- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Vhiktor #106926 üzenetére
Hiszen már a teszt készülte közben is említetted hogy addig a pontig simán lehetne egy átcimkézett C3
szóval szerintem ez senkit nem fog meglepni már, hogy valóban ezt látod a teljesen elkészült teszted alapján is
C és C széria között, akik olvassák ezt a fórumot, szerintem kb már mindenki tudja hogy nincs oltári nagy különbség sosem..egymást követő évjáratnál meg aztán végképp nincs.
Azért meglessük ezt a tesztet is
-
Icewloxy
tag
válasz
Vhiktor #106714 üzenetére
ezt a plex-et megnéztem, és elég simán be lehet állitani.. androidtv-n elinditottam az appot, könyvtárba mentem és ott is volt.. dolby üzemmódba kapcsolt rögtön a tv ahogy elinditottam, ahogy kell.. szépen lejátsza.. semmi akadozás sehol.. meg is lepődtem. 2 kérdésem lennne, a pc-t ilyenkor mindig bekapcsolva kell hagyni , tv lejátszás esetén, vagy kikapcsolva is megy, esetleg készenléti módban is ? samsung tizen, és lg webos-en is van plex app, ami ugyan úgy vajsimán működik?
-
hunspikey
őstag
-
tipcsi72
csendes tag
válasz
Vhiktor #105844 üzenetére
Köszi. Most néztem élőben ezeket. Ha esetleg még annyi tanácsot adnál, hogy a 3 közül melyik a legideálisabb sima tv és minőségi film nézésre. LED TV, LCD TV, OLED TV összehasonlítása paraméterek és árak szerint: LG OLED55G43LS, LG OLED55G42LW, Samsung QE55S95DAT
-
válasz
Vhiktor #106227 üzenetére
Sarkosan fogalmaztam, de ahogy írtátok, lehet, hogy a forgatáson és az utómunkán csilliárdos monitorokon nézik az anyagot, de ez otthon/moziban messze lesz attól, amit ők a stúdióban összevarázsoltak (és amúgy hol máshol fogják nézni a népek?) - és tartom, hogy továbbra sem a "függönyön a csipke mintája" a legfontosabb elem...
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #106217 üzenetére
Az egy nagyon érdekes és nehezen megfejthető gondolat menet, hogy amennyiben veszel egy csúcs OLED TV-t, tehát tavaly pl a G3 ez volt és annak legendásan jól sikerült a gyári beállítása (ez ha jól emlékszem a videódban is elhangzik), akkor szabad-e ennyire rossznak lennie egy anyagnak ezen a TV-n és mondhatjuk-e azt, hogy - persze, természetes, hogy rosszul jelenik, meg hiszen nem kalibrált a TV. Ennyire messze lenne egy gyári G3 a kalibrálttól?
Szerintem a G3 még mindig a jobbak közé tartozik, szóval ha ezen nem lehet rendesen tartalmat fogyasztani, akkor a többi TV-n hogy?
Újranéztem a G3 teszt videódat és ennek makulátlan a dolby vision filmmaker EOTF-je, én nem látok black crush-t:
Változhat készülékről készülékre ennyit a TV képe? Vagy netán neked egy beállítottat küldtek, hogy jobban sikerüljön a teszt?
-
RockCNC
őstag
-
-
Kuter
senior tag
válasz
Vhiktor #105924 üzenetére
Ne beszél már baromságokat nem kell lehúzni az öregeket. Pl az én apámnak (72) egy 65 naocell Lg tvje volt. Mikor megvettem az az oledet és meglátta nálam a képét azt mondta, hogy egy szar szutyok az övé az enyémhez képes. Két hét múlva már az öreg egy 65" LG C3 oledet vett magának. Ha azt mondtam volna, hogy neked minek ilyen, agyoncsapot volna mert hát én még most is a gyereke vagyok 54 évesen
-
makoss
veterán
válasz
Vhiktor #105532 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom, így erről inkább a Zidoo topikjában tudnának mit mondani mit jelent ez a gyakorlatban, szerény véleményem szerint egyik lejátszó sem tökéletes, arra viszont rájöttem, hogy jobb mint a tévé beépítettje
Ami nálam van Z9S jó lenne, de hálózatra kötve pocsék a csatlakozás, pedig a létező összes beállítás be lett lőve,lehet csak én fogtam ki egy ilyen példányt, de valószínű adok még 1 esélyt későbbiekben a Zidoonak egy Z9X-8K személyében.
-
makoss
veterán
válasz
Vhiktor #105278 üzenetére
A mostani LED tévém előtt én is rá voltam kattanva a projektorokra, de a végére több volt az anyagi része negatív, mint ami jó lett volna pozitív, értem ezalatt, hogy amit annó néztem volt annyiba mint a mostani LED tévém, és akkor még nem beszéltem a vászonról, mert egy jobb az is kb projektor ára, meg egy szünetmentes táp mert falun lakunk, itt sűrűbben van áramszünet, a lámpa meg nem 2 fillér.
Úgyhogy inkább tévé... -
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #105278 üzenetére
Én moziban láttam, az legalább 600 colos és mégis egy rakat szar volt az egész számomra. Otthon a 77-es gyakorlatilag a lábaimat fűti így simán akkora képet ad mint egy mozi de viszont a HDR konverzió miatt végre bele tudtam magam élni. Persze nem vagyunk egyformák én agyfaszt kapok attól ha űrben vagyunk szembe nappal és 80 nittel "vakít" ne máááá.
De egy szó mint száz ez az űr tini buli sztori szinten a legalja volt evör eddig Alien műfajban. Eleve honnan a fakkból jöttek az alienek? Nem volt hoszt ember hozzá!? Arcugróból annyi alien lesz ahány pofát megszereznek és implantolják a pocakot nem? Ehhez képest a film végére alien hordák röfögtek mindenhol mint a tószegi Jani bácsi óljában a disznók.. agyam eldobom.
EDIT: szerintem az Aliens - azaz Alien 2 vitt ezidáig mindent. Az kikúrt rendben volt - nem is aludtam fostos kis kölyökként egy napot se vagy fél évig... lol azok a szép nyolcvanas évek..
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #105265 üzenetére
Akkor szakszerűen az Alien Romulus-ról:
Tyrone HDR verzióját kellett volna megnézned egy legalább 1400 nitet tudó TV-n na ott olyan a látvány, hogy nem zavar, hogy itt igazából kb arról van szó, hogy egy csapat TikTok tini, lenyúl egy űrhajót, mint egy taxit, persze ez senkinek nem tűnik fel, nincs itt kérem légi zsaru, nincs katonaság, semmi, lehet menni az űrbe mint a fékevesztett bumeráng, van is hová, hiszen történetesen előtte mit tesz isten nekik sikerül egy nintendóval bemérni egy több trillárd űrdolláros kutatóbázis pontos lokációját, nem nem a gyártónak, akik tudtak róla, hogy volt ilyen kutatóbázis hisz elkészült annak idején még Rémusz állomás is, nem, ők szerintem úgy voltak vele, hogy hagyjuk meg játszótérnek a tiniknek, jó lesz az nekik folyosón kergetőzéshez, vesszen csak el, nem számít. És így is lett: a tinik vérprofi módon bedokkolnak a már csak általuk ismert űrállomásra, ja persze az 1.9 PD űr-tdi zsilipje tökéletesen kompatibilis a Wayland Corp szuper titkos kutatóállomásának dokkoló zsilipjével - legalább a jövőben ez szabványos, mily öröm, - na szóval dokkolnak és szépen rohangálnak ahogy kell. A talált Ash robotot egy 3.5mm jack dugóval no time feltámasztják, majd annak rendje, s módja szerint csinálnak maguknak advencsört. Az arcugró arc ugrik - ez persze fan service, az ismert dallamok felcsendülnek, mi meg lefordulunk a moziszékről legalább akkorát nyőgve a fájdalmas fostól, mi szemünk elé tárul, mint a vásznon az éppen alien bébit szülő tik-tokker - volt már ilyen is nem? De!
Szegény ő és szegény mi.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Vhiktor #105265 üzenetére
Szerintem nem volt ez rossz egyáltalán. Nyilván nosztalgia és megidézte szinte az összes korábbi részt, még a Prometheust is, Szóval nem adott úgy semmi újdonságot, de nekem még így is kellemesebb csalódás volt, mert tényleg rosszabbra számítottam. Ezeknek a fiataloknak való igaz nem sok karizmájuk volt, szinte semmi, nem úgy mint a régi részek karaktereinek, de nem is az volt a feladatuk. Az ő szintjükről hozták amit kell.
Egyébként pont a napokban olvastam hogy Ridley Scott új Alien filmen dolgozik., ami azért furcsa mert a Romulus folytatását már korábban megerősítették, szóval ha ő új Alien filmet(vagy is abban az univerzumban játszódó filmet) tervez, akkor szerintem biztos hogy a Prometheus vonalat akarja tovább vinni. Amit amúgy megtett valamilyen szinten a Covenant-al, de az azért lett olyan amilyen mert a közönség meg sírt hogy jaj a Prometheusban sem volt Alien..max csak a végén a Deacon ami a tervezőből mászik elő. Szóval ment a hiszti hogy akkor ebben sem lesz? aztán emiatt beleerőltették úgy ahogy... Pedig Ridley elmondta már a Prometheusnál is hogy igazából nem kimondottan Alien filmet akar újra, hanem egy Alien univerzumban játszódó filmet.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #105119 üzenetére
Csak a többiek kedvéért akik nem tudják mi az a LUT.
LUT = Look up table, magyarul egy érték matrix mely eltárolja, hogy milyen stimulus értékhez milyen kimeneti értékek, végső soron aztán panel vezérlési értékek tartoznak és így mutatja azt a TV amit a kalibrátor illetve eredetileg a gyár beállít neki.
A kalibrátor azt csinálja, hogy ezt a táblát egészen pontosan finomhangolja, hogy tökéletes kimenet legyen a különféle stimulusokhoz.
Stimulusnak nevezzük a bemeneti RGB értékeket.
Említettem 1D és 3D LUT-ot.
Az egy dimenziós csak fényességi értékek megmondására alkalmas, tehát az EOTF követés helyre hozható illetve teljesen nyilvánvaló, hogy a near black részletek, de még végül is a kontraszt is befolyásolható vele.
Ezzel szemben a 3D LUT viszont már kajak RGB - szóval itt lehet helyre hozni a szín eltéréseket. 3D LUTtal az a baj, hogy ha szükség van rá mert fos a gyári színhelyesség akkor érdemes többszáz pontot beadni neki hogy minden elképzelhető árnyalat helyre menjen. Persze van interpoláció, de akkor is, egy fasza 3D LUT kalibráció akár több ezer pontot is tartalmazhat. Ez a kalibrátortól függ.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #105093 üzenetére
csak azt mondjátok már meg nekem, hogy minek egyáltalán elővenni egy "műszert" illetve annak látszó tárgyat ahhoz, hogy ilyen szinten elbarmolják az RGB trackinget és ilyen szinten elvegyék a fényerőt fent? Ha nem csinált volna semmit csak ráhazudja a gyári állapotra, hogy kalibrált már akkor jobb lett volna csóri TCL képe a gyári beállításokkal... szerintem
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #105017 üzenetére
Ismét vizsgáltam kicsit ezt az állandó HDR dolgot a telekom boxon (legutóbbi frissítés óta nem néztem, amelyben az AFR-t berakták). Régebben a C1-en mikor néztem biztosan nem volt jó (feketeszint, szín). Most megnézve (box update után) az S90C-n sem tökéletes, de a feketeszint, szín és az EOTF-gamma konverzió is szemre közelítőleg jó és nyilván nagyobb a fényerő, mint SDR csutkán. Én biztos nem használom az állandó HDR-t (nem kell nagy fényerő), de a látottak alapján azt kell, hogy mondjam, hogy alsó- és középkategóriás TV-ken lehet hogy bekapcsolnám. Ha van időd és kedved hozzá, majd egyszer érdemes lenne műszeresen mérni, hogy mennyire jó az az emuláció.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #104886 üzenetére
Azért fontos a szóbeli leírás, ugyanis szoftveresen azt konkrétan tudjuk hogy a near black részletek ábrázolása illetve a dithering minősége, jelenléte stb változott c9 óta. Nekem volt c9-em ott pl a trónok harca pincében dumálos jelenete nézhetetlen volt míg a cx már szépen mutatta.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Kutya topik
- 3D nyomtatás
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mikrotik routerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged