-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #22656 üzenetére
Már hogyne tudná. Na jó nem olyat mint egy házimozi rendszer.
A gyári tesztvideonál ki is irja hogy dolby atmos. Nekem pl nagyon tetszik a hangja a tv nek ahhoz képest hogy a régi tv hogy szólt. Ez a virtuális atmos is kihallható. Lehet jó a szoba akusztikája is.Univerzita: köszi, megnézem hogy az rx590 képes e ilyesmire bár a serviio kényelmét nem cserélném le.
Renato: a serviio kezeli az isot is az nem lenne gond.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #21287 üzenetére
A 4 órás tv-használat utáni kompenzációs ciklus 5-7 perc alatt lefut kikapcsolás után.
A manuálisan beállított az az 1 órás. -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #21291 üzenetére
De legalább elégedett a vevő, és csak az számít.
Szegény Callistónak nem kevés hajhagymája bánta ezt a történetet.
ui.: amúgy nem mondasz hülyeséget, talán janos666 írta hogy a Sony minden A1 tévéjét egyedileg állít be.
-
rayman2006
tag
válasz
FollowTheORI #21287 üzenetére
Értem nem állítok semmit,mindig lefut, nem írja hogy lefutott.
Azt gondoltam pixel frissítéskor valami futni fog képernyőn nem csak fekete kép.
Ilyenkor kikapcsolt képernyőn mit tudd csinálni az érdekes -
renatto
őstag
válasz
FollowTheORI #21257 üzenetére
Nekem nincs garanciapapír, Edigital-os B7, de az 5 év gondoskodást megkapta tavaly, csak a számlát kérték ahhoz is.
-
coolrob
aktív tag
válasz
FollowTheORI #21249 üzenetére
Na ilyenem nincs, ellenben egy számlát és vmi garipapírt le tudok tölteni az eMAG oldaláról, kérdés az elég-e, ha gond lesz. Ezt mellé kaptátok? Mert zárt a csomag ugye, tehát benne nem lehet.
-
torma1981
veterán
válasz
FollowTheORI #21249 üzenetére
Még ez sem kell a garizáshoz. Elég csak a számla. Azt hogy a szerviz mit mond le kell szarni. Nekem azt mondta a szervizes nem indul újra a garancia a panelcsere miatt. Hát de. Újra 2 év. Ennyit a szervizesekről.
-
b.kov
senior tag
válasz
FollowTheORI #20491 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
Strezi
őstag
válasz
FollowTheORI #20493 üzenetére
OK, tahát ha jól értem, akkor a Serviio egy DLNA server, amivel a TV belső médiatára/lejátszója működik együtt.
Én azért haszálok Plexet illetve ahhoz kliens appot a tévén, mert nekem jobban használható és esztétikusabb . Nekem tökéletes
-
Mentolka
senior tag
válasz
FollowTheORI #20491 üzenetére
Ezek nekem semmit nem mondanak.
Ez a PLex, meg Serviceoooo miben különbözik attól, hogy a PC-n megosztott mappa tartalmát a TV saját lejátszója látja? -
Callisto
őstag
válasz
FollowTheORI #20216 üzenetére
Hétvégén nem kell dolgozni.
-
Callisto
őstag
válasz
FollowTheORI #20209 üzenetére
Mikor tévézünk mi ennyit?
Nekem egy év alatt meg van 3000 óra TV-zés nélkül csak film és játék...
-
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #20205 üzenetére
Ráadásul nem lehet lemodellezni 2-3 éves használatot néhány hónap alatt. Majd visszatérünk 2-3 év múlva erre a témára amikor nekem is ~4-5000 óra lesz a tévémbe.
-
tutitibi
senior tag
válasz
FollowTheORI #20197 üzenetére
55C8 miért nincs az Euronics-nél ???
Miért csak B8 van ?
Persze van helyette E8 meg W8 65-ösben milliókért. -
torma1981
veterán
válasz
FollowTheORI #20088 üzenetére
Ezt a beégés dolgot megbeszéltük már nem?? Többen leírtuk, hogy cseréli az LG. Nem értem mit mondod még is a témát. Mivel nekem cserélték és beszéltem is velük higgy már nekem. Ha meg nem akkor meg csinálsz amit akarsz.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #19716 üzenetére
1:1 csere.
Ha nincs javítás, akkor az eredeti vételárért csere.
A javítás is megfelelt volna. -
Tufa_
aktív tag
válasz
FollowTheORI #19653 üzenetére
Igen arrol olvastam, egyedul a feliratkezeles ami jo lett volna. Tudom hogy a tv tud kezelni feliratot szoval PCrol tolthetnem de az android TV kenyelmesebb volt hogy mindent tudok iranyitani pl telefonrol..
Mas,
Kell felnem barmifele inkompatibilitasi hibatol ha egy samsung soundbart(N950) szeretnek hasznalni LG TV-vel? -
Tufa_
aktív tag
válasz
FollowTheORI #19650 üzenetére
En is most tervezek C8at venni es jo lenne kivaltani a media lejatszot. Esetleg mas telephiteto lejatszo ami kepes feliratot letolteni az adott filmhez?
-
sakal83
addikt
válasz
FollowTheORI #19643 üzenetére
A C8-ben jobb a feldolgozó proci, ami látszik is, illetve jobb a hangja hallhatóan. Szerintem 30k-t ez megér, mert hiába van dedikált hangrendszer azért én is csak filmeknél és youtube-nál kapcsolom be, akkor is csak az esetek 70%-ban, mert egy lakásban este 10 körül, azért még egy 2.1-es rendzser sem szomszédbarát egy akcióilmnél. (A Pacific Rimnél konkrétan este féltem, hogy rámhívják a rendőrséget, mert kimagasló hagzásvilága van)
-
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #19643 üzenetére
Egyértelmű hogy akkor C8.
-
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #19638 üzenetére
Kicsi az árkülönbség? Nekem simán megér 100k-t is egy Sony/Pana LG-vel szemben, valaki meg 20Ft-on agonizál. Nem vagyunk egyformák, de szerintem világosan és érthetően leírtam a #19628 és #19630-as hszben mindent.
Egyébként nem is érdemes egy kérdésre konkrét választ adni, mert akkor elfogultnak vélnek ha éppen Sonyt vagy LG-t ajánlunk. Én véleményem határozottan az, hogy mozira és úgy általában tévézésre most a legjobb választás a Sony OLED mert már messze nem annyival drágább mint az LG. Aztán hogy az Androidot ki fikázza látatlanul megjelenése óta, az megint egy más kérdés. -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #19625 üzenetére
A felhasználási szokások miatt vagy Sony vagy Pana, de ha LG akkor már lehetne B8 is ami még olcsóbb.
Nincs már különösebben Android nyűg higgyétek el.
-
tutitibi
senior tag
válasz
FollowTheORI #19619 üzenetére
Source....: Star.Wars.4K77.2160p.UHD.DNR.35mm.x265-v1.0[4K77]-DTOne
2 x 35mm Technicolor Prints, the Spanish LPP 35mm,
some 35mm Eastman reels, 35mm 1997 Special Edition
& just a handful of frames from the Official Bluray.
Science Fiction -
dh66e
veterán
válasz
FollowTheORI #19377 üzenetére
Sonynál egy évig lehet kötni.
-
Mentolka
senior tag
válasz
FollowTheORI #19374 üzenetére
Azért baj, mert nekem nem olyan van otthon...
-
dh66e
veterán
válasz
FollowTheORI #19344 üzenetére
Ez már nem pletyka a samsung display igazgatója is elismerte hivatalosan hogy ezzel foglalkoznak.Viszont ha ő elismeri akkor már erősen benne vannak a buliban és lehet 2-3 év múlva piacra is dobják.Meglátjuk.
-
Mentolka
senior tag
válasz
FollowTheORI #19256 üzenetére
Azt azért tedd hozzá, hogy magyar nyelven semmi! (tán még felirat sincs a Netflixen).
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #19236 üzenetére
"Rengeteget adtak el ezekből már... ha általános probléma lenne tele lenne sírva az egész net meg reddig meg fórum. "
AVFORUMS tele is van sírva.
-
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #19167 üzenetére
Olyankor egy teljesen más kijelzőt használ a tévé.
ui.: de a menü nem is piros meg sárga.
(#19166) daneel_hu ideje volt. Engem az LG azért fizet, hogy a hozzád hasonló usereket kiidegeljem és likvidáljam. A Sony/Panát meg azért preferálom és ajnározom, hogy a user már csak azért is LG-t vegyen.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #19160 üzenetére
Teljesen mindegy milyen terhelést kap a karika vagy a YT pöcök utána.
Az is mindegy hány alkalommal terheled... a lényeg az az, hogy ugyanott és ugyanakkora terhelést kap vagy egyszerre vagy szakaszosan. Az össz óraszám számít.A YT pöcköt nem is tudod folyamatosan kipakolni, eltűnik magától.
A YT-n belül azt hiszem még képernyővédő rutin is működik.
Tehát a kis pöcök esetében az az életszerű, hogy sokszor rövid időre van ott ahol... ez viszont nagyban ellentmond annak amit írsz.Legyen a folyamatosan vegyes tartalom átlagosan 20% terhelés minden subpixelnek.
Viszont adott 2 hely ahol piros és sárga logó is van X ideig. Itt 100%-on ketyegnek a pixeleid.
Te azt állítod, hogy a statikus tartalom után vegyessel eteted azt a részt is, akkor a statikus pixelek nem fognak jobban öregedni a panel többi részénél?Akkor mi az ami hosszútávon fakítja a panelt?
-
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #19160 üzenetére
+1
Daneel_hu lódít, valami nagyon nem stimmel a YT logó kapcsán.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #19156 üzenetére
Szerintem nem értitek miről beszélek.
Adott két statikus flekk, mindkettő téglalap alakú, az egyik 100% piros, a másik 100% sárga.
A 100% pirosnál a RED subpixel ég 100%-os fényerővel, a 100%-os sárgánál pedig a RED és a GREEN subpixel ad 100%-os fényerőt. (most az oled light és egyéb hülyeségektől vonatkoztassunk el. A statikus tartalom megjelenítéséről beszélünk.)Egy vegyes tartalomban milyen valószínűsége van annak, hogy ugyanannyi ideig valahol a képen 100% RED vagy 100% yellow tartalom menjen? Gondolkozzatok már.
Tegyük fel a RETKEN a sárga karikája mellett megnézek egy filmet (2 óra hosszan), a reklámokat most felejtsük el.
A sárga karika 2 órán keresztűl 100% sárga karika lesz és ugyanott. A panel többi részén folyamatosan vegyes tartalom fog menni és a terhelés ezeken a részeken a töredéke lesz a karikás pixelekhez képest. -
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #19148 üzenetére
Miért "mosná" ki?
Ez nem mágnes.Ahol sokáig piros vagy sárga flekk virít, ott hamarabb kiöregszenek a pixelek.
Tökmindegy mit etetsz azon kívül a tévével.
Nem teljesen mindegy, hogy együltében nézel egy logót 100 óráig, vagy 1 év alatt naponta 15 percet?
Be fog égni mind a két esetben. (szerintem)A vegyes tartalom arra jó, hogy nagyjából egyszerre fakuljon az egész panel.
-
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #19143 üzenetére
"De egyébként meg tényeg, wtf? Mennyit kell ehez tekerni?
Nálam kb az elején meg a végén van pár pillanatra fent a toolbar."
Nagyon egyszerű. Ha PC-én egérrel youtubozol, akkor ha a kurzor lecsúszik a tálca aljára akkor nem tűnik el a youtube menüje. Ha van PC-éd vagy notebookod próbáld csak ki. Ez egyértelműen USER ERROR! -
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #19143 üzenetére
2 éves tévé... napi 3-5 percet tuti ott van a toolbar. (szakaszosan természetesen)
kb 30 óra eddig összesen.
2%-os degradációra saccolom, annyival sötétebb a kis pöcök. -
bzoley
veterán
válasz
FollowTheORI #19110 üzenetére
Nem tudom, én csak gyűjtöm az inputokat
Viszont ez nem tűnik túl barátságosnak. Persze erről sem tudok semmit, hogy így született-e, vagy mitől lett ilyen. -
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #19076 üzenetére
Hát igen... jobb helyeken a bankokat vérig szopatták az ilyesmivel.
Pl Horvátország. -
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #19068 üzenetére
Ezt a dumát egy ügyvédjelölt szétszedi neked a bíróságon.
Nincs az az ügyvéd aki ne vállalná el a felperest.Tévedés azt hinni, hogy forgalomba hozok X-féle tévét, majd csak azért mert leírom milyen használati körülmények között nem vállalok garanciát (értsd: kb tévének használja az user a tévét.
) - majd csak ezért megúszom a javításokat/cseréket.
Nincs az a bíró aki helyet ad ennek.Eleve a nagy többség elolvassa ezt a garanciapapírt, lövése nem lesz, hogy pontosan mit is kéne betartani, a legtöbb user bizony csak egységnyi sugarú, korlátozott műszaki értelmi képességekkel bír.
Ezt nézi a bíró is majd...Ne abból induljatok ki, hogy az átlag user az a PH-n fórumozik, kurvára nem.
-
sakal83
addikt
válasz
FollowTheORI #19073 üzenetére
Bocs csak mar borzalmas unalmas ez a beeges tema. Ha most akarnek venni oledet eloszor biztos hogy eltantorodnek mert minden oled topikban csak a beegesrol van szo ami marginalis problema fokent ha az ember a tvt tvkent hasznalja es nem aramtalanitja kikapcsolasnal. Mar itt is annyira beindult ez a tema hogy siman remhirkeltes szagu
-
sakal83
addikt
válasz
Ha jol elolvasod es van 1/10 ednyi jogi nyelvezethez erzeked akkor jol lathato hogy hosszú megjelenitesbol fakado hibarol beszel. Jelen esetben ez a hosszu ido nincs konkretizalva igy gari idon belul kell hogy intezzek mert egy peres eljaras eseten a biro csak ennyit kerdezne: mennyi az a hosszu ido? Mivel nincs kerek perec a fogalma a hosszunak leirva azt fetetelezheti hogy az a hosszu ido ami alatt beég
ha a gyarto nem latja elore az idot es a rendeltetesszeru hasznalat soran pl az adas logoja beeg; ugy a fogyaszto sem tudhatja igy elkerulni ha a gyarto sem tudja meg leirni sem. Csak TVt nézett.
mar bukjak is a pert
De esetleg teged a samsung fizet hogy nyomjad a beegest? Mert mar csak annak a gyartonak nincs oledje igy gyakorlatilag az osszes gyarto csalo es szart arul szerinted kiveve a samsung
-
torma1981
veterán
válasz
Akkor ezt mond nekem és még pár embernek akiknek simán cserélték a panelt. De mondogasd csak akkor.
Mint írtam nem is akadékoskodtak. De te ne a tapasztalatoknak higgy hanem amit leírnak. -
torma1981
veterán
válasz
FollowTheORI #19058 üzenetére
Nincsen jó indulat. Garanciában cserélik a beégést. Ne keltsél rém híreket. Nekem mint írtam simán cserélték.
Nem volt semmi akadékoskodás. Nagyon rugalmas az ügyfélszolgálatuk. Az egyik legjobb. Nagyon ajánlott az LG.(#19065) a2d2
A 10 év nagyon soknak tűnik. De az tény,hogy nem tudni milyen lesz az OLED 5 év múlva. De ne vegyél QLED-et. Főleg nem Q6-ot. -
Pro Koryak
addikt
válasz
FollowTheORI #19062 üzenetére
420-ig lemegy, szerintem még novemberben!
Igaz én inkább panát vagy sonyt vennék. Valahogy jobban érződik rajtuk a minőség. -
MrBazsi
senior tag
válasz
FollowTheORI #19058 üzenetére
Egy fél millás tv-nél ne "jóindulaton" múljon h gariban cserélik e a beégett kijelzőt, talán ez egy reális elvárás.
pl Samsung telón is cseréli a gyártó szó nélkül ha garis, egy 200K-s s8ért se azért adott az ember annó annyi pénzt h egy fél éves telefont beégett kijelzővel használjon, talán reális elvárás hogy ha már megfizetem az oled tv felárát, akkor számíthassak hiba esetén a szervízre.
írtam az Lg ügyfélszolgálatnak ezügyben megosztom majd a válaszkat.
nem statikus tartalommal használnám, főleg letöltött amcsi sorozatok, foci, és filmek... -
Pro Koryak
addikt
válasz
FollowTheORI #19046 üzenetére
Ne terjessz rémhíreket, lesz még olcsóbb idén.
A c8 is bemegy 500e alá nemsokára, pana is 450e alá, sony 520e... -
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #19045 üzenetére
Olvasd el a 4 kommentet.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
FollowTheORI #19052 üzenetére
ismerősömnek már majdnem egy éve meg van a b7 elég sokat teszteltem, nagyon tetszik a kép, semmi beégés nincs rajta, és ő csak tv-t néz rajta, és néha film, és azért is gondoltam h a B8 talán még jobb lehet, ez az mm-es ár már tényleg igen kecsegtető.... egyedül ez a beégés dolog aggaszt... jó lenne valami konkrétum arról h javítják e h beég, azthiszem ennek utána járok az lg ügyfélszolgálatnél vásárlás előtt.
-
fifth81
tag
válasz
FollowTheORI #19045 üzenetére
4 honap utan beeges miatt lottek az ember c8asanak. Se MM se LG nem garizza a beegest...
Persze kivancsi lennek hogy mennyi ideig tolta rajta a fix kepet. De egyre tobb ilyet olvasok ami miatt eltantorodok az OLED vasarlastol... -
MrBazsi
senior tag
válasz
FollowTheORI #19046 üzenetére
igen láttam körbenéztem, de ugye holnaptól MMben red friday, 470ből elvileg lejön még 10%
egyébként miért írtad feljebb h tv adásokra lg nem igazán ajánlott?
csak az lgnél ennyire para a beégés? az nagyon gáz ha egy majd fél millás tv-n ez félév után kijön és aztán közli a gyártó h bocs de így jártál.... -
szabessz
tag
válasz
FollowTheORI #19044 üzenetére
Akkor ha jól értem játék és filmnél HDR-nél Sony-nál sötétebb lesz kép, részletek elvesznek?
Sony lenne jó ezek szerint ha tv adás és spéci app-ra kell
De nem tudnám jól kihasználni pl: játékok túl sötétek lesznek,vagy túl világos el tűnnek részletek az nem jó dolog.
Ez nem tudják javítani frissítéssel?Ár nagyon egyforma volt akcióba mostanában C8 795e Sony 785e.
-
szabessz
tag
válasz
FollowTheORI #19040 üzenetére
Akkor nem egyszerű a választás.
Panasonic-nál rendszer elég fapados annyira nem tetszik.Sok tvzés is lenne akkor lehet Sony jó ezzek szerint.
Android tv sok gond van?
Azt gondoltam több mint rá lehet rakni Kodi, RTLMOST, Tv2 videok vissza nézése ..Akkor LG webos jobb lehet. Esetleg aki használ Webos 4-et,
azon megoldható RTLMost és tv2 videó vissza nézése?
Van rá app esetleg böngészőn keresztül?A HDR és játék konzol mennyibe lesz rosszabb egy Sony-nál egy C8 szemebe?
Gyakorlatba mit jelent? -
Tulku
veterán
válasz
FollowTheORI #18976 üzenetére
Érzik, hogy a név perpill kevés...egymás között megbeszéljük, teszteket lehet olvasni, azért az esetenként minimális különbségért pedig nem fognak az emberek plusz 20-30 %-ot kicsengetni...de ez így van rendjén...
-
Tulku
veterán
válasz
FollowTheORI #18974 üzenetére
Panáék és Sanyáék eléggé gyorsban hozzáigazítják úgy látom az áraikat az eldzsí áraihoz, mert érzik, hogy nem rúgnak labdába, akkora szeletet szakítottak a dél koreaiak...
Tavaly sokkal nagyobb ár eltérések voltak, mikor megvettem a B7-et, eszembe nem jutott a másik két lehetőség, mostanra azért kiegyenlítettebb lett a küzdelem...legalább is árban...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #18939 üzenetére
Inkább az árakból faragjanak..
-
k.zozo.
tag
válasz
FollowTheORI #18912 üzenetére
Főleg sötétben lenne filmezés. Közelebb csak akkor tudunk ülni, ha a szoba közepére húzzuk mindig a sarokülőt 😊. Sajnos nem könnyű döntés, 65 oled lenne a tökéletes, de hát azok az árak... Valami olyan bemutatótermet kéne keresnem ahol lekapcsolják nekem a villanyt és van oled meg ledes tv is. A neonrengetegben semmit nem látni.
-
a2d2
addikt
válasz
FollowTheORI #18898 üzenetére
Nekem ilyen van a projektor mellé, ezen van optika is és bluetooth is: [link].
Ár/értékben szerintem kiváló, hangzásban simán veri a 2.1 rendszereket. -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #18903 üzenetére
Én se várok tőle sokat, csak mint érdekességet osztottam meg.
-
Tulku
veterán
válasz
FollowTheORI #18892 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, a hely az alma, nincs lehetőség dedikált erősítőre....tovább gondolkodom...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #18892 üzenetére
"Már egy sima sztereó rendszer is fényévekkel jobb lesz így"
Erről van szó.
-
plus44
veterán
válasz
FollowTheORI #18846 üzenetére
Sziven fajdul meg, de az asszony sajnos tv fuggo, nekem csak a filmek kellenek, de hat a kompromisszum.... akkor meg ulok rajta kicsit. Koszonom a segitseget!
Breal: a minosogert szivesen aldozok hosszabb tavra
-
plus44
veterán
válasz
FollowTheORI #18844 üzenetére
Relativ, hogy mi az es mi nem nyilvan, de ezert kerdeztem, hogy egy esetleges rendes bejaratas utan, nagyobb reszben tv adasokra hasznalva, ahol nem feltetlen tudja a tudasat kiporgetni maximumra, megeri e megis ezt venni, es nem lesz e feltetlen baja a sok hulye szinu es formaju tv logokkal.
-
hello28
aktív tag
válasz
FollowTheORI #18813 üzenetére
Szia
Megnéztem köszönöm
A lényeg hogy ahova bevan dugva a ps...azt hdm1 portot átnevezem pc re ennyi az egész és így már más beállítás ha pc re állítom át?? -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #18773 üzenetére
Az a lényeg hogy HDMI 2.0a vagy 2.0b, mert csak a b engedi át a HDR-t. Aztán az is lehet hogy a Dolby Visiont meg csak speckó firmwarrel engedi át ha van az erősítőre ilyen frissítés, pedig ugye ahhoz nem is kell még HDMI 2.0 sem.
-
ravasz21
csendes tag
válasz
FollowTheORI #18763 üzenetére
AZ erősítőm Yamaha RX-V775 ami a 4K-t átengedi!
-
ravasz21
csendes tag
válasz
Köszönöm a segítségeket! Valószínű 4K lejátszó lesz belőle, idővel!
Ehhez mit szólnátok?: Sony UBP-X800
-
Joshi
titán
válasz
Meg ugye még a 4K HDR HDMI Splitter lenne egy opció.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #18721 üzenetére
"Lehet jobb egy olcsóbb erősítő meg 4-5 kisebb/olcsóbb hangfal. "
Mégis mire? Akkor inkább maradjon a mostani sztereója... bár fogalmam nincs, az milyen.
"Normális" rendszerhez "normális" kábel minimum 50-100e és akkor még sehol nem járunk. És hát, oled mellé én nem raknék valami kakit.
Olcsó 5.1 az nem házimozi, maradjunk annyiban. És amilyen ordenáré minőségben tudnak szólni ezek a semmirekellő 5.1 rendszerek, az botrány.. de tényleg nem érzitek, hogy "világbajnok" tévé mellé raknátok valami gagyi 5.1-et, csak hogy sok irányból dőljön a szenny?
-
Mentolka
senior tag
válasz
FollowTheORI #18717 üzenetére
Abszolút OFF:
KÖSZI! Esetleg van olyan cucc, amihez nem kell szétfarigcsálni a kecót? Ezek a soundbarok pótolhatják az 5.1 rendszereket? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #18713 üzenetére
A Remux nem azt jelenti, hogy a hangba ne nyúlnának bele, mert simán elhagyhatják a HD hangsávokat, vagy Te nem azt választod ki a film mellé. De tényleg ne menjünk bele mélyebben, mert nem érdemes..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #18707 üzenetére
Azért, mert olyanokat kölcsönzöl ami átkódolt, nem eredeti, + nincs HD hang mellette, vagy nem azt nézed (hallgatod) éppen. Egy 7.1 Dts hd mstr nem kicsi adatsebességet tud ám. Lehet 27-28 Mbps, szemben a DD 340 Kbps adatsebességével.
-
Mcleod
tag
válasz
FollowTheORI #18549 üzenetére
Jaja, úgy látom én is. De azért még várok egy kicsit, hátha Black Friday alkalmával lesz ilyen áron valami más hasonló
.
-
válasz
FollowTheORI #18549 üzenetére
ez már egészen jó kis ár
-
Strezi
őstag
válasz
FollowTheORI #18526 üzenetére
Nekem valmi 6 - 800Hz is rémlik a plazmáknál (subfield drive)...
-
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #18523 üzenetére
Mozgás-felbontásban jobb a plazma, pont arra lettem volna kíváncsi hogy ez egymás mellé téve látszik-e vagy sem. A mozgás-megjelenítés az adott SoC-tól is függ, habár tudtommal 4K felbontáson a mozgó-felbontás is jobb mint Full-HD-én.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #18503 üzenetére
Rtings szerint a 7 es és 8 as széria is fokozottan ki van téve a képvisszamaradásnak. Ha ez így van, onnan csak egy urgrás a "burn in". : "Risk of permanent burn-in with long periods of static content"
Szóval, én nem úgy látom, hogy teljesen elmúlt volna a veszély.
-
b.kov
senior tag
válasz
FollowTheORI #18463 üzenetére
webOS-en csak szolgáltatón keresztül megy a dolog, ez tuti.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
FollowTheORI #18456 üzenetére
nem működik...
Ez a fasz HBO, úgy oldotta meg, hogy az app gyakorlatilag csak pl telekom, digi stb elő fizetéssel használható így, ha direktbe fizetsz elő az hbo go-nál, akkor nem megy
ráadásul a szolgáltatón keresztül asszem 1k-val drágább is, jól ki van ez találva, amúgy meg fos az egész app/rendszer abból a szempontból, hogy az alkalmazás akarja megmondani nekem, hogy milyen felbontásba nézzem a filmet, ha lassúnak értékeli a netet
-
akela91
addikt
válasz
FollowTheORI #18234 üzenetére
Nem a sávosodás mértéke zavart, hanem alul azok a fekete négyzetek. De eltűnt teljesen szerencsére.
T-homenál vettem a készüléket, van lehetőség külön LG-nél vásárolni/értékesíteni extra garit (LG B8)?
Más: HDR-es mozizás esetén ti is 100-as OLED fényerőt használtok? Nekem kiég a szemem sötét szobában, de az RTINGS szerint érdemes 100-on hagyni. A felirat meg ilyenkor olyan világos sötét jelenetnél mintha hegesztenék
Erre megoldást jelenthet ha KODI-ban szürkére rakom a felirat színét, de ez meg ugye nem működik a beépített feliratoknál, csak az srt -knél.
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #18143 üzenetére
Ez egyre furcsább nekem, mert a PS4 100%, hogy megy full RGB-re állítva PC módon kívül is, éppen tegnapelőtt próbáltam.
Igazatok van pedig, mert a linkemen is ezt írják, csak eddig kihagytam mert nekem irreleváns:
"If you want to activate the Chroma subsampling (4:4:4) on the LG C8, you need to set the 'Input Label' to 'PC' for the HDMI port where your device is connected. "
-
Mosqu!to
addikt
válasz
FollowTheORI #18043 üzenetére
Most látom, hogy rossz helyre írtam a konklúziót. Az 55% felár nem a C8 esetében van, hanem az 55 vs 65 esetében
A B8-C8 esetében 55-nél 10%, 65-nél 5% a különbség, akkor már mennék a C8 irányába
B7-et találtam még Euronicsnál, azonban nem elég olcsón.Szóval a kérdés leginkább leszűkült arra, hogy ér-e +150e Ft-ot a 65" az 55"-hoz képest 240cm nézési távolság esetén?
Ha ezt a diffit megtartja később is, amikor eladom, akkor nem kérdés. -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #17935 üzenetére
Ja, de itt nem nagyon vannak Dolby Vision demók, konkrétan itt csak kettő van.
-
nokia123
aktív tag
válasz
FollowTheORI #17941 üzenetére
Az a baj hogy a Lg szerviz így ki sem jön megnézni, telefonon beszéltem velük és azt mondta hogy a beégést az panel cserés de mivel nincs így lett volna a cserére jogosító igazolás.
-
nokia123
aktív tag
válasz
FollowTheORI #17937 üzenetére
Lényegében legtöbbet tv adást nézünk, de ez a karika az rtl van de annyit nincs rajta. Más csatornákat is nézünk én pláne sport csatornákat. Most azon agyalok mert még garanciás hogy vissza küldeném a 220.hu mert ők adták rá a 2 év garanciát. Az Lg szaki azt mondta hogy ez panel cserés lenne a beégés miatt. De már nincs ilyen panel, és a 220 az nem fogad el semmilyen cserére jogosító igazolást
mivel ők adták a garanciás papírt.Azt mondták küldjem vissza és az ö szervizpartnerük megnézi és ha jogos a probléma és nem tudják megcsinálni vissza kapom a lovét. November 18 van garija. Hát ez van.Ti mit csinálnátok?
-
Faresz29
aktív tag
válasz
FollowTheORI #17906 üzenetére
Csak egy olyan ember válaszát vártam akinek van, és első kézből tud nyilatkozni!
A te gúnyos válaszoddal nem sokra mentem... -
Faresz29
aktív tag
válasz
FollowTheORI #17899 üzenetére
Igazán sokat segítettél! Köszönöm!
-
b.kov
senior tag
válasz
FollowTheORI #17892 üzenetére
Észrevehetően rosszabb, mint a Netflixes minőség?
Vagy egy (persze legálisan) letöltött 1080p-s változat? -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #17840 üzenetére
A Samunak van 65"-os 8K tévéje is, na ott már egészen aprók a pixelek. Habár ha megfelezzük az LG 88" 8K tévéjét, akkor abból lehet jóval kisebb átlós tévé is. Nem hinném hogy ez így működik.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #17838 üzenetére
Például.. Vagy lehet, hogy 2019 második felében már csak 8K-s oledet fognak gyártani?
-
sakal83
addikt
válasz
FollowTheORI #17800 üzenetére
Mert jo
van fekete szep szinek stb. Es nem konvertal semmit sehova
-
yodamastah
őstag
válasz
FollowTheORI #17790 üzenetére
Projektorokat is pár száz óránként újra kell kalibrálni ahogy a lámpa öregszik ... Ez ilyen móka
-
válasz
FollowTheORI #17768 üzenetére
Egy neonfénnyel jól bevilágított kiállítóteremben nem lehet észrevenni a különbséget OLED és a QLED közt, legalábbis nekem nem sikerült most szombaton az MM-ben, pedig rászántam egy félórát.
-
bagaba1
tag
válasz
FollowTheORI #17763 üzenetére
Viszont hamarosan akkor már a B8 lehet hasonló áron.
Nem tudom imtévő legyek. Sokat nézegettem LG IPS-eseket, és arra kellett jutnom hogy egy 280 ezres SK8500-nak persze jobb képe van mint egy 170ezres UK6950-nek, de nem ennyivel.. Kérdés hogy megvegyek egy olcsóbb IPS-t 1-2 évre amég elérhetőbb áron lesznek OLED-ek, vagy nem valószínű hogy leszivárog a technológia a 300e alatti kategóriákba, hanem inkább repüljek rá most egy akciósra?
-
Strezi
őstag
válasz
FollowTheORI #17758 üzenetére
Lassan két éves lesz a 65C6 majd megnézem mi a helyzet. De, ahogy írtad is, eddig nem éreztem szükségét csak élveztem a lassan rendszeresen megjelenő HDR anyagokat... Ha jól emlékszem soha nem futtattam direktben panel törlést, már ha van egyáltalán a C6-on...
Mostanában anyám használja, csak TV-re. Lehet hogy tönkre is ment az elmult két hónapban
-
Partizan182
senior tag
válasz
FollowTheORI #17617 üzenetére
DV chip (Sonyban sw) elvileg tudja hogy milyen készülékben lakik és az adott gép korlátaihoz igazítja a tone curve-öt. A tv elektronikája pedig már ezt kapja meg, szal elvileg tv oldalon már nincs mapping. Papíron a Pana ezért sem támogatja mert nem akarják feladni a kontrollt hogy a digitális jelbôl hogy lesz képpont-vezérlés.
Az egész DV ilyen fekete doboz, nyilván a konkrét algorimusokat nem hozzák nyilvánosságra, ez maga a termék. De majd valaki kiigazít aki jobban vágja. Ettôl még a din kontraszt mókolhatja a jelet (mittomén, a színeket is felveheted 100-ra, DV ezt nem lockolja ki), de ez nem az az active hdr ami HDR10/HLG jel esetén játszik.
-
Partizan182
senior tag
válasz
FollowTheORI #17606 üzenetére
Ja, ugye az Active HDR lényege hogy az aktuális frame alapján dinamikus metaadatot generál és annak megfelelően alakítja a tone curve-öt. (HDR10+ is ezt csinálja egyébként). DV-nél ez felesleges, ott megvan a jelenetspecifikus metaadat.
Az említett jelenetnél olyan erős a fehér spotlámpa hogy teljesen kimossa Mr. Fishburne színét, látni kéne a konkrét jelenetet hogy tudjuk mi történik.
A lenti rész pl szinte biztos rángatja az ABL-t:
Cinema Home-ra kell rakni és mindent defaulton hagyni, úgy a legfaszább a DV képe. (Jó, pici trumotiont kaphat ha nagyon zavar a judder).
-
Partizan182
senior tag
válasz
FollowTheORI #17600 üzenetére
DV mellett nincs Active HDR, nem kell dinamikus metaadatot szimulálni hisz DV ezt tartalmazza. Fent leírt anomáliákat viszont okozhat, ami még lehet hogy az ABL rángatja (full fehér háttér), utóbbival nem lehet mit kezdeni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
FollowTheORI #17600 üzenetére
Értem, köszönöm neked is az infót
Az oled fény és a kontraszt azon az értéken van alapból -
yodamastah
őstag
válasz
FollowTheORI #17493 üzenetére
10 méteres kábelekről beszélünk. A gyári kábellel megy minden maxon
-
belan
addikt
válasz
FollowTheORI #17397 üzenetére
Igen a csillagos részt én is láttam már ,annak jó alternatíva a Q9FN aki nagyon sok tv adást néz meg sokat játszik .
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #17394 üzenetére
Abban is biztos vagyok, ha sötét szobában elkezdenél 5-10-20%-os szürke tesztábrákat nézegetni Q leddel, lenne csodálkozás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG G1 3.1-es Soundbar + SPK8-S hátsó hangszóró szett!360w/Dolby Atmos/HI-Res Audio/ValódiTérhangzás
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- OLED65C43LA 3 ÉV GYÁRI GARANCIA !!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Gombászkönyvek egyben
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest