- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
sakál
tag
válasz
biggamer #2434 üzenetére
A számok a képméret (jelen esetben a CMOS mérete!), és a leképezengő tárgy méretének az aránya. Azaz: azt mutatja, hogy a képfelfogó méreténél hányszor nagyobb tárggyal lehet teljesen még kitölteni a képmezőt. A kifejezetten macró célra gyártott (fix gyújtótávolságú) objektívek általában tudják az 1:1 arányt. (tehát a képérzékelővel azonos méretű tárgyak méretazonosan lesznek leképezve), de evvel ne törődj, hisz itt egy standard alap zoomról van szó. A többi alapzoomhoz képest csak annyi a külömbség, hogy az objektívtubus (és reméljük - a lencsekorrekció) lehetővé teszi igen kicsi tárgyak stb, közeli fényképezését.
-
sakál
tag
válasz
biggamer #2431 üzenetére
Én egyáltalán nem úgy látom, hogy a Canon lenne a jobb.. A makrós képek becsapósak, mivel a Canon egy rekesszel gyengébb, így nagyobb teljes nyílásnál a mélységélessége.Más tesztek is engem igazolnak. Persze a Sigma ''fapados'', nics USM és képstabiklizátor. Viszont ha sok makrót akarsz készíteni, akkor nem is lesz rá szükséged. Az árukat is nézd meg..
-
sakál
tag
válasz
ArthurMiller #2352 üzenetére
Milyen géphez vennéd az objektívet?
-
sakál
tag
Mamár minden jobb cég bajonett foglalattal készíti a cserélhető objektívjeit. Ezek természetesen - kevés kivétellel - nem csereszabatosak más gyártók termékeivel. Léteznek elismert ''utángyártó'' cégek, akik minden nagyobb márkához gyártanak objektívet. De ezek is csak az adott gyár gépeihez használhatók.
[Szerkesztve] -
sakál
tag
válasz
ArthurMiller #2350 üzenetére
[link]
[Szerkesztve] -
sakál
tag
válasz
biggamer #2307 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy - amatőr szinten - megúszhatatlan egy jó alap zoom.
Az összehasonlított két objektív esetében a Sigma nem közelít a Canonhoz, hanem - optikai szempontból - lényegesen jobb! (fele árért) A külömbség a Canon javára, hogy USM-el, ill. képstabilizátorral rendelkezik.(ezért is ilyen drága) Az USM hasznos dolog, de nélkülözhető. Ugyanígy a képstabi is, főként ebben a gyújtótávolság tartományban.
Az éles tiszta kép viszont kevésbé nélkülözhető, legalábbis az én nézeteim szerint.A kérdéseidre:
- A Sigma macró állásban is használható, arra is korrigált.
- HSM nélküliekben is van autófókusz, csak lassabb. Makrózásnál egyébként sincs(többnyire) szükség az autófókuszra.
- A 4/ 70-200 nagyon jó választás, ha van rá pénzed.
- Az IS USM objektívek általában drágák, még azok is - mint ahogy a példa mutatja - amelyek optikailag nem a legjobbak..
Én három objektívet ajánlanék(egyelőre):
Sigma 2.8-4/ 17-70, Canon 4/ 70-200, Tamron 2.8/90 macro -
sakál
tag
válasz
biggamer #2303 üzenetére
Nem ajánlanám. Elég gyenge a felbontása, ráadásul a szélek felé rohamosan romlóan.
A kromatikus aberrációja(színi hiba) egyenesen sz..r. Helyette ajánlanám a Sigma 17-70/2.8-4
objektívjét. Viszonylag olcsó széria, és mindenben felülmúlja a másikat. (igaz, nem USM)
Itt a Canon tesztje: [link]
[Szerkesztve]
Ez pedig a Sigmáé: [link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest