- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Visszatért a Snapdragonhoz az Infinix, itt a Note 60 és Note 60 Pro
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
De itt nem erről van szó, hogy más színt kapsz, mint amit kértél. Hanem hogy ha a usernél egy kicsit másképp néznek ki a színek, mint a referencia (vagy mint a valóság), akkor az vajon ördögtől való probléma-e vagy sem.
Most nagyon leegyszerűsítem, de hogy ha egy adott árnyalatú kék helyett én egy másik árnyalatú kéket látok a tévén mindig, akkor az muszáj-e, hogy zavarjon (nyilván egészen addig, amíg nem lesz totál szar a világ valós színeihez képest). Úgy érzem, hogy ez sokakat csak "mentálisan" zavar, tehát nem is az eltérés zavarja, hiszen nem is tudja, mi a referencia, hanem csak az a tudat kell neki, hogy márpedig az övé kalibrált, ami pedig nem kalibrált az egy fostenger.
Megint hülye példa, de ha én a szememmel mondjuk zöld helyett kéket látok, de számomra ez az észlelt szín van megszokva mint zöld, attól semennyire nem lesz rosszabb az életminőségem. Nyilván ha a tévén fekete helyett szürkét látok vagy fehér helyett sárgát, az zavarni fog, de egyéb színek közti árnyalatkülönbségek kevésbé vehetők észre.De mindezt tényleg leegyszerűsítem és nem is értek hozzá, pontosan miben hozhat még változásokat a kalibrálás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Benq GW2480 24 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch Dock Set /// Számla + Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Dell Precision 3561,15.6" FHD,i9-11950H,16GB DDR4,512GB SSD,T600 4GB VGA,WIN11
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest