- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Vhiktor #112299 üzenetére
Valaki példáuk az imént linkelte nekem az alábbi videót. Azt állítja 20mp körül van egy sötétebb jelenet ahol villog a fény, és állítólag két másik G4 tulaj is visszaigazolta neki.
Az Oppenheimert emlegették még több helyen, illetve sorozatok közül a Silo és a Squid Game volt megemlítve.
-
redXIII
senior tag
válasz
Vhiktor #112163 üzenetére
Hgig-vel próbálom, az előző tv-n is úgy volt. Érdekes amúgy hogy a 4 éves vincentes videóban arról beszél hogy azért kell kattingatni mert az akkori sw/os-en nem lehet teljesen kikpacsolni a tone mappinget hiába hgig van beállitva. Majd egy jövőbeli updatben kijavitják. Aztán azóta se mérte meg senki hogy tényleg így van e, csak a fóliát huzogatják lefelé a tv-ről. De nincs egy videó arról hogy utánna bárki is megmérte volna a végeredmént.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Vhiktor #111695 üzenetére
Csakhogy a látószög/látótér nem egyezik meg a pontosan látott képpel. U.i. az emberek szeme nem egyforma. Ugyanabból a képszögből két ember nem pontosan ugyanazt fogja látni. Most még csak nem is a színtévesztőkre gondolok, pedig az is nagyon befolyásolja az élményt. Kinek milyen a perifériás/centrális látás aránya, mi az amit észrevesz, mi az amire koncentrál.
Sőt, megkockáztatom, hogy ugyanaz az ember kétféle látószöggel nézve ugyanazt a tartalmat mást fog felfogni, értékelni a látványból.
Vegyük hozzá még a környezetet is, egyedül nézel valamit, családdal, haverokkal, száz emberrel, tízezerrel(mondjuk koncerten) . Mindig más az élmény.
A mozis élményhez kell a tér és a közönség is. Szvsz. -
Partz
senior tag
válasz
Vhiktor #111643 üzenetére
"Az emelkedett feketeszint az összes korábbi samsung qd oledekre és sony A95L-re is igaz, illetve LG G3 és G4-re is valamilyen mértékben, ha úgy esik rá a fény."
Ez így van. A Sony A95L egy alsóbb kategóriás Bravia8 woled mellett környezeti fényben nálunk elvérzett, sötétben viszont jóval látványosabb tud lenni a qd-oled vonal. Maga a matt kijelző nekem annyira nem lenne zavaró, csak előnyét látom ha nem tükröződnek a dolgok.
tibbike01
"És a visszatükröződésből származó zavaró objektummokkal mi a helyzet?"Lásd fentebb, a linkelt rtings teszt egyébként erre is kitér.
"Sötétben kb pont ugyanazt tudja mindkettő, de nappal jobb a matt kijelző."
Ez sem igaz szintén fent, a qd-oled technológiát jobbnak tartom sötétben. Nappal/világítás mellett viszont nagyon zavar a kontraszt vesztés, sokkal jobban mint az a minimális tükröződés, ami teljesen elkerülhető megfelelő tájolással. Ezért írtam egyéni preferencia, amit megkell nézni.
-
Partz
senior tag
válasz
Vhiktor #111541 üzenetére
Igazából nem a matt kijelző zavarja az embert, hanem a technológiával járó szín/kontraszt veszteség környezeti fény hatására. Sötétben viszont tökéletes, igazi rgb színekkel.
Rtings végre elkezdett ezzel foglalkozni mérésekkel.
Nagyságrendileg egy sima woled paneles tv-nek 10x mélyebb feketéje van egy átlag megvilágítású nappaliban. Engem igazából csak ez tart vissza a qd-oled-től úgy, hogy volt szerencsém ilyen monitort tesztelni. Egyszerűen nappal olyan, mintha egy középkategóriás lcd kijelzőt néznék a woled után.
robi-k
Élőben nézd meg téged mennyire zavar, ezt bármelyik nagyáruházban megteheted. Sajnos ez a G4-re (MLA paneles tv-kre) is igaz valamennyire, csak nem akkora mértékben.
-
Icewloxy
tag
válasz
Vhiktor #111034 üzenetére
Megjött a monitor, nem csalódtam, sőt!! Gyönyörű a panel , semmi banding, semmi rozsaszin efektus, full clear(3.gen qdoled). lefuttattam teszteket nincs pixelhiba se. maradtam a javaslatodnál kapott egy graphic képmódot, amiben méricskélt rtings, meg egy 28-as fényerőt, ami 100 nit. Nem csalódtam a samsungban,pedig tartottam tőle kicsit. Látszik azért a kicsivel jobb szinfényerő woled után de azért nem folyt ki a nyálam, de természetesen brutál. A megjelenités,élmény más inkább. 27" 1440p 40-50 centiről még jobban benne vagyok a tartalomba és több részletek látok, lehengerlőbb mint az 55" 2.5 méterről. nameg a 360hz lehengerlő fluid,smooth minden. szóval nem bántam meg, nagyon jó megjelenitő, ezt a deltae1 is látom milyen pontos, tv csak kicsivel rosszabb,de az kalibrálva van.
-
Icewloxy
tag
válasz
Vhiktor #111040 üzenetére
Értem , Amúgy honnan gondolod hogy a jobboldali srgb szerint lett beállítva ? mert a képek alatt a táblázatban annál is 2.20 a gamma aminek lennie kell és a gyárinak is annyi, a bal oldali oszlopban, Ha lehet hinni a két táblázatnak akkor a gammához nem is nyúltak. Csak fényerőt állítottak és RGB Settings a gyárihoz képest. Ami a táblázat szerint jobb fehéregyensúlyt jobb szín pontosságot és Színhőmérsékletet hozott 100 nitre belőle a lehető legközelebb a referencia Értékekhez.
-
Icewloxy
tag
válasz
Vhiktor #111022 üzenetére
Ja nem terveztem komolyabban belenyúlni csak az Rtings megosztott ilyen kalibrált beállítást hogy milyen értékeken 100 nit a Fényerő meg rgb módosítás meg 6500k legyen ilyesmi. Azt hiszem a beállításaikkal DELTA-E 1 alatt van a monitor, 3gen qdoled van benne. Amúgy kíváncsi vagyok hogy milyen lesz a három éves oled806 woled tévémhez képest.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #111002 üzenetére
Nem lehet, mert az 572.70-nél az nvidia control panel > G-sync beállítása > 3. "Engedélyezze a beállításokat a kijelölt megjelenítőtípushoz" jelölőnégyzetben ha kipipálod és alkalmazod, akkor 1-2 mp fekete képernyő után visszaáll pipa nélkülire (az 1. pontban nyilván engedélyezve van).
Végülis mindegy, mert 572.16-on hibátlanul működik (illetve ezt megelőző 1 év driver-jei is).
Ha valaki frissít és nem működik a VRR, akkor downgrade 572.16-ra vagy előbbire.
Ha LG-n jó, akkor készakarva zárták ki a táblázatban nem szereplő TV-ket, ha LG-n sem jó, akkor driver bug. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #110939 üzenetére
Mondjuk szerintem a Samsung gyári beállításon élénkebb. Legalábbis amivel én eddig találkoztam. LG mellett is, de amúgy is. Filmes módban is. Gamingnél meg brutál. Főleg, ha a tartalom is színesebb.
Szerencsére könnyen orvosolható, mert van egy szín csúszka. OLED, mini LED, nekem mindegyik sok volt ebből a szempontból.
-
Vajga
tag
válasz
Vhiktor #110683 üzenetére
Köszi srácok, ez hasznos volt.
Még egy kérdésem lenne az ycbcr 4.4.4 témával kapcsolatban. Ycbcr 4.2.0 készülnek a tartalmak, tegyem ycbcr-re vétel. Azt is értem, hiába teszem 4.4.4-re semmi pozitív hozadéka nincs, ha egyszer a forrás 4.2.0.
De hiába olvasgatok, arra nem találok infót, hogy negatív hozadéka van-e? Ha 4.4.4-re állítom teszem azt a media playert, az avr-t meg arra, hogy ne piszkálja a képet, TV-t ugye még nem vettem meg, de ha lehet állítani azt meg szintén 4.4.4-re. Valami csak tud 4.4.4-et nem? Mondjuk a media player menü, az avr menü, nem tudom Telekom beltéri menü, a feliratok stb...
Ahol szűk a sávszélesség ott vegyem vissza 4.2.0-ra, hogy meglegyen a kívánt frekvencia, de ha tudja 4.4.4en is a kívánt képfrissítést és bitmélységet, ott toljam neki a 4.4.4et? Vagy teljes homály van a fejemben... -
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #110553 üzenetére
Érdekes infó, azt hittem van valami spéci service port amin keresztül te mint kalibrátor a megfelelő kábelekkel/megfelelő műszerekkel elérsz olyan menüket amiket az átlag user nem és ott tudsz matatni mindenféle licence nélkül.
Hoz szemmel látható eredményt amúgy a 3d lut kalibráció? Azaz ilyenkor a különböző stimulusok meg luminancia szintek egyenként tényleg leredukálhatóak a kívánt deltaE értékre? Csakmert a Samsungnál a CMS elég fapados, ott pl a standard 75%ot ha be is lövi az ember, az max úgy ahogy magával rántja a többit vagy erre vagy arra, de ez így elég korlátolt.
-
Roland861010
veterán
-
Fokypit
csendes újonc
válasz
Vhiktor #110265 üzenetére
Az energiagazálkodást és teljesítményt már múltkor kikapcsoltam, most ment utánuk az intelligens mód is.
Mindkét módban indítottam tartalmat, kireseteltem a Filmmakereket.
Igy minden alap, SDR-nél fényerőt levettem 25-re, a többi gyári.
HDR-nél maradt 50 (jóóó fényes), tone mapping statikus, minden gyári.
Így sehol nincs kontrasztjavítás, színfokozás, részletárnyékolás mindenhol 0, csúszka közepe.
Külömbség még a csúcsfényerő, ami így közepes és magas a HDR javára. Minden gyári így. Tesztelem, aztán majd írok....😁A játékmód megy szépen, a PS is látja videóbeállításoknál az összes módot és frissítést, VRR-t is. Annyit furcsállok csak, hogy a játék szakértő beállításainál nem találom a HGIG-et, nincs ott ahol a yt-os videón néztem. Nem kikapcsolton van, hanem haladón. A játéksávon írja, hogy leggyorsabb, valamint világít a HDR és a VRR is.
Köszi szépen, hálám üldözni fog! 😎
-
Fokypit
csendes újonc
válasz
Vhiktor #110261 üzenetére
SDR-nél, HDR-nél is. Most visszavettem a fényerőt 25-re, este, sötét szoba. Bár nappal is félhomályban megy a TV, sosem nagy fényben. A csúcsfényerőt kikapcsoltam, a részletárnyékolást visszatettem 0-ra. Pedig a menü pont azt írta, hogy az 5-höz közeli érték növeli a fekete részletességét...átvert. Majd tesztelem. A többi jónak tűnik? HDRnél is hasonló a beállítás vagy oda kell a több fényerő? Miért van akkor ez a nit-harc a gyártóknál, ha a fényerőt visszaveszi mindenki? Vagy fényes nappal van jelentősége?
-
Fokypit
csendes újonc
válasz
Vhiktor #110261 üzenetére
SDR-nél, HDR-nél is.
Most visszavettem a fényerőt 25-re, este, sötét szoba. Bár nappal is félhomályban megy a TV, sosem nagy fényben.A csúcsfényerőt kikapcsoltam, a részletárnyékolást visszatettem 0-ra. Pedig a menü pont azt írta, hogy az 5-höz közeli érték növeli a fekete részletességét...átvert. Majd tesztelem.
A többi jónak tűnik?
HDRnél is hasonló a beállítás vagy oda kell a több fényerő?
Miért van akkor ez a nit-harc a gyártóknál, ha a fényerőt visszaveszi mindenki? Vagy fényes nappal van jelentősége? -
apszi
őstag
válasz
Vhiktor #110147 üzenetére
Emlékeim szerint ott is így írja (7-szer zöld gomb). Ezt bizonyos felbontásokkal párosított bizonyos képfrissítési értéknél adja. (pl. 1080p+120Hz=1440p 120Hz; vagy 1080p+119,8Hz=1080p 119,8 (120)Hz) Nincs ezzel semmi gondom, csak kíváncsi lennék, hogy ilyenkor mi történik?
-
bbmt
senior tag
válasz
Vhiktor #110125 üzenetére
A mostani Qled ami egy Samsung QE75Q6FN (tehát nem egy acélos kategória, de jobb mint ami a következő évi volt) hibátlan,az Rtings beállításait használom hozzá de csábít a nagyobb méret vagy a sokkal jobb képminőség.
Bár ahogy olvasgattam a TCLC805 is már köröket ver erre a Samura. -
Fokypit
csendes újonc
válasz
Vhiktor #110045 üzenetére
Köszi Vhiktor!
Lennének még kérdéseim, de írtátok, hiogy nem olvastok itt regényeket, próbálok tőmondatokat írni.
(Samsung QE65S90DAT TV az alany, ha valaki ilyet birtokol, akkor beszélhetünk privátban is, ne szemeteljük tele a közös fórumot.)
1. Látom, hogy mindenki a Filmmaker módot írja. Ez "meleg 2" színtónus. A Kontrasztjavítót, Képtisztaságot állítsam? Itt a HDR automatikus?
2. Mitől más a kép Filmmaker képmód streamingen és tévénézésnél? Vagy TV-nél (HD és SD tartalom) váltsak Normálra?
3. A HGIG olyan játékoknál mint a Filmmaker mód?
4. A játék módot engedélyeztem. PS5-nél átvált automatán játék módba. Az alsó menü írja is, hogy VRR is aktív. A játékbeállításoknál mi váltsak alapra vagy haladóra? Találok valahol erre leírást?Bocsánat attól, akit zavar de nem tudtam rövidebben!
Köszi előre is!
Üdv: Péter
-
justin+09
újonc
válasz
Vhiktor #109988 üzenetére
Nagyon sok mindent próbáltam már, feljebb is toltam, de az meg mintha torzítana... Tényleg rengeteg beállítást megcsináltam és valahogy mégse az igazi. De nem is ez a fura, az elején tök jó volt, csak azt kellett megszoknom, hogy a HGIG miatt sötétebb lett a játék, de meglehetett szokni illetve váltogattam is ahogy írtátok mikor erről volt szó.... Esetleg HDMi kábel csere? Vagy maga a játék lett "gagyibb"? Esetleg a szerver? Ezek befolyásolhatják? (COD-ról beszélek egyébként)
-
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #109671 üzenetére
Pontosan! Illetve az is elkeserítő, hogy nem ismerik fel ezt a hibát azonnal és szopatják a dolgozót mindenféle okos tanácsokkal, mint a rabbi Jákobot amikor nem evett a lova. Aztán amikor 30 nap is eltelt, minden nap egy új kiváló tippel és Jákob lova még mindig nem evett, a ló szépen éhen is döglött. Erre a rabbi annyit mondott: hogy "Kár, még annyi tippem lett volna..."
Mi itt a fórumon laikusként miért látjuk azonnal hogy ez nem a normál sávosodás? Ez panel hiba?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged