- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
#72042496 #8803 üzenetére
"Mondjuk ez durva amit a hőmérséklettől függő elöl-hátul púposodásról írsz, tévéknél sosem hallottam ilyenről."
Ez igaz de eddig nem is nagyon repkedtek a 4-5 mm vékony tévék a boltokban.
Azért ez már rohadt vékony, bármit is mondtok.Laminált padló az ugye műanyag dekor + némi farost.
Hőmérséklet (és pára) függvényében képes akár 1 centit is tágulni 4-5 méteres hosszon.
Gondolod, hogy egy 140 cm hosszú 5 mm-es műanyag lap nem? Kizártnak tartom. -
daneel_hu
addikt
válasz
#72042496 #8803 üzenetére
saccra 1mm-ről bszélünk, de lehet csak 0,5. Ezt ki kéne mérnem...
Az is lehet, hogy 0,3 mm-es beesést látok középen, tényleg elég jó szemem van.
Most az előbb megnéztem, teljesen egyenes... de be is van fűtve.Az biztos, hogy az anyagok hőtágulása erősebb mint az, hogy miről mit gondolok.
A srác fotója sokkal nagyobb görbület mint ami nálunk van az E6V-n.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#72042496 #8792 üzenetére
Egy TV miatti 5 perc plusz papírmunkát igénylő ügy miatti botrányos viselkedés, amiért nem ők kapták a jutalékot... elegendő arra, hogy részemről soha többé ne tegyem be a lábamat a boltba. Ezek után tényleg bármit megtesznek a vásárlóval, és hidd el meg is teszik... de mondhatnék még súlyos átkúrásokat, amiket idős, hiszékeny emberek ellen követtek el, sokszor hitelbe hajszolva őket.
Anyámnak mezei hazugsággal adtak el pl egy drága előfizetést T betűs boltban ... 64.000 Ft kötbért akartak fizettetni miután le akartuk mondani. Szerencsére beismerte a hazugságot ..
-
Strezi
őstag
válasz
#72042496 #8451 üzenetére
Köszi, szoktam emlékezni mi volt a topicba, de ez kimaradt
Na, szóval akkor megvan az elméleti limitet megközleítő gyakorlati anyag
Egyébként a Deepwater Horizon c. film... Szépen az elejétől fogva akad 8-10 másodpercenként, nem sajnálták a biteket benne.A Shield már jó ideje piacon van, elég erős hardwert hoztak össze benne.
-
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #8413 üzenetére
Nem nekem való játék, de alapvetően ugyan az, mint a ME:Andromeda. Ezek a korai HDR-es játékok a proprietary API-kat használták, de a Creators frissítés (1703) óta az 378.92-estől újabb nVidia driver átadta a HDR kezelését a Win10-nek, ami viszont nem kompatibilis az NAVPI-hoz (vagy hasonló AMD megoldáshoz) írt játékokkal (csak azokkal, amiket frissítettek vagy eleve a Win10 API-hoz írtak).
Szóval: vagy visszagörgeted a Win10-et 1703 előtti verzióra (bár ezt még nem próbáltam, lehet hogy az új driver-ben így sem működik már az NVAPI-s HDR mód), vagy az nVidia driver-t 378.92-re (ez tuti jó, bár újabb játékokhoz gáz).
AMD-nél fogalmam sincs mi a helyzet (szerintem még nem támogatják a Win10 módot, szóval működik, ahogy eddig -> kivételesen pont akkor követte vakon az nVidia a Microsoft-ot a szabványosításaival, mikor nekem ez pont nem nyert
).
Ami ebből nekem még fáj, hogy a Tomb Rader-hez is elkészült az NVAPI-s HDR mód, de mikor látták, hogy bele fog piszkítani a Win10 a levesbe az MS szabványokkal, akkor egyszerűen kivágták megjelenés előtt (hogy ne legyen olyan szitu, mint a Mass Effect vagy Shdow Warrior esete, hogy megjelenéskor működik, aztán pár hónap múlva frissül a Win10 és a driver-ek, aztán már nem lesz jó...).
-
Madwe
nagyúr
válasz
#72042496 #7615 üzenetére
Mind az első mind a második pontra is tökéletes a webos 3
egyedül a hd hang miatti bekötés az, ami egyértelműen indokolja egy külső lejátszó meglétét (ami rendre kényelmetlenebb s lassabb is a webosnél, mind jóformán) illetve minimálisan jobb lehet csak a képe (a 2-300ks lejátszónak, a beépítetthez képest).
(#7616) rendon Nem, game modeban olyan elektronikákat is kikapcsol, amit amúgy nem is lehet állítani a rendszerben. Azaz a game modeos 20-30ms ilagot sehogy máshogy nem tudod elérni a tévén.
-
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #7556 üzenetére
De HDR játékhoz nem is kell PC mód, ugyan olyan "jó" a TV / Game mód.
Úgysincs 2160p60-ban 10-bit RGB a HDMI sávszél miatt, és hamarabb mondok le a 4:4:4-ről, mint a 10 bitről, mert HDR-ben látványos a banding 8 biten (a jelenlegi Geforece nem ditherel, a Radeon-ok talán igen, de nem próbáltam, még azt se, hogy azok engedik-e egyáltalán a 8bit HDR-t, dither képesség ide vagy oda).Azért teszem idézőjelbe, hogy "jó", mert a TV/Game és TV/Cinema nekem egyformán nem tetszik. Ugyan az a bajuk.
1: Az egyik az agresszív roll-off:
Arra már találtam kiskaput, hogy kézileg felülírjam madVR-el a filmekhez a metaadatot, ezzel kijátszava a roll-off választót (bár nem is hatalmas a különbség 1k és 4k film közt, de azért zavart a tudat), de NVAPI játékhoz (mint pl. a ME:Andromeda PC-n nVidia kártyával) a 10k nit metaadatot nem ilyen egyszerű (a játékprogram küldi ki, az sem jó ha nyitvahagyom a madVR-t a háttérben, mert exclusive módba vált a játék HDR-hez, tehát "csak az övé a monitor").
2: Látványosan sötét színek (chroma a helyén, luma lemaradva)
A Color csúszka egekbehúzása nem megoldás, mert akkor a sötét és közepesen élénk színek lesznek túlszaturáltak, "helyes" 50-es állásban (HDR-ben is 50 lenne az igazi alapérték, mint SDR-ban, csak már feltolta az LG is 555-60 köré a HDR alapértékeket, hogy kompenzáljon valamennyit az Auto színtér hibáján) viszont a közepesen világos színek sötétek, ami a bőrszíneken a legzavaróbb (betegnek / zombinak néznek ki az emberek).
Most épp azzal kínlódom, hogy 3DLUT-al kompenzáljam ezt a két dolgot, de nehéz a WRGB sajátossága miatt (valahol a fényerőskála durván felénél elfogy a szaturált R,G,B és csak a W-t pakolja már mellé), amit elvileg tudhat kezelni, de alapvetően nem erre számít a program, ami véges számú mérési pontból próbálja modellezni az első tippre korrekt RGB monitornak feltételezett kijelző izotróp 3D színterét. Ráadásul még a HDR-hez is hülye még a program olyan szempontból, hogy nem lehet neki azt mondani, hogy ne foglalkozzon a jelen esetben 1000-10000 nit tartománnyal, mert úgysem tud olyat a kijelző, azzal is fecsérli a drága időt és energiát (lehet, hogy küldenem kell borravalót a fejlesztőnek, hogy olja ezt meg
vagy persze kísérletezem és hosszasan készül, excel-ben átalakítom a palettát, stb...).
A bőrszíneket és fényességet már sikerült elkapni, csak a sötétszürkék gyengélkednek (rosszul térképezi fel a mérési pontok közt a Rec 2048 görbe alját amiatt, hogy elpazarolja a mérési pontokat a világos részbe, amit nem is tud megjeleníteni a TV).
A TV saját CMS-e pedig katasztrófa HDR-ben. Épp ezért nem is foglalkozom a TV / Cinema HDR móddal, csak a TV / Game HDR-el, mert alapvetően majdnem ugyan olyan rossz/jó a kettő, az extra beállítási lehetőségek a Cinema-ban pedig csak ártanak (nem is elégséges a problémák orvoslására, és ha tologatok a csúszkákon, akkor durva képhibák jelennek meg -> Régen a 6-os széria korai firmware-eivel még az SDR is ilyen volt, mint ma a HDR a 7-esen...).
Ami még jobb híján érdekes lehet (ha a TV / Game HDR-el nem jutok dűlőre), az a PC / Standard HDR mód: viszonylag szar a precizitás (durva saccra olyan, mint ha 10 helyett 9 bittel menne), de nincs roll-off (ami a TV / Standard-re is igaz, csak az lagol, mint az állat, szóval játékra kilőve), így eleve egy gonddal kevesebb és közvetlen használatra rossz lenne, hogy nem is dolgozik a színkezelés, csak natív színtérben ragad, de PC szotfveres profilozáshoz talán ez jobb is (alapvetően erre van kitalálva a profilozó szotfver, nem arra, hogy a hibás hardware-es emulációkat korrigálja).
-
attiati
veterán
válasz
#72042496 #7441 üzenetére
Az ot ev gondoskodas az egy jo nagy sz*po. Ha jol ertettem reggel komasan, akkor annyit tesz, hogy normal gari idoben teljes vedelmet kapsz (ez ugye az elso 2 ev?) es azon tul az 5. evig ha meg tudjak javitani a tv hibajat, akkor megjavitjak ingyen. Ha nem tudjak javitani, akkor kakukk az 5 eves leapolasos gondoskodasnak.
-
Joshi
titán
válasz
#72042496 #7369 üzenetére
A Planet Earth II-t az OLED tévén még nem próbáltam, de a régi Sony LCD tévén Q5 Pro-val nem volt fakó a kép sőt, gyönyörű színek voltak. Ha PC-ről játszottad le, akkor ott valami beállítás gond volt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#72042496 #7321 üzenetére
Lehet, nem vagyok a HDR szakértője.
Sőt, semminek nem vagyok szakértője... Engem nyilván nem izgat a dolog, mert a tévém nem HDR képes, csak úgymond "óvatlanul" megnyitottam pár 4k HDR demót és akkor láttamoztam, hogy kissé másképp fest alacsony oled fényerő mellett a HDR kép. Ennyi, nem több, szóval a HDR kérdése itt le is zárult részemről.
Amúgy van egy rövidke szösszenet a HDR kép készítéséről, hát mit ne mondjak... Számomra sok mindent megmagyaráz. Még akkor is, ha nem egy adott képből készül a HDR kép, hanem valóban alul-felül-középen van exponálva ugyanaz a téma. Eddig sem érdekelt túlzottan, csak gondoltam, most meglesem mi fán terem. Lányom körberöhögött, mikor megkérdeztem, mitől HDR a HDR. Mondta hogy csinál nekem, ha szeretném...
-
Joshi
titán
válasz
#72042496 #7086 üzenetére
Aki kérdezte tőled a garival kapcsolatos dolgokat, ő a tévéjét néhány héttel az akció előtt vette. Szóval neki elsőre azt írtad hogy márpedig van, de én meg kijavítottalak hogy nincs. Ennyi a történet. Egyébként az LG már néhány évvel ezelőtt is csinált ilyen akciót, szóval ez nem újdonság. A Sony és a Samu viszont egész évben eszközöl ilyen lehetőséget. Persze a Sony az OLED-re nem, amit linkeltem is.
-
Joshi
titán
válasz
#72042496 #7072 üzenetére
"A garihosszabbítást linkeltem egy kicsivel feljebb."
Én meg írtam hogy csak a 2017 novembertől dec végéig vásárolt készülékekre vonatkozik. Nem általános garivásárlás ez az LG-től, mint ahogy ez megszokott más nevesebb gyártóknál.Minden 2017-es LG OLED és UHD 4K TV-re
2017.11.08. és 2017.12.31. között! -
Madwe
nagyúr
válasz
#72042496 #6988 üzenetére
Van benne ac-s wifi, az jó környezetben (5ghzen) ugye elméleti 7gbpsre képes, gyakorlati 1-3gbps-re, persze ott meg packett loss előfordulhat, valamint függ attól is h mennyire szórt az 5ghzes tartomány (miután kb a szomszéd szobában már nem érhető el, ezért ez nem probléma) valamint milyen a környezet, mennyire messze van a router, s az milyen erős.
Egyébként gyakorlatban a legtöbb hdr uhd is bőven elvan 100ason, eddig egybe se futottam ami ne bírta volna.Ugye amit linkeltél, pl 100gbos 128 Mbps az az elméleti maximum amit elérhet, ami alatt szokott lenni bőven, igaz ez ingadozik film közben jelentenként. De ebben benne van a hang is, s ez a legerősebb dolby atmos kódolásnál lenne így - pl ha nem olyan hangsávokat használsz, már garantáltan 100Mbps alatt leszel kb.
-
Joshi
titán
válasz
#72042496 #6973 üzenetére
"Kodit használsz a tévén? Ha igen, jól megy rajta? NAS-ról lejátszik mindent a tévé (akár Kodival, akár mással), hangsávokat, feliratokat kezeli?"
Nem is fogok, van egy Himedia Q5 Pro és egy Oppo 203 lejátszóm. A tévében 100-as ethernet van, szerintem az néhány anyaghoz kevés lenne. Nem értem hogy egy ilyen drága eszközben miért nincs gigabit ethernet. -
colbert
csendes tag
-
Partz
senior tag
válasz
#72042496 #1582 üzenetére
Szerintem itt is volt szó róla, nézd csak kik kommentelték.
Olyan nyolcas nagyságrendbe mutattak már be más gyártók (Lg paneles) oled tévét. -
AVhelper
senior tag
válasz
#72042496 #1582 üzenetére
A megfelelő hírportált kell olvasni. A szeptemberi IFA-n mutatták be a Philips 55POS901F-et.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #1549 üzenetére
Update: azt írják, az ABL-t nem lehet kikapcsolni, csak az ASBL-t, ami akkor veszi le a fényerőt, ha sokáig statikus kép látszik a képernyőn.
Azért fura, hogy az ABL eddig nemigen került elő. Nekem fél perc alatt szemet szúrt a dolog, 60 körüli OLED light-nál bazira zavaró.
-
antistati
tag
válasz
#72042496 #1457 üzenetére
Én igazából 65" gondolkodok otthonra...
Nekem is szívem csücske az új OLED, de elgondolkodtató, hogy egy 55B6J árban már tudnék venni 65KS7000...
Ez az örök kérdés "meddig várjon az ember", mondjuk nem gondolom, hogy a tavaszra 65B6J 700e alá beesne, pedig szívesebben vennék egy jó kis OLED -et... a másik kérdés, hogy ki tudom e várni, s érjem be esetleg egy jó kis 55B6J vel...
Lassan már nálunk is a méret számít:-)
-
Partz
senior tag
-
Ijk
nagyúr
válasz
#72042496 #1044 üzenetére
Lényegtelen. Ebben a formátumban készülnek filmek és ha holnap bevezetnek a 120fps-t akkor is van már milliónyi film ami 24p. De nem fogják egyelőre lecserelni, tömegesen biztos nem.
Az hogy mennyire jó a 24p azt nem akarom itt tárgyalni. Maradjunk annyiban hogy van előnye és hátránya egyaránt. De ez van és kész. -
Indiant
addikt
válasz
#72042496 #1031 üzenetére
Nem itt, már nem emlékszem hol. De számomra is érthetetlen volt.
kola99: MM-ben megnéztük a tv-t. A dolgozó bekapcsolta a böngészőt és a jobb oldaolon olyan volt, mintha az MM-es árfelirat beégett volna a képernyőbe. Ő azt magyarázta, h. csak overlayben jelenik meg a böngésző.... nem tudom mi az igazság, de nem nézett ki jól.
-
-
Partizan182
senior tag
válasz
#72042496 #800 üzenetére
Próbáltam egy összehasonlítást lőni (első kép jutub videóból van, második a TV-mről készült tök sötétben ugyanannál a jelenetnél - Last of Us).
Röviden: igen, ez panel/elekronika tökéletlensége. Akkor jön csak elő ha NAGYON sötét szürke,szinte teljesen homogén képet nézünk, a fenti egy szuper extrém eset és a legdurvább amit az elmúlt fél évben láttam.
Közben cseréltettem a panelt, az újon sávosodás kevésbé látszik, a jobb oldalán jobban vinnyettál. Amennyire emlékszem a Fallout 3 elég szürke alapból, de azt érdemes figyelembe venni, hogy ez a jelenség kizárólag akkor jön elő amikor annyira sötét minden (de még nem fekete) hogy egyébként sem látsz semmit. A fenti példán látszik hogy azért olyan húdesokmindenről nem maradtam le a sötétedő szélek miatt.
Just for reference: a Last of Us-on kívül csak a Gone Home-ban találkoztam ezzel (amíg fel nem kapcsolod a villanyt a szobában), most pörgött le pl a Lords of the Fallen ami végig esti/sötét gótikus képi világ, egy percig sem volt gond.
Otthon azért meglesek pár F3 vidijót és szólok.
-
NTX
tag
válasz
#72042496 #595 üzenetére
Köszönöm, de én másképp tervezek. 2-3 év múlva szerintem még az uhd tartalmak sem fognak elterjedni, a bd is nagyon lassan indult el a dvd után, nemhogy új technológia jönne. A Tv adások közül még most is nagyon sok csak sd, nemhogy uhd, még a hd is kevés. A jelenlegi tvm 7-8 éves és lcd fullHD, gyakorlatilag a képminősége vetekszik a mostani középkategóriásokkal, igaz, hogy vastagabb és nehezebb, de ez kevésbé szempont nekem, ezért pénzkidobásnak tartom, hogy egy középkategóriásra cseréljem le. szvsz egy felső kategóriás tvnek ki kell(ene) tartani 8-10 évig.
-
Partz
senior tag
válasz
#72042496 #589 üzenetére
Fejből ami eszembe jut. Sorrend alatt nem tudom pontosan mit értesz, de tetején van a belépő alján a drágábbak. Voltak olyan modellek amik nem jelentek meg, azokat nem írom bele.
2013
EA970 (curved-fhd)
EA880 (flat-fhd)
EA980 (curved-fhd)
*Samsung S9C (curved-fhd)2014
EC930 (curved-fhd)
EC970 (curved-uhd)
EC980 (curved-uhd) 77"-os és csak mostanában került nálunk boltokba, ezt vesztegetik 8 misiért2015
EG910 (curved-fhd)
EG920 (curved-uhd)
EG960 (curved-uhd)
EF950 (flat-uhd-hdr)2016
B6 (flat-uhd-hdr)
C6 (curved-uhd-hdr)
E6 (flat-uhd-hdr)
G6 (flat-uhd-hdr) -
Partizan182
senior tag
válasz
#72042496 #589 üzenetére
Google-ba beirod hogy LG Oled [evszam] lineup és kidobja. Általánosságban itt kevésbé van meg az alja-kozepe-teteje, az OLED kb mindig premium (panel is kb ugyanaz mindegyikben) FHD oldalon az EC9300 a 2014-es modell, az EG9100 a 2015-os, tobbet mar uj FHD nem jon csak 4k. Szvsz ha realis budgeted van az EG9100 most a best buy, nyilvan ha az ar nem szamit akkor valamelyik 2016os 4k modell. De a FHD Oled is felmossa a padlot mindennel, ezt paran itt meg tudjak erositeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged