- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Devid_81 #3516 üzenetére
Ott ugye más, mármint a "sima" kijelzőnél. Ott jobb, mert ugye akkor nem engedi 75hz fölé, mert akkor törik ak ép.
Ezek után Én is ki fogom próbálni, hogy játékban bekapcsolom, mert ugye driverben úgyis úgy van, hogy alkalmazás dönti el, és megnézem mi lesz. Kipróbálom.
De, most jó volt, hogy monitoros topic-ban kicsit utána mentem/mentünk a témának, mert eddig nem foglalkoztam ezzel ennyire.
-
Laraxior
titán
válasz
Devid_81 #3409 üzenetére
Hja, de én már nem akarom bővíteni a gépet.
Épp azon vagyok, hogy megszabadulok a drága cuccaimtól és visszaváltok 1366-os rendszerre.
Mivel nagyobb monitort nem fogok venni, se többet, arra a napi 1-1 óra játékra.
Teljesen feleslegesen locsolom bele a pénzt. Ez az MSI 1080Ti is nagyon overkill, elég lett volna egy másik 980Ti-t, vagy egy 1070-et vennem.
Igazából nem számítógép bővítés miatt költöztem ki, hanem más terveim vannak. -
Laraxior
titán
válasz
Devid_81 #3300 üzenetére
Az MSi nincsen a helyzet magaslatán.
Nekem az alaplapom, a ramok, és két 1m-es RGB ledcsík van a gépben. Egy kattintással kikapcsolom az egészet az ASUS vezérlőjében.
Ha olyan kedvem van, akkor lila lesz a gép, vagy zöld, vagy kék, vagy tökömtudja...
Nem az RGBvel van itt a gond, hanem azzal aki megírta a szoftvert és nem úgy működik ahogy kellene. -
arnoldito
senior tag
válasz
Devid_81 #3295 üzenetére
Haza érek akkor lehúzom a led sor csatiát, aztán használom úgy, majd idővel össze rakom, meglátjuk mit muzsikál. Egyébként abszolút kiváló kártyá, iszonyat erős, nagyon halk hűtéssel. 2k játszom, max fps kipréselése mellett, és 50-55% venti fordulat mellett, 59-62 fokos a kártya. Tuningot nem próbáltam, de majd rápöccintek, csak ez miatt a hülye led miatt a kedvem is elment tőle. Sajnos zavar ha valami nem úgy működik ahogy kell, pláne, hogy nem 20.000ft...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Devid_81 #3233 üzenetére
Hát, overwatch, firestrike, és a gpu-z saját kis tesztje alatt hallható pl. Más alatt hirtelen nem néztem eddig.
Majd még annyit megpróbálok, hogy átkötöm 1 szálra a 2 tápcsatit, hogy akkor csinálja-e, mert most 2 szálon van.
Őszintén szólva annyira nem zavaró, nem vagyok kényes a hangra, maga a gép is hangos, csak most feltűnt.
Elengedtem a nagyker felé egy mail-t ezügyben, hogy azért mégis, szerdára fogok kapni választ. Ha RMA ügyintézés lesz, akkor nem fogok szenvedni vele, ha esetleg bevállalják, hogy cserélik, akkor kicseréltetem. Bár ugye a GTX matricát leszedtem róla,, mert lénegében félig elengedte a ragasztó pár nap után.
Resike: Ez ugye eléggé random. Őszintén szólva eddig szerintem nem csinálta, bár lehet, hogy csak nem tűnt fel a venti miatt, sőt, valószínűleg ez a helyzet.
Nem az Én videóm, de nagyjából hasonlóan csinálja
-
Resike
tag
válasz
Devid_81 #3205 üzenetére
Úgy van hogy az OC profile egy egyedi Boost Mhz grafikonnal dolgozik, ha betöltöd Aorusból az OC profilt, majd, megnyitod "frissen" az Afterburnert és megnyitod ott a grafikont akkor láthatod hogy mekkora core voltage kell ahhoz hogy 2050-re (2062) boosoljon (1081-1100 mV [Az Aorus/Afterbuner valamiért szinte mindig egy kicsit más grafikont hoz létre.] (Ez simán lehet az hogy mindenkinek 1-2 steppingel különböző órajelre boostol)). Alapból a kártya 1050-en megy, viszont azzal hogy a power limited kitolod 150-re ez felmegy 1062-re (alkamazásfüggő) ami még mindig nem elég a 2050-re boostolás-hoz, tehát vagy a grafikonon kell egy kicsit állítani, vagy a core voltaget megküldeni egy kis feszültséggel. Itt azt is megnézheted hogy mekkora a jelenlegi boost clockod az adott core voltage mellett (Amit ne felejts el hogy a hőmérséklet függvényében ez a boost clock még csökkeni fog 3 stepping-nyit (27,5 MHz-et)):
Így lehet a 2050-et elérni 50 fok alatt, de 51 foktól felfele 2037,5 lesz, 61 foktól 2025 és 71 körül beesik 2012,5-re.
-
Devid_81
félisten
válasz
Devid_81 #3205 üzenetére
Hopsz, siettem, bocs az elgepelesi hibak miatt.
A vcore-t nem lottem be minden kepnel, hogy a maximumot mutassa, elfelejtettem.
De az AB beallitasokon vegulis latszik, hogy alapfeszultsegen hagytam vegig a kartyat.
Szinte mindenhol felugrott 1.062v-ra egyebkent kivetel nelkul.
Jatekok alatt altalaban 1.03v-1.04v a jellemzo. -
KAMELOT
titán
válasz
Devid_81 #3205 üzenetére
Nemsokára rendelem a blokkot.
Nem tetszik nekem ez a 83 fok. Télen jól jön mert fűti a szobát!
Csak hát szétszedni a rendszert nem fogom. Ez lesz a végleges rendszer összeállítás!
(#3208) hackeeeee: Tudom! Jól eltalálták. Vehettem volna bármelyik kártyát, de a fő szempont az FC block volt. Így a legegyszerűbb alternatíva a FE volt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Devid_81 #3188 üzenetére
Amúgy, 1080-nál teszteltük Morcosmedvével még korábban. Neki ugyan úgy droppolta az órajelet a SeaHawk, mint Nekem a GLH.. Pedig, közel 20-25 fokkal hűvösebb volt terhelve a kártya a kompaktvíz hatására. Azonos órajel mellett közel ugyan addig droppolt le Nála is. Nálam ~70 fok volt, Nála pedig 45-50.
Szal, még a 60 fok sem feltétlen kell, hogy ledobja az órajelet.
Nála is csak Voltage limit volt, mint Nálam.
-
Resike
tag
válasz
Devid_81 #3173 üzenetére
Na akkor tegyük rendbe a dolgokat:
Elméleti max boost órajel OC módban: 2062, Gaming módban: 2037.
Stepping: 12,5 HzMivel a két elméleti max nem éri el a 2062,5 és a 2037,5-ös következő stepping értékeket ezért a gyakorlati boost órajel marad 2050 és 2025, vagyis két stepping van a két mód között.
100-as Power Limittel viszont nem fog az istennek se 2000 felé boostolni a kártya és még ebből is vesz le 1 steppinget, ez az alap megszokott 1987-es frekvencia, ez mind OC mind Gaming módban tartható. Aztán a terhelés/hőmérséklet/power limit miatt ebből is vehet le ez az átlagos 1887-1987 körüli frekvencia. (Jó példa ha egy helyben állsz Overwatchban akkor 1887-re veszi le az órajelet, ha futkosol akkor felboostol 1987-re)
Ha te 2000 felé akarsz menni akkor a Power Limit 10%-kal való növelése lehetőséget ad arra hogy 1 steppingel feljebb boostoljon. 20%-kal 2025-re 40%-kal meg 2050-re. Így jön ki az elméleti maximum 150%-os power limit 2062,5 Hz.
Na mármost ez nem azt jelenti hogy a kártya mindig 2025/2050-en fog pörögni egyedül azt hogy felboostolHAT erre az órajelre is. És most jön a legnagyobb bibi, hogy ha 60 fok fölé megy a hőmérséklet akkor alapból nem fogja 2000 felé engedi a boost órajelet. Vagyis a végére ez csakis a vizesblokk kiváltsága lett.
Hogy mi a különbség akkor az OC és a Gaming mód között? Egyedül annyi hogy a minimum boost frekvencia 2 stepping 25 Hz különbség az ugyanúgy megmarad. Vagyis OC mód nem engedi leesni az órajelet 1887 alá 1862-re.
Ez csakis a két OC és Gaming módra vonatkozik, a custom módban azt állítasz be amit akarsz, csak az szinte biztos hogy nem lesz stabil mindenhol ha 2025 felé mész.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Devid_81 #3173 üzenetére
Mint ahogy a mellékelt AB: grafikonon látszik 2038 mhz volt a max boost, onnét vette vissza 2012-re, de ez alkalmazásfüggő, van ahol stabil 2000-re áll be.
-
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Devid_81 #3163 üzenetére
Nálam gyári oc-val 2012 mhz-n stabil, 120 % tdp-vel. 100% tdp-vel nálam is 1920-2012 között ugrabugrált.
-
Devid_81
félisten
válasz
Devid_81 #3165 üzenetére
"amikor a kartya meg stabil gyari orajelen....de az enyem nem stabil csak ha adok neki extra feszt."
Szoval ezt nem kicsit irtam el
Helyesbitve: nalam a kartya stabil gyari OC orajelen gyari alapfesz mellett.
De ha a gyari OC fole akarok menni, akar csak egyetlen boost lepcsovel, oda mar kell a gyari fesz melle egy kis extra, kulonben nem stabil..
Bocs hackeeeee nem csak teged, meg magamat is megkevertem ezzel
Csak kozben meloznom kellett picit, es nem gyengen lemaradtam a szerkesztesrol. -
Resike
tag
válasz
Devid_81 #3141 üzenetére
Nekem is Giga Xtreme lett, és még amit hozzátennék, hogy 512 FPS felett jön csak ki a coil while, de akkor sem durván csak elég magas hangon.
Én azért döntöttem a Giga mellett, mert ennek a legmagasabb a boost órajele (ezen húzni még az már tehetség) ez a legolcsóbb, és ennek a leghosszabb a garanciája is.
-
taranis
addikt
válasz
Devid_81 #2985 üzenetére
Jaja ez is egy opció, de még agyalok. Elsősorban melóra lesz, ahol az overclock hanyagolható. Nem tudom, hogy veszíthetek e valamit azzal, ha megveszem a piacon elérhető legolcsóbb 1080Ti-t (ami valszeg bloweres). Még a fan hangereje sem számít, mert -sajnos- elég hangos helyen van a gép.
-
válasz
Devid_81 #2778 üzenetére
Azelőtt nem volt gondom a 980Ti Lightning SLI-vel ebben az alaplapban.
Tudtam szabályozni a kártyán a ledek világítását.Nem ír ki semmilyen hibát a progi,csak egyszerűen nem indul el.
Úgy néz ki nem igazán készültek fel erre szoftver ügyileg.
Vagy már megint a win csinálja a balhét.Kipróbálok több régebbi drivert hátha az a gond.
-
válasz
Devid_81 #2698 üzenetére
Sajnos terhelesnel is csinalta nem csak magas fps nel. Ezert is kuldtem vissza.
A videon hallhato hangot fire strike nal produkalta. Ami ugye ilyen 50-60 fps.
Amazon on irtak hogy asus csereli ezert is vagtam bele. Csak nem akarok mellenyulni megint.
Szegeny asus pg279q is megy vissza hetfon pixelhiba miatt.
Jo kör volt kozel fel gurigaert -
A.C.E.
aktív tag
válasz
Devid_81 #2649 üzenetére
Szia, mennyire igazad volt! Az aorus engine folyamatosan 100%-on járatta a processzormagokat nem engedte idle csökkenteni a mhz-ket. Két napja azt kutatom mi a xar okozza (pl bányavírus ) hát végre meglett a szemétláda, ki is gyomláltam ,most az MSI A.B.-vel tökéletesen működik a processzorom és a vga is.
-
KAMELOT
titán
válasz
Devid_81 #2640 üzenetére
Ezt próbálom neki magyarázni. A táp a lelke a gépnek ha az szar akkor a gép sem ér annyit.
750W-os táp jó lenne oda, de hát valaki ilyen fontos dolgokon akar spórolni. Ez olyan mintha nem mosunk kezet mert fogy a víz!
50k egy tiszta új szuper tápért szerintem nem nagy pénz főleg, hogy 5 év garis és 5 évig tuti fogja használni! -
Laraxior
titán
válasz
Devid_81 #2600 üzenetére
Az en MSImmel is ez a bajom, hogy nagyon széles. Van a haz oldalan egy 20-as venti az is frankon nagy, meg a vizes cső is a VGA mellett megy el. Eredmeny: Nem tudom felcsavarozni az oldallapot.
Ezert a 20-as oldalso nagy ventit ki kellett tennem az oldallapon kivulre.
Ennyit a fotogén gépről. -
Devid_81
félisten
válasz
Devid_81 #2587 üzenetére
Nos Xtreme tesztelve, Overwatch stable a gyari max OC
Amugy erdekes cucc az Overwatch, stabilitasra nagyon ajanlom.
A kis vacak grafikaja ellenere eszi a VGA-t es folyamatosan 99%-on terheli, TDP limitet fullon kihasznalva.
Csakis training mode-ot nyomjatok, kulonben kaptok ban-t a sok fagyas miatt (ha lesz fagyas)
Anno Crysis 3 volt ilyen, ha a VGA tuning az alatt stabil volt, akkor az stabil volt barhol mashol.A regi Aorusom mindenhol stabil volt gyari OC-n, Wildlands, GTA 5, Black ops 3 (zombi) Divison stb, kiveve Overwatch, ott elhasalt par perc jatek utan.
Es legtobben erre a jatekra is panaszkodnak. -
törölt tag
válasz
Devid_81 #2580 üzenetére
Hogy mind így fog járni, azt nem merném kijelenteni. De elég valószínű, hogy elveszti a csatát a környezeti tényezőkkel azért az 5Mhz-ért, ahogy fárad a VRM, nő a tápfeszültségen a zaj, és a GPU is hővé alakított már némi áramot.
A bios editor engem is érdekelne, pedig csak a nyavalyás venti profilt tenném a flash-re, hogy ne kelljen hozzá AB, mert semmi másra nem használom.
-
törölt tag
válasz
Devid_81 #2576 üzenetére
Akkor félreértettem amit le írtál
Egy ilyen teljesítményű kártyánál jóindulatú 3-6 hónap. De onnantól hogy 1x elkezd artifactelni kb.: keresztet lehet rá vetni. Mert nehéz lesz stabilizálni (kizárólag órajel minusz, a +feszültségtől csak rosszabb lesz.)
Vagy vissza viszed, és újra kapsz egy új/refurb - még nem instabil - kártyát, vagy veszel vissza a gyári OC-ből sokat.Szerintem érdemes azt kihegyezett a gyári OC-t 0. napon picit vissza venni, inkább legyen 24/7-re 25Mhz mínusz remélhetőleg hosszú boldog együttéléssel, mint 3-6 hónap múlva 50-100Mhz, ami nem is biztos hogy végleg stabillá teszi a kártyát.
Persze ki mennyire tervez hosszú távra egy VGA-val.
-
törölt tag
válasz
Devid_81 #2571 üzenetére
Érdemesebb lenne napi használatra benne hagyni azt a 25Mhz-et a gpu-ban, és lényegesen kevesebb anomáliát látnál a játékokban. Ha már instabilitás határán vagy, amit a feszültség sem old meg, akkor két ugrással lejeb talán nem hibázik látványosat hosszútávon, 5 ugrással meg tényleg stabil lehet a GPU.
Azután lehet hogy ma másképpen működnek a GPU-k, és tévedek.
-
KveZ
tag
válasz
Devid_81 #2566 üzenetére
Kíváncsiságból megmértem.
MSI ARMOR OC 117% TDP-vel nem fogyaszt 288W felett Furmarkkal. Van egy Strix is, majd megnézem azt is.
Elméletileg 280W target, 330W maxnak kellene lennie.Amúgy jó ez az armor kártya. Halk és gyors is. A bajom az vele, hogy néha felpörög a hátsó ventije maxra és nem áll meg, csak akkor, ha meglököm az első ventit. Olyankor látja, hogy forog és szépen visszaáll a normál üzemre.
Ugyan ezt csinálta a Dual 1070-em, de azt nem kellett lökődni, észhez tért. 2 Külön gépről van szó, azonos Chipset és a Windows ugyan az. -
Devid_81
félisten
válasz
Devid_81 #2557 üzenetére
Tesztelgettem, volt idom jatszani vegre tegnap delutan.
Gyari max OC stabilnak tunik eddig.
Max boost 2025, es ahogy felmegy a hofok 65 fokig ott esik le 1987 re.
1987 ala nem esett eddig.
Majd ma probalkozok kicsit a tuninggal, de nem fogom tulzasba vinni, mert innen valoszinuleg lenne extra 50-70Watt amivel szamolni kell, akkor meg a melegedessel lesz/lenne bajom.
Kb marad gyari OC-n, eleg mindenre, ha meg mar vmi szaggatni fog, ott a 2100-ra huzottak is akadni fognak.
Szoval szinte hiaba gyilkolnam ki az utolso MHz-eket belole. -
Vigilante
őstag
válasz
Devid_81 #2518 üzenetére
Én is csak a Gigát tudom ajánlani, nekem is ez van pont és jó halk, a leírásomba szereplő órajeleken és feszültségen. És így még TDP limitbe se ütközik. Igaz sajna, alapon még nem alaulfeszelve simán beleszalad a TDP limitbe. Így a Game Rock mellett a 2x 8 pines csatlakozó az érv, de ott számolni kell viszont a melegedéssel és zajjal. Valamit valamiért...
Igaz itt a tesztben [link] azért ez is behullik 1924 MHz-re terhelés alatt.
-
hoolla
aktív tag
válasz
Devid_81 #2470 üzenetére
Koszi, igy tettem. Uninstall aztan ki a gepbol.
Most ,mar csak meg kell almodnom, hogy mikor hozom el az FTW3-at. Nem lesz lehetosegem gep ele ulni tul sokat augusztus kozepeig. Most viszont jo aron el tudom adni a kisebbet. Ha valami csoda folytan kijonne a vega vegre, az lenyomhatja a hasznalt kartyak arat, igy jobb tuladni rajta. Szerintem.Az ara az eleg meredek az biztos, de legalabb EVGA. A Kingpin az dragabb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- Kerékpársportok
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest