- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Terapeuta #4747 üzenetére
igyvan jpg nem rawbol.
CA real life fotozásnál rejtély de nincs. Persze 300on figyelek, hogyha lehet f11re lelegyen rekeszelve ugye 300@5.6 és 300@8on problémás f11 ugynézki nem.
élesség: ''azvan, hogy ez az obi ezt tudja.'' Nem olyan éles mint egy nikor 70-200 2.8 vagy egy canon 70-200 f4 l is usm és közelébe nincs egy ''tökéletes'' sigma 150 2.8 ex nek, de viszont gyak hozza amit egy 80-400 vr hoz ''80''-300on.
Ezpedig ugyérzem nemrossz ennyiért. Ráadásul bele se szakadok a cipelésébe, nem okoz gondot a mérete miatti cipelése és ugye az ára is ''baráti''.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
Terapeuta #4736 üzenetére
Jah igen, hát ez nem csak neki szólt, elég sokan teszik fel ezt a kérdést. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy abból, hogy hányszoros zoomátfogású az objektív még nem tudunk meg szinte semmit, legalábbis épp a legalapvetőbb dolgokat biztosan nem, vagyis hogy egyáltalán mire való az az obi. Nem ezt kell először megtudni egy objektívről, a legtöbb laikusnak mégis 99%-ban ez az első kérdése. Inkább azt kéne kérdezni, hogy ez nagylátó, tele, vagy átfogja mindkettőt, esetleg fix stb. ezt meg a gyújtótávból lehet megállapítani. Persze az elején az nem mond semmit, bele kell nézni különböző gyújtótávokba és megjegyezni.
[Szerkesztve] -
Maki73
tag
válasz
Terapeuta #4259 üzenetére
Okés,ezek is meggyőző érvek voltak,végül is nekem nem kell mindenáron a 150 feletti tartomány.
Végül is a mélyen tisztelt kollegák már többen is kifejtették a véleményüket,és azt mondták,hogy a 70-200 as hoz sem kell mindig minden körülmények között állványt használni,ez nagyrészt függ az időjárástól is.
A lényeg az,hogy az alap obitól próbálok megszabadulni,és tényleg annyi pénzt tudok legalább is most jelenleg félrerakni /hacsak nem húzzák ki a számaimat a lottón/,hogy egy obit tudok vásárolni,és ezért ilyen nehéz a döntés,mert a kínálat nagyon nagy,de nekem csak egy dobásom van.
Szóval ha már megvettem nincs visszaút,azt kell használnom ami van.
Mert ha modjuk 3hónap után kitalálnám,hogy mégiscsak a másik obi kell,és 40 e Ft al kevesebbért megszabadulnák a drágaságomtól,akkor pedig az én kedves kis feleségem rövid úton szabadulna meg tőlem.
Mostmár átérzed,hogy milyen nehéz helyzetben vagyok.
180-190 eFt az a határ ameddig elmehetek,ettől drágább már nem jöhet szóba. -
Maki73
tag
válasz
Terapeuta #4257 üzenetére
Köszi a kimerítő választ,így már vágom is a témát.
Nagyon nagy dilemában vagyok 70-200 f4 USM,vagy 70-300 f4-5.6 IS USM?
Azért az álltalad leírtak alapján,csak marha jó dolog az az IS.
Ha a 70-200 at veszem meg nem biztos,hogy állandóan nálam lesz az állvány,de a 70-300 as obi ami IS-es azt ezek szerint szinte mindig és mindenhol ki tudom használni,persze nem éjszakai felvételekre gondoltam.
Szerinted? -
ThufirHawat
senior tag
válasz
Terapeuta #3860 üzenetére
Ezek 100%-os nagyítások, élesítés nélküli RAW képekből. A JPG-ek (vagy az általam feldogozott képek) sokkal mutatósabbak élesség dolgában.
Persze teljes nyíláson közel sem tökéletes (ez ugye nem túl meglepő?), de f/2.8-tól lemossa az összes consumer zoom-ot. f/5.6-tól pedig ugyan olyan jó, mint a Canon EF 200/2.8L-em volt, aminél élesebbet én még nem láttam.
Szóval igen, szerintem NAGYON jó. -
ThufirHawat
senior tag
válasz
Terapeuta #3860 üzenetére
Ezek 100%-os nagyítások, élesítés nélküli RAW képekből. A JPG-ek (vagy az általam feldogozott képek) sokkal mutatósabbak élesség dolgában.
Persze teljes nyíláson közel sem tökéletes (ez ugye nem túl meglepő?), de f/2.8-tól lemossa az összes consumer zoom-ot. f/5.6-tól pedig ugyan olyan jó, mint a Canon EF 200/2.8L-em volt, aminél élesebbet én még nem láttam.
Szóval igen, szerintem NAGYON jó.
Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Hegesztés topic
- Ilyen lesz az anime stílusú Neverness to Everness (NTE)
- Assetto Corsa EVO
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest