- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Mindenkinek Boldog karácsonyt!🎄 [link]
-
Pacák
senior tag
Amikor készre szereltem a gyereknek az újabb gépet a régi gépből származó rammal és SSD-vel, akkor első bekapcsolás után vissza kellett léptetni magamat a gyerkőc gépén a Minecraft miatt a Microsoft fiókomba, a következő újraindulás után a gyermeknek ugyanez, csak talán a tanulói Office csomaggal, aztán némi frissítés után mentem a dolgomra. Már menet közben kaptam az e-mail-t, hogy az ESET szerint túlhasználom a licencet.
Mondom: — Micsoda?!
Aztán leesett. Azt hiszi a program, hogy a régi és az új gép is egyszerre megy. Végül megtaláltam a gyerekek tanulói előfizetéseit és kiléptettem az ESET-ből a kibelezett régebbi PC-t. Itt helyreállt a világbéke.
Még azon töprengtem, hogy 12pines TPM 2.0 modul sincs azon az alaplapon, hogy feltétlenül fog az kelleni Windows 11-hez?
Olyan jó volt, hogy laptopon még nem volt ilyen nyűg...
-
válasz
concret_hp
üzenetére

kész életveszély..!

-
Pacák
senior tag
Küldetés teljesítve. Titokban összeraktam a gyereknek az utolsó pillanatban összevásárolt alkatrészeket az itthon elfekvő darabokkal. Már csak az SSD és a ram kell a jelenlegi gépéből. Szerencsére ki tudtam próbálni a félkész masinát egy 4GB-os tartalék modullal.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
pénteken eljöttem Ausztriába sielni.
itt minden nap egész nap süt a Nap.
le is égett az arcom... -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem baj, már csak kis ideig kell kibírni, és május végén esetleg megláthatjuk a napot is pár percre.
Engem is rángógörcs kerülget, hogy hetek óta reggel felhúzom a redőnyt, 'oszt' sötétebb lesz mint 'vót'. De ami zseniális még, hogy az utak, járdák is konstans vizesek. -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
na látod a pedál hiánya fel se tűnt.
akkor ez most csak <<szoba>> bicikli
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
küllőprizmát, első-hátsó világítást, csengőt meg a jesszuska hozza?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Gratula,jó a színe.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Gyonyoru, gratula!
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Mit vettel?

-
concret_hp
addikt
mindegyik futarszolgalat rottyon van, de nekem legalabb megjott ma a bringam. most az hogy a rendeleskor dec4-5 volt az estimated delivery date az pont mindegy
az ingyen osszeszerelest + ingyen postat annyira komolyan nyomtak, hogy egy 3x akkora dobozban jott, mint az elozo bringam
a tetejen egy rendes nagykes
a foldszinten ki kellett csomagolni, alig 15 perc volt...
-
Pacák
senior tag
Mikor kell a "kiccsaládnæk" bejelenteni, hogy a nagynak billentyűzet+egér kell? (Legyen numerikus része is a billentyűzeten, az egér meg nem lehet kicsi, mert nagyobb a keze, legyen rajt' háromnál több gomb is — mindkét periféria legyen vezeték nélküli.)
Illetve a kisebb szeretne egy újabb gépalapot, de jó lesz, ha megmarad a ddr4 modul (Corsair Vengeance LPX 2x8GB DIMM DDR4 Memória, 3200MHz, 1.35V CL16) és a Samsung 512GB nvme ssd, meg a fene tudja milyen sata hdd.
Tiszta öröm, hogy akkor csak ddr4-et fogadó lap és proci — továbbá valami élhetőbb vga kell a GeForce 650 2GB helyett.
Egy 500w tényleg csak egyszer bekapcsolt táp (Chieftec talán — nem érdekelne már az sem, ha Vargáné lenne) véletlenül van itthon, meg egy matx ház és egy pure rock slim2 hűtő.
De ne kapjon az ember agyfæszt?!
Minden futárszolgálat be van ilyenkor dugulva, ha jól tudom.
-
concret_hp
addikt
reggel +1, az ejjel jon, nem kora este

-
csapos2
addikt
Srácok ... srácok ... teljesen összezavartok ... most akkor mi a lónak a nemzőszervét igyak, olivát vagy bort? Csak szólok, szombat hajnalban, az a piros ruhás alak, ismét műszakban lesz.
-
keziccsókolom, ez itt a gurmé topic?

nem tudom, hogy lehet megkülönböztetni két oliva-olajat, de biztos lényegi a különbség, annak, aki magában iszogatja
-
concret_hp
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
mondjuk eztet meg pont ki se bontottam, majd meglassuk

NoLF:
a fo felhasznalas mostanaban ugyis az, hogy a pizzatesztaba kerul egy kicsi (tudom az igazi hardcore arcoknal ez epp 1 fokkal van csak az ananasz alatt) es kicsit mashogy sul tole, a 800-825g lisztbe az a 10-15g nem nagyon tudja elvinni az izt 
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
sejtettem, hogy sansa lesz ennyiért. annak annyi köze van az olivához, mint nekem

-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Így van.
Egy időben elborzadva láttam a már-már vödrös kiszerelésű főző olajnak se nevezhető cuccokat ajánlásokban. Emberek szörnyű savas szutykokat égetnek serpenyőben az egészség jelszavával...
Nekem ezek jöttek be:
Magában is iszom egy evőkanállal reggelente, de salátára is jó egy kis modenai balzsamecettel. Alig van olyan olasz olivaolaj, ami nekem ízlik, a jó minőségi spanyol és görög köröket ver a legtöbb olaszra. A fentiek ára 4200-4500 Ft/fél liter. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Azért nem érzel köztük különbséget, mert kevert olajakat kóstolsz, amiben lehet hogy van 8-10(20)-féle összeöntve.
[link]
Vagy pláne sansát. Viszont a sansa olaj az kb. a műanyagflakonos 3 literes koccintós, ha már borpárhuzam. Borozást se azzal kezdd, hiába olcsó
Ahhoz hogy érezd milyen valójában az olívaolaj, ahhoz mélyebben kell zsebbenyúlni. És ott keresgélni, ahol a fajta, vagy fajták (mert lehet keverni, csak nem mindegy mit mivel) fel vannak tüntetve.
A linkelt oldalon pl az isztriai olajok közt látsz példát(bár most nagyon beszűkült a kínálat), vagy tudom javasolni a Chiavalon-t, ott más fajták is vannak.
Vagy ki kell menni helyszínre, és ott kóstolni. Fajlagosan olcsóbb lesz, mint itthon.Amúgy itthon sokan pont az igazi extraszűz olaj jellegzetesen markánsabb íze miatt nem szeretik azt, mert nyilván sokkal erőteljesebb mint egy sparban kapható keveréknek. De amikor az Ascolana tenerából, aminek magában is friss paradicsomra emlékeztet az íze, rálocsolsz egy adagot a felvágott, bazsalikommal megszórt friss paradicsomra (nem a fürtös/kereskedelmi gumilövedékre), akkor megérted hogy miért is tud más lenni.
-
concret_hp
addikt
en nem ertek hozza, ilyen volt: [link] , csak epp allegrorol, gondolom nem allando az ar, asszem felaras akcionak volt feltuntetve, viszont rosszul emlekztem, csak 2400 volt
. pizzatesztaba szoktam tenni egy kicsit.1x amugy ramegyek erre az oliva temara, de en kicsit ugy vagyok vele mint a borral, alig erzem a kulonbseget koztuk (csak a bort nem is fogyasztom
) -
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
he ennyiért tudsz rendes olivaolajat szerezni ami abból van és értékelhető is, akkor engem nagyon édekel.
házi bio szűretlen cuccot tudok szerezni 6ért, ami a bolti monini és bertolli 8/liternél olcsóbb, de legalább gecijó. ha a te olajod 2700/liter szűz oliva, akkor én biza megkóstolnám

tésztában amúgy a rummo teljesen rendben van, ha akciós itthon, még mindig drágább mint bármikor odaqkint.... én liguori-t használok, olaszból hozzák félévente a proseccoval, olajjal és passataval együtt.
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
nekem van még 9 napom

én pl. lisztet, tésztát, szószokat meg ilyesmit is szoktam rendelni. hogy az környezetkímélőbb-e hogy így én nem indítom be az autót pár km-re de cserébe lengyelből / olaszból jön az áru (ami amúgy is olasz, szóval ha onnan talán nincs különbség), de hogy kevesebb bevétel pártunknak és kormányunknak az biztos.
tipik rendelési tételek (amikből még jellemzően lejön kb. 10%)
rummo tészta ilyen 600ft / fél kg, múltkor 900-ra volt akciós
mutti szósz 500 körül, itthon ritkán van 800 alatt
a literes olivaolaj meg valami 2700 , mert közeli lejáratú ('26 junius, ezt nem is tudtam értelmezni
) -
BlacKSouL
addikt
Hívta a céges telefonomat egy szám, hívásazonosító azt írta ki: 'Friends of House'
Nem vettem fel.
Egy perc múlva hívott megint, akkor már kiírta a Rakutenviber, hogyaszondja, valószínűleg megbízható hívás zöld , de mire reagáltam volna letette fél csöngés után.
Rákerestem gúgelban, lófszt nem adott ki. -
NoLF
veterán
én soha nem rendelek semmit, így semmi ilyen problémám nincs.
mondjuk az probléma, hogy 5 nappal lekéstem a 8000 napos jubileumomat... pedig erre koccintani kellett vón'
-
Spet
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ExpressOne belföldi csomagokat nem tud kihozzni időben, nem hogy külföldit.
Megkezdődött az év végi karácsonyi csomag roham.
Nálam a DPD hozott ki csomagot hétvégén(!), ami nem szokásos dolog. Ott például túlórában rendelnek vissza emberek, vay helyeznek át vidékről, hogy bírják a rohamot.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Ezen a ponton én már inkább bejelölném a rendelésnél, hogy nem érkezett meg a csomag...
-
concret_hp
addikt
itt szoktak lenni a hasonló sztorik

jön(ne) egy csomagom a messzi kínából. kaptam hozzá remek trackinget. a remegésem akkortájt kezdődött mikoris expressone-os értesítést kaptam, legutóbb sem volt résmentes a kézbesítés.
18án kaptam emailt, hogy 19én hozzák.
19én nem kaptam emailt hogy nem hozzák de úgy frissült a tracking, hogy:
05:24:19 E82 Kiszállító depó kapacitáshiány
08:04:16 DEP Depóba érkezett (HU - Törökbálint)
gondoltam másnap minden jóra fordul
20-án gondoltam ránézek a trackingre, hogy "mikó?" , erre aztat látom:
07:39:52 E53 Címzett kérésére, későbbi kiszállítás
ez annyiból vicces, hogy hát én ugyebár ilyet nem kértem, email az ügyfélszolgálatnak: válasz holnap visszük, ok.
21-e reggel:
07:44:30 E53 Címzett kérésére, későbbi kiszállítás
ez annyiból fokozza a poént, hogy én ugyebár ilyet nem kértem, email az ügyfélszolgálatnak , hogy figyumár 1, mi ez 2, állítsátok át akkor a szomszédban levő csomagautomatához. Na nem úgy van ám az, hanemhogy küldenek linket. link meg is jön. azt az automatát amibe amúgy aznap rakott be ugyanaz a cég egy 3x akkora csomagot, nem lehet kiválasztani
jó a legközelebbi hely egy csomagpont.
confirm email:
Értesítjük, hogy a(z) Aliexpress - partnerünk által az Ön részére feladott 1 darab csomagból álló küldeményt futárunk technikai okok miatt nem tudja kézbesíteni.
email az ügyfélszolgálatnak, válasz: minden oké lesz, hétfőn visszük
eljön a hétfő, 24-e, reggel jön az email hogy hozzák. telik a nap, hívnak egy számról (csomagpont), nem-e kaptam másik trackinget mert ő nem tudja beütni a renCerbe. hát mondom nem, de egy olyan emailt hogy nem tudják odavinni, olyat igen. hát ő nem tudja meg a futár sem. mondom remek ha még ott a futár, akár el is hozhatná (~200 méter...), mondja a futárnak, hallom a választ, hát ő onnan jön biztos nem. csomagpontossal megegyezünk, hogy otthagyja 1 óra múlva megyek érte, mindenki örül. hív 10 perc múlva, hogy most ment el a futár, nem tudta ott hagyni (bmeg az alatt elhozhattad volna gyalog is 2x...
) frissítés a trackingen:
11:29:23 E49A csomag keresés, feldolgozás alatt
email az ügyfélszolgálatnak, hogy akkor egy csomagautomatát próbáljunk meg, a közelit szintén nem lehet kiválasztani. ay 1-el távolabbit kiválasztom, ami mellesleg úgy van a rendszerükben, hogy az automata neve X utca 3, a címe Y utca 1. hellyel közzel egy kereszteződésben van, szóval rá lehet fogni hogy ok, de azért picit vicces.
tegnapi tracking:
09:23:57 OFD Kiadva futárnak
17:48:33 E51 Csomagpont probléma
jó akkor próbáljuk meg a telefonos ügyintézést amíg fel nem veszik, a 2. sikerteen kör után már próáltam 11 perc várakozás után maradtam az emailnél... na szúk 13 perccel később már beszéltem is egy emberrel, aki elkezdte mondani hogy mit lát a trackingen, én elmondtam neki kb. a fentieket és hogy találjuk ki hogy jut el hozzám, az egyetlen ötletem, hogy visszaállítjuk az eredeti címre kézbesítést. jó legyen ez, kapok majd emailt, és ha valami nem jó, felhívnak (jelzem ugye a csomagponton nem tudták a trackinget de fel tudtak hívni, tehát a csomagra rá van írva...), nyilván egyik sem történ meg, de 25 perc múlva kaptam emailt, hogy ma viszik a csomagpontra.
napi update:
09:04:25 OFD Kiadva futárnak
17:12:58 E01Címzett ismeretlen
érzem, hogy előbb utóbb ideér, de azért írtam nekik még 1 emailt.
azért ez a cucc legalább 3x járt konkrétan a futár kezében úgy, hogy nem volt messzebb épp 300 méternél, de 1x nem bírt felhívni... -
Pacák
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Valahol őrzök két képernyő képet, ami egy hasonló, de pár évvel korábbi automatizált Facebook agymenés után készült. Akkor két normális hangvételű hozzászólást pécézett ki egy aznap élesített algoritmus: kéretlen hozzászólásnak bélyegezve meg mindkettőt. Mintha tilos lenne hozzászólni az adott poszthoz. A csoport admin privát Messenger profilja megvolt, hát átküldtem neki a képet erről a két figyelmeztetésről, de ő semmit nem is látott ezekből.
Nemrég néztem, hogy az akkor kapott és megreklamált figyelmeztetések még mindig ott vannak a profilomban, mint valami nyilvántartott FB bűnözői priuszok.
Akkor is voltak erről cikkek, akkor talán eltették talonba az algoritmust, vagy átdolgozták, azt nem tudom — minden esetre a Facebook-nak nem fáj, ha utána pár ember profilja esetleg beszántásra kerül, vagy jogalap nélkül figyelmeztetést kap.
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- Posta, csomagküldés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- LEGO klub
- Filmvilág
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- További aktív témák...
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ami ilyenkor persze nem meglepo.
a tetejen egy rendes nagykes

a fo felhasznalas mostanaban ugyis az, hogy a pizzatesztaba kerul egy kicsi (tudom az igazi hardcore arcoknal ez epp 1 fokkal van csak az ananasz alatt) es kicsit mashogy sul tole, a 800-825g lisztbe az a 10-15g nem nagyon tudja elvinni az izt

jó a legközelebbi hely egy csomagpont.
) frissítés a trackingen: