- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
KAMELOT #2786 üzenetére
Ha a Cosmos II oldalaba raksz 2 befujo ventit a VGA melle akkor a Strixx .
Ha csak elol van egy db 20as befujo (aminek a fele teljesitmenyet a HDD keret le is blokkolja ) akkor blower.Gondolom a haz tetejen van nalad a radi, a Strix 285W hot termel , ami a hatso ventinel es a radin keresztul fog tavozni, tehat a procihomersekleted is noni fog par fokkal.
FE kartyanal ugye nincs ilyen gond. -
-
Devid_81
félisten
válasz
KAMELOT #2606 üzenetére
Az a gond, hogy FE bol nem csinalnak vmi tobb ventis megoldast ami szinten kifele fujna a hazbol csak tobb venti segitsegevel.
Vagy mint anno az IceX coolerek voltak pl.
FE ide vagy oda, hiaba nem a nyakra fujja a keletkezett meleget, ha throttling szinten tudja "csak" huteni es azt is hangosan.
Nekem azok nem igazan nyeroek -
törölt tag
-
Devid_81
félisten
válasz
KAMELOT #2568 üzenetére
Tegnap azert kivancsisagbol nezegettem mizu.
Gyari feszultsegen a Giga altali max OC-t tudja, de +5MHz-et nem visel mar el extraban, oda mar kerne extra feszt.
Valahol ertheto, mert 5MHz tol mar pont egyel feljebb megy a boost lepcso, 2038MHz ig menne fel a gyari 2025 helyett.
Viszont ez a kartya is mint a regi Aorusom, nagyon furcsan reagall az extra feszultsegre, nagyon kenyes, ha tullovom a feszt akkor azert is fagy, pedig sem power limit, sem hutesi gondba meg nem szaladna bele.
Kivancsi leszek arra, hogy pl driverek fejlodesevel mennyire lesz eleg az alap fesz ehhez a 100%-ig kihasznalt gyari OC-hoz.
Anno KFA2 780 Ti-m csinalta azt egy evnyi hasznalat utan, hogy mar kellett neki extraba egy kis fesz, kulonben instabil volt, de szinte csak GTA 5 ben. -
Laraxior
titán
-
Drizzt
nagyúr
válasz
KAMELOT #1420 üzenetére
Légy szíves, hagyd abba a terjesztését ennek a nyilvánvalóan fals állításnak. Egyfelől a topicban is van hands-on tapasztalat, hogy ez nem igaz, másfelől a mérőeszközökkel készített mérések is kimutatják konkrétan mennyivel csendesebb a customok legtöbbje.Fe: 39 dB. Strix: 33 dB Msi: 35 dB Aorus: 33 dB. Semmi túlmisztifikálás nincsen ebben. Drasztikus a custom és a FE terhelés alatti hangjának a különbsége.
#1416: és szerinted mikortól fogják elárasztani a custom 1080ti használtak a piacot? Még újonnan is ritkák, mint a fehér holló. Erre apellálni elég érdekes megközelítés. Kivéve ha mondjuk bejön a vega dolog, s tömegével térnek át rá 1080Ti userek. De ezen meg leszek nagyon lepve, ha így lesz.
-
KRoy19
őstag
válasz
KAMELOT #1420 üzenetére
Azért az túlzás, hogy ugyan olyan csendes, mert azért van 5-6DB különbség egy jobb custom és egy FE között terhelés alatt
Mivel nem vagyunk egyformák, lehet hogy te ezt a különbséget észre sem veszed, míg másnak igen is lényeges különbség.
Arról nem is beszélve, hogy egy custom kártya gyorsabb, mivel sokkal hatékonyabb a hűtése és így stabilan 1.9 ghz fülött tud maradni (még akár 2ghz sem lehetetlen) míg ez az FE-ről nem monható el.
Tudom hogy téged nem tudlak erről meggyőzni, mert már számtalanszor olvashattuk tőled, hogy neked az FE az Isten, de szerintem ne vezess félre senkit az elfogultságoddal.
-
deja vu
addikt
válasz
KAMELOT #1409 üzenetére
Ha kapok 200-ért 1080TI-t földhöz verem a seggem örömömben. Akkor nem a gyorsabb memóriás 1080-at veszem mostanság majd 180-ért, hanem várok még két, max. három hónapot, és kibekkelem az 1070-el. Mondjuk a Vega még bekavarhat, bár jelenleg nehéz elhinni, hogy kiadnak egy ilyen teljesítményű kártyát.
-
NandorHUN
addikt
Valóban... most csekkoltam az iPon oldalát.
Mondjuk ez úgy lenne kerek, ha 1070 ára is arányosan csökkenne akkor.
Nem azt mondom, hogy annyival, mint az 1080 (volt olyan kártya, ami 50 ezerrel lejebb ment), de azért valamivel az is szép lenne ha szépen lejjebb vándololna. -
Imre921
tag
És itt le is zárhatjuk a dolgot mert azt lehagytam hogy 3DMarkokban nyilván komoly feeling van a resultsok után. Vagy éppen ha az egész mélységeibe akarunk belemenni akkor a komolyabb oc-zéseknek meg delideléseknek is. Azt elismerem hogy jó dolgok ezek, mert én is szerettem világ életemben gépet építeni, meg volt egy ilyen korszakom is. Szóval megértem a másik oldalt is, és egyáltalán nem mondom azt hogy igazam van, de ezért is biggyesztettem oda hogy ez az én véleményem.
Én már inkább a technológiákat kísérem csak figyelemmel ami szerencsére még mindig rohamléptekkel fejlődik. Előbb utóbb egészen biztos vagyok benne hogy meg sem fordul majd senki fejében a többkártyás rendszer, amire majd úgy fogunk tekinteni x idő múlva mint a comodore64-nél a kazettás deck-re. De ez még odébb van, addig pedig a hw guruk bőven kiélhetik még a hobbijukat, mert bizony kellemes hobbi -
KillerKollar
őstag
Jövő hét hétfő az 20-adika. De mondom nem tudom,telefonon beszéltem velük,rákérdeztem konkrétan a kártyára,ránézett a srác a rendszerükbe és azt mondta hogy most péntek vagy legkésőbb jövő hét hétfőn meg fog hozzám érkezni. Remélem hogy tényleg,így lesz,de ettől függetlenül benne van a pakliban hogy nem jön össze addigra. Most már nem tudok mást tenni csak várni,minden esetre azt láttam hogy megint 280ért árulják én meg 267-ért rendeltem be és meg is kaptam róla a visszaigazoló e-mail-t annyiért szóval szerintem magyar viszonylatban ilyen hamar még jó vétel is volt
Biztos pár hét múlva lesz olcsóbban is,de szerintem már nem sokkal,elvileg kis hazánra 267ezer forintos árat adott meg az NV,szerintem az alá nem nagyon fognak már menni,de aztán ki tudja.
-
Segal
veterán
Semmi baj nincs ezzel sokkal rosszabb lenne ha egyformak lennenk. Gondolj bele fel sem.kene tenni a kerdest mert tudnad elore a valaszt...
En is a sajat tapasztalataimbol tudok kiindulni. Az utolso 2 kartyam kivetelevel mindig ref verziok voltak mert minek fizessek tobbet. Aztan gondoltam nezzuk meg a customot es szamomra megadta azt a pluszt amihez azota is ragaszkodom. Ki tud teljesen kapcsolni a venti, gyarilag oc, nem kell cserelni a hutest rajta es szamomra aztan most tokmindegy hogy 280 vagy 300 a vege. Nyilvan ha 10 helyett lenne 30 akkor duhongene az ember a plusz 20 miatt de ekkora osszegnel mar nem oszt de mint amivel kezdtem is a hozzaszolasom nem vagyunk egyformak. -
Ijk
nagyúr
Itt vannak a táblázatok:
Wattok Zajszintek Hőmérsékletek
Ezek egzakt számok, talán mindenkinek könnyebb levonni a következtetést mint hogy kinek mi a hangos. -
Segal
veterán
En is gondolkodtam hogy lekattintom az aqua-s asus-t de aztan par ora gondolkodas utan ugy voltam vele hogy kb 2 (max 3)het mulva ha megjonnek a custom verziok mar nagyon bannam. Pedig nagyon jo lenne mar gta online-ba az extra craft de mese nincs ki kell varni a customot
-
KillerKollar
őstag
-
KRoy19
őstag
Ez így van, viszont cpu-t alacsony felbontáson benchmarkolunk, mivel annak a cpu benchmarknak nem sok értelme van, ahol gpu limitbe ütközünk.
Mondjuk én nagyon szívesen látnék egy olyan tesztet (lehet, hogy létezik, bár még nem találkoztam vele)
Ahol letesztelnek minden ma kapható cpu-t minden felbontáson minden ma kapható vga-val és akkor ki tudná választani az ember, hogy milyen felbontásra milyen vga mellé milyen cpu-t érdemes pakolni.
Hozzáteszem ez biztos irgalmatlan nagy meló lenne.
-
daveoff
veterán
Nem az OC a lényeg, ezeket a kártyákat már nem érdemes tuningolni, tuningolják ők saját magukat, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy rendesen lehűtsük, meg kitoljuk a tdp-t amennyire lehet. Ezért mondják sokan, hogy ezekben már nem olyan nagy a tuning potenciál, persze hogy nem, mert a boost 3.0 megoldja helyettünk, és szinte a határig húzza saját magát a kártya. Szerintem tök jó ez így, berakod a kártyát, és használod, már a tuninggal sem kell bajlódni.
-
keIdor
titán
Nem mindenkinek van vizhutese, nekem volt de soha tobbet. Maceras, annak nem jo, akinek folyton valtozik a hardver a gepeben. Leghutessel 5 perc a csere, vizzel meg 5 ora es sok munka. Amugy a blokkal mit csinalsz? Kesobb eladhatatlan, plane magyar piacon. 100%-os bukta pont egy FC blokk.
-
NFree
addikt
És aki nem vizezi és nem akarja 80+ fokon járatni meg üvöltetni a ventit az mit vegyen???
feljsd már el kérlek.
Én megértem az álláspontod de fogadd el más álláspontját is .(#655) daveoff
Néztem egy tesztet tuningolva és a lényeg 120 as tdp felett dolgozott a kari . ez azért már sok szerintem. De ha meg nem tolják ki a tdp limitet nem megy egy centit sem a kariÚgy látszik valamiért kisajtolták az utolsó mghz -et is a chipből, azért régebben volt még benne tartalék bőven.
-
lucky750
tag
Lolol már hogyne érne. 1ms válaszidő. Gamereknek jobb választás multy-ra. És színhűsége is jó még egy ips-hez képest is. És senki nem oldalról játszik. Aki komolyan játszik és nem látványorgiára megy (csak) annak 144hz kell. Azt a bf-et csak akkor értheted, ha 144et próbáltad már. Utána mást mondanál. És a hátrány is relatív. Mulyba alap h minél több fps-ed legyen, ezt mindenki tudja.
-
Laraxior
titán
Le is tesztelte szerintem, csak még ugye nem dobhatta ki az eredményeket...
Miért felesleges? A 7700K-t is megvettem megjelenés előtt
De jelen esetben amúgy tényleg az. Processzorral nem nagyon lehet melléfogni, itt viszont most megvárom amíg megjelennek az extra PCB-s, extra hűtéses verziók. Biztosan lesz 2x8 pines verzió is, nem csak 6+8-as.
Inkább akkor egy olyat. -
bizony jó
ingyen füldugó is jár hozzá!
na jó ez kicsit túlzás, mert tényleg vannak jó refhűtések, de a második mondatod azért kicsit erősre sikerült
amúgy én a Ti megjelenésétől semmi mást nem akarok: csak az 1070-ek 100k körülre való csökkenését
1080p-re teljesen felesleges többet költeni
-
VTom
veterán
A hsz-ed végén írod, hogy az induló árak mindig magasak
Én is ezt mondom.
Egyébként a 1080 ára a bejelentés előtt elég messze volt a 700 EUR-tól nálunk. 230-280K között mozgott, pár modell volt csak ami 700EUR között volt, inno3D, MSI armor, meg a Giga.
Ugyanez lesz a Ti-vel is, de az induláskor erre még egy 30-50 ezret bőven rá lehet számolni.Emlékezz, hogy a Pascal megjelnésekor pl. EVGA-t jobban megérte a webshopjukról rendelni, mert szállítással együtt is olcsóbbra jött ki, mint nálunk boltban.
(#349) Keldor papa Persze, bejelentésre már nyesik az árakat, de ez így is van jól, ilyenkor kell kártyát venni
-
keIdor
titán
384bit, képtelenség a 16GB.
A 24GB lehetséges de overkill, a 12GB is kihasználhatatlan...
Egy 3840 cuda core-os GP102-es kártya még lehet, az 2GHz-en papíron +50% egy 1080@2GHz-hez képest. Annak lenne értelme. De ezt full cover blokkal elérhetőnek tartom, léggel szerintem nem...
-
core i7
addikt
Na igen 1060 100-140 ezres tartomány 1070 148-205k--- 15k--- 1080 220-307k és ha nem jönne itt lenne egy hatalmas rés 130K kb aztán vagy 440 körül tuti lesz Áfával a Titán jönnek ezek egymás után árban
AZ 1060 és a Titán X sacc/kb értékek a többit ilyen árban láttam árukeresőn
Bekell tömni azt a hatalmas árrést és eddig is volt vevő a Ti-kre ezután is lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Subaru topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Metal topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest