- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Netfone
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz
medvegy #92603 üzenetére
Sajnos megjártad. Az igaz, hogy a pixel hiba általánosságban véve nem ritka és az LG Display által gyártott panelek is hajlamosak az ilyen elszíneződésre, ugyanakkor csak a családomban három Sony OLED van (55A8H, 55A80J, 65A80J) és mindegyik első perctől kezdve hibátlan. Egyébként sem sok negatív tapasztalat van itt a Sony OLEDekkel (amire persze lehet az az érv, hogy sokkal több LG készülék fogy). Én nagyon háklis vagyok a megjelenítőkre. Az első 55W809C a gyatra látószöge miatt nem felelt meg, aztán pl. az agyondicsért Pana GT60 plazma false contouring és poszterizáció miatt búcsúzott. A Sony OLED hogy esetében a távirányító nem volt elég, ezért a csúcs széria távját megvettük.
Amit WRGB OLED tévében szerethet az ember, az ezekben a Sony-kban megvan. Illetve nem tudnám már acoustic surface audio nélkül elképzelni a tévézést. Főleg, hogy sok régebbi filmet, sorozatot nézünk, amikhez kiváló, hogy hangrendszer nélkül a kép mögül jön a hang.
Én visszaküldeném a nem megfelelő példányt, de nagyon javaslom, hogy a Sonyval tegyél másodjára is próbát. -
PlayMax
nagyúr
válasz
medvegy #92827 üzenetére
Automatikusan arra kapcsol de nem írja ,vagy a franc sem tudja ,lényeg ,hogy nagyon gyors az egész és gyönyörű.
Eddig még esélyem sem volt megakasztani a rendszert bármit is csináltam ,felér egy csúcskategóriás androidos telefon sebességéhez az egész.
Digi kábelt meg úgy listázza ahogyan egy TV sem ,
Brutális ,azóta sem tudtam betelni a cuccal.Nekem nagyon gyors netem van ,nem hiszem ,hogy ez miatt ne írná ki...
salapp
Én imádom mind a két távirányitót ,számgombos pont a digi kábelhez tökéletes ,másik meg minden máshoz. -
medvegy
aktív tag
válasz
medvegy #92646 üzenetére
A hétvégén alaposan leteszteltem a pixel hiba miatt az MM-ben cserélt Sony 65A80L-t.
Az új unit pixelhiba mentes, se dead pixel, se stuck pixel, semmi. Jó 30 óra használat után foltosodás/banding terén nagyjából ugyan azt hozza mint az előző unit, vagyis 5% szürke mellett tesztképen látható némi inhomogenitás, 10%-nál már alig kivehető, film vagy egyéb valós felhasználás mellett nem észrevehető.
Ez eddig jól hangzik, de van egy dolog amivel kapcsolatban szeretném kérni a véleményeteket.
Észrevettem, hogy bal oldalon a kép legszélén egészen a képernyő tetejétől az aljáig végigfut egy egy pixel szélességű vertikális piros csík. Ez gyakorlatilag úgy tűnik mintha a legszélső pixelsor lenne, ami pirosan világít bizonyos háttér mellett. Sárga háttér mellett vehető ki a legjobban (pont úgy, mint az előző unit-nál az egy darab pixelhiba esetén). A képernyő jobb oldalán a legszélső pixelsor pedig zölden világít. Ez tényleg alig-alig vehető észre, és csak sárga háttér mellett látható közelről. (A csíkok nem forrás függők, több YT videón, jpg képen is néztem.)
Nem a legjobb fotók, de a lényeg látszik:
Ha nem a záró pixelsorról lenne szó a két oldalon, akkor nem lenne kérdés, hogy baj van. De ez így elég szabályosnak tűník. Nem lehet, hogy a pixel shift-hez van valami köze? (Igaz ha kikapcsolom a pixel shift-et a menűből, akkor sem tűnik el a csík.)
Még egy-két napom van elállni a vásárlástól. Annak ellenére, hogy a csíkok nem zavarók, nagyon jó lenne tudni, hogy ez normális e vagy sem. (Ha nem normális, akkor megy vissza ez a unit is, mivel nem lenne jó ha például később a TV közepén jelenne meg csík...)
(Sajnos azt nem tudom, hogy az előző 65A80L unit-on volt e ilyen, mert amint kiszurtam azon a pixelhibet középen, nem nézegettem tovább...)
-
szkutyi
addikt
válasz
medvegy #92603 üzenetére
Szia!
A foltosodás normális, és még mondhatni a tiéd egész szép
Idővel javulni fog, de eltűnni soha!(van aki emiatt kér panel cserét, vagy tv cserét, aztán vagy jobban jár vagy épp szarabbul) Addig amíg nem látod valós tartalomnál szerintem felesleges vele foglalkozni...ha be írod a keresőbe hogy "banding" ki fog adni egy csomót...nezegesd.
A pixel hiba pedig.....hát kinek mi...én biztos csereltetném a tv-t....
Quadgame:
Igen pont vett egy forumtárs, szerinte mindent is ver ez a modell...de ha őszinték akarunk lenni igen a c3 olcsóbb és jobb is már
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Windows 11
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 24 Hours of Le Mans
- Netfone
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest