- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
válasz
daveoff #11908 üzenetére
Jaja ezt én sem értetem sokat nyuztam mostanában a tuningot sok mindet kipróbáltam PL : most jelenleg a GPU nak : +132Mhz rakva így most játékokban ,tesztekben : 1550.-re boostol. De használtam +155Mhz is úgy pedig 1560.-ra boostolt. Nem sok volt a különbség ez mért lehet nem értem....
-
-
-
TTomax
félisten
válasz
daveoff #11612 üzenetére
Pontosan erröl van szó.Ha az egyik 980 árát hozzácsapta volna a mostani monitor árához akkor még pénz is maradt volna belöle,sokkal jobb képet nézhetne.Aztán ha tavasszal jön a full maxwell mehetett volna a csere.Igaz cserébe nem lehet vele démárkban fesziteni.27"-on 1440p-ben bőven elég a 2MSAA amivel pl a Crysis3-at 90-100fpsel toltam kimaxolva,videót is csináltam róla.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daveoff #11223 üzenetére
ezt ertem, de ettol fuggetlenul csak jelezni akartam, hogy ha a furmark kivegezte, akkor a crysis3 is ugyanugy kivegezte volna pl valszeg.
igazabol innentol meg mindegy, hogy crysis 4k upsampling vagy furmark, mindketto hasonloan fog terhelni. de az mar regesreg nem igaz, hogy furmark szintu terheles nincs jatek alatt. de, van. szoval ha furmark alatt nem eleg a hutes, jatek alatt ami adott esetben orakig fut nemi extra cputerhelessel foleg nem lesz eleg.
westlake: jaja.
tuningnal meg szerintem foleg nem szabad optimistanak lenni, hogy hat de ugyse kap a kartya 100%os terhelest jatek alatt.
aztan meg jon az uj driver, picit jobban terheli a kartyat, aztan jon a problemazas, hogy dehat elozo driverrel meg stabil volt az OCm, a driver a hibas... nem, az OC nem volt stabil.
-
westlake
félisten
válasz
daveoff #11223 üzenetére
Egy normálisan legyártott hardvert (VGA-t) nem tud "kinyírni" egy normálisan lekódolt szoftver. A herdverekben van védelem, amit egy szoftver nem tud megkerülni. Ha egy szoftver meg tudja kerülni a védelmet, akkor az a védelem szándékosan úgy lett tervezve.
Ha nálad egy hardver meghalt, az nem a szoftver hibája volt. Lehet, hogy az idézte elő, de nem annak a hibája volt.[ Módosította: Karma ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daveoff #11178 üzenetére
Ez NEM igaz, pár játék pontosan annyira terheli a GPUt bizonyos körülmények között, mint a furmark.
Eyefinitynél Crysis3 lazán hozta a 99%ot anno a két 7850OCvel, hőfokok szintén egyeztek, a teljes rendszer fogyasztása meg a magasabb CPUterhelés miatt magasabb is volt (fogyasztásmérővel nézve 10%on belül volt a rendszer furprimehoz képest). Tehát ha furmark alatt leégette a kártyát, akkor simán ment ez volna játék alatt is.
Amit írsz kb a HD5x000 / GTX5x0 széria előtt volt igaz, de mióta bejött a dinamikus throttling/boost a TDP tartása miatt, azóta ha a furmark TDPig terhel, akkor pár játék is addig fog.
Én ilyet eddig csak eyefinityvel láttam, de a (virtuális) 4K kijelzőkkel ez valós probléma lehet.
(kiemelésért sorry, ez egy elterjedt tévhit, csak kinyírhatja a videokártyát a hurráoptimizmus a "dehát csak furmark alatt sok, játék alá jó lesz" tekintetében. nem, ha furmark sok, akkor én nem állnék neki olyannal játszani ami tényleg meg is terheli a kártyát)
Szinyák: 15 perc fur + prime megvolt? (tápnak is ejt feszültséget terhelésre, azt máshogy nem igazán lehet megnézni, plusz hűtés szempontjából ez worst case scenario, gyakorlatban viszont ehhez közeli érték még előfordulhat)
-
Szinyák
őstag
válasz
daveoff #11178 üzenetére
Igazat kell ,hogy adjak volt már aki beszívta vele szó szerint leéget a kártya... Én is csak egyszer toltam vele végig nem kínozom vele többet fölöslegesen . Mert tényleg nem ezzel játszik az ember ha több órás játék alatt nem fagy rendben van a hőfok is akkor nincs baj.. Nem kell visszaküldeni pláne ha nem cicergős faja. Mert ha vissza küldöd és kapsz egy tücsök zenekart akkor meg az lesz a baj....
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
daveoff #10889 üzenetére
Mivel ótvarul kilóg/kiáll a kábel gyárilag, ezért elég könnyű kihúzni/bedugni a nyák szélén... Experience-t nem szeretem, illetve, attól még csak win alatt kapcsolja le...
Én mindig felrakom a bétákat, sok újítára hosszú heteket is lehet várni, ha nem teszed fel, valamint, nem mindig hitelesítgetik WHQL-el, mert az drága.
-
jeszi
tag
válasz
daveoff #10713 üzenetére
levél az iponnak:
Két vga kártyát nézek, melyeknél 2 év garancia van írva:Gigabyte GTX 980 G1
Palit GTX 980
Valóban csak 2 év garancia van mind a két kártyára, vagy csak elírás és valójában 3 év?
ipon válasz:
A Palit-ra 2év garanciát biztosítunk, de a Gigabyte-ra 3 évet ami valóban elírás. Ezt hamarosan javítjuk. Köszönjük! -
szasanyi
félisten
válasz
daveoff #10422 üzenetére
A csúcskártyáknál alapból vastagon fog a ceruza az árcédulák megírásánál, a különlegességeket pedig pluszban megfizettetik. Meg aztán nem a hazai piac a célközönség, az is tuti.
Ettől függetlenül nekem teccik.
ÁdiBá: igen, és ez azért fontos mert így vagy nem lesz 980-TI vagy ha igen, az horror áron lesz (mondjuk 8GB VRAM-mal ami az abszolút csúcskategória lehet).
-
hdekakas
senior tag
válasz
daveoff #10209 üzenetére
Memóriát még nem próbáltam, gpu-nál plusz 50 fesszel plusz 13+10mhz-et nyertem, ami persze nem sok, de én az r9 290 esetében is azt tapasztaltam, hogy plusz 63 fesszel 35mhz-et nyertem, ami szintén nem sok.
(Ott a memóriára volt különösen jó hatással, amit itt még nem néztem, de folyamatban.)
De majd nézd meg a hőmérsékleteket, ha nem is emelsz órajelet csak feszt, megugrik a hőmérséklet.Meg legalább nem droppol a core clock, ami máris plusz 13mhz...
Engem nagyon idegesített a drop, mert sokszor játékoknál a töltő képernyőnél dobott ki, ugyanis ott terhelés híján csökkent a hőmérséklet, és visszarakta az emelt órajelet, és abban meg instabil lett. -
bombibmw
veterán
válasz
daveoff #10173 üzenetére
Nekem is leszedte a Uplay,de azon kívül,hogy sokkal jobb lett,még mindig vannak kis beakadások.
(#10175) hpeter10:
Nem,most tök alapon használok mindent,mert még nem vettem rá magam arra,hogy meghúzzam koppra a gépet.
Fogyasztást is ki szeretném mérni,de ehhez kéne egy nyugodt hétvége,hogy mindent belőjek rendesen.
1570,az igen szép. -
Landon
addikt
válasz
daveoff #10077 üzenetére
Az esetleg nem lehet a baja, hogy egy lanbox-ba van a kártya a ahol ugye "vízszintesen" van a lap elhelyezve így a VGA is nem "lefele néz" és úgy szívja a levegőt be hanem oldalról. Mindjárt megpróbálom dőlt helyzetben mit művel.
De az az érdekes, hogy idle nincs baja. 33C max a kártya. Ha a hűtéssel lenne gond akkor idle is lennének hő problémák, nem?
H1mpi: hát nekem FC4 alatt is benyalja a 80C-t ha AB jól logolt... de nem sokáig. Az egész elég furcsa. Mindjárt nézek még hőfokokat.
-
MPowerPH
félisten
-
h1mpi
félisten
válasz
daveoff #9519 üzenetére
Köszi itt jön ki megint, hogy nem a marketing maszlag számít (adott esetben a G1), hanem, hogy milyen GPU került a vga-ra. Feszt érdemes adni neki?
(#9517) hpeter10: az 1 gpu-val is elmegy csak le kell venni very highra, hogy ne essen be 60FPS alá. Én amúgy se látom ezeket a különbségeket
-
-
csibuka85
őstag
válasz
daveoff #9301 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek , megnézem aztán lehet hogy még ma megnézem a procival együtt. Memória legyen 8000 mh-en mint Neked Daveoff ? Gondolom tdp limitet toljam ki maxra. Látom a videót tényleg szépen megy a gtx 980-al a crysis 3. Még mindíg nem sikerült végigvinnem , pedíg mióta megjelent már vagy 10x nekiugrottam. A ventit hány %-ra rakjam szerinted ?
-
-
Rasiel
senior tag
-
csibuka85
őstag
válasz
daveoff #9278 üzenetére
Riva tuner statistic server. Az EVGA precision x programmal együtt telepíti fel.
Mindjárt megy fel az SLI videó is ugyanerről a helyszínről.DigitXT : Van olyan rész igen ahol eléggé belassul , de nagyon szép grafikája van az biztos.
Daveoff : Te milyen ventillátort javasolnál a gép oldalába ? 2 db 14 cm-eset vagy 1 db 20 cm-eset ?
Még egy kérdésem lenne , hogy a Need For Speed Rivalsban hogy tudom átírni a parancsikonban hogy ne 30 hanem 60 fps-el fusson a játék ? -
bombibmw
veterán
válasz
daveoff #9278 üzenetére
Na ezért kell a 970Sli,vagy a 980 1080p-re.
Én például játszom még a Cry3-al és eddig még csak a 760Sli-vel sikerült full grafikán kipróbálnom és azon normálisan futtatni.
Van olyan gém,ami megfekteti még ezen csúcskártyákat is 1080p-n és ez egyre "népszerűbb" lesz a játékkészítőknél,úgy látszik.
Aki nem szeretne konzolon játszani(bár már az sem megoldás az akadások miatt),annak bizony keményen a zsebbe kell nyúlni.Én egyébként Msi AB-t használok,Shadowplay-el kiegészítve.
-
TTomax
félisten
válasz
daveoff #9245 üzenetére
Indulni indulna,ha beteszed az induló programok közé,de sajnos nem jegyzi meg a beállításokat,így azt neked kell megtenned minden egyes gépinduláskor. Amúgy afterburnert használok,mert az eVGA precision finoman szólva is bugos.Tegnap szívtam meg vele éppen ,nyomtam egy "default" gombot benne,erre a monitorm out of signallal elszállt,és reboot után sem jött vissza,fel kellet dugnom egy másik monitort ami 60Hz-es és driver gyalu lett a vége. Sajnos az FC4 minden OSD-re érzékeny,bármilyen overlayt akarsz használni könnyen fagy mindenre,valami nagyon stimmel az ablakkezelésével,nálam alapból úgy indul hogy ablakra vált login után és ez az OSD miatt van.Kipróbáltam már mindent playclaw-tól kezdve precisionig minden bugos,vagy fagyást eredményez.Utána kellene néznem rivatunerben a pontos beállításoknak,mert van rá kompatibilis mód,és még mindig az a program ami messze a legjobban konfigurálható az ilyen esetekre...
-
TTomax
félisten
válasz
daveoff #9196 üzenetére
De bekapcsol,csak majd ahogy msi kitalálta,tehát a te profilod arra nem érvényes. Egy fix 70%+-al szoktam járatni,még így is jóval csendesebb mint a 780Ti KPE volt,és megy az 1516/2000 gond nélkül,max 64C fokig megy fel.
Nem szeretem 80-ig elengedni mert ott kezdene el visszavenni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingatlanos topic!
- Építő/felújító topik
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Nyaralás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest