Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• concret_hp

addikt

válasz Viszlát #62275 üzenetére

tény, hogy nincs erős politikai erő. nem tudom mennyire követitek az eseményeket, de az utóbbi 2 ciklusban mindenhez próbáltak jobban érteni mint a szakértők, mindent próbálnak irányítani. a minden állami irányítású rendszert én nem annyira éltem meg, de úgy emlékszem nem nyugatról keletre emigrálnak/tak az emberek hanem fordítva. ami pozitív irányú változás volt az gyakorlatilag mind külső tényezők hatása, tényleg nem tudok semmilyen közepesen jelentős eredményt sem az utóbbi 2 ciklusból. miközben gyakorlatilag minden értelmezhető objektív rangsorban hátra csúszunk (már ami azt méri, hogy mennyire jó élni egy adott helyen).

mindeközben pár komplett iparágat lenyúltak maguknak + azon kívül is elég erőteljesen intézményesítették az állami pénzek magánzsebbe vándorlását, lásd pénztáros lőrinc (igen tudom, mindig van lopás, de ez egészen elképesztő mértékű) megtolva az iszonyatosan irritáló kommunikációjukkal.

ha ehelyett semmit nem csinálnak az is jobb, de ha úgy kellene kormányt alakítani, hogy mindenki a mostaniakon kívül, akkor talán még olyan dolgok is megtörténhetnének, ami egy demokráciában természetes kéne legyen, pl. valós egyeztetések, társadalmi párbeszéd, előre gondolkodás és hasonlók.

Új hozzászólás Aktív témák