- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
Aktív témák
-
Terapeuta
őstag
válasz
Hacker75 #4730 üzenetére
Sigma 55-200/4-5.6 DC
Az 55 jelzi az obi minimális fókusztávolságát.
A 200 a maximálisat.
A kettő hányadosa (max/min) adja a nagyítást, a zoomot, vagyis: 200/55 ...
Ha arra vagy kiváncsi, hogy ez mennyire hozza közel hozzád a témát, akkor az objektívek között ne ezt a hányadost nézd, hanem a max. fókuszt. Amelyik nagyobb, az hozza közelebb.
Annyit kell tudni még a dologról, hogy a típusszámban megjelölt számok (a min. és max. fókusz) akkor pontosak, ha a fényképezőgépedben lévő érzékelő full-frame, azaz pontosan akkora, mint a ''kisfilmes'' képkocka, azaz 36mm*24mm. Ha ennél kisebb, akkor ezeket az értékeket (a min és max fókuszt) meg kell szorozni a fényképezőgépre (pontosabban az abban lévő érzékelőre) vonatkozó szorzótényezővel. Ez Canon gépeknél 1.6, Nikonnal, Pentaxnál, Sonynál 1.5, olympusnál 2. Így megkapod az objektív valódi fókusztávolságát. Ha pl Nikonnal használod a gépet, akkor ez: 82.5-300 (50*1.5-200*1.5)
Más megközelítésben: az emberi szem kb. 50 mm-nek felel meg. Így azt is mondhatjuk, hogy ez az obi, ha nikonnal használod, hatszoros (300/50) nagyítást ad.
Közben megelőztek.
[Szerkesztve] -
Terapeuta
őstag
[link]
Itt lehet nézelődni... -
Terapeuta
őstag
válasz
ArthurMiller #4713 üzenetére
Azt gondolom meg tudják mondani, mikorra vállalják, én talán vmi előleget hagynék ott, legyen súlya a dolognak, előtte egy nappal bevinni, vagy telefonon érdeklődni...nekik is jobb, hogy nem kell a cuccot kerülgetni.
-
Terapeuta
őstag
válasz
ArthurMiller #4711 üzenetére
Olvastam vmelyik fórumban, hogy jelentősen lerövidíthető a várakozás, ha megbeszéled ...gondolom a szakival...mikor kerül sorra a gép, gyakorlatilag időpontot kérsz rá, és csak akkor viszed be..így 1-2 nap..max.
-
Terapeuta
őstag
válasz
ArthurMiller #4705 üzenetére
Igen, legfeljebb a VR hiányozhat....
-
Terapeuta
őstag
válasz
ArthurMiller #4701 üzenetére
Viszont bizos nagyon sok örömed lesz benne, és elégedett leszel...namost ha spórolsz ...mondjuk egy százast (persze ez tényleg nem kevés pénz)...de nem leszel annyira elégedett az olcsóbb obival...előbb vagy utóbb úgyis meg fogod venni a 70-200-at... (na nem mintha ez a 80-200 olyan rossz lenne)
Hydra:
És ez a dolognak csak az egyik fele. A másik az, hogy a tesztek sem teljesen mérvadók...vagyis pontosan arra gondolok, hogy sok esetben a tesztképek annyira különböző fényviszonyok között készülnek, hogy igazi összehasonlítást nem is nagyon lehet végezni.
És olyan sok tesztkép nincs is.....
[Szerkesztve] -
Terapeuta
őstag
Én a mammutban tapiztam végig az összes gépet. Egyenlőre be nem kapcsoltattam, de mikor mondtam a problémám, szó nélkül kihoztak két obit (egy kurv@nehéz szigmát és egy könnyebb canon telét) feltette a srác kezembe adta, és én konstatálhattam amire kiváncsi voltam. Szó nélkül összepakolt megköszöntem Neki, és ennyi.
-
Terapeuta
őstag
Engem érdekelne a 70-300 VR képminősége. Dualon egy másik fórumon feltett pár linket tesztekről, de képeket igazából nem láttam. Ha esetleg vkinek tapasztalata is van, azt is szívesen venném.
-
Terapeuta
őstag
válasz
dorog.zultan #4381 üzenetére
Néztem képeket ezzel az obival...hááát....
Eddig azt hittem, hogy tudom milyen obim lesz 70 mm fölött, és majd ez alá keresek majd valamit....most meg úgy gondolom, tudom, mi kell nekem 17-40 közé...de most fogalmam sincs, mi lesz 40 mm felett ???
Káprázatos a képe....
[Szerkesztve] -
Terapeuta
őstag
válasz
dorog.zultan #4381 üzenetére
Ehh...észben tartom...köszönöm...
-
Terapeuta
őstag
Nézd, én úgy látom most, hogy ha a kép minősége az elsődleges szempont, akkor 70-200, és kész! Én a magam részéről két év tapasztalata után azt látom, hogy ha fényképezni megyek, akkor mindig van nálam állvány, vagyis IS-re nincs szükség.
Ha kényelmesen akarod használni a gépedet, tudod, hogy állvány nélkül használnád, akkor jó lehet az IS, bár megjegyzem, azért 1/4 - 1/5 másodperc alá IS-sel sem fogsz menni, de az is tény, hogy ezen értékek felett (1/10, 1/20 mp IS nélkül rizikós) viszont még 200 mm körül is segít. Ha pedig tudod magadról, hogy nagyrészt mondjuk 150 mm felett használnád a gépet, akkor erősen javalott. Én úgy gondolom, hogy ha nem madárfotózásra kell a gép akkor a 70-200 a maga 200*1.6 = 320 mm-es fókuszával mindenhová elég lehet...de ha szinte a 150mm felett használnád, akkor nincs mese, IS.
Lehet, hogy eddig az alapobi korlátai miatt azt hiszed, hogy Neked most hű, az összes tele se elég, de gondolj abba is bele, hogy a 70-200 majd négyszer erősebb nagyitást ad, mint amit eddig használtál. -
Terapeuta
őstag
Szia!
Azt olvastam,hogy 1/500 ad helyett 1/60 ad-al is el lehet készíteni a fotót,ez,hogy kell értelmezni?
[link]
Ezt úgy kell értelmezni, hogy pölö ha megnézed ennek a belinkel hsz. képjének (ami sztem ismerős lehet Neked) az exifjét, az láthatod, hogy 200 mm fókusz mellett 1/6 másodperces záridővel fényképeztem úgy, hogy nem mozdult be (tehát 1/200 helyett 1/6 másodperc....a kép amúgy a bazilika nagyképétől balra eső leghátsó oszlopát ábrázolja, a jobb oldalt a nagykép ''kerete'' látható) eredendően. Ezt IS nélkül nem csinálod meg, bár egy böszme másfél kilós géppel lehetÁllítólag az obiba épített IS ennél is hatékonyabb.
Ha a fizikája is érdekel, a kereső biztos feldob egy-két dolgot.
Mellesleg, bár én még csak tervezem tükrös beszerzését, de ez a Canon 70-200 F4.0 nálam befutó lesz, ha ennyiért (135e) be tudom szerezni (én még azt nem tom, milyet vegyek 70mm alá, amivel makrozni is tudok....de én még nyárig ráérek). -
Terapeuta
őstag
válasz
ThufirHawat #3862 üzenetére
OK. Minden lépésed (vagyis a honlapodat) árgus szemmel figyelem, mert én is fontolgatom egy tükrös beszerzését.
Hozzászólás törlését itt kérheted: [link]
[Szerkesztve] -
Terapeuta
őstag
válasz
ThufirHawat #3858 üzenetére
Hmmm. ez jónak számít ???
Persze néztem, ez a legolcsóbb, de kötelező darabnak tartják...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Epson DS-860 profi dokumentumszkenner kitűnő állapotban eladó!
- hp digital sender flow 8500 fn2 scanner
- HP DeskJet 1220C A/3 Színes Tintasugaras nyomtató Windows 10 kompatibilis
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon! 500.000 Ft egyben az egész 18 mill. helyett
- Nyugta és blokk nyomtatók eladók olcsón
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest