Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
masterful87
üzenetére
A nikon képminőségének szerintem nézz utána, ha jó akkor ez is játszik. Az AF-P elméletileg halk és gyors. Van benne VR, ami nem feltétlen szükséges egy nagylátóhoz, de akkor is van. Nikon saját márkás obija. Mondjuk régebbi vázaknak az AF-P obi VR kapcsolgatása probléma lehet, ahogy itt a fórumon olvastam nem is olyan nagyon régen.
Ha jól tudom műanyag bajonettje van, de a 18-105, 55-200 obikból kiindulva nem lesz vele problémád....Sigmából én a 10-20 f4-5.6 verzió van és elégedett vagyok vele. Fém bajonett, nagyon szépen, finoman mozgó zoom gyűrű. Adnak hozzá egy egész komoly kis táskát is.
Nincs VR (OS) de nem is hiányzik. Templom belsőt is fotóztam már vele f4-en és korrekt kép lett.Ezek nagyjából 1 árban vannak újonnan. Használt árakat nem ismerek.
szvsz
-
válasz
masterful87
üzenetére
Ha Sigma, akkor Sigma 10-20 mm F4,0-5,6 EX DC HSM. Olcsóbb mint az f3,5-ös és jobb is.
-
seven7
aktív tag
válasz
masterful87
üzenetére
Eglobal-ról most rendeltem, majd megírom, hogy milyen ha megérkezett (kb. jövő hét)
-
sarasota123
aktív tag
válasz
masterful87
üzenetére
Esetleg Tokina 11-16/2.8 Pro DX II? En is nagylatot szeretnek, es errol nagyon jokat olvastam.
-
masterful87
senior tag
Nagylátót szeretnék venni Nikon D5100-ra, a Sigma 10-20mm f3.5-t néztem ki, 150 ezer forint. Mennyire lenne ez jó választás?
Nemrég jelent meg a Nikon AF-P 10-20mm f4.5-f5.6 VR, 130 ezer körül vesztegetik. Jobban megérné egy ilyen Nikonba beruházni? Melyiket szeressem?Esetleg ismeri valaki, rendelt már valamelyik oldalról:
https://www.e-infin.com/eu/
https://www.eglobalcentral.eu/A másodikon 280€ az a Nikon, kábé 85 ezer forint, ingyen szállítás, EU-n belülről, igazság szerint se vám, se áfa nem rakódik rá.
-
LamaCube
addikt
válasz
GeriCool
üzenetére
Szia!
Az oldalamon találhatsz 24-es palacsintával készült képeket. Bocs, hogy külön nem szedtem ki, de az exife-nél látni fogod, hogy melyik obi. 1100D-vel készültek a kompozíciókat ne nézd nem értek nagyon a fotózáshoz. Mondjuk én vettem 3 hete egy 1.8-as stm-et. Sokat még nem próbáltam, de nekem nagyon bejön. Az 50-es portréra jobb a 24-es meg városi , szaladgálós mindenes, pici, könnyű nem zavar.
[link] -
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Szeretnék venni 50mm/f1.8 as objektívet. Alapból 35mmest akartam, de az nekem most drága.
Viszont ajánlották a 24mm es pancake objektívet, ami nem annyira fényerős. De állítólag szépen rajzol a kategóriájában.
Érdeklődnék, hogy melyikkel járnék jobban?
Köszönöm -
törölt tag
bocs az off-ért de ez szíven ütött...:

-
Lac-coo
őstag
De ugyanigy vagyok a Nikon 50 1.4G-vel is, azt is dejo lenne kiprobalni egy napig

-
Lac-coo
őstag
1.4-et sigma eretnek.
Meg nezegettem a Sigma 30 artot, de attol meg felek.... -
Lac-coo
őstag
Nikonra mi lenne most a legjobb valasztas 50mm kornyeken, 1,4-es fenyerovel. Sigma ART sajnos felejtos nekem....
Nyitott elesseg, ca erdekel elsosorban, google mindenfelet kidob mindenrol, vagy jo vagy nem ....
-
tothn
tag
Sziasztok! Látom a nikon objektív hirdetéseknél néhol megadnak seral számot, néha azt írják nincsen.
Számít valamit a serial megléte vagy nem megléte? -
zoomon
tag
Köszönöm a sok választ mindenkinek!
@torzo Nem kifejezetten a tág blendéjű obikat keresem, hanem a képi minőséget, rajzolatot, kontraszt, élességet, a viszonyítási alapom a 135/f2-es obim. Ami tudja azt a képminőséget az már jó obi számomra.
Tehát nem a háttérelmosást hajhászom, csak szimplán ez a minőség az elvárásom.
A canon kis 50-je van, szeretem, de túl sok a hibája, az 50-et meg azért nem hagynám ki feltétlenül, mert ha a 35 FF-en van, az 50-meg croppon akkor azért már van különbség. De canon vonalon semmi érdekes alternatíva.@Fotonhámozó Köszi! Hihetetlen, szerintem mindenki 1000 alatt várta, nem igaz, hogy 400 és 1800 közé nem tudnak valami vállalhatót beszúrni...
@duni84 Azokkal amiben nem áll élesre. Guglizd meg majd ha lesz időd.
@jlaudio Köszi, a 35-nél már letettem a voksomat a kis canonra előtte persze azért néztem egy canon 35/f2 vs sigma 35 f1.4 art videót. 50-nél és 85-nél viszont gondolkodom, igyekszem kipróbálni őket.
-
jlaudio
tag
válasz
zoomon
üzenetére
Szerintem próbáld ki a Sigma Art-ot, minőségi darabok és szerintem a fixekkel nem nagyon van fókusz probléma, a haver fix 35 és 50 artja nekem nagyon bejön, de ki kell próbálni, mert mindenkinek más elvárásai vannak egy obival szemben. A fókusz problémák azok inkább a zoomokkal vannak mint például a 18-35 amit én is próbáltam belőni az USB dokkolóval a Nikon D5100 vázamhoz, sikertelenül, pedig a képminősége az nagyon jó...
-
torzo
őstag
Ezeknél a néha csillagászati árú optikáknál sokszor nincs szükség rekeszelésre (pl C 300/2.8, C100-400 ISII stb.).
A C24-105 nem éppen ez a kategória, protrénál, különösen női modellnél ott sem szükséges rekeszelni, sőt, direkt jól jön az a pici lágyság.De nem is erre akarok kilyukadni. Szerintem túlzásba estek, esünk sokan a háttérmosás minél extrémebb mértékéért. Ennek ugye egyik módja a nagy fényerejű optikák használata, holott gyújtótávolság növeléssel a dolog olcsóbban megúszható.
Mindenesetre valóságidegen, életszerűtlen képek millióit látni és nem mindegyiknél a művészi cél dominál.Persze, amúgy meg mindenki arra költi a millióit, amire csak akarja.
-
Byk01
őstag
Ha azt nézem, hogy minden obit kicsit rekeszelni kell, hogy javuljon a képe, akkor egy 1.2-t 1.8-on használva jobb eredményt érsz el, mint az 1.8-cal.
Az már más kérdés, hogy egy hobbifotósnak ez megéri-e, de az ő pénztárcája, arra költi a százezreit, amire akarja. Ha egy fényértéknyi előnyre, akkor arra. -
Throme
veterán
Pedig volt itt fórumozó, aki erre mozdult rá, hogy a modell közelebbi szeme (nem szemből fotózáskor) legyen éles, mit éles, penge éles, és ezt inkább milc-cel tudta elérni D800 helyett. Oda meg kell a tág rekesz
Szóval vannak...Én se értem, miért jó a nagyon kis dof. Technikai bravúr képi manifesztálódása.
-
duni84
aktív tag
válasz
zoomon
üzenetére
milyen fókuszproblémákkal van tele a net? (telefonon most nem állok neki keresgélni). csak azért kérdem, mert én pl elégedett sigma art felhasználó vagyok. és pl az 50 ART mellett tényleg soha többé nem volt viszketés, hogy az 50L 1.2 kerüljön a táskába. el is adtam évekkel ezelőtt. amúgy a dokkolóval ismerkedtem egy picit, majd nettó fél órával később elmúlt a "front focus"-ossága. perpill még van egy 20 art, ami szintén állandó utitárs (itt felesleges fókusz problémákról beszélni). az elérhető lehetőségek közül 50mm-en eszembe nem jutna bármelyik canon-t venni a sigma helyett. 85-ről még nem tudok nyilatkozni, mert nem próbáltam a sigma art-ot, de ott pl az 1.2L elég "lomha" fókusz sebességben a többi obihoz képest. az 1.8 meg okkal olcsóbb (és ár/érték bajnok ezen a gyújtó távolságon) .... de kizárni a sigma art obikat nettó hülyeség lenne
próbáld ki valahol, ahol pl üzletben megengedik, hogy felcsattintsd a gépre. én az első art vásárlásnál pl nem voltam rest kipróbálni az üzletben (és üzlet előtt az utcán/téren), hogy van-e bármi nyűgje, mielőtt kipróbáltam, mert az art széria előtti obijaikkal akadtak gondjaim szép számmal 
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
zoomon
üzenetére
A Canon EF 85 f/1.4 L IS USM tegnap jelent meg hivatalosan. 1880€ az ára...

-
torzo
őstag
válasz
zoomon
üzenetére
Canon 85/1.8 vagy 100/2. Utóbbi eszméletlen jó és szintén olcsó. És könnyű, kicsi, gyors.
A 35 mellé minek az 50?
Meg ezek az 1.4, 1.2 fényerejű optikák. Vagyonért. Szintén kérdezem, minek? Ezek a brutál mosott képek tágon már nem életszerűek, nem beszélve, hogy a lehelletkeskeny dof is zavaró (pl. portrékon) már.
Hagyd a Sigmákat! Nagy dögök. És af dolgában mindig bajod lesz velük!
-
zoomon
tag
Sziasztok!
Tudnátok egy kis felvilágosítást adni a Sigma obikkal kacsolatban?
Éppen átállás alatt vagyok fix sorra, nézegetem a lehetőségeket, 35mm-ből canon-t vettem F/2 is usm-t, tesztek alapján egész jó, és tényleg jó képeket készít - ennyiért.
Amit meg kellene oldani az a 50-85. Erre most csak zoom obim van, kivéve a fix 50-es 1.8-as, de annak túl sok a képi hibája, 100 felett nem érdekes.
Tehát 50mm a canonnak 1.4-es lenne, de a sigma 1.4 art élességben és kb mindenben még a canon 1.2l-nél is jobb. Csak hát tele a net fókuszproblémával... Ez mennyi idő után, miért jelentkezik, és ha jelentkezik hogyan orvosolható, illetve hol mennyiért?
A másik a 85mm, A canon 1.2l egy vagyon, az 1.4 még mindig nem jelent meg, sigmánál ugyanezt olvasom mint a 35,50-nél.
Már néztem samyangot is de a manual fókusz miatt az nálam kiesett.
-
Throme
veterán
Hát, az első link szerint:
"AF-S Zoom-Nikkor ED 16-85mm f/3.5-5.6G IF DX VR"
Majd, "Announced in January 2008"
A másodiknál egy fórumozó írja a VR II-t mint fícsőr, de az honnan veszi? nem tudom.
2008-ban kijött és utána nincs tudomásom frissítésről.
Általában a frissített lencsék megnevezésében ott a VR II., 16-85 lencsét én még nem láttam VR II.-vel.
2009-ben kijött a 18-200 VRII, ami közel van a 2008-hoz, így lehet a 16-85 alapból VRII tudással jött ki csak nem úgy hívták. Ez ugye annyit tesz, hogy nagyobb bemozdulást képes kompenzálni, mint az előd.
Azért azt vedd figyelembe, hogy "sötét" zoom-ról van szó. Rossz fényviszonyoknál - VR ide vagy oda - kelleni fog az állvány és/vagy vaku páros.
Képminőségre nem mondanak jobbat, vagy sokkal jobbat (árkülönbséget tekintve), mint egy 18-105 VR.
Mondjuk 18mm-en biztos jobb a 16-85, mint a kitobik.Szerintem ne a VRI. vs VRII kérdés döntsön. Állapot, ár, és a feladat amire obit keresel, én ezeket tartanám fontosabbnak.
szvsz
-
Throme
veterán
Lehet valahol ezzel jelölték a VR hatékonyságát.
Vannak a 18-105, 55-200, 18-200, (talán az első 18-300 is ide tartozik) VR obik, majd lett frissített 55-200, 18-200 (és lehet a frissített 18-300 is ilyen) VRII.
A 16-85 se valami új, szóval nem is biztos, hogy jobb a VR-je mint a 18-105-nek...Tudsz egy linket dobni, ahol írnak arról, hogy van frissített 16-85 VR II ?
Ha egy hirdetés az, akkor én nem tekintem megbízható forrásnak. Eladó azt mond amit akar...vagy akár el is írhatta... -
Throme
veterán
Ebből hoztak ki frissített verziót, hogy vr 2?
Én nem értek a használt árakhoz. Újkori ára közel 2x 18-105 volt.
Nincs ekkora különbség a kettő közt. Igazából a 16mm kezdet, ami szimpatikusabb, és a fém bajonett.
Voltak akik panaszkodtak a háttérmosásra, mert nem tetszett.
Ugyanúgy "sötét" obi.Amiről tudok, az a 16-80 VR f2.8-f4 ami horror áron van, és lehet, hogy jó, de kisebb pénztárcából létezik helyette a sigma 17-70 " C " f2.8-f4....
-
i-sti
senior tag
Sziasztok,
Meglévő Nikon 18-105 lencsémet szeretnem "upgrade"-olni.
Nikon 18-140 mellett még mi jöhet szóba?
Mindenképpen használtban gondolkodok. Nikon kicsit elvan szállva az árazásaikkal.
-
Pilács
senior tag
Üdvözletem, Sigma 17-70 f2.8-4.5 zoom obi a váz felé mindig fixen 44mm -t közöl, minden képhez ezt tárolja le. Ezért nem is lehet 2.8at állítani 17 mm-re tekerve sem, mert ugye 44mm-t jelez a váznak. Érintkezők megtakarítva, de nem segített. Mi lehet a baj, volt valakinek már hasonló gondja?
-
TV Béla
tag
válasz
entoni1989
üzenetére
Nem tudom mennyi pénzed van rá, de én a Tokina nagylátókat igen javaslom:
Tokina 11-16mm f/2,8 AT-X Pro DX II AF
Tokina 11-20mm f/2,8 Pro DX AF-D
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudtok objektív tisztításhoz, beállításhoz szerviz címeket mondani? Jó lenne Győr, Veszprém Zalaeg. környéke, de ha BP, az sem baj. -
válasz
entoni1989
üzenetére
Szia!
A sigmáról tudok nyilatkozni,mert egy évig nyúztam d5200-on plusz egy kis ideig d7100-on.
Élessége átlagos,rajzolata jó, képszéleket elhúzza főleg 10mm-en,és relatív nagy a színhibája.
Az árázhoz képest szerintem jó nagylátó, bár az utóbbi fél évben kb 30 ezret emelkedett az ára...A nikon még elég új, sok mindent nem hiszem hogy tudnak róla mondani,de szerintem a Sigmát jobban megéri

-
entoni1989
tag
Szisztok.
Objektív választásban szeretném a segítségeteket kérni, melyik a jobb választás? (Nikon D5300 váz)
- Nikon AF-P 10-20mm f/4.5-5.6G VR DX
- Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSMKöszönöm

-
tothn
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Nikkor afs 18-200 mm obim egyszercsak nem fokuszál 80-200 között. Sem manualisan sem autofokusszal. Ezt fokozatosan csinálja azaz egyre kevésbé reagál a fokuszálásra ahogy jobban zoomolok. Neten utánaolvasva nem ritka hiba és talán banális is. Páran maguk meg is oldották, de számomra nem világos hogyanis? Köszi előrw is ha van segítség.
Nikkor afs 18-200 dx vr ed -
Tin_Shield
őstag
válasz
KelemenUhr
üzenetére
Nem rossz, a tesztek szerint kicsit gyengébb a 60-astól. De inkább keress egy Pana 25 f1.7-et szerintem. Jobb általános gyutáv, és a 1.5 FÉ rengeteget számít. Elvétve használtan itthon is előfordul, kint elég gyakran akciózzák. Volt már 100 Dollár/Euro-ért, de 150 körül rendszeresen megcsíphető, az is baráti szerintem.
-
KelemenUhr
aktív tag
Újabb kérdés. Mi a véleményetek a Sigma Art 30mm-es változatáról? A 60mm remek lesz portrézni, de sok helyzetben kevés a hely. Főleg arra lennék kíváncsi, hogy képi világa, bokeh hogy viszonyul a 60-as változathoz. Nézegettem teszteket, de valahogy nem egyértelmű.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Mennyit érhet egy jó állapotú HELIOS 44M-7 obi szerintetek? Tervezek venni egyet. Köszi!
-
válasz
vihartigris
üzenetére
Köszi, beírom oda...
-
barrasz
aktív tag
Valakinek van tapasztalata az alábbi obival?
Discover HD.MC 25mm f1.8 m4/3 bajonettes objektív.
Előre is köszönöm. -
vihartigris
őstag
válasz
Gabócza
üzenetére
Itt próbáld: fotós beárazás
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Meglett, ráadásul találtam itthon használtat remek áron, tökéletes állapotban. Nagyon karcol valóban, jó vétel volt pláne ilyen olcsón, zseniális! Köszönöm a tippet!
-
Sziasztok,
nem tudom, hogy jó helyre írok-e, beárazós segítséget szeretnék kérni.
Édesapám szeretné eladni az egyik objektívjét, de nem tudjuk, hogy mennyit érdemes kérni érte.
A típusa Tamron AF Aspherical LD (IF) 28-200mm 1:3.8-5.6 571D Made In Japan (ezeket tudom leolvasni róla).
Nikon-hoz jó és kifogástalan állapotban van, egy Hama UV szűrővel volt mindig használva így tutira karcmentes.Mennyiért lehet ezt eladni szerintetek? Köszi előre is...
-
Lac-coo
őstag
Sigma DC 30 mm1.4 ,Art -rol mik a tapasztalatok ?
-
Joltee
aktív tag
Nem objektív, de szorosan (szó szerint) hozzá kapcsolódik: fényellenzőt (HB-37, HB-77) és hátsó bajonettvédő sapkát, puha tokot honnan érdemes rendelni; az eredeti Nikon kiegészítők többezres árát inkább hagyjuk, valami jobb fajta utángyártott kellene. Akár itthonról, akár pl. ebay-ről. Tippek?
-
Throme
veterán
válasz
üzenetére
Irigykedtem is arra a canon 10-18-ra
A nikon "olcsósított" nagylátója kapott egy stabilizátort, és mindjárt másfélszer annyi, mint a canon verzió.
Azt nem tudom optikailag mi a különbség. Sejtésem szerint nem nagyon van.Mennyit bosszankodtam, hogy a canon képes kihozni egy budget nagylátót, jó áron, a nikon meg nem.
... aztán lett sigma 10-20. -
törölt tag
válasz
GeriCool
üzenetére
(#27520) GeriCool
"Már a canon topicban is írtam, hogy akkor várat magára még egy picit.
Illetve ott is kérdeztem a 10-18as az vállalható objektív?"Ár-érték arányban az egyik legjobb vétel a jelenlegi kínálatból. Gyakorlatilag az összes rendszerről nézve irigylésre méltó annyiért.

(#27522) Jannus333
A stabi nélkülinek jobb a képe, a másikkal spórolhatsz az ISO-val 2-3 fényértéknyit. Te döntöd el, melyik fontosabb. Nekem Sigma 17-70mm f2.8-4 (C) van, stabis és nagyon jó, viszont használtan nagyon ritka.
-
Jannus333
csendes újonc
Valakinek van tapasztalata a Tamron 17-50 stabis és nem stabis verziója közt van nagy külömbség? Olvasni hideget-meleget..
-
GeriCool
aktív tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Köszi. Már a canon topicban is írtam, hogy akkor várat magára még egy picit.
Illetve ott is kérdeztem a 10-18as az vállalható objektív? -
-
-
torzo
őstag
válasz
GeriCool
üzenetére
Ha már váltani szeretnél, akkor százszor inkább a
18-135/3.5-5.6 STM IS! -
GeriCool
aktív tag
Érdeklődnék, hogy nemrég vett canon gépemhez van egy alap 18-55 f/3.5-5.6 IS USM objektív. Láttam használtan 17-85 f/4-5.6 IS USM objektívet.
A kérdés, hogy ez az objektív szebben rajzolhat mint az említett alapobjektív? Szűrőméret nagyobb kell, így gondolom a benne lévő lencsék is nagyobbak lehetnek. Picit nagyobb átfogás. És gondolom az a 0,5 fényérték az nem okozhat túl nagy hiányosságot nyitott rekesznél. -
torzo
őstag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Te sem vagy átlagfelhasználó meg én sem. Meg még jó páran innen a fórumról. A kolléga cserkelést emlegetett.
Sokszor belefeküdtem én már a homokba, sárba, el is áztam géppel együtt, voltam mínusz 20 fokos hidegben órákig.
A természetfotózás (ugyanez a riportfotózás is sztem) nem átlagfelhasználói igényeket jelent. Fontos a strapabírás, meg kell fizetni. -
torzo
őstag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
A sportban a jobb építési kivitelt és az időjárás állóságot kell megfizetni. Optikailag valóban nincs lényeges különbség köztük a tesztek szerint.
Ha sokat utazol terepen, rázásnak, gyötrésnek van kitéve az obi, akkor számít a kivitel és a szigeteltség.
Egy profi barátom ezért használ csak nativ optikákat kétszeres-háromszoros áron.
Pl. míg a Canon 300/2.8-nak szinte semmi sem árt, még el is ejtették egy alkalommal, addig a S 120-300/2.8 OS szétrázódott magától az afrikai szavannán.
Gondold el, egy vagyonért utazol oda és szétesik az obi! -
Fotonhámozó
senior tag
Viszont a S 150-600 C változata alig rosszabb képminőségben az S-nél, miközben a tömege közel 1 kg-mal, az új ára 150.000 Ft-tal kevesebb. Ahogy tesztekben, videókban látni, olvasni, az építési minősége mindkettőnek igen jó. Megkockáztatom, hogy a C-t bekapcsolt stabilizátor esetén még egész jól megtartod kézből is hosszabb fotózás során, ellenben az S közel 4 kilóját (vázzal együtt) már durva lehet gyakran emelgetni. Ahhoz már erősen javasolt lehet az állvány (ami megint csak plusz súly). Persze nagyban függ attól is, hogy milyen a fotózási szokásod, sokat gyalogolsz-e vagy inkább lesből képelsz.
-
törölt tag
válasz
kalmanahos
üzenetére
Próbálj mondjuk repülőnapot vagy bármi dinamikusan mozgó dolgot fotózni állványról.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy milyen képminőségbeli különbség van a 70-300 VR javára.
-
törölt tag
A Tamron G2 , az azért nem olyan rossz, főleg az árához képest, amennyiért vettem újan. A Sigma S pedig sokkal drágább volt akkor, mikor nézegettem, igaz az ár tükrözi a tudást is. Most már nem sokkal drágább, ha most kéne venni, szerintem az S-t venném, bár lehet, hogy a közel 3kg eléggé megterhelne egy egész napos erdei fotós túra alatt. A Tamronnal is a cél a cserkelés, hétvégén megyek is az erdőbe, meglátjuk, mi sikerül

-
torzo
őstag
válasz
üzenetére
A Bigmat több mint egy évig használtam. Rendkívül jó fogású, könnyen állítható a tubusa, nem éreztem nehéznek, cserkelni is lehetett vele akár egész nap.
Persze, hogy jobb a Tami, de én az átfogás terén nyújtott előnyre utaltam. 10x-es zoom és viszonylag egyenletes teljesítménye van az egész tartományban.
Igaz, már nem mai darab. És a használtpiacon tűrhető az ára. Már amikor van, mert bizony hamar elkapkodják.Amúgy meg a Sigma 150-600 S változata, amelyet szerintem a Bigma utódjának szántak, na az rendesen ráver szegény tamikára. De ott már tényleg nagy a súly.
-
törölt tag
A Sigma 50-500 tekintélyes minden méretben, de főleg súlyban. Két kiló. Ezzel turistáskodni egy igazi fitnesz edzéssel ér fel
Pont ezen okok miatt keresgélek én is egy jó átfogású zoom-ot.
Tervben volt a Bigma is első körben, de aztán hamar kiesett a szórásból, elsősorban nem is a súlya miatt, hanem azért, mert hasonló áron a Tamron 150-600 sokkal többet nyújt, főleg stabilizátor és képminőség terén.
És a Sigma 50-500-hoz képest a Tamron alig volt drágább. -
torzo
őstag
válasz
vihartigris
üzenetére
Ha nem is sok, de azért akad ellenpélda. A Sigma 50-500 tekintélyes átfogása ellenére is jóképű optika.
Canon 28-300 L szintén, sőt! De ezeket, különösen az utóbbit, elég drágán mérik. -
80hun
addikt
válasz
kalmanahos
üzenetére
Nem irtad oda hogy szerinted.

-
törölt tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Valami ilyesmire számítottam én is. A 16-300-hoz hamarosan lesz szerencsém, ugyanis úton van egy. Csak épp ma bukkantam rá erre az új modellre. Viszont az adatlapokat nézegetve szerintem sem fogja meglépni az elődöt, egyrészt nem PZD-s, másrészt nem is tartalmaz XR lencséket, harmadrészt nem belső fókuszos, tehát nem állítható utólag manuálisan, így látatlanban máris csak belépő kategóriának szánták. Nem, mintha a 16-300 nem az lenne, de abban ez a három opció benn van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csak azért adtam el, mert tényleg kihasználatlan volt. Nem tudok a fixekkel fotózni, nekem kell a zoom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)