Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid
    félisten

En azt feltetelezem, hogy az adatsor nem netto hazugsag, hanem ugy van megkonstrualva, hogy az nekik elonyos legyen, megpedig azert, mert az elobbi opcio politikailag kockazatosabb, mint az utobbi, de nem feltetlenul eredmenyesebb.

Nem ertem, hogy mi ebben a naivitas, oszinten szolva en pont a ti megkozeliteseteket latom kicsit naivnak (kb. 'beirtak par random szamot egy tablazatba'). Ennel szofisztikaltabban mukodik a rendszer.

Ahogy irtam is, _szamomra_ ezek a szamok azt sugalljak, hogy a kinai vakcina valamennyivel gyengebb, mint a Pfizer, de elegendoen jo.

Te azt gondolod, h a kinai konkretan hatastalan? Semmi ok nincs arra szerintem, hogy ezt hidd; viszont egy csomoan vilagnezeti okokbol ezt probaljak elmagyarazni maguknak.

Fideszellenesek: a kinai es az orosz mogott csak csalas lehet, vagy veszelyesek, vagy hatastalanok, vagy egyik sem, es ez a ket rezsim csak szart kepes gyartani.
    Kormanypartiak: a keleti vakcinak biztosan kiralyak.

Szoval szerintem pont ugyanazt csinalod te is, mint a kormanyhivok, csak a masik oldalrol.

Szerintem joggal feltetelezheto az eddigi informaciok alapjan, hogy az orosz es a kinai vakcina is 'megfeleloen hatekony', de termeszetesen engem is zavar, hogy a kinairol meg mindig nincs hivatalos eredmeny.

“En azt feltetelezem, hogy az adatsor nem netto hazugsag, hanem ugy van megkonstrualva, hogy az nekik elonyos legyen, megpedig azert, mert az elobbi opcio politikailag kockazatosabb, mint az utobbi, de nem feltetlenul eredmenyesebb.“

Szerintem meg ennyire nem okosak. A nettó hírhamisítás nekik elég alap, a lebukást meg leszarják, mert a hívek fele vallásosan rajong értük, akiknek holmi tények nem tudják megingatni a hitét, a másik fele meg anyagilag van függőségben, és/vagy egy gerinctelen tapló.

Amit a vakcinákról írsz, abban tökéletesen egyetértek. Ha befejeznék végre a hazudozást, meg a titkolózást, azzal tennének a legtöbbet a “keleti” cuccok sikeréért. Lehetne ezt normálisan is csinálni, egy fél világ lenne hálás nekik, ha az eddigi tapasztalatokat, adatokat tudományosan is értékelhető módon közzétennék, de ez meg az ő elveikkel ellentétes. Konkrétan kinézem belőlük, hogy ha a kínai cucc tényleg valami mindent vivő csodaszer lenne, akkor ezt szándékosan titkolnák, és a végén előjönnének vele, hogy bezzeg mi ezt végig tudtuk, a zeu meg hagyott meghalni x százezer embert, bezzeg nálunk végig itt volt a megoldás, ha a sok hazugságunk után elhittétek volna, és vakon megbíztok bennünk, akkor odaadtuk volna, de így ti vagytok a bénák, bibibí!

Persze az elmúlt 4+8+11 év alapján sokkal valószínűbb, hogy egyszerűen csak hazudnak.

p

Új hozzászólás Aktív témák