- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
ArthurMiller
senior tag
Találtam új, bontatlan dobozos 70-200 VR obit 1200 USD áron. 14 nap a szállítás az államokban, 20 USD. Így 260 HUF kb. a végösszeg, Májusban jön is haza ismerős, így beneveztem egyre.
Más: gyári állapotban nikkor 80-200 f/2,8 így eladó lesz május közepén. 180.000 HUF , ha valakit esetleg érdekelne. -
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #4743 üzenetére
Nem vitázok
más: tegnap sikerült beszélni a kollégámmal, aki most éppen az amcsikat ritkítja, tud venni 70-200VR obit 1300 USD körül. És szeptemberben jön haza, így el is tudja hozni, akoor nem kell mindenféle vámot, áfát fizetni. Tehát kicsit később meglesz, és 250 körül megáll. Persze pill. elégedett vagyok a 80-200 -al, csak hát, ha lehet 70-200, akkor cserélni fogok
Apropó, nem érdekel valakit szeptemberi átadással egy 80-200 obi, gyári állapotban, mondjuk 185e magyar pénzért? -
ArthurMiller
senior tag
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Dare2Live #4739 üzenetére
Ezért írtam, hogy szerintem nem éles, de elfogadható minőség. Én a saját 80-200/2,8 -hoz hasonlítottam, ami optikailag u.a. mint a 70-200VR. De természetesen nem a nikon legjobb, legendás üvegeihez kell hasonlítani. Szerintem a maga kategóriájában, áráért, igenis, egy nagyon jó kis obi. A durva különbségek úgyis csak extrém helyzetekben jönnek ki, hétköznapi témáknál, kis utómunkával, nincs szembetűnő difi.
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
ArthurMiller #4710 üzenetére
Részben megoldódott a dolog, v-szeg az objektív a ludas. A nikon kft.-nél tudják orvosolni a dolgot, kb. 10e !!
a kalibrálása. Hát nem túl olcsó, de legalább beállítható. Azt mondták, utána hibátlan lesz. Ja, és 3 hét
Ez van itthon. Egyébként szerintem is drága kicsit, de tekintve, hogy egy kb.300e ft.-os obi alapáron is, helytálló a dolog. Persze a kitobit inkább kivágnám az ablakon, ha ilyen baja volna
Persze azt a müanyag öntvényt nem is nagyon lehet állítgatni, gondolom.
-
ArthurMiller
senior tag
-
ArthurMiller
senior tag
Egy kollégám nemrég vett egy nikon 28-70/2,8 objektivet. Egy baj van vele: amire fókuszál az nem tökéletesen éles, de közvetlenül, kb 2-4 mm-el a fókuszsík mőgőtt pedig penge éles a téma. Először azt hittem a sokszor hallott, de általam sosem látott backfókuszról van szó, de szerintem nem, mert a többi objektívjével teljesen jók a képek. Mi a fene lehet ez? Ha az objektív a hibás, állítható szerintetek? Nem garis, behozatta, és itthon nem érvényes az amerikai garancia. De gondolom, ha állítható a dolog, akkor a nikon kft-nél meg tudják talán csinálni. Ötletek? Minden segítséget örömmel fogadok, eléggé maga alatt van a srác
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
ArthurMiller #4682 üzenetére
Nah, nagy szivattyú a 70-200 VR. Mivel mindenképpen újat akarok, 1350 USD-ért tudják megvenni nekem. Mostanában nem jön haza senki, marad a postai csomag, ami után persze vámot meg áfát fizetsz itthon. És még nem is számoltam a postaköltséget, biztosítási díjat. Na szóval, alig álok meg 400e alatt. És már itthon is kapok azonnal 390-ért.
Így hirtelen szomorúságomban, veszek egy 80-200/2,8D ED Af üveget. A különbözetet meg egy 12-24 nikon obira fogom költeni. Azt írják a 80-200 -ról, optikailag ua a minőség, mint a 70-200, csak persze VR, AF-S nélkül. Ennek ellenére azt írják, hogy viszonylag gyors a fókusza, remélem jó lesz sportfotóra is. Szóval így jártam, remélem nem bánom meg. Csak hát 400e nagyon sok egy üvegért, amit jó esetben hetente egyszer használgatnék. -
ArthurMiller
senior tag
Nos, most beszéltm le az objektivet, jövő héten küldik a 70-200VR-t amerikából. Kb. még 1 hét, mire megkapom. Minden költséggel kb. 250eHUF-ban megáll. Úgy gondolom ez volt a legjobb döntés. Mégsem 400, és meglesz. Persze várni kell rá, de addig kibírom valahogy
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Dare2Live #4663 üzenetére
Megkérdezem tőle. Egyébként b@ssza az agyamat a 70-200/2,8 VR. Attól félek, ha nem azt veszem, akkor meg fogom bánni. És miután letettem 225E-t egy 80-200/2,8 nikkor obiért, úgy gondolom szar érzés lesz.
Most pl. úgy vagyok vele, kicsit várok, aztán megeveszem a legjobbat. Ugyanakkor szerintem is őrültség egy alkalmanként kattogtató amatőrnek majdnem félmilliót kiadni egy obiért. Hát, most rágódom, kissé tanácstalan vagyok -
ArthurMiller
senior tag
Lenne egy last minute kérdésem
Sigma 70-200/2,8 vagy Nikkor 80-200/2,8 legyen a választásom? Mindkettőről olvastam sok jót, azt hiszem alapjában jó üvegek. Árban kb. u.a. Vagy megéri a +200e-t a Nikkor 70-200/2,8 VR? Nekem a VR nem feltétlenül szükséges.
köszi -
ArthurMiller
senior tag
Van valakinek ezzel tapasztalata?
Nikon AF VR Zoom-Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6D ED
Esetleg vélemények? -
ArthurMiller
senior tag
Hmmmm...egyre többet olvasva, a nikkor 80-200/2,8 ED a nyerő. A szürkeimportőrnél 240k, ami teljesen elfogadható. Kíváncsi lennék 1,4x-vel a képminőségre...Csak a Ken Rockwell féle vélemények zavarnak kissé, egyszerűen szemétnek nevezi a többi obit a kategóriában. 'like Sigma...'
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #3833 üzenetére
Nem kell bele stabilizátor, nem is számoltam vele. A 120-300 -ról csak jót olvastam, bárhol néztem, még 1,4x-vel is kifogástalan a képe, és persze nem 200 a vége. Nem mindig a nikkor a legjobb, olvasataim szerint. Ami a rászánható kategóriát illeti, az ugye mindenkinél más, ennélfogva eléggé relatív
De azért köszi, hogy foglalkoztál a problémámmal
-
ArthurMiller
senior tag
Némi döntési támogatást szeretné kérni tőletek. Eljött az ideje, hogy vásároljak egy használható telét a gépemre. Eredetileg, a következőket néztem ki:
Sigma 50-500mm f/4-6.3 EX DG HSM
Sigma 100-300mm f/4 EX IF APO HSM
aztán, némi tépelődést követve, beszállt a játékba ez is:
Sigma 70-200mm F2.8 EX DG MACRO HSM
legvégül, mély sóhajok közepette, ezt is számbavettem:
Sigma 120-300mm f/2.8 EX IF APO HSM
A brand objektívek, hasonló fényerővel, átfogással, számba se jöttek, nagyon drágák. A fentiek sem kefejezetten olcsók, de a rászánható kategóriába tartoznak. A felhasználás elég vegyes lesz, sport, természet, madarazás, ha alkalmam lesz rá. Köszönöm véleményetek, ha lehet indoklást is szivesen olvasnék
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
Tegnap vettem egy sigma 24-70/2,8 objektivet. Hasonló volt a canonomon, csak a régebbi típus, még nem ''macro''. Roppant kétarcú lencse volt, a legjobb és a legszarabb képeimet készítettem vele, ennek ellenére szerettem.
Sajnos nem tudtam tisztességes tesztfotókat készíteni, csak itthon párat, de azok alapján hasonló képminőséget nyújt mint a tokina 20-35/2,8 obim. Szóval eddig elégedett vagyok vele. Mutatok pár sebtében készült fotót, persze 2,8 rekesszel. Nem a kompozició, téma a lényeg! Az elsőn az élességét nézegettem, egész jó volt, sajnos csak vakuval sikerült már fotózni, nem volt kézügyben az állvány. A másodikon a színeket nézegettem, ez is tetszik eddig. Egyébként is, nekem nagyon bejönnek a sigma meleg színei.
[link]
[link]
Természetesen, semmi utómunka. Tudom, belógott az obi vége a vakuba, de most ez nem számít.A nikkor 24-120 obimnak kicsit ''sterilek'' a színei, egyébként szép éles képeket készít. Ahol vettem, volt nikkor 28-70/2,8 is. Nem volt számomra látható különbség hirtelen a képei között, és ha igen, az nem indokolja a 200k különbséget.
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #3624 üzenetére
igen, de ez minőségben, nem egy teszt alapján nem igen marad el a nikkor 12-24 mögött, márpedig az 350k....
Nagyon szép képeket láttam ezzel az obival készítve...
Igazából kellene egy nagylátó, 36mm től van obim, az alá kellene valami jó. Ez jónak tűnik, és újonnan is csak 135k. A felépítése meg hibátlan.
[link] -
ArthurMiller
senior tag
válasz
ArthurMiller #3622 üzenetére
A D200-on 1,5 a szorzó, így 18mm lenne az eleje. Ez jól hangzik számomra, a tesztekben meg elég jókat olvastam róla....
-
ArthurMiller
senior tag
A Tokina 12-24 mm / f4 -el van valakinek tapasztalata?
-
ArthurMiller
senior tag
Érdekes.... [link]
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
ThufirHawat #3510 üzenetére
akkor azt hiszem, az előző hozzászólással válaszoltam is.
az orchideákat a párom nevelgeti, nem az én érdemem. A hétvégén majd a torzítását is tesztelgetem, most nincs több erőm
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
na még 1, ez az eredeti fotó kivágott 1/12-ed része, persze ez is nyersben.
[link]
1024x768 mérethatárra konvertálva, ez kb. 2,5-3x nagyítása a képnek.
ha lesz egy kis időm, akkor tesztelem majd rendesen.
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
Nos, hosszas fejvakargatást követően, végül nem a 70-210 mm obit vettem meg, hanem a nikkor 24-120 mm-t. Hát nem bántam meg
Nem volt alkalmam tesztelgetni, csak itthon pár fotó vakuval, de engem meggyőzött. Asszem dobom a sigma projectet, maradok a nikkornál
Pl.-képpen egy fotó, nem a kompoziciót kell nézni, nincs rajta semmi utómunka, így jött ki a gépbőlPersze a kicsinyítés, tömörítés itt is sokat rontott....
[link]
Meg a hülye programom megint csíkot rakott bele. Nem is kell vízjelet használnom, ez lesz a védjelem
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
válasz
ArthurMiller #3457 üzenetére
Esetleg még valaki szakértő?
Péntekig el kell döntenem a dolgot. Viszont kicsit tartok tőle, milyen lesz digitális vázon....mire is kell figyelnem tulajdonképpen?
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
ThufirHawat #3458 üzenetére
Köszi a választ. sajnos nem találtam túl sok visszajelzést a neten, de amit igen, azzal nem volt gond. 2,8-on kissé lágy, de egy rekesszel szűkebben minden tesztfotó hibátlan. Ami megfogott benne az a végig 2,8, illetve a masszivitása, fém és üveg. 77-es szűrőméretű, ami a pro lencséken eléggé általános. A vele egy kategóriában levő nikkor-nál nem teljesít láthatóan rosszabbul, viszont nem is kerül 1500 USD-ba
Stitch Természetesen lehetőségem lesz kipróbálni, majd alaposan megnézem. Azt hiszem, épület és tájkép fotózásra elég lesz. A mostani sigma 18-50 legalábbis bőven elég, csak borzasztóan torzít az alsó végen, az épületek tornyai pl. teljesen összegubancolódtak -
ArthurMiller
senior tag
Mi a véleményetek erről az objektívről: AT- X Pro Tokina 20- 35mm f2, 8 Aspherical ?
Most ajánlottak egy ilyet, tisztességes áron. Nem volt soha Tokina üvegem, nem nagyon tudom hova tenni. Nikon D200-ra venném. Köszi -
ArthurMiller
senior tag
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
zsiga667 #3365 üzenetére
A fix 50/1,8 pár nap múlva meglesz. Egyébként én is gondoltam több fix obira.....A 18-200-at még nem próbáltam, lehet bemegyek jövő hétem az üzletbe, megnézem. Ez nem volt tervbe véve
Viszont a sigma 28-70mm/2,8 már meg van rendelve. Volt a régi canon gépemen, én elégedett voltam vele. A cipekedést illetően, nem vagyok túl jártas a témában, de erősen riogattak, hogy nagyon gondoljam meg, mit viszek magammal
-
ArthurMiller
senior tag
Szakértői véleményeket szeretnék kérni
Ma du visszaigazolták a repülőjegy foglalást, tehát eldőlt, április 30-án indulok egy rövid körútra. (peru: inka ösvény, tikitaka tó, argentinai pampák) Tervben van egy vulkán megmászása is, a csúcs 5000m fölött lesz. Mivel a túra nagy része 4000m fölött lesz, ahol az ember még a bankkártyáját is eldobja, nem tudok magammal vinni csak egyetlen obit a vázon. A kérdés az volna, melyik legyen az? Egy D200 vázra kellene. Nem szeretnék nagy átfogású obit, mert az kompromisszum a minősséggelVárom az ötleteket
Köszi
-
-
ArthurMiller
senior tag
Sziasztok
A héten megveszem a nikon d200-at. Ugyan számtalan ötletem van, szeretnék javaslatokat kérni az objektívek összeválogatásáraAmire én gondoltam: egy fix 50 mm/1,8 nikkor portréhoz, makróhoz,stb, egy általánosan használható 20-80 mm tartományú objektív, erre konkrétan nem gondoltam, de lehet sigma is akár, csak méregdrága ne
Meg persze egy zoom, én az 50-500 mm-es sigma obira gondoltam. Tehát szivesen olvasnék ötleteket, ti milyen objektíveket vásárolnátok a fenti vázhoz? Köszi előre is az ötleteket.
-
ArthurMiller
senior tag
Elfogadható választásnak írják több tesztben is, de különösebben nem dicsérik. Szerintem jobban járnál, ha tovább néznél Tamront. A minap láttam egy gyárilag kalibrált példányt hirdetni 75k-ért. Komolynak tűnt az eladó is, az albumja egész korrekt volt a weben. Csak sajna már nem találom a hírdetést. Az optoform-nál 100k körül van új, ami persze garis, és ott végigpróbálhatod a raktárkészletüket, bármi gond esetén azonnal cserélik.
-
ArthurMiller
senior tag
HeHe...kibeszéltek itt a hátam mögött
Még jó hogy ezt a tipicot is nézem. A fentebb említett két fotó nekem a gépen nem tűnik különösen életlennek, persze a mélységélességgel kellett volna még játszani, meg sietve is lőttem el őket. Hmmm..de majd ma
Egyébként nagyon jó fotókat is lőttem tegnap, csak hát azok nem annyira publikusak
Nem kell rosszra gondolni, családi esemény
Egyébként sokat tépelődtem én is, kb. 2 hónapig tököltem, végül próbálgatás után a Sigma-t választottam. Képminőségével semmi bajom, rendes beállításokkal hibátlan, nekem meg jobban kézreáll, az AF/MF átkapcsolása meg nagyon kényelmes. És csak kevéssel volt drágább. Az is igaz, hogy a Tamront többen dícsérik, de ismerek profi fotóst ,akinek ez a sigma az egyetlen fekete obija -
ArthurMiller
senior tag
ahhh. Használhattam volna a keresőt is
Na mind1. köszi a választ, megnéztem a teszteket, meggyőztél. Tulajdonképpen a sigma 24-70 -et néztem ki magamnak. Be is mentem tegnap megvenni, de meglepetésemre nem volt, meg nem is ajánlották. Állítólag nagy százalékban tévesztenek folyamatosan fókuszt, sokat küldtek vissza a szervízbe. Pedig tesztben nem írtak rosszat róla, és tetszett is az obi. -
ArthurMiller
senior tag
Van valakinek tapasztalata ezzel az obival?
Canon EF- S 17- 85mm F4. 5- F5. 6 IS USM -
ArthurMiller
senior tag
válasz
YouCanCANON #2248 üzenetére
Elgondolkodtam a Tamronon is.....természetesen fontos a minőség. A Sigma ellen szól a mérete. Brutális, 88mm átmérő, 82 szűrőméret, ami már nem a legolcsóbb kategória. A baj, hogy 100k-nál sokkal többet nem szánhatok most az obira. Persze várhatok is.
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
YouCanCANON #2246 üzenetére
Valószínűleg igazad van, de 50k-val drágább is. Ilyen alapon tudnék kicsit drágábban a Tokina-nál is jobbat.
-
ArthurMiller
senior tag
Van valakinek tapasztalata ezzel az obival: Sigma EX 24-70mm f2.8 Asph DF DG Zoom
Szeretnék vásárolni ilyet, a vélemények is nagyon érdekelnének. Köszi. -
ArthurMiller
senior tag
válasz
zsiga667 #2186 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget. Visszavittem ma de. az obit, mert nappal is akadt az autófókusz. Vettem helyette egy vakut, a kissebb canont. Remélem több hasznát veszem.
Ami a tisztítást illeti, nem boldogultam végül, bevittem ma a gépet a Kamera kft-hez. Kifujogatták, de nem lett tökéletes, mert állításuk szerint a mattüveget nem lehet érínteni, így csak a csere oldja meg a problémát, ami 7k. Viszont nagyon apró porszemek vannak rajta, nem nagyon zavaró, így halasztottam a cserét.
Pedig nem is értem hozzá, csak a fülpiszkálóval -
ArthurMiller
senior tag
válasz
zsiga667 #2181 üzenetére
Változó, mindennel próbáltam. Egyébként mennyire használható obi ez?
Megpróbáltam én is fülpiszkálóval tisztítani, de ahogy írtad, csak rosszabb lett.
Pontosan a mattüveg és a tükör poros, a képeken nem látom, eszerint az érzékelő még nem poros. Nem is mernék hozzányúlni.
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
Ja, meg telement porral a gépem is. A keresőbe nézve, csomó porszemet látok. Próbáltam kifujogatni, de csak több lett. Nem tudjátok , hol lehetne kitisztíttatni. Persze nem szeretném otthagyni.
-
ArthurMiller
senior tag
Némi segítséget szeretnék kérni......Vettem ma egy objektívet, Sigma 28-70 F2.8EX
Szokatlanul hangos fókuszálás közben, de nem is ez a legnagyobb baj....többnyire nem tud fókuszálni. Izzóval megvilágított szobában próbálgattam, sokszor elteker a végéig, utána apró zümmögést hallat és nem találja a fókuszt. Ha manuálisra kapcsolok, élesítek, utána visszakapcsolom AF-re, akkor minden rendben, de pár fókuszálás után ismételten nem tud élesre állítani. Normális ez? Visszavigyem holnap? -
ArthurMiller
senior tag
Köszönöm a segítséget, sajnos pillanatnyilag sokkal többet nem szeretnék költeni objektívre. Szabadidőmben szeretek fotózgatni, egy drága objektív nem lenne ''kihasználva'' nálam. Meg persze annyira nem is értek hozzá, csak tanulgatom.
Jelenleg csak a kit objektívem van a géphez, ezért is szerettem volna egy nagyobb zoomátfogású, univerzálisabbat.
Lehet, hogy egyelőre megveszem a tamron 70-300-at, tanulgatni megfelel, az ár-érték aránya meg kitűnő.
A tesztek kifejezetten hasznosak voltak. -
ArthurMiller
senior tag
Sigma Canon 18-200/3.5-6.3 DC
Erről van valakinek tapasztalata? köszi -
ArthurMiller
senior tag
Egy kis segítséget kérnék.....
Tudná valaki, mennyit ér ez az obi: tamron 24-135mm, f3.5-6.5
érdemes megvennem? mennyire használható?
köszönöm
Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest