- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
ArthurMiller #4825 üzenetére
A tied viszont nagyobb és nehezebb, izmosodszmajd.... vígasztaljon ez.
-
Dare2Live
félisten
válasz
ArthurMiller #4807 üzenetére
bármelyiknél
pilla hétvégén fotoztam falat uott 80-200al és 70-300al mindjárt felöltöm...
-
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #4742 üzenetére
Ismered a viccet a fekete bárányokról? A szóhasználat, tudod!?
Na mindegy, orvosok ezt úgyse érthetik..
De természetesen ez semmi a te véleményedhez képest, mindenképpen az a döntő
Azért látom kezded kapiskálni a dolgokat. -
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #4740 üzenetére
Én a saját 80-200/2,8 -hoz hasonlítottam, ami optikailag u.a. mint a 70-200VR.
16 elem 11 csoportban vs. 21 elem 15 csoportban. Ugyanannak nem mondanám.. -
Terapeuta
őstag
válasz
ArthurMiller #4713 üzenetére
Azt gondolom meg tudják mondani, mikorra vállalják, én talán vmi előleget hagynék ott, legyen súlya a dolognak, előtte egy nappal bevinni, vagy telefonon érdeklődni...nekik is jobb, hogy nem kell a cuccot kerülgetni.
-
Terapeuta
őstag
válasz
ArthurMiller #4711 üzenetére
Olvastam vmelyik fórumban, hogy jelentősen lerövidíthető a várakozás, ha megbeszéled ...gondolom a szakival...mikor kerül sorra a gép, gyakorlatilag időpontot kérsz rá, és csak akkor viszed be..így 1-2 nap..max.
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
ArthurMiller #4710 üzenetére
Részben megoldódott a dolog, v-szeg az objektív a ludas. A nikon kft.-nél tudják orvosolni a dolgot, kb. 10e !!
a kalibrálása. Hát nem túl olcsó, de legalább beállítható. Azt mondták, utána hibátlan lesz. Ja, és 3 hét
Ez van itthon. Egyébként szerintem is drága kicsit, de tekintve, hogy egy kb.300e ft.-os obi alapáron is, helytálló a dolog. Persze a kitobit inkább kivágnám az ablakon, ha ilyen baja volna
Persze azt a müanyag öntvényt nem is nagyon lehet állítgatni, gondolom.
-
Mercutio_
félisten
válasz
ArthurMiller #4708 üzenetére
Valamelyik szervízben csinálnak fókuszbeállítást, hogy melyikben és mennyire sikeresen nem tudom, de a zindekc nikonos topicjaiban érdemes érdeklődni, ott képben vannak a srácok.
HydraSR: Canon obikkal kapcsolatban is érdemes az ottani Canon-os figurákat vallatni szerintem. -
Terapeuta
őstag
válasz
ArthurMiller #4705 üzenetére
Igen, legfeljebb a VR hiányozhat....
-
Terapeuta
őstag
válasz
ArthurMiller #4701 üzenetére
Viszont bizos nagyon sok örömed lesz benne, és elégedett leszel...namost ha spórolsz ...mondjuk egy százast (persze ez tényleg nem kevés pénz)...de nem leszel annyira elégedett az olcsóbb obival...előbb vagy utóbb úgyis meg fogod venni a 70-200-at... (na nem mintha ez a 80-200 olyan rossz lenne)
Hydra:
És ez a dolognak csak az egyik fele. A másik az, hogy a tesztek sem teljesen mérvadók...vagyis pontosan arra gondolok, hogy sok esetben a tesztképek annyira különböző fényviszonyok között készülnek, hogy igazi összehasonlítást nem is nagyon lehet végezni.
És olyan sok tesztkép nincs is.....
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
válasz
ArthurMiller #4682 üzenetére
Nah, nagy szivattyú a 70-200 VR. Mivel mindenképpen újat akarok, 1350 USD-ért tudják megvenni nekem. Mostanában nem jön haza senki, marad a postai csomag, ami után persze vámot meg áfát fizetsz itthon. És még nem is számoltam a postaköltséget, biztosítási díjat. Na szóval, alig álok meg 400e alatt. És már itthon is kapok azonnal 390-ért.
Így hirtelen szomorúságomban, veszek egy 80-200/2,8D ED Af üveget. A különbözetet meg egy 12-24 nikon obira fogom költeni. Azt írják a 80-200 -ról, optikailag ua a minőség, mint a 70-200, csak persze VR, AF-S nélkül. Ennek ellenére azt írják, hogy viszonylag gyors a fókusza, remélem jó lesz sportfotóra is. Szóval így jártam, remélem nem bánom meg. Csak hát 400e nagyon sok egy üvegért, amit jó esetben hetente egyszer használgatnék. -
Dare2Live
félisten
válasz
250Kért 70-200? Mindent visszavontam!
btw nemtudsz véletlen 2dbot hozatni, azthiszem elbírnám az a +800grammot amivel nehezebb mint a 70-300. -
csiga997
őstag
válasz
Már csak egy hét és valamelyik postás iszonyú jó képeket fog készíteni...
De ez gondolom valami használt cucc, ugye? Ennyiért azért ámerikában sem adnak újat.
Gratulálunk mindenesetre. -
Dare2Live
félisten
válasz
ArthurMiller #4665 üzenetére
Elmondom én. De én nem te!
Én inkább elmennék 2*nyaralni asszonnyal, vennék leendő gyerekeimnek 2bringát ésegy surfot a nyaraláshoz minthogy +200Kt kiadjak egy nagy/dög nehéz és kitünő obiért.
Nekem megfelel 120Kért a 1-2stoppal lassabb nem mindenhol borotvaéles de azért még ígyis kitünő és +100mmrel rendelkező 70-300 vr.
Ellenben ha evvel pénzt is tudnék keresni akár egy havi 1*is azonnal megvenném a 70-200 2.8 vrt. (és amit összekeresek az obival abbol mennénk nyaralni.)
Ja és 80-200t 2.8at semmiképp nemvennék. Mert a 70-300 70-200on ugyanolyan éles az 1stop fényerő meg kb egyenlő használati értékben 3stop VRel. és olcsobb de van +100mmed.
Ez én. De én nem te!
(remélem segítettem.?) -
Mercutio_
félisten
válasz
Esetleg nézz utána sógoréknál nem olcsóbb-e annyial, hogy megérje ott megvenni.
-
werttzui
addikt
válasz
Mindenképp próbáld ki ha teheted mindkettőt egymás után a boltba.
-
Dare2Live
félisten
válasz
ArthurMiller #4654 üzenetére
hirtelen nmvagyok benne biztos de mintha thufir nemrég sigma 70-200at használt volna, őt kéne megkérdezni, ha neki jó nemhinném nked nemlenne.
A nikor 70-200 2.8 ról meg tényleg csak jókat lehet olvasni. mondjuk embertelen ára van. a vr sztem semmiképp se ér +200at egy 70-200on. 200+on már lehet..... -
werttzui
addikt
válasz
ArthurMiller #4659 üzenetére
Nem éri meg az árát de ebbe a kategóriába a legjobb obi attól függetlenűl,hogy 400 ezret nem ér megvenném ha tehetném.de sz.tem egy obi se ér 400 ezret ./a ferrari se ér 50 millát még is megvenném/
[Szerkesztve] -
BEE
addikt
válasz
ArthurMiller #4654 üzenetére
Hogy melyik a jobb, azt nem tudom,
de hogy egy 200-as telén nem ér +200ezret egy stabi az bizonyos.
Pár tizest mindenképp érhet, node ennyit semmiképp.
BEE -
BEE
addikt
válasz
ArthurMiller #3897 üzenetére
Chinon 28-50mm f 3,5-4,5
Valójában csak arra kell, hogy a Praktica obira rátegyem a bajonetet.
BEE -
Dare2Live
félisten
válasz
ArthurMiller #3836 üzenetére
kenrockwell a 4%+t is torzító, irdatlanul vignettáló 18-200 nikorra mondja, hogy milyen isten obi és evvel jár fotózni... szóval oké ellehet olvasni amit ír és ír jókat de néha nagy baromságokat is ''papírra'' vet.
-
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #3836 üzenetére
1.4x-ezőm nincs, 2x-el (kenko) használtam néha. Szükségmegoldásnak jó, egyébként nem tanácsolt.
Jajj, mit írt az a kókler?Most kiváncsivá tettél, megyek is, megnézem.
-
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #3835 üzenetére
98-ban vettem az enyémet, akkor ez volt a csúcs. Azóta kijött két új változat, de mégse éreztem szükségét soha, hogy lecseréljem.
Egyik haveromnak volt sigmája (amíg el nem lopták neki
) bár ő nagyon dícsérte, ennek ellenére csak egyszer próbáltam ki aztán vagy 15 perc múlva letettem.
Már az halálra idegesített, hogy az ellenkező irányba kell forgatni, mint az összes másikat, másrészt meg nem éreztem semmivel se gyorsabbnak annak ellenére, hogy az HSM-es volt, az enyém meg nem. Mondjuk az a pár próbakép amit ellőttem vele ott nem lett rossz. Képminőségben számottevően nem rosszabb a nikonnál, igaz, nem is jobb. (Persze, ez egy nem reprezentatív felmérés eredménye.
)
-
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #3834 üzenetére
Hmm, 105mm-es szűrők... fincsi...!!
Azért olvasni róla rosszat is (backfocus, lágy rajz a rövid végén, etc etc.) Szerintem próbálj ki egyet valahol, mielőtt kifizeted érte azt a 700e-et...Esetleg próbálj bérelni egyet valahol egy pár napra. (Pl Studioline-nál volt ilyesmi régebben, nem tudom most mi a helyzet.)
-
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #3831 üzenetére
A téemfotónál a Nikon 80-200/2.8AFD cca 10e ft-al több, mint a sigma 70-200... A 120-300-nál pedig még a VR-os 70-200 is olcsóbb egy százassal ('rászánható kategória', ehh...
).
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
ArthurMiller #3622 üzenetére
Nekem volt 3 hónapig, de eladtam, nagyjából azért, amit Csiga is elmlít. Túl széles volt (nekem). Egy-két teszt képen kívül mindössze 2 (!!!) jó képet csináltam vele, ami nem túl sok. Persze én béna vagyok nagylátóval, ezt már tudom rég.
Mechanikailag tökéletes darab (jobb, mint a Canon 17-40L), az AF rendben van, élessége elfogadható, CA durva, de javítható (CameraRAW). -
zsiga667
addikt
válasz
ArthurMiller #3629 üzenetére
Amiket eddig olvastam róla:
Szép éles képe van, de ne kerülj vele Nappal szembe, illetve CA-ban sem éppen az élmezőnyt képviseli. Cserébe olcsó, embert lehet vele ölni, bár nem USM de relatíve gyors és halk az autofókusza, és az AF/MF átkapcsolás szerintem nagyon okosan van megoldva. Nameg a fix 'nagy' fényerő se egy rossz dolog. -
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #3626 üzenetére
Úgy látom, te ezt már eldöntötted és most csak megerősítést vársz tőlünk.
Hát vedd meg!
Legföljebb eladod féláron és akkor még 1 valaki örülhet. -
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #3623 üzenetére
ez végülis a digitális 18-35-ös. Szerintem ugyan nincs sok értelme, de akinek ez kell annak biztos jó.
Még a filmes éra derekán vettem egy 18-35-öt, de amíg nem volt digitális gépem szinte alig használtam. Egyszerűen túl széles volt, másrészt képminőségben se hozta a megszokott szintet. Most csak muszájból használom, de biztos, hogy a ''digitális változatát'' nem venném meg.
However, YMMV. -
ArthurMiller
senior tag
válasz
ArthurMiller #3622 üzenetére
A D200-on 1,5 a szorzó, így 18mm lenne az eleje. Ez jól hangzik számomra, a tesztekben meg elég jókat olvastam róla....
-
_Gudella
senior tag
válasz
ArthurMiller #3541 üzenetére
Hát igen, a híres a Canon 200m f/1.8 L győzött.. elfogadnék olyat, már csak használtan szerezhető be, 3000 dollár körül. Durva darab. Csak nem értem miért hagytak fel az egyik legjobb objektívük gyártásával...
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
ArthurMiller #3508 üzenetére
''Persze a kicsinyítés, tömörítés itt is sokat rontott....''
A kicsinyítés élesít, ha ügyesen csinálod... Bicubic sharper... [link]
Szerintem nagyon jól döntöttél!És szép az orchidea is. Én is nevelgetek párat pár éve.
-
werttzui
addikt
válasz
ArthurMiller #3508 üzenetére
Válts programot engem idegesítene a dolog
Az obi szépen rajzol
[Szerkesztve] -
micro
addikt
válasz
ArthurMiller #3468 üzenetére
Szerintem tetszeni fog a D200-on.
Csak vigyázz, mert ez tolózoom. De gyorsan meg lehet szokni.
Én 160 CHF-ért vettem. Fe láttam itthon 70k-ért is. -
Dare2Live
félisten
válasz
ArthurMiller #3466 üzenetére
17-70 el mivolt a bajdod, hogyhogy ''cseréled''? (ha jólemlékszem azt használtad eddig)
Kiváncsian várom majd az obiról a véleményed főleg, hogy 17-70hez hasonlítod, valszeg a 2ő közül választok énis ''nemsokára''. (Egy USMes jövőre jövő *os 16-50es pantax obi ára irdatlan lesz.) -
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #3468 üzenetére
...és ha a vámot és az áfát hozzáadod, akkor az máris 40k
-
micro
addikt
válasz
ArthurMiller #3463 üzenetére
Ez a Nikkor a D verzió?
Mert ha igen, akkor szerintem megéri.
Nekem a D van, tetszik a rajza és sokkal gyorsabb az AF, mint a non-D-n vagy a 70-210/f4-en. -
j.bravo
addikt
válasz
Az addig OK, de mi lesz a nagylátó-kistele véggel (a Tokina helyett)?
Mibe kerül egy ilyen Nikkor? Kéne nekem is egy jó ár-érték arányútelezoom, hasonló átfogással. Ha nem túl drága, még ez is szóba jönne, bár eddig a 70-300 Sigma apó
vagy Nikkor megfelelője, illetve az 55-200-ak között is gondolkodtam.
-
werttzui
addikt
válasz
Na csak nem jött össze hmmmm
adok ollót vágd le a sarkait
-
Stitch
őstag
válasz
ArthurMiller #3461 üzenetére
A szokásos, nézd meg mennyire vigyáztak a lencsére, külsérelmi nyomok láthatóak-e, az első, hátsó lencsetagon vannak-e karcok. Utána egy megfelelően megválasztott témáról készíts képeket, közben figyeld az autófókuszt, elég gyors-e, nem túl hangos neked. Fényképezz egy-egy blendesort (mondjuk f/2.8-tól f/8-ig) 3 gyújtótávon (két végén és középen), majd egy normális monitoron sasold meg a képeket és döntsd el, hogy neked megfelelően rajzol-e. Ilyen jó áron adják, hogy egy nagyobb átfogású, szintén fix f/2,8-as fényerejű, eleve digitre készült alapobjektíven nem is gondolkozol?
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
ArthurMiller #3457 üzenetére
Esetleg még valaki szakértő?
Péntekig el kell döntenem a dolgot. Viszont kicsit tartok tőle, milyen lesz digitális vázon....mire is kell figyelnem tulajdonképpen?
-
Stitch
őstag
válasz
Az összeszerelési minőséggel biztos, hogy nincs gond Pro lencse révén, viszont kérdés, hogy mennyire telecentrikus, mert ez nem DX-es, azaz nem digitre készült. Szerintem mindenképp próbáld ki és nézd meg, mit teljesít, főleg a nagylátó végén a képszéleken. A 20-28mm-es Canon fixek között is akad egy kettő ami egész telecentrikusra sikeredett, azokkal nincs gond dslr-en, viszont a többi rémes amit a képszéleken művel. Én személy szerint egy Zuiko 24mm-es fixet próbáltam (ami filmre hihetetlen szépen rajzol)..viszont csak egyszer volt fenn a 300d-men.
A gyújtótáv jó neked egyáltalán? Nekem pl. a kezdő 30mm nem lenne elég. Esetleg egy Nikon kitobi? A 18-70-es.. -
ThufirHawat
senior tag
válasz
Ilyenem még nem volt, bár egy időben pályáztam rá, de aztán rájöttem, hogy béna vagyok nagylátóval.
Na de a lényeg: a Tokina objektívek, különösen az AT-X Pro család, mind remekül felépített, komoly, súlyos, masszív darabok. Optikailag általában az erősen jó, de azért nem tökéletes kategória, kb. mint a Sigma EX. Nekem eddig kettő volt, a 80-200/2.8, és a 12-24/4. Mindkettőre igaz, hogy teljes nyíláson kissé lágyak, de egy rekesszel szűkebben már hibátlanok.
Viszont ami igazán jó hír: A Tokina el szokta találni a kommunikációs protokolokat, így nála nem igazán ismert jelenség a re-chip. -
werttzui
addikt
válasz
ArthurMiller #3406 üzenetére
Add el nekem féláron nem bánom meg
-
hali01
őstag
válasz
ArthurMiller #3404 üzenetére
pü ment!
Persze,h nem mert ezt a sherpát nekem kell cipelnem[link]
[Szerkesztve] -
hali01
őstag
válasz
ArthurMiller #3402 üzenetére
nemtom,nem ismerem.Csak egyszer találkoztam vele.Ha kell a száma,elküldöm.
Nekem van egy Sherpám. -
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #3384 üzenetére
vettem.
Esetleg még meggondolandó lehet az új 18-135-ös nikkor. Mondjuk, sok info nincs még róla sehol, de pl. a tripontnál a 18-135-ös D80kit ~20k-val olcsóbb a 18-70-es kitnél úgyhogy úgy saccra 85-90k lehet majd a listaára. [link] [link]
Arra számíts majd azért, hogy az 50/1.8-ban nincs kuplung az AF-hez és a 3rd party AF közgyűrűsorokkal (pl tamron) folyton hajtani akarja a közgyűrűkben az AF áttételeket, még akkor is, ha magán a vázon kikapcsolod az af-et. Az MF-es Nikon közgyűrűk meg kb 3x drágábbak. -
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #3381 üzenetére
Hmm, és ez hol van? Én mindenhol ~125-130 körül látom [link] [link] [link]
Vagy ez is valami ''teherautóról leesett'' holmi...?
Ez a közgyűrűsoros dolog nem biztos, hogy jó ötlet. Az 50mm makrózáshoz túl rövid. Egy teljes közgyűrűsorral kb 3-4 centiről kell fényképezned vele, ekkora munkatávolságnál meg szinte lehetetlen rendes megvilágítást elérni. -
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #3376 üzenetére
Hát, a 24-70 mellé nem tudom mennyi értelme vagy egy 50-esnek. Persze, ez a legolcsóbb nikon objektív, így biztos nem vág majd földhöz, de az a 1.3 blende plusz sokat nem nyom majd a latba. Szerintem csak nehezéknek cipelnéd magaddal.
A Sigma+nagylátó mindenképp drágább, mint egyetlen 18-xxxx objektívet venni. A 18-200-as nikkor pl csak ~50e-el drágább, mint a 24-70-es sigma. Annyiból nem veszel se 12-24-et, se 10-20-at, de pláne nem 70-200-at. -
pacorro
aktív tag
válasz
ArthurMiller #3364 üzenetére
A három objektív, amit én mindenhova viszek: 17-35, 50/1.7, 200/2.8 - igaz ezek Minolták.
Szóval egy nagylátót mindenképpen vinnék, és egy nagyobb telét is. Az ötvenes meg mindenhol elfér.
Én nagy átfogású zoomot semmiképpen nem vinnék (bár a 18-200 VR állítólag egész jó).
Szerintem inkább a szendvicseket vegyed ki, de minél több (és jobb) obinak szoríts valahogy helyet.
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #3366 üzenetére
18-200: rendeld meg ma, áprilisra talán meg is kapod.
-
Stitch
őstag
válasz
''Rövid'' körút..
Azt hiszem ilyen hely(ek)re mindenképp vinnék egy ultranagylátót (zoomot)..legalább (induló) ekv. 18-20mm körül, szédületes teret lehet vele adni a tájképeknek. Meg vinnék mellé egy fényerős fixet..mondjuk 85 f/1,8 vagy ha bevállalod a cipelést, akkor egy 80-200-as telezoomot. Várjuk a képeket.
-
j.bravo
addikt
válasz
ArthurMiller #3366 üzenetére
Tegnap begyűjtöttem egy feltehetőleg jómagamnál nem sokkal fiatalabb MF Nikkor 50/1,8-at; ha a tiédet (AF-es gondolom) hozod a talira, ezeket is összevethetnénk
(tervezem hogy veszek egy AF-eset később, de ez volt most az átmeneti, költséghatékony megoldás).
A több könnyű (??) fix szerintem is jól hangzik.
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
válasz
18-200VR.
Egyébként nem lenne jobb esetleg 3-4 kicsi/könnyű fix?
Mellesleg volt kint pár éve fotós ismerősöm, és ő cipelte a 2,8-as zoomokat végig, szóval nem lehetetlen.
[Szerkesztve] -
PhilBrick
őstag
válasz
ArthurMiller #3159 üzenetére
Nem lesz rövid portréra, makróra az 50 mm? A 105 mm nekem jobban bejön, de lehet,hogy csak szeretem tartani a távolságot a modelltől.
-
Badb0y
addikt
válasz
50-500-ról amiket írnak, azzal ellentétben k. jó obi. Gyors, van benne anyag, és eszméletlen jó képeket lehet vele készíteni.
-
csiga997
őstag
válasz
18-70DX+70-300VR
-
hali01
őstag
válasz
ArthurMiller #2630 üzenetére
Ma megvettem és sztem is egész korrekt képe van.Legalábbis az árához képest mindenképp.
Ráadásul gyors,halk és van FTM.Kaptam hozzá egy HOYA +4-es makrolencsét és egy Sigma EX MC UV szűrőt.Így volt 72k.
Azt a Tamront én is megtaláltam de a tulaj Pekingben lakik és 2 hónap múlva jön csak haza,addig vége a nyárnak.
Újat meg mint már írtam nem fogok venni mert nagy bukta és nem szoktak tartósan hozzám nőni a cuccok. -
hali01
őstag
válasz
ArthurMiller #2459 üzenetére
Legalább volt miről (kiről) beszélni.
Közben tanulmányoztam a Lesaux által belinkelt oldalt és sikerült megértenem a grafikonokat is.Összevetettem a tamront a sigmáddal és az eredmény pro-kontra.
Egyik sem jobb a másiknál,sőt nézegettem L-es obikat is és nem láttam a 150-200ezer forintnyi különbséget a grafikonokban.
Így azt mondom,h mindegyik jó csak a megfelelő beállításokat kell eltalálni.
Persze a tesztek szerint vannak jobbak és sokkal rosszabbak is de azok nem ebbe a kategóriába tartoznak.
Ezek után Lesaux hsz-e kicsit eltúlzottnak mondható. -
sakál
tag
válasz
ArthurMiller #2352 üzenetére
Milyen géphez vennéd az objektívet?
-
sakál
tag
válasz
ArthurMiller #2350 üzenetére
[link]
[Szerkesztve] -
YouCanCANON
aktív tag
válasz
ArthurMiller #2249 üzenetére
Akkor Tamron mindenképp... hacsak nem akarsz kib@xni magaddal (és Sigma-t venni)
-
YouCanCANON
aktív tag
válasz
ArthurMiller #2247 üzenetére
Hmmm, nem is tudtam. Ha a minőség a fontos, akkor vegyél inkább Tamron 28-75 f/2.8 XR Di LD ASL IF objektivet ... ha a masszivabb felépités akkor Sigma
-
YouCanCANON
aktív tag
válasz
ArthurMiller #2243 üzenetére
Yooo... bár a Tokina 28-80 -al jobban jársz
-
pitman
őstag
válasz
ArthurMiller #2200 üzenetére
Mintha ezt mondtam volna (azt hiszem pont neked, de korábban másnak is), hogy a mattüveget nem ajánlatos törölgetni semmivel sem. Ezt egyébként a Canon hivatalos dokumentációja is említi, hogy ha kosz van rajta, le kell fújni, ha ez nem segít, akkor szervíz.
Azt mindenesetre érdemes lenne megnézni, hogy melyik oldalán van a kosz. Ha az optikán keresztül belenézel és élesen látod a koszt a mattüvegen, akkor az üveg alatt van. Ez csak akkor tüntethető el, ha kiszedik és úgy fújják le, illetve a prizmáról ki.
Illetve azt is meg lehet próbálni, hogy ki kell szedni a mattüveget és nagy nyomású levegővel megpróbálni lefújni. Természetesen ésszel és saját felelősségre. -
lesaux
veterán
válasz
Milyen boltban vetted, hogy akadékoskodás nélkül cserélik, mert rossz?
-
csiga997
őstag
válasz
És miért nem kértél helyette egy másik objektívet? Csak az az egy volt?
Mattüveg téma: ''nem lehet érinteni ezért inkább 7000-ért kicserélem'', ja, én is ezt mondanám...Nekem nincs kanonom, ezért még nem volt szerencsém ehhez a kamerakáefté-bagázshoz, de amiket olvasok róluk nagyon úgy tűnik, hogy kb 500 évvel ezelőtt tölthették le az utolsó frissítést a virtuális valósághoz, amiben élnek....
-
zsiga667
addikt
válasz
ArthurMiller #2183 üzenetére
Egy 2,8-as alapzoom elég jól használható ha működik és elégedett vagy az élességével 2,8-on.
A fülpiszkálós módszert meg gyakorold, bele lehet jönni.(És most már nem lehet rosszabb...
)
-
zsiga667
addikt
válasz
ArthurMiller #2178 üzenetére
Ha ISO100-on 2,8-as rekeszre 1/60-at mond az automatika, az nem túl sok, bár beltérhez képest még kifejezetten jó. Határeset, de szerintem itt még rendesen mennie kellene az AF-nek. Ja és még egy kérdés, mire próbálsz fókuszálni? (Alacsony kontrasztú témákra, pl. egyszínű falra sok fényben is nehezen áll rá az AF...)
A mattüveget és a tükröt én fülpiszkálóval tisztítom, bár kellett hozzá egy óra gyakorlás mire belejöttem, először csak még koszosabb lett tőle. -
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #2178 üzenetére
2-es rekesz egy 2.8-as objektíven? Te valamit feltaláltál...!!!
Szerintem próbáld ki még azért reggel, és ha nappali fénynél se jó, akkor vidd vissza. -
zsiga667
addikt
válasz
ArthurMiller #2173 üzenetére
Mennyi fény van abban a szobában? (Kérnék egy ISO-t, egy rekeszt és egy záridőt, a fénymérő szerint.) De általában nem kell meglepődni ha beltérben szenved az AF, főleg nem egy consumer gépváz (pl. 350D, D50) esetén. Jó megoldás lehet egy rendszervaku, a beépített LED-es segédfény tapasztalataim szerint sokat segít, nagyjából 5-6 méterig.
Az obi HSM-es? Mert ha nem akkor normális hogy hangos. -
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #2173 üzenetére
Hát, egy lámpával megvilágított szobabelső jellemzően nem az autofókusz barátja. Többnyire bármilyen objektívvel hasonló eredményre jutsz gyenge megvilágítás mellett (persze, ez gépváz-függő is). Esetleg próbáld meg egy másik objektívvel is. Ha ugyanolyan körülmények között a másik jól működik, akkor vidd vissza. Vagy pedig aludj rá egyet és próbáld nappali fényben. Ha ott is rossz, akkor midenképp cseréltesd.
Na persze, ha emellé még hangos is, az eleve nem egy jó omen... -
válasz
ArthurMiller #1981 üzenetére
-
hali01
őstag
válasz
ArthurMiller #1981 üzenetére
Ezt ugyan nem ismerem de az a 3.5-6.3 elég gáz egy ekkorka telécskénél.
-
hali01
őstag
válasz
ArthurMiller #1951 üzenetére
Ok!
-
hali01
őstag
válasz
ArthurMiller #1948 üzenetére
Tökéletes állapotban van.Kezdettől fogva uv szűrővel használtam.
De már jó ideje nem használom mert én inkább a nagyobb telét részesítem előnyben.
Most éppen egy Tokina 80-400-at keresek csak előbb ezt kell eladnom.
Ha érdekel és még meglessz akkor küldj egy emilt.
Ja és én is 350D-n használtam.
[Szerkesztve] -
hali01
őstag
válasz
ArthurMiller #1943 üzenetére
Azt ugyan nemismerem de van egy eladó Sigma 24-135 f2,8-4,5 obim 80ér UV szűrővel ha esetleg érdekel.
Ennek jó rajza van az biztos.
[link] -
válasz
ArthurMiller #1943 üzenetére
Mnnyiért? Milyen vázra?
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Háztartási gépek
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest