- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
A Palit kártyák azért melegednek jobban, mert olyan venti profil van rajtuk, hogy semmi hangjuk. Főleg a 980-on. Nem teljesen mindegy, hogy 65 vagy 75 fokos a kártya? Én olyan halk kártyával még nem találkoztam, mint a Palit 980. Masszív vastag borda, alacsony fordulatú halk ventikkel. Emellett figyeltek a vram és vrm hűtésre is mivel egyben van a bordával.
-
gaben88
őstag
Eddig minden úgy meg, ahogy a nagykönyvben meg van írva és igen vicces, hogy alapon hozza a Zotac pontszámait. Le a kalappal a kártya előtt. És mivel ezen nem 2x6-os a tápcsati, szerintem a tuningot is jobban fogja bírni.
Szerintem pont olyan, mint a piros, csak zöld és kaptam hozzá egérpadot is ajándékba, illetve van rajta backplate és persze a led is zölden világít.
Te milyen értékeken használod GTA5 alatt a kártyád? Indulásnak kipróbálnám én is azokat az értékeket.
-
rup1u5
nagyúr
djculture hsz-eit nem kell komolyan venni.
Megfigyeltem már, hogy állandóan ezt csinálja. Nagy mellénnyel, általánosítva szapul félinformációk és előítéletek alapján. Szerinte a 970 szar, kókány, hulladék stb... ugyan így az újabb TLC-s SSD-k is szar, kókány, hulladékok...nagyon tudja adni a "megmondom a frankót és akinek más véleménye van az hülye" figurát.
Javaslom, hogy a vásárlásaidat ne az ő kinyilatkoztatásaitól tedd függővé. -
Nem ertelek. Legutobb amit feltoltottel az alaporajeles volt. Arra irtam, hogy meg igy is magasabb orajelen ment a kartyad es megis magasabb a 980 alaporajeles eredmenye, ami alacsonyabb orajelen is ment.
A te eredmenyed 11600 az enyem meg 13050. Szerinted az nem magasabb? Mondjuk engem nem izgat az egesz.
-
Źşë'
addikt
egyébként vettem fel videókat, most visszanézve ott nem lagol, de tényleg akkor nem lagolt csak mióta jött 1-2 pecs... biztosra veszem... pici kihagyás volt gtaban mert jött a killing floor 2
(#21596) szunya1 fenn topik tetejében láttad hogy Tilos a Flame keltés, trollkodás?
-
Źşë'
addikt
970G1 van nálam, sokat próbálgattam a grafikai beállításokat és azt kell hogy mondjam nem tudok a játékon kiigazodni, ha azokat a beállításokat lövöm be neki mint amit pl nv profil is javasol ill. logikusan akarok eljárni nv oldalon olvasottak alapján akkor jobban szaggat a játék mintha pl 2-4x msaaval + very high shadowsal tolnám... azaz csökken a lag érdekes módon magasabb beállításon..
ha még pluszban az "Extended Distance Scaling" ot is teljesen lehúzom akkor érezhető hogy szinte teljesen abbahagyja a lagot, de ennek a játékban szvsz elég nagy szerepe van (a részletesség az erőssége a gfxnek)... ha tudom h ekkora szart dobnak össze nvidiánál akkor nem veszem meg... direkt ezért feccoltam bele pénzt hogy ha jön a gta egy új vgaval tudjam élvezni lehetőleg maxon.... akkor jön leginkább elő ha gyorsan száguldozok egy adott város részben, mintha swappolna a játék... gondoltam arra is hogy át kéne pakolni egy ssd alá, de akkor ezek szerint nem sok értelme (max loading time rövidítése végett)
-
gaben88
őstag
Szívem szerint a ZOTAC AMP! ECE helyére Giga G1-et vennék, de mivel sokat netezek és filmezek gépen, ezért nem lenne rossz a félpasszív MSI Gaming sem (Asus Strix-ről lemondtam). Május 1-ig van időm eldönteni persze! :-) De, ha tuningban kb ugyan azt tudja a két kártya, akkor egyértelmű, hogy MSI lesz.
-
balint107
aktív tag
Én nem próbáltam húzni, de 3 hónaposan vettem a kártyát az előző tulaj kipróbált vele tuningot is. Azt mondta 1564mhz-ig próbálta és beton stabil volt végig 65 fok mellett. Alapból 60 fok terhelésen ez a kártya. Mindig is mondogatta, hogy nagyon jó tuning potenciállal rendelkezik, de nem gondoltam, hogy alapból is ilyen magas órajelen megy a hivatalos adatokhoz képest. Azért nézegettem most mert elgondolkodtam váltok esetleg G1 gamingre, de akkor lehet, hogy nem érné meg még akkor sem ha "super oc"-ról lenne szó, teljesítmény szempontjából nem lenne különbség?
-
Daralo:)
tag
Lapát törés azért lett mert nem ment rendesen tekert ezerrel.
és mivel nagy sebességgel ment és nem úgy nyultam oda ahogy kellet volna vagy inkább sehogy ezért tört le mindez azért volt mert már akkor is nyomi volt miután nemsokkal megvettem.(tiszta ideg az ember mikor vesz valami drága cuccot sépen mondva és már probléma van vele.)
BIOS frissítés már akkor megvolt mert hallotam hogy esetleg az megoldja ezt a problémát szóval ez már új állapotban megtörtént. azóta nem találtam biost live update nem dob fel semmit ilyesmit csak egyszer volt ugye akkor azt meg felraktam hátha megoldja ezt.
Mindenesetre felhívom az AQUA-t mit mondanak mit tegyek vagy ne tegyek ez ügyben de bevinni nem fogom csak ha megbeszéltük mert luftra nem megyek be az tuti. -
garfield545
tag
-
katt777
félisten
Hát, amióta 970 megvan (jan.), nálam ezt tartja (v4.0). HT akkor kilőve, v. ezt sem látja a a progi? De számolj rá GPU-ra és RAM-ra is 7%-ot, hogy a valós gyorsulás meglegyen: 1660/8368-nak kellene lennie. Esetleg megnézhetnéd 4GHz-en, ha van olyan profilod biosban, de ha a proci okozná az eltérést, akkor nem tudom, mit hoz elő belőle a VGA, miután 4GHz sem kell neki a kihajtáshoz. Annyi progi meg csak nem fut a háttérben...
Ránézek az új meghajtóval.
gainwardgs. Na, ez belefér.
-
-
brumi1024
veterán
A Black is ciripelhet, nálam teszi is enyhén. Ha Black vs Strixről van szó részemről egyértelmű, hogy Black. Mindkettőm volt(/van), de a Strixen nem sikerült túl jóra a VRM hűtés. A gyári profillal beleszagolt a 105 fokba, míg a Black-en a 76-ot nem lépte túl. A Strixnek a félpasszív működését lehet felhozni pozitívumként.
KAMELOT: Ezek a statisztikák honnan jönnek? Nálam 3 különböző, de ciripelő 970-ből a Strix zenélt a leghangosabban, és a hűtése is annak volt a leggyengébb (Giga G1 és Asus Black a másik két alany).
-
gaben88
őstag
Mindenfelekeppen! Sajnos a husvet miatt csak kedden vehetem at! :-( A hutesre vagyok a legkivancsibb, remelem nem lesz tul hangos! :-)
andromedae: Az itthon elerheto egyik legerosebb GTX970 gyarilag es rosszat nem nagyon olvastam rola, ezert esett ra a valasztas. Sokat agyaltam a Gainward, EVGA es e kozott...
-
rapidsquirel
aktív tag
Köszi, tudom magamtól is. A kolléga hozzászólására reagáltam, csak néhány jóindulatú belepofátlankodott.
Asbee: "Nincs ebben semmi stílus", hát épp ez az, stílustalan. Arra reagálj, amit írok. Tudomásom van róla, képzeld, hogy cirka 80 fok körül teng a két kártya játék közben
-
HeZzZ
senior tag
az nvidia refnél? hát az egy masterpiece, de most komolyan. olyan ref hűtőről az amd-nél pl csak álmodnak...
majdnem azt mondom, hogy jobb mint egy pár olcsó aftermarket cooler, mondjuk egynél tuti jobb.annál a hulladék tiger edition-nál, ami át van húzva 2db (!) rézcsővel, rajta 2 db low budget ventivel, a vrm hűtés nem is létezik, áhh..
-
Dobi 562
addikt
Mert teljesen laikus vagyok tesztelgetes teren, csak ossze tudom rakni a gepet es ennyiben ki is merul a tudasom. A szakzsargon nagy reszet amit itt hasznaltok, nem is ertem.
Nagyon szep a kartya, van rola par kep: kep1 kep2 kep3 kep4
A kepek elegge homalyosak, kapkodtam es nem neztem meg a telefon beallitasait, azon voltam, hogy kiprobaljam minel hamarabb a kartyat.
Ciceregni meg nem hallottam.
-
törölt tag
Nem tudom, de ha gond lenne akkor szerintem csíkozódna. A Samsung ramok jól bírják a gyűrődést. Egyébként ha hagyom a gyári venti profillal 77 °C-on megáll, de nagyon hangos, csak nevetni tudok a Guru3D teszt azon részén, hogy "FAN RPM 50% (remains silent)" - persze
már 40%-on sem "silent" ilyenek után nem csodálkozom, hogy egyik tesztelő oldalon sem hallották a cicergést...
-
balint107
aktív tag
Ha a 970-el több, nyilván a 980-al is több valamivel, mivel ezt a driver hozta meg (gondolom).
A régivel volt (december, februári):
min: 68-70
Max : 116
Átlag: 881-2 fps tesztenként tud változni, de szerintem ez már nagyobb különbség annál. Korábban a decemberinél vettem észre érezhető javulást, de azt még 770-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest