- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
adamssss #26577 üzenetére
Ez a PH-fórum oled topikja, itt azért 1000x annyi információt kapsz erről mint másutt.
Egy átlag felhasználó észre sem veszi a beégést mivel nem tesztábrázik.Egy 1-2%-os degradáció nem látszik normál kontent esetében.
Szerintem pedig nagyszámú 2016-os készülék van beégve csak nem veszik (még) észre. -
daneel_hu
addikt
válasz
adamssss #26572 üzenetére
8000 óráig semmiféle fényerőveszteséget nem mértek.
Ha ez igaz, akkor a szélesvásznú filmek kevésbé okozhatnak gondot.
Kérdés, hogy mi van 8000 óra után?… + kinek mennyi tévénézést jelent a 8000 óra. Nálam cirka 3 év.
A hivatalos álláspont szerint 100 000 óra alatt feleannyi fényerőre csökkenhet a panel fényereje.
De azt sem tudjuk, hogy ez mit jelent pontosan, mekkora igénybevételnél? Mi van azokkal a felhasználókkal akik szinte sosem nézik a tévét 20-as oled fény felett...Szerintem az jó jel, hogy 8000 óra alatt nem volt veszteség.
-
válasz
adamssss #26490 üzenetére
A többiek szerint igen, de nálam nagyjából mindegy volt, mert a tv 1 napos korában már bejelentettem. Cserét nem tudtam kérni a boltban mert nem volt náluk, átkérni nem akartam, egyszerűbb volt javíttatni és eddig minden okés. 1 hetet használtam még utána, akkor kijött, hogy a kép jobb fele sokkal világosabb, ha majdnem fekete a kép, emiatt is cserés lehetett volna, de az új panellel a pixelhiba is megszűnt és a "banding" is eltűnt.
-
válasz
adamssss #26490 üzenetére
Nah. Megnéztem, hogy mi az ábra. Összesen 4 hibás pixelt azonosítottam. Viszont az az érdekes, hogy mindegyik máshol van attól függően, hogy milyen színű képet állítok be.
Ez is pixel hibának számít? Ilyenkor is lehet hívni a szervizt? (valaki aki már beszél velük adjon legyen kedves egy számot meg azt is mondja már el, hogy milyen adatok/papírok kellenek a gariztatáshoz,
Köszi
-
törölt tag
-
-
Partizan182
senior tag
-
-
törölt tag
válasz
adamssss #17377 üzenetére
"Szerintem filmeket nézz rajta ne szürke képeket és akkor nem fog zavarni"
Szintén 65C8, és két hónap után alig tudok olyan filmet mondani, amelyikben ne venném észre, csak nálam a jobb oldalára sikerült a legzavaróbb sáv. Nemcsak szürkénél, mindenféle homogén háttérnél látszódhat, svenkelésnél pedig alig láthatóan olyan, mintha egy vékony függöny lenne a kép előtt. Sötét részeknél, illetve olyan filmeknél, mint pl. a Locke, Captain Fantastic (a második fele), Nightcrawler pedig egyértelműen az élvezhetőség rovására megy.
HDR-ben kevésbé feltűnő amúgy, én legalábbis úgy tapasztaltam.
Próbálok nem foglalkozni vele, csak sokszor nehéz lenne nem észrevenni. Ha ezzel nem csinálnak valamit, akkor a következő tévém lehet, megint LCD lesz.
-
Tipli41
csendes tag
válasz
adamssss #16941 üzenetére
Szia!
Erről az earc dologról olvastam már itt a fórumon,de akkor nem értem hogy nálam mi a helyzet! A lejátszó zidoo, bekötve a tv-be/a hang beállításnál raw/, a tv C8PLA/a beállítás
hdmi arc/ a soundbar yamaha.
Amikor átváltottam atmos sávra a lejátszón,a soundbar kiírta a decodernél hogy Dolby Atmos.
Az előző tévén ezekkel a beállításoknál néma volt az atmos sáv. -
Joshi
titán
válasz
adamssss #16903 üzenetére
Tulajdonképpen sakal83 próbálta bizonygatni hogy lcd árban vannak a 2017-es OLED tévék. De az köztudott, hogy a "duplázta az Oled panel termelését" hír hallatán kezdenek felröppenni olyan eszement pletykák, miszerint az OLED tévék jövőre fele árban lesznek. Nem lesznek mert TV Kartel volt/van/lesz.
-
Mankó
veterán
-
ImACeltic
őstag
válasz
adamssss #16847 üzenetére
Nekem elég lesz egy 55 colos a helyhiány miatt, viszont még nem tudom melyik típus legyen pontosan. B7, C7, B8, C8. Amit eddig olvastam az az, hogy a C7-ben van beépített mély hangzás a B7-hez képest. A 8-as szériában pedig a jobb proci az előny a C-ben, valamint mindkettőben van már mély hangzás.
Itt a fórumon a visszaolvasás során csökkent a félelmem a beégéstől, mivel sokan írtátok, hogy b@lfasznak kell lenni ahhoz, hogy beégjen a TV. Rtings.com-os beégés tesztek pedig nyilván rondán néznek ki, de ott direkt nyúzzák a TV-ket, az messze van a normál használattól. Annyi még a félelmem, hogy mivel főleg konzol használathoz venném, az egyre közeledő PS5 nehogy valami olyan újítással jöjjön, amit a 8-as széria még nem tud, majd csak a 9 vagy 10. Pl HDMI 2.1, mert úgy olvastam ez még nincs a jelenleg piacon lévő OLED-ekben.
Btw fél millánál többet nem szeretnék rákölteni.
-
Dadan01
senior tag
válasz
adamssss #16643 üzenetére
A konvertált 3d eleve nagyon pocsék, legutóbb a hangya és a darázs volt meg a moziban, a fiam miatt 3dben, a film jó, de a 3d nem. Nekem az is tette be az ajtót a 3d-nél, mikor a direkt erre beharangozott Hobbit is valami elképesztően gyengére sikerült ebből a szempontból is, meg a filmet se csíptem igazán.
Ready player one, na az jó 3d, biztos nem konvertált, meg az Avatár ami nálam az etalon. Minden más gyakorlatilag egy anaglyph 3d szintjén mozog. A piac észelte, s már a mozikban is hatalmasat esett a 3d eladások száma. Szerintem nincs tartalom, ezért hanyatlott a 3d, s tűnik el pár éven belül.
Volt két 3d samsungom, a második két évig volt meg, a szemüveget sem csomagoltam ki, csak mikor jött a vevő kipróbálni
-
Partizan182
senior tag
válasz
adamssss #16643 üzenetére
Erről nyilatkoztak annó, egyszerűen a piac nem igényli a 3D-t. Mittomén, MySpace app sincs benne meg Wap-ra sem lehet vele csatlakozni. Volt egy change.org-os petíció hogy visszarakják, de relatív érdektelenségbe fulladt.
Minden feature-nek van egy támogatási költsége, +1 meghibásodási lehetőség, tesztelni kell stb, szal nincs ingyen még akkor sem ha a technológia készen áll.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
adamssss #16637 üzenetére
Az igazi minőség nyilván a 2D, de a 3D pótolja a hiányosságait mással.
Jó hogy az új filmek megvannak 3D-ben is, szóval van miből választani. Az új Blade Runner teljesen más képi világú, mint az első volt és nem csak technikailag, hanem a koncepciója is egész más. Jó lesz, meglátod..
(#16638) krx21: Valóban jó lenne...ha tudná a 3D-t. Na, majd a 10-es széria talán megint tudni fogja...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
adamssss #16635 üzenetére
Tudom, egyre kevesebb felhasználót érint a 3D, de oleden a 3D is piszok jó ám.
Persze tudom hogy felezett, meg miegymás de kit érdekel, ha közben a hatalmas kontraszttal és gyönyörű színekkel együtt igen élvezetes látványt nyújt. Amúgy 3 méterről hibátlan a kép. Plazmán soha nem néztem 3D-t, mert mocskosul zavart az aktív szemüveg villogása.
-
törölt tag
válasz
adamssss #15936 üzenetére
Szerintem meg lehetne próbálni szemből nézni a tv-t, nem oldalról. Úgy lehet, hogy nem látszik a görbület. Ha viszont a tudat zavarja az illetőt, akkor siránkozás helyett ki kell hívni a szervizt. Valószínűleg tudnak róla, hogy ez benne van a pakliban, hiszen nem egy vastag panelről van szó, ha jól emlélszem, valakinek szó nélkül cseréltél is.
-
-
Partizan182
senior tag
válasz
adamssss #15354 üzenetére
Beállításokat bemenetenként menti alapból, szal azzal jó vagy.
1. Átállítod PC-re a bemenet tag-jét (Source, alul "all source" vagy ilyesmi gomb és ott tudod a bemenet ikonját állítani), így engedélyezed a 4:4:4 chromá-t
2. Game módba rakod a képet (igazából ez szinte felesleges, PC tag elintézi, de én így használtam)
3. Kikapcsolsz minden kép"javító" feature-t ami alapból nincs kiszürkítve
4. Korrigálod az alapból botrányos beállítást:
Oled light: ízlés szerint
Brightness: magadhat 50-en
Saturation: 50
Contrast: 90-100 ízlés szerint (igazából csak a fényerőt emeli)
Sharpness: 10
Tint: 0 (semleges középen)
White balance: W40-45 (igen, ez a pontos, bár játékoknál kevésbé számít a D65 mint a filmeknél)PS4-en még engedélyezd a Deep Colour outputot, bár 10 bites gradiens nincs a 910-en, de a szélesebb színteret így ki tudod használni. Ha ezt megteszed a színtér lock-olva lesz széles-re ha jól rémlik.
Csapatod.
-
törölt tag
válasz
adamssss #15219 üzenetére
De, furcsa és lehet, hogy hallgatok is Rád.
Mivel ez az én pénzem, a kockázat meg túl nagy, inkább várok, hogy többet tudjak rá gyűjteni, illetve hátha még lesz valahol akció.Sajnos, amit meg tudnék ugyanennyiért venni, az a Sony Bravia KD-55XE9005 termék lenne hivatalos forrásból, csak annak meg jelentősen más képe van, mint az LG-nek.
-
törölt tag
válasz
adamssss #15211 üzenetére
Írtam nekik emailt és ezt a választ kaptam a feltett kérdésemre:
Tisztelt Érdeklődő!
Az LG OLED55C7V televízióból van bontatlan csomagolású, hibátlan darab az Asia Centerben lévő üzletünkben.
Az eMARKTnál minden kiszülékre egy év garanciát biztosítunk, illetve további egy év vásárolható 10 000 Ft-ért.A készülékkel kapcsolatos további információkért vegye fel a kapcsolatot az üzlettel a budapest@emarkt.hu email címen vagy a +36306445544 telefonszámon.
üdvözlettel,
eMARKTAzért 390 ezerért ez nagyon jó vásár lenne, ha valóban bontalan, hibátlan és új termék, és még újabb 10 ezerért további egy év garancia is vásárolható hozzá.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
adamssss #15143 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
B7 OLED-et szerettem volna, de az én szemem érzékeny erre, ha tükröződik akkor megfájdul a fejem sajnos. Meglesem akkor a NanoCell meg QLED modelleket.A jelenlegi TV-m Pana 630 semi-glossy, azaz pl látom a saját karórám benne, de nem tudom leolvasni a pontos időt a tükröződésben. A glossy képernyőknél pedig simán, ezeket igyekszem elkerülni.
A mostani TV-m is úgy vettem, hogy kikapcsoltattam a Médiában az összeset és hadonásztam előttük, majd az egyikre rámutattam, hogy ezt kérem. Teljesen hülyének néztek.
-
kutyu92
csendes tag
válasz
adamssss #14790 üzenetére
Persze, jogos a felvetésed, csak én tudom rá a választ
Felvázolom az én opciómat: már elég régóta barátkozok a tévékkel, körülbelül 500eFtot szánnék rá. Először a Samsung QLEDjeit néztem, viszont a samsungos embereken kívül senki nem dicsérte, akármelyik boltban jártam. Az 55B7et figyelgetem egy ideje, tegnap el is mentem megkötni az egyik MM-be az üzletet, csak sajnos már nem volt. Ma még futok pár kört háta
-
Ren Hoek
veterán
válasz
adamssss #14698 üzenetére
Szerintem várd meg most már a 9-eseket. Öszvér széria ez a 8-as most... Ha FHD OLED TV-d van és 2 méterről távolabbról nézed, akkor lényegében mindegy
1 évet kibírsz HDR nélkül. Bár elég impresszív tud azért lenni
(#14701) sb : Biztos ott van a kis vevőszolgálati szabályzatban a kiskapu. "Kivéve ha hibás ár szerepel".
Ezért sem köteles a webshop eladni neked 49900 Ft-ért a fél millilós OLED-et, ha elírják. Ráfogják, hogy hibás árcimke volt aztán kész. -
Ren Hoek
veterán
válasz
adamssss #14689 üzenetére
Azért de... Más a panel, vörös subpixel nagyobb és:
A W8, G8, E8 és C8 szériák α (Alfa) 9 processzoruknak köszönhetően képesek lejátszani a 4K HDR és HFR tartalmakat, a B8 modellek viszont az α (Alfa) 7 processzorral csak 4K HFR vagy 4K HDR vagy Full HD HDR és HFR tartalmak megjelenítésére alkalmasak.
A HFR-nek mi értelme van, ha minden moziforrás 24p, a sorozatok is (még sokáig)? HFR Játékra sem jó egyik 8-as modell sem, mert nem HDMI 2.1-es. Meg eleve 4K 120 Hz-et Jóisten videókártyája hajtja ki max.
TV csatornák még a FHD-t sem tudják basszus... nem ám a 4K HDR HFR :
Egyes egyedül demó 4K HDR HFR lesz csak a következő években.
BFI a B8-ban is van ha jól emlékszem.Tehát szerintem semmi értelmes újdonság nincs a C modellektől felfelé...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
adamssss #14645 üzenetére
Annyi, hogy B7-nek nagyobb a fényereje (+80-100 nit SDR), és az 50%-os ablakban is tartja a 400 nit-et. Míg a 910-es csak a 170-et tud, mert az ABL visszavágja.
Nem tudom ez konstans tartalom esetén mennyire problémás, mert az ASBL megvédi... de azért a +100 nit SDR szerintem jobban eszi a kijelzőt, ha 100-as OLED fényen használod sok konstanssal. B7-et.
-
törölt tag
válasz
adamssss #14278 üzenetére
Nem ismert? Near-black uniformity problémák (bár erre volt utalás az előbb), black crush, banding (erre is), vignetting, tinting, ABL, image retention, PC/game módban HDR tone mapping problémák (ez talán nem a technológiához köthető).
Ezzel most nem leszólni akarom a tévéket, csak vannak dolgok, amik előjöhetnek.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
adamssss #14176 üzenetére
&krx21:
No teniszt soha nem néztem rajta...A 3D hatalmas élmény ezen a tvn.
Amikor megvettem, két napig folyamatosan 3D-ztem
Pedig nem vagyok oda érte...
Korábbi tv-imen nem volt nagy élmény, ezért már leszoktam róla...
Persze egy jó 3D-s film esetében igaz a fenti allitasom. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
adamssss #14172 üzenetére
Én amikor vettem nem is foglalkoztam az ívelt képpel.
Csak attól tartottam hogy nehogy görbe legyen a kép also vagy felső része
Viszont ahogy te is mondtad, nagyon megszerettem.Sati: egyébként ez is egy jó gondolat.
Évekkel ezelőtt amikor láttam az oled tv árakat, akkor gondoltam hogy majd kifutó szériát fogok majd megvenni.
Ez a 4k mizéria, eléggé 'lenyomta' a FHD modellek árát, így már ennyit, 350 ezer körül már nekem is megerte hogy oledre valtasak... -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
adamssss #14139 üzenetére
Akkor már ketten vagyunk...
Nekem sem ér meg + 100 ezret a B7. Nem izgat a HDR, a 4k még csak csak, de az sem kardinális kérdés, hiszen "jó" minőségű 20-30 gigás FHD MKV is bőven áll leejtős 2.5-3 méterről. Én is "rendszeresen" csekkolom a 4k-s modelleket és hazaérve semmi hiányérzetem nincs..
Amiért hajlandó lennék fizetni, vagy tévét cserélni az a near black (banding) mentesség. Ez jobban "zavar", mint hogy nincs 4khrd-em, ez az igazság... ja és akkor is elég lenne FHD..
-
Joshi
titán
válasz
adamssss #14136 üzenetére
"Aztán hazajöttem megnéztem egy 2016-os filmet és megnyugtattam magam, hogy így is lefosom a sarkam az effekt ennél jobb nem kell."
Nem tudom mit néztél a B7-en, de a 4K HDR más világ hidd el. Vihettél volna egy Blue Planet 4K HDR anyagot próbára. Na ott fostad volna le a bokádat. -
alaves
addikt
válasz
adamssss #13965 üzenetére
"α (Alpha) 9 is ready to support next generation high frame rate (HFR) content created at 120 frames per second for better rendering of fast-action content with smoother and clearer motion such as sports and action movies."
Meg kell nézni üzletben, hogy az alfa processzorok mit tudnak trumotion sima beállításnál. Látszanak-e az éleken az interpolációs problémák 1080p 24fps forráson.
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz
adamssss #12723 üzenetére
Oké, megnézem.
Az említett 47lb730-hez képest lesz előre lépés képminőség tekintetében? Nem vagyok benne ebbe. A LCD oled technológiában.
A minél jobb képminőségért szeretném látni filmnézés közben és Xbox One X játék közben. A hagyományos műsorszórással kapcsolatban nincsenek illúzióim... -
belan
addikt
válasz
adamssss #12514 üzenetére
Miért fura én biztosan nem vének tőle tv főleg oled tv nem eleve kitudja honnan szerzi be ,másik fele nem gyári garanciával árulja ha egy ilyen drága tv tönkre megy nem hinném ki fogja fizetni a csináltatását. Szerintem ezek hibás tv-k olcsónég veszi és olcsón csináltatja meg .
-
gertitorpe
tag
válasz
adamssss #12514 üzenetére
Kisember régi tag, sok értékeléssel, szerintem érdemes megkérdezni van-e valami amit tudni kell a TV-kről.
Ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy kiállított darabok amik az elmúlt 1 évben mentek a reptéren, osztrák Saturnban... és most lecserélik őket a 2018-as darabokra.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
adamssss #12381 üzenetére
A svenkelés plazmán is ronda. Aki azt mondja hogy nem, az hazudik.
Én hónapokig szarakodtam, hogy használjak e "trumósönt" az 50ST60-on, vagy ne, végül kikapcsoltam.... oleden tán egyszer jutott eszembe kpróbálni, de azonnal ki is kapcsoltam. Szóval szerintem is jó a mozgás oleden, illetve nem/alig rosszabb, mint a plazma volt, ami pár éve még a kijelzők csúcsa volt.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
adamssss #12372 üzenetére
Milyen deblur/dejudder beállításokat használsz?
(Nem ezért, csak már volt olyan, hogy valaki felhozta mennyivel smoothabb mint az LCD/Plazma...aztán kiderült, be volt nyomva az interpoláció
)
Sőt amikor bekapcsoltam először, eskü nekem fel se tünt a gyári True Motion. Pedig én aztán nagyon anti szappanista vagyok. 6 éves LCD-hez képest azért fejlesztették ezt is.
-
Partizan182
senior tag
válasz
adamssss #11850 üzenetére
Én 910-ről váltottam B7-re és van különbség bőven, HDR szétbasz mindent amit a képminőségről tudni véltem.
Ráadásul nem a "megérte váltani" önigazolás mondatja velem mert kvázi ingyen volt az upgrade.
SDRben kisebb a különbség, de a tisztább near black, jobb shadow detail, rácsháló hiánya és a kevésbé agresszív ABL annak is jót tesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest