Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chapel
addikt
Fájó szívvel és kicsit féleve (ilyen képet...brutális), de megválok a Canon 400 5.6 L-től, megnézek egy Sigma 150-600 C-t.
Van valakinek az utóbbival hosszabb sajátkezes, cserkelős tapasztalata?Tesztet olvastam sokat, ahány annyi féle, de úgy látom hogy inkább Sigmát ajánlják a Tamronnal szemben.
Anyagilag most csak C-s verzió játszik, a Sport már kiesik sajna.vihartigris: Volt, ismerem, fotóztam esküvőket vele...az a Tamron 17-50 2.8 (nem VC) sajnos sokszor nagyon túlértékelt. Mindenki ajánlja, de van szórás. 4 képből 2x ha talál ugyan oda, szórja a back és front fókuszt. Használtam 550D, 650D és 7D-n is, kettőt is. Szóval igen, ha talál akkor tényleg szép éles és ugye 2.8 végig, de van szórás, jól ki kell próbálni ezt erősen ki kell hangsúlyozni!

(Én eladtam miután 7D-n egyik esküvőn minden csoport képről 5-6 kellett lőnöm, hogy legyen biztosan egy kép amin talál...
) -
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérném segítségeteket, hogy a 18-55 IS STM kitobit EOS 100D-re ezek közül melyikre lenne legjobb cserélni, véleményeteket köszönöm:
1. Sigma 17-70mm f/2,8-4 DC MACRO OS HSM ÚJ!
2. Canon 17-55/F2.8 IS USM EF-S HSZNÁLT!
3. Canon EF 17-40mm f/4L USM HASZNÁLT!ÜDV.: Balu
-
A rövidke kalandom a D800-ra pakolt Sigma 14-24-el eljuttatott arra a pontra, hogy még is beruházok a nagytesóra... Nem karcol rosszul a Sigma 14-24-e FX-en, de nem hozza azt a szintet, amit elvártam.
Tehát a kérdés:Tamron 15-30 vs. Nikon 14-24?
Árban jelentéktelen a különbség és képminőségben is. Tamron középen jobb, Nikon széleken... mindkettő f2,8-ról indul. Nikonhoz talán egy picivel több szűrőt találni, de aki keres az talál, Leenél van minden mindkettőre.
Szóval most legyetek okosak és mondjátok meg ti melyiket és miért vennétek? Napok óta ezen agyalok, nem jutok egyről a kettőre.
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
A napokban kaptam egy Canon 700D-t 18-55-ös obival. Szeretnék venni egy használható nagyobb átfogású általános obit de a 18-135 stm egy kicsit drága. esetleg tudnátok ajánlani egy ár érték és persze minőséget figyelembe véve más alternatívát?
Előre is köszönöm. -
aleister
veterán
válasz
bigsee
üzenetére
Olyan vázra nehogy D-t vegyél, amiben nincs AF motor! Oda egyértelműen G kell!
A D-n a rekeszállító gyűrűnek nincs jelentősége normál használat mellett. Fordított obis makrózás, freelensing esetén tudsz belőle profitálni.(#24388) lmaresz:
Én D800-on használom. Nálad Dx-en egy kicsivel még elviselhetőbb is a szélek lágyulása.
Ha nem probléma a kétszeres ár, akkor veheted a G-t is. Az nem taknyol ennyire a széleken. -
bigsee
addikt
Kösz. Akkor D5100-on csak manuál fókusz lesz, auto nyista, ha jól értem... Amit kinyomoztam, az az hogy pl. a D-nél az obin is - vagy csak azon
- lehet blendét állítani. -
Anubis_9
addikt
válasz
bigsee
üzenetére
G-nek van saját fókuszmotora, a D-ben nincs. Az utóbbi a vázba építettet használja.
Idézet egy cikkből: A Nikon ma bejelentette 50 mm-es fix gyújtótávolságú, kedvező árú objektívjének fókuszmotoros változatát. Ez főként azoknak jó hír, akik olyan DSLR vázzal rendelkeznek, melyben nincs fókuszmotor (többnyire a belépő és alsó középkategória modelljei). 2011. április 27.
---
Közben megelőztek.

-
törölt tag
válasz
bigsee
üzenetére
A legfontosabb különbség: a D csavarhúzós, szóval olyan váz kell hozzá, amiben van beépített fókuszmotor. (D40(X)/60/3k/5k széria kiesik).
A széleken a D aránylag életlen, középen kb ugyan azt tudja a két obi. A D-nél gyűrűs a bokeh közvetlen fényforrásokon. A G-nek jóval lassabb az AF-e.
-
bigsee
addikt
A Nikkor 50 mm f/1.8 D és G között mi a különbség? Nézegetem a D-seket, olcsón vannak, használtan...
-
.DLL
veterán
válasz
tvamos
üzenetére
Mondjuk offtopik, de ilyen tele tartományra költséghatékonyan érdemes lenne venni egy kompaktot, haverom Nikon P530-cal olyan holdas képet lőtt, hogy leesett az állam. Mármint hogy éles volt, a kis gödröcskék is tiszták voltak és ilyen nagyításról én DSLR-rel csak álmodhattam eddig. Szerencsére nincs tele mániám, szóval ezt megúsztam, de tény, hogy meggyőző volt. Ezeknél a kompaktoknál egymáshoz igazítják az obit és a szenzort, a kép is legtöbbször élesebb hatású a vázból kiesve, könnyebbek is, képstabi is alap, könnyebb dolgod lenne ilyennel.
20k-s objektívekről DSLR-re kár itt komolyan beszélgetni, nagyjából mindegy melyiket veszed.
-
Gertev
csendes tag
500mm-es tükrösben - elérhető áron - talán a legjobb választás: http://www.fotozz-alkoss.info/images/optika_500mirror.html
(régebbi orosz 3M-5CA 500mm f/8-as), pár tízezerért hibátlan kapható nálunk is.
-
Ipadipad
tag
jelenleg magyarországon hol van használt objektivekkel foglalkozo bolt?
tetszik pár objektiv csak mielött költekezni kezdenék azért személyesen is jó volna kiprobálniesetleg Komárom-Esztergom megyében van olyan emberke aki Sony Nex gépet használ és van pár objektíve amitöl megválna vagy csak csupán 1-2 sör/kávé mellet megtudná mutogatni az objektiveit ?
-
tvamos
nagyúr
Ebből a Rokinon 500mm f/8.0 obiból van tükrös, meg nem tükrös megoldás is. Melyik a jobb? A lencsés elvileg élesebb képet ad, de 3x hosszabb is. Vagy rosszul gondolom?
-
.DLL
veterán
-
tvamos
nagyúr
Lehet, hogy egy VIVITAR 500mm f/8 MF Super Telephoto Lens jobb lenne, mint a tükrös? Ezt lehet rekeszelni is, f/22-ig.
(#24372) Schuby válasza daa-raa (#24371) üzenetére
Persze, az állvány, meg a távirányító alap... -
Schuby
aktív tag
válasz
üzenetére
Nekem van 55-300vr, 150-500 OS és 800mmf8 is. Nincs durva CA a tükrösön, de az élesség állítást meg kell tanulni. Kizárólag állványról, távirányítóval lehet vele használható képet lőni és kell rá utómunka nem kevés. A másik kettő simán megy kézből is.
Amit ThodEE ajánl az OS nélküli úgyhogy nagyjából ua mint a tükrös. Kezdetben nem nagyon lesz vele sikerélmény amíg meg nem tanulod élesre állítani, és egy atombiztos állvány kell alá.
-
törölt tag
válasz
tvamos
üzenetére
Ezekhez a témákhoz nem kell 2m körüli gyútáv. Pláne nem ilyen megoldásban, ilyen minőséggel. Tükörobjektívvel számíts nagyon durva CA-ra.
DX-en 300 mm körüli gyútávval teljesen jól fotózhatóak ezek. Nem fogja ugyan a teljes képet kitölteni mondjuk a Hold, de ettől még lehet jó képeket készíteni róla. Kézből VR-rel mindenképpen mosódott lesz, szóval az ezzel kapcsolatos tapasztalatom egyértelműen az, hogy mindenképpen állvány kell hozzá.
-
tvamos
nagyúr
Ez is tetszik...
(#24369) daa-raa válasza tvamos (#24368) üzenetére
Egyébként mi az a téma, amihez nem lehet semennyire sem közel menni, ami miatt legalább 100 m-ről kell fotózni?
Pl. a hold, a templomtorony teteje, miegyéb... -
tvamos
nagyúr
Pl. erről mi a véleményetek?
-
ThodEE
őstag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Valóban kényelmetlenebb,
18-55/55-200mm ról "fejlődtem"
18-55/55-300/35mm
Nagyon kényelmetlen volt hogy 55nél váltani kéne, így esett a választás a nagyobb átfogásra:
18-105/55-300/35mm
Ezzel a hárommal egész jól elvagyok egy 10-20sigmára fáj a fogam, de a pénztárcám még nem támogatja
-
Anubis_9
addikt
Itt is felteszem ezt a kérdést, hátha valakinek van ilyen Tamronja.

-
tvamos
nagyúr
válasz
Schuby
üzenetére
Valami ilyesmi jo lenne hasznaltan, igen. Ez ugye T2, es onnan van adapterezve.
(#24346) daniduke válasza tvamos (#24344) üzenetére
Igen, nekem ez a 20 ezer lett volna az az osszeg, amti meg belefektetnek.(#24345) .DLL válasza tvamos (#24339) üzenetére
Nekem megfele 200mm-ig, (2.5x200mm-ig is,) csak folotte vannak gondok. -
Lacpac
őstag

na....... valaki?
-
Schuby
aktív tag
válasz
tvamos
üzenetére
Ennél simán jobban jársz egy 800mm / f8 as Samyang tükörobival. chipes adapternél van fénymérés és élesség visszajelzés, még a képe is elfogadható.
-
daniduke
tag
válasz
tvamos
üzenetére
Próbáltam egy 300mm M42 obi (konverter nélkül sem volt acélos, sőt, de ahogy nézem az átlag tükörobik képminőségét bőven hozta ) + 2x párost m4/3-on (ekv 1200 mm), és hát zsákutca.
Nem mondom hogy egy nagy pacát kaptam, mert egy kissé agresszív utómunkával gyenge hobbi szintű képeket kaptam, de nem erőltetném. Se elég fényed nem lesz, se kitartani nem tudod (állványról is szenvedős), de még a képminőség se kárpótol.
Nem hiába mondják, X mm felett már nem kell feljebb menni, nem az objektív fog korlátozni.(Kedvedet szegni nem akarom, csak annyit mondok ,hogy nagyobb összegeket ne feccölj bele )
-
.DLL
veterán
válasz
tvamos
üzenetére
Sőt, a N1 rendszer miatt még rájön egy 2,5x-es crop FF-hez képest.

De ez amit most van tényleg elég gyenge, eleve ezek az objektívek 300mm-en már eléggé mosnak, és ezt még össze mosni egy 2,5x telekonverterrel?
Ennél talán tényleg jobb lenne egy darab 800mm f/8-as tükörobi, bármiféle konverter nélkül. Erre is rájönne a vár 2,5x-es szorzója az ekvivalens 2m gyutávnak felel meg ami brutál. Persze nem 20e Ft-ért...
[link] -
tvamos
nagyúr
válasz
daniduke
üzenetére
Igen, azt is lehet csinálni, hogy lefotózom a dolgokat, és utána belenagyítok. Csak nem szeretek várni.
Jövőre majd lesz ft-1 is, amikor belefér.
(#24343) daa-raa válasza tvamos (#24341) üzenetére
Szerintem az a váz megalázása, ha nem használják. Én próbálgatom, mit, hogy lehet. -
törölt tag
válasz
tvamos
üzenetére
Ez a tipikus esete annak, hogy hogyan lehet egy jó vázat megalázni a lehető legrosszabb optikai összeállítással. Egyéként az adaptert minősíti, hogy az egyik legkisebb bázistávolságú rendszeren nem ad végtelen fókuszt...
Egyébként nem tudom mire kellhet ekkora gyútáv. Még a katonai felderítésben sem jellemző a 6-800 mm feletti gyútáv (maximum a LOROP kameráknál).
300 mm egyébként még DX-en is elég pl Hold fotózásra. VR-es obival akár szabadkézből is.
daniduke: Valóban. Bár nyilván azért sincs, mert minden gyártó tisztában van azzal, hogy megfizethető áron nem lehet jó tükörobjektívet készíteni.
-
tvamos
nagyúr
válasz
üzenetére
Tudom, hogy nem lesz AF, nem is kell.
Igen, azt látom, hogy az f8-asok olcsobban mennek.
Nem számítok túl jó minőségre sem, csak nem akarok croppolni. Azt szeretném, ha live view-ban nézelődök, ha tetszik valami, exponálok, és kb. ennyi.
Most van egy 70-300mm obim, 2.5x előtéttel. Azzal elvileg lehetne jól telézni földi célpontokat, vagy a holdat, ilyesmit. Sajnos 300-on nincs végtelen. A másik gond, hogy nem tudtam stabilan megoldani az obi tripodra rögzítését. -
törölt tag
válasz
tvamos
üzenetére
Kissé irreális elvárások.
A tükörobjektíveknek a képminősége minden, csak nem túl jó*. Ha még ezt egy telekonverterrel súlyosbítod, akkor már lehet jobban jársz ha az elkészült képeket utólag felnagyítod. Emellett az f6.3 miatt lehet AF-ed sem lesz (vázfüggő), ha rárakod a telekonverterre, akkor pedig biztosan nem lesz.
* - Vannakjó képminőségű tükrös optikák, mint pl a Hubble, de az nem éppen ez a kategória. Egy tükörobjektív tükreit legalább olyan precizitással kell megmunkálni, mint egy sima optika lencséit. Ez viszont sokkal bonyolultabb folyamat.
Egyébként biztos, hogy kell ekkora gyútáv?
-
tvamos
nagyúr
Szeretnék vásárolni egy objektívet. Olyan 1m körüli fókuszban gondolkodom. A keretem 20 ezer körüli. Talán egy használt tükrös beleférne... Hol érdemes nézelődni? Tudtok segíteni?
A Samyang 500mm f/6.3 + kétszerező (ezt nem tudom, hogy hívják sajnos) tetszene, de az nagyon túl van a keretemen. -
Domonkos8
tag
Sziasztok!
Mennyire engedhetem el az objektív márkáját? (pl.:canon gépemhez a canon objektívek a legjobbak)
Vagy egy Sigma, Tamron , Tokina is van olyan jó/vagy jobb?Gépem canon eos 70d és ehhez néztem egy canon 10-18, egy canon 17-55, és egy 18-130!
-
Marv1988
tag
Sziasztok 3 objektív közül kellene választani melyiket ajánlanátok?
Canon EF 70-200 1:4 L USM
Sigma 50-150 2.8 HSM II
Tamron AF 70-200mm f/2.8 Di SP LD IFPortréra lenne a kicsike.
Áldott Békés Boldog Karácsonyt mindenkinek.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Van egy oly e-pl5 milc-em. Ma vettem észre, hogy a kittobi (14-42) miután kinyitom a reteszt a 14-és a 18-as állás között kattan egyet. Olyan érzésem van mintha kicsit szorulna is abban a tartományban.
Semmi nem történt vele, nem esett le, nem lett nekiütve semminek.Ez normálisnak számít, vagy inkább küldjem gariba?
Köszi a válaszokat.
Üdv,
Laci -
balpis
őstag
Sziasztok!
Ha valaki találkozna eladó AF-S NIKKOR 70-300 1:4.5-5.6 G ED VR objektívvel, aminek a serial száma 2025470, kérem értesítsen engem (30/4151713 vagy email) vagy a VIII. Ker. rendőrkapitányságon Szabó Tamás nyomozót.
Hoya UV szűrő volt rajta.
(Dec. 15-én lopták el betörés során.)Köszi szépen!
balpis -
aleister
veterán
-
zed juron
aktív tag
Sigma 10-20 4-5.6 HSM objektívot vettem nemrég a D5300-as vázamra de liveview módban nem megy az AF.
Ugye a Sigma objektívekkel voltak gondok a D5300-al kapcsolatosan, állítólag vmiféle firmware megoldotta ezt. Érdeklődnék vki tudja -e esetleg hogy ez a frissítés a 10-20-as üvegre is létezik- e és hogyan lehet megoldani ? Esetleg vki találkozott e ezzel a problémával?
Sajnos az objektív már nem garanciális.
-
brobert1
tag
üdv! azt szeretném megtudni az illetékesektől , hogy van egy Canon 450D 18-55 kit gépem és az obin a zoom gyűrű könnyen de enyhén akadozva forgatható , ez így jó vagy lenne valami teendőm
nagyon köszönöm!
-
A Zéé
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
én úgy emlékszem a korábbi beszélgetésekből, hogy egy évet vállalnak mindenre, ami eu-ból származik, és érvényesen kitöltött garilevele van, de aztán lehet, hogy rosszul. USA-ból, ázsiából jött cuccokra biztos nincs semmi.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Marv1988
üzenetére
Mégis milyen vázra és mit fotóznál vele?
Egyik üveg sem fogja a képminőségével megváltani a világot: a 17-85 CA gyár, viszont APSC-szenzoron több minden belefér a 17-es végén, mint a 28-135 kezdő 28-ába (de az meg "messzebbre lát" - közelebb hozza a távolabbi dolgokat).
-
Marv1988
tag
Sziasztok lenne két objektív amit nézegettek. Mi a véleményetek róluk Canon EF-S 17-85 IS USM és Canon EF 28-135 IS USM. Melyiket választanátok és miért?
-
Ipadipad
tag
aki esetleg rendelkezik sony SEL 18-105 f4 objektivvel az egy 5-10 perces bemutató videot tudna rola késziteni ? esti és nappali fényviszonyok mellet mire képes + amatör portfolió képek készitéséhez mennyire alkalmas ez az objektiv ? esetleg pár nyers képet tudna nekem küldeni ? ( flickr-en sajnos csak ilyen agyon retusált képeket találtam eddig )
-
Danesz94
senior tag
Sziasztok. Nem régiben vásárolt Canon 700D-hez szeretnék a közeljövőben venni egy teleobiektívet. 18-55 mm kit obival vettem egyébbként.
Szeretnék segítséget kérni, hogy melyiket érdemes megvenni, egyenlőre tanulófázisban vagyok még ezért sokat sem szeretnék költeni rá, de azért olyat szeretnék venni amivel kihúzom addig amég sikerül szerezni komolyabb obit( használtan természetesen)
Most viszont újat szeretnék venni, ezt néztem ki, olvastam róla és ahogy látom egész jó obiektív. Valóbban az vagy félreinformálódtam? [link]
Van esetleg olyan ami ugyen ebben a tartomnyba mozog ( 70-300 mm) és ugyan ilyen vagy jobb minőségű illetve jobban rajzolja a képet?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Ui: Ezekről ha kérhetnék egy két szóban, jellemzést ill hogy érdemes-e megvenni..:
Termeszéetesen nem akarom mindet megvenni

Köszönöm és szép estét mindenkinek!

-
aleister
veterán
válasz
Ipadipad
üzenetére
100k alatt a Tamron 70-300 f4-5.6 VC-t szoktuk ajánlani.
A 80-200 egyébként nem rossz. A 70-200 f2.8 elődje. Képileg kb egy szinten van a Tamronnal...tán egy leheletnyivel jobb, de én szemmel csak a széleken és a bokehben vettem észre különbséget.
Cserébe a Tamiban van stabi, ami a telénél azért nem árt. -
Ipadipad
tag
válasz
Ipadipad
üzenetére
kiestem a szerkesztési idöböl
ha jol értelmezem akkor a speedboster adapter majdnem képes vissza adni a Fullframe objektiv Gyújtótávolságát ?nikon 80-200mm alapesteben
sima adapterrel ez kb 130-300mm lenne ?
speedboster-rel meg kb 105-250 ?
ez minöség éleség rovására nem megy ? -
Ipadipad
tag
sziasztok
jelenleg egy Sony a6000 vázam van
szeretnék rá portré objektivetnikon AF 80-200 ED gondolkodtam F2.8 miatt (af adapterrel )
esetleg erröl az objektivröl tudna valaki mesélni ? tudtommal nincs benne stabilizátor de az nem lényegvagy esetleg valami alternativ megoldás 100,000ft alatt ?
sel 18-105 F4 en gondolkoztam még ,,, csak félek hogy ez nem lesz elég a háttér mosott portrékhoz
(AF-re mindenképp szükségem lenne és lehetöleg ne legyen fix ) -
Radeon_5
aktív tag
Nagyon attol fugg, mire szeretned hasznalni.
Egy ideje nem Nikonozok (bar ket obi a listadbol nem is Nikon), de altalanosan elmondhato par dolog, diohejban. Eloszor is nezd meg a teszteket a neten mindegyikrol.Szinte mindig igaz az, hogy minel nagyobb gyutavot olel fel egy obi (minel tobbszoros zoom), annal kevesbe jo a kepminosege, ez szinte biztosan igaz a 18-105-os obira is ami raadasul kezdo alapobi. Viszont ettol fuggetlenul kezdokent jol el lehet probalkozni vele, es 18-tol 105-ig nezelodhetsz benne hogy mi hogy nez ki es gyakorolhatsz. Csodat nem kell varni, es nem is tul nagy fenyereju, igy jo fenyben tudod igazan hasznalni.
A Tamronnak joval kisebb a zoomtartomanya, lehet hogy hianyozna az 50 feletti tartomany (persze a Nikon vazadon ez 75mm) ha csak ez az 1 obid lesz. Nem rossz obi de a Tamronoknal hiresen lutri az autofokusz minosege sajnos, ennel a konkret obinal nem tudom mi a helyzet.
A Sigma szerinem eleg jo kompromisszum, kb a legjobban kihasznalhato zoomtartomany, F2.8-tol indul (bar vegig ugye nem az, de 4 is egesz jo), lightos makrozast is probalgathatsz vele, ebben is van stabi meg HSM fokusz, es altalaban egeszen kozkedvelt obi.
https://pixinfo.com/cikkek/objektiv_sigma_17-70mm_f28-4_dc_macro_os_hsm_iiA legjobb ha felprobalod oket egy boltban es megnezed hogy kezben milyen, milyen erzes fotozni vele,milyen az AF, mennyire nehez, stb stb, meglegyen a feeling.
Ennyit igy gyorsan diohejban - ha en valasztanek, en a Sigmat probalnam be, de a tobbiek lehet mast mondanak majd.
-
lip06
csendes tag
Jó estét Urak,
Első dslr gépemhez (Nikon D5300) keresek objektívet általános felhasználásra. Fontos, hogy a tanuló időszak után is jó darabig használható legyen.
Az alábbi három objektív közül kérnék tanácsot, hogy melyik lenne a legjobb választás képminőség (élesség) szempontjából.
1. Nikkor 18 105mm vr kit
2. Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR SP Di-II LD Asp IF
3. SIGMA 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM70-80 ezernél nem szánnék rá többet, ezért a két utóbbi obi használtan jön csak szóba.
Illetve, ha volna jobb ötlet, nagyon örülnék.
Köszönettel, Lipót
-
m3ss
veterán
válasz
kriszwells
üzenetére
jol gondolod. csak a dof miatt kellhet akkor, meg persze valamennyivel biztos elesebb a fix.
-
kriszwells
aktív tag
Igen főleg fehér hátteres, illetve beállított csendéletek. A 18-105 f/3,5-től indul, mondjuk egy 1.8 jobb egy kicsit, de ha jól gondolom mivel főleg állványról, illetve több lámpával normális megvilágítást próbálok meg használni így ez annyira nem egetverő dolog, hogy kellene az a plusz fényerő. Ha jól gondolom.

-
m3ss
veterán
válasz
kriszwells
üzenetére
mit fotozol? fix 50 is jo lehet ilyen celra, ha eleg nagyok a targyak.
de a 18-105 is tokeletes, ha feher hatteres kepeket akarsz es nem kell a hattermosas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
- lehet blendét állítani.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)