Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz tildy #47562 üzenetére

A 24-25 fok az a kellemes idő kategória a legtöbb embernek. Tudom, hogy Te más vagy, de hidd el, nyáron az jó idő, és egyáltalán nem kellemetlenül meleg.

Ha tudnád, hogy a Föld más pontjain milyen idő szokott lenni...
    Pl. csak ahol én jártam eddig:
    -Algériában, a Szaharában eltöltöttem egy nyarat. Már áprilisban 45 fok volt, de ez semmi sem volt a június-augusztus közti meleghez, amikor 55 fok volt árnyékban, csak sehol nincs árnyék, mivel viszonylag kevés fa nő arrafele, és a Nap pont a fejed fölött van (a Ráktérítő fölött delelt akkor a nap, és én a 32. szélességi foknál voltam). Napi 10 liter vizet ittam, és kétszer voltam közben vizelni... a többit kiizzadtam.
    És bár azt tanították az iskolában, hogy a sivatagban éjszaka hideg van, nos, ezt cáfolom, soha nem volt hűvösebb 30 foknál sem, és volt olyan, hogy reggel 5-kor napkelte előtt 44 fokot mértem. Az volt aznap a leghűvösebb. De a Szaharában legalább kaptam levegőt.

- Amikor Amerikában voltam Tiv-éknél, Lajosfalván (Louisville, Kentucky, 38. szélességi kör, Athénnal egy magasságban), kiszálltam a repülőből, és alig kaptam levegőt.
    38-42 fok volt abban a 3 napban, míg ott voltam, és ehhez társult egy laza 90% páratartalom, ami a mexikói öböl felől jött (bár kb. 900 kilométerre volt a mexikói öböl). Nagyon durva volt, mondom, alig kaptam levegőt.
    Szerintem az európai emberek többsége el sem tudja képzelni ezt a fajta meleget, ez egészen más, mint a mediterrán forróság

-Indiában, Pakisztánban minden évben ezrek halnak meg a hőhulámokban, mert 45 fok van.

Ehhez képest a londoni 25 fok hidd el, hogy nagyon-nagyon kellemes.
    A Szaharából Londonon át jöttünk haza, nekem nagyon jól esett végre kicsit fázni. :)

Új hozzászólás Aktív témák