- Prohardver app (nem hivatalos)
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Pont ez az hogy nem is működik túl jól, vagyis részben. Már eleve Sony azt írja hogy a kézi pixelfrissítést évente max egyszer hajtsa végre a user, LG ilyet nem ír. Rtings nyúzos teszteknél azért voltak gondok a 2017-es panellal, de "normál" használat mellett is van panasz rendesen (AVS fórum). Nekem is 2017-es panel van a Sonyban.
-
PuMbA
titán
Az OLED panelben lévő szerves vegyület önmagában bocsát ki fényt, míg az LCD panel tök sötét. A háttérfény adja az LCD fényerejét. Egy LED vagy CCFL cső fényereje pedig sosem csökken. Szüleim 6 éves TV-je is ugyanannyi fényerővel megy, mint újonnan, de ha PH-ról veszel egy 15 éves használt LCD-t ötezerért, annak is ugyanakkora lesz a fényereje, mint újkorában
-
PuMbA
titán
"Az eredmény az volt, hogy az OLED jobban tartja a fényerejét az idő múlásával, mint az lCD..."
Az eredmény pontosabban az volt, hogy egy vélhetőleg gyári hibás IPS paneles LG TV nem tartotta a fényerejét, míg egy VA paneles Samsungé ugyanolyan maradt
A tesztben 1db OLED és 2db LCD szerepelt.
-
Joshi
titán
-
-
PuMbA
titán
Ja, Planet Earth 1 színei viszont jók
Ott elégnek találták az SD -> FullHD felbontásbeli különbséget, viszont a PE2-nél a 4K-val viszont bejött a HDR is, szóval virítani kellett valamit, mert a FullHD -> 4K különbség sokszor nem annyira feltűnő, például távoli nézési távolságból.
-
Joshi
titán
Sony Home és Video lejátszás menüje érthetetlen módon önálló életet él, vagyis ezekre a menükre nem él a fényerő beállítás. Itt full fényerő van ha akarod ha nem.
Amikor böngésztem egy pendriveon a filmek között, bizony szembesültem a Ghostingal. Viszont a ghosting nagyon gyorsan eltűnt ha teljes képernyős tartalmat jelenítettem meg a képernyőn. Összegezve ez biztosan nem ghosting, ez tuti képvisszamaradásos történet. Itt csak a gari lehet megoldás.
-
Celtis
veterán
Azt hiszem itt és most kihagyhatatlan ez az örök klasszikus.
Mi kerül ezen a fotelon 7200 forintba? -
GalaHU
addikt
Tegnap este már csak egy órám volt tesztelni, de a képmegjelenítés folyamatos, a B7 által nyújtott V-sync-hez képest sokkal jobb a válaszidő, nagyon simán tudtam vezetni (Assetto Corsa és Dirt : Rally 2 pörög nálam általában) nem éreztem egyáltalán darabosnak.
Eddig hozza azt amit vártam, az új konzolokkal már 60fps fölé is lehet majd menni (remélem idén tényleg kaphatóak lesznek) vagy ha addig kidob az nVidia egy combosabb HDMI2.1-es kártyát akkor azzal fog kiteljesedni. Szerintem csúcskártya se kell hozzá feltétlenül, mert a mostani 2080ti-m sync nélkül bőven 100fps fölött produkál 4k-ban, szóval ha marad a számozási metódus a zöldeknél akkor egy 3070-is elég lehet az új csatlakozóval.
A köridőkre kíváncsi leszek, legutóbb 100Hz-es G-synces ASUS monitorral mentem, onnan visszalépés volt a B7...
-
jilian
addikt
Mi az hogy hdmi-hdmi kábel?
Ha úgy érted, hogy nincs-e valelyik végén átalakító akkor igen, megy "sima" Hdmi -Hdmi kábellel. (ilyenem van)A 4k/120Hz-ről szerintem még nem is kéne nagyon beszélni....hol van még az, hogy egy vga ki tudja magából préselni a 120 képkockát ekkora felbontáson...nameg a hdmi 2.1-es csatlakozás.
-
Joshi
titán
Azon kell pörögni, hiszen ahogy írtam és linkeltem a 4K@120Hz csak HDMI 2.1-el megy. Mivel írta hogy egy Audioquest Pearl kábellel próbálja ami 18Mbps-re van hitelesítve, így ha belefeszül akkor se fog neki menni. Az lehet hogy DVI-HDMI átalakítóval menne, de szerintem Ultra High Speed HDMI kábel is kellene ha 4K-ban akar játszani. Szóval marad az 1440-es felbontás amíg be nem szerzi az új kábelt.
(#40242) jilian így már érthető, szóval 4K mellett max 60Hz-lesz.
-
Joshi
titán
Gemini man. Az UHD BD-nek szerintem itthon nincs forgalmazója, kb mint a Disney-nek. Magyar hang is csak a sima Blu-ray-en van, a 4K verzión nincs.
-
hunspikey
őstag
Nem, én azt mindenhol kikapcsolva tartom. Egyszerűen olyan mint egy abl de megy felfelé is nem csak vissza vesz! Fura. És kb a jelenet ábrázolása után pár tized másodperccel látható, és nagyon ritka, kb 3 óránként egyszer fordul elő. Nem tudom mi ez, én azt gondoltam még hangolja magát a panel.
-
Celtis
veterán
Addig nézd amíg meg nem érted,hogy nem a tv jelenít meg annyit, hanem annyi látszik.
Azon is lehet gondolkodni, hogy a BFI miért javítja a mozgás felbontást, ha többet kell dolgoznia a kijelzőnek, hiszen a képkockák között még fekete képet is meg kell jelenítenie.Még egy cikk ábrákkal. Hangsúlyozom, hogy én most a gyakorlatilag nulla válaszidejű OLED-re gondolok, a főleg régi LCD-k nagy válaszidejéből adódó elmosódástól most tekintsünk el.
-
hunspikey
őstag
Már bocsánat de nehogy már azt mondjuk hogy egy OLED nem jeleníti meg az összes sort egy adott időpillanatban. Ha felvennéd egy nagyon gyors 1000 fps + sebességű kamerával akkor látnád, hogy minden frame szépen ki van rakva és tartva. A szemed lustasága okozza hogy nem látod jónak. De mint mondtuk ez emberfüggő. Szerintem sokkal inkább csökkenti a mozgás megélését az ha fals kontúros egy él, mintsem az ha végig ugrál előttem - de ez szubjektív.
A régi crt azért volt jó mert egyszerre kábé 10 sor láttál, ráadásul fals kontúr nélkül ami az emberi szemnek tetszik.
Szóval nem a megjelenítő veszti el
-
Joshi
titán
Azért mert te nem játszol FPS-el, vagy ha igen akkor konzolon ami vicc kategória.
Egyébként se az alkalmi játékostól indult a dolog. Meg amúgy is nagyon kevés embernek van OLED tévéje, szóval már megint esztergáljuk a fingot.
De hogy jön az ide, ha már van egy OLED tévé a háztartásban? Hát persze hogy akkor nem fogsz venni egy LCD tévét vagy monitort, főleg ha fotelból játszós vagy. What?
-
Partz
senior tag
Mire kiadják az új PS-t lesznek hdmi 2.1-es Sony tv-k (egyébként az idei XH900 széria már megkapta). Nem véletlen nem mutatták még be az idei A9 oled tv-ket, mint ahogy az se véletlen, hogy idén őszre esedékes az X1 Ultimate proci utódja.
Panasonic szintén nyilatkozta, amint lesznek a piacon hdmi 2.1-es eszközök, jönnek a kompatibilis tv-k. Szintén év második felében mutatnak be újdonságokat.
-
Joshi
titán
Én szoktam szimulátorozni van is cockpitem, de nekem elég a 60fps. Engem a képtörés soha nem zavart igazán, meg amúgy is várok egy jó VR szemüvegre ha lesz egyáltalán vállalható minőségű. Akiknek fontos a HDMI 2.1 azok úgy is LG-t vesznek, de konkrétan én elsősorban játékra biztos hogy LCD-t vennék.
-
Joshi
titán
Itt pont az ellenkezőjét írják.
"Measurements"
"Please be aware that OLED panels seem to vary too much from panel to panel to allow for the re-use of settings from another set. We suggest that you have a professional calibrate your set in your own living room or simply stick with the "Cinema Pro" profile." -
cichlid1
tag
Nem vagyok szakember ez tény, de azt hogy melyik pixel vagy subpixel milyen erősséggel világít, azt a jelfeldolgozó processzor határozza meg. vagy rosszul tudom? Ha ez így van akkor a processzoron fog múlni milyen képet látzs és nem csak a képjavító funkciók. Vagy nincs igazam?
-
chros
őstag
Rajtad mulik, melyik tetszik. S attol is fugghet, hogy mirol jatszod le a tartalmat. (En mostanaban kikapcsolva hasznalom HDR10-el, de a madvr sajat tonemapping-evel.)
A lenyeg: 8-as szerian nem csak a highlight-hoz nyul, hanem az egesz dinamika tartomanyt valtoztathatja (azaz ha be van kapcsolva, akkor lehet, hogy bizonyos jelenetek sotetebbek, mint anelkul)
> (#39474) hunspikey : "Igen érdemes, ugyanis nem tud a tv 1000 nitet sem, nem hogy 4 vagy 10 ezret ezért az ilyen anyagoknál újra kell mappelni a tónusokat."
Ez nem igy mukodik: ha ki van kacsolva, akkor is map-pal a TV, ugynevezett rolloff-al (nem clip-pel). Itt lathato pl kulonbozo metaadatokhoz tartozo PQ gorbe.
Arrol nem is beszelve, hogy vannak jocskan tartalmak, amik a 700 nit-et sem erik el (uj Blade Runner, The Witch, Gardians of Gal 2., Knives Out, stb).> (#39475) hunspikey : "az lg-k rohadtul nem ennyire korrekt gyári profilokkal jönnek. Csak a "színház" mód korrekt de ott meg fele a fényerő."
HDR10-el vagy melyik modban? Miert fele a fenyero?
-
Nekem épp ma jött az árfigyelő email az Árukeresőtől, h 750k alatt is lehet már kapni. Kár, h szlovák webshop, szval végül is felejtős.
Amúgy gratula neked és Kriszbmxnek is! -
Persze, igazad van, de a monopol helyzet sosem jó a fogyasztóknak. Mindig van egy gyártó, amelyik elkezd gyártani valami újat és jót, ami addig nem volt. Ilyen az LG is. Viszont hosszabb távon nem jó, ha egy adott gyártó van csak. Ez eredményezi azt, hogy valami drága és nem mindig áll megfelelően szemben az ár és az érték aránya.
-
Joshi
titán
A csúcs LCD-ék fehérje valahogy jobbnak tűnik, mérések alapján fehérnél több részlet van az LCD-nél mint OLED-nél. A kontraszt nem csak a feketéről szól, abban ugyan úgy részt vesz a fehér is.
A fényerő megint más kérdés, van amikor szükség van a magas fényerőre, van amikor kevésbé.
-
daneel_hu
addikt
HDR esetében TechniColor, gondolom az van azért C9-esen is. (az majdnem teljesen jó profil)
Vagy félrelértem, mert mintha 4K/HDR-ben játszana és úgy van el***va az egész.Az "eredeti" profilokból nincs értelme kiindulni, ahogy írod.
Bár OLED esetében ha tényleg nappal akar valaki nagyon sötét hangulatú játékkal játszani, hát nem tudom. El fog vérezni a technika. -
djpundro
aktív tag
A Q90 nel tevedtem .De ha a Q85 nel ennyire latszik ,akkor biztos a Q90 nel is van .Az biztos ,egy mediamarktban nagy feny melett is feltünik ,akkor ott nagyon nem stimmel valami.
Erdekes modon a Sony 9505 ön nem lattam ilyen bloomingot ,csak ott meg a HDR kepminösegnel elöjöttek ugyanazok a kephibak mind a visszaküldött 65pus8102 nel..
Lenyeg Oled nel nincsen jobb. -
PATTA86
csendes tag
Értem. Én nem a képminőségre gondoltam hanem, hogy hang minőségben sokkal jobban észrevehető e a különbség a kettő tv között, szóval megéri e a plusz felárat a E9.
Amúgy valaki okosabb elárulná nekem, hogy miért kerül a E9 jóval többe, mint a C9? Vagy csak a design és a soundbar ennyit dob rajta és kész, +360k. -
PATTA86
csendes tag
F@sza!
de remélem annak már hibamentes panelje lesz...
bakker remélem nem bánom meg, hogy akkor nem rendeltem be én is annyiért, azóta se elérhető a MM oldalán
emagon 960k, ED meg meg majdnem 1.3M
Amúgy neked C9-ed is volt? Ha igen, az E9 több élményt adott?Jobban megéri az, még ha drágább is?
-
janos666
nagyúr
Tippre bőven elég lenne hozzá az, ami az öregedéskompenzációhoz készült, hogy bármikor ön-diagnosztizálja magán az összes (al)pixelhibát (a nem világító, vagy világosan ragadt pixel talán "furán" néz ki az ilyen méréskor, ami kisebb eltéréseket próbál keresni). Persze ez csak laikus tipp...
De amúgy a másik triviális dolog, hogy felvillantják a pixeleket, készül róla (és az aktív módú feketéről) egy nagy felbontású fénykép, és keresi a hibákat egy szoftver (megint csak az öregedéskompenzálás miatt szinte tuti, hogy legalább egy kis időre amúgy is hajtják őket, csak a fotózás lenne extra - hacsak nincs már amúgy is ilyen lépcső más miatt).
Viszont nekem is az a tippem, hogy a durva esetektől eltekintve, amit szinte biztos, hogy bárkit zavarni fog, eszük ágában sincs az ilyeneket kidobni ahelyett, hogy megpróbálják eladni (és igazából nincs is ezzel komolyabb baj, míg lelkesen cserélik annak, akit mégis bosszant, a gond akkor van, ha heteken át húzza az időt a szerviz is, és direkt olyan feltételeket akar teremteni, ahol inkább feladod, vagy eleve túl laza a politikájuk, hogy mi minősül hibának ez ügyben és szerintük mi nem zavarja a használatot...).
-
djpundro
aktív tag
De en nem is ertem ,a gyartosoron nem leszoktak ellenörizni az ilyen hibakat ?Szerintem Pixelhibas teveket nagyon gyorsan robotizalva lelehetne a gyarto sor vegen ellenörizni.
A masik itt vagy te vagy mas mondta Foliaval van leragasztva a panel elöl .
En töbtöl hallotam hogy nincsen folia elöl a panelon es en is ketszer meg 2017 ben rendeltem Philips 9005 oledet es nalam csak nejlon foliaban volt az egesz es elöl meg egy kartonlap volt a panel hoz ragasztva . -
djpundro
aktív tag
Es most mit nezel ? Egy negyedik E9 est ?
Tehat mindegyiknel megtörtenhet .Es hogyan teszteled Piros hatterel ?Különben nem lehetseges hogy Magyarorszagra mar eleve masodosztalyt adnak ?Mivel halottam peldaul a mosopor vagy Dezodor ,vagy peldaul a Nutella sem nem az amit külföldön arulnak .
-
djpundro
aktív tag
Neharagudj ,de milyen Oled et vettel ? ami pixel hibas ?! Mivel a Dj nice kolega nagyon ugy gondolja hogy a C9 es panelek közütt sok a pixelhibas es sokan visszaküldtek .Mivel en most egy Philips 65OLED754 et vettem es alitolag abba is C9 es panel van .En azt gondoltam egy C9 es panelnak örülnöm kene ,erre fö egy kolega azt mondja hogy sok a pixelhibas .Most GONDBA VAGYOK
a philipses haverod kerdezd mar meg hogy mit gondol a 65oled754 sröl ?
-
Kriszbmx
tag
En mikor visszavittem a 65C9 et meglestem parat ott de a dunaplazaban hatalmas feny volt. Nem sokat ert.
Majd masnap mentunk ujra pestre de basszus nem tudom melyik plazaba lenyeg,hogy a tv osztaly volt a sotet sarok.
Ott kertem tavokat, miutan belementem miert nezegetem kaptam egy teszt pendriveot is mivel wifi nem ment minden egyforman. Azon volt mindenfele homogen szin meg teszt kep. Panat es a sok koztuk 77es Lg-t os atnyomkodtam. De akkor sem ugyan az mint otthon csendben , sotet szobaban... plusz a kirakott tvken itt ott volt beeges meg foltok.. bar azt nem tudom miert mikor folyamatosan porog rajta minden reklam...
Sajatomat meg bekapcsoltuk mikor elhoztam hogy okes munkodik, de az elso par oraban eleve tok mas kepe van mint utana. Az meg eleg fura, hogy okes sracok futtatom par orat addig nezelodok, majd jovok... :) -
nitro16
senior tag
Szerintem jobban jársz otthon. Azért elég körülményes lenne ott azt kivitelezni. Ki/be csomagolások normálisan, aki segít annak a hozzáállása illetve ahogy teszi azt, többi ember. Meg ott elkezded nézegetni órák hosszat, hogy most akkor minden olyan amilyennek lennie kell?
Neten rendelted akkor van bőven idő az elállásra , az se lesz jó vissza küldöd és csók szerintem.
Thom! Nyugodtan használd a keresőt és megkapod a választ mind2 kérdésedre.
-
daneel_hu
addikt
599e bruttó volt tavaly a 65E8PLA alja.
Ha már most 660e bruttóért is szórják az 65E9-est az biztató, mert az azt jelenti, hogy lejjebb mentek kicsit az árak.
Viszont E-széria már nincs idén. Tehát EX az nem fog kijönni, lesz helyette GX.Szóval szerintem nem rontották el az árat.
-
PATTA86
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Steam Deck
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged