- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
válasz
powerup2 #76750 üzenetére
Pontosan így van! Ha a fehéregensúly jól be van állítva, akkor az magával húzza jó irányba a színeket is. Perszek jót tesz egy színkalibráció is, de ha jó a fehéregyensúly, az már több mint fél siker.
Részben a Rec2020 színtér lefesettség miatt is tartottam meg a QD,-Oledet, mert amellett, hogy nagyon magas a színek csúcsfénye, a Rec2020 színteret xy 87% uv 92%-ban fedik le, szemben az újabb Woled panelek (Lg, Philips, Panasonic) 70%-os lefesettségével.
Amúgy vannak gyárilag kimondottan pirosasba hajló színvilággal forgatott filmek. Van amelyik már-már zavaróan. A Mandalorian 2. évad 5. része az erdőben, ahol Ahsokával találkozik, pedig már zavaróan zöld... de ez ilyen, ezt álmodta meg a rendező.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
powerup2 #76712 üzenetére
Elnézést...
Nem rád értettem az irigységet. Általánosságban írtam...
Amióta kiderült itt a fórumon és ezt már sokan tudják, hogy újonnan vettem egy 760Li 12 hengeres "anyahajót", pedig előtte sem trabantokkal jártam...azóta aztán főleg érzem ezeket a frankó "dolgokat" irányomban. Autós topikba nem is szeretek már nagyon írni.Szóval, ha Panasonic nem lenne jó, holnap bemennék üzletbe és vennék egy másikat (úgy értem Németországban), nem itt dicsérném. A JZ2000-t visszaküldtem, mert a HZ mellett nem lett jobb.
A menürendszerétől a hányinger kerülget, de azt csak ritkán kell baszkurálni. A képminősége egydülálló egy Apple tv 4k és egy Shiled pro mellett.
Mindegy, szerintem, Elefant cikkírót kell megkérdezni.Szóval várom, hogy végre az üzletbe kerüljön a 77-es LZ, mert azonnali vevő leszek, de hogy mit tart ennyi ideig, azt csak a Pana tudja.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
powerup2 #76703 üzenetére
Bárcsak láthanád ezt a különbséget, de nem látod, mert egy Cx-ed van, ami nekem is volt.
Én nem vagyok pana fan, bármelyik terméket azonnal kritizálom, ha nem tetszik valami.
De nem is fogom úgy védeni, mint itt az Lg tulajok és már sokadszor leírtam, a témacímben nem az szerepel, hogy csontig be kell nyalni az lg-nek.Ez egy OLED topik és ezt is csak ebben az országban tapasztalni, hogy valaki nem hisz a másiknak, és sok az irigység. Én sok USA, német etc fórumokon ott vagyok, de ilyet mint Mo-n, soha nem tapasztaltam sehol. Egyszerűen teljesen más a felfogás, mint ebben az országban.
Tisztelet a kivételeknek, de most eszembe jutott egy ötlet és ezután, ne nekem írd, hogy mit nem hiszel el. Továbbra is tartom, hogy ugyanannál DV tartalomál a HZ széria képminősége egyszerűen egyedülálló és nincs párja a mai napig! Talán az LZ most még ezen is túltesz (remélem).
Szóval az ötletem: Itt az a prohardver teszt, el kell olvasni és minden további technikai fas...gért a cikk íróját kell megkérdezni. És ő válaszolni is fog előbb-utóbb. Ő tesztelte ezt a tv-t.
Talán az egyik legfontosabb mondat tőle, amiért a pana jobb bárminél...
A trükk az, hogy, hogy a Panasonic mérnökei a panelt házon belül megbuherálják...
A színgazdagság óriási, a színpontosság remek, a mozgásmegjelenítés szintúgy.Továbbiakban nem érdekel az a téma, amíg nincs olyan személy, aki mind a két tévét látta (nem áruházban), hanem otthon hónapokon át működés közben!
-
-
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
powerup2 #76102 üzenetére
Igazából a kábel nem javít a rendszeren, de ha egy 800 000 Ft-os rendszert 1000 Ft-os kábelekkel kötögetsz össze, akkor az a kábel rontani fogja a hangminőséget. Zajosodás meg minden.
De ha egy 800 000 Ft-os rendszert 2 milliós kábellel kötögetsz össze, akkor sem fog jobban szólni, mint a pár tízezer Ft-os kábelekkel. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #75902 üzenetére
Ezen a probelmán a mintagenerátor nem segít, ehhez egy hitelesitett spectrofotometer kell, aztán a mintagenerátor. A spectrofotometer "kalibralja" a colorimetert.
Persze lehet, hogy így is jobb lett a végeredmény mint a gyári kalibrációval, csak ezt így nem lehet tudni.
De ez már nem ennek a topicnak a témája.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #75900 üzenetére
Ez nem azt a deltaE értéket befolyásolja amit kiir a szoftver, hanem a valódi pontosságot. Az mindegy mekkora deltaE értéket mutat a szoftver egy profilozatlan colorimeternél. A szoftver nem tudja hogy mennyire mér pontosan a műszered. Hiába mutat mondjuk a Te esetedben átlagban 0.6 deltaE-t, a valóságban egy profilozott colorimeterrel ez lehet 2 vagy 3 is, szerencsétlen esetben még ettől több is. Annyi az előnye, hogy a valóságban szerencsés esetben kisebb lesz ez az eltérés egy profilozott colorimeterhez képest.
-
-
-
-
Pro Koryak
addikt
válasz
powerup2 #75453 üzenetére
Sőt, valószínű a műszaki termékek(pl. oled tv) ára sem fog az eddig megszokott módon csökkenni, a tartósan magas valuta árakat rá fogják vezetni a kereskedők az árakra. Januárban ~350Ft/1€, már egy hónapja 400-415 körül van, ez laza ~15% csak az árfolyam miatt.
#75456 blakey
"de őszintén szólva azon csodálkozom, hogy ez cak most lett meglépve és így is vannak akik ezen csodálkoznak"
Ennek majd nézz utána mikor mennyiért vette az állam és te mennyiért kaptad pl. az áramot!
Nem kellene azt hangoztatni a mellüket verve: megvédjük a magyar embereket/rezsicsökkentést + nem velük fizettetjük meg a háborút, neeeem, nem lesznek megszorítások. Ez még csak a kezdet! -
blakey
titán
válasz
powerup2 #75453 üzenetére
Szerintem ez a 210KW per hó nagyon nem az átlag - biztos van ahol átlag, mi is felette fogyasztunk, pedig nálunk is minden energiatakerékos és minden háztartási gép le lett cserélve az elmúlt 2 évben, szóval ennél többet mi sem tehetünk, havi 25-30kW-tal többet fogyasztunk az "átlaghoz" képest. ez van, sajnos ez most így alakul, de őszintén szólva azon csodálkozom, hogy ez cak most lett meglépve és így is vannak akik ezen csodálkoznak.
-
ribarszki
őstag
válasz
powerup2 #74775 üzenetére
Elhiszem amit írsz. Én is ekképpen gondolkodtam a SB-okról. Semmibe néztem őket. Majd előbb egy Q800B-hez jutottam hozzá, pár hét múlva egy Q990B-hez.
Csak térhangokat várj tőle... Kapkodom a fejem, és fogalmam sincs, hogy csinálják de minden irányból jönnek a hangok. Egészen elképesztő, mintha a szoba legszélén is lenne 1-1 hangszóró. Igaz ebben a rendszerben hátsó hangfalak is vannak, és Atmos rendszerű, s térhangban 10/10. Kizárt, hogy bármely más rendszer ennél nagyságrendekkel jobb teret csinálna.
Olvass utána pár tesztnek, hogy külföldi nagyon nívós audio oldalak milyen elképesztő térhangzásról írnak.
Biztos nem olyan testes a hang mint egy Focalnál, biztosan szerényebb a dinamikartomány is, de a térhangzás brutális. -
ribarszki
őstag
válasz
powerup2 #74750 üzenetére
Vagy egy komolyabb stereot 200k-ból. Igaz, ott nem lesz térhangzás, és hiányozni fog a center. Vagy hm rendszer, mozikombájnnal 500k-ból. Vagy egy komolyabb Soundbart 400k-ért. Nem kell millióban gondolodni.
Most vettem egy Samu Q990B-t és besza behu... persze lehet ennél komolyabb, kérdés van-e értelme..
Zenére bem nagy eresztés a SB, a Dali+Nad kettősöm bőven lekörözi. Moziban viszont brutál mit tud.. -
bnorci71
addikt
válasz
powerup2 #74309 üzenetére
bocsi, de azért nagyon nem mindegy azt az F1-t vagy Le Mans-t tényleges HD-be nézem ahogy a tévétársaságtól kijön vagy felére tömöríti a "kedves" szolgáltató.
És képzeld még sokan vagyunk akik nézik a tv adást mint ahogy te is mint írtad nézel F1-t focit ezek blu-ray-en még nem elérhetőek -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #74120 üzenetére
Pontosan. Volt olyan hogy több 100 ezer forintos kábelt (direkt nem írok márkát) cseréltünk le 15.000 ft-osra, mert a dragaval akadozott a 4k HDR és az olcsobbal megoldodott minden gond.
Az viszont biztos, hogy minél hosszabb egy kábel annál jobban oda kell figyelni a minőségére.
Nemrég teszteltem 3db olcsónak mondható kábelt és tökéletesen működtek PS5-el 4k 120 Hz mellett(tudom hogy a Ps5-ben a HDMI csak 32 Gb/s-re képes)
-
lapoe
csendes tag
válasz
powerup2 #74160 üzenetére
Néhány jelzés az újabb kioktató hangulatú hozzászólásodra vonatkozóan:
- Amir meg is hallgatta már vajon a kábeleket/készülékeket, vagy csak méri? Mert bizony az utóbbi sok esetben zsákutca.. nem véletlenül nem követem munkásságát.
- a lecsengési időt? DSP-vel?? nem..3x járt nálam akusztikát bemérni szakember, mire a beállítottuk különböző funkciójú/elhelyezésű és méretű akusztikai panelekkel a szoba “hangját”, többek között igen, a lecsengést is.
- hogy a digitális kábelek között (is) van-e hallható/látható minőségbeli különbség? De van ám.. ne mérd, csak hallgasd/nézd meg..az egy másik dolog, hogy természetesen nem minden rendszerbe indokolt az igazán jó kábel..
- Mégegyszer szeretném jelezni, hogy továbbra is az egyéni teszt és tapasztalás a legfontosabb szerintem.. Senkit nem szeretnék meggyőzni, téged sem. -
lapoe
csendes tag
válasz
powerup2 #74139 üzenetére
Senkit nem szeretnék meggyőzni/megvezetni.. szerintem döntsön mindenki egyéni preferenciája/tapasztalata alapján (és nagyon örüljön ha másképp tapasztalja/látha/hallja..
). “+1” kommentem mindösszesen saját meggyőződésemen alapul, illetve, hogy maximálisan egyet tudok érteni Eagle fórumtárs hozzászólásával.
Számomra pl. az az érthetetlen, hogy valaki a DSP és Dirac beállításától/korrekcióktól reméli az igazán jó hangot.. akár ajánlja is, mint lehetőséget.. de elfogadom, hogy van aki nagyon máshogy gondolja a témát és nem oltom le.. -
krx21
nagyúr
válasz
powerup2 #74150 üzenetére
A kábelnek elvileg azért van iránya, mert annak megfelelően van sodorva, kialakítva szerkezetileg. Persze működik fordítva is, csak úgy kisebb a zavarvédettsége, egyébb tulajdonsága… A gyakorlatban nem lehet kimutatni különbséget, csak ha hosszabb idő után megfordítod…
De mondok még durvábbat is, akkor már: a kábeleket bejárati is szokták…(látom már te is írtad
(Hozzá teszem a bejáratást egy komolyabb DAP (FiiO M15) esetében tapasztaltam én is, tényleg sokat változott 1-2 nap alatt…)
Azért a SVS SB-4000 ládához gondolom te sem a villamossági boltba vettél kábelt? -
krx21
nagyúr
válasz
powerup2 #74139 üzenetére
Csak zárójelben megjegyzem, ha adott körülmények között két hdmi kábel között nincs észrevehető különbség, attól még nem egyforma a minőségűk. Csak oda elég az olcsóbb is…
Ha gondolod adok tippet, hogyan lehet kimutatni különbséget…
(kell egy pár elektromosan zavaró eszköz, és mondjuk nem 1m-es kábeleket nézünk..)
Nekem a 3m-es audioquest pearl működött Xbox Serise X-el (4K 120hz.)
De egy nagyobb teljesítményű RTX3080-as PC-nél, 5-30 másodpercenként eldobta a jelet a TV… Na ide már nem volt elég…
Alapvetően egyetértek, hogy nem kell drágább kábelt venni, annál ami működik…. (Digitális jel esetén, hangfal kábel más tészta, ott centinként változhat a jel egy rosszabb kábel esetén..) -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
powerup2 #74121 üzenetére
Megy a vakítás , csak ott valóban nagy különbségek lehetnek( árban meg pláne
) igen csak tudja befolyásolni a végeredményt a hangfalból kijövő/ bemenő "drót" . Ott okosan kell ár/érték arányosan vásárolni kábelt és nem biztos , hogy a hifis szakember / eladó által preferált (promózott) a jobb , mint egy inkább hifis berkekben ismert , jó árú faint kis kábel.
( az ezüstös kábelek qrvára kitudják a magas szekciót emelni vagy a vastagabb sima réz pl.6mm a basszusba nyúl bele jobban)De itt ebben a kettő topikban [link] & [link] többet lehet erről a témakörről olvasni . -
krx21
nagyúr
válasz
powerup2 #74116 üzenetére
Hdmi és hdmi kábel között leginkább az a különbség, hogy ahol a minőségi kábel még működik, ott a rosszabb már nem biztos…
A környezeti zaj miatt, nálam a PC-hez (4K 120hz) már audioquest carbon-ra kellett váltanom az olcsóbb AudioQuest Pearl-ről…
Persze ha ideális a körülmény és működik, akkor nem indokolt a drága kábel. Kábelek tesztelését nem képminőségben kell tesztelni, hanem mesterséges környezeti elektromos zajokat kell kelteni és majd jól látszik, melyik kábel bírja tovább tartani a jelet… -
válasz
powerup2 #74077 üzenetére
Vegyes használat játszik, Netflix/HBO/Ps5/Xbox/YouTube ilyenek😉 Van amikor csak simán zenét hallgatok rajta, és váltakozva mennek a dinamikus képek közben...lényeg mivel általában itthon vagyok, mindig be van kapcsolva, ha nem nézem akkor is, amikor alszom akkor van csak kikapcsolva!
-
-
wallace 234
őstag
válasz
powerup2 #74071 üzenetére
Igazából bármelyik oled jól bírja, amelyik beég az már eleve hibás panel, nem véletlen kezeli az LG gyári hibaként és ezért cserélik a panelt. Normál használat mellett a beégés esélye rendkívül alacsony... Vegyes használat mellet. De kellenek az ilyen pozitív példák, hogy ennyi év után is jól működik a tv!
-
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
powerup2 #74060 üzenetére
Fel is merült most bennem a kérdés, hogy nem lehet kapni olyan third party távirányítót, amelyiken van az a pöcök a légegérhez és van világítása is?
Mert amúgy a világítást én is hiányolom. A főbb gombokat persze már ki tudom tapogatni, de akkor is világíthatna. A PC iparban már az is világít, aminek nem is kéne, itt meg leragadtunk 10-15 évvel ezelőtt... -
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #72965 üzenetére
Ha nem finomítod akkor most sem jó (legalábbis én még nem láttom olyan C1-et ami dobozból kivéve jó lett volna, ebből a szempontból)
Meg nem feltétlenül hibás volt, hanem tudtommal direkt csinálják így, hogy a fekete közeli részeknél eltüntessék az esetleges nem kívánatos képhibákat.
-
-
Strezi
őstag
válasz
powerup2 #69555 üzenetére
Látod, nekem pedig pont ez zavaró az OLED-filmezésnél, hogy a széles látószög miatt bevilágítja a szobát is
Másik oldalról, a házimozi hangot pl. én már egy ideje elengedtem, jó a tévé illetve alkalmanként egy (BT, OMG!)füles is hozzá
Annó volt mélykék moziszobám, fekete szerelvényekkel, de pár költözés, átpakolás után ... -
Strezi
őstag
válasz
powerup2 #69527 üzenetére
Aránytalannak érzem a hang-kép kiépítést így. Ha már ennyit költesz audióra, akkor a plafon, padló és a falak sötétebb színe többet hozna képben. Így beépített ambilightiod van, pláne az oled széles látószögével.
Mindezt csak azért írom, mert szerinted egy oled megérdemel egy normális audiórendszertMásnak meg mások a preferenciái, esetleg már a sokadik oled-del 😉
-
fulton
addikt
válasz
powerup2 #69527 üzenetére
Van JBL hangrendszer, 2 sub 2x 800 watt meg 2 top 2x500w JBL 2 Crown végekkel, hát ha azt rákötném akkor ablakot dobhatnám ki
Nyilván azok nem szobába meg mozizásra valók de a filing lenne:D
Tetszik a cumód. Biztos megvan a minősége. A listát elfogadom privaton. Köszonom. -
belan
addikt
-
TechN7ne
nagyúr
-
válasz
powerup2 #68956 üzenetére
Pc-ről a 40-70 Gigás 4K releasek,neten keresztül szerintem "lassan" töltenek be,tekerésük egyáltalán nem optimális. (Serviio, PC Share manager)
Ahogy írtam a másik tvm, ami kb egy 3 éves Samsung LED, 200+ Mbit wifis nettel, érezhetően gyorsabban kezeli a filmeket, mint LG OIed 70 Mbittel
Yt,Amazon,Netflix,Apple,HBO valóban "elég" 100as net. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobilinternet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Építő/felújító topik
- Projektor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 12 GB-os RTX 4070 SUPER - garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3104
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest