Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hooper
őstag
Sziasztok
Használtan vennék halszemet, Nikon FX-re valami bestbuy AF-eset tudtok ajánlani 2.8as fényerővel?
Köszönöm -
-
TV Béla
tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
-
Throme
veterán
válasz
TV Béla
üzenetére
Az igaz, hogy van benne VR, meg halk és - gondolom - gyors motor, de eddig nem nézegetted pl a sigma 10-20 f4-5.6 obit?
Most már persze érdemes várni a nikkor 10-20 tesztekre, mert nagyjából egy árban lesznek....
Én mindenesetre canon olcsósított nagylátó árat vártam volna... de nem az lett.. -
TV Béla
tag
AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR
Itt az AF után lévő P betű mit jelent?
Nagyon várom már ezt az objektívet, remélem egy jó minőségű extra nagy látószögű objektívet kapunk viszonylag kedvező áron.

-
Lac-coo
őstag
Adott egy sigma 105 f2.8, ex, hsm os objektiv...
A stabilizator mikor elindul illetve mikor leall kicsit tekero hangot ad ki, az normalis ? -
Lac-coo
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Nézek valamit, bár minap legyalultam z összes tesztképet ...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Hát pedig az első Canon gépekre is a Nikon csinálta az üvegeket! Nincs is jobb a Nikonnál... esetleg olcsóbb van.
-
Lac-coo
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Gyak barmilyennel. Ha mely arnyekos reszen fotozok akkor olyan fura lagy lesz az egesz...
-
Lac-coo
őstag
Az a gondom, sotetebb korulmenyek kozott, ertsd nem szikrazo napsutes eleg bluros kepeket csinal. Elesseg jo helyen van, zarido siman eleg rovid , nem mozdul be , megis olyan semilyennek tunik nekem.
Ez ilyen vagy en csinalok valamit rosszul ? Sigma 17-50-essel mertem ossze az siman veri vonalelessegben... -
Lac-coo
őstag
Hasznal itt valaki Nikkor 85 f1.8 G lencset ?
Pár kerdesem lenne.... -
randras_83
addikt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
g.killer
aktív tag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére

Még nem szándékozom downgradelni!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TV Béla
tag
AF-P DX NIKKOR 10-20mm f/4.5-5.6G VR
Ez az objektív kapható már valahol?
-
Matska
senior tag
Sziasztok.
Az, hogy a Lightroom ismeri egy objektív profilját, az pontosan mit takar?
Automatikusan javítja a torzításokat, vignettát? -
g.killer
aktív tag
Sziasztok!
D610 50mm f1.8 mellé keresek utazós tájazós üveget.
Mivel szűkös a keret a lehető legsokoldalúbb objektívet (-eket) keresem tájképezéshez.Az egyik jelölt a nikon 24-120mm f4. (Ami hiányzik nekem az a tág rekesz, mert így elég körülményesen használható milky way, csillag járós fotókhoz és néha beltéren is kevéske.)
Mivel nekem a legtöbbször a nagyobb látószög hiányzik, képbe került a Tokina AT-X PRO FX 16-28mm f2.8 is (Pro: nagy látószög, fényerősebb még rekeszelve is. Olcsóbb --> több marad más holmira. Kontra: menetes szűrők kizárva, lágyabb a nikonnál, kicsi átfogás.)
A kérdés az, hogy milyen lencsék merülhetnek föl még ilyen témában 200k-t bezárólag. A használtat preferálom de lehet újonnan is.
A választ előre is köszönöm!

-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Sony kit obira is 1 év garancia vonatkozik? Lehet-e rá külön érvényesíteni, ha eladom? -
vihartigris
őstag
Valakinek volt már szerencséje a Sigma új 100-400-as obijához?
-
Throme
veterán
Egy időben nagyon szemeztem ezzel a 17-70 C sigmával, aztán meg a 17-50-nel.
Nekem a képminőség elfogadható lenne, amit sikerült látnom keresgélés közben. A canon képminőségét nem ismerem. Lehet nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy egy lelkes hobbista nem biztos, hogy megmondaná melyik-melyik, és így már a sigma a praktikusságával szerintem nyer.
Átfogás, f2.8-4. és 70mm-en makró funkció, ami nem 1:1, de jobb mint a canon-é.
Ezért voksolok a sigmára. -
Lac-coo
őstag
Hulye kerdes : egy 150-es makro hasznalhato masra is ?

-
Lac-coo
őstag
Budapesten hol, melyik szerviz vallal legrovidebb hataridore focus finomhangolast ?
-
Szia!
Ha rendben ki van töltve a jótállási jegy, akkor a szerviz sem utasíthat el (általában meg is nevezik a jótállási jegyen a szervizeket).
Nekem már többször volt hasonló esetem, de amint a fogyasztóvédelmet emlegetni kezdtem, egyből készségesek lettek.
Azonban elég érdekes, hogy Bécsben mindenféle papír nélkül vették át javításra és csinálták meg egy Canon obimat. Csak a sorozatszámot ellenőrizték, aztán minden ment gyorsan.

Kár hogy itthon kevés helyen működik így.Bocsánat a sok OFF -ért.
-
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Egy 70-200 f/4 L USM-re szeretnék venni egy polárszűrőt. Tudnátok ár/érték arányban jó minőségűt ajánlani? Egy Polaroid CPL-t néztem ki magamnak, szerintetek jó választás lehet?
Előre is köszi a válaszokat!
-
80hun
addikt
válasz
Gyarmati_
üzenetére
NFM honlapon
"Gyakori megtévesztések rovatban
Jótállási igény érvényesítése kizárólag a számla/blokk ellenében lehetségesLévén, nem csak és kizárólag a számla/blokk felmutatásával bizonyítható, hogy a terméket a fogyasztó az adott forgalmazótól vásárolta, úgy amennyiben a jótállási jegyen szereplő adatokból megállapítható az eladó fél személye, és a fogyasztó ennél jelenti be igényét, úgy jogellenes egy ilyen kikötés."
Tehát egy szervíz elutasíthat garanciajeggyel. mert nem nála vásároltad.
Oda kell visszavinni ha csak garijegyed van ahol vásárolva lett.Nekem ebből ez jön le

De jó tudni hogy jótállási jegyel , számla nélkül is viszavihetem az eladóhoz. garanciaidőn belül

-
-
törölt tag
válasz
\\ZerG//
üzenetére
Hogyne lenne halszem, jól láthatóan az, ha ránézel, Te is látod, hogy erősen görbék a vonalai. Egy 180 fokos halszem természetesen még jobban torzítja a teret, mint a telefonba szerelt 135 fokos, de ettől még halszem mindkettő.
Most például a Hardveraprón egy Sony milcre gyártott 8mm-es halszemet kínál az egyik kolléga 55 ezer forintos irányáron. Ha valakinek kell az ilyesmi, megveszi.

-
kátú
őstag
Az Auto Chinon 135 f/2.8 méretben melyik mai objektívhez hasonlít?
-
\\ZerG//
csendes tag
válasz
üzenetére
Igen, de én kifejezetten m4/3-hoz keresek.
Azért bátorkodtam azt gondolni, hogy az nem halszem, mert a halszemnek elvileg van az 'különlegessége', hogy az arcokat nem keni szét annyira, bárhol is helyezkedjen el.
No, a LG G5 a kép szélein viszont széthúzza rendesen. + Viszonylagosan egyenesek a vonalaim. A halszemnél ez se szokott annyira igaz lenni.
Én speciel ettől a varázsgömb fotózástól mindig is hányingert kaptam, szal akk a G5-ben valami jóféle hal lehet, ha az van benne. -
henny
csendes tag
Sziasztok! A Oly milc gépemre keresek Nikon obikhoz való adaptert, tudnátok segíteni, mert én hiába keresgélek a neten nem találok ilyen helyet ahol ilyen kapható itthon...

-
Na akkor még egyszer...
Szerintetek Canon 18-55 IS, vagy Sigma 17-70 2,8-4,5 ?
-
törölt tag
válasz
SybenX
üzenetére
Két különböző rendszerhez tartozik a két obi. A SAL jelzetű Sony objektívek a tükrös gépekhez, a SEL jelzetűek a tükör nélküliekhez valók. Javaslom olvasásra az A6000 ajánlómat, az obikról is írtam benne.
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Melyik az ajánlottabb objektív olyan 60k körül? Tudom ennyiért ne várjak csúcsminőséget,de valami olyan kéne amivel nagyjából le tudom váltani a régi helios-t.
SIGMA 30mm f/2.8 DN Art
Sony SAL-35F18 DT 35mm f/1.8 SAMFontos lenne a bokeh, de azért még legyen valamennyi látószög, ugyanis sony a5000-re kellene ami aps-c.
A sigmáról sok jót olvastam, viszont a sony-nak jobb a fényereje. Melyiknek lenne jobb a háttérmosása?
Most egy régi helios 44m-4 58mm használok ami egy kicsit szűk és manuál fókuszos, de csodálatos a mosása. -
törölt tag
válasz
tvamos
üzenetére
Persze, ugyanakkora gyújtótávolság és szenzorméret esetén a halszemmel nagyobb lesz a látószög. Az Általad használt kalkulátor a rektilineáris, azaz egyenestartó objektívek látószögével kalkulál. Az LG G5-ben pedig jó, hogy benne van egy UWA optika is, de nagyon ramaty a képminősége.
-
torzo
őstag
válasz
\\ZerG//
üzenetére
A 135-ös gyutáv a klasszikus portréobi! Nincs rá magyarázat szerintem. Az emberi arc ezzel a legszebb!
Sem nem lapít, sem nem csúcsoz, szép és jó! Szeresd te is!
100-150 közötti optikák a legjobbak az archoz. És az emberi arcnál érdekesebb, izgalmasabb, szebb.... NINCS!
-
\\ZerG//
csendes tag
Sziasztok!
Van egy nagyon amatőr kérdésem, amire nem igen találok választ!
A 135°-os látószög egy objektívnél miért olyan nagy dolog?
Egy GX80-as milc gépem van, nagyon szeretem, imádok vele fotózni. Aztán nemrég lett egy LG G5 telefonom, aminek a különlegessége, hogy van egy nagyon széleslátó kamerája (135°), ami nekem nagyon megtetszett. A minőségéről inkább nem nyilatkoznék.

Azóta se tudok leszokni erről a látószögről, de sehol se találok hasonló tulajdonságokkal rendelkező objektívet. Ez miért van?
Se m4/3-hoz, de még a rendes FullFrame-es DSLR gépekhez se látok. Megy a nyálfröcsögés, hogy ultra- ultra wide meg minden, aztán a spec-be ott van hogy 'csak' 105°. Ami megközelíti a 135-öt az pedig halszem.
Köszi a magyarázatot.

-
ilias
tag
válasz
Throme
üzenetére
Van egy Canon 50/F1.8 EF STM objektívem.
Legyen átfogó, jó minőségű. Kül- és beltéri használatra.
Majd, amikor látni fogom, hogy melyik terület számomra érdekes, akkor célnak leginkább megfelelőt fogok keresni.
10 évig egy Canon Poweshot S2-t használtam. Ez a "viszonyítási alapom". :-) -
ilias
tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Nekem is az szimpatikusabb, csak nem tudtam, hogy mennyire ajánlott.
Köszi! -
-
Khelben
nagyúr
Telekonverteres kérdés: Ha egy APS-C vázra kerül egy telekonverter+egy EF objektív (70-300 vagy 75-300), akkor az működik? AF és társai?
-
ilias
tag
Sziasztok!
A napokban birtokosa lettem egy új Canon 760d-nek. Ehhez a vázhoz szeretnék objektívet venni.
Az alábbi kettőt néztem ki, de szeretném kikérni róluk a véleményeteket. Nem vagyok profi fotós, de szeretnék jó minőségű képeket lőni. Az L-sek számomra drágák, nem tudom, hogy használtat mennyire érdemes/szabad venni. Hosszú távra tervezek.Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM
Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STMHa van esetleg más ajánlatotok, szívesen veszem.
Köszönöm.
-
Throme
veterán
Így nyerném meg a lottót...
Azért azt látjuk, hogy a 309 dodó (ha 280-nal számolom kb 86k, de legyen 90k ) tengeren túli árat nem vehetjük alapnak sajnos.Ezen az áron van valahol a sigma 10-20. F4-től indul, ami nem túl nagy különbség. A nikkorban mondjuk van stabi, ami nem rossz, de nagylátónál nekem még nagyon nem hiányzott.
Kíváncsi leszek, hogy szütyő és napellenző lesz-e hozzá?
Azért a canon érezhetően olcsóbban hozta ki a saját nagylátóját (mármint az olcsósítottat)....
-
válasz
derrik
üzenetére
60DN-ről nincs olyan kép, amin be van húzva a rekesz, de a 30-as pl. szabályos...
-
gergo5991
őstag
Sziasztok, vélemény az új nikon 10-20mm esről ami most jött ki tegnap? kifejezetten DX kamerára készült, állítólag 309 dollár lesz az árcédulája.
-
-
derrik
őstag
Sziasztok.
a Camera kft szerint ez rendben van! Szerintetek??
Garanciába vittem be de számla hiányában csak az érvényes garancia jeggyel be sem vették. A hölgy eltűnt vele majd 10 perc után közölte tökéletesen működik. Ez ilyen! Nem szabályos alakban szoktak a blende lamellák zárni? ....csak kérdem. Mert nem tudok naponta 211 kilométert autókázni Budapestre -
-
Lac-coo
őstag
Amugy Nikon garancia ervenyesiteshez kell szamla ?
Hasznaltan vettem, garancia papir van, de szamla nincs, valszeg emagos vetel volt .... -
Lac-coo
őstag
Nikon 85 mm 1,8G -t hasznal valaki ? ( Gondolom sokan...).
Picit cicergos hangja van az elessegallito motornak. Hasznaltan vettem, tavaly decemberben vette a tulaj. Ilyen a hangja , vagy baja van ? -
Lac-coo
őstag
A protector szuro mennyit bir ? Airsoft muanyag golyo...?
-
-
-
Lac-coo
őstag
Mi a legjobb megoldas jelenleg frontlencse vedelemre ? Valamiert UV szurorol lebeszel mindenki....
-
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Pixel 7 pro 128/8
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Épp ezért ne vegyél Nikon üveget!
Upgradelj Canonra... piros gyűrű

AF csak elektromos jelek, szóval az működni fog, az optikai működés meg kijön, mert az APS-C Canon-oknak ugyanaz a bázistávja, mint a FF-nek.