Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
Szia,
a Sigma 150-600-al készült képekre gondolsz?
Az Animals mappában lévők mind elég gyenge fényviszonyok mellett készültek, a váz egy D5600, lehet ennyit tud kihozni az obiból kezdődő szürkületben, de az obi is oka lehet, annyira még nem ismerem és sajnos nincs összehasonlítási alapom más vázzal mit tud - tény hogy én is jobb képeket láttam. (Hozzáteszem lehet azokban utómunka is több volt)
A Birds mappában a szürke gémről készült képek készültek jó fényviszonyok mellett és letámasztva, az a néhány cinegés kép szintén nem mérvadó, mert ott szabadkézből bőven lehetett bemozdulás. Viszont a gémes képek szerintem elég jól sikerültek, ha a téma maga nem is sokat ér.
Amúgy csak azért töltöm fel ezeket, mert szívesen veszek bárkitől építő jellegű kritikát, kezdő vagyok még fotózás terén, így a váz meg az obi mellett bennem is lehet hiba.
Szerintem ebben az objektívben több van mint amit a képeimen keresztül látsz, ha erre van keret vedd meg nyugodtan, ettől feljebb már minden nagyságrendekkel többe kerül. A Sport változat nem sokkal tud többet a tesztek szerint és lényegesen drágább.
Gondold meg még esetleg a Nikon 200-500-at, azzal valószínűleg még jobban jársz, vagy néhány hsz-el korábban javasolt még nekem egy hozzáértő kolléga mást is, azokat is nézd meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest