Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pacák
    senior tag

nekem ma felfüggesztették a Facebook accountomat, mert szerintük nem tartottam be a cyber security szabályokat.. (wtf?)

Amúgy tényleg nem tudom mi történt, oda kommenteltem pár hír alá egy Nagy Bandó idézetet egy 1992-es kabaréból, majd a napirajzos csoportba be is linkeltem a kabarét mp3-ban a drive - ból. Lehet, hogy ezzel lettem cyber terrorista a szemükben?
    Mindegy, volt egy fellebbezés gomb, aztán majd elbírálják, 180 napon belül... de az azért tényleg elképesztő, hogy csak úgy történnek ilyenek, és mindezt egy algoritmus csinálja, és nincs rá magyarázat. És lehet, hogy egy 18 éves account megy a kukába, úgy, hogy nem anyáztam, hanem max ironikus voltam kommentekben.

És a legszebb, hogy ez azzal jár, mintha nem is léteznék. Mások nem látnak engem eltűntem mindenhonnan, csoportokból eltűntek a posztjaim, kommentjeim, nincs messenger, amit ott kaptam, akár korábban, meg se tudom nézni.

Valahol őrzök két képernyő képet, ami egy hasonló, de pár évvel korábbi automatizált Facebook agymenés után készült. Akkor két normális hangvételű hozzászólást pécézett ki egy aznap élesített algoritmus: kéretlen hozzászólásnak bélyegezve meg mindkettőt. Mintha tilos lenne hozzászólni az adott poszthoz. A csoport admin privát Messenger profilja megvolt, hát átküldtem neki a képet erről a két figyelmeztetésről, de ő semmit nem is látott ezekből.
    Nemrég néztem, hogy az akkor kapott és megreklamált figyelmeztetések még mindig ott vannak a profilomban, mint valami nyilvántartott FB bűnözői priuszok.
    Akkor is voltak erről cikkek, akkor talán eltették talonba az algoritmust, vagy átdolgozták, azt nem tudom — minden esetre a Facebook-nak nem fáj, ha utána pár ember profilja esetleg beszántásra kerül, vagy jogalap nélkül figyelmeztetést kap.

Új hozzászólás Aktív témák