Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Tesztkört futott a OnePlus Nord CE6
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Régebben is írtam, hogy amikor a lányomnak vettem a 65 GX-et, ami ugyanaz, mint a CX, az egymás mellett lévő sony ag8 (nem ag9) mellett az LG ugyanannál a 4K HDR tartalomnál úgy nézett ki, mint ha FHD, de legjobb esetben is max 1440 lenne a felbontása. A színek is fakóbbak voltak.
Az eladóra meg többször rákérdeztem, aki olyan vehemenciával éltette az LG-t és ugyanilyennel, szó szerint szarozta a sony-t, hogy akkor miért van ez a különbség? De csak terelt.
A történet ismerős, a sony-t visszavittük, mert ezen a droid rendszer egy okádé, használhatatlan szemét, lett helyette 65 GX. A sony nem tudom mit csinál (még) a panelekkel, de valamit kurvára tudnak. Remélem az új típussal a droid - bár az ag9-en is jó volt már- folyékonyan fog futni. -
forras2
őstag
Szevasztok!
A BX és a CX LG OLED TV-k között mi a tényleges különbség?
Megéri a CX azt a plusz 30-40 ezer ft-t?
-
Bilux
veterán
3 LG cx tv-t néztem meg a harmadik fehérje és szürkéje olyan, hogy befosok
Az első kettőnél úgy voltam vele, hogy inkább nem veszek oled tv-t...Más.:
Üzemidőt hol találom? Mert nem látom egyik menüpontban sem
-
ZPKing
tag
Sokan emlegetitek hogy CX alap képmódok és beállítosok nem jók.
Viszont senki nem írja le hogy szerintetek mi a jó.
Tudom szubjektív kinek mi a jó de valaki aki nagy guru leírhatná neki mi mire van állítva.
modjuk egy netflix esetében meg egy HD tv adás esetében. -
Abanga
csendes tag
Sziasztok, tudnátok ajánlani valami olyan 300*200-as konzolt(lg oled cx 55') ami kb minden irányban mozgatható és mélységében is állítható?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Egyik haverom most egy 65-ös cx-et, előtte próbáltam lebeszélni, hogy nagyon gyakori a VB és TT és őt biztos zavarni fogja.
Megvette, olyan durva VB és TT jelenségek vannak a tévén, hogy azonnal visszavitte.
Vett helyette egy AG9-et, de 77-ben, ami nekem is volt, se VB se TT, a kép meg dobozból kivéve máris gyönyörű(bb).
Mégis mi a retkes ...ez itt sok káromkodás helye... lfszt csinálnak az LG-nél?
Elmennek ezek a ...oda!Kb rámentek arra, hogy már direkt kiválogatják a leendő vásárlóknak a szar paneljaikat? Mert rájöttek arra, hogy 100-ból 98 embert ez nem érdekli, nem látja (nekik a legjobb), nem fog belemenni garanciális procedúrákba?!
A 77-es CX-em a panelcsere után most tényleg frankó, de most azt mondom (látva a haver új tévéjét kibontás után), hogy még mindig nem olyan a képe, mint nekem is az 1.5 évig, az előtte lévő AG9-nek, ahhoz egymás mellé kellene tenni, hogy hasonlóra állítsam be, ha egyáltalán be lehet!.
Ha jön a 83-as Sony, az elsők között leszek, aki azonnal vesz egyet. Mert a fejemet tenném rá, hogy Sony-nak (nyilván a panasonic-nak is, philips-be nem vagyok biztos) küldött a panelek, brutális minőségellenőrzésen esnek át! -
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Volt oled tvm, látom a különbséget és elhiheted, már minimális. Én tudom oled topikba, nem is lehet mást írni, csak azt, hogy pocsék az lcd. De nem a szem kiégetés a lényeg, hanem a jó színmegjelenités. Sötétbe szoktam filmet, nézni és nincs sírhatnékom, mert lcd hez képest nagyon is jó lett a kép. Jó pár tvt láttam. Oled is egy jó dolog, de nem szabad elvakultan azt mondani, hogy nah ez mindentől jobb! Mert ez akkor lenne igaz, hogyha hibátlan lenne de egyik se az! De mint már írtam, kíváncsian várom az Evo panelal szerelt, oled tvt. Ill mi lesz az oled jövője! Jah és a feliratokat is jól kezeli, nem villog, nem virágzik a felirat körül. Ami korábban jellemző volt a Qlednél. Bőven van fényereje? Melyik típusra gondolsz? Mert a B9 nem éppen vitézkedik fényerővel! CX lehet, hogy nappal is bőven elég, gondolom neked Cx van? Bocsi ha nem emlékszem, melyik típus van neked.
-
blaca83
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
+Pro Koryak
Köszi, ha a hibajelenségekhez szóltok hozzá és segítetek "szakmailag", annak jobban örültem volna...!
Az én B7-es tévémen van még kicsivel több mint 2 év garancia és nemrég cseréltek benne panelt is. A rokonom többször mondta, hogy ha eladom akkor Ő megveszi.
240-ért átvette a B7-et én pedig 250-ért vettem meg a BX-et.
Véleményem szerint garanciálisan, patika állapotban egy jó vétel volt neki is ebben a formában.Néztem több összehasonlítást és tesztet. Lehet, hogy fényerőben jobb volt valamennyivel a régi széria, de szoftveresen nagy előrelépést tapasztaltam a B7-es modellekhez képest.
Mappa kezelése sokkal jobb és végre az is működik már a BX-nél, hogy ha a gyereknek beállítok egy playlist-et akkor nem ugrik ki az első mese végén a menübe, hanem egymás után lejátssza amit én szeretnék.
A DVD anyag esetében pedig már simán mappára kattintva megnyitja és lejátssza a megfelelő file-t, nem tördeli az ISO-t, hanem azt is egybefűzi és szépen játssza.
Összességében ez miatt váltottam és remélem nem bánom meg.
A CX tudom, hogy nagyon jó, de nekem 160E plusz költséget nem ért meg. Akkor inkább már 65"-ra próbáltam volna meg váltani.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
blaca83
üzenetére
"egy rokonom átvette tőlem a régit és csak pár ezer Forintot kellett ráfizetnem a BX-re"
Jól megszívattad a rokonodat, ha új BX áron vette meg a B7-et.
Amúgy min. CX-et kellett volna venned.

#55943 wallace 234:
Azt ne felejtsd el, lcd-nél azért játszanak a minél magasabb fényerővel, mert mással nem tudnak!!! => a feketét már nem tudják tovább javítani, más nem marad. De sötét környezetben a magas fényerő semmit nem ér, sőt, tovább ront a kontraszton. -
wallace 234
őstag
válasz
blaca83
üzenetére
BX nek nincs olyan fényereje, ill nincs egyforma panel, a beállításokat úgy kell kezelni. Előre lépés inkább a CX lett volna a B7 hez képest! True Motiont ki kapcsoltad? Próbáld meg úgy a Planet Earth öt. Hdmi beállításokat nézd át, lehet Arc funkció nem működik. Energia gazdálkodást nincs be kapcsolva? AI fényerő?
-
piszam
csendes tag
BX3LB, B9SLA, CX3LA, C9PLA LG oledek között mi a különbség? Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm!
-
Bilux
veterán
CX 9 tulaj lettem a mai napon.
Még ismerkedem vele Samsung QLED után minden fura
-
Haart
addikt
Ki használ CX-et vodafone szolgáltatóval?
Náltok nem dobja be ha a guide-ot nézegetitek tv adásnál hogy ez meg az az adás nem jelenithető meg a kis benéző ablakban?
Marhára idegesítő és akárhányszor guide-ot nyomok mindig előjön.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nekem, szerencsére elsőre, de az ismerősöm most kapta a második még rosszabb panelt a 65-ös CX tévéjébe és azonnal jelentette a hibát. A szervizes azt mondta, hogy elindítja a csereutalványt a részére. Meg a srác is azt mondta, hogy elege volt a cserélgetésből meg abból, hogy ilyen moslék kijelzőket gyártanak.
-
Haart
addikt
Hi csatlakozom én is egy CX-el a topichoz mostmár tényleg, ma jött meg.

Tud valaki segíteni hogy a sima TVnél mit kell választani adáskeresésnél UPC előfizetőként?
Digi van először meg vodafone plusz más opcióként, vodafone-ra megyek akkor ki kell tölteni a frekvenciákat addig nem enged tovább, jelenleg a "más" szoltáltatóra mentem és kerestettem vele végig az adásokat de a felét találta meg annak ami eddig volt, egy csomo adás hiányzik.
Másik kérdés honnan tudom hogy HD egy adás vagy SD? Ezt a régi samsung kiirta de itt nem látom sehol. Az az adás címe mögé biggyesztette hogy HD.
A harmadik pedig hogy a TV listában a müsorok nevében nem jók a betűk, az ékezeteket nem jól kezeli ahogy nézem, azzal lehet valamit csinálni?
-
Blageza
csendes tag
Sziasztok!
Behalt az LCD. tv-m. Régen eldöntöttem már, hogy a következő csak oled lehet. Itt nem kell magyarázni hogy miért...
Vissza olvastam kb. 1 évet a topicban. Nagyon elszomoritó a kép, ami a posztok alapján kirajzolódott számomra.
Azt nem tudom eldönteni, hogy tényleg ennyire sok xar kerül ki a gyártosorokról ( főleg LG) , vagy ez a topic azoknak a gyűjtő helye akikhez rosz tv kerül?
Az itteni bejegyzések alapján, ha egy nagy átlagot veszünk akkor 10-böl kb. 6-7 tv-vel valami gariztatható probléma van. (vélhetőleg ez nem fedi a valóságot)
Bele olvastam az LCD topicba is, úgy látom ott a Samu (Qled) hozza az LG itt tapasztalt "színvonalát"... (hibák arányában)
Szégyen, hogy ennyi pénzért 3-4-500 ezer.. Stb.
Ilyen színvonalú termékeket árulnak.
El tudom akár azt is képzelni, hogy van, a nyugati piacra szánt, és a keleti blokba még jó lesz, termék elosztási metódus.
Egy 55"-os CX- ben gondolkozom, de amiket itt írtok, attol erősen el vagyok bizonytalanodva hogy mit vegyek...
Addigis nézem a 11 éves LG plazmát, aminek meglepően jó képe van korához képest.
-
snpetit
aktív tag
válasz
Blas109
üzenetére
Írtam C9-től lefelé. CX-re nincs. Vagy a webos verzió vagy a DTS kivétele miatt.
#55781Strezi
GOT alatt nem csak nekem van problémám. Vagy szerencsés darabod, vagy nem vetted észre. Régi probléma.
Felirattal nézve azonnal feltűnik, hogy nem okés.
Minden szar ki van kapcsolva ami okozhatja, csak a szerviz menüben nem turkáltam még, hogy kikapcsoljam. -
Derron
senior tag
Sziasztok,
Gondot okozhat a kijelzőnek ha sok feliratos tartalmat néz az ember? Ez mennyire számít statikus tartalomnak? Nagyon gondolkodok egy 55" CX vásárlásán.
PS4/5 is menne rajta, de ez nem számottevő mennyiségben. -
Blas109
csendes tag
válasz
snpetit
üzenetére
Többen írtátok már itt az Xplayt.
megnéztem a honlapot és nem látok semmi demo letöltése vagy bármi opciót a fizetésen kívül, pedig letesztelném mielőtt fizetek. Lg content storeban sem találtam ilyen programot. Én vagyok ilyen balek?
(amúgy a bajom, hogy most már a többedik HDR-es filmnél futok bele LG CX+PLEX kombóval, hogy amint beraknék bármilyen feliratot kiírja hogy unexpected error és csá)
Köszi! -
DarkByte
addikt
LG CX OLED-nél esetleg valaki jobban képben van hogy milyen API-n keresztül lehet távvezérelni a TV-t? 48CX-en gondolkodom monitornak, és tudom hogy mivel HDMI CEC-et a videókártyák nem adnak ki, ezért kézzel kell majd kapcsolgatni. Nade, a Samsung TV-met is lehet hálózaton keresztül REST API-n át ki/be kapcsolni. Ilyet az LG nem tud? Csak mert nem tűnik túl bonyolúltnak erre valami Windows-os automatizációt csinálni ami indításkor/leállításkor meghívja a megfelelő végpontot

Mod: hmm, közben szerintem megtaláltam. Tipikus.
Home Assitant képes távvezérelni a TV-t, innen jöttek a szükséges keresőszavak. Egyrészt WakeOnLan packet-re reagál a TV, ha engedélyezve van, és arra bekapcsol, másrészt az LG Connect Apps interface-en át lehet távvezérelni. Python megvalósítást találtam is hozzá. Elvileg megoldható amit akarok, na de majd ha meglesz a TV, kipróbálom. 
-
wallace 234
őstag
válasz
Keksz03
üzenetére
Amit emlitesz a feliratoknál villog a kép, ill a csillagokat.Én is felirattal nézek mindent filmet, Nos nálam nincs gond a feliratokkal még sötét jeleneteknél sem jó pár tv volt nálam, és idegesítő volt ahogy a feliratok miatt, változott a fényerő! Ennél a típusnál,elég jól sikerült a local dimming vezérlése! Mandaloriant nézve ott vannak csillagos részek és meglepően jó! Local dimminges tvtöl még ilyen jót nem láttam. CX et nem láttam így nem tudom hozzá hasonlítani, de B9 sla hát csalódást okozott. Amúgy C9 et akartam mert az nagyon jól sikerült, de gondoltam B9 jó lesz. Sok idegen nyelvű tesztet olvastam ill olvasok, és ott is elismerően írnak a Q80T röl. Néztem az idei oled nyitó árait, hát nem nagyon estek. Oled saját fényével előnybe van, de ez az előny szűkebb lett. Jövőre ha lejjebb jön az Evo változhat a helyzet! Én így látom sok kinti cikk, is feszegeti a témát, hogy a mini ledes tvk mennyire fogják meg szorongatni az oledet. Kíváncsi vagyok mennyire sikerül vagy nem.
-
kapasz
tag
Hétvégén nézegettem a CX-et meg a Sony A8-at MM-ban. Nekem az tűnt fel, hogy nagyon tükröződő a felületük, a mostani 10 éves Pana plazmám képernyő felülete szinte plexi tompaságú ezekhez képest, semmi tükröződés nincsen benne.
-
Keksz03
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Én értem amit mondasz de ami miatt OLED-re váltottam az több ok. Egyik h felirattal nézek filmet, sorozatot, amikor sajnos egy LED-es hiába van local dimming látod a fényerő különbséget főleg sötét jeleneteknél ami nagyon gáz. Ugyanúgy ha egy csillagos eget vagy hasonlót veszel alapul, fújhatod mert annyira nincs sok kicsi zóna, a csillagnak fényesnek kell lennie, mellette az égnek sötétnek, ennyi. Ez technológiai különbség és egy olyan probléma amit egyik QLED sem tud lekezelni.
Ahogy írták már sokan itt is, akinek szempont a magas fényerő, nappaliba lesz stb rengetegszer ajánlottak ebben a fórumban QLED-et mivel OLED-nél alacsonyabb a fényerő. Itt nem beszél rá senki senkit OLED-re akkor is ha az nem jó neki...De ettől egyik sem jobb vagy rosszabb, a felhasználási szokás alapján másra jó. Nekem a CX 40es OLED LIGHT mellett is bőven elég pl egy sötét szobában ahol használom. Előző Samsungnál is le kellett vennem a fényt mert kiégett a szemem pár óra netflix vagy PS-ezés után.
Az h mi lesz később meg majd meglátjuk. De ettől még mindig nem értem hogy tudod kihozni a QLED-et ennyire közelinek az OLED-hez...
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Semmi probléma nincs azzal, hogy Te kicsi különbséget látsz a kétfajta TV között, sokan vesznek QLED-et is. Én (sajnos vagy nem sajnos) jelentős különbséget látok az OLED javára.
[link] ...ennek alapján majdnem minden fényerő paramétere nagyobb a CX-nek, mint a B7-nek. Nekem is volt B7-em, még itt volt amikor mellé tudtam tenni az OLED754-et. Az OLED754-nek jelentősen jobb képe van, mint a B7-nek. Az MM-ben csutka világosban majdnem a budget OLED754 mellet volt egy Q80. Én megmosolyogtam a QLED-et
-
wallace 234
őstag
Senki nem mondta, hogy Qled jobb vagy dobd el az oled tvt. CX valóban egy jó tv és lehet ha valaki, most mellé tenné Q80T mellé nálam, lehet azt mondanám, hogy nah igen! De mint írtam B9 nél nem így jártam! E topikba meg pont az a lényeg, hogy ész érvekkel, meg vitatni mi a jobb vagy mi a gyengébb. Te ki fogtál egy olyan tvt amit vissza kellet küldeni, mert nem volt jó! De ha nálad lett volna 2 egyszerre akkor képpekel, érvelhettél volna! Én is hibáztam, hogy nem csináltam képeket egymás mellett! Így már nem lehet, úgy érvelni! De egy biztos, ahogy írtam többször is oled se hibátlan Qled se az! Kinek mik az igényei! Neked lett egy jó Cx ez tök jó! De ha valaki pont azzal jár pórul, annak is más a véleménye! Szerintem se sok értelme ennek a témának! Zártam is majd tavasszal meg látjuk mini ledes tv vs oled mit produkál! Hajrá oled
-
válasz
wallace 234
üzenetére
Amint írtam két nap után vittem vissza a Q82T-t ami Q80T dobozban volt a MM-ben, mert annyi a különbség közte, hogy kb semmi.

Filmet, sorozatot nézni és játékot játszani is sokkal, mérföldekkel jobb a CX szerintem!
Egyedüli előnye a világos nappaliban volt, mert kevésbé tükröződött a napfény benne.
Én itt lezárnám a témát és szerintem engedd is el, főleg ebbe a topicba!
-
Ezeknél az újabb paneleknél már nem igazán kell félni a beégéstől. Ha mégis megtörténne, az LG cseréli szó nélkül a panelt.

A megvilágítás fényerejét szokták sokan levenni, de én azzal se foglalkoztam.
Nekem is film és játék amire használva van a CX, de tényleg ez az eddigi legjobb TV-m és nem igazán cserélném másikra max nagyobbra.
-
Bilux
veterán
Sziasztok torrent filmeket a Cx9 mennyire játssza le 4K verziókat ? Saját lejátszóra gondolok. Q7FN Samsungot cserélnék le erre.
-
válasz
gulupeti
üzenetére
Két nap után vittem vissza a Q82T-t egy "mezei" B9 OLED után.

Natív feketét inkább hagyjuk, mert az meg se közelíti az OLED-et..
CX van azóta és ez szerintem évekig maradni is fog.
Nincs miről beszélni, ha nem próbáltad őket sajátként ugyan abban a helyiségben főleg nincs.... -
lala666
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Nem unod ezt még? Nagyjából pont sz@rrá veri a CX ...
-
wallace 234
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Nézd már meg a tesztet, [link] Cx vs Q80T mi az a minden paraméterbe gyengébb? Még a natív fekete egyenleteségbe is elég közel áll! (Ez még a gyengébb Qled) Plusz az európai modelnél a kontraszt is jobb. Egy a lényeg elég közel vannak egymáshoz. Fényerő meg azért kell, nem véletlenül jön az Evo plusz 20%al CX valóban egy jó tv, de a pontok alapján annyira azért nem ordító a különbség. Ha szerinted nincs értelme a nagyobb fényerőnek, akkor felesleges az lg nek erőltetni a nagyobb fényerejü panelt. Hisz jó az ami most van! Jah és majd ha oled nem küzd majd a betegségeivel, nah akkor lehet azt mondani, hogy a Qled alul maradt. Mindkét technológiának van előnye meg hátránya. Nálam járt mindkét technológia.
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Nincs itt vita, és nem is lehet. A QLED minden paraméterében gyengébb bármilyen OLED-nél, QLED fényereje nagyobb, de annak meg semmi értelme. [link] C9-CX vonatkozásában fényerőben (egyéb tekintetben is) szinte infinitezimális különbségek vannak.
-
raven84
senior tag
Sziasztok, tudja valaki hogy lehet CX-en DTS tartalmat lejátszani?
-
*RLaci*
addikt
Nekem már a CX-től is van, hogy kisül a szemem.
-
Haart
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Egyre jobbak a Qledek is, de nézz meg egy csúcs Qledet mondjuk egy Q95T-t 65" méretben és tegyél mellé egy CX 65" oledet.
Jelenlegi árak:
qled 550-600 környéke
Oled 600-650 környékeOtt már szinte különbség sincs árban.
qled: HDR10, HDR10+, game módban local dimming OFF van hátrényként
oled: HDR10, Dolby vision, játék mód is fekete ellenben az előbbivel -
alaves
addikt
válasz
CptAdamica
üzenetére
5000 óra fölött járok (PC monitorként úgy a 2/3-a lehet benne). Ha ~100 nit-en használod a monitorokat, akkor bátran vehetsz CX-et, hosszú ideig fogod tudni használni látható kifakulás nyomok nélkül.
-
ZPKing
tag
Lehet nem jó helyre írom de talán valaki tudja a választ.
Lehet olyat csinálni a CX webos saját media lejátszójával hogy Synology DLNA hálózai meghajtónál a mappákra lehet-e képet rakni? film fálj mellé be tenném a film borítót .jpg fáljba.
Ezt meg tudja jeleníteni a TV mikor listázza a mappákat? tehát a mappán a borító kép legyen.
Mint pl a kodi esetében vagy valami hasonlóan.
remélem érthető mire gonolok.Köszönöm.
-
Tom5
addikt
Sziasztok.
LG CX-nél miért van hogyha szerkesztem PCn a csatorna listát majd rátöltöm tv re akkor kukapcsolas után elfelejti. Visszaáll azveredetileg behangoltra. Digi szolgáltató. Mikor atmegy a lista irja, hogy oké minden. Kikapcsol. Ujraindul. Lista tökéletes. Viszont kikapcsolom elfelejti. De elotte ha csak siman szerkesztettem a listát sem mentette el normalisan. Ötletek? -
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
OLED TV-ben gondolkozom, de azért van pár kérdés bennem...
Pld: mozgásmegjelenítés mennyire jó rajta? Az alábbi videót, hogy tudja megjeleníteni a BX és a CX nálatok a beépített lejátszóval vagy külsővel?
[link]Kipróbáltam egy külső külső médiaplayer-el (olyannal ami kadenciahelyes, tehát tudja igazítani a TV frekvenciáját a videó FPS-hez) és a régi tv-men egy SONY EX720-on és egész jó lett az eredmény. Nem tökéletesen folyamatos a gyorsan forgó kör, de elfogadható, a kör az kör volt.
Kipróbáltam egy üzletben a Hisense U8QF-en, ott szörnyű volt az eredmény, a kör helyett amorf testek jelentek meg.
Majd következett a CX és BX. A BX elvérzett ott is amorf kis "kör" jelent meg mozgás pedig nem volt elég folyamatos. CX-en kissé jobb a helyzet, de a furcsa "körből" ott is előfordult.
Ennyit tud a modern technika?
A próbák során állítottam minden modellnél a mozgásmegjelenítési beállításoknál, a villódzás a BX/CX-en BFI magas szintjénél nagyon zavaró volt nekem, de a folyamtaosságot és mozgó kör megjelenítését nem javította.Meg tudnátok nézni nálatok milyen?
-
pitör84
tag
Amúgy van egy házi mozi rendszerem és Telekom Iptv van, valahogy a cx vagy bx oled tv szét tudja mátrixolni az iptv adását 5.1 hangfalra szerintetek?
-
pitör84
tag
Igen jó kérdés vajon a 720pt jobban felskálázza a cx?
-
Avela40
csendes tag
válasz
pitör84
üzenetére
Sajnos csak és kizárólag a saját tapasztalataimat tudom veled megosztani, ez alapján én azt mondanám hogy TruMotion nélkül nagyon hasonló eredményt nyújthat a két modell. De mivel a TruMotion alkalmazása / igénye teljes mértékben ember függő, ezért lehetséges hogy jobban bejönne számodra a vaj sima érzetet keltő hatás, melyet a CX jobban megtud valósítani a fejlettebb processzora miatt. Sajnos 720p-ről nem tudok nyilatkozni, de egy ilyen TV-t lehetőség szerint magas bitrátájú 1080p, de leginkább 2160p-s filmmel érdemes etetni.
Én mindig törekedek 2160p HDR10-es filmek beszerzésére amennyiben lehetséges, hogy minél jobban kiélvezhessem az OLED adta előnyöket.
A 720p-re visszatérve, nem tudom hogy esetleg a CX mennyivel szebben tudná fel skálázni 4k-ra az adott tartalmat a BX-hez képest, ebben nincs tapasztalom. Ebben is valószínűleg jobban teljesít mint a BX, de ebben nem tudok nyilatkozni. -
Avela40
csendes tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Szintén BX-et használok, TV műsoroknál DB:10 és DJ:2 -es értéken a TruMotion szinte észrevehetetlen. Nagyobb fokozaton természetellenes számomra.
Illetve ezen kívül szinte minden tartalomnál kikapcsolom, mert filmezésnél / játéknál nekem nagyon nem bejövős, de ez szigorúan csak az én véleményem. (Netflix, Plex, PS4)
Fényerő nekem este még sok is, főleg HDR-ben, képminőség OLED mivoltából LCD után áll leejtős, teljesen elégedett vagyok vele. Személy szerint csak nagyon minimális árkülönbség esetén választanám a CX-et, mivel számomra mindent tud a TV amire nekem szükségem van / lesz. (HDMI 2.1 4k@120hz, VRR, OLED képminőség stb)
-
nozs23
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
En is BX-et hasznalok. Mondjuk csak filmezesre. Trumotion-t nem hasznalok, sosem hasznaltam ilyen funkciot, mert nekem szornyu az eredmeny, pedig volt csucs lcd-m, plazmam.
Itt bekapcsoltam a real cinema-t es kesz. Senki nem vett eszre semmi zavarot a csaladban. HDR-nel igy is kiegeti a szemem a 100-as oled, pedig nem acelos fenyeroben.
Ha kicsi a kulonbozet biztos jobban megeri a CX, en jobb dealben vettem BX-et.
Szerintem a topicban kicsit el van tulozva a megitelese, ami kb. egetni valo szemet, pedig siman elfer a piacon. -
F-ECT$
titán
válasz
pitör84
üzenetére
1-2 példa a topicból:
LG BX: Ha a truemotion be van kapcsolva /bármelyik/, akkor kb 1-2 percenként bereccen/beakad a tv adás képe. Ami a durva, hogy a legártalmatlanabb szituációknál is, pl egy studióbeszélgetés közben a szájmozgásnál is észlelhetõ.
így pl. én senkinek nem ajánlanám sem az LG BX-et, sem a Panasonic HZ980-at... olcsók, de sajnos ez a képminőség kárára megy (az most részletkérdés, hogy a mozgásmegjelenítés csorbul vagy épp a maximális fényerő, vagy épp a sokak számára fontos - számomra nézhetetlen - mozgásinterpolációs feldolgozásra).
A BX-re sikerült annyira visszabutítania az LG-nek az alapszériát, hogy már láthatóan rosszabb mint a CX. Előtte nem volt ekkora a különbség, illetve nem is volt annyi hibája a B sorozatnak.
-
jófejsrác
senior tag
-
pitör84
tag
Sziasztok!
OLED BX vagy esetleg CXen gondolkodom, viszont több helyről hallom, hogy nem szabad sokat használni OLED tvt, beégés miatt, ami maradandó és utána kuka.
Na most nekem hétvégén, általában egész nap menne (filmek, tv, youtube, játékok stb.) Valóban ezt nem szabad csinálni vele és akkor inkább QLEDet nézzek? -
KaqXar19
tag
Hello!
Monitornak jo a CX48, vagy varjam meg a C1-et? Eleg a 40Mbit-es hdmi 4k HDR tartalomnak (jatek,film,netflix) ? Radeon gpu.
Koszi
-
norbertoth
senior tag
Sziasztok
A cx kezeli az ExFAT file rendszert, tehát le tudnék róla játszani filmeket?
-
Impulsivex
tag
Az LG CX lan kábelen (100mbit) elég a sebesség egy 4k dolby vision filmhez mondjuk netflixen vagy inkább erőltessem az 5GHZ wifit? Most én úgy nem vettem észre teljesitményromlást vagy megállást kábellel sem de hátha valaki jobban tudja hogy érdemes e a kábelt erőltetni.
-
Haart
addikt
válasz
xerobyte
üzenetére
LÁttál te már azonos kategóriájú és méretű sony OLED-et olcsóbbnak lenni mint az LG variáns? Én még soha. Szóval sztem a feltevésed bukta, de legyen igazad azt kívánom.
Ha olcsóbb lesz akkor annak az a negatívuma hogy nem a G1 paneljét örökli hanem a Cx-ét szintén és lesz mellette egy sony processzor. Ami szerintem szintén nem előrelépés. -
xerobyte
aktív tag
A 77"-es lényegében semmit sem droppol így árban, szóval az el is dőlt, hogy fölösleges a C1-re várni 9 hónapot, lehet venni nyugodtan most a kifutót (CX).
A 77G1 ára meg így nyilván csillagászati, szóval már csak a Sony A80J 77"-ben lehet bízni, ami eddig 4500$-ra volt tippelve ( ha ez átváltódna 4500 EUR-ra, az nekem már megfelelne kezdőárnak). -
Strezi
őstag
válasz
polonic
üzenetére
A panel és a belső feldolgozás kezdetek óta 120Hz-es, még az én C6-omon is. Hogy tud-e 120Hz jelet fogadni, az más tészta.
Ami itt a BX nem ajánlást illeti, annak pedig szinte semmi köze az az előtti B sorozatokhoz. A BX-re sikerült annyira visszabutítania az LG-nek az alapszériát, hogy már láthatóan rosszabb mint a CX. Előtte nem volt ekkora a különbség, illetve nem is volt annyi hibája a B sorozatnak. Legalábbis én nem emlékszem az itt "asztalt verő" B 6-9 tulajdonosok faláira
-
Segal
veterán
-
Avela40
csendes tag
Nekem most váltott a BX egy régebbi Sony kdl-50w807c TV-t.
Játék és film alatt is ég és föld a különbség HDR módban az előzőhöz képest.Nem tudom mivel tud többet a CX játék módban, ez engem is érdekelne.

De saját tapasztalat alapján, eddig hibátlanul teljesít egy PS4 Pro géppel.
-
tibi206
tag
Sziasztok,
BX-es és CX-es LG oledek között mekkora különbség van? Samsung KS7000-et váltanék vele , viszont a környéken lévő üzletekben 65ös méretben csak BX található illetve egy C9 ami viszont 1 évig kiállítási darab volt?
Köszi, előre is.
-
Fapuma7210
csendes tag
Sziasztok! LG65cx tulaj voltam egészen tegnapig.
LG elvitte a keszülékemet , kezemben a csereutalvány.
Kábelen nem tudott internetre csatlakozni , wifi is megszünt amikor bedugtam.Szóval fogalmam sincs , hogyan tovább. Philips 805 öst nézegetem , vagy maradjak a cx nél?
Mit javasoltok?
(Egyébként képileg makulátlan tv volt amit elvittek.)
-
paatrick
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
CX-et nem forgalmaz a Media Markt jelenleg, szóval az kiesett.
-
norbertoth
senior tag
CX-et vegyél ha teheted, a BX-et én is visszaküldtem, mert voltak vele gondok nem is kicsi, legalábbis az én szememnek.
-
válasz
wallace 234
üzenetére
Hát nem tudom én kivettem a dobozból talán 1-2 dolgot állítottam rajta, meg az üzemmódot szoktam film vagy játék esetén, de szerintem brutál képet ad.
Előtte próbáltam egy Q82T-t, de az elbújhatott minden téren a CX mellett.
-
Elims
veterán
Sületlenség? :-D
Mindegy hogy hol laksz,írd meg privátban,megyek érted és haza is viszlek.Nézd meg a saját szemeddel.
A jelenlegi beállítással bizony szebb mondjuk a rtl2hd a szutyok ips lg-n,mint a cx oled-en.
Ha ezt a mozgásmegjelenítőt ennyi pénzért "meg kell szokni" akkor bizony én nem fogom.
Menesztem a háztól.
Bár azt nem értem,hogy egy akármilyen gagyi tv(!) műsör alatt szaggatt (mert darabos..) akkor egy komolyan 4k hdr játék alatt,amiben még az érzékenység is fel van húzva -értem ezt úgy,hogy az "operatőr" kamerakezelő keze elég gyors..- meg szép folyamatos.Halvány jele sincs sok ms-nek.
A tv műsör a ludas?O.K.,de akkor a "foltos" ips-en miért nem?Este rámegyek Wallace írására tüzetesen.
Szerk.:
Alaves: Köszi szépen!
-
Elims
veterán
Beüzemeltem a lg cx3-at.
Igazatok volt,látni fogom a különbséget.
Mindenféle akaratlagos lehúzás nélkül írom,a különbség -sima sd adásban (hd)- simán szebb a lcd tv (lg 65uj634).Halál komolyan mondom,próbálom arra fogni,hogy a szemem azt szokta meg és ez még furcsa,de sajnos nem.
Szebb a lcd (azokkal a beállításokkal) mint ez az oled.Tény,hogy élesebb kicsit ez az oled,de élettelen a kép.A fekete az Tényleg Valós fekete!Ez kétségtelen,de ezeket leszámítva simán szebb az az egyszerűcske lcd vmi.
Néztem 4k hdr tartalmat is,írtátok,hogy nézzek rá.Ránéztem.
4k hdr-ben...hogy is mondjam...eszméletlen!Hihetetlen Szép!!Abban a lcd nem rúg labdába,pedig azon is van olyan 4k hdr,hogy lemászik a képernyőről,de ezen az oleden..elhiszi a szemem,hogy valóban ott vagyok és előben történik ami történik.Nekem szerencsére nincs benne -most még- olyan foltok amiket írtatok/fotóztatok+nincs pixelhiba sem,pedig nagyon keresem..
Igaz,én úgy raktam össze,hogy a kijelzőhöz alig értem hozzá.Nagyon nehéz volt úgy,de megoldottam.Kérem vki írjon egy beállítást,hogy ő hogyan lőtte be a sajátját.Amit most látok,nem nagyon győzött meg.Sajnálom,hogy ezt írom,de így van.
Fényereje vicc.Ha 20-on/30-on kellene használnom (és azt is írjátok),már passzolom is tovább. Igaz garancia még nincs,de meglesz oldva.+a kurzort hogy tudom úgy kikapcsolni,hogy legközelebb még véletlenül se lássam a képernyőn?
-
XboxGamePass
senior tag
Még egy off,
Vásároltam az EMAG-tól egy újracsomagolt LG 55 CX3LA-t és a talpat rögzítő csavarok nincsenek a dobozban, pótolni sajnos ők nem tudják. Valaki tudna segíteni, hogy pontosan milyet kell vennem hozzá, a talp rögzítéséhez? Nagyon hálás lennék.
-
XboxGamePass
senior tag
Sziasztok,
LG CX oled. Meg szeretném nézni mennyit ment a tv, ez nem a támogatás, tv információban van feltűntetve amúgy? Nem találom.
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
rodman73
aktív tag
Euronicsben találtam egy Pana 1500-s modellt, 65-ös méretben. Jókat olvastam itt róla, csak sajnos utolsó darab, lehet hogy bemutató volt, ezért kicsit félek tőle. LG CX vagy ez a Pana lenne jobb vétel? 600e ft mindkettő.
-
galbi1972
tag
Hasznél itt valaki ethernet usb adaptert LG OLed 55"CX-el? Melyik USB 3.0-ás típus kompatibilis vele, amit itthon is lehet kapni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hardcore café
- One mobilszolgáltatások
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gyúrósok ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- LG 48"-os Smart OLED TV (2025.-ös) - Dobozában,2026.Júliusig Garival!
- LG OLED 55 G2 okos TV - 139cm, 4k - színkalibrált
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- LG OLED 65 G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Lenovo X1 Nano 907 Gramm Core i7 1180G7 16Gb Ram 512Gb NVMe Boltból Garanciával Számlával
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- Gaming PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / B550 / 32GB 2666Mhz / 512GB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az első kettőnél úgy voltam vele, hogy inkább nem veszek oled tv-t...
amikor új CX ...stb LG oled tulajok itt kérdezgetik napokig, milyen képbeállítás kell, mert szar a kép.

Megmerjem rendelni onnan? Olvastam itt a fórumban, hogy korábban volt valakinek emagos vásárlással gondja mikor garanciás ügye volt.
Vhiktor