-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dropi
senior tag
Én az LG-nél a Kontrához írnám az Androidot, sztem minden rendszerre köröket ver. Ilyen szinten már inkább a rendszer meg a támogatottság számít a legtöbbet. Szóval LG-nél nekem a rendszer a kontra
ribarszki: Így van én vagyok az Élénk mód csávó
Mindent abban nézek, filmeket, sportot mindent és imádom. Nekem még a filmmaker mód is olyan, mintha FF tévét néznék
tasakos: Én egy hónapja használom a 806-ot, és iszonyatosan beleszerettem ebbe a tévébe! Az Android is patent rajta, de a képe az valami csoda. Nálam is világos a nappali de 85-ös oled fénynél több még sosem kellett. Én nagyon ajánlom! -
-
-
Mentolka
senior tag
Én már mindent kipróbáltam 4kHDR lejátszás témában egy LG B7 készülékkel.
- DLNA (szerver: Rpi4, vagy PC) gigabites LANon, GiB2USB3 adapteren, vagy WiFi6-on keresztül
- Plex (a fenti hardveres szerverekről)
Aztán kényszerűségből most így használom: leszedem a netről a filmet a PCvel, ráteszem egy SSD-re, amit pedig beledugok a TV USB3 portjába.
Így folyamatos a lejátszás a TV saját media playerével. -
Gabor970
addikt
Nagyon köszönöm!
Jelenleg egy xiaomi android tv rendszerű tv okosítót használok az öreg plazmához. Szóval végülis azzal az HBO megoldható továbbra is, bár valóban kicsit hiányolnám, még ha zömében netflix is a fő tartalomszolgáltatónk.
Inkább szeretem a visszafogottabb képjellemzőket, semmint a harsány tetszene. Ma egy euronics boltban készségesen megengedte az eladó, hogy a 65C12-es LG plazmán belépjek a netflix fiókomba és megnézhessem filmmel. Azonnal nyúltam, hogy ez a képbeállítás nem lesz jó (persze kiemelt volt) s rakram át filmmakerre. Nna úgy tetszett már, bár a bolt kissé világos volt neki.
Kezdem úgy érezni, bármelyiket választom, jó lehet filmezni. Kicsit még rágódom a panasonic 1000-es modelljén "ha már-akkor már" alapon, aztán lehet győz a józanabbik eszem és lemegyek a philips 706-os modellre, ami 500e.
A megbízhatóság nagyon fontos nálam, még ennek kell utána járnom. -
sub71
aktív tag
-
ribarszki
őstag
Bár a kamerával felvett videó nagyon meg tud csalni, de ha egymás mellett nézem, akkor ebben a videóban kb az összes jelentben szebb a Samu képe. Van ahol jelentősen, van ahol kicsit.
A pontosságot nem értem. Ha kalibrálod, akkor a lehető legpontosabb, szinte referncia szintű képet fogsz kapni.
Illetve ez a másik pont ahol jelentkezik a Qd-oled előnye, hogy nagyobb színteret tud lefedni HDR-ben. DCI-P3-ban 100%, Rec2020-ban 90%. Szemben az Lg C2 98 és 75 százalékával. Ha pontosságról, színhelyességről beszélünk akkor pont a Samunak kell jobban lennie.
Persze ne out of the box képet nézzünk, hanem kalibrálva. Amúgy a járatás is piszok fontos. Nálam rengeteget változott a kép. Szemmel láthatóan..
De ezek az adatok sokszor már nehezen jönnek át a szemnek. Két nagyon jó képminőségről van szó, ahol egymás mellett az egyik jobban tűnik.
Az egymás mellett a kulcs. A szemed ugyanis nagyon jól alkalmazkodik és rengeteget tud csalni, kedvező irányba. -
Vhiktor
Topikgazda
Ebből a videóból semmi nem derül ki, egy mérést nem láttam benne, kamera meg nem adja vissza. Valószínűleg kalibralva sem volt együk tv sem.
Az csak városi legenda, hogy samsung nem lehet szinhelyes, kalibrálás után nagyon szinhelyes az is.
Rtings oldala szerint is hatalmas különbség van az s95b és g2 között, főleg színek fenyerejeben.
-
krx21
nagyúr
Nem mérésre gondolok. Az Interpoláció minőséget nem nagyon mérik, hanem egyszerűen értékelik szemre. Milyennek hat egy 60fps játék mozgása, mennyivel lesz simább, mennyire láthatóak a interpolációs hibák, stb. Egyedül a input lag-ot lehet mérni, de azt a Samsung közölte is .. (20-21ms)
-
wizzgeri
tag
Elhoztuk, volt egy kis izgalom,mert kidobták a dobozát, de vittünk magunkkal paplant amivel jól bebugyoláltuk, és hazaértünk vele,már üzemel.az üzemórát nem hozta be az alább írt kóddal, esetleg más tipp? Azt mondták kérdésemre, hogy nem bemutató darab volt(nyilván azt mondanak amit akarnak
) de garipapír is nálunk, remélem nem lesz rá szükség. Sztem ezért az árért megéri a kompromisszum. Aztán ha idővel jobbat,nagyobbat akarok, akkor upgradelek. Színkalibrációhoz valakinek van tippje melyik weboldalról nézzek beállítást?
-
blakey
titán
Csak pontosítás:
Pl Apple Tv is csak korlátozottan támogatja a DTS lejátszást. - a támogatás fogalmát át kéne fogalmazni, mert az Apple TV az összes hangformátumot "támogatja", tehát mindenből lesz hang, viszont a vesztességmentes továbbküldést már csak korlátozottan küldi tovább (maga a szoftver tudná), és a kettő között vannak különbségek, pl. aki az erősítőre szeretné bízni a lekeverést annak nem megfelelő az Apple TV tudása aki viszont elégedett az Apple TV lekeverésével annak bőven megfelelő, a csatornák száma LPCM 7.1 vagy DD, DD+, DD+ és Atmos lesz. Akinek kell a vesztességmentes továbbküldés (RAW) annak más eszköz után kell nézni, pl. Amlogic box + CoreELEC, Shield TV/TV Pro.Tehát, hogy mindenki megértse, a támogatás és az érintetlen továbbküldés (RAW) nem feltétlenül "fedik" egymást, egyes TV-k támogatják, fogadják a vesztességmentes hangokat viszont továbbküldeni már nem feltétlenül tudják, egyes hangformátumok ún. magokat tartalmazhatnak, ebben az esetben az lesz továbbküldve, ha az eszköz képes rá, amennyiben nem akkor LPCM lesz, hogy az 2.0 vagy többcsatornás az az eszközön múlik.
-
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
A 706-ra akasztott AVR DTS-t jelenít meg a kijelzőn a True HD-t meg le se játssza nem lekeveri, aztán, hogy a tv mit keverget nem tudom.
De a TV minek kevergessen? Nem kel neki azzal semmit csinálni ki kel nyomni HDMI-n az AVR majd megoldja ha tudja. De fogalmam nincs pontosan hogy működik. -
-
bnorci71
addikt
na sikerált működésre bírni bár elsőre a HTPC-re a HTPC és kliens verziót telepítettem a server helyett, de csak sikerült
ami elsőre tetszik, hogy a filmeknél borítót mindent betölt tiszta Netflix/Prime Video feelingAmivel nem boldogult így elsőre az a DTS-HD Audio Demo BD 'lemezek'
De ezen problémával majd átmegyek a profi topikba, nem itt offolok tovább
-
bnorci71
addikt
Plexet talán anno megpróbáltam de nem boldogultam vele
blakey
eddig nem volt gond a Serviio-val ment szépen, de lehet csak most szúrtam ki hogy a SW UHD gyűjteménynek csak a 2/3-a látszikSynology DLNA szerverével lehet elérni. egyébként meg jobban jársz SMB/NFS + Kodival illetve a Plex/Emby is jó megoldás.
Ja, hogy dobjak egy Kodi-t a tévére és onnan játszam le?
Volt ez a megoldás is az előző beállításoknál, most még nem jutottam el odáig.
Pc-s Kodi nem boldogul minden UHD anyagommal ahogy most próbálgattam, hang elindul kép az nincs.alaves
amíg nem lát minden mappát/fájlt nem mélyedek el benne ennyire de kösziLehet átrendezem az egész gyűjteményt
update
na amit a Serviio nem lát azt a smartshare igen -
Pro Koryak
addikt
A szégyen az, hogy a 2012-es rezsi árakkal számolta az elmúlt 10 évben a kormány a rezsicsökkentett árakat! Volt, hogy olcsóbb volt a beszerzési ára, mint a nekünk számolt csökkentett ár, persze erről nem szóltak. Szóval ne védd a kormányt, mert kissé megszopatott minket a rezsicsökkentéssel.
Mondom, olvassatok, nézzetek utána mit hogyan csinált.#75462 powerup2
csak a 210 felettit kell teljes áron fizetni. -
rainman72
nagyúr
Ez a táv.borzasztó,cserélhetnék már vmi kissebbre
Az lcdk-hez adott is jobb sztem.
Világitás meg a bőr nem érdekel,pont elég lenne a Samu pici távja.
Ez a IMAX enhanced érdekes,mert elindul régebbi tv-n is, én azt vártam hogy ki írja nem támotatott formátum például
Egy év mulva jó lenne az 55"-t ilyen 65sre cserélni -
-
blakey
titán
A mai "okoseszközök" arra "kényszerítettek", hogy további okos eszközzel bővítsem a "parkot", vettem egy távolról is vezérelhető konnektort, abba csatlakoztattam az elosztót és ha "minden kötél szakad" akkor egy ki-/bekapcs megoldja a gondot, (akár 200km-ről is megoldom ha más nem tudja), 0 teher, 0 probléma, természetesen időzíthető is ha valaki úgy érzi, hogy hetente egyszer ki/bekapcsoljon. Nem csak a TV-k és nem csak az Androidosak tudnak meglepetést okozni.
-
-
bnorci71
addikt
ja lehet a feng shui szerint rossz helyen van
majd hívok egy javasasszonyt
és azt hogy lehet elérni hogy ne készüléket cseréljenek hanem csere utalványt kapjak....
visszaküldtem 2x javították 3. alkalommal küldtek egy újat csereutalvány helyett...
az első beszélgetés a szerviz vezetővel kb 40-50 perc volt, volt ott minden mi van alatta felette mellette milyen égők vannak mi van bekapcsolva hozzá dugva stb. hogy mi lehet a gond, legutóbb amikor vissza jött második alaplap csere után a második bekapcsolásnál már nem volt jel az antennán a tv szerint a második bekapcsolást úgy értsd, szervizes hozta beüzemelte kikapcsolta visszamentem dolgozni hazajöttem és már nem működött rendeltetésszerűensajna az újraindítás se mindig megoldás mármint a megelőzésre, lásd fentebbi példa.... lehet minden alkalommal újra kel indítani
-
-
Ja hát ez igaz is csalódtam bennük az elmúlt években, és ezt pontosan a mostani cuccaikra és hozzáállásukra írtam➡️ túlértékelt ócska szarokat gyártanak mostanra ⬅️nem pedig a régebbi termékeikre, mert azokat imádtam, szöveget értelmezni is tudni kellene
Ez a csalódás amit írtam globálisan, az elmúlt években amiket kiadtak és a supportjukat érinti! A régebbi cuccaik értsd: 3 évnél régebbi dolgaik, SOKKAL jobbak voltak minden tekintetben és a hozzáállásuk is, habár ez majdnem mindenre igaz
-
Én maximum azt írtam a Samura, hogy így az LGC1 Oled után soha többet Samsung, amúgy pedig óriás Samu fan voltam, tehát én ilyet biztos nem írtam rá, hogy szervíz igényes vagy volt valami problémám vele, mert egyik sem romlott el
A KS7000-em 5 évig használtam teljes megelégedéssel, meg a többi Samsung tévémet is szerettem, csak utána nem kellett volna kipróbálni az Oledet, ennyi...
-
HUNgabus
senior tag
Nekem is megremegett a kezem mikor még elfogatta a kuponokat, de épp ezen okokból inkább nem.
Mivel csak filmre használnám ezért inkább várok hátha a Sony is lesz akciós vagy olcsóbb, ha nem akkor meg nézek vmi LG-t vagy Philipset, ráér.
Kíváncsi leszek mikor kerül fel ide is pár darab -
belashx
senior tag
Tegnap pedig úgy próbálkoztam, de még este, sötétben is alig láttam valamit a sötét jelenetekből. Ma már engedtem a csábításnak. :)
Nekem a Vincentes videóból(az unbixingos) az rémlik, hogy off-ot javasolnak sdrhez, de AVforumosban biztosan.Ma megnéztem a Dűnét, és az ABL aktiválódott a vége felé, mikor hosszabb ideig sötét a scene. Azt hittem, ez csak az LG nél ilyen agresszív. Vagy ott még durvább?
-
HUNgabus
senior tag
Hát, ez jó volt, ha jól értettem akkor játékra és ár érzékenyebb vevőknek Samu, film buziknak többieknek meg Sony. Nem hittem volna hogy egyszer azt látom / halom hogy a Google rendszerre a "gyorsabb"
Eddig szokás volt mindig azt szidni, ha jól emlékszem általában az LG WebOS az első aztán Tizen és végül a Google. A Pana FireOS meg a gyors de eléggé fapados és kevés rá a natív alkalmazás, épp múltkor kérdeztem hogy van / lesz e rá HBO max.
Jól látom gondolom hogy ha kivesszük a pénzt az egyenletből akkor a Sony a nyerő?
-
mzso
veterán
Nos a Philips bőven nem olyan olcsó. De még inkább az intenzív rossz tapasztalatok (Enyém egy 50PUS6162/12-vel meg másoké is a Philips topic-ban és korábbi fórumán) nem teszik vonzóvá.
Szerintem a "Philips"-nek (TP-Vision-nek) is igen gyászos a szerviz háttere, ha jól rémlik a témából.
-
mzso
veterán
Kösz a felvilágosítást!
Akkor ha jól értem az A85H is megkapja. Szerintem majd visszatérek a témára. (Bár gondolom drágán jelennek meg, jó szokás szerint.) Jó lenne már valamelyest időtállót venni."Jó az új dizájn is:"
Én jobban kedvelem amikor szélen van két láb. Alá tudok tolni a TV-nek dolgokat.UI:
Azon gondolkodom, hogy ha már amúgy is visszatértek 120Hz-hez, akkor miért nem raknak 3d támogatást a TV-kbe. Nem kerülne semmibe, kéne egy szerencsétlen antenna amivel szinkronizálhatna egy aktív szemüveggel, a többi csak egy kis szoftver upgrade lenne. -
-
-
Tamas55
újonc
Nem hátrányt, úgy értem nem fogod hiányolni.A kép nem lesz rosszabb ezzen TV mint C2 Dolby nézve.Ez a videó még megjeleneskor készült,azóta új firmware sokat javítottak pontos szín és mozgás megjelenésen. Samsung Qled én is hiányoltam Dolby,itt már nem hiányzik gondolom Oled miatt is.
-
-
-FLY->
őstag
-
-
9"Disney jön be a legjobban.Dolby Vision bámulatosan szép"
Most hétvégén volt időm jobban belemerülni a Disney világába, hát szerintem nem ugyan azt nézzük, mert a Disney+nál egy azaz 1db DolbyVision-os tartalmat sem találtam, sima 4K vagy 4KHDR minden
Nem is írják a DolbyVision-t eleve...nem csúnya, de azért a Netflix DolbyVision-höz közel sincs -
-
-
krx21
nagyúr
Teljesen egyértemű miben jobb. Mindenben aminek csak minősége lehet egy kábel szempontjából. (átmérő, érszám, réz tisztaság, árnyékolás stb)
De a legfontosabb az a zavarvédettség, ahol az olcsó kábel már nem működik, ott az lehet hogy igen. Persze ennek csak akkor van jelentősége ha tényleg van olyan elektromos zavar. Nálam már volt ilyenre példa, lásd feljebb. Én tovább már tényleg nem szeretnék offolni… -
krx21
nagyúr
Szerintem veled is elbeszélünk egymás mellett. Amit én próbáltam sugallni az az, hogy igen komoly különbségek vannak kábelek között, de annak szükségessége már más kérdês. Igen, pláne digitális jel esetén ha működik akkor ok. De van hogy nem elég, mert pl. egy rakás műszaki eszköz mellett kell elvezetni, ráadásul hosszan. Ês míg az olcsó kábeleknél örülsz ha tartják a szabványokat, addig a drágább messze túlmutat az előírásokon, minden szempontból.
Szóval nem kell a drága kábel, de ha szükség van rá, azt mindneki észreveszi.. -
krx21
nagyúr
Értem… Akkor engedd meg, hogy én is egy kicsit sarkítsak. Tehát nálad működik egy 2.790 Ft-os kábel és evvel igazolod, hogy akkor a kábelek között nincs minőségi különbség…
Én ezzel nem értek egyet, feljebb épp eleget fejtettem ki a véleményemet, ami szerintem messze van a sznobizmustól..
Valamint műszaki végzettségem is van, tanultam eleget villamosságtant, ha már említetted..
Szerintem ne kábelezzünk, mindenki azt vesz amit akar…#74154powerup2: Na ugye, pedig szólna az 0,5mm alumínium kábelről is…
-
krx21
nagyúr
Ezt a kábelt én azét nem venném meg, mert a gyári PS5 kábel is nagy valószínűséggel jobb.
Gondolom a hossza miatt cserélted le…
Én máshogy gondolkodok, mivel volt már hogy “megégettem” magam.
Egy Oled TV-hez PS5-tel nem veszek kábelt 2.790 Ft/ 3m.Egyszerűen azért, mint ahogy egy Audi A6-ra sem veszek gumit az auchan-be.
De elhiszem, hogy nálad tökéletesen funkcionál és kívánom, hogy maradjon is így… -
salapp
addikt
Oké, biztos. A lényeg, hogy jó, egyszerű.
Gondolom, amíg hülye androidot erőltetnek, mindegyik tévé esetében igaz lesz, hogy érdemes időről-időre fejlesztő módban cache fájlt üríteni meg újraindítaniés menni fog.
Én az A8-on a háttérfolyamatokat is 2-re szorítottam, mindent, amit úgysem használok, leállítottam, gyári állapotra toltam vissza, engedélyeket megvontam, értesítéseket kikapcsoltam. Talán ezek is segítenek tovább egyben tartani egy ilyen Android f.stömlőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged