- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeffreybboy
tag
válasz
Vhiktor #93923 üzenetére
Ma ismerősnél G2 megnéztem annyira tényleg nem rossz mozgásban egy Oled mint gondoltam.
Viszont kérdésem, én C31 vagy Samu qd oled?
Dolby Visiont néztem most havernal szépen mutat, de valamiért samsung felé húz a szívem. (ne kérdezed miért, bár azt élesben nem láttam még sajnos )
Milyen érvek ellenérvek lennének?
Fő felhasználás, Ps5 Apple-t tv-vel mozizás.
-
kolmi93
tag
válasz
Vhiktor #93933 üzenetére
a felbontás valóban sokadlagos minőségi tényező, ezt elismerem és nyilván a cgi se 4k-ban lett anno renderelve
a filmhez használt speciális 3D rigben 2db Sony HDC-F950 kamera volt beszerelve, ezeket még a digitális korszak hajnalán tervezték
3D- ben egyiket se láttam, de elhiszem neked, hogy abban referencia -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Vhiktor #93928 üzenetére
Hát az tény hogy a 3D ha rendesen 3D kamerákkal vették fel ahogy az Avatart vagy a Transformerseket, az tényleg nagyot üt, és a 3D-nek az a legjobb ha minél nagyobb képméretben látja az ember. Kár hogy már nem gyártanak 3D tévéket. Van egy 55 colos 3D oledem, de mostanság már inkább VR szemüvegben nézek 3D filmeket. Igaz abban nem oled kijelző van, de kárpótol az hogy gyakorlatilag mozi méretben látom a filmet. Projektorom nincs, sajnos nincs megfelelő helyem hozzá.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Vhiktor #93906 üzenetére
mozgás megjelenitesre gondolok igen, netflix,youtube,twitch,tv adások. Lehet hogy valamit nem veszek figyelembe, de emlékszem mikor az oled806-ot vettem, akkor az LG C és G modellek voltak a riválisok,és akkor az lett mondva hogy jobb képe van,mint az LG-nek és megbizhatóbb is.(nincs kijelző lotto megbizhatóság szempontjából) én 2-3 éve 420.000ft-ért vettem telekomtól kp-ra az oled806 ot, ami elvileg már akkor jobb volt mint az lg C és G osztály. akkor most mire kellene kiadnom egy 77 G-ért 1.2 milliót? most vagy kb semmit nem változott az oled tv piac az utóbbi 2 évben,és felesleges is lecserélnem a 806-ot, vagy valalamit nem veszek figyelembe/nem tudok.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Vhiktor #93903 üzenetére
S95C komolyan nem tudja 1 millióért a dolby visiont? ez most valami vicc?
előre szeretnék haladni nem hátra..hogy játsza le akkor a netflixes dolby vision és atmos tartalmat? ennek a kettőnek mennyivel lehet folyamatosabb képe mint egy olad806-nak? 5-10%? mikor pár éve vettem a 806-ot tudom az egyik legjobb volt képminőségbe, tavalyi modellek mennyire tudtak rálicitálni?
-
apszi
őstag
válasz
Vhiktor #93775 üzenetére
Emlékeim szerint ezt a frissítést a 2-es széria is megkapta, nem csak a 3-as.
[Itt egy video] -
proly01
őstag
válasz
Vhiktor #93775 üzenetére
Nem hinném mert egy C2 előtt ülök és PC módban amíg táblázatot szerkesztek addig 10 percig csak áll váltakozó hátterekkel és úgy elsötétedik,hogy semmit sem látok rajta míg az egeret meg nem mozdítom.Vagy ha HDR ben vagy dolby vision ben nézek sötét jelenetekkel teli filmel pl. True detective (most épp aktuális) mire a feléig ér a rész addigra semmit nem látok a filmből.
Ami elég elszomorító ennyi pénzért. -
-
Joco_77
senior tag
válasz
Vhiktor #93659 üzenetére
Sajnos az a baj, hogy a különböző "nagy" boltokban csak olyan demókat látni ahol szép kerek billiárdgolyó nagyságú szivárvány színeiben pompázó cseppecskék ugrabugrálnak koromfekete háttér előtt, illetve marhaszép az izzó parács előtti lassú kardkovácsolás is meg az üvegfújás....ezek mind lassú mozgások (gondolom nem véletlenül) Itt mindenki tudja miről beszélek. Sehol egy akciójelenet. Ismerőseim körében a QLED a max, de majd hátha látok valahol élőben és akkor megnézem
-
Joco_77
senior tag
válasz
Vhiktor #93652 üzenetére
Jó de igazából akkor rövidebbre fogom a kérdéseket, mert nem konkrétan csak a BFI re vonatkozott, hiszen ezer másféle megoldás szóba jöhet technikailag gondolom:
Van olyan jó a C3 mozgásmegjelenítése mint egy régi jó plazmának az utolsó szériákból? Van aki váltott arról ?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #93607 üzenetére
Ha már itt tartunk a deltaE is consumer dolog. Igazán profi helyeken nem foglalkoznak vele hanem a színek koordinátája számít és fényereje. Itt is nagy különbség van egy olcsóbb és drágább műszer között.
Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egy olcsóbban nem lehet jó eredményt elerni, de el lehet, de egy dragabbal még jobbat
Ahogy mondtam pl ekete közeli részeknél hatalmas különbség van köztük.Az hogy kinek ez emnnyit ér meg az más kérdés.
Autónál sem mindegy hogy visz el A-ból B-be, pl amikor kiszalsz akkor ketté törik a derekam úgy fáj, vagy éppen teljesen fittnek, kipihentnek érzed magad, stb. De mindkettonelvitt ez tény.
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #93605 üzenetére
Na ja, csak az autónál a cél, hogy elvigyen A-ból B-be. Ezt tudja az olcsó és a drága is. A minőség csak egy extra.
Kalibrálásnál viszont a végeredmény, a színhelyesség a cél. Ez igencsak összemérhető a két készülék esetén.
Én szívesen látnék egy teszt eredményt. DeltaE out of the box, kalibrálva az olcsóval, utána kalibrálva a csúcsműszerrel. Mindig is érdekelt, hogy valójában mennyire pontosak ezek az eszközök. -
Partz
senior tag
válasz
Vhiktor #93537 üzenetére
Pont egy másik topikban írtam erről egy szösszenetet. Aztán kíváncsi leszek a mérések és a tapasztalat mit igazol.
-
Generalhu
tag
válasz
Vhiktor #93541 üzenetére
Inkább csak nem volt ekkora jelentősége a tesztekben , igen tisztában vagyok vele, hogy a színek komponensenkénti fényereje mást jelent, mint az hogy egy kijelző az adott színtér mekkora részét, hányadát képes megjeleníteni, de egy kijelző hiába tudja az adott színteret teljesen lefedni, ha az egyes színek megjeleníthető fényereje között nagyságrendi különbségek vannak.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #93464 üzenetére
Többnyire igen, de azért akadnak ott más dolgok is, és azért látszik, hogy a szoftveres támogatáson is spóroltak.
Nem mondom, hogy rossz márka, mert én is csípem. Csak azért vannak fenntartásaim, és OLED árazás környékén már nem biztos, hogy őket választanám.
Persze cáfoljanak rám, az nekem csak jó.
A másik pedig az, hogy kíváncsi leszek OLED esetében milyen árképzés lesz.
-
-
PlayMax
nagyúr
-
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #93096 üzenetére
De levontad a következtetést, leírtad, hogy a Sonyk gyárilag nem jók.
Így általánosan.
A TV -k minőséget lehet rangsorolni. Bár mondjuk azért legalább az Android TV sw előnyét is megemlithetted volna. Meg a teljes dd és dts passthrough és dekodolas képességét is.
Az pedig hogy túlárazott egy szubjektív szempont. Kinek mire, mennyi pénze van/akár rá költeni. Ez nem érv.
Másrészt úgy látom itt nem a "sonysok" kardoskodnak más TV -k ellen hanem az LG vásárlók próbálják minden második hsz -ben leszarozni a sony tv-ket, legfőbb ervukkel , az árral alátámasztva.
Egyébként meg továbbra is azt gondolom, hogy OLED esetén képminőség terén hangya bokanyi elteresekrol vitatkoztunk. Egyrészt annyira magasan jó minőségű az OLED technológia, másrészt a legtöbb TV ben ugyanaz a gyártó panelje van, csupán marketing hab meg user pletykák hypeolnak fel egyes készülékeket. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #93111 üzenetére
Az a marha nagy szerencséje, hogy a Microsoft szerencsétlenkedik. Mert ha okosabban csinálná már rég bedózerolta volna a Sony egyik legfontosabb üzleti egységét.
Majd meglátjuk mit hoz a jövő, mert olyan piacon, ahol egy cég szemrebbenés nélkül betol közel 70 milliárdot egy felvásárlásba, ott azért később lehetnek problémák.
-
-
ricsip
addikt
válasz
Vhiktor #93099 üzenetére
Erre rakhatnál fel egy magyarázó videót, mert szerintem az itt őshonos emberekből jó ha 2-3 érti mit jelent az a rengeteg input és output ábra és táblázat. A többiek (én pl. 1 pixelt sem) nem értenek a belinkelt 2 db ábrából egy betűt sem, sem a before sem az after-t nem
Különben ezzel keresnék a kenyeret!
-
junkpod
veterán
-
Mauzes
addikt
válasz
Vhiktor #93049 üzenetére
De itt nem erről van szó, hogy más színt kapsz, mint amit kértél. Hanem hogy ha a usernél egy kicsit másképp néznek ki a színek, mint a referencia (vagy mint a valóság), akkor az vajon ördögtől való probléma-e vagy sem.
Most nagyon leegyszerűsítem, de hogy ha egy adott árnyalatú kék helyett én egy másik árnyalatú kéket látok a tévén mindig, akkor az muszáj-e, hogy zavarjon (nyilván egészen addig, amíg nem lesz totál szar a világ valós színeihez képest). Úgy érzem, hogy ez sokakat csak "mentálisan" zavar, tehát nem is az eltérés zavarja, hiszen nem is tudja, mi a referencia, hanem csak az a tudat kell neki, hogy márpedig az övé kalibrált, ami pedig nem kalibrált az egy fostenger.
Megint hülye példa, de ha én a szememmel mondjuk zöld helyett kéket látok, de számomra ez az észlelt szín van megszokva mint zöld, attól semennyire nem lesz rosszabb az életminőségem. Nyilván ha a tévén fekete helyett szürkét látok vagy fehér helyett sárgát, az zavarni fog, de egyéb színek közti árnyalatkülönbségek kevésbé vehetők észre.De mindezt tényleg leegyszerűsítem és nem is értek hozzá, pontosan miben hozhat még változásokat a kalibrálás.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Vhiktor #93049 üzenetére
Szubjektív ,lehet ami neked tetszik nekem nem...
Mondjuk nálam pont nincs ilyen ,hogy Neonzöld fű; tempera sárgák, stb stb ellentétben pl a Samu oled el amin pont így van.
Itt minden szín a helyén van ,pont ,hogy a fű is mert én is szoktam nézni ,itt teljesen természetes minden.Legalábbis a saját készülékemen.
-
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #93023 üzenetére
A rettentő messze az kalibrátor szemszögéből van.
Nehezen hiszem el, bár ugye nem láttam, hogy kiveszi a user bekaocsolja, mozi mód és látja a szemével, hogy rosszak a színek, fals, szar a kép. Persze van akinek deltaE érzékeny szeme van (nem, nincs).
Kék lesz a piros? Ha "annyira" rossz volt akkor a beállításokban is szélsőségesen el kellett tolni az értékeket? Akkor őt nem sok mozgástér marad, ott hibás készülékről beszélünk. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #92345 üzenetére
Az utolsó mondatom félre ment. Szóval a lényegi eltérést a 2.2 gamma okozza a 2.4 helyett.
Plusz komment, akit érdekel meg tudja nézni a sony a80l tesztem, hogy ott milyen a gyári legjobb képmód, illetve a többi tesztelt tvvel is össze tudja hasonlítani.
Fontos, hogy ez nem samsung reklám, engem abszlout nem érdekel mi van a tvre írva. Csak a legendákat szeretném eloszlatni.
-
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Vhiktor #92228 üzenetére
Kapott négy darab csavart ,a gyárilag hátulra becsavart csavarokat kell erre a 4 db csavarra kicserélni ha fali állványra akarom rakni és és a cserélt csavarokba belemegy a gyárilag belecsavart csavar…?
Remélem érted ,elég rosszul fogalmaztam.
Más,
Nem rég a nővérem kapott egy ilyen Samu oled et és róla írtam.
LG G1 em sokkal szebb minden tekintetben ami csak létezik. -
válasz
Vhiktor #92185 üzenetére
Akartam írni épp, hogy nem csak azt kell nézni,hogy fehér kisüti az ember szemét de nem akartam belemenni.
Nekem a 3000 nit sem lenne kevés, főleg amióta láttam a Samukat a gyönyörű Zöld és piros színekkel ragyogni ez a véleményem.
Azt a rohadt Dolby Visiont miért nem képesek beletenni.... -
so_ha
senior tag
válasz
Vhiktor #92185 üzenetére
"... a színek fényereje ...."
LG & Samsung are both reviewing blue PHOLED for next-gen OLED displays 2023.04.20."LG Display and Samsung Display are both reviewing phosphorescent blue (PHOLED) that can improve the efficiency and performance of future OLED displays, according to the main supplier. OLED emission can be divided into two types; fluorescence and phosphorescence (PHOLED). OLED displays including TVs already use phosphorescence for red and green, but blue is still fluorescent. Universal Display (UDC) is emerging as the most likely supplier of phosphorescent blue (PHOLED) due to its years of research and patents in the area."
"It is still not clear if blue PHOLED will be ready for consumer OLED TVs in 2024. The launch timing is ultimately up to LG Display, Samsung Display and other panel makers. The two Korean panel makers are currently reviewing it, hinted Universal Display."
-
ρσгτσ
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen nyomtatót vegyek?
- PlayStation 4
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest