-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FollowTheORI #53585 üzenetére
"Ez olyan, mint pl az autóalkatrész beszállítók esetén, ahogy a "gyári" sokkal jobb minőség, mert mások az elvárások, mint az OEM sajátmárkás ugyanazon terméke... és a hibásak is gyakoribbak."
Ez mennyire igaz...
-
torma1981
veterán
válasz
FollowTheORI #53585 üzenetére
Miért gondolod hogy ott van? Szerintem semmivel sem jobb mint a másik cég. Már csak a nevéből él. Semmi extra.
-
Bazsi81
tag
válasz
FollowTheORI #53357 üzenetére
-
dvd24
senior tag
válasz
FollowTheORI #53274 üzenetére
Igazából, akárhogy kapcsolgatom ide-oda a beállításokat nem jön ki más a tévén. PS-en minden automatán van, így 2160p - RGB - 60Hz-et ír az infoban.
Végül is nem panaszkodom mert gyönyörű képe van, csak kíváncsi voltam, hogy lehet e talán még jobbat kihozni belőle.
-
válasz
FollowTheORI #53268 üzenetére
Bár most nem tudok ránézni, és nem is leszek otthon péntekig... elbizonytalanodtad. Mert a PS4-en ezt rég néztem, de ez rémlik ott is.
Xbox-on biztos hogy így van, de a PS lehet mégis 4:2:2-ben tolná 8biten... hát passz.
De a 10 bit 4:2:0 jobb lenne. -
Crus
őstag
válasz
FollowTheORI #53115 üzenetére
Végigrágtam a videókat + szorgalmiból még az HGIG, Dynamic tone mapping témát is. Beállítottam mindent ahogy Vincent mester javasolta. És VÉGRE! Csoda történt! Elértem ugyanis az abszolút mélypontot... ez most így annyira, de annyira leírhatatlanul szarul néz ki, hogy ezzel a 30 éves Videoton tv röhögve versenyre kel színek terén.
Ennek azért örülök, mert bármit is csinálok innentől, csak szebb lesz a kép -
Crus
őstag
válasz
FollowTheORI #53115 üzenetére
Ebből az derült ki, hogy automatikuson kell hagyni mindent :-D
Amúgy tök jó, hogy a neten 3234232 helyen és a fórumokon is mindenhol azt írják, hogy PS4 RGB = Limited, black level a tv-n meg LOW. DE EZ IS ROSSZ :-D
Mert mind a tv-n, mind a konzolon automatikuson kell hagyni... a fenti videó szerint.
Na de mindegy... rajtam egyik verzió se segít, nem az RGB Limited, FULL a gondom azt már világosan látom.
-
válasz
FollowTheORI #52894 üzenetére
Fú.
Durva különbség van a csatornák között.
Mondjuk eléggé homályos is lett a fénykép. Na mindegy, ezt benéztem.Ha kicsit jobban megnéztem volna, ott a tv kerete...
-
szabeska
addikt
válasz
FollowTheORI #52786 üzenetére
Teszek egy próbát, bár nem szívfájdalom ha nem hdr-ben megy a játék, sok a gond vele még mindig windows alatt sajnos. Oled-en sdr-ben is állati minden
-
wulfi
tag
válasz
FollowTheORI #51218 üzenetére
Ezért is fogalmaztam feltételes módban, de nálam is volt, hogy kérték volt, hogy nem. Minden vacaknak amúgy én sem, de az általam drágábbnak vélt cuccoknak meg szoktam tartani.
De mindegy ez nem topik téma. -
janos666
nagyúr
válasz
FollowTheORI #51120 üzenetére
Van azért még kérdés ekörül, mert kétféle eset is van, ahol változik a fekete közeli gamma:
- mikor 120Hz FRR módból átváltasz 120Hz VRR módba és van ~120fps-ed (ez fix váltás)
- mikor VRR módban hirtelen nagyot fluktuál az fps, pl. leesik 100-ról 45-re (vagy 22-re, ami LFC-vel 44 lesz, stb)
Theo említi, hogy "VRR-hoz kalibrálni", de az csak az első pontra értelmezhető (a statikus állapotugrásra), a dinamikus jellegű villogásra nem.
+ Szerintem, ha nagyon szeretné az LG, megoldhatnák firmware frissítéssel is (ha van annyi szabad kapacitás most a TCON oldalon), de szerintem sem fogják. -
válasz
FollowTheORI #51120 üzenetére
RIP OLED TV jatekra
-
h377
tag
válasz
FollowTheORI #51083 üzenetére
Aha, igen tudom, csak egy pillanatra összezavarodtam. Azért értetlenkedtem, hogy fektetnél miért van, ha elméletileg a fekete képpontok nem kapnak feszt.... Ki vannak kapcsolva. Akkor miért maradhat meg? Vagy azért mert a sáv sem 0 fekete? Hanem valamivel világosabb?
-
anrab
addikt
válasz
FollowTheORI #51002 üzenetére
Köszönöm.
Én másra gondoltam. Illetve nem gondoltam semmire mert nem értettem.
Szóval ez a nagyjából 30-40-es értek. /Kb. 100nit/ azért kell mert a magas érték már a minőség romlásával jár. Ha jól értelmezem.
Ettől eltérni valamivel + - már csak egyéni ízlés kérdése. -
N-vidi-A
őstag
válasz
FollowTheORI #50990 üzenetére
Köszi mindenkinek, van esély normális Black Friday ajánlatra ennél a típusnál? Illetve ez a TV miben jobb?
OLED65GX3LA
-
torma1981
veterán
válasz
FollowTheORI #50793 üzenetére
Láthatóan is jobb a CX a BX-hez képest vagy csak mérések alapján? Otthoni körülmények között is látható?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #50606 üzenetére
5-6x-os tömörítés az már nem is tömörítés? De nem én panaszkodom... én kb. tudom, mire számíthatok ..
És nem minden film megy 15 Mbps-el.
-
kebab90
kezdő
válasz
FollowTheORI #50594 üzenetére
Köszi akkor játszom kicsit a beállításokkal.
Másik amire nem tudok rájönni miért lehet(lehet ez is beállítás hiba) az az, hogy pl a The Haunting of Bly Manor 8. részében a visszaemlékezésénél végig attól szenvedett a tv, hogy a zöldes és barnás árnyalatokat nem tudta tartani. Amikor átváltott egyikből amásikba csak a kép fele lett más színű a többi maradt a régi. Most ezt megnéztem egy test patternel is youtobe-on és ott is ugyanezt látom.
[link]
Látszik a kis kockában, hogy a szín nem egyenletesen változik hanem van amikor csak kis foltokban. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #50597 üzenetére
Nincs különbség stream és tévéadás között, max a tartalom és hogy az egyik független a műsorszolgáltatóktól. Ja igen, 1080p. Egy átlagos stream 3-6 Gb méretű, egész estés mozifilm esetében. Ez az eredeti anyag/méret kb.1/ 20-ad része. Akkor miről beszélünk? Ha ez nem agyontömörített, akkor mi az ?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #50594 üzenetére
Tévéműsorral ugyan mit lehet "tesztelni"? Agyontömörített, 1080i, nem is "progresszív", az eredeti anyag kb. 1/20-ad méretében.
(#50595) Csandi Én nemzetközi középsulit végeztem, nemzetközi egyetemre járok és csak az angolt kell használnom munkában is. Az elmúlt 5 évben kb. sokkal többet kellett használnom az angolt mint a magyart.
És ez kit érdekel? Kötelező kommunikációs nyelvvé is tennéd az Angolt itt Magyarországon? Na ha így lesz, akkor replikázz kérlek. Amíg Magyarországon a hivatalos nyelv a Magyar, addig kit érdekel, hogy ki hol tanul Angolul.
Lányom két egyetemet végzett, tökéletesen beszél Angolul, de soha nem használja feleslegesen, csak ha muszáj. Ebben az esetben sem volt muszáj... -
NateDogHUN
tag
válasz
FollowTheORI #50555 üzenetére
Túlzottak a philipsek szoftveres problémáikról szóló beszámolók? Az ambilight miatt nagyon tetszik nagyon ez a márka. De nem tudom játékra mennyire lenne jó.
-
kokobe
őstag
válasz
FollowTheORI #50167 üzenetére
Sajnos az vagyok. Amúgy elég szar sokszor észreveszem...
-
evilskati
aktív tag
válasz
FollowTheORI #50192 üzenetére
Érdekel a miértje, ha van link vagy van kedved kivesézni, szívesen veszem.
-
Strezi
őstag
válasz
FollowTheORI #50169 üzenetére
Nem
Ki-bekapcsoláskor nem indul újra az oprendszer.
Abból tudod hogy újraindult, hogy bazi nagy WebOS logó megjelenik.
Kikapcsolás majd áramtalanítás és vissza. De valahol a menüben is van újraindítás. -
DVlad
őstag
válasz
FollowTheORI #50167 üzenetére
"Szóval itt mindenki videofil minimum.
"
Szerintem nem véletlenül vettek OLED tévét az itt írók. A lehető legjobb mozgókép megjelenítőt akarták megvenni a piacon található technológiák közül, az adott pillanatban (kisebb vagyonokért). Tehát igen, azoknak nevezhetők.
-
zozika84
őstag
válasz
FollowTheORI #49884 üzenetére
-
zozika84
őstag
válasz
FollowTheORI #49877 üzenetére
Azt észrevette már valaki, hogy a logo fényesség bekapcsolásánál a játék töltőképernyőjén a HUD elemek helye sötétebb?
Nem konkrét hud sziluettekre kell gondolni, hanem egy sötétebb pacára azon a helyen es még túl is lóg a HUD korábbi helyén
Csak szürkénél jelentkezik az anomália -
Deck
titán
válasz
FollowTheORI #49877 üzenetére
Köszi mindenkinek, hasznos infók ezek!
-
zozika84
őstag
válasz
FollowTheORI #49872 üzenetére
Kivéve COD, abba rengeteg benne van és lesz is
De ez azért megnyugtató infó. -
alaves
addikt
válasz
FollowTheORI #49628 üzenetére
Ahogy mondod, a B7-el nem voltak ilyen gondok. Az OLED754 is tudja a DTS-t, DTS HD-t és a 2020-as Philips OLED-ek is (OLED805 használati útmutatójában).
Érthetetlen az LG koncepciója ezen a téren... -
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI #49633 üzenetére
Hát lehet ez is egy gyanú, nem mondom, hogy bennem nem merült fel, hogy ilyenkor valami a server felé történő kommunikációban bajos. Ha megint elromlik, megint tesztelem, addig nem tudom.
Amúgy ez egy synology, szóval nem valami lengyelpiacos gagyi. Illetve ilyenkor a többi film vígan működik. Ezek azért jelentősen csökkentik a fenti feltételezés valószínűségét, de teljesen nem zárják ki.Marha jó lenne ezért is egy rohadt samba vagy nfs elérés ezekbe a TV-kbe... :(
-
Fisha
őstag
válasz
Kicsit próbálgattam, nagyon furán tud viselkedni. Ahogy mondtam volt egy film, amit eddig el tudtam indítani, de most nem engedte, ismeretlen formátumra hivatkozva, holott csak az egyik hangsáv nem tetszett neki. Próbáltam mindent újraindítani, újra felnyalatni, nyelvet állítani itt-ott, de semmi se segített. Ellentesztnek gondoltam, hogy akkor kiszedem belőle a "rossz" sávot. Hogy látszódjon az új file, a nason is nyomtam egy reindexet. Az új file el is indult szépen. Node ami a meglepetés: most a rossz sávos is elindult. Pont ahogy mondod, csak nem volt kiválasztható az adott sáv. Jó lenne rájönni, hogy alapján hülyül meg, és pláne arra, hogy mitől jön rendbe.
(minden belső lejátszóval természetesen, B9)
-
Fisha
őstag
válasz
Az a fura, hogy valahogy nálam se teljesen determinisztikus. Egyik nap elindítottam és ment ugyanígy, ahogy mondod, másnap meg nem. Még nyomozom, hogy ilyenkor mi lehet a nyűgje pontosan. Mintha valamiből ki akarná találni, hogy melyik sáv induljon el, és ha rosszra gondol, akkor behal. De csak tipp, és fogalmam sincs mi alapján gondol bármelyikre is.
-
Zjunior
veterán
válasz
FollowTheORI #49601 üzenetére
Viszont az árban olyan 250k a difi, ezert hezitalok
-
bernina
csendes tag
válasz
FollowTheORI #49574 üzenetére
Letöltöttem még vagy 3 sample fájlt idegből (4k dolby vision mp4 kiterjesztéssel) és konzekvensen nem hajlandó lejátszani.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #49541 üzenetére
AVFORUMS szavazás állása:
(nehéz nem észrevenni, hogy a 2016 és 2017-esek kiugróan rosszak sajnos)
2017-es eset elég sok van, fotóval is megerősítve...
Az azért valószínű, hogy nem sokan szavaznak, nyílván akinek semmi gondja az nem bújja a külföldi fórumokat sem.
A szavazás szerintem arra jó, hogy meghibásodási arányt lássunk benne - a generációkat összehasonlítva.I have a 2018 Panel with burn in.Votes: 12
I have a 2018 Panel without burn in.Votes: 169
I have a 2017 Panel with burn in.Votes: 51
I have a 2017 Panel without burn in.Votes: 241
I have a 2016 Panel with burn in.Votes: 113
I have a 2016 Panel without burn in.Votes: 192
I have a 2015 or earlier Panel with burn in.Votes: 7
I have a 2015 or earlier Panel without burn in.Votes: 32
I have a 2019 Panel with burn in.Votes: 1
I have a 2019 Panel without burn in.Votes: 38 -
Tengo
aktív tag
válasz
FollowTheORI #49461 üzenetére
Alapvetően az én hibám, hogy nem néztem meg saját szememmel a feltételeket, de mikor a promóter egyértelműen azt mondja, hogy vonatkozik rá, akkor az ember nem csapja fel a 30 oldalas tájékoztatót. Nem tudom, hogy érdemes lenne emiatt visszamenni a médiába vitatkozni, júliusban vettem, de direkt emiatt fizettem +pénzt érte, enélkül nem sok értelme volt, kb csak lehúztak vele.
-
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI #49455 üzenetére
Értem én, hogy más a kettő, de ha nem megy ki az eARC-on, akkor már édesmindegy, mert egyik se fog menni. Se lejátszás, de átengedés (de azügyben valóban jogos, hogy a 2020- még átengedhetne DTS-t, bár nekem nem tűnik életszerűnek az a bekötés). De majd letesztelem én is itthon most, hogy van már egy "mindenképes" AVR-em, hogy a B9-cel mi a helyzet.
-
Segal
veterán
válasz
FollowTheORI #49450 üzenetére
Én is inkább ilyen 1,2-re számítok és max a kiállított darabok lesznek millió alatt.
Idén szerintem csak a hanyatlóbb kereslet miatt hamarabb kezdődött a leárazás. -
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #49362 üzenetére
Magyarán azt vetted ami neked a legjobban tetszett/fontos volt stb...
Nem tudtak megtéveszteni egy japán logóval. -
TCr
veterán
válasz
FollowTheORI #49205 üzenetére
Csak nemrég csatlakoztam be.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FollowTheORI #49221 üzenetére
Tökmindegy, ezért írtam, hogy ezt eddig én sem tudtam, talán akkor a cikke is egy bődületes baromság és netflix-re kerül(het) majd a sorozat. Az ilyen firkászoknak, amikből rengeteg van és lesz egyre több, szívesen rúgnék az állkapcsába, hogy az agyában álljon meg a fogsora.
-
kets520
tag
válasz
FollowTheORI #49223 üzenetére
Köszönöm a tippet ki próbálom
-
válasz
FollowTheORI #49221 üzenetére
Ja, hát ez sem arra utal, hogy a Disney-é lenne az HBO.
link -
Gtaati
őstag
válasz
FollowTheORI #49071 üzenetére
Helló!
Köszönöm szépen!! -
blakey
titán
válasz
FollowTheORI #49038 üzenetére
Azok után, hogy valakinek a HZ2000 se volt elég jó, én már nem mondok semmit.
- Na igen, az egy érdekes szitu, lett helyette egy QLED
-
zozika84
őstag
válasz
FollowTheORI #49009 üzenetére
Legalabb kiderulne, hogy tudja a 4K 120fps-t a TV, v
agy sem.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
FollowTheORI #46120 üzenetére
Ez az angoltól messze volt.
De köszi!
Hátha ez valakit érdekel: 65C9PLA “refurbished”
-
Pro Koryak
addikt
válasz
FollowTheORI #46124 üzenetére
Pláne, ha annyi helyed nincs, hogy forgasd a böszme 90"-os dobozt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FollowTheORI #46124 üzenetére
A 65-ös még oké talán egyedül, de a 77-est egyedül nem rakod sehova, sőt hiába fogod meg a betonsúlyos talpánál, attól még a kijelző billeg rajta ide-oda, függetlenül a védőktől. Mondjuk ezt furcsálltam is. A talpnak csak annyi a szerepe, hogy ne engedje előrebukni. A 77-esnek egyszerűen kell több ember, hacsak nem két méteres karjaid/kezeid vannak és abból is 4 db.
Én 190 cm vagyok 35 éves sportmúlttal a hátam mögött a mai napig edzek még minden nap.
60db 50 kilós (Beremenden kapható így is) cementzsák ki-be pakolása se jelentett gondot az Expertbe néhány hete, mikor segítettem az öcsémnek betonozni, de ennek a kicseszett tévének nincs olyan fogása, főleg a papírvékony kijelzője miatt, hogy azt egyedül bárhova elrakd, felrakd, sőt közben meg is tartsd. -
Pro Koryak
addikt
válasz
FollowTheORI #46115 üzenetére
Azt megnézném a 77"-ost hogyan rakod fel az 50-60-70cm magas szekrényre egyedül, hogy ne fogdosd össze a panelt vagy ne hajtsd meg ívesre.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
FollowTheORI #46120 üzenetére
65” C9-rol lecsusztam, kb nincs vagy kiallitott van. Az lett volna ar/ertek jobb.
E9-nel az a rossz erzesem kezd lenni, hogy egy evvel regebbi es “csak” 40k-val olcsobb...de ertem. Koszi!
Persze, birom, megnezem nem sokara!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
FollowTheORI #46110 üzenetére
Köszönöm szépen! CX 740-760k közt van.
Akkor az lenne a kérdés, hogy:
E9 vs CX lényegi eltérések mik?
adamssss:
Köszi! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FollowTheORI #46115 üzenetére
Lehet, hogy így meglehetett volna oldani, ebben igazad van, de ez dobozzal együtt legalább 60 kiló és ehhez akkor is kellettek volna erősebb emberek az eldöntéshez es a felállításához is, ha így lesz felszerelve. Szerintem is hülyeség, egy ekkora dög tévét úgy összerakni, ahogy az LG papírja mutatja.
koszi
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FollowTheORI #46113 üzenetére
Cx típusról van szó, ennek addig fel nem szereled a talpát, amíg nem emeled ki belőle, ráadásul az elején levő dísz takaró, ami van 1 méter hosszú, azt meg főleg nem rakod fel, míg a hungarocell féle tartóból is ki nem emeled a tevét. Csak a leírás szerint lehet a Cx-et osszeszerelni. Az pedig pontosan mutatja, hogy a tevét a pofájára kell dönteni. Nehéz súly talp fel...
Ahh nem is folytatom, felesleges mert nem úgy van, ahogy te elképzelted, mert akkor nem írtál volna ilyen sületlenséget. Lehet, hogy b9 c8 c9 etc.... meglehetett csinálni, de ennél addig nem szerelsz fel semmit, amig ki nem kapod a dobozabol.
Ilyen okosságot meg ne ossz a jövőben, mert csak félrevezetés lesz más számára belőle , mert ezek szerint csak képről láttál eddig ilyen típust.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FollowTheORI #46108 üzenetére
Pontosan erről van szó, 77, nem 55 meg 65, mert ezektől már jóval nagyobb az ugrás méretben, súlyban, de ami a legnehezebb az a fogása. Pl a 82-es qled tv, egyedül raktam össze a párommal, mert meglehetett fogni.
Könnyen osztod a “josagot” egy gép mögül és mégis, hogy kellett volna összeszerelni, mert egy ekkora dög szerelése nincs fent sehol, csak a dobozban levő utasítás szerint lett csinálva minden.
A lényeg, hogy a helyére került sérülés nélkül.-////-
Wallace:
Legyen úgy, de privátban leírhatnád mekkora cégeket, mi alapján, mi volt a kezedben és hogyan fingattál meg, tényleg kiváncsi vagyok.
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz
FollowTheORI #45726 üzenetére
Na hogy az a... akkor meglesem majd melyik a jobb
de ezek szerint a HGIG se a legjobb megoldás.. Köszi az infót.
-
janos666
nagyúr
válasz
FollowTheORI #45738 üzenetére
1: Alapvetően működőképes a HDR10 mindenféle metadata / roll-off nélkül, hard-clip módban. Végső soron ízlés kérdése is, hogy valaki melyiket preferálja.
2: Ez az egész fordítva volt. A játékok tudták előbb, amit kellett, mint a TV-k.
Én csak pár PC-s játékos ismerek, ami HDR10-es, de az mind HGIG-vel működik jól.
A tone-mapping régóta szerves része a játékoknak, mert rég HDR-ben dolgoztak, és csak SDR-ba konvertáltak. Most egyszerűen HDR10-be konvertálnak, és ennyi. Ehhez pedig van egy szál új paraméterük, hogy mi a csúcsfény a kijelzőn, amit általában egy kis tesztképen lehet beállítani a menüben. A nagy EA és Ubisoft játékok azóta kínálják ezt a csúcsfény állítási opciót, hogy elkezdték támogatni a HDR10-et PC-n (2017 körül). Pont az volt a baj, hogy TV-ken, a studio monitorral ellentétben nem működött a játékok ezen funkciója, ezért kaptunk a TV-k menüjébe HGIG-t, hogy monitorként tudjanak viselkedni és jól működjön a játékok ezen része.Lehet, hogy van egy tervezett szabvány arra, hogy később a játékmenüs csúszkázás se kelljen, és az lesz majd később. De már a 2017-es PC játékok is úgymond a HGIG-re készültek. Vagyis nem, mert monitorra, de a TV-kre ezért kellett ez...
-
janos666
nagyúr
válasz
A HGIG-t nem kell támogatnia a játéknak. A TV támogatja ezzel a játékokat.
Ez kikapcsolja a TV-n a roll-off módot, hogy a játék csinálhassa helyette az ilyesmit. Így lényegében ugyan azt a dinamikus tone-mapping élményt kaphatod, mint DolbyVision-el (olyasmi, mint ha HDR10+ lenne, de nem a TV-re megy át a dinamikus metadata, hanem a játék eleve a TV csúcsfényére dolgozik, és nem a TV számol roll-off görbét a metaadatból).
A tartalomszerkesztéshez használt studio monitorok is úgy működnek, mint a HGIG mód, a roll-off dolgot csak a consumer megjelenítőkre találták ki (főleg arra az esetre, mikor kis csúcsfényű kijelző is kezel HDR tartalmat). -
zozika84
őstag
válasz
Nem tudom nálam semmi gondot nem okozott (LG C9), ezért is javasoltam.
Az off fakó nekem; az "on" esetében pedig minden elmászik:
A világos részek kicsit kiégnek; a sötét részek pedig részleteket veszítenek.
De ez lehet, hogy csak nekem tűnik így. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FollowTheORI #45599 üzenetére
Na, a hardver az biztos nem. Beszéltem azóta egy LG mérnökkel is. Ebben a tévében az elérhető egyik legerősebb soc van. 25% erősebb, mint pl a c9-ben, pont az LG-s mondta.
Ennél durvább lapokat néztem meg vele, amikről tudom, hogy kell a hardver, azokkal semmi gondja nem volt.
Szóval a faszi szerint egyszerűen ki kell kapcsolni a 2.4ghz-et, mert akkor vannak ezek anomáliák, de azt is mondta, hogy fokozatosan javulni fog a böngésző, mivel a típus olyan friss, hogy még forró.
Egyelőre kipróbálni nem tudom, mert el kellett utaznom.
De az is lehet, hogy túlzásba vitte a mondókáját, de hát miért tette volna?
Mindegy, majd jelentkezem, ha van valami fejlemény... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FollowTheORI #45577 üzenetére
Igen írta ezt Blakey is meg sok már fórumtárs is, akik segíteni próbáltak (mindenkinek köszi), de minden maradt ua. Teljesen véletlenül "jöttem rá", hogy itt a böngészővel van / lesz a gond, ha megnézitek ezt a kis videót. Annyit csinálok mérés közben, hogy le-föl mozgatom az oldalt egy picit és akkor a mérő nem áll meg 50-nél...omg. Szóval ezt jelzem az LG felé, aztán meglátjuk mennyire "adnak" egy feedback-re.
-
EasyLife
aktív tag
válasz
FollowTheORI #45577 üzenetére
engedjük el a speedtestet, régen jó volt már nem az, tele van reklámmal, tv alig tölti be az oldalt.... nálam is csak 50 megát mutat le fel meg 200at, szelessav.net hiteles reklám nélküli (.... állami
)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FollowTheORI #45458 üzenetére
Passz.
Azé' egy GX ne legyen már hardver gyenge.
Főleg úgy, hogy - biztos emlékszel rá- mikor a 82-es dög nagy Qled-em volt még, ami, kb vagy 4-5 éve volt, hát röhögve megcsinálta ezeket a teszteket. -
Clay
senior tag
válasz
FollowTheORI #45458 üzenetére
Akkor nálam miért méri a maxot?
-
Nayrobi
őstag
válasz
FollowTheORI #44615 üzenetére
HDR van, UHD nincs.
-
seralevente
újonc
válasz
FollowTheORI #44525 üzenetére
Bejelentettem, hétfőn jönnek ki. Amennyiben nincs raktáron C9 , szerintetek mit tanácsoltok? ragaszkodnék a típushoz...
A panel csere jár értékcsökkenéssel? Üdv, Levente
-
seralevente
újonc
válasz
FollowTheORI #44404 üzenetére
Szerintem kb annyi, de befért KIa Ceed SW. .. De előre a dobozt bepróbáltam
, az eladó tök segítőkész volt, kihozta a raktárból.
-
válasz
FollowTheORI #44365 üzenetére
Közbe azért ránéztem és ez szerint is minden rendben.
[kép] -
válasz
FollowTheORI #44365 üzenetére
Áhhh...ilyenekkel nem foglalkozom.
Maradok a tiszta "játék" mellett.
Azért köszi. -
válasz
FollowTheORI #44359 üzenetére
Közben írtam a Microsoftnak is.
Microsoft Support (nem Technikai) az sokat nem tudott segíteni, mert "PC Game/XboX Game" témában tudtam velük Chatelni. Magyar képviselettel meg csak telefonon lehet felvenni a kapcsolatot kb.
LG szerint a laptopom és a benne lévő hardverek támogatják egymást, tehát van G-Sync. -
válasz
FollowTheORI #44320 üzenetére
Ha a kijelző "aktív" (nem lecsukott) akkor a TV-n van G-Sync , de ha a kijelző le van csukva, akkor a TV-n nincs G-Sync
TV-n nem írja a G-Sync képességet (nem lecsukott laptop kijelző esetén aktív a G-Sync) úgy mint laptop kijelző esetén, de a laptop esetén az ki sem kapcsolható és a TV-n az 1440p / 120Hz van használva, a laptop kijelző meg max. 1080p amit tud.
Amúgy Game alatt érzékelhető a különbség a TV-n. -
válasz
FollowTheORI #44318 üzenetére
-
válasz
FollowTheORI #44316 üzenetére
Jelenleg úgy van, hogy laptop kijelző nincs lecsukva.
Kiterjesztés (Win10-be) meg a "csak masodlagos aktív" így a TV-n van G-Sync a laptop kijelző meg nem aktív. Nos akkor mit s hol/hogy állítsak és mire?OK
Ránézek majd.Akkor nem is olyan egyszerű ez...
Én csak a TV-t akarom használni G-Sync mellett, a laptop fixen van 99%-ban. -
válasz
FollowTheORI #44314 üzenetére
Laptop felhajtott kijelző esetén ON a G-Sync (lehajtom és eltűnik a listából)
Itt keresendő a megoldás (biztosan)
nV Control Panel beállításaim (felhajtott laptop kijelzőnél) [link] -
szabeska
addikt
válasz
FollowTheORI #43242 üzenetére
Azt viszont hihetik, hogy a Te hibadbol romlott el, pl leejtetted, stb. Akkor ugysem veszik vissza csak ugy, mindenkepp megvizsgaljak. Szerintem jobb az oszinteseg, persze akkor ugorhat a csere, ki tudja...
-
szabeska
addikt
válasz
FollowTheORI #42984 üzenetére
Belső hangszórót? Átengedésen van a tv, bitfolyamon a hdmi csatlakozó, a ps pedig optikai és hdmi kimeneten is sztereoban szól, hiába állítok bitfolyamot neki. Próbáltam auto beállítással is, optikain is, mindig szól, se csak sztereóban. Az erősítő viszont tuti jól működik.
-
wrathchild
tag
válasz
FollowTheORI #42977 üzenetére
Ok, koszonom Mindenkinek a valaszt!
-
szabeska
addikt
válasz
FollowTheORI #42980 üzenetére
ps4-en es tvn is bitfolyam van beallitva. Az erosito irja is hogy dts, de csak sztereoban szol. Kiprobaltam mar mindenfele beallitast, mind sztereo. Samu tvnel minden oke volt
-
Peetey91
senior tag
válasz
FollowTheORI #42047 üzenetére
és @zozika84, @belan, @Tulku
Köszi a válaszokat! Még egyszer átnézem ma majd a beállításokat, 4k Youtube tartalmaknál is ez az érzésem, hogy nem az a vibráló, élénk színes kép ami idáig volt, ezért is gondoltam, hogy velem lesz a baj.
Jól gondolom, hogy a fehéregyensúlyt nincs értelme az ő írásuk alapján állítani, azt tv-nként eltérhet?
Viszont HDR tartalmaknál azok a színek... Na az kemény -
Syz
senior tag
válasz
FollowTheORI #42033 üzenetére
Kb. erre a válaszra számítottam
-
Strezi
őstag
válasz
FollowTheORI #41271 üzenetére
Kell nem forintba is pénzt tartani! Probléma megoldva.
-
dannyl
addikt
válasz
FollowTheORI #41088 üzenetére
Köszi a választ neked is, Joshi-nak, és alaves-nek is.
A TV-t a philips egy rendezvényén állították ki, ment néhány órát, így nem mehetett már nyilván üzletbe. A philips dolgozóinak lett felajánlva nyomott áron, külön szerződéssel 1 éves garira. Most 70 üzemóra van benne, állítólag folt és pixelhiba mentes, "tökéletes" állapotban. Ennke fényében én elmegyek megnézni. Mit nézzek rajta? Mert ehhez sajnos nagyon hülye vagyok. -
hurenzon
senior tag
válasz
FollowTheORI #40620 üzenetére
Új , gyári 2 év garancia .
230 e Ft lenne . -
bisiz
tag
válasz
FollowTheORI #40218 üzenetére
Köszönöm! Akkor ez a HDR-t is átviszi? Volt egy inakustikom annó, amit HDR kábelként reklámoztak és folyamat elment a kép vele
-
julius75
aktív tag
válasz
FollowTheORI #40057 üzenetére
Reméljük így lesz. De azért aki kicsit benne van a hajtástechnikában, az tudja jól, hogy a legkevesebb hibalehetőséggel pont az a "direct drive" motor rendelkezik az egész mosógépben. Szóval valóban nem akkora kunszt az a 10 év.
A magam részéről oled esetén megelégednék 5 év garival is, még ha az a beégésre nem is vonatkozik. Elfogadom, hogy a technológiának vannak gyenge pontja, amit odafigyeléssel ki lehet védeni. Ennek tudatában veszem vagy nem veszem.....
De például egy w széria esetében nem mindegy, hogy a plusz 3 év garit kapom vagy biztosításként kell kifizetni.... -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #40033 üzenetére
Tévékben van egy kézi pixel frissítési lehetőség amire a Sony azt írja, hogy évente egyszer futtassa csak le a user. Azért, mert az is csak azt csinálja, hogy a kevésbé elhasználódott pixeleket egy algoritmus segítségével, hasonlóra próbálja degradálni mint a használtabb pixeleket. Ebből is látszik, hogy arról van szó, hogy nem lehet semmit visszafordítani csak a használtabb pixelek szintjére lehet rontani a kevésbé használt pixeleket. De ugye ettől ugyan úgy homogén maradhat a kijelző viszont célszerű néhány évente kalibrálni a tévét. A fényerő csökkenése nem probléma, mert átlagos fényviszonyú szobában úgy is ~közép érték alatt használja az ember. Ha esetleg az évek alatt csökken a fényerő, akkor feljebb kell állítani. Egyedül HDR-nél lehet ez probléma.
Futtasd le ezt a tesztet, de inkább magasabb fényerővel ha lehet és figyelmesen vizsgáld az esetleges inhomogenitásos területeket adott színeknél.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #40031 üzenetére
A topik írásait figyelembe véve nem lehet egzaktul válaszolni arra, hogy para-e a beégés vagy sem. Csak erre akartam kilyukadni.
Aki eleget olvas a vásárlás előtt (itt esetleg másutt), az el fogja tudni dönteni kell-e neki egy ilyen készülék vagy sem.De olyan kérdést feltenni, hogy para-e a beégés xy használat mellett...(?) hát nem tudom.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #40026 üzenetére
"Vagy úgyis mondhatnám, ha igazad lenne mindenkinek már rég beégett volna a tévéje... oszt mégse.
"
Kurva sok oled be van égve, legalábbis kinti fórumok szerint. Úgyhogy a fenti megállapítás sajnos nem áll.
Pedig örülnék neki.
Azt mondom, hogy 5-6 évig könnyedén lehet kisebb kompromisszumokkal használni, és cserébe kapsz egy iszonyatosan jó megjelenítőt.
De amit írsz az "összemosásról" az sajnos nem igaz. (szerintem)
A legtöbb esetben azért nincs még égés, mert a tag teljesen vegyesben tolja, szinte nulla statikus tartalom mellett (én is ilyen vagyok), vagy még nem érte el a készülék a kritikus üzemórát.Azért röhejes, hogy olyan tagok is néha kétkednek akiknek fél éve sincs ilyen készülékük (össz. 400-500 üzemórával
) . El nem tudják képzelni, hogy ez később gond lehet. Olyan ez mintha egy autótulaj elhinné, hogy infiníte a kuplungja.
-
daneel_hu
addikt
válasz
A 2017-esek kezdenek elég rendesen megkopni, legalábbis az avforums-on.
És azt is vedd figyelembe, hogy van aki észre sem veszi. Volt egy tag aki 77C8-ast linkelt, hogy valami sötét folt van a tévé közepén, vajon mi lehet az... bezzeg azt nem vette észre, hogy a panel alján teljes szélességében be vannak égve egy csíkban a piros alpixelek.
Itt pedig az userek nagy része vagy leendő vásárló vagy 2017 óta van oledje.
Majd megnézzük ezt pár év múlva... nem sokan vannak itt akiknek 2 évnél öregebb a tévéje. -
daneel_hu
addikt
válasz
Én értem... de csak a fenti hozzászólásban van némi fogodzó, legalábbis üzemórára vonatkozóan.. ami szerintem valószínűleg közel áll a valósághoz.
Nekem már égett be oled-készülékem, és noha a 2018-asok már sokkal jobbak (elvileg), a 100 000 órás LG-féle itinerből következtettem a valós szitura.Mivel állandóan jön valaki, hogy mennyire para
a beégés XY-használat mellett. És döntsünk helyette = vegyen-e oledet vagy sem, játékra, monitorra stb... bla bla bla...
Statikus tartalom mellett kurva para, bárki bármit mond.
Teljesen egyértelműen és logikusan be lehet látni.
Ha valaki 20-as oled fénnyel tolja és feltételezzük továbbra is a lineáris öregedést, akkor elképzelhető, hogy a 2000 órás (1%) az felmegy 10 000 órára. De ha statikus elemet tolsz folyamatosan (és ugyanott, ugyanazt!), akkor a 10 000 óra ismét a töredékére esik, legalábbis azonknál a pixeleknél ahol a statikus elem megjelenik.
Nem számít, hogy ezen kívül a mozgó kép/ panel többi részében mi van(!), mert ha nem ugyanaz (szerinted vegyes), akkor előjön a különbség.
A tag azt kérdezte, hogy snooker és hasonló sportesemények, ahol a SCORE és a LIVE logo ugyanott van mindig, évek óta. Ráadásul SÁRGA és VÖRÖS mindig.
Erre írtam amit.20-as oled-fény... 10 000 óra = 1% öregedés vegyesben, ha nagyjából mellőzöd a statikus cuccokat. Ez nálam 4 év lesz. Tehát pont nem érdekel.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #40019 üzenetére
A gondolatmenetben ott van a hiba ha egy pixelből 3x annyit sajtolsz ki folyamatosan akkor majd a többi harmadannyi használat mellett utoléri a háromszor annyit használtat. De ez sosem lesz így, sőt ahogy egyre többet használod az adott statikus elemet a képernyőn (feltéve ha ugyanott van mindig, egy ponton), akkor egyre jobban nyílik az olló a statikus elem pixelei és az egyéb (nem statikus) elem pixelek között.
Ezt könnyű belátni szerintem... és ezen semmi nem fog változtatni előbb-utóbb, semmiféle pixelfrissítés nem kompenzálja. Ez hiú ábránd.Az LG 100 000 órát ad meg a panelra élettartamnak - ennyi idő alatt csökken a fényereje 50%-ra. Csakhogy egy beégés már 1-2% különbségnél meglátszik, főleg homogén felületeknél.
Ha lineáris öregedéssel számolunk (ezt nem tudjuk = és senki nem tudja), de most az egyszerűség kedvéért így számolhatunk, akkor 1% degradáció vegyes(!)tartalom esetében átlagosan 2000 óra egy alpixelnél is. Namármost ha statikus elemmel égeted a cuccot akkor könnyen beláthatod, hogy ennek a többszörösét füstölöd el éppen a panelen.
Nem tudom ezt jobban szemléltetni... -
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI #40014 üzenetére
Magyarázzátok már ezt el nekem, hogy miért lenne érzékenyebb adott színekre. Csak fehér pixel van, nem? Az tök mindegy, hogy a fehér megy 100%-on vagy piros. Azt elhiszem, hogy bizonyos szűrőknél jobban meghajtják a mögötte lévő fehér pixelt ugyanahhoz a fényerőhöz, ezért lehet az elhasználódásban különbség. De az már tökmindegy hogy 100%-os fehér feliratot nézek vagy zöldet, nem?
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #40015 üzenetére
"Attől függ hány literből...
Mert lehet a diffi csepp a tengerbe is. Ha elég nagy a vödör és statisztikailag egyformán fogy és mondjuk 5 év alatt kis különbségek alakulnak csak ki ehhez képest, akkor nincs gond."Igen... ez így van, csakhogy a statikus elemek (vörös vagy sárga) és 100-as oled-fény esetében maxi gázzal ürül ez a tartály. Míg a statikus elemeken kívül lévő pixelek csak a töredékében. Épp ezért látszik meg hamar az öregedés ott ahol rendszeresen UGYANÚGY vannak használatban.
lásd = statikus elemek vörös vagy sárga /esetleg kék/.
Szerintem egyesek az esetlegesen rövid idő alatt jelentkező IR-t összetévesztik a hosszútávú használat végett jelentkező végleges pixelfakulással. Ezért hiszik azt, hogy el lehet mosni némi vegyes tartalom nézésével.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #39797 üzenetére
"Na de 4 év után, ilyen sejthető használati mód mellett ezen csodálkozik a csávó?
Neki tényleg LCD-t kellett volna vennie."Lóf***t.
Pont a fenti hsz-ben írom miért.
Sajnos nem tesz meg mindent a gyártó, hogy ezeket elkerülje.
Telistele van a WebOS még mindig rikitó szirszarokkal. -
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #39784 üzenetére
"Hát szerintem ez valami kiállítási darab volt és jól átbaszták a csávót... másrészt már vagy 4 éve nem kapni ilyen terméket.
Meg $3K? Szerintem itt valami nagyon nem kerek ezzel a sztorival..."
Valószínűleg ez egy 2016 november 16-án vásárolt termék, emlékszem MM-ben akkoriban 55B6 volt vagy 700k HUF.
Azt kizártnak tartom, hogy a tavaly szeptember óta(!) kapható B9-es így beégett volna. A logo még csak-csak, de az alsó-felső fekete sávnak még 100-as oled fénnyel is sokkal több idő kell. Azt tudom még elképzelni, hogy B9 néven eladtak egy régi beégett B6-ost. Ez amúgy B6(?), mert a képről nehéz megállapítani.
B6-ost 4 év alatt 100-as oled fénnyel símán el lehet így kaszálni. (sajnos)
-
hunspikey
őstag
válasz
FollowTheORI #39631 üzenetére
Kicsit felületesen olvastam a postodat, szóval, igen, ugyan azt írjuk: tök mindegy mennyi a csúcs fénysűrűség helyes tónus mappelés esetén (és ugye feltételezve hogy a forrás meta adataiban szerepelnek a szükséges adatok) a normál SDR-nek megfelelő középtónus ugyan úgy fog megjelenni (+- pár százalék persze).
Én úgy értettem félre az első postod hogy azt akartad írni, hogy több csúcsfény jobb lesz egy fényes nappaliban. Sorry!
-
hunspikey
őstag
válasz
FollowTheORI #39624 üzenetére
Hát sajnos a hdr nem így működik.
Amit a Pana egy lg-hez képest meg tud mutatni csúcs fényekben az arra nem jó hogy a közép normal képi tónusokat világosabbá tegye. Az abl a teljes képi átlagot nézi ezért a komplett képet nem tudja világosabbá tenni. 100 % fehér esetén volt 7 nit előnye.
Igazából jobban jársz ha csinálsz magadnak egy nappali fényhez torzított gamma görbét bármilyen tvn. Pl ilyenkor lazán lehet a feketét 10-20 nitre húzni úgy is feketének látod majd a környezeti fény miatt. És ha innen indul a fekete akkor fel tudod poszterizáció nélkül húzni az értékes közép tónusokat.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
FollowTheORI #38825 üzenetére
Még nem teljesen vetettem el egy 55 c 9 vételi lehetőségét , de 65-ös méretben inkább egy akciós sony va panelesben gondolkodom.( tavasszal még lejjebb mennek az árak).
-
MarceeKa
tag
válasz
FollowTheORI #38446 üzenetére
Ez a pont pont pont - ot mire véljem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest