vagy muszaki cikk sem. Baratnomnek hala az auto jelenleg nem kerul egy forintunkba sem, ez is oriasi elony.
Szoval abban egyetertek, hogy el lehet lenni, de azert egy normalis eletszinvonalhoz a fovarosban szerintem el kell kolteni 200k-t. Ami meg marad azt lehet felretenni.
Nekem nem celom pl. hogy tiz evig minimal eletszinvonalon eljek, hogy aztan legyrn egy kecom. Inkabb elmegyunk hetente parszor kajalni, nyaron nyaralni, telen sielni es megveszem azt a ruhat ami tetsziklakasom meg lesz egyszer, legvaloszinubb, hogy itthon, de kulfoldi fizubol.
-
válasz
fokukac #52894 üzenetére
Nem, szerintem a kozeposztaly definicioja mar jo ideje viszonylag stabil, a problema az, hogy a kozeposztaly megszunt. Nalunk a kommunizmus alatt szuntettek be, nyugaton meg a tarsadalmi retegek szetszakadasanak eredmenye. Amirol te beszelsz, azt inkabb 'kozepreteg'-nek mondhatnank.
Tenyleg az a kemeny, hogy a kozeposztalyba nem igazan lehetseges sajat erobol bekerulni, marmint mondjuk egy millios brutto fizetes mellet sincs ra eselyed, ha a nullarol indulsz. Ez egy szomoru dolog. -
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #52827 üzenetére
egyébként a napokban próbáltam megbecsülni, hogy mennyit nyertem (nem vesztettem) azon az utóbbi pár évben, hogy a vagyonom jelentős része nem forintban van, és ami forintban van annak is szignifikáns háynada valójában nem forint alapú eszköz, csak forintban mérik az árfolyamát. forintban kifejezve, jobban teljesítek, azt kell mondjam
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #52802 üzenetére
Tehát azzal, hogy rácsatlakozott, megbénította azt. Szemtelenkölke, hát azt hiszi, hogy egy hálózat arra való, hogy csak úgy rácsatlakozzanak? Hát attól megbénul! Még jó, hogy amúgy senki nincs soha rácsatlakozva. Szánalom bazmeg, gondolom valami közmunkásként odavezényelt 47e Ft-os 'informatikusuk' van ezeknek is, aki a járás összes iskolájához van kivezényelve, és messziről már látott számítógépet, de ha értene hozzá, akkor sem lenne sem ideje, sem eszköze, sem forrása, sem motivációja (de talán még jogosultsága sem) rendbe tenni a dolgokat.
Szerintem egyébként bedugták az említett routert egy szabad aljzatba, ezzel sikerült ip-cím ütközést generálniuk, és ettől tényleg leállhat a hálózat, főleg, ha nem profi eszközök vannak, hanem egy otthoni router alapbeállításokkal, így a két eszköz a szar konfigurálás miatt versenybe szállt a 192.168.1.1-es címért.
p
-
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac #52738 üzenetére
Nem a lassusaggal van gond, hanem az energiatakarekos mukodese miatt. Arra van tervezve, hogy kikapcsolgassa magat nem arra, hogy 24/7-be menjen. Rengeteget szivtunk velunk, se szerverbe se NAS-be nem valo.
A piros az igen, az folyamatos mukodesre lett tervezve annyi kikotessel, hogy kimondottan szerver rackbe nem valo, oda enterprise storage valo.
En pirosat sem szoktam vettni, talan a legolcsobb hdd egyike, kb annyit er mint amennyit fizetsz erte. Fekete WD vagy az enterprise storage -
pohár
félisten
-
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #52667 üzenetére
Hajaj, és most nézem, hogy fölébredtek a gonosz imperialista bankárok, a nemrégiben oly népszerű hegymászó terminológiával élve ismét csúcstámadáson a HUF/EUR árfolyam. Mondjuk ez még mindig jobb, mint az ütik, meg a tépik, ami manapság minden tőzsdével vagy árfolyammal kapcsolatos hír címében kötelező kifejezés, hogy a tisztelt olvasó is bennfentesnek érezhesse magát, meg a magát szintén roppantmód annak tartó újságíró is etethesse a szenzációhajhászásra éhes médiadémont.
p
-
Integra
titán
válasz
fokukac #52594 üzenetére
na, arra már rájöttem, hogy ez nem ilyen egyszerű, nem véletlenül kerülök minden egészségügyes dolgot... ez egy majomparádé ami itt megy, komolyan..... ne is írom le, olyan ideges vagyok ettől a kurva rendszertől, nem ér ennyit az egész, ilyenért nem koptatom tovább a billentyűt...
-
Thrawn
félisten
válasz
fokukac #52437 üzenetére
Át is adom, csak először alapítani kellene egy ilyen díjat. Nekem mondjuk jobban tetszene az Intergalaktikus Kuka-díj, dehát valahol el kell kezdeni
Egyébként elfogyott mindenem, csak egy kis magáncélra eltett savanyított jalapeno maradt. Majd nyár közepe-vége felé lesz megint friss. Viszont ha kell habanero (szárított) abból tudok intézni, azzal már simán fel lehet iratkozni az "erősek" közé, feltéve ha Holló uraság abból is elmajszol egy egészet. Hány kiló kell? -
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #52404 üzenetére
én múltkor a sorozatokról olvastam egy rédekes cikket nem tudom már hol. hogy valahogy érdekes módon nálunka tv-be csomószor nem jutnak el az amúgy nagyon népszerű sorozatok.
ha jól tudom 1 időben pl a himym is vezette a listákat usában, itthon meg nem nagyon pörgött, de a tbbt meg comedyn megy csak, ami nem tudom egyáltalán a lakosság hány%ának elérhető?
meg egy csomó példát írtak, amikről fogalmam sincsegyébként úgy nézem, a választási kampány megint nem programokról fog szólni. nem mintha meglepődnék, csak azért egy kicsit jobban európában érezném magam, ha legalább valami nyoma lenne annak, hogy szavazzatok ránk, ez a programunk.
-
válasz
fokukac #52392 üzenetére
En pentek delutan 3-kor eladtam az osszes reszvenyemet, szoval akar
-t is rakhattam volna
helyett ...
Egyebkent persze, normalis. Kb. ket-negy evente van valami ugyis:
1987 – Black Monday (1987) – the largest one-day percentage decline in stock market history
1989–91 – United States Savings & Loan crisis
1990 – Japanese asset price bubble collapsed
early 1990s – Scandinavian banking crisis: Swedish banking crisis, Finnish banking crisis of 1990s
Early 1990s recession
1992–93 – Black Wednesday – speculative attacks on currencies in the European Exchange Rate Mechanism
1994–95 – 1994 economic crisis in Mexico – speculative attack and default on Mexican debt
1997–98 – 1997 Asian Financial Crisis – devaluations and banking crises across Asia
1998 Russian financial crisis
2000–2001 – 2001 Turkish economic crisis
2000 – early 2000s recession
1999-2002 – Argentine economic crisis (1999-2002)
2001 – Bursting of dot-com bubble – speculations concerning internet companies crashed
2008-2011 - Icelandic financial crisis
2007–08 – Global financial crisisSzal tenyleg varhato volt valamikor, csak senki nem tudta, hogy pontosan mikor
En egyebkent most legkevesbe szivesen Argentinaban lennek, azt hiszem. Ott komoly problema lesz/van.
Szerk.: masreszt te is tudod jol, hogy Portfolio.hu-ra nem hivatkozunk, akkor inkabb a Blikk
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #52344 üzenetére
Köszi!
Nekem is gyanús volt, de hát az ember jóhiszemű, ha üzleti ügyről van szó. Pláne hogy arrafelé nemigen volna hely sem, pláne ingyen..
Második ötletem nekem is a Felvonulási volt, legfeljebb annyival előbb megyek, sétálok egyet. Jobb lett volna ha nem fagyban, hóban latyakban kell mászkálnom, de ez csak a szokásos: ha nekem nagyobb dolgom van, mennem kell valahova, akkor hó és fagy van
Na de ez most olyan mértékű ügy, hogy azt se bánom, ha szánhúzó kutyák rángatnak oda a bokámnál fogva egy szál alsógatyában. -
Integra
titán
válasz
fokukac #52247 üzenetére
kukac, győzelem van
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
fokukac #52243 üzenetére
Hópihékről jutbeszembe: A katasztrófavédelem veszélyhelyzeti alkalmazásáról
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #52230 üzenetére
Az építést fizeti az EU, a karbantartást nem. Valaki linkeljen már valami jó kis havas képeket, idén itt nálunk elmarad a tél, meg kéne mutatni a gyerekeknek, nehogy elfelejtsék, milyen az.
Bár a kisebbik lányom már előadta a múltkori majmos mémet a maga kevésbé vulgáris, ellenben sokkal bájosabb módján, miszerint nem kell félni, majd húsvétkor szánkózunk.
p
-
-
Integra
titán
válasz
fokukac #52143 üzenetére
egyszerűen nem tudom elhinni, képtelen vagyok elfogadni azt a tényt, hogy komolyan vannak emberek, akik ezt megeszik és önként asszisztálnak hozzá. sehogy sem fér a fejemben, hogy idáig süllyed ez az ország, hogy ennyire arcpirítóan ostobák és mennyire igyekeznek hülyének nézni az embert..
-
válasz
fokukac #52075 üzenetére
jó, persze, értem a lényeget. igazából azért nincs még tabletem, mert magam sem vagyok biztos benne, hogy valóban szükségem van-e rá, vagy sem
de előbb-utóbb biztosan kitalálom.
horvátországi nyaraláshoz: a céges apartman félpanzióval 1600 ft/fő/éj, az üzemanyag emg egyelőre még ingyen van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest