Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • athomi

    veterán

    válasz janos666 #36181 üzenetére

    Az összes ph!-s OLED tesztben a következő áll:

    "A betekintési szög gyakorlatilag hibátlan, teljesen oldalról nézve a kijelzőt sem érzékeltük a színek torzulását, fakulását, invertálódástól pedig pláne nem kell tartani."

    Erre a valóságban azzal találkozik az ember, hogy már enyhén szélről nézve is torzulnak egyes színek. Nem tesztábráknál, hanem valós tartalmaknál. 1.8 méterről tökéletesen középről nézve az 55"-os kijelzőmet ennek a JOKER feliratnak a J és R betűje bezöldül. Nem vizslatva, hanem feltűnően. Persze ha 2 méteren kívülre ülök, akkor már oké. Na de ez is csak akkor áll fenn, ha tökéletesen középen ülök. Ha a káva szélével szemben vagyok, akkor messzebbről is elmásznak a sárga színek zöldbe a kijelző túlsó harmadán. És nem csak a Joker feliratnál, ezt látod az emberi bőrszínektől kezdve sok mindenen át. Focimeccsnél is feltűnik. Legdurvábban meg a gyerek meséinél, mert ugye ott elnagyolt minden, így nagy területek egyszínűek.

    Hát az általam és néhány fórumtárs által tapasztaltak messze nem a ph!-s tesztben megállapítottakat támasztja alá. És nem kell ehhez vizslatni a képernyőt, ez feltűnik egyszerű felnézés közben.
    Ha a fentieket eltúlozzuk itt néhányan, akkor egyáltalán mi a francnak foglalkozunk színhelyességgel?

    Most csak az a kérdés, hogy tényleg ekkora a szórás a panelek között, vagy mind ilyen csak néhányak nem látják (vagy szimplán nem akarják látni)?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák