- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
norb55 #10361 üzenetére
Sziasztok!
Bocs, de megint kérdezek egy alap dolgot ...(az előbb véletlen a vizes topikba írtam ezt a kérdés és itt meg kerestem a választ...)
Mikor tudjátok azt megmondani ezekből a tesztekből, hogy mikor van CPU ill GPU limit?
Olvasgatom most a VGA csere előtt ezeket a topikokat, de kicsit elbizonytalanodtam, a tekintetben, hogy a 3820 @4.8 GHz-n mennyire bír majd kihajtani egy GTX980Ti-t. A mostani R9290 elvérzett, de kérdés, hogy VGA csere után jöhet a platform váltás...?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
válasz
Sebestyen01 #10396 üzenetére
Ez a kártya sokáig top marad.
#10395 h1mpi :
Jó a buli... -
Sebestyen01
őstag
válasz
akoska07 #10394 üzenetére
Minel hamarabb kell az ilyet, mert szerintem boven megadnanak erte 300ezres pluszt is megfelelo helyen hirdetve
Termeszetesen mig topp kartya szerintem csak addig el ez az opcioAmugy a feszt odaallitva ahol a Norbe van, semmi mashoz nem nyulva kitolva a tdp limitet nekem 1380-ra boostol a cucc
-
h1mpi
félisten
Van valaki a fórumban??? Én mindenkit elrejtettem és csak magamat látom
bocs az OFF-ba akartam írni
-
válasz
Sebestyen01 #10392 üzenetére
Ez volt az első dolog amit mondtam neki (na jó.lehet a 2. volt).
Megfelelő helyen eladni,számolva azzal mit szalaszt el. -
válasz
Sebestyen01 #10390 üzenetére
Lehet ettől sokallt be.
-
-
Joshi
titán
válasz
norb55 #10378 üzenetére
"Aki nem akar vele szenvedni, vagy hülye hozzá mint én akkor megéri az 50 plusz költséget, mivel ezt a gyár garantálja és garanciát vállal rá. Van jó oldala is és rossz oldala is , ezen kár lenne vitázni kinek mi mennyit ér . Ha nincs +50 K kidobandó pénzed és viszonylag haszonnal akarod túladni a kártyát ne vegyél goldot."
Nem vitatkozok, csak érveket keresek a magas árra, de az egyik meg van, alapon is magas gpu órajel ami pozitív.Egyébként nekem is mindig Asus alaplapjaim voltak, igaz hogy én ettől még nem vagyok Anus fan.
-
norb55
őstag
Így van , Matrixom volt és beleolvadt a gépbe. Ez legalább kitűnik.
nagy.matyika Igazad van .
Joshi Aki nem akar vele szenvedni, vagy hülye hozzá mint én akkor megéri az 50 plusz költséget, mivel ezt a gyár garantálja és garanciát vállal rá. Van jó oldala is és rossz oldala is , ezen kár lenne vitázni kinek mi mennyit ér . Ha nincs +50 K kidobandó pénzed és viszonylag haszonnal akarod túladni a kártyát ne vegyél goldot.
-
blu79
addikt
válasz
daveoff #10370 üzenetére
+1 , így van ahogy írod, és gémekben 80C közelében lessz, az enyém is így volt, sőt 70 fokig sem ment tesztekben de játékokban 78-80ig felment, nem minden játéknál de pl PC ban melegedett nagyon
És valóban 1500 lehet a vége gémekbennorb55 Azért egy Matrix sokkal szebben mutatott volna a gèpedben [link]
szerintem, de amit vettél legalább limitált
-
nagy.matyika
aktív tag
"Tehát akkor. Itt nem a pénzről van szó, egy termék kerül amibe kerül ezt egy topikban megvitatni felesleges, mi kis emberek nem sokat tehetünk. Ha szükséged van rá és van rá keret akkor megveszed, ha nincs akkor veszel olcsóbbat."
Alapból mindegyik gyártó korrekt kártyát kínál, a tuning sehol nem garantált, ezért nem is lehet konkrét szempont, maximum csak remélt
Ahogy te is említetted, azt vesz mindenki, amire futja, ezért kár beleállni másba.
-
daveoff
veterán
válasz
norb55 #10373 üzenetére
Az tényleg nem rossz! Nekem pl az MSI 90%-on 2000rpm-el pörgött, és még úgy sem volt hangos
Szóval ez elég relatív.
(#10374) ÁdiBá: Igen, én is ezt mondom, ilyen fesz-el nem csoda, hogy megy 1500 felett. De az is látszik, hogy nem véletlen a magas fesz, kevesebbel valószínűleg nem bírná az alap órajelét sem, mármint az 1480-at. Átlagos gpu van rajta, ahogy mondod.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #10370 üzenetére
Ez igaz, gyárilag sokat adott a GPU-nak az ASUS 1,21V. Vannak jobb darabok is tőle itt forumon, és vannak rosszabbak is, én úgy érzem átlagos a gpu, azon beállítások mellett.
Hiszen valakinek 1,2V alatt megy a Valley 1550 Mhz-et, azok már jó gpu-nak minősülnek.
Nekem gyanús hogy a matrix alul feszelve kiakadna.Összességében nem rossz kártya, annyi biztos.
-
norb55
őstag
válasz
rambustibi #10368 üzenetére
Szerintem a 980ti matrix éri meg legjobban az árát 262K-ér, az ugyan az mint ez, csak a kinézete más kicsit. Nekem mindig Asus alaplapjaim voltak , és az utóbbi évekbe egyre több GPU is volt , talán ezért döntöttem 980 ti gold mellett egyfajta támogatás részemről nekik.
Ők cserébe a gyárilag legerősebb VGA-t adták oda , mert melyik 980ti kártya boostol gyárilag 1481 MHz-re?
Azt hiszem csak a Zotac AMP Extreme ami megközelítőleg ennyi , árába meg 289K ami pont annyi mint az Asus volt . EVGA kártyát nem veszek, volt benne részem KingPin se menne többet gyári feszültséggel.
daveoff Mért nem lehet adni rá, 66 fok zárt házba , egy nyitottba a 63 fok elérhető. Ettől hűvösebb meg minek? A másik ne feledd ez a hőfok 52%-os venti fordulattal megy, tudnák rajta segíteni hogy jobb legyen.
-
daveoff
veterán
válasz
rambustibi #10368 üzenetére
Nagyon magas neki az alapfesz, azért megy így, AUS így oldotta meg a tuningot, pakolt neki feszt. De ha 1530-at megy valley-ban, akkor játékokban szerintem max 1500 körül stabil. Egyébként nem is azt mondtuk, hogy baja lesz a hűtéssel, hanem, hogy sokkal olcsóbban vannak jobb hűtéssel rendelkező kártyák, ennyit mondtunk. A másik, hogy láthatjuk, a guru3D-s hőfok tesztre sokat nem lehet adni, mert norb-nál sokkal melegebb a GPU már egy valley-tól is.
-
norb55
őstag
Itt a vége a kártyámnak 1531/8000 MHz Nem megy egy dekával se többet.
proci 4600 memóriák 1866 mhz
Azért nem olyan rossz egy régi 4770K procitól.
Nem is válltok 6700K-ra.
Sebestyen01 Van neki másik biosa az LN2 bios de én nem akarok toplistán szerepelni. Csak kíváncsi voltam mit megy az alap biosával. De nézd meg ezeknek a gpu-nak itt van a végük, 1500-1600 mhz között rakhatsz rá bármilyen biost, csak a hőt fogod növelni, a teljesítmény meg alig fog nőni .Szerintem hagyd felesleges piszkálni . Persze ez csak az én véleményem .
-
Sebestyen01
őstag
Idokozben a heten nekem is megirta ffodi mester a kis biosomat, 435w-os tdp fix emelt fesz, amint idom, es energiam lesz felheggesztem a cuccra, es meglatjuk megy e tobbet 1530-nal a kicsike
csak menni kellene az asicq-om van olyan jo mint a tietek
-
Milka 78
nagyúr
-
norb55
őstag
válasz
Sebestyen01 #10356 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
dombi81 #10353 üzenetére
Az múlt rajtam, hogy egy ilyen hulladék vga-ból kihoztam 1512MHz-et. Könnyen vigéckednek 75% fölötti ASIC-os kártyákkal 1580Mhz-el. Azért megnézném, hogy az átlag user mit hozna ki az én kártyámból.
ui.: ha szerencsém van, akkor most egy hasonló ASIC-os kártyám van mint players111 fórumtársnak. ASIC-ja 80%.
De simán megelégednék egy 72-75%-al is.
-
Joshi
titán
válasz
dombi81 #10347 üzenetére
"Ennek az egésznek az a mondanivalója, hogy te is kifoghattál volna egy gyengébb VGA-t, nem a te tehetségeden múlt."
Erre külön reagálnék, mert egy 63,8-as ASIC ami megnézve valójában csak 63,6%, én kihoztam a maximumot. Ez 1512/2080MHz lett és szerintem ez átlagon felüli még akkor is, ha meg van hozzá a konfigom. A tesztprogikban szerzett eredmények is megerősítik ezt. Szóval rajtam is múlt a dolog, főleg rajtam múlt. -
daveoff
veterán
Ez a vége 24\7-re, így stabilnak tűnik mindenben, játékokban is, pár mhz lehet maradt is benne, csak így pont kereken +100mhz-et adtam AB-ben.
Nem olyan rossz ez, nagy előnye a hűtése, szinte meg sem érzi, hogy 1187mV a fesz, vagy 1230, léghűtésnél azért ilyenkor már el tudtak szabadulni a hőfokok. De alapon használom mert úgy is bőven elég, FHD-n főleg.
-
Joshi
titán
válasz
dombi81 #10347 üzenetére
Kifoghattam volna egy gyengébb vga-t?
A 63.8%-os ASIC-ommal szerinted kifogtam az aranyhalat?
Jááááj.
Te butaságokat írsz és még mindig nem veszed észre magad.
Nem az ASIC miatt fikázom az ASUS léghűtéses kártyáit (az lutri), hanem az áruk miatt. Túl sokba kerül ahhoz képest amit nyújt. Teccik érteni?
-
TTomax
félisten
Ide beszúrnám a legújabb hóbortot [link]
Nem tudom hova tenni ,és nem vagyok vele egyedül.Elvileg reg kulcsokat módosít csak,és játékra válogatja jobb-e vagy sem de kutya legyek ha pl nálam a gtaV-öt nem simább tőle 4K-n.Használata csak saját felelöségre!!!Az fps-en nem dob,de valami olyasmi lehet mint anno a detonator,vagy az ati tray tools volt... + opciókat nem kapsz,de ha valakinek akadozik valamelyik játék (például diabló3ra sokan írták javult) egy próbát megér...
-
dombi81
senior tag
No erre mit lehet lépni? Cecil 2-őt?
-
TTomax
félisten
Nekem az egyik Titanom 75%-os a másik pedig 67%.Mindkettő ugye ref pcb-n van.A magasabb ASIQ tudja az 1550MHz-et stabilan a gyengébb nem.Olyan 1530 körül elhal,plusz feszre sem hajlandó jobban menni,bár az a plusz is nevetséges amit lehet neki adni.Sajnos a custom vga piacot maga az nV és az AMD végezte ki.Nem most...amióta nem lehet feszelni rendesen a vgakat.Lehet akármilyen custom 12-14 fázisos pcb-d ha gyenge légre a gpu rajta,mindenki eldöntheti saját maga hogy egy custom hütés mennyit ér meg neki de az biztos hogy egy Ti vagy Titan X sem azért megy jobban mert custom pcbn van,vagy mert azért mert Asus,vagy Gigabyte...csak és kizárólag az számít mit fogsz ki,(és hogy mennyire hatékony a hűtés vagy tudod hatékonnyá tenni)és ha szerencsés vagy egy Palit is hozhatja a topic leggyorsabb vga címét...
-
Joshi
titán
válasz
MPowerPH #10341 üzenetére
Már ezerszer ki lett tárgyalva, hogy nincs sok szerepe a PCB-nek ha tuningról van szó. Hozzáteszem, hogy ezt tavaly nyáron még senki nem tudta, talán ffodi sejtette de más nem igen. Hónapról-hónapra derült ki, hogy ez a helyzet. Szóval a ref kártyám se azért nem megy 1500+MHz-et mert ref PCB-és, hanem mert 63,8%-os az ASIC-ja.
Az ASIC itt tényleg működő dolog, abból inkább leszűrhető hogy az adott kártya mire lesz/lehet képes.
Az is igaz, hogy ref kártyákon se láttam még 75% fölötti ASIC értéket. Ilyenkor gondolja azt az ember, hogy nincsenek véletlenek.
-
MPowerPH
félisten
Mik azok a sokkal jobb megoldasok? Azon tul, hogy a K|NGP|N fele karikra tenylegesen valogatott GPU kerul, nem latom, a tobbi miert lenne olyan jo. Ennyiert en is azt vettem volna, de ez O dontese, az O penze. A sima Strix -el sincs semmi gond, nagyon jo VRM-et kapott, igenyes az egesz felepitese. A hutes meg tudtommal a Matrix vga-n magasan verte a mezonyt, mikor teszteltek.
-
Joshi
titán
válasz
akoska07 #10333 üzenetére
A kártya biztosan jó csak nem ilyen áron, és pont utóbbi miatt nem ajánlott. Ennyi pénzért, de még jóval kevesebbért is sokkal jobb megoldások vannak. Az ellen nem lehet tenni semmit, ha a usernek ez kell.
(#10334) deadwing hú gyerekek ne keverjük a szezont a fazonnal. A Poseidont én egyenesen ajánlott kártyának állítottam be, most léghűtéses termékekről beszélünk.
(#10333) akoska07 "Amúgy ne vedd fel,neki semmi nem jó,csak az ami nála van."
Valótlan dolgokat ne állíts ha kérhetlek, hol írtam én egy szóval is hogy az én kártyám a tuti? Tuningban megse közelíti a customokat. Ja hogy fc blokkos vízre az egyik legolcsóbb és legjobb vétel? Ez nem is kérdés.(#10335) dombi81 "ellen"
Rosszul fogalmaztam, nem ajánlott. Főleg az ára, nem pedig a teljesítménye miatt. -
deadwing
addikt
-
Joshi
titán
válasz
norb55 #10314 üzenetére
Az eredmény kicsit jobb lett mint neked, de 100 pont alatt azt szoktuk mondani hogy belefér a szórásba. És mi a helyzet a memória húzásával?
Én még most is azt mondom hogy egy léghűtéses Giga Extreme jobb vétel, ha másért nem akkor biztosan olcsóbb lett volna.
(#10320) ÁdiBá és ez milyen órajeleken ment? Számít a proci és memória órajel is.
Én is tudok eredményeket linkelni.
-
daveoff
veterán
válasz
ScomComputer #10321 üzenetére
Ok, semmi akadálya. Hétvégén csinálhatok párat, ha van rá igény.
(#10322) Erdei88: GIGABYTE GTX980ti Xtreme Waterforce Review
Ebben a videóban letöri a srác a venti egyik lapátját, és cserél rajta ventit, meg is gyűlik vele a baja, de megoldható viszonylag egyszerűen, csak gondolom a gari bukik. -
daveoff
veterán
válasz
Erdei88 #10315 üzenetére
Egy kicsit lehetne tuningosabb, de nem lehet mindig szerencséje az embernek.
Eddig minden ok, semmi gond vele, tetszik nagyon. Egyetlen hátrányának talán azt mondanám, hogy a ventit nem lehet rajta cserélni, csak úgy hogy szétvágom a kábelt. A venti, ami rajta van gyárilag, az meg nem egy halk darab, igaz nem pörög fel annyira, hogy zajos legyen, de ha lenne rá lehetőség azért lecserélném. Ja meg a vízhűtés csövei az a régi retró gégecsőre emlékeztető izé, na azt megoldhatták volna szebben is.
-
daveoff
veterán
Gigabyte 980Ti Extreme Waterforce
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megújult a PROHARDVER!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Óra topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1 humoros
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest