-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
ricsip #85702 üzenetére
Kábelt is el tudtam képzelni mert pár éve jártam így egy samsung vinyóval, akadozott a lejátszás róla na meg a pc is csak 10ből 5ször ismerte fel stb. Úgy voltam veszek egy új hdd-t..aztán gondoltam kipróbálom már az új kábellal ezt a samu vinyót..láss csodát semmi probléma nem volt onnantól. Gondoltam is magamban hogy ne b***a már meg hogy egy egyszerű kábel szivatott
mondjuk kíváncsi vagyok ha fog reagálni valamit a fórum társ, mire jutott
-
theuprising
tag
válasz
ricsip #85632 üzenetére
Meggyőztetek, a kövi kérdésem az lenne, hogy mi éri meg?
Esetleg e kettő közül valamelyik?
#1 [link] 389k-ért (gondolom ez OLED belépő modell)
#2 [link] 449k-ért
Azon kívül, hogy a drágább középtalpas mást nem látok az alatta lévő marketing szövegben, de ekkora árkülönbözet csak nem lehet csak a talp miatt.
Vagy bármi ami esetleg ajánlott?Akár olyantól aki itt hirdet hardveraprón.
-
alaves
addikt
válasz
ricsip #85311 üzenetére
A TPC/GSR együttes kikapcsolása nem szünteti meg a helyi statikus elem védelmet. Több hónapos megfigyelésem alapján így, és a 'logó fényesség: magas' beállítással körülbelül az 'alacsony' beállításnak megfelelő védelmet biztosítja (de lehet hogy még annyival sem veszi vissza).
-
Danex
addikt
válasz
ricsip #85054 üzenetére
Ehhez annyit, hogy talán valahol olvastam, hogy ez a link amúgy valami orosz szerverre fut rá, ahol gyakorlatilag biztonsági réseket kihasználva futtatnak külső kódot a TV-n és úgy inditják el a szerviz menüt.
Én személy szerint kerülném használatát és inkább kérnék kölcsön valakitől valami régebbi androidos okostelefont amin van infra és ott megvenném a 700Ft-ot appot ehhez. -
ForRedGlory
félisten
válasz
ricsip #85014 üzenetére
Ennyi erővel akkor sosem veszel semmit, mert mindig lesz olcsóbb. Én a helyedben, ha leesett 300-ra, megvárnám, amíg 200 lesz, de akár utána már várhatsz 150-ig, hiszen úgysincs rá szükséged, mert akkor már régen megvetted volna. 150-nél meg felnyithatsz egy üveg sört, hogy meglett az év biznisze valamikor 2025-ben.
-
Peddy789
őstag
válasz
ricsip #84574 üzenetére
Nekem szuper lesz, nem akartam 600nal tobbet kolteni TV-re, igy mar a C1 800 euros olcsositott ara is sok volt, de addig elmentem az OLED miatt, meg azis sokkal jobb mint az ips/VA panelek.
Az hogy kb hasonlo aron tudok veni meg ujabb chip settel meg aztan foleg tetszik.Jah es a masik hatalmas elony hogy talaltam CS-bol 6ev garanciat, a C1-re meg csak 1 ev van.
Nem tudom mennyire lesz kenyszer szornyszulott, en inkab arra gondolnek hogy a C1 panelt olcsobb gyartani, mar jo a gyartas technologia ra, igy tudjak olcsobban arulni, es bizony sok embert nem erdekelnek a TV technologiai hattere, csak akar valamit otthon nezni, es nem akar egy vagyont kifizetni ra, mert ez csak egy TV szamara
Biztos jo ez az EVO panel, nem vitatom, en speciel nem akarom tudni miben jobb, kifejezetten nem erdekel, mert minel tobbet tudok rola annal jobban fog zavarni a C1-hez
Sokszor meglapitottma mar hogy neha az a legjobb megoldas hogy az ember elmegy a boltba, megnezi melyik tv tetszik, aztan megveszi. En pont ezt csinaltam, philips ambilightot akartam venni, de a boltban nagyon nem volt jo a kepe, szurke volt a fekete meg nemtudom. Aztan lattam az LG oledet, ami tudtam hogy szuper csak draga volt eddig, kicsit nezelodtem hol a legolcsobb es igy jutottam e a CS-hez. -
Squirrel
őstag
válasz
ricsip #84500 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Igen, tudom, hogy a dolby és dts két család, azt nem tudtam, hogy az lg mit kezd ezek leszármazottaival. Ezek szerint a dolby családból csak az dd plus-szal és bizonyos atmos-szal semmit, a dts családdal meg alapból semmit. Letöltött rip-eknél eddig is nézni kellett, mi jön le, mert az erősítő se ismer mindent, de a tv legalább kiküldte a jelet és az erősítőn múlt, mi lesz vele. A streaming nem tiszta, nyilván pcm sáv miatt valami hang lesz, de ha van dts hangsáv, bosszantó, hogy ezek szerint azt nem lehet használni.
-
Squirrel
őstag
válasz
ricsip #84473 üzenetére
Igen, ezt így gondoltam (mondjuk nem örülök neki). De mi a helyzet streamingnél? Van erősítő, de a netflix és társai a tv-n futnak. Ezek szerint, ha a streaming jobb hangsávot tartalmaz, ki se lehet küldeni a jelet az erősítőre? Marad mondjuk egy sima stereo sáv, aztán azt hallgathatom 7.2-ben? Nem értem, egy szaros passtrough-t miért nem enged arc-on.
-
junkpod
veterán
válasz
ricsip #84473 üzenetére
Mondjuk az eléggé érthetetlen számomra, hogy a DTS vagy egyéb más, a TV számára ismeretlen hangsáv esetén a passthrough-nak milyen SW vagy licence akadálya van, ha az ARC-ra kötött erősítő amúgy tudja fogadni és dekódolni...
Én többek között ezért is választottam Sony-t, tudja a DTS-t és külső eszköz esetén a passthrough is megy mindennel. -
-
bnorci71
addikt
-
ricsip
addikt
válasz
ricsip #83176 üzenetére
Sajnos ember embernek farkasa ebben a tetves életben, és a hiszékeny tudatlan hülyék pénzét a legkönnyebb megszerezni.
A nyugdíjasok egész életnyi megtakarítását "ellopni" buszos utaztatással egybekötött gagyitermékbemutatós vásárlásokon hasonló gazemberség volt 10-15 éve Magyarorszag területén. -
Celtis
veterán
válasz
ricsip #82956 üzenetére
A HDMI gittegylet pont az egyszerű fogyasztók miatt hozta be ezeket az elnevezéseket, de szerintem is egy jó nagy öngólt rúgtak.
A számozás sokkal egyértelműbb és úgy tűnik a legtöbben - akik tesznek a tanúsítványra - rá is álltak.Not all 48Gbps cables include or require the certification, and many reputable brands have offerings that save on the cost of certification to offer a better price point. So long as you trust the brand, the certification is not essential to achieving 48Gbps.
-
Skylukos
tag
válasz
ricsip #82866 üzenetére
Nem nagy gond ha megszakad, mert nem akkor kezdi csinálni amikor a telítettség 100% hoz közelít, ha nem már 60-70 körűl igy majd legközelebb megcsinálja. Akár kétszer háromszor is elhalaszthatja a rendszer gond nélkül. Persze jelezhetné igazad van, de azzal befolyásolna téged.
Nem tudom milyen évjáratról van szó, de az euro6-okat már nagyon jól megcsinálta némelyik gyártó.
Na most biztos én leszek leb@..va az off topicért. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
ricsip #82318 üzenetére
Az egyik releaser fejtette ki nekem, azért mert az UHD lemezek RPU-an top-bottom offsetet alkalmaznak gyárilag, ehhez hozzáadják a metadata-ban a fekete sávokat is, így azokkal együtt működőképes és érvényes dolog. Viszont amikor újrakódolják a fájlt, s az alapsávról levágásra kerül a fekete sáv, de az RPU érintetlen marad, akkor az problémákhoz vezethet, mert az RPU mindig az alapsávra épül. Ergo szükség van a fekete sávokra is. Ennek az elvileg jól működő lejátszókon lenne jele lejátszás közben(talán néhány hete vagy hónapja volt is valaki talán ebben a topicban, hogy az egyik letöltött DV anyagánál a fekete sávok úgymond "világítottak" szürkék voltak) ez is ebből fakadó hiba pl. Viszont hozzátette hogy az mkv konténert támogató DV-s lejátszókon( nem csak hardveresen hanem program/app szinten talán nem jön ki ennyire látványosan a hiba) de pl a tv-k saját lejátszói LG és Panasonicnál amik ugye mp4 és TS-ből tudják a DV-t, olyan probléma lehet hogy a hasznos képből vágja le még pluszban a beállított offset értéket így csak a képernyő közepén egy még vékonyabb sávban lenne kép. Neki van egy oppo lejátszója, aminél szintén a fekete sávok világítanak szinte max fényerőn ahogy kipróbálta azokat a croppolt verziókat.
-
Tyrone89
aktív tag
-
Lujo123
junior tag
válasz
ricsip #82029 üzenetére
2 dolog miatt írtam ezt. Egyrészt ha le kell írni, akkor már talán nem mer ferdíteni, hogy csak meglegyen a jutalék/terv a biztosításból. Másrészt szerintem után simán felnyomhatod a T-t ha valótlant állítanak és úgy adnak el valamit neked. Lehet, hogy ilyenkor nem a biztosító térít, hanem majd a T, de ehhez valószínű már balhézni kell. Meg arra gondoltam, hogy a szerződési feltétel ezen részét elküldöd és rákérdezel a konkrét esetre, ha kell akkor a mögötte lévő cégnél ha kiadják a kontaktot. Mivel egy szerződés van a mikrósütőre, tv-re, telefonra, ki tudja mire még, olyan általános néha a megfogalmazás, hogy mindent bele lehet érteni. És a biztosítok sem arról híresek, hogy téríteni szeretnek.
-
Zolom89
senior tag
válasz
ricsip #81969 üzenetére
Ezért is gondolom azt hogy a k.anyjukat mert pl a C1,G1-C2,G2 tulajoknak ezt nem fogjak megtenni, mert ahogy Te is kiemelted a DTS átengedi, nem feldolgozza 😂 és ehhez nem kell pluszba chip ami ne lenne benne pár éves modellekbe, és nagyon sokan vagyunk akik a DTS valamelyik változatát használnák.
-
Gicz
addikt
válasz
ricsip #81558 üzenetére
Max full feher keppel. Most neztem, egy konnektorban gpon modem, router, nas 4 vinyoval, 1 db 32" monitor, jatszok a pc-n, tcom set top box, 65c2 50-es fenyeron megy a tv adas, ez 400w. Ebbol kb 250 a pc meg a monitor. 30 a nas, 30 a router meg set top.
szerk, offoltam a pct, most 150-210 kozott ugral.
-
ricsip
addikt
válasz
ricsip #81512 üzenetére
pedig minkettő wifin lóg
vezetékes hálózaton pont ugyanilyen szar, pedig a vezetékes hálózat alapból is összehasonlíthatatlanul megbízhatóbb, mint bármilyen wifi. Ebből látszik, hogy nem magával a hálózattal van baj (ami meglepő is lenne, hiszen más eszközön nincs ez az idióta 4-5 perces türelemjáték a homokórázással), hanem szimplán az LG DLNA kliens szoftvere lett trágyán megírva.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ricsip #81228 üzenetére
Ebből a szempontból a sony a legrosszabb, az még egy pendriveal is rohadt sokat tud tökölni, teljesen használhatatlan.
De erre megint csak a dedikált media lejátszó a megoldás.
A tv gyártók csak kotelessegbol rakják ezeket a funkciokat bele a tvbe, de.nagy ívben tojnak ra, ezért minden tvhez ajánlott rendes dedikált lejátszó. Főleg ekkora mennyiségű filmhez.
-
Grizzlu
tag
válasz
ricsip #81091 üzenetére
Fun Fact:
Sokáig egy német cégnél dolgoztam itt, Magyarországon. Mi magyarok fejlesztettük ki az egyedülálló, CAD-del összekötött lézeres felmérési rendszert, amivel komplett konyhákat, padlózatot, szekrényeket, mindent be lehetett méretezni. Német, BeNeLux és Francia nyelvterületre dolgozik a cég, konkurencia nincs, legalábbis amikor ott voltam, még nem volt.
A lényeg, hogy arrafelé nem megy már ki asztalos felmérni a nagy cégeknek, hanem szólnak nekünk, kimegy a kollega, és felmér mindent lézerrel. Még a légyszar pontos helyzetét és vastagságát is meg lehet adni a falon, tűpontos gyártási szakrajzokat készítettünk, hatalmas cégeknek. Csak jó lézer kell hozzá
Fontolóra lett véve olyan vásárlása, mely 25 méteren asszem 0,1 mm-t tévedett
Szóval lassan már sehol sem fog kimenni az asztalos
-
törölt tag
-
bnorci71
addikt
válasz
ricsip #81083 üzenetére
ja Samu hűtő 59.5cm az adatlapon, nem a szokásos 60cm OK akkor befér a 60cm-es ajtón. Be a lóf@szt. Nem értettem előszőr miért méregettem a hűtőt annyi az ajtó is. Akkor miért nem megy be? Mert azt az idóta gyártó elfelejtette, hogy a 2komponensü szigetelés olyat dagad, hogy kinyomja a lemezt és nem egyenes a hűtő oldala
-
törölt tag
-
válasz
ricsip #80822 üzenetére
Én nem is tenném,
a fórumtársnak írtam akit zavar.
Szeretem a Dolby Vision anygaokat,de jó ha van választási lehetőség azért. ha nem HDR képes lejátszónak ismeri fel az eszközt Netflix akkor sima SDR tartalomnak játssza le UHD ben Igazából semmi extra ,szép a kép úgy is.
Most is van fent több ilyen film , amire írja ahogy DV+ Atmos aztán hol ez hol az hiányzik. -
-
sub71
aktív tag
válasz
ricsip #80179 üzenetére
A tévék pocesszora kemény dió. Szerintem az összes gyártó a TSMC-től veszi a legalsó polcról, majd ad neki egy hangzatos nevet és ír hozzá egy szoftvert és ezt csiszolgatja hosszú évekeig, csak a tipusszám változik gen1-ről gen 2-re stb..., de ez csak marketing bullshit. Szóval nem egy Snapdragon 8 gen1 vagy Apple A16 Bionic...Nagy különbség nincs egyik tv gyártóé között sem, ezzel is spórolnak, mint a 100 mb lan csatlakozóval...
-
-
-
Andy975
csendes tag
-
jbnd-007
tag
válasz
ricsip #80003 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy pszichológusok hordái dolgoznak azon, hogy hogyan lehet téged az ősi evolúciós ösztöneidet felhasználva védekezésképtelenné tenni a reklámok ellen és csőbe húzni. Még emlékszem, amikor a rendszerváltáskor a totálisan felkészületlen társadalomra egyszerre zúdult rá az összes akkori áltudomány, szektás cucc meg mittudoménmégmi. Csoda, hogy túléltük. És akkor még csak papírkönyvben terjedt, nem exponenciális sebességgel a neten.
Azóta még csak 30 év telt el, idő kell, mire valamiféle védekezés kialakul.
-
Celtis
veterán
válasz
ricsip #79849 üzenetére
Habár megvan a véleményem, de nyilván nem tudom cáfolni az állításodat. Mindenesetre szerintem kijelenthető, hogy jellemzően a tinting egy statikus probléma. Esetleg keresd vissza Ribarszki kálváriáját.
(Jut eszembe, 2 OLED-ról beszéltem, de amikor visszaküldtem a B8-at, akkor elmentem megnézni még összesen 4-5 készüléket, és mindegyiken ilyen vagy olyan formában ott volt. Na jó, az egyik egy bemutató darab volt a MM-ban, abban már valószínűleg volt km, de a többi új.) -
Celtis
veterán
válasz
ricsip #79846 üzenetére
Az érdekes, de leginkább kirívó példa. Nálam eddig 2 OLED volt, mindkettőn az első pillanattól változatlanul ott volt. Ha visszaolvasol, akkor is vásárlás után azonnal jelentkező problémákról volt szó.Nem is emlékszem, hogy bárkinek később jött volna elő.
Nem is nagyon lenne műszaki magyarázata, hiszen ezt valamiféle gyártástechnológiai jellegzetesség okozza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged