- MIUI / HyperOS topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Hali!
Abu-t annyival egészíteném ki, hogy én eddig mindössze két darab olyan játékot ismerek, ahol lehetőség van a pre-render frame beállítására. Érdekes módon pont a Ubisoft adott erre lehetőséget a Dunia 2 motoros játékokban, vagyis a Far Cry 3-ban és a FC3: Blood Dragon-ban
@Abu, bocs, hogy beleszólok, de gondoltam leírom, mert nagyon érdekes és egyben ironikus is, hogy pont a Ubisoft adott lehetőséget a pre-rendered frame beállítására, ráadásul rögtön két játékban, pedig a franciák jó magasról sz*rnak a PCs-sek fejére.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Maga a paraméter a driverből nem került ki. Ott van, csak nem teszik módosíthatóvá, így az egyes játékokhoz az adott gyártó dönti el, hogy milyen pre-render értéket használ. Ezt azért zárták így le, hogy te ne módosíthasd, mert a mai komplex motorokban a mai GPU-k kihasználása időnként extrémgyenge. Lehetnek olyan szituációk, ahol 30%-os terhelés sem érhető el. A hardver 70% egyszerűen pihen. Erre az esetre nagyon hasznos funkció, hogy legyen akkor több előre kötegelt jelenet, és akkor a hardver kihasználása nő, tehát több lesz az fps.
Az, hogy mi a megfelelő egyensúly egy ideológiai kérdés. Tíz év alatt sokat változott a világ, mert kezdetekben az 1 pre-render volt az alap, majd a 2000-es évek elején elkezdték alkalmazni a 2-t, majd most a 3-at. A gond, hogy az fps-re vonatkozó hajsza lassan felülírta a többi tényezőt, és már a 3 is kezd kimenni a divatből, vagyis jön a 4 és az 5, mint paraméter. Szerencsére ennek már nem lesz ideje kiteljesedni. A low-level API-kkal ez a beállítás teljesen kikerül a driverekből, és a fejlesztők eldöntik, hogy az adott játéknak milyen pre-render a jó. Mivel a konzoloknál 1-et használnak, így ez a paraméter át fog csúszni a PC-be is. Az új API-k pedig a kihasználás szempontjából eleve sokkal jobbak, tehát olyan nem lesz, hogy csak 30%-os lesz a hardver terhelése. Okafogyottá válik az input lag növelése, mert kevés extra sebességet fog hozni a DX12-vel és ezzel az egész új iránnyal. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Már nem nagyon lehet sajnos. Az új driverekben ez a paraméter több új program esetében is le van zárva. A régi programokra még használható. Egyébként lehet akár 8-at is kérni, csak az már nem ideális.
Ez azt csinálja, hogy a képszámítás csak akkor fog elkezdődni, ha előtte a driver összegyűjtötte a beállított értéknek megfelelő API parancsokat. Ha három a pre-render, akkor a képszámítás akkor kezdődik, ha már három jelenetet előre kiszámolt a számítógép és az API parancsok mindhárom jelenethez fel vannak pufferelve. És így tovább megy az egész három jelenetes lépcsőkben. A 3-as pre-render érték a standard, amit nagyon jellemzően alkalmaznak a gyártók, de ritkán 2-t, 4-et is bevetnek, és nagyon ritkán az 5-höz is nyúlnak. Minél több a pre-render annál jobb a GPU kihasználhatósága, vagyis annál jobb a sebesség, viszont annál nagyobb az input lag.
Ezt majd a low-level API-k eltüntetik, mert az alkalmazás fogja beállítani, hogy mennyi legyen a pre-render. Jellemzően 1 lesz. -
daveoff
veterán
Engem is meglepett a 980 ereje, mert a netes tesztek alapján nem ennyire számítottam. Mondjuk az is jócskán hozzájárul ehhez, hogy az én kártyám, és nagyjából mindegyik kártya képes az 1500mhz-re. A BF4 alatt nyújtott teljesítménye meg külön kiemelkedő, nekem ez a legfntosabb, mert ezzel játszok a legtöbbet jelenleg. Nagyon várom a FarCry4-et, AC Unity-t, GTA V-öt, ezek miatt szerintem jókor váltottam NV-re.
-
daveoff
veterán
Értem, ha ennyi az egész, akkor simán rendben van a ref, a ref 290x-nél is kellett az uber mód(55% venti), hogy stabilan tartsa az órajeleket, és valószínűleg az NV még plusz ventivel is halkabb lesz.
Viszont annyit kérnék Tőled, ha megteszed, hogy futtass ablakban 10perc valley-t folyamatosan, úgy hogy közben fut a hwinfo, majd a végén nyomj egy bencmarkot, és reseteld a hwinfo-t az utolsó 3 percre. Ebből minden kiderül, hogy milyen hőfokokon ment, mennyire tartotta az órajelet, meddig meddig ment a venti, stb. Ha lehet, akkor told rá a tuningot is!
Nagyon megköszönném, ha megtennéd!
Valahogy így kellene kinéznie:(#4538) Zsmester89: Mindenképpen ref-et akarok venni, csak ez jöhet szóba, nem 10k a különbség....Van egy határ, aminél nekem többet nem ér egy 980, egy forinttal sem.
-
daveoff
veterán
westlake hozzászólásait olvasva kicsit elbizonytalanodtam, hogy ref980-at vegyek. Az Ő leírásai alapján hamar leszabályoz a kártya, ez egy agresszívebb venti fordulattal biztos ellensúlyozható? Nekem nehogy az legyen, hogy nem tudom kipréselni a kártya valódi teljesítményét, mert elfogy a hűtés, vagy ezáltal elessek a tuning lehetőségétől. Custom kártyát nem akarok venni, csak a ref jöhet szóba, vélemény?
-
szasanyi
félisten
Itt napok óta nem folyik másról a szó, hogy miért nem éri meg GTX980 ast venni. - azért itt megjegyezném, hogy az aktuális topik nem arról szól, hogy istenítsük a jó választásunkat. Akkor korrekt a vélemény, ha az esetleges negatívumokat is tartalmazza, mert vannak akik nem úgy vesznek VGA-t, hogy kell és kész, megyek megvenni. Fontos az ár / teljesítmény mutató, ami nem kérdés, hogy a 980 vagy 970 esetén jobb. Az sem kérdés, hogy a ref hűtő nem rossz, de nem is egy Strix vagy TFv szóval aki kritikát fogalmaz meg a 980-ról (akár tapasztalat alakár infók alapján) az nem téged támad, mert neked olyan van! Helyén kell kezelni a dolgokat.
-
Asbee
veterán
Senki nem kérdőjelezte meg a 980 teljesítményét. Senki nem írta, hogy a 290x ref hűvösebb lenne, vagy kevésbé melegedős. De kicsit tényleg gáz és amd feeling, hogy oké halkan, de elengedi alapban limitre a gpu-t.
Nem tudom miért reagálsz mindig így, ha kis kritika éri az éppen használt kártyádat. Ezt már megfigyeltem régebben is.Nincs semmi gond a 980-al de azért a méltán dícsért ref már annyira nem jó választás akinek nem létszükséglet.
-
daveoff
veterán
Most megint ne húzd fel magad, és ha rám gondoltál, én nem támadólag kérdeztem, amit kérdeztem. Csak tisztában akarok lenni a ref 980-al, mert AZT AKAROK VENNI, és nem akarok úgy járni, hogy megveszem, aztán nem hozza azt amit vártam tőle(mint a 780ti-nél). Ezért kérlek titeket írjátok le a hibáit is, ha vannak, nem akarok elfogult ajnározást hallani, ennyi....
-
daveoff
veterán
Magyarul akkor gyári venti profillal még a gyári órajeleket sem képes tartani a kártya, akkor köszönöm ebből nem kérek. Megint az lenne, mint a 780Ti-nél, ment a nagy ajnározás a topikjában, aztán akkor jöttem rá, hogy milyen betegségei vannak, amikor beraktam a gépbe. Vennék egy ref980-at, aztán megint kiderül, hogy ügyeskedés nélkül nem is gyorsabb mint egy 290x.....
Ezek szerint egyébként semmivel sem jobb az NV ref hűtése, mint az AMD ref. lehet kicsit halkabb, de nem tud boldogulni a GPU-val, aztán -100W-ot fogyaszt, most akkor mi van....
-
Malibutomi
nagyúr
Miért baromság a 81 fokos limit?
Emlékszem egy évvel ezelőtt a 10 fokkal feljebb limitált 290 széria meg rommá volt ócsárolva (nem általad), hogy tűzokádó, meg forró, meg tönkremegy, egy év múlva mindegyik be fog szarni, meg ilyen forró szart nem tenne senki a gépébe. Ehhez képest a custom hűtősök ott is ugyanúgy elműködnek 80 fok alatt/körül.
Itt meg most az a baj, hogy miért nem mehet 91 fokig? Én nem szeretném ha 80 fok körülinél melegebb lenne a kártyám sosem. Tudom hogy nem lesz bajuk tőle, de valahogy nekem ez az ahol még jónak érzem. -
csibuka85
őstag
Köszönöm szépen ÁdiBá. Sajnos visszarendelte a gyártó az EVGA GTX 980SC ACX 2.0 Vga-kat most nemrég írta az ipon. Sajnos nem lesz EVGA GTX 980 , maximum csak refes. Egyenlőre szerintem elég egy GTX 760 IS. Szerinted ASUS GTX 760 DC2 SSU az jó kártya ? Egyenlőre max ilyet szeretnék , mert sajnos nagyobbat nem szeretnék , mert ha megjelenne netán a 8 gigás a 980 ból akkor arra csapnék inkább le , de nagyon sajnálom az EVGA-T.
-
törölt tag
Ha ekkora a difi Televan eredményéhez képset akkor kizártnak tartom, hogy gyorsabb legyen egy 290x. Esetleg úgy el tudom képzelni, hogy ref 980 alapon a 290x meg komoly oc mellett fut. Ezek szerint tévedtem.
Daveoff Ne ide linkeld a konkurencia eredményeit. Nekünk is szóltak, hogy ne linkelgessünk oda nv karis eredményeket.Teee troll!!
-
zack
nagyúr
A Hardverker nagyon korrekt garanciában. Szeretek tőlük vásárolni. Legtöbbször várakozás nélkül cserélnek mindent, ha van raktáron olyan termék amit vinnél helyette. Elhoztam tőlük egy Steelseries Sensei egeret, de ott nem derült ki, hogy nagy lett. Őszintén megmondtam a problémámat, visszavittem, és ráfizettem egy Corsair M95-re, amit azóta is használok. Azt hiszem váltani fogok, és mindent a Hardverker-ből fogok venni, mert jelenleg a gépem 90%-a Iponos (sajnos), és nem túl nagy nyugodtság, főleg alaplapnál, procinál, VGA-nál. Szomorú, hogy már az sem érdekel, ha kicsit drágább ott minden, de legalább nem fáj a fejem, és nem kell "kardozni" garanciáztatáskor.
Volt olyan, persze ezek kirívó esetek, hogy fenyegetőzni, és súgdolózni kellett, monitor garanciáztatásnál, ami teljesen jogos volt a részemről. Furcsa nem furcsa, de ott csak abból értett az akin múlott, hogy molotov or not molotov...Ez itt a kérdés.Mondom ez kirívó eset volt, de megértette. Nem akart többet bukni egy autó elvesztésén, mint én a monitorral.
-
brumi1024
veterán
Nem videokártyáknál, más számítástechnikai terméknél láttam arra példát, hogy a gyártónak küldik vissza a visszavitt terméket. De találkoztam már olyannal is, hogy a nem garanciálisan hibás terméket eladták újra. Én egyébként látok rációt a HA-s dologban is, amit h1mpi írt.
Külföldön ugye bevett szokás a refurbished termékek árulása, azok ilyesmi procedúrán mentek keresztül (esetleg benne van egy javítás), ezt bevezethetnék itthon is.
-
h1mpi
félisten
Ja, de logikát ne keress, mert se Coil Whine, se antituning nem volt, mert 1530/8000-et ment alapfeszen.
Lehet csak a szervizesek próbálták ki, de nem hiszem, mert órára pontosan elhozom mindig, pont ezértNekem más tapasztalatom volt a Fogyasztó védelemmel, nem győztem "menteni" magunkat.
Két felhasználási lehetőség van:
- beépítik konfigokba (iszonyat sokan rendelnek ilyen előre összerakottat, többen, mint gondolnátok)
- eladják HA-rós forgalmazóknak, akik "olcsóbban" tovább adják -
szasanyi
félisten
Igen, én is így gondolom. DE azt nem tudom, hogy a kiskerek / nagykerek rendelkeznek-e az újracsomagolás feltételeivel ami után már nem lehet megállapítani, hogy volt-e gépben az hw.
Szerintem az nyilvánvaló, hogy:
- a visszaküldött, és hibásnak nem minősített termékeket nem küldhetik garival vissza,
- megtartani és használtként, buktával értékesíteni sem fogják
Én tényleg kíváncsi vagyok mit, hogyan csinálnak ezekkel de alogha fogom megtudni. -
Zorel
senior tag
Pedig a 970/980 szériában igen csak a Giga G1 kártyái sikerültek a legjobban! Külföldi oldalakon is ez a legjobban ajánlott aztán az MSI és ASUS...EVGA most nem igazán ajánlott, egyrészt a heatpipe miatt, másrészt pedig coil whine jelenség náluk a leggyakoribb főleg a 970 ACX-nél.
-
zack
nagyúr
"Egy izmosabb VRM, egy jobb feszültség szabályzástól még ennél is menne többet a kártya, ebben biztos vagyok."
Mondod ezt úgy, hogy a hasadra ütöttél.
Linkelj nekem jobb nem ref 980-at,ami nem egyedileg jobb tuningos, hanem adott típuson belül szinte mindegyik tudja azt. Van a neten elé sok tulaj. Az összes Maxwell-nek 1450-1550 között vége, amiket eddig láttam. 1550 felett pedig nem is láttam stabil eredményt.
De te ennek ellenére azt mondod, hogy biztos van ilyen. Nosza. lehet keresgélni.(#3116) players111
Ja. Csak ott a plusz pénzért nem 200Mhz húzol majd a GPU-n hanem 100-at, mert az EVGA megtette helyetted gyárilag amiért súlyos tízezreket kérnek majd.
Mindenki álomvilágban él. Azért mert gyári tuningos a kártya, nem fog kitolódni a húzhatóság. Ez eddig amióta létezik VGA így van gyártótól függetlenül. Sőt. Sok esetben a sima non-OC-s verziók többet mennek OC-s társaiknál. Lásd ÁdiBá 290X-ét ami gyárilag emelt volt (1050Mhz) és kemény 20Mhz lehetett rajta emelni stabilan. Ezeknél a gyárilag húzott kártyáknál a garancia miatt fizetsz többet, mert a gyártó garantálja az adott tuningot, és ha nem menne a gyárilag emelet órajelen, az gari, míg normál társaiknál ez nem garanciális gond, ha kevésbé húzható. -
TTomax
félisten
Most nézem ,még a gpu temp is a képen van,pipáld csak azt be,egyszer ugrott fel 71Cfokra...
(#3099) ÁdiBá
Hát ez azért csak az egyik legjobb Ti,azért a 980ból még nem jöttek ki a legjobbak...700fontos kártya,és már kapni sem nagyon lehet,szóval ezt nekem sajnos nem éri meg lecserélnem,biztosan nem fogok ráfizetni 70-80K-t egy 980ra,persze ha egy sima 780am lenne,vagy egy 290em akkor más lenne a helyzet,de szerintem sem a 290X-et sem a Ti-t nem éri meg lecserélni,mert akkorát zuhantak az árak.Nincs is ezzel semmi baj,hiszen sok embernek inkább gyengébb kártyája volt eddig,most pedig megkaphatnak egy jó erős 780 teljesítményt az eredeti 780 ár töredékéért,és ezt a kört most az nVnek lehet megköszönni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest